- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
duvi
nagyúr
válasz
cskamacska #138432 üzenetére
Ez a smile a Bethesda folyamatos ígérgetésének szól. Nem is lenne ezzel gond, ha nem ők maguk tennék közzé az aktuális dátumokat, amiket aztán sorra módosítanak. Ez már a harmadik halasztásuk. Senki nem tart pisztolyt a fejükhöz (mi játékosok biztos nem), hogy ezt csinálják. Anno az eredeti Blizzard elhíresült mondása volt, hogy soha nem közölnek előre dátumot. Csupán ezt kommunikálták: "when it's done" Persze ez már régen volt és azóta sokat változott a világ (na meg a Blizzard is). Tőlem évek múlva is megjelenhet a Starfield, csak legyen jó és játszható (nehogy egy újabb F76 fiaskó legyen belőle!). Az SC/SQ42 nem tudom hogy jön ide, de az egy külön állatfajta, ami simán lehet, hogy sose készül el. Mondjuk én minden őrültsége ellenére még így is szeretem, de ez az én pszichózisom
-
törölt tag
válasz
cskamacska #138030 üzenetére
Nekem egy rakás Xbox 360 játékom van Series X-en, köszönik jól vannak. Mondjuk játszani nem játszom velük, de ez nem a játékok hibája, hanem az én gyüjtöszenvedélyemé.
-
l.skywalker
titán
válasz
Üdv újra itt
"Mondja kedves, aztán hogy szolgál a X360 könyvtára a Series X gépén?" - van azért pár olyan OG Xbox és X360 cím, ami kapott felújítást anélkül, hogy újra meg kéne venni:
(1) List of X enhanced Xbox 360 and original Xbox Games : XboxSeriesS (reddit.com)Nem PC-s minőség persze, de azért akinek már van egy szépen felépített gyűjteménye, az Series X-en is élvezheti ezeket jobb minőségben, hogy pontosan melyik milyen enhance-ben részesült az itt van listázva: List of Xbox One X enhanced games - Wikipedia
Én elég sokat kipróbáltam és valóban látványos.
"Mikor épp a Win10/Win11/Store nem dolgozik a bugos..." - két éve van PC-m és értsd: 1x sem használtam még a Store-t játékok letöltésére. Csak az Xbox App-ot, ami szintén hagy maga után kivetnivalót, de így is fényévekkel jobb, mint a Store.
-
FunPro
őstag
válasz
"hogy szolgál a X360 könyvtára a Series X gépén"
Azokat a pc játékaimat, amiket azidőtájt szereztem be, amikor a box360 menő volt, mostanra maximum a valagamba tudnám dugdosni, mert hogy optikai meghajtó már nincs a gépembe, az is biztos. Innentől ugyanúgy meg kell vennem újra, pc-re is ezeket a játékokat, ha játszani szeretnék velük.
Ugyanolyan avulás van ezen a platformon is, csak nem tűnik fel senkinek. A következő az lesz, hogy az x86 cuccok nem fognak elindulni...
Viszont minden az arányoktól függ. Amikor azt a hsz-t írtam, még elég letargikus állapotok uralkodtak, tehát fejben úgy raktam össze a dolgot, hogy a gpu mondjuk 280-350k, a proci 80-150k, a többit pedig képzeljük hozzá.
Egy ps5 250k, egy tv 100k, egy laptop meg legyen mondjuk 350k. Összekombinálhatom ezt 600-700k értékre, csak az kérdés, hogy a megnyomott hardverárak mellett, ez a konfig időtállóbb-e, mint a laptop + konzol kombináció. Ha még egyenlő időarány jön ki, akkor is jobban járok az első kombinációval, mert az legalább mobil. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
-
gyimger
őstag
válasz
Még élsz
-
djculture
félisten
válasz
cskamacska #135463 üzenetére
Pedig milyen jó hogy odarak a pályára egy fél óráig futsz mert sehol egy jármű mindet elvitték. Utána odaérsz az A-B-C területre hátad mögött ugrik spawnol a csóka, puff fekszel a földön a kutya se húz fel. Ez megy állandóan. Steam refund gomb ennyi, visszatérítés 22500ft...
-
NyMRooD
őstag
válasz
cskamacska #135473 üzenetére
Szerintem ez csak valami havi bontás, mert a kikerült 2 éves kifizetés alatt (2019 őszétől most októberig) a VR 270000+ dollárt kereset és 650. hely környékén vannak világszintent,
-
FunPro
őstag
válasz
-
strandkorlát
csendes tag
válasz
Nem gondoltam volna, hogy ennyi hülye van aki képes ezeknek fizetni...
-
cyberkind
félisten
válasz
Jó sokat kap az első ezért a minőségi tartalomért.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tükrözi a színvonalukat
-
válasz
cskamacska #135457 üzenetére
1050Ti-vel vajon elmegy stabil 720p@60Hz-el?
Alpha tesztekből nincs már ilyen visszajelzés? -
l.skywalker
titán
válasz
cskamacska #135463 üzenetére
Én későn kerültem "vissza" a játékokhoz. 2003-ban elköltöztem otthonról és onanntól 2016-ig semmit sem játszottam. Nekem az első BF a BF1 volt
Nekem ez a 2042 lenne a BF2 pótlása
-
l.skywalker
titán
válasz
Az egy áldás lenne ha csak kompromisszummal menne, talán sok év után az első játék lenne (bocs, második lenne... CP2077) amit nem kéne megvenni
-
grizlisandor
veterán
válasz
Nem érzem pariban a processzorok párosítását.
-
l.skywalker
titán
válasz
cskamacska #135444 üzenetére
Alien Isolation viszont már volt ingyenes Epic játék korábban
-
i2k
őstag
válasz
cskamacska #135387 üzenetére
Csak ne kellene 1 mikron lyukátmérőjű hálóval keresni a jó indieket az évente egy konténerhajónyi megjelenséssel bíró szemétben...
-
_drk
addikt
válasz
cskamacska #135133 üzenetére
Miért ne érintene? Persze nem téged molesztálnak, de ez csak az egyik dolog amin látszik, hogy szarul működnek!
-Activision szétcseszte a Blizzardot, ez mondjuk engem érint mert nincs Warcraft 4 meg Starcraft 3 se lesz sose már és a D4ben se bízok már.
De legalább Cod lesz bőven, ami kell a....
Többi stúdió ugyan ez..
Ubisofttól lemennek a fejlesztők mert már unják az AC-t és Far cry-t.
EA közbe kinevezi magát a legjobb cégnek! -
cyberkind
félisten
válasz
cskamacska #135133 üzenetére
Nem kell zsibbajtani, csak mentik a pénzt nyugatra, ha netán egyszer a kínai kormány csak megcummantaná az otthoni gaminget.
-
ayo
veterán
válasz
cskamacska #135100 üzenetére
én akkoriban nagyon szerettem, volt sok más téma is rajta pl, filmek, zene és koncert is. nem éreztem gáznak akkoriban. tony hawk thps2 interjú pl. megvan kazin, full menőség volt.
-
Dilikutya
félisten
válasz
cskamacska #135091 üzenetére
Regisztrálsz az Amazonra magyar címmel, feliratkozol a Prime-ra, kártyaadatokkal simán megy, majd a kapott emailt el is olvasod, mi áll benne. A játék kódját beaktiválod, az előfizetést 2 kattintással lemondod. Nem agysebészet. Lett egy BF1 és BF5 kódom ily módon.
Más kérdés, hogy max a BF1 éri meg a hajcihőt, a BF5-öt végigvittem a 10 órás trialban, nem túl sanszos, hogy még egyszer letölteném.De legalább a multi biztos felpörög kicsit, kár hogy az meg alapból nem izgat.
-
Beaumont
aktív tag
válasz
cskamacska #135062 üzenetére
-
csuvicsuva
addikt
válasz
cskamacska #135019 üzenetére
Sajnos igen, és azt sem sikerül tartalmasan eltölteni. Sorozatot nem is tudom mit és mikor néztem utoljára, mondjuk filmet sem, bár azokat általában már másnapra elfelejtem.
-
cskamacska
addikt
válasz
cskamacska #135017 üzenetére
*vár a fene 3 mech(+ tech épületek) épület felhúzására, majd külön-külön az alkatrészek komótos legyártására, és ha egy épület megfekszik viszi az egész láncot. AI-nak ilyen gondja nincs, hármasával dobálja ki őket, de olyan kő buta, hogy egy épületet nem tud megkerülni.
csuvicsuva: Kendéknek túl sok idejük van.
Filmek terén eléggé le vagyok maradva, nemrég fejeztem be a Witcher és a The Terror első évadát, Chernobyl minisorozatot, mind nagyon jól sikerült. Hansel and Gretel legalább annyira nagyszerűen atmoszferikus és egyedi mint a The Witch volt, Annihilation, Jeruzalem, Bushwick, Siege of Jadotville, Dunkirk, Abigail, Arrival, A Dark Song, Phoenix Forgotten, Kill Switch, Bladerunner 2049 teljesen jó sci-fi/horror/háborgós filmek.
Love Death and Robots, The Expanse, Stranger Things, Black Mirror szerintem még mindig megy, abszolút nagyon jók, de sajnos gyorsan "és azon kívül mit adtak nekünk a mai rómaiak" kategóriában végzik.
-
csuvicsuva
addikt
válasz
cskamacska #135008 üzenetére
Én már sikeresen elengedtem a "felesleges" gyűjtögetést. Ott van Xbox/PC Game Pass rengeteg játékkal, mégis csak az NBA-vel játszom.
Két játéknál rezeg a léc. Az egyik a Shadow of War a kiegészítők miatt (első részben jók voltak, Game Passben pedig csak az alapverzió van), illetve a Dragon Age II Complete. Utóbbi megvan Originen, az egyetlen nagyobb DLC-vel, de Steam wallettel nyilván egyszerűbb lenne, mint külön megvenni Originre a bundle-et készpénzzel, főleg úgy, ha ez a sorozat is kap majd egy remastert.
Ja és ott van a Quantic Dream bundle, de azt még wallettel is drágának tartom, mivel ki tudja, mikor játszanék velük.
Vagy a Life is Strange 2, amelynek első része és előzménye életem legjobb játékélményei közé tartoznak. Ez is benne volt Game Passben, az első epizód annyira nem fogott meg, gondoltam megvárom, míg megjelenik a többi és majd akkor játszom végig, de mire eljutottam volna odáig, addigra kikerült.
Xboxra le van töltve a "fél" Game Pass, Pc-re meg a másik fele, mégis csak NBA. D&D Dark Alliance érdekelne még, mint nagy Drizzt és barátai rajongó, de azt meg majd coopban tolnám a haverokkal.
Nem egyszerű a játékosok élete.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
cskamacska #134970 üzenetére
Tannenberg nem annyira jó?
Enlisted?
-
tisztelturam
aktív tag
válasz
cskamacska #134934 üzenetére
"8-15 órás kampányt elém rakják"
Ezek hogy sikerültek neked? Csak mert ezek egyike se volt 5.5 óra feletti sőt... (Mielőtt jönne a letámadás nem easy-n játszottam)
~ 2-3 hónapja lett végigjátszva a széria több tagja is. Cod 4 az a legrövidebb a maga 4 órájával. -
csuvicsuva
addikt
válasz
cskamacska #134919 üzenetére
#38240 Volt az, csak nem Goodie Packként és eltűnt a sok offolás között. Én is offoltam rá egyet, de kértem egy törlést (kettővel alatta), mert nem volt igazam.
Természetesen köszönjük, mert ezek szerint többen is átsiklottak felette. Inkább legyen kétszer, mint egyszer se.
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
cskamacska #134919 üzenetére
-
reelc
veterán
válasz
cskamacska #134839 üzenetére
"Magyarul Callofdutyi MMO, évi Callofdutyi, sokadik évi Callofdutyi ráncfelvarrás, deszkás ráncfelvarrás, új Crash Bandicoot rész. Blizzard játékot se adott ki a 2016-os Overwatch óta.
"
Na, igen.
A Warcraft III: Reforged ami 2020 januárjában jött ki, nincs a listán. De ez sem új játék.
Az év vége körülre beígért Diablo II újra várható idén, de ez majd jön. -
i2k
őstag
válasz
Egyedül leszek vele, tudom (sőt, számítok a virtuális pofonokra is a véleményemért), de: én meg azt rühellem, hogy 10-ből 9 játékba - mindenkinek: költői túlzás --- multiplayert faragnak bele, és legyen az survival vagy deatmatch vagy battle royale vagy ezek keveréke, vagy kooperatív... egy kutya (nekem).
Na, kiírtam magamból
-
echterion
nagyúr
válasz
Kifelejtetted a WoW kieget, ami ugyan klasszikus értelemben nem önálló játék, de simán akad benne annyi játékidő, mint egy openworld triplaaaa játékban.
De ettől mondjuk még nagyjából értem, mit szeretnél mondani a fenti listákkal. -
válasz
cskamacska #134683 üzenetére
Kemény
mit gondoltok, mikor javulhat a helyzet a piacon? 2022-2023?
-
morfondőr
addikt
válasz
cskamacska #134681 üzenetére
Azt azért több helyen lehetett olvasni, hogy nem a bányászok viszik el az összes VGA-t, de persze ők is kiveszik a részüket! Az otthon ülő emberek is nagyon elkezdtek vásárolni és a gyártók nem kötöttek le annyi kapacitást a TSMC-nél, mint amennyi kiszolgálná ezt az összesített kereslet növekedést. Ezért nem is készül annyi VGA.
-
ayo
veterán
válasz
cskamacska #134676 üzenetére
pedig mindig régen jobb volt
nézd meg milyen fenekek voltak régen:
-
FunPro
őstag
válasz
cskamacska #134606 üzenetére
Én általában biztosra megyek.
Steamdb-ből indulok ki, gama-gamáról kevés dolgot merek venni. A blazblue azért nem lutri, mert steamdb alapján a játéknak nem létezik régiózáras verziója.
Ezért írtam a trailmakers-t yuplay-ről, mert ott egyértelműen kiderül subid alapján, hogy nincs zár. Gama-gamán sem drágább, de a játéknak létezik zárás verziója, így kockázatos lehet.
-
Dilikutya
félisten
válasz
cskamacska #134576 üzenetére
Az EA is lekapcsolta, amivel a kutya nem játszott már. Nem hinném, hogy Far Cry 2 multi érdekel még valakit, vagy az Assassins Creed 2. Single miatt biztos meg lehet majd venni őket, meg ezek Uplay nélkül is jól elvannak, van GOG változat is. Szerintem a Forgotten Sands sem sínyli meg nagyon, azt se tudom, abban mi hasznos online tartalom volt.
De legalább eszembe jutott, hogy van Far Cry 2 is, ha végeztem a New Dawn-al, lehet abba kezdek bele, anno még virágbolti verzióban próbáltam, de nem ment túl szépen a gépemen, annyiban is hagytam. -
_drk
addikt
válasz
cskamacska #134576 üzenetére
Én nem akarom védeni az Ubit, de ezek a játékok érdekelnek még valakit?
Több mint 10 éves játékok, úgyhogy az online tartalom is felesleges volt beléjük. Amihez gondolom szerverek kellenek ami meg pénzbe van. Teljesen egyértelmű, hogy lekapcsolják őket egy idő után.Mondjuk most a Siege nagyot megy, így az még lesz 10 év múlva, de Far Cry 5 meg Anno 1800 nem hiszem, hogy lesz online!
-
FunPro
őstag
válasz
cskamacska #134561 üzenetére
Talán epicen vagy hol a pélóban néztem egyszer, hogy hogy az isten nyilába lehet az, hogy két játéknak különböző az ára, holott nemzetközi szinten mind a kettő talán 30-40-60 euró volt.
Akkor ez lehet a magyarázat.
Viszont akkor ez így ebben a formában érdekes, mert ha jól értem, akkor minden játékhoz külön lőnek be egy árat, ami onnantól úgy is marad mindaddig, ameddig a kiadó/fejlesztő/gaben hozzá nem piszkál az adatbázisban.
Ami a legnagyobb szopás a részünkről, hogy ezt pont akkor csinálják, amikor a létező legrosszabb az euró árfolyam, így ennél már csak feljebb vezet az út...
-
törölt tag
válasz
cskamacska #134467 üzenetére
Cikk alatt kapcsolodo hir: Soros György bevásárolta magát az Activision Blizzardba. You can't make this shit up.
-
Dilikutya
félisten
válasz
cskamacska #134455 üzenetére
Rambo miért került le a Steam-ről?
Rákerestem, G2A-n akciósan 7500 Ft... értem én, hogy nem kapható, de tényleg el lehet adni ennyiért? -
_drk
addikt
válasz
cskamacska #134453 üzenetére
Én semmilyen cash cowwal nem játszok.
D4-ről még semmi infót nem tudok, hogy milyen mikrotranzakciók lesznek benne, valami tuti lesz, inkább a D2 remasterre vagyok kíváncsi ott kitalálnak-e valamit.
D3-at 10+10k-ért vettem és bele is ment több száz óra élvezettel, tehát az megszolgálta az árát.
De egyébként meg mit várjak?
Mivel csak annak van marketingje de a rengeteg indienek meg semmije nincs így nem is tudunk róluk.
De ez az Indie-zés is elavult már mert túl nagy halmazt képvisel.
Nekem ránézésre most a CP is indie mert ez egy early access fél kész valami, Kickstarterrel megfűszerezve a sok be nem tartott ígérettel.
Ősszel a 3 UBI játékból talán a Fenyx ért valami, ami megint indienek tűnik a másik kettő mellett, pedig nem az, de nekem igen!
Nagyon nem érdekelnek már ezek az elnevezések, mert semmit nem jelentenek, maximum jópofák így a hozzászólásaidban. -
ayo
veterán
válasz
cskamacska #134455 üzenetére
10 éves játék. A Returns annyi, hogy végre kiadták nyugaton is.
Többi rész se több, max picit jobb v rosszabb. Nagy hülyeség, poén, kb. ennyi elég. Én is csak azért vettem meg a kettőt Switch-re, mert Nintendóra eleve vicces ilyet kiadni, főleg hogy USK ratingen németben át se ment, ezért picit ritkább is az EU-ban. Igazi WTF játék, egyszer el lehet vele lenni, meg persze mutogatni másnak, hogy ezt nézdKint így ment a második rész promója... Szerintem ebből minden érthető
-
ayo
veterán
válasz
cskamacska #134453 üzenetére
Gal*Gun Returns az egy régi játék, konkrétan az első rész vagy mire gondolsz?
-
csuvicsuva
addikt
válasz
cskamacska #134447 üzenetére
Virágboltban futottam bele ebbe az arcba (Ed McBain - Halj meg, zsaru! című könyvének a borítóján van), valahová be kellett szúrnom, Xbox OFF-ban pedig most nem volt semmilyen apropó.
-
törölt tag
válasz
cskamacska #134437 üzenetére
Azert ha lehet valasztani, akkor en inkabb olyan nagyhatalomnak lennek a periferialis pucsito allama, ahol nem zarnak etnikai/vallasi kissebbsegeket koncentracios taborba, hogy aztan szervfarmkent hasznaljak oket. De lehet beszelni arrol is, hogy hany embert eroszakoltak vagy oltek meg kinai rendorok hong-kongban, csak azert mert ragaszkodtak a demokratikus jogaikhoz. Oke, hogy amerika szar hely, de ne emlegessuk mar egy lapon egy tomeggyilkos totalis diktaturaval.
-
ayo
veterán
válasz
cskamacska #134432 üzenetére
A végén még mindenki kénytelen lesz a 2010-től betárazott játékokkal játszani
Én ha nagyon unatkozom, akkor ezt teszem. Nehéz volt leszokni, de a régiózár és a monthly Humble sokat könnyített.
-
morfondőr
addikt
válasz
cskamacska #134363 üzenetére
Tanúságos videó: We CALLED Microsoft to Check if $12 Windows 10 PRO Keys are LEGIT...
Gyakorlatilag azt a választ kapja, hogy ha elfogadja a telepítő, akkor az jó és nincs további teendő. De nagyon a kérdést sem érti igazából a supportos. -
Dilikutya
félisten
válasz
Ezzel az a baj, hogy seggbe rakják a usert, aki lehet, hogy valóban jóhiszeműen vette, mert olcsó volt. Elvégre ha PC Gurun, PH-n, Gamestaron, SG-n felugrik a hirdetés, esetleg még direkt marketing cikk is van (ami azért aligha kerülhet ki reklámszolgáltató által), miért kellene kételkedni abban, hogy azzal a kulccsal valami nincs rendben?
Persze, nekem gyanús, meg sokaknak gyanús, mert azért a Microsoftnál mégis csak 45 ezer Ft a Windows 10 Home, akkor hogy lehet 4-5 ezerért Pro-t kapni, de amúgy aki nincs tisztában az árakkal, meg azzal, hogy létezik ilyen szürke kereskedelem, annak miért legyen gyanús. Sőt, igazából aki picit képben van, annak is miért kéne gyanakodnia, ha a PC Guru meg az SG.hu még cikkezik is 1-1 oldalról, persze nyilván reklám jelleggel.
Ahogy pl. a G2A is tolja a Facebook hirdetést, az egyszeri, PH-t nem olvasó user csak rákattint a jó ajánlatra, honnan tudhatná, hogy az sem kóser. -
warcat
veterán
válasz
Hát, ez nekem eléggé ostoba dolognak tűnik, saját adófizetőiket vegzálni egy amerikai multi pénzéért, aki maga alig tesz valamit ez ellen, és láthatóan boldog, ha az ő szarját használod.
De hát kinek mi, biztos unatkoztak, nem lehet fánkot tunkolni a maszkok miatt az irodában -
cyberkind
félisten
válasz
Elkezdhetné valaki kergetni az embereket a bányában is.
-
TheProb
veterán
válasz
cskamacska #134329 üzenetére
Szerencsére nVidia-áék már kapcsoltak, az a baj, hogy elég későn. Azt se értem, hogy miért pont az RTX3060 kiadásakor találták ki, hogy ellehetetlenítik fw-ből a bányászást és külön szériát dedikálnak a kis vájároknak. Persze ők állítják, hogy nem lehet ezt a a korlátozást "meghackelni", én azért ezt picit kétkedve fogadom.
Lényeg a lényeg, remélem bírja még a 1070-enem egy darabig, mert nincs kedvem a 2017-es árán venni belőle egy GTX970-et...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
cskamacska #134294 üzenetére
ezt a ps5 topicba kéne bedobni
lehetne mutogatni ujjal pár szentfazékra
-
echterion
nagyúr
válasz
cskamacska #134274 üzenetére
Jesszus, gyorsan kitolták minden platformra apróért. Most fejeztem be gamepass-ban, benne van ps plus-ban és most a humbliban. Hát, ez is egy üzletpolitika, eladásfüggetlen bevétel.
Lehet, behúzom ezt a hónapot, ha mást nem, pár dolcsit ki lehetne belőle később csiholni. -
echterion
nagyúr
válasz
cskamacska #134142 üzenetére
"Tiszteletbeli backlog puttonyos fillérbaszóként itt mindenki kivárja a zakciót, 50-60 helyett 70-80 eurós kezdőár olyan szempontból nem érint, hogy másod leárazások mindenképp 25-30 euróra vannak belőve, 70 euróból max nagyobbat vágnak le." -> Pontosan. Úgyhogy nyomtam is egy jelentkezést a csoportba, bár amilyen sűrűséggel lépek be steam-be, nem biztos, hogy értékes tagja lennék a csoportnak.
Most épp a Control-t nyúzom gamepass-ban, szal egy darabig nem leszek onlány. -
Frod
addikt
válasz
Én emlékszem gyerekként megkaptam a Space Jam-et pc-re, bár gőzöm sincs mennyibe került. De akkor most már tudom, így utólag, hogy ez mekkora császár dolog volt.
-
ayo
veterán
válasz
EU 24 November 1994 az első rész. nekem május környékén lett meg, szóval itthon tuti nem jelent meg időben.
régen minden drágább volt ilyen szempontból + ez a nyugat vs itthon is nekem olyan, mintha kint mindenki halom számra venne minden hülyeséget, mert "jobb" a fizetése.
valahogy a mostani emelkedéskor is tele volt a külföldi fórumok is rantolással, hogy mit képzelnek márés igen, pont minket szerintem teljesen nem érint, lásd saját példámat: Fallen Order tetszett, vártam, 0.8 eurós kártyapénzből megvolt. az élelmiszer árak és egyéb kellemetlenségek, engem jobban zavarnak
-
FunPro
őstag
válasz
cskamacska #134059 üzenetére
Ezzel még kivárok, mert a "kompetens" ügyintéző még lehet az adópapíromat is bekéri.
-
tomsolo
addikt
válasz
cskamacska #133980 üzenetére
Azért ezek a pár dolláros kalandjátékok többsége nem Disco Elysium vagy Planetscape.
Nekem a gyerekazért kérte, hogy legyen Netflix mert ott van eredeti nyelv és felirat (a magyar felirat az elég érdekes tud ott lenni).
-
i2k
őstag
válasz
cskamacska #133980 üzenetére
Általánosságban (no offense senkinek): Előbb magyarul kellene szépen és jól megtanulni.
Az idegennyelv tanulásnak ez bizony kötelező minimuma. -
tomsolo
addikt
válasz
cskamacska #133949 üzenetére
Én a TASTEE: Lethal Tactics-t is tudom ajánlani ez is STBT, mint a Doorkickers vagy a Frozen Synapse. Kulcsboltokban másfél euro környékén már található.
-
Shadowguard
senior tag
válasz
cskamacska #133919 üzenetére
Köszi, párszor már szemezgettem vele, de akkor így elteszem. Legalább a hörcsög is kap valamit.
A rendelés mellé kaptam egy Shadowgrounds-ot, de nekem már megvan. Aki kapja, marja:
ZhatGkettőN-négyDD0W-MFkilencWD -
echterion
nagyúr
válasz
cskamacska #133919 üzenetére
Csak annyiból értettem őket, hogy a büntit csikkzsebből kifizetik oszt' csók, semmi se fog változni.
-
echterion
nagyúr
válasz
cskamacska #133891 üzenetére
Na azért ilyen nincs még Gabenéknek sem.
Vagy csak nem tudok róla? -
Frod
addikt
válasz
cskamacska #133760 üzenetére
Ez olyan szinten a legalja már megint, hogy szavakat sem találok.
Volt az a reklám, hogy "mi a tipikusan magyar". (magenta mobilszolg. talán?)
Na onnan tudni, hogy aki készítette annak gőze nem volt erről, hogy pl egy hasonlót nem rakott be úgy középtájt.
Mert ez tipikusan az. -
FunPro
őstag
válasz
Mondjuk ez így egy kicsit érdekes.
Ha én, mint magánszemély nem vásárolhatom meg a terméket...
Akkor miért tudom megvásárolni a terméket?Ez olyan, mintha bemennék mondjuk a pékségbe, és az eladó azt mondaná a frissen kirakott cipóra, hogy: "Bocs haver, de Te ezt a kenyeret nem veheted meg!".
Mert most direkt bejelentkeztem. A kosárba be tudom rakni, a megrendelés gombra rá tudok nyomni. Ha ténylegesen rá nyomnék, mi történne?
1) Akkor írná ki az oldal, hogy mégsem vehetem meg.
2) A nap folyamán sztornózza a kolléga?
3) Kiküldik nekem mint magánszemélynek, csak egy év garival?Mert ha a harmadik, akkor ez nekem elég csalásgyanúsnak tűnik.
Ha pedig a második, akkor megérdemelnék, hogy százával rendeljük meg ezt a szutykot. -
echterion
nagyúr
válasz
Jesszus, így fogják kikerülni ezentúl a törvényt? Nem valami biztató az irány. A következő lépés, hogy ez vonatkozik minden termékre és csak az ászf-be írjak bele 1-es betűmérettel...
-
cyberkind
félisten
válasz
cskamacska #133727 üzenetére
Csak 2080TI, szar üzlet.
-
i2k
őstag
válasz
cskamacska #133710 üzenetére
"Emuláció tokától bokáig ugyanez"
Látom, te is emlékszel még Madár (Erdei Zsolt) egykori szilveszteri kabarés mondatára
-
FunPro
őstag
válasz
cskamacska #133683 üzenetére
A végére kicsit nehezen sikerült követnem, hogy ki van kivel.
Amúgy van itt egy-két érdekesség. Az első érdekesség, hogy patinásnak nevezik a pcgurut. Szerencsétleneket szerintem vagy 5 ember olvashatja, amióta nincs nyomtatott formában és mindenki elment, aki tudott írni.
A másik érdekesség, hogy most nem tudom, mi itt az újdonság. Életembe talán ha 5 esport eseményt néztem, de abból az egyiken ott virított (valamelyik csgo bajnokság) a Magyarország kormánya támogatta felirat. És ez már szerintem 2-3-5 éve tuti volt.
-
cyberkind
félisten
válasz
cskamacska #133683 üzenetére
Nyilván mindenre mint a rák, és a teljes halál nélkül, bármi változás kivitelezhetetlen lesz, de ezt csak mi (esetemben otthon maradottak) akartuk.
-
tomsolo
addikt
válasz
cskamacska #133681 üzenetére
btw már írtam hogy a steam is egy fostalicska
-
Dilikutya
félisten
válasz
cskamacska #133669 üzenetére
Továbbra sem érdemes a torrenthez hasonlítani egy szar klienst. Nem (csak) a kliens funkcióiért fizetsz, hanem magáért a szoftverért, a fejlesztésért, egy termékért. Mint amikor bemész a Sparba egy kiló csirkefarhátért. Azt sem hozod ki fizetés nélkül, még ha a Spar meg is érdemelné sokszor, amilyen tróger népség.
A Windows 7 emlegetésétől is agyfaszt kapok, ingyen lehetett frissíteni, sőt talán ma is lehet ha máshogy nem, kiskapukkal. Amelyik gép meg nem bírja el a Windows 10-et, annak egyelőre a Just Cause 4 sem lényeges. 2020-ben egy 11 éves, nem támogatott operációs rendszert egyáltalán emlegetni is nekem kellemetlen.
-
tomsolo
addikt
válasz
#felháborodottepickopunhangok
-
morfondőr
addikt
válasz
Persze hogy pörgeti az Epic a CPU-t, hiszen az adataid nem mennek csak úgy Kínába!
-
válasz
Miután kiderült, hogy telepítés után a Steam játék könyvtáradat is scanneli, én nem lepődnék meg rajta, ha valami visszafogott bányász algoritmust futtatna a háttérben.
Nemrég jártam olyan weblapon, ami feldobott egy ablakot: támogassam a készítők munkáját azzal, hogy engedélyezem a háttérben futtatott bányász kódot. Lehetett nemlegesen válaszolni (ekkor tényleg nem nőtt meg a Chrome fogyasztása), de ki tudja hány helyen nem fogják megkérdezni (pl úgy rémlik a PirateBay csinált ilyen próbát tavaly).
-
WayneGace
őstag
válasz
Az említett single player játéknál nem érzem, hogy érdemi különbség lenne, hogy melyik kliens fut a háttérben. Számomra a kliens elsődleges funkciója, hogy elérhető legyen a játék, frissítések települjenek, tudjak játszani. Lehetőleg ne vírus kerüljön fel vele a gépre. Jobb esetben olcsón meg lehet venni és néhány értékelés is van hozzá.
Szociális része, posztoljuk a képernyő mentéseket és hasonlók számomra nem fontosak.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
cskamacska #133567 üzenetére
Nagyon jól leírtad, egy az egyben hasonlónak érzem a Steam hozzáállását, mint pl az Intelét, akik 5-6 éven keresztül hátradőltek és nem csináltak semmit ( nyilván túlzás de érted) és csak úgy sütött róluk a lenézés a nagyképűség és a magabiztosság, csak mert versenytár(ak) totál ki voltak ütve és azt gondolták bármit megtehetnek.
Az már más kérdés, hogy most hogy fordult/fordulni látszik a kocka, kiderült, hogy a cuki szimpatikus vesztes AMD se jobb a deákné vásznánál. Meg nyilván Epicen se örökre fog menni a kuponozás/ingyenes játékok stb. De amiket leírtál annyit simán megtehetnének
Sőt, szerintem sokan arra is vevők lennének, ha visszahoznák a flash dealeket amik kb 2015-2016 is megvoltak. És ha annyira a refund policy a probléma akkor az ilyen dealben vásárolt játékra nem lenne érvényes a refund.A többség akkor is lecsapna simán ezekre. Csak igen, megint ott tartunk hogy ha így is ott vásárolnak, akkor minek tennék.
-
echterion
nagyúr
válasz
cskamacska #133509 üzenetére
Ott veszem, ahol olcsóbb. Nem érdekel a csicsa, a csilió fícsör meg social shit, mert ez csak egy szutykos drm, ha fórumozni akarok, akkor felmegyek egy fórumra. Boltba is simán bemegyek kosár nélkül, megoldom azt is, akkor egy digitális boltban csak nem okoz nagyobb fennakadást ugyanez.
És egy ilyen monopol piacra máshogy nem nagyon lehet betörni, tök nyolc, hogy milyen extráid vannak, ha a megszokott boltnál nem vagy jóval olcsóbb. -
ayo
veterán
válasz
Igen, Steamen venném, csak már nem valami trendi, hogy vegyek bármit is. Gondolom nem csak velem esett meg, hogy vettem egy jó akcióban játékot és előbb osztogatták ingyen, mint hogy hozzákezdtem volna
Trials Rising friss példa, már megjelenés óta kinéztem, sok helyen volt akciós, még a drága Nintendón is pár ezer forint volt kártyásan, de mivel van más, ezért csak figyeltem, erre pár napja meg is lett ingyen. Fura világ, régen ingyen szeded illegál, aztán olcsón veszed őket, most meg napi szinten várod, hogy megdobjanak ingyen valamivel. Ha jól gondolom a következő az lesz, hogy ők fizetnekSteamet én nem féltem, azért sok jó dolgot is csinálnak. Bár kicsit lassan frissült az in-game böngésző
Akció terén meg már évek óta nem tudott jót mutatni sajna, de mondjuk minek, ha megy
-
válasz
en inkabb epicen veszem, mint gogon vagy ms storeban.
-
ayo
veterán
válasz
cskamacska #133397 üzenetére
eléggé sok régi játékot tolok, és nagyon sokszor arra kellett rájönnöm, hogy nem én voltam a béna, hanem ezek szemetek
Mega Man X-nek is neki mentem, hogy na most lenyomom, SNES minin van load save rewind, de hát minek az, x ezer éve tolom ezeket, menni fog, csak régen még kis iskolásként nem voltam edzett. a végén nagyjából örültem, hogy save load funkciókkal frame-enként meg tudtam ölni 1-1 bosst és hogy végre örökre elfejhetem ezt a játékot
na meg ugye arra, hogy nem hiába nem vittem végig. legutóbb a jungle strike-t próbáltam, az is olyan volt, hogy 1x jutottam tovább a második pályára és anno tetszett, gondoltam kitolom - jelenleg örülök, ha meglesz a második pálya
na ilyeneket pl. élvezet megnézni, meg utána olvasni, mert Mega Man X-hez nagyon sok érdekes infó van, hogy mit hogyan kell használni. Szerintem az életbe nem jöttem volna rá plusz kemény, ahogy mások 0 dmg-vel tolják -
FunPro
őstag
válasz
cskamacska #133344 üzenetére
Hát itt most a millió dolláros kérdés:
Mit is szeretne eladni a microsoft?
Hardvert vagy szoftvert?Ha hardverben utaznak, akkor biztos pozitívan jönnének ki azzal, ha beengednék a volvót xbox környezetre játékot árulni, mert szerintem sokakan ugranának pc-ről, ha ott is lenne steam. A volvónak is jó lenne, mert egy újabb platformon árulhatná a portékáját.
Amúgy a háttérben nem tudom most hogy haladnak a dolgok a steam machine-al, de nekem úgy tűnik ez az elképzelés nem jött be. Egyszerűbb lenne lepaktálni a microsoftal.
Ha az ms is szoftver árusításban utazik (márpedig miért ne utazna arra), akkor már neccesebb az együttműködés, bár ahogy a sony lepaktált az epic-el, úgy a micro is lepaktálhat a valve-el.
Persze ezt laikusként mondom. A profi szakemberek biztos mérlegelnek minden lehetőséget.
-
FunPro
őstag
válasz
cskamacska #133339 üzenetére
Ha én lennék a microsoft, kollaborálnék a valve-val, és hoznám boxra a steam-et, ezzel ketté választva az irodai és a gamer réteget.
Biztos tudnának olyan üzletet kötni, ami mind a kettőnek megéri...
-
TheNewDawn
addikt
válasz
cskamacska #133339 üzenetére
243€ value
Össze lehet tenni 2500€ valuet is 500 olyan címből, ami még C64 es korszakban vagy butatelefonon játéknak se menne el....
De ilyen alapon akkor tessék, ez majdnem ugyanannyi value, csak nem 15$ hanem 2$ az ára :
[link]
"kicsit" értelmesebb címekkel, hetedannyibólDe mindegy nem vitatkozom, mint mondtam most is vannak olyanok , akik istenítik a csodás bundlet amikor egy alapáron 20$ os indie csoda a húzócim, mellette 15 rózsaszin hányadk anime JRPG vel, úgy akkor is lesznek ill lennének, ha mondjuk egy 5$ os alapáras csoda lenne az
Csak azért a többség nem hülye, szóval nem csoda, hogy közzé se merik tenni az előfizetők számát meg hogy mennyien veszik meg ezt a fost havonta, mert kiderülne hogy egyre kevesebbek torkán tudják lenyomni azt, és akkora a veszteség, hogy mindenki is kiröhögné őket.
-
Źşë'
addikt
válasz
cskamacska #133332 üzenetére
persze kinek mi, tény és való h ízek és pofonok, de sztem a nagy többségnek ez a rakat mangafos meg párcentes indie egy choicba... khm nem való de hát ja, erre lehetett számítani, ezt már sokan megmondták, ha ocóért fizet elő a nép akkor vacakot kell nekik adni! //azért az dúúúrva hogy pl számomra egy azaz egy darab húzócím van benne az is indie
és mondom főleg így karácsonyra lesz happy a gaming ezekkel meg pláne
jól arcontaszajtották a lelkes előfizetői jónépet a csomaggal
ez nem is kérdéses szerintem
fanatical többször és mérföldekkel jobb csomagokat hoz össze, igaz néha nem sikerül főleg az ami magasabb árazást kap, de pl. elég sok bundlijukat megvettem idén, humblinak meg egy kezemen meg tudom számolni mennyi jóságot hoztak össze ebben az egész évben
-
TheNewDawn
addikt
válasz
cskamacska #133332 üzenetére
Aha, tehát amíg van és lesz olyan ember ( márpedig mindig lesz) aki a 0.0001€ ratyi pixelgrafikás játékokra is azt állítaná hogy ez élete legjobb bundleje, akkor az tényleg úgy van igaz?
Sőt a tehénszar is a legjobb kaja a világon, mert 10 milliárd légy nem tévedhet ugyebár.A 2 " nagy" húzócím mindegyike bennevan az 1$ ért vihető gamepassba, ráadásul régebben azért arra ügyeltek, hogy legalább 1 db AAA cím legyen a bundliba, most már a látszatra se adnak....
Ilyen alapon akkor tényleg legközelebb ha mondjuk a Hollow Knight lesz a húzócím 13 másik kuka mellett, akkor is biztosan éljenezni fognak milliók, és jönni fognak hogy há de még sose volt 8$ alatt, szóval önmagában megéri
És ja, nem tagadom, tényleg egy jó játék.... meg gondolom a Children of Morta is aki szereti a műfajt... csak éppen egy ilyen értékű bundliba mondjuk 5. számú címként kellene szerepeljen, nem 1.nek.
-
echterion
nagyúr
válasz
cskamacska #133264 üzenetére
Aben10 fikázása a choice 1bites játékaival történő évelés közben epic fail, erre próbáltam rávilágítani. A humbli színvonala meg nem érv a PC oldalán, mert az olyan szinten hulladék, hogy oké, hogy olcsó, de a belerakott játékok is olyanok.
-
Mittu88
senior tag
válasz
cskamacska #133198 üzenetére
Köszi a válaszokat
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
cskamacska #133198 üzenetére
marketpalace, akkor bb topic alapján szállítanak, csak éppen a várható időpont olyan mint az időjárás.
-
Mittu88
senior tag
válasz
cskamacska #133191 üzenetére
Ryzen 5 2600 1600 név alatt
Ezt hogy érted?
-
echterion
nagyúr
válasz
A linkeden 62 ezer az 570 az első helyen.
Amúgy igen, durván elszálltak az árak. Kollégámnak most raktam össze egy alapgépet gépoösszerakással (így szerette volna), hát egy sima 10.genes 4 magos meg egy 1650s és 185ezernél állt meg a gép, monitor nélkül. És az 1650s számomra értelmezhetetlenül olcsó volt, valami Colorful márkájú duplaventis csoda, a régi Totalwarokhoz pont jó lesz, de így is túl lett tolva a gép, az eredeti keret 150k volt. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
590-esemet konkrétan alzás kuponos besz áron adtam el, annyira felinflálódott
helyette szintén onnan lett 48-ért egy refurb 580 xfx, csendesítve a gépet.
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
cskamacska #133148 üzenetére
Ez azért van mert megjelenik itt is az ésszerűtlen hörcsög effektus... ez a minden kell azonnal, egyszerre, mégha időm amúgy nincs is rá egyszerre.
Játékot is úgy vesz az ember ideális esetben hogy szép sorban megveszi és kijátsza őket, majd jön a következő.
Aki elrontja, az sokkal többet költ megvesz minden egyszerre és csak a backlogját növeli amibe áll a pénze feleslegesen. (az irracionális viselkedés, amit nem kell bemutatni, elég ránézni a játékkönyvtáraimraszerencsére utóbbi 2 évben kigyógyultam belőle többnyire, egy kezemen meg tudom számolni mostmár amit megvettem "csak úgy" mert jó dealnek tűnt)
No streamingben ugyanez az hogy mindenre egyszerre előfizet, akkor is ha nem használja adott hónapban.
Az ésszerű alternatíva erre, hogy minden hónapban arra fizet elő amit épp néz, és a következőre csak azután fizet be, ha végzett a jelenlegivel... és mikor egyiket se használja, mert mindent ledarált, akkor mindegyiket visszamondja.Ez igazából amolyan on-demand módban kéne hogy működjön és erre van is lehetőség, akkor élni kell vele.
És akkor nagyonis gazdaságosan le lehet darálni mindent szép sorban.Illetve elég azt a szolgáltatást (az ez egy "alapot" megtartani) ahol az ideje többségét tölti/legtöbb dolog elérhető ami érdekli, ha mindenképp kell.
Azt a 3-4 szolgáltatót ami van, simán lehet negyedéves (egyedi prioritásos) rotációban előfizetgetni, és akkor mindig csak egy van.Ettől független egyetértek, az ideális az lenne, ha lenne egy "központi" szolgáltató, ahol minden elérhető lenne.
Egy ideig a Netflix ez is volt, csak aztán elkezdett konkurencia lenni a többi tartalomszolgáltatónak és azok inkább leléptek/lelépnek szép lassan.
Egyébként én várakozásaim szerint a mostani burjánzási időszak után ki fogja a piac kényszeríteni a racionalizációt előbb utóbb és elindulnak majd a felvásárlások/egyesülések itt is, egy méretgazdaságos és fenntarthatóbb modellbe.Valszeg a játékiparra is ez vár, mert az önálló nagy egyedi studiók nem gazdaságosak, egy két kivétel erősíti a szabályt leszámítva. Nem véletlen darálódnak be mindenhol az önálló studiók.
(Illetve a nagyok felismerték azt is, hogy az előfizetéses modellt meg is kell tölteni tartalommal és ők is elkezdék ezt a folyamatot, vagy felvásárlás, vagy keresztszerződésekkel, stb) -
l.skywalker
titán
válasz
cskamacska #133148 üzenetére
De megvan az esély rá, hogy adott típusból egyszerre csak 1-re fizess elő. Nálunk van itthon HBO Go, az mindig, mert szereti a család. Amikor jött a Witcher előfizettem a Netflix-re. 1 hónap alatt kinéztük belőle ami érdekelt minket, utána lemondtuk.
Mondjuk a Spotify az konstans, de a zenét nem is úgy hallgatom, hogy ha jön új, akkor "kihallgatom".
Az Ubi+on is elgondolkoztam most a legújabb AC kapcsán. Januárban lehet, hogy élek is vele ha lement a CP
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
cskamacska #133127 üzenetére
Ez a kompatibilitás is eléggé relatív... ott van nekem is a több ezer játék... de hát elég könnyen össze tudnám számolni mi az amire kedvem és időm volt újra elővenni.
Ez egy jól hangzó dolog, de a gyakorlatban semmi... sőt, volt már hogy meg akartam nézni egy-egy régebbi játékot és inkább hagytam a fenébe mikor megláttam hogy néz ki mai szemmel.
(pl Half-Life 1, még a Black Mesa moddal is, vagy egy Duke Nukem, Dune 2, stb)
Nosztalgiázni jó ezekre visszagondolni pár percre, de aktuálisan játszani is velük... hát ez annyira irreleváns szvsz, hogy nagyon.
Kb mint fényképeket nézegetni az életedből, meg videókat. Igazából szerintem a többség aki gyárt is videókat, nem igazán nézi vissza... még a képeket esetleg csak csak.No de mindegy, nagyon elkalandoztam már.
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
cskamacska #133117 üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem, hogy egy 3700X + RX5700 + 16GB ram kaliberű gépet nem tudsz ennyiből kihozni mindennel együtt, ahol jelenleg ezek vannak tudásban.
SX-et meg pl azért be lehet szerezni kis türelemmel listaáron... a PS meg PS, majd lecseng... mint ahogy a Ampere meg az RDNA2 is le fog... igaz csak jövőre.
-
Dilikutya
félisten
válasz
cskamacska #133071 üzenetére
Cold War most jelent meg, mennyi legyen az ára. Így is viszik, teljes áron, meg Steam nélkül is.
-
gyimger
őstag
válasz
cskamacska #133050 üzenetére
Ritkán, de felmerült már itt a zenei téma és biztosan ajánlottam már a Hitmanek zenéit, pl. a harmadik rész OST-je zseniális. Jesper Kyd nagyon hiányzott nekem az új sorozat játékaiból, azok zenéi nem hozzák a sötét bérgyilkos világát, inkább ilyen titkosügynökös stílusa van.
Oh wait...
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest