- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
i2k
őstag
A Win 11-el én még mindig kivárok - szívem szerint: sosem tenném fel.
A valóság az, hogy (ahogy eddig is) eljön a pillanat, amikor majd kénytelen leszek.Számos debloat megoldás létezik. Állítólag ez a legjobb + Windows 11 Perfect Install
-
Zó
aktív tag
Szerintem meg hülyeség nem elfogadni, hogy másnak vannak klienspreferenciái, sőt tagadni ezeknek az embereknek a létét. Létező dolog, ha nem is kell mögé direktben tömegeket képzelni, indirekten többen lehetnek (lásd lemaradnak róla).
Azt persze én sem hiszem, hogy kasszasiker lett volna az AW2, ha jön Steamre is, elvégtre konzolon sem hasított nagyot.
A klienses témához megjegyzem, hogy nem igazán kell kliens az epices játékokhoz. A Heroic Launcher - amit egyébként is szoktam használni - viszi azokat is, mint a GOG-osokat és az amazonosokat, így elég azt telepíteni bloatware-ek helyett. Igaz, így az achievementek Epicnél ugranak, de a GOG-gal működnek azok is.
-
Zó
aktív tag
Nem szeretem ezt az "aki akartozást". Eleve leszűkíti a potenciális bázist fanatikusokra, eközben a realitás az, hogy van aki, akar játszani, de azért a gyereket mégis jobban el akarja vinni iskolába, arról nem is beszélve, hogy ott van 500 ezer másik játék, mely jön szemben Steamen.
Napjaink fogyasztói szélsőségességét fejezi ki, hogy amit igazán akarsz, azt meg is szerzed. Szerintem meg a legtöbb esertben érdemes hátrébb lépni, és feltenni a kérdést, hogy mit érdemes ennyire akarni. És léteznek "ellenakaratok" is. A fentebbi példán túl például akarhatja valaki nagyon játékot, de ettől lehet, bizonyos feltételek elutasítását illetően nagyobb az akarata. Ahogy egy eredendően vágyott munka vagy házasság is járhatna olyan megalázó kompromisszumokkal, amit valaki nem tud vállalni. (Nem Steam vs Epicet akarok csinálni, csak annak az elfogatását, hogy van, akinél ez is tényező, és hogy ez nem jelenti azt, hogy nem érdekli őszintén egy konkrét játék.)
Megjegyzem, én forumokra járóként és az eseményeket követőként az FF7 Remake epices megjelenéséről egy év csúszással értesültem, akkor is csak azért, mert jött Steamre, és leesett, hogy már rég van PC-re. Ettől még érdekelt a játék, és elő is rendeltem akkor Steamre.
Mindenesetre az Epic-exkluzivitás el tud tömegek elől tüntetni egy játékot, cserébe adott esetben egy másik pedig jobban szem előtt lehet, ha máshol jobban elveszne a zajban. Az AW2-re az utóbbi semmiképp nem áll, az előbbi is csak fenntartásokkal, hiszen téma volt sok helyen, de ettől még ki tud így kopni a köztudatból, akkor is, ha hallottak róla az emberek. Peidg nem egy régi játék, tavaly ősszel nézett be először 30 euró alá.
-
i2k
őstag
Mindent lekövetnek - indie-t és nagyot is, kisebb-nagyobb csúszással. Nagy címeknél a hotfix, patch megjelenik STEAM-en, 1-2 óra múlva már telepítheted az "offline"-ra is.
Csak nem mindig ajánlott rohanni, mert tudjuk, hogy a patchekkel néha mit tesznek a címekben... offline meg ugye nem is biztos, hogy van értelme egy "multis" patchlog miatt rohanni... -
Crus
őstag
NSW-emu-Deck-gyerkőc miatt néha-néha ránézek és ott meglepően frankón lekövetik a patcheket...
De most rákerestem 3 random PC játékra, ami érdekel és megdöbbentem... brutál ahogy le van követve. Ide tilos még kb. a wrz neveit is beírni, de az eredeti név nem tiltott, így a Songs of Conquest, Robocop és a Ghost of Tsushima jutott random eszembe.
-
Crus
őstag
Steam-en gyak. folyamatosan úgy járunk gyerkőccel, hogy érdemesebb azért a pár €-ért akciós áron akár 2. alkalommal is megvenni a játékot a Deckjére, mint a wrz-zal 30 percet szarakodni. A Steam sok esetben egyszerűen a warezt is lenyomja. (Ha forintosítod az óradíjadat, hamar kijön, hogy igazam van :-)
Ezért mondom mindig, hogy a PC, az nem egyszerűen csak egy nagy drága gépház, hanem kb. minden is. Hiába magasabb a bekerülési költsége, hamar látszik, ahogy dolgozza lefelé folyamatosan.
-
i2k
őstag
Így van - persze, lesznek olyanok mindig, akik azt mondják, a csillagos ég is kevés.
De milyen jó lenne már, ha nem a fénnyel és a frémmel baszakodnának, hanem helyettük minden nagyobb címben/játékban lehetne
- jól / okosan megoldott "real" fizika (s ne csak olyanra tessék gondolni, ami konkrétan a fizikai erőkre vonatkozik, hanem ruhák, tárgyak mozgása, súlya (!), deformálódása, törése, sebessége etc.)
(ja, mindjárt jön valaki a Witcher 4 lóval, vagy az RDR2 lóherével...)- ütközés modellezés (!!!!!) -- hogy végre a tárgyak, "élőlények" és hullák ne essenek át fűszálakon, falakon, masszív tárgyakon, egymáson, illetve lógjanak át etc., hanem ténylegesen fontos legyen a térben jól helyezkedni, mozogni (és ugye itt megint a fizika)
- tárgyak egymáshoz illesztése --- szerencsére, nem tartunk már ott, hogy lábak, kezek lebegnek a lépcső/létra felett, de még mindig volna hová fejlődni más aspektusban is ezen a téren > kéz / tárgyak / fegyverek etc.
- reális / reálisabb időjárás effektek, megoldások (újfent fizika), és látvány teremtés -- nem a cseszett RT/PT-vel leöntés
- jól megírt / átgondolt küldetések, dialógusok, történetek --- igazából, ez mindent felülír, de ugye a játékok grafikájától indultunk ---, jól belőtt játék tempó, hossz és újrajátszhatóság.
Persze, ahogy mindenben, úgy itt is vannak 1 patronos címek, de na... -
i2k
őstag
Pontosan!
Ráadásul, az Epic most tolt ki magából egy olyan alverziót, ami miatt a fejlesztőknek egyszerre lesz könnyebb és nehezebb is a dolguk - a 6-os főverzió meg mindent meg fog kavarni az "univerzalitásával".~~~~~~~~~
S ezért is megsüvegelendő az a fejlesztő (köztük a Stellar Blade-et lefejlesztő Shift Up, vagy a Final Fantasy 7 Remake-ek), "aki" mutat egy fákkot az UE5-re és a "csoda eljárásaira", meg a géjtrécingre és pechtrécingre, és a jól bejáratott, még mikrohullámú sütőn is elfutó Unreal Engine 4-en dolgozik inkább.
-
Crus
őstag
Nem ezekkel a játékokkal van a fő gond, mert hát amit el lehet adni, azt meg is próbálják eladni, legyen az bármennyire hulladék, hanem azokkal van gond, akik szerint ez egy jó játék és mittomén' még full áron meg is veszi.
Valhalla sokakat kiégetett és hiába volt benne egy rakás dolog jó, érdekes, élvezetes, akkor is elmebeteg hosszú, főleg DLC-kkel. Nem is tudom egyetlen playthrough alatt öltem-e játékba majdnem 200 órát. A Fallout 3 Goty volt nálam olyan 140 óra körül és már ott is az utolsó DLC-k esetében éreztem, hogy ez így már elég volt, de az nem lépett túl ezen a határon, a Valhalla meg nagyon.
Főleg amúgy azokat égette ki a Valhalla, akik OCD-vel küzdenek és elkezdik módszeresen kitakarítani... hogy egészen őszinte legyek: meg is érdemlik, ha utána rosszul vannak.
Valhallának van értelme egyébként, de olyan iszonytatóan lassan bontja ki, hogy nekem cirka 5 hónap gaming időmet nyelte el.
Igen, abban feltétlenül egyetértek, hogy a korrekt nem elég. Rettenetesen nagy a piac, nagy a kínálat, aki nem tűni ki és nem jó játékot tesz le az asztalra, az eltűnik.
Exp33-ba nekem csak pár óra ment bele, értem a lelkesedést, de a techno moslék, amit én PC-n tapasztaltam vele kapcsolatban, az meggyőzött arról, hogy majd jövőre Humbliból.
-
Crus
őstag
A Valhalla messze van a tökéletes játéktól és borzalmasan hosszúra nyújtották, de már annyira ami már nekem is too much volt, de összességében egy korrekt játék volt, aminek voltak egész kimagasló momentumai is.
De ez a Mirage, azok után, hogy az általam is rengeteget kritizált AC1-től eljutottunk cirka 13 AC rész után a Mirage-ig, ami kínosan AC 1 klón, ez felfoghatatlan böszmeség.
Feltételezem volt pár elmebeteg aki a régi AC-k játékmenetét akarta újra és hát na... megkapták, bele az arcukba. Megérdemlik, tolják csak ezzel eonokon keresztül azt kívánom mindegyiknek. Hát PONT azért kellett megújulnia a Syndicate után az AC-nek, mert BORZALMASAN elfáradt addigra már a classic AC játékmenet.
Hiba volt ezt nem DLC-ként kiadni, de hát kell a lóvé herbálra, meg román prositkra... mer' ebből csak arra fogja futni, vagy még arra se.
SW fan haver pont a napokban tolta végig a SW Outlawst, rémesen megengedő a játékokkal szemben, ráadásul súlyos OCD-vel küzd, így maxolta is. Na most még ő is azt mondta, hogy az Outlaws nem érdemli meg a figyelmet.
Kíváncsi lennék a Shadows-ra, de nem fogok érte 35 ojrókat fizetni, főleg, hogy tuti hoznak ki még hozzá valami DLC-t.
-
VoltanIgor
aktív tag
Na, mondjuk az irányítás az tényleg elég nehézkes a Rockstar játékokban, az idő múlásával ez egyre szembetűnőbb - mert ugye ami még simán elment 2005-ben, az 2025-ben nem biztos, hogy ideális. A RDR2-ben is a falra másztam a nehézkes, pontatlan irányítástól néha. Kíváncsi vagyok, ezen a téren lesz-e fejlődés
-
Szerintem csak simán sokunknak elmúlt a hype.
Én teljesen benne voltam anno, amit az is erősített, hogy a szüleim nem engedték a saját PC-re. Titokban játszottunk másoknál, és titokban került fel végül a gépre a III (sose szerettem), Vice City, majd a San Andreas is (hot coffee moddal).
Mivel utána sorra jöttek ki az Open World játékok így a GTA szabadsága elvesztettem a varázsát, amikor már nem tartottuk mókásnak az utcai lövöldözést.
A story szerintem sose volt nagy eresztés - szerintem -, inkább az, amit te abban a világban meg tudtál élni. Ha épp úgy volt, akkor betartani a közlekedési szabályokat, rendőr vagy taxis lenni, stb. -
cyberkind
félisten
Nem tom', én emlékszem a 7-8 éves önmagamra, amikor ezt (Gta 3) megláttam, és tudat alatt éreztem, nekem ez kell, full szabadság, azt csinálok amit akarok, azóta ez csak sokkal életszerűbb lett, amiből szintén alig van ilyen minőségű játék, nekem ezek mellett a többi nem annyira fontos, mert a világ és az atmoszféra mindig behúz és bent tart.
-
i2k
őstag
Talán írnom se kellene: mindenhol, mindenre vannak kivételek, szóval
Amikor valamilyen okból lamentálunk valamilyen médium (film, sorozat, játék, etc), vagy hardware, és ezek ára, minősége stb. felett, néha eszembe jut, hogy mondjuk egy flavelában (Brazília, szegénynegyedek) (de a világ minden tájáról lehetne lőni példát) mennyire lehet életszerű mondjuk az felett pörögni, hogy
- ACS-ben sötét idegen szamuráj van,
- Last of Us sorozatban bólyaképű a főszereplő,
- PS6 akár 8-900 euróba is fájhat
- RTX 5090 úgy gyullad meg, mint egy tüzijáték
- GTA 6 tele lesz/lehet blacklatinofeminxxizmussal, s mindezt akár 100 dodóért
- Nintendo és/vagy Sony árszabásai, üzletpolitikája...............Persze, mindenkinek megvan a baja, csak a minősége más...
-
i2k
őstag
Eddigi életem során nagyon hosszú játék-etapot a multizós korszakomban tudtam felmutatni --- tény, hogy akkor túl is toltam, mert nem egyszer fordult elő, hogy az egyetemi előadások kárára "reggeltől hajnalig > kis alvás > reggeltől hajnalig > repeat" toltam Quake 2-3, UT2004 multit. (Szerencsére, pár év alatt ez is elkopott, az egyetemre is, magánéletre is jobban összpontosítottam. Azóta nem fordult velem olyan, hogy szinte egész napot géjmingeljek)
Nem vagyok szófa-pléjer - gép elől meg sűrűn felállok. Bár garantálom, hogy szakorvos így is sikítófrászt kapna a látványtól, és hogy egyáltalán mennyit tudok így is gép előtt tölteni -, filmet is ritkán nézek fekvő pózból. -
Zó
aktív tag
Minden rohadt drága. Dicsérték a Veszprémi állatkertet, menjünk nézzük meg, de napot kb 30 ezerre számoltuk és mindenhol ez van. Nincs és nagyon drága parkolás, egy junkfood-ot se úszol meg 6 alatt. Ha szomjas vagy innivalóról nem is beszélve.
Van benne igazság, de okos megoldások vannak mindig. Nem olyan régen jártam Nagyváradon egy kulturált étteremben, levesért, főételért, desszertért és két sörért (amihez kértem két pohár csapvizet hidratálni, ha már egy kis mérget bevittem) fizettem 8 ezer forintot. Itthon is lehet csomagolni, vizet vinni magaddal (nálam szinte mindig van utántölthető vizeskulacs). Emellett én speciel országbérlettel járok, elvégre szoktam utazni, és a pesti bérlet is benne van. De nyilván családilag ez másképp járható út. Ettől még szoktam bevállalósabban is költeni, de minden drágulás mellett is lehet még "ügyeskedni". Az viszont igaz, hogy arányaiban a videojáték már becsúszott az olcsó hobbik közé, főleg ha nem day1- és RT-függő az egyszeri játékos. És ez a mai játékipar oda is való, nem a prémiumkategóriába.
-
Crus
őstag
Persze élvezi az ember, hiszen a drog olyan, de attól még értékes életidőt vesz el más IRL tevékenységtől.
Volt egy haverom, aki anno San Franciscóban a Lucasnál is melózott pár évet. Ő mondta, hogy "az a legnagyobb baj a játékokkal, hogy eljön az idő, amikor nem emlékszel rájuk."
És ez qrvára igaz! Az, hogy 30 éve hol voltál nyaralni és ott mit csináltál, az drasztikusan erősebb emlék, mint az, hogy 30 éve a KKND-ben pontosan, hogy is történtek a dolgok... sőt... alig marad meg a játékból pár képkocka.Veszprémben a fiam unszolására 2x is voltunk. 2 óra oda, 2 óra vissza és olyan kanyargós és zömmel szar utakon, hogy legutóbb közöltem vele, hogy ez így ennyi volt, évekig nem akarok hallani róla. Igen, üzemanyagköltség, belépő és persze kajálni is kéne és 3 emberre "nevetve" elment 50 ezer egyetlen nap. Igen, a forgalom is kemény.
Helyette viszont lehet olyat, hogy a környéken, nem nagy távokra megy az ember meg a gyereke. Pl. cajgával, vagy túrázva, kaját becsomizva. Vettem tavaly egy e-rollert, így az is bővíti a bejárható területek nagyságát, 25 km/h max 65km hatótáv, így aki tekerni nem bír, csak rááll és húzza neki. De igen, ez se volt ingyen.
Baráti köröm nekem akkor omlott össze, amikor elkezdtek vedelni én meg nem akartam és nem is tettem. Úgy képzelték el, hogy kocsmatúra én meg asszisztálom végig. Faxt.
-
Crus
őstag
De tényleg kikapcsolódás az, hogy feladatokat hajtasz végre? Aki napi 8-10 órában szellemi munkát végez, annak mennyire kikapcsolódás utána még 3 pl. egy stratégiában, de mondhatok éppen RPG-t is?
"bullshit duma az idő hiányáról." "Igen, lehetne más dolgokat csinálni"
Na helyben is vagyunk... van idő mást tenni a gamingen kívül csak sokkal kényelmesebb, mint felhívni a havert/rokont/baráti kört. Így egyszerűbb azt mondani, hogy nincs rá idő, de azért megnézed a Steam adatlapját és a Civ-be beletolt 1 hónap alatt 110 órát, de ebből 1 órája nem volt rád!
A "más dolgok" egy része pedig nem kerül pénzbe. Ki lehet menni sétálni, kocogni, futni, felnőtt játszótéren edzeni, jó idő esetén tóban úszni, urambocsá' kerékpározni (1x megveszed, kb. 20 évig jó vagy), vagy kiülni a ligetben egy padra dumálni.
A közösségi média a legalja, de a gaming se sokkal jobb... persze drogosként beismerni, hogy a drog rossz nem egyszerű.
-
Dilikutya
félisten
Nagyon speciális PC. Talán az eredeti Xbox-nak volt sima Pentium 3 a processzora. A mostani konzolokban valami spéci AMD APU ketyeg, ami nem teljesen olyan, mint az asztali verziók. Meg ugye az operációs rendszer sem. Meg elvileg direktben arra a hardverre optimalizálhatnak a konzolgyártók, bár ez azért nem mindig szokott jól sikerülni.
De ha valóban standard PC elemekből állna, megnézném, hogy fog 4K@30 fps-el menni egy 300 ezres gépen. Tudom, sehogy, mert felskálázott lesz, mint most.Bár ugyanúgy lehetne célzottan optimalizálni rá.
Szerencsére nincs vele gondom, ide a háztartásba konzol be nem teszi a lábát. -
i2k
őstag
"Mondjuk ez tipjk olyan játék amit játszani kell, nézéssel nem jön át."
Reméltem, hogy senki se jön ezzel a --- bocs --- baromsággal... de mégis.
Egy élményt nyújtó JÓ médiumnak (könyv, film, játék) akkor is kell hatnia az azzal közvetve/közvetlenül kapcsolatba kerülőnek, ha az adott személynek nincs tevőleges része a produktumban...(*szerk: vagy ha jó a mesélő, és ezekről jó összefoglalót, kedvcsinálót ad. Kismillió könyvet, filmet néztem meg így, és csak azért, mert családból, ismerősök közül valaki jól, a fontos fordulatokat mellőzve, mesélt, és felkeltette az érdeklődésem annyira, hogy szinte alig vártam ,hogy olvashassam-nézhessem...)
...színházi előadás, komoly zenei koncert, filmvetítés etc.
Ezen a fórumon nincs kor adatlapra vésve (legalábbis: én nem látom), ezért csak feltételezni tudom, hogy Te már nem élted meg a
- játéktermi világot, amikor míg valaki épp "tolta" adott játékot, a drukkerek mögötte ugyanúgy leizzadtak
- hot seat alapú "multiplayert", mikor "Te told X pályát, én majd a következőt" / vagy szimplán egymás ellen
etc.
...tehát, csak nézőként is izgalmas volt.Rég megette a fene, ha a "fogyasztóra" nincs semmi hatás.
Ha izgalmas/érdekes/hatással bír egy film mondjuk, amiben ugye nem vehetsz részt, attól még ugyanúgy ökölbe szorulhat az öklöd, ha a kedvenc főhősöd ütik-vágják, látszólag kinyírva, vagy meghal egy kedvenc karaktered etc... persze, ha nem vagy pszichopata, azaz érzelmek nélküli.Remélem, átment, mire gondoltam.
-
alratar
addikt
AC-t? Szerintem de, megvennék, bármelyiket.
Ezt biztos nem, hiszen hamarosan kiadjak, de a jővőbenieket?Amikor olyanokkal beszélek, hogy egy AC-val nem játszott, de ennek olyan jó a CGI trailere, hogy day1vétel?
Vagy olyannal, akli azt nézi, hogy minél több pénz - annál nagyobb térkép? És nem érdekl8, hogy kb. ugyan azokat a dolgokat csinálod? Az ilyennek bedobsz egy 200 négyzetkilométeres térképet, és 200 eurot is nevetve kiad. -
FunPro
őstag
Nekem az áremelés időzítése nem tetszik. Nyilván mindenen infláció van, semmi nem kerül évtizedekig ugyan annyiba. Rendben!
Node:
1) A videójáték ipar fogyasztóbázisa szerintem még mindig folyamatosan növekszik.
2) Mindenki ajnározza az AI-t, DLSS-t. Ezek olyan dolgok, amik csökkentik az elkészítéshez szükséges erőforrást. Nem kell annyi ember és aki van, az sem optimalizál.
3) Régen egy játék nem termelt évtizedekig pénzt. Elkészült, kiadták, amennyien megvették megvették. Most a játék "szolgáltatás", néhány év különbséggel jönnek a remasterek. Így egy játék kis erőforrás befektetésével tovább termeli a pénzt.Ha nekem 10 évvel ezelőtt azt mondják, hogy egy játék előállítása annyival nagyobb költséget emészt fel, hogy most 20€-al többet kérek érte, elfogadom. Sem akkor, sem most nem veszem meg ennyi pénzért, mert nekem egy olyan produktum, ami holnap akár mehet a levesbe, nem ér ennyit és igazából meg sem engedhetem magamnak. De jelenleg mégis felháborítónak tartom, hogy olyankor emelnek árat, amikor minden azt mutatja, hogy a gyártási költség csökken a profit viszont nő.
-
alratar
addikt
Szerintem is ez lesz a következő áremelés berúgoja.
Hiszen, ha csökken a kereslet, növelik az árat. A többsége a márka - ez esetben cim - hűség miatt úgy is megveszik a 100€-os CoD-ot, AC-t stb.
Igen, valószínűleg lesz aki legyint s inkább atnyergel AA vagy Indie szintërre, de akkor lesz kire fogni az újabb emelést.Mert a kiadónak nem az fog lejönni, hogy olcsóbb es jobb játékokat kell kiadni, hanem az, mint az EA fejének, aki szerint azért bukott az új DA, mert nem live service.
-
Dilikutya
félisten
A gravity gun mókás, de nem lehet az egész játékot arra felhúzni. Ráadásul nem tudom értelmezni, hogy sokmindent fel lehet vele kapni, de az ellenséges katonákat csak rövid ideig, egy átmeneti tuning miatt.
Nálam általában szokott működni a nosztalgia, de ez anno sem kötött le, 2004-ben. De muszáj voltam újra nekiesni, rájönni, miért nem fosom bokán magam attól, amitől mindenki más igen.
De most így végére érve még egyvalami szemet szúrt: borzasztó repetatív a környezet. Rengeteg a lepukkant épület, raktárak, a külső terek tökegyformák. A sztoritól szintén nem voltam soha elájulva, valahogy nekem kevés. Csavarosnak nem mondanám, hosszabb távon nem is érdekes. A vortiguantok viszont jó arcok, bírtam a dumájukat. Azt a G-Mant nem igazán sikerült értelmezni, gondolom, ehhez kéne az első rész is, amit most már biztos, hogy nem fogok folytatni. Egyszer elkezdtem tavaly a Black Mesa-t, de az se kötött le, közvetlen a baleset után maradt félbe. -
i2k
őstag
Röviden: monotonitást jól tűrő, alacsony(abb) ingerküszöbbel rendelkezők elvannak szinte bármivel, akár 10000 órán át.
Mindenki más (akinek nincs OCD-je) azé' gyorsan átlát a szitán, és vagy hagyja a fenébe az ilyen "olcsó" megoldásos játékokat , vagy szét-csíteli a rendszert, hogy kihozza a legjobbat belőle.//és még mielőtt: a szét-csítelés alatt értendő: a játék által adott lehetőségekkel egyaránt, illetve szó szerint cheat megoldásokkal.
Utóbbival szemben nem szabad azonnal álszenteskedve kirohanni: van amikor egy játék "annyit ér" csak. -
Crus
őstag
Igen és az is rossz benne, hogy 2423423 db. POI van, de amikor egy kis questet kezdesz, pl. világoskéken fénylő helyszín, akkor ott a világért se kerül be a quest logba és hintet se ad. Persze, ok, rájön mindenki magától, de igazából csak időhúzás... és abban ez a játék elég jó.
Igen, a fegyók nem túl erősek, de ennek ellenére különösebb gondom nincs azzal, hogy akár egy egész erődöt egyedül kitakarítsak. A bow itt is kegyetlen op. Azt próbáltam mielőbb felhúzni, 30 nyílvesszővel és passzív képességekkel, gyak. bármi kitakarítható full egyedül.
A másik ami zavar, hogy nem nagyon tudom, hogy milyen sorrendben haladjak... Ultimate-ben ugyen van DLC, meg minden is, szóval egyelőre biztonsági játék és szépen "hollózom" le az egyes területeket, ahogy erőm engedi.
Amúgy strange, de számomra elüt annyira az Ody-tól, hogy életemben először nincs "AC mérgezés" érzésem. Ergo az irány jó! Nekem a régiekkel az volt a bajom (Syndicate és előtte), hogy bőségesen elég volt 1x AC letolás 1 évre, vagy inkább 1.5 évente... de itt most abszolút jó hangulatban tolom Ody Ultimate után a Valhalla Ultit és érzem, hogy a Shadows is be fog majd jönni, ha kb. 2 év múlva beszerzem.
-
VoltanIgor
aktív tag
"Ezek sok éves projektek. Amik most megjelennek kb 18-19 tájékán lett kitalálva és még utána kezdték el csinálni amikor csúcson volt az egész. Utolsó 1-2 évben se tudják már nagyon módosítani a dolgokat. Most pl új AC-ben inkább a nőre terelődik a figyelem marketing anyagokban, ennyit tudnak csinálni."
Igen, de az ilyen jellegű változtatások azért nem lennének gyökeresek, a legtöbb esetben elég lenne kivenni pár opciót, átírni pár szöveget, esetleg kiírni 1-2 karaktert. Látod, ahogy te is írod, az új AC-t is újra ballanszírozzák emiatt.
Nyilván mondjuk ilyen karakterközpontú lövöldénél, mint a Concord, cseszheted kb, az igaz, ott majdnem mindent újra kellett volna kezdeni, legalábbis ami a karakterekkel kapcsolatos.
-
FunPro
őstag
1) Pedigi így működik. Van egy céged, ami több terméket forgalmaz. A terméket legyártod 10 forintért, viszont azt mondod (alátámasztva), hogy 100 forintból készült. Piacra dobsz 10 darabot, nem kell a kutyának sem. 100 forint befektetésével keletkezett 900 forint veszteséged! B termékből befolyt profitod 900 forintig adómentes! A dolog legnehezebb része, hogy találni kell egy olyan "szakembert", aki a 10 forintos gyártást hihetően felpumpálja tízszeresre vagy kell találni egy terméket, aminél hihető a magas gyártási költség és biztos nem lesz nyereséges.
Kicsiben nem éri meg, de dollárszázmiliókkal már jó üzlet! 1-2 stúdiót is érdemes lehet beáldozni érte, főleg úgy, ha a videojátékgyártás csak mellékes bevételforrás.
2) Amikor elkezdték nyomatni az epic store-t, hányan hagyták maguk mögött a steam-et? Sokan! Mennyire lehetett nyereséges exkluzívan csak ott árulni a játékot? Semennyire! Kivéve, ha a store mögött álló mamut fizetett egy szép kis summát, ami már alapból fedezte azt a kiesést, amit a steam hátrahagyása jelentett. Ha az akkori eladásokat néznénk, szerintem igen veszteséges időszak lehettet papíron, különben nem tértek volna vissza a kiadók steamre. Ha valaki eleget fizet a háttérben valamiért, akkor lehet nyereséges egy látványos bukta is.
Egyébként, az Ubiról már olyan elméletet is olvastam, hogy szándékosan be akarják dönteni a céget, hogy a tencent minél kedvezőbben fel tudja vásárolni.
3) Egyetértek VoltanIgor-al. A pénzemberek értenek a pénzhez. Ahogy te is írod, amit a számok mutatnak, az alapján cselekednek. Szerintem egyikünk sem tud olyan példát/statisztikát hozni, ami alapján a woke tartalom nyereséget generál. Ha van is ilyen cím, az sem emiatt az elem miatt nyereséges. Ha mi kis fórumozók erre rájövünk, majd a nagykutyáknak nem tűnik fel az első bukónál, hogy ez nem jó irány? Ugyan!
Igazából orvostól hallottam, hogy mindig a legéletszerűbb megoldás az igaz. Ez jelen esetben tényleg az lenne, hogy minden pénzember szimplán hülye és nincs semmi titok a háttérben. Csak ez valahogy akkor sem logikus.
-
VoltanIgor
aktív tag
A harmadik ponttal kapcsolatban én azt nem értem, hogy - tegyük fel, tényleg azt hitték, hogy ez az irány jó lesz, rendben van. Nagyon megy a BLM, meg a woke, persze, tegyük bele a tartalmainkba. DE! Oltári nagy bukás volt az összes ilyen kezdeményezés, nemcsak a játék - de a teljes szórakoztatóiparban gyakorlatilag - igen, rád nézek, Disney!
Épp elég ilyen példa volt az elmúlt 2-3 évben. Akkor mégis miért lovagolnak még mindig ezen a woke erőltetésen? Pontosan tudják, hogy egyenes út a tuti anyagi bukásba, van épp elég referencia. Nyilván egy cég az elsősorban fiskális entitás, tehát kell nekik a bevétel, és a haszon, nem önmaguk ellenségei. Az ember azt gondolná, hogy az első néhány ilyen eset után elkönyvelik úgy, hogy OK, ez nem jött be srácok, akkor ez a vonal storno.
Amúgy ez látszik is már, de messze nem olyan tempóban, mint logikus lenne
-
Crus
őstag
Nem... nekem az felel meg, hogy van egy gyönyörű küllem, gyönyörű art, remek szinkronok, frankó, hangulatos zenék, van egy abszolút élvezhető sztori (és ez az Origins és Ody esetében is ott volt), vannak olyan párbeszédek a Valhallában melyek pl. csak magasabb karizma esetén jelennek meg, a döntéseidnek néha valóban nagyon is komoly hatása van a történet egyes ágainak alakulására és a dramaturgiával se volt sok bajom az újgen AC-k esetében. AC Ody-ban 2x is meghatódtam, de többször is azon kaptam, hogy moralizálok 1-1 dilemmás döntési helyzetén. A sztorik nem legendásak, de abszolút olyanok melyek fenntartják a figyelmet.
Azt gondolom, hogy sokan ott baxák el saját maguknak a játékot, hogy MINDEN poi-ra rá akarnak feküdni. Ezt el kell engedni. A sztori vagy melléksztori content hál' égnek elég jól elkülönül nincs az, hogy elmész egy poi-ra és ott döbbensz rá, hogy csak egy nyomorult érces láda. Ezt abszolút jól jelzi mindegyik újgen AC és lehet még optimalizálni úgy a mókát, hogyha úgyis éppen arra jársz és csak 1-200m kitérő, akkor bevállalod. Működik.
Originsből és Ody-ból több, mint 10m elment, Valhallából 2x ennyi!
És az van, hogy én okádtam mindig is attól, hogy a régivágású AC-ból 1 évben kettőt bevállaljak... de basszus, az újgenesből simán működik! Abszolút van annyira más és van annyira jópofa a Valhalla, hogy a számomra nagyszerű Ody után simán és jó szájízzel tolom. (Leszámítva persze a CTD-ot, amit 2 naponta 1x előad a legváratlanabb helyzetekben, de a mentési rendszere pazar... van, hogy 4 mentést is találok 1 percen belül.)
-
Crus
őstag
"A sztorit meg most őszintén ki nem szarja le egy AC-ban? Senki nem azért játszik vele..."
Ja télleg' azért játszanak vele, hogy a 897. respawnolo katonát 2 gombbal leterítsék. Sok marhaságot olvastam már az AC sorozattal kapcsolatban, de ez abszolút viszi a prímet.
Jelenleg Vallhalla Ultimate-et tolom, bottal nem piszkálnám, ha nem érdekelne benne, hogy a 2 testvér sorsa, hogy alakul, megfűszerezve ezt némi szerelmi mellékzöngével, intrikával, meg sok politikával.
-
i2k
őstag
Órákig váltogathatjuk itt egymásra dobálva az elmésebbnél elmésebb riposztokat* (tök értelmetlenül), akkor sem fogjuk egymást meggyőzni:
* Létezik a demográfiai csoport, amelyik IQ és EQ szegény, és mindennel elvan, amit elé dobnak, és gyakorlatilag semmire sincs igénye a csoportos / csoport elleni győzelem lehetőségén kívül = csak dobj nekik csilivili grafót, fizikát meghazudtoló játékmenetet, 10-20 pályát, rank rendszert és jutalmakat és elvan egy életre
* Nem elhanyagolhatóan nagyobb az a réteg, amely a megjelenítő elé ülve KI AKAR KAPCSOLÓDNI a szar/unalmas/monoton/frusztráló etc. hétköznapokból, de nem agyatlan monitorba hajolgatós-1000/mp egérkattintós játékmenettel vágyja ezt, hanem ténylegesen szórakoztató és érdekes történettel, karakterekkel, döntésekkel, újrajátszhatósággal (esetleg), és ehhez jöhet még a vizuális orgazmus is.
Köztük meg ott vannak a csapongók.
-
i2k
őstag
"A sztorit meg most őszintén ki nem szarja le egy AC-ban? Senki nem azért játszik vele..."
Nem vitatkozni akarok, de alapvetően egy játékba (kivéve az online szarokba) KELL történet.
Mert ha nincs, akkor... akár fakockákat is tologathatnánk magunknak a monitor előtt, épp annyira lenne izgalmas és értelme.//Még az über-ciki-egyszerű Counter Strike-nak is az az alaptörténete, hogy mentsd meg a foglyokat...
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
Ezt elfeledtem:
Én is adtam volna még 1 évet a címnek:
- lezajlott volna a tulajdonos-váltás / rekonstrukció
- kiderültek volna az irányvonalak a pro-woke érában (mennyire hatásos Trump, vagy sem)
- a játékosok is lenyugodtak volna az új címekkel, különösen a GTA 6-al
- bőven lett volna idejük kipofozni minden szart, amit elrontottak Japán és a játékosok felé.~~~~~~~~~~~
A média elkezdte kondicionálni a népet: azt írogatják, hogy kezd jól állni a Shadow szénája, "stabilak" a megrendelési számok, és javulgat a Jubikaki helyzete.
A Uibék meg ugye erősen reménykednek abban, hogy a n+ -ik AC kihúzza őket a csávából.S még egyszer:
Szerintem meg fogunk lepődni, hogy mennyi idióta létezik ezen a Földön, és mekkora számokat fog produkálni ez a játék. -
i2k
őstag
A Balatro felsz... -t nem tudom felfogni.
Talán azért, mert ignorálom a kártyajátékokat IRL és gamingben is."De engem nem érdekel---"
Hát akkor gondolom belátod, teljesen értelmetlen szidni is a játékipart, ha csak pár cím érdekel általánosságban, és a trendek nem izgatnak, ahogy az sem, hogy mennyi szemét ömlik mindenhová.
-
i2k
őstag
Az AAA-gaming piac szűkössége, és az indie túltelítettsége miatt éppenséggel az a helyzet, hogy az indie ontják a trágyát a STEAM-re... ***
...elég, ha megnézed, hogy a STEAM-re mennyi játék jelent meg tavaly.
~99%-a indie f0sh volt.Ha az AAA-ban jön egy Veilguard-féle* rondaság: szemet szúr.
Ha indie-ben jön 25000+ az meg nem?//* Nem, nem védem a Veilguardot, az trágya.
S mindenki tudja, hogy tavaly mennyi szemét jött AA(AA) fronton is.
Csak az arányokat tessék már figyelembe venni.*** "18944 games have been released in 2024 on Steam.
14287 games have been released in 2023 on Steam." -
i2k
őstag
Szerény véleményem:
Benyeli mindenki a "kuss" tablettát, mert még érzékeny a Zuszkár-téma.***
Trump mondjuk a transzformátorokat kitakarította a sportból. Most jöhetne a média alle zusammen.//*** = értelemszerűen az érintettekre gondoltam: filmiparosok
A nézők meg ugye nem s(z)avazhatnak a Zuskárra. -
cyberkind
félisten
Igen, csak azt hozza, semmi előrelépést nem, ezért szar, DS 2 a DS 1 után uaez, és miért, mert a rendező csak néha nézett rá a projektre, mivel nem erre volt ráállítva, abba is hagytam a Ragnarök-ök olyan 50 óra körül.
Hiányzott Barlog a folytatásból, valszeg ez a döntés is közrejátszott, hogy a nyugati menedzsment ki lett durrantva, mert nem értenek a dologhoz.
-
i2k
őstag
Nincs tippelés. Valahonnan elindult a téma, és biztosra vehető, hogy nem egy takarítónőtől...
"A reliable gaming insider has heard rumours that the next God of War game will feature a "younger Kratos" returning to Greece, which could indicate a remake or a prequel."
Egy megbízható játékipari bennfentes olyan pletykákat hallott, hogy a következő God of War játékban egy "fiatalabb Kratos" fog visszatérni Görögországba, ami akár egy remake-re vagy egy előzményjátékra is utalhat.
// [link] - Insider Suggests God Of War Could Be Taking "Young Kratos" Back To Greece -
Anonymusxx
senior tag
Persze nincs annyi pénz mögöttük, de nem jelenti azt h nem mélyek.
Life Is Strange indie nek számít vagy a SOMA ? De ha nem számít annak, akkor is ott van a pl walking sim, ami mögött van mélység, Firewatch, Tacoma. stb.
Azt meg nem értem h lenne korlátolt. Egy Firewatch nem tűnik korlátoltnak. Vagy hiányzik belőle a lövöldözés?
A No Man sky-al nem játszottam még, de tervezem egyszer, csak annyi game van, hogy lehet h sose kerül sorra.
-
gyimger
őstag
A királyi többes miatt válaszolok, az utolsó végigjátszott AC-m a Brotherhood volt (meg volt még azután egy mellékvágány, nem emlékszem a címére). A harmadikba beleszagoltam, meguntam gyorsan, aztán egy ingyenes Ubiplay időszakban megpróbáltam az egyiptomi részt. A tutorial után 11 millió POI jelent meg a térképen és akkor kiléptem. Szóval nem most untuk meg az AC-t, hanem úgy 15 éve.
-
VoltanIgor
aktív tag
Nyers erőben, raszterben nem lesz nagy különbség a régi és az új lineup között. Úgy ígérnek óriási fps-eket, hogy az 5-ös gennel bevezetik ezt a hiper frame gent, vagy mit, aminek az a lényege, hogy ebben 4 frame-ből 3-at AI fog generálni, vagyis hardveresen nem sok változás lesz, csak szoftveresen. Természetesen a 4-es generáció nem lesz képes erre, hiszen hiányzik belőle az a fajta mágikus tündérpor, amivel a bőrkabátos személyesen fúj be minden egyes kártyát, de csak az új generációból.
Az 5070-es természetesen nem fogja behozni a 4090-est, raszterben semmiképpen, az ilyen trükközésekkel pedig valszeg lesz 1-2 játék mutatóban ahol igen, egyébként rohadtul nem lesz vele még egy megyében sem, nemhogy városban.
Nagyon kíváncsi leszek a DLSS 4-re és erre az új frame gen megoldásra is, de erősen szkeptikus vagyok. Mindezt úgy, hogy alapvetően tervezek 5080-ra váltani 4080-ról. De elébb hadd lássam a tényleges számokat, ne a marketing bullshitet.
-
Louro
őstag
-
TheNewDawn
addikt
CP 2077? Hogy szar ?
Egy elég jó játék volt már mikor megjelent - a ZÖMMEL KONZOLON levő temérdek bug és technikai probléma húzta le valamennyire, de azért basszameg szeretném ha ilyen lenne minden cégtől a szar játék
- Egy 6 vagy 7/10et nem az 1/10 es Skull and Bones meg Justice League és hasonlókkal kéne összemérni vagy a 3/10 as DA Wokeguarddal pl.
Arról nem beszélve hogy mára a 15526 patch és a DLC után simán ( szinte) klasszikus lett belőle, ahogy a Witcher szériából is.
-
cyberkind
félisten
Mert új IP-t nem éri meg betolni, igaz, ez nem lenne totál új, de ha semmilyen módon nem kapcsolódik a régihez, azzal csak közönséget vesztenek. Nagyon kíváncsi leszek a TES 6-ra amikor kijön, mert a Skyrim óta brutál mód megváltozott a világ.
Én speciel nagyon sok címet elengedtem már az elmúlt 5 évben, pedig a CP-nál azt hittem, hogy ez csak a peak, de hát lókolbászt, csak a kezdet volt.
-
Crus
őstag
Pont ez az, hogy nem tudjuk, hogy ez mennyire volt tényleg így és mennyire volt az, hogy zsebnácik voltak ott páran és totál nem bírták elviselni, hogy valaki nem zsíroshajú koleszos geek.
Rengeteget dolgozunk csapatban. Kommunikáció. Főleg írásban szoktuk a kényesebb dolgokat tisztázni, mert ott szabadabban ki merik magukat fejezni a népek.
Utoljára szakmán belüli, elviselhetetlen konfliktusban kb. negyedszázada volt részem az első cégemnél, amikor egy kettővel alulképzettebb barmot tettek fölénk, akinek se a fizikához, se az informatikához lövése sem volt és olyan elvárásai voltak, melyeket épelméjű ember nem kér. 1 évig toleráltam és a beígért fizetésemelésre is középsőt mutatva téptem onnan elfelé.
Megint az van, hogy előre temetnek sokan valamit, ami még ki sem jött és amúgy egy legendás banda fejleszti...
-
Crus
őstag
Így kezdted:
"a sikerült előző hsz-eid után még nagyobb hülyeséget írni!"Majd így folytattad, és csodálkozol, hogy visszanyal a fagyi:
"ezt folytatod teljesen elásod magad"Irgalmatlanul gáz, hogy a net egyik fele pár perc alapján leír egy olyan játékot azonnal, melyet egy elit, 30 éve csak k. jó játékokat szállít stúdió fejleszt. Mindezt azért mert látnak benne egy keverék kopasz nőt... De ők kopasz, izmos férfit akarnak! Azt hiszem ezt már mindenki érti.
Az is kiderült, hogy a Veilguardra ráöntött woke+woke+woke egy ordas nagy hazugság, mivel csak annak lesz woke, aki az elején woke karival nyomul! Mindenki másnak 0.01% része lesz a woke témában a 120 órányi játékidő alatt.
Aztán az is kiderült, hogy a TLOU Part II vergődés és sírás amit a megjelenés előtt visítva toltak a latens melegek egy sokaknál diagnosztizálatlan elmebetegség mellékhatása. Mert a játék mocskosul jó lett.
Amit lehet jogosan gyűlölni az pl. a Dustborn. De összemosni ezt a szemetet a fentiekkel, az a demagógia legmagasabb foka.
-
Crus
őstag
Képes vagy 4 perc alapján full vakon támadni egy projectet... ennél mélyebbre nyilván nem tudod már magad ásni, de a próbálkozás mindenesetre értékelhető.
Az a karakter lassan 2 évtizedes és olyan irgalmatlanul egysíkú, hogy kellett hozzá nyóc' rész mire érdemben tudtak vele valamit kezdeni.
Sőt, a CoD MW-ből, meg a 3-ból, meg a Black Ops 1-2-ből még több ment el, mint a 2018-as GoW-ból... szóval mit akarsz ezzel mondani? Már azon kívül, hogy a legyek szeretnek nagyon lőni? - költői kérdés, nyilván nem érdekel.
Igen, 18-ban kénytelenek voltak kezdeni vele valamit, mert az Ascension annyira felejthető és középszar lett, mint amekkora copy-ja a 2018-as résznek a Ragna. A köv. részt meg tolhatod majd bojjal, meg a kedvenceddel a néger Angrbodával.
A Veilguardról a leghalványabb fogalmad sincs dettó, csak nyomod az új IP-k zömére az 1 bites hate-et, amit máshonnan szívtál fel.
-
Crus
őstag
Ezeket toltam végig a témában:
God of War (PS2)
God of War II (PS2)
God of War: Betrayal (mobilos)
God of War: Chains of Olympus (PSP)
God of War III (PS3)
God of War: Ghost of Sparta (PSP)
God of War: Ascension (PS3)
God of War (PS4-en)
God of War Ragnarök (PS5-ön)
Az lehet, hogy a te igényeid kielégíti ebből egy 10. rész (jó fej vagyok, legyen 9, a mobilos miatt) egy újabb kopasz és qrvára mérges Kratossal, de engedtessék meg, hogy legyenek a planétán olyanok is, akiknek ennél nagyobb az igénye... -
Crus
őstag
"Majd 3 év múlva visszatérünk rá mit művelt az ND."
Hál' égnek eljutottunk ide! Hálásan köszönöm! Ennyit kérek a játékosoktól semmit mást... várjuk ki a végét. Ne legyen már szokás, hogy mindent élből leszarozunk olyan baromságok miatt, hogy nem tetszik a főhős!* Ha rossz lesz, én leszek az első, aki szét fogja őket tépni, mert nyilván pre-order tőlük a cucc.
*Ellie is minden ám csak nem topmodell...
-
Crus
őstag
Igen, sokan úgy ahogy az IGN szokott kritikát írni: valakik, valahol megírták, ezek meg átvették... vagy tolták pár órát.
"De már szerintem te se tudod mit írsz. " - Ez az érved? Ez mind?
Nem azt írtam, hogy a Lol 40 éveseknek készül! Azt írtam, hogy 15 évvel ezelőtt meg és abszolút nem azoknak szól, akiket a Concorde próbált megszólítani.
Bizony pl. a Fortnite karakterei is micsoda legendák és micsoda csudálatos' háttérrel bírnak... darabjukról 500 oldalas kisregények jelent meg. Ja, bocs, nemide.
Ahhoz ne is írj semmit, mert tippre 0 gyermeked van, de ha lesz is, max 1, nagyon hátszéllel esetleg 2, ami pontosan ahhoz elég, hogy a szomszéd indiai bevándorlónak meg van 6 db. 25 éves korára. És ez totálisan általános.
-
Crus
őstag
Csak az a baj, hogy megint ott tartunk, hogy a Concorde-ot szinte mindenhol azért ekézték, mert hogy néznek benne ki a karakterek, miközben más játékokban is van bőven gagyizás. (Fortine ki ne maradjon...)
Nem is nagyon rémlik olyan influenzás, aki azért ekézte volna a cuccot, mert a gameplay ilyen vagy olyan... nem... fél órákat vergődtek azon, hogy lila hajú néger nő... ok baz, ne azt válaszd! AC: Ody-ban megláttam a férfi karit és azonnal Kassandrát választottam és milyen jól tettem. Hál' égnek van választás egy multis lövöldében bőven.
A Concorde karakterek között is pedig akadt jópofa: pl. a sárga robot, a zöld ruhás ázsiai csaj, az egyenszoldzsa férfi, a bazookás asztronauta, a sárga strange idegen lény, a szemüveges alien doki, a Guardians of Galaxy klón Yondu, akit te is linkeltél.
Nem kéne elfelejteni, hogy nem a 40+-os, zömében kiégett és kivénhedt csatalovaknak készítenek ma ilyen csoportos lövölde játékokat... ez abszolút a Z generáció őrületeit követi és azt se kéne elfelejteni, hogy tetszik vagy sem, de a fehér rassz el fog tűnni a bolygóról, leszülnek minket a többiek. Én ezt már rég elfogadtam és a legkevésbé sem érdekel már. Nekem egy gyerkőcnél bajosan lesz több, ugyanis egy gyermek tisztességes felneveléséhez, amíg az keresőképes nem lesz, jelenleg cirka 20-22 milka szükséges. Nem adja ki a matek, ha még kettőt bevállalunk sehogy. Indiában, Szomáliában, vagy éppen Girincsen meg még durvában nem adja ki, de ezen népcsoportok zöme tesz úgy nagyjából mindenre. Tenni ez ellen lehetetlen.A LOL 15 éves játék... vastagon egy más korból jött. Akik bele vannak buzulva, azokat onnan már semmi nem rángatja ki, így a fejlesztők egy része - sajnos - emiatt kénytelen a Z gent kiszolgálni.
A karakterek olyannyira fontosak, hogy egy rakás játékot szeretünk, de a nevére se emlékszünk a főszereplőnek... legjobb példa erre az AC: BF, amit egy rakás ember a legjobb AC-nak tart, de ha a főszereplő nevét kéne megmondani Google nélkül már bajban lenni.
Anno mi orrvérzésig toltuk a COD2 és HL multit, le se tojtuk van-e egyáltalán neve az általunk irányított karinak. Ahol fontos a kari az egy TLOU kategória, ahol kegyetlen komoly karakterépítgetés és karakterfejlődés megy végbe. De egy lövöldében? Nemá'.
-
Crus
őstag
Annyira nincs baj Ellie-vel, hogy akkor is ment a nyammogás sokak részéről, hogy milyen undorító dolgokat művel ott a fű társaságában.
Nekem nem fér a fejembe, hogy miért probléma az, hogy egy szellemi termékben a szexuális indentitásnak is van értelme, miközben a környezet a feje tetejére van állítva... az emberek akkor vágyni fognak a szexre, meg a szeretetre Ezért is(!) tettem le a kalapom a Part II mellett. Meg a játéktörténelem egyik legzseniálisabb húzása,is és qrvára nem tudják önmagukat megtagadni, erre a legjobb példa Lev. MESTERI.hogy felépítik a játékosban Abby gyűlöletét, majd rávilágítanak, hogy te mint játékos súlyosan tévedtél, prekoncepciókkal éltél és nesze, nézd meg kicsoda Abby valójában... ja, hogy jobb ember mint Ellie. "Nem nekünk kell megfejteni, hogy a modern közönség mire vágyik" - írod.
Ez az egyik legzseniálisabb tévedés amit valaha olvastam! Köszönöm!
PONTOSAN ez a baj a szellemi termékek gyártásával, hogy azt hiszitek sokan, hogy a közönség vágyát kell kiszolgálni! Rettenetesen nagy tévedés!
A közönséget nem kell kiszolgálni! A közönségnek tehetséges emberek elkészítenek álmokat, meg víziókat és azt vagy aztán megzabálja a közönség, vagy meggyűlöli! De a lényeg, hogy REAGÁL rá! Nem langyos víz! Nincs megúszás! Nincs biztosra játszás, hanem ötletek megvalósítása, bátorság, ÚJ dolgok megalkotása! EZ A MŰVÉSZET! Pontosan ez kell a mai világban, nem pedig az előre lejátszott meccsek!
-
i2k
őstag
Az a "modern közönség", ami gyakorlatilag nem is létezik, és nem is fizetőképes, mert tulajdonképpen maguk a végtermékek (sorozatok, filmek és játékok) nem is érdeklik őket...
Pl.:
USA-ban vannak fogyasztási felmérések, és döbbenetes adatok.
A filmekre: ~54% fehér, ~24% latino és ázsiai ül be. Például... kiknek készítik mégis? N betűvel kezdődik. -
Crus
őstag
Tényleg azt olvasgassák az incelektől, hogy miért nem egy 15 éves kislány a főszereplő, akinek az UrÁNUSZ felé merednek a cickói, miközben fekete harisnyában a szájában turkál? Rohadtul nem hiszem, hogy ennek a játéknak majd ez lenne a lényege.
Amúgy meg Ellie szép és szexi? Hát nem éppen. Ellie-t is azért szerettük meg sokan, mert az egyik legjobban felépített személyiséggel bír, a játéktörténelemben. A szexuális identitása meg eléggé érthető... noha volt rá utalás már, hogy esélyesen biszex.
Mindig azok a leghangosabbak, akik gyűlölködni mennek. A többiek meg vagy hallgatnak, vagy legyintenek az egészre és kivárják míg megjelenik a játék.
-
Zó
aktív tag
Persze, a régiekre gondoltam. Az "első újat" próbáltam, de nem kapott el, a nagy karakterfejlődésből is csak annyit érzékeltem az elején, hogy van gyerek, ezért kicsit más, de hogy ebből a fejlődésből mi élőben megtapasztaljunk valamit, arra nem tűnt fel sok esély. Majd egyszer folytatom, de az első GoW, amit ilyen könnyen félreraktam.
-
i2k
őstag
Részemről minimális elvárás egy játéktól, hogy működjön - azaz, minden mechanikai és szórakoztató eleme, a szükséges technóval egyetemben fogyaszthatóságra kész legyen.
Ez az v1.0-t jelenti.
Ezt követően a széles körű bétázás hátán jöhetnek az életminőséget és előforduló bugokat javító patch-ek. DLC-k ne jöjjenek, ha lehet - de ha jönnek, akkor azok is legyenek készek.
Tehát ez eddig a minimum volt. Működik a játék.A szórakoztatási faktor meg ízlés kérdése.
Veilguard-ban ez nyomokban se vehető észre (mondom, rengeteg írás, videó alapján) - 1 bites "feladványok", fél bites karakterekkel, kiherélt RPG mechanikákkal, erőltetett modernkori maszlaggal és woke-sággal (ami - mondhat bárki bármit - csak minimálisan kerülhető meg, mert ott van, bármit is választasz), és "üzenettel".
Dark környezet nincs. Hurrá pozitív szereplők, egy romlás (pun intended) közepette lévő világban, amikor mindenre van idejük, csak a tényleges küldetésükre nem, időhúzó beszélgetésekkel.
A hello kittys látványvilág lehet hogy bejön valakinek, meg az, hogy "megküldheti" 4K-ban 60 FPS-sel, de valljuk be, erre ráizgulni bizonyos kor felett szemöldökfelhúzós. -
csuvicsuva
addikt
Az elátkozott gyermek színdarabban Noma Dumezweni játszotta, úgyhogy az már megvolt.
Sirius Black adná magát.
-
i2k
őstag
Ez a Remake/Remaster kérdés nagyon ingoványos talaj --- az utóbbi időben ráadásul egyetlen komolyabb cím esetében sem telt ténylegesen olyan sok idő, hogy az eredeti ne lenne vállalható... igen, még a Silent Hill 2-re is igaz ez.
Hogy jót tett akár az utóbbinak, vagy bármelyiknek a rímászter? Egyéni ízlés dolga. -
Crus
őstag
Akkor nem egy univerzumban vagyunk, mert nekem rengetegszer kiverte a szemem és tolták elém mindenhonnan... sajnos játékosok is.
Milyen szépen megfogalmaztad: "követi a kurrens trendeket"... én csak simán annyit írtam volna, hogy a grafikát elvéve ez egy generic fos
(Mondom ezt úgy, hogy a HZD + DLC, FW + DLC is lement.) -
VoltanIgor
aktív tag
Igen, meg ezekbe a multiverse marhaságokba annyira belebonyolódtak, hogy ők maguk sem tudnak kikászálódni belőle. A régi, old school marvelt én a magam részéről a mai napig szeretem, az utóbbi idők képregényeit már egyáltalán nem, a marvel mozi-vonal pedig sosem érdekelt istenigazából.
Egyébként zseniális képregények vannak, csak azokat nem a Marvel, vagy a DC háza táján kell keresni - bár Batman azért még gyakran kivétel
-
i2k
őstag
Sosem bírtam szívből, rajongásig ezt a képregény témát - igen, tiniként néha belefutottam jópárba, és Batmant amúgy bírom is (bár ez is csak úgy működött, hogy a 'lovagi" nem ölök témát erőltette - real life a legtisztább az lenne egy létező Gothamben, hogy felhúzni mindegyik bűnözőt az első uborkafára, nyakánál fogva, hadd lobogjon kicsit...)
Ami meg érdekelne, arról úgy sem lesz soha a büdös életben élőfilm:
-
Crus
őstag
Ez pontosan így van.
Ha a nép néz valami sorozatot, vagy filmet, vagy játszik egy játékkal, akkor önkéntelenül is közös kapcsolódási pontokat keres a hősökkel és egy ilyen bizony nagyon is lehet az, hogy kellemes a látott karakter külleme. És utána még csak a Purhabra se megy, mert "kanos lesz".
-
FunPro
őstag
Én személy szerint ezt soha nem értettem, és szerintem itt a fórumon már kaptam némi hideget emiatt a nézetem miatt:
Aki kanos, nézzen pornót.Az lmbtq sincs túltolva. Ami túl van tolva, hogy a karakter egyetlen jellemvonása az, hogy ő meleg, ő kisebbségi, ő nagy mellű, ő akármilyen. Semmi komplexitás nincs a játékokban.
Én simán eljátszanék akár száz játékkal is ahol homoszexuális a főszereplő, ha köré lenne építve egy nem repetitív mechanika, egy lebilincselő világ és egy sztori. Egy játéknak úgy is jónak kéne lennie, hogy a kreált világban egy pálcikaemberrel rohangálunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- HP 440 G6 Intel i5-8265U laptop (Bekapcsoló gomb hibás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest