- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomsolo
addikt
Kizárt dolognak tartom, hogy fog-e csapni vhova is.
Olyan szinten van elbaszva a kultúra, hogy ezt fajta rpg-t imho képtelenség ma normálisan kivitelezni. Nemrég néztem a netflixen az Old dads című filmet - amit az index persze lehúzott lol - és igazából az a legnagyobb baj vele, hogy nem vígjáték.
Szóval nem hiszem, hogy a travi/nonbinary karaktergenerálásért leülök elé. -
tomsolo
addikt
-
tomsolo
addikt
-
tomsolo
addikt
válasz
FollowTheORI #141322 üzenetére
én az új Larát mocskosul utálom
sikerült belőle egy nyomorult picsogó, tini influencert csinálni
-
tomsolo
addikt
Megnéztem az HBO a Twisted Metal sorit. Nem tudom emlékszik-e itt vki a psx játékra?
Egyébként nem lett rossz, egy teljesen laza MadMax jellegű sori, végre egy cool néger főszereplő. Aki viszont kicsit kilógott az a Brooklyn Nine-Nine játszó Stephanie Beatriz. A bohóc kurva jó volt benne.
-
tomsolo
addikt
Egyébként van ilyen is, ha már DLSS
-
tomsolo
addikt
DLSS pont arra jó hogy beállítod és játszol
BG3-at DLSS-el vmi őrületesen alacsony gpu beállításokkal játszom kb ultrán 60 fpssel FHD-ben kb max 70% terheli meg a kis 2060 Supert
-
tomsolo
addikt
itt nem a clippingről van szó, meg az optimalizásról, hanem hogy eddig is használt a kártyád olyan technológiákat amiknek a valósidejű leképezéshez nem sok köze van, cserébe valósághűbbnek tűnik számodra grafika, legyen szó ótvaros mozgás elmosásról vagy bevilágítási algókról
-
tomsolo
addikt
Ez már régóta így van. Viszont nekem van jó preorder élményem is mégpedig a Larian Studios-sal (mivel ez azért ritka mint a fehér holló azért érdemes róla beszélni imho).
Mind a DoS2-t mind a BG3-at preordereztem, mindkettőt lehetett tolni a preorderben. DoS2-t ben az Act1-lehetett tologatni, azt is elég brutál nehézségben, a szövegek csak nagyjából voltak kidolgozva, hogy értsd miaf történik, a sztoriból is csak annyi ami az induláshoz kell.
Vicces módon szinte nem is nagyon emlékszem olyan technikai bugra ami megkeserítette az élményt, talán az első vulkános optimalizálás szerette forralni a gput - de mivel dx továbbra is választható volt, ezzel sem volt gond.
BG3 preorder is hasonló élmény, nagyjából tudom miről fog szólni, dehogy ez hova visz elképzelésem sincs, talán már jövőhéten tudom tolni a fullost ha lesz egy kis időm.
Ja, és ők jutalmazzák is a preordert - ugye min2 játéknál volt utólag ajándék ezért.
-
tomsolo
addikt
éne utálom batmant az összes fattyával együtt(Robin és tsai) joker sokkal szimpibb volt all time
a Peacemaker sori is ezért volt üdítő, mert végre nem egy szánalomkodó véglényt kellett 5 percenként megérteni vmi PTSD közt
btw ha már sci-fi fi nemrég újranéztem a District 9-t és örület mennyire korrekt cucc a mai sci-fi felhozatal mellett
-
tomsolo
addikt
Erre a woke baromságokra:
Van a Disney-en egy sorozat az a neve hogy DopeSick. Nagyon jó kis sorozat az oxicontinról. Mivel eredetileg a Hulunak csinálták, ezért annyira nem jellemző benne a mai disney szemlélet, lényegében egy sori élhető körítéssel és mindenféle szereplőkkel vegyesen pl. Michael Keaton is benne van, nyami.
Na Netflick szintén megcsinálta a maga sorozatát (Painkiller) erről és hát hogy hogy nem az egész sztorit sikerült egyetlen(!) igazság kereső harcos néger nő köré tenni. A vicc egyébként az, hogy Netflixhez képest egész (egyszer) nézhető lenne még a sorozat - ha nem lenne a Dopesick.
-
tomsolo
addikt
Az EA toltam, nekem tetszett nagyon.Igen, van benne sok DoS-ból, de azért sok mindenbe belenyúltak. A történet nagyon komor, nagyon más - hogy a BG-hez képest mennyire azt nem tudom megítélni, de a szokásos D&D dolgokhoz szépen illeszkedik és messze nem lineáris. A dobókockázás is jó volt benne ennek dacára megmaradt a szokásos taktikázós vonalon.
EA tulajként megkaptam a utólag Deluxe kiadást, ami sztem nagyon rendes tőlük. Igazából tolnám orrbaszájba, de még házat újítok, szóval majd jövő héttől.
-
tomsolo
addikt
Mint verekedős játék, multiban a legjobb a Dead or Alive - masterként egyáltalán nem könnyű kombózni - mivel ott érvényesül a legjobban a kő-papír-olló elv a verekedős címek közül.
A Tekken régen jó volt ( 3, 3+ körül) sajna egyre jobban elbasszák, a 8-ban már nagyon youtube-os lesz a mechanika, konkrétan 7-től kezdve borzalmas a kamera kezelése, meg szemkívájó full-screenes effekjei.
Az új SF magához képest egy fokkal jobb lesz mint az elődjei, bár én személy szerint gyűlölöm a töltenivaló SFX buffereket ás társait. Sajna, még mindig ott tartunk, hogy a juggling megy orrba szájba egy verekedős játékban 2023-ban.
-
tomsolo
addikt
Tsushima ilyen kazuál, kikapcsolódós séta/lovaglás szimulátor.
Konkrétan 0 db rókaoltárra, vagy zászlóra van szükség a játékban. A mászós szentélyeket szerettem benne egyébként, teljesen Tömbradír feeling volt. A történet jól hozza a középszar szamurájfilmeket, nagyon elmélyedni nem kell benne. A haiku írást is szerettem, pedig csak lópáncél (aka fejpánt) színt ad.
A harc is kvázi opcionális - aki akar nindzsázhat, vagy vagdalkozhat, de sokkal egyszerűbb ötösével ritkítani az ellent (kihívás) - utóbbihoz asszem skill se kell max páncél .
-
tomsolo
addikt
Az ilyen HR-es megbeszélések mindig nagyon viccesek. Egyik térdcsapkodós kedvenc kérdésem, a: "Mondja csak, miért szeretne itt dolgozni, mit jelent a maga számára ez a cég?"
Mindezt, miután a fejvadászuk 2 napon át basztatott, hogy szeretnének megkeresni.
-
tomsolo
addikt
válasz
Anonymusxx #139986 üzenetére
Ugye az elején nem tudsz semmit varázsolni a nyakörv miatt, ezt annyira megszoktam, hogy miután az act 1- ben sikerült leszerelni megmaradtam az addigi sunnyogós taktikánál.
Nyilván léptek szintet, de a kapott pontokat nem nagyon vagy egyáltalán nem osztottam ki nekik. Az említett városos témánál, kb 40-50 felhasználatlan pont per ember volt.
-
tomsolo
addikt
Életem legjobb csatáit a Divinity Original Sin 2 - ben toltam, igaz a végéig kb lv2-3 szinten tartottam a csapatot, és amit csak lehet settinggel oldottam meg. Kedvenc részem az volt, mikor az engem üldöző arcokat becsaltam a városba és az összes lakos ütött rajtuk egyet.
-
tomsolo
addikt
FC6- hoz a dlck 19 Forintot se érnek.
FC6 btw a legszarabb FC, skippelhető nyugodtan.
-
tomsolo
addikt
nekem nincs sok bajom a ps5-el ilyen téren, ha van is valami, az hamar leugrik - az lg tvm sűrűbben frissít
most érek végig a Ratchet & Clankval, nem hibátlan, de baromi szép, sokszor az jutott eszembe, hogy nincs ilyen minőségű rajzfilm a videótékába se, éne meg itt szaladgálok vele óraszám, kár hogy kevés az ilyen minőségű cucc pedig 2021-es cuccról van szó
a Tsushima is egy látvány orgia voltviszont a hétvégén erőtt vettem magamon és Demon Souloztam, imho egész szépen haladgattam benne, szépen kipofozták szó se róla, de... 2-3 óra elég is volt belőle
az bajom vele, hogy satnyább ellenfél harcolni ilyen jrpgs melós feeling - mert hülye mind - a nehezebbje meg szenvedős, ja mert megint lehet odavágni az utat vagy nem 4 patternt tud hanem hármat.
-
tomsolo
addikt
Éne azon röhögök, hogy beraknak egy dísznégert, erre mit csinál a vásznon? Négerkedik. Azaz, hozza az összes sztereotíp viselkedés formát ami ellen tiltakoznak.
-
tomsolo
addikt
Tegnap, lecsusszant a BIOMUTANT PS5-re.
Elég érdekes a koncepció, a kivitelezés már nem ilyen acélos. Talán a legnagyobb probléma, hogy nehéz szeretni a kis lényünket - hiába van "szívszorító" sztorija - értem én hogy állat, de ne vicsorogjon hanem vigyorogjon, vagy legyen menő ha már aranyosnak nem akarták. A narrátor vs hümmögés/hablatyolás sem segít a beleélésben, néha kb alámondás vagy szinkrontolmács hallgatás vanik. Sajna az RPG kalandozós rész elég fos emiatt.
Kár pedig pedig az öltözetés/crafting rész egész pofás, ott van a két választható oldal (dark/light) és törzs, fegyver típusonkénti speckók. Harcolgatni is lehet benne, bár ez néhol nagyon könnyű, annyi mindent lehet unlockolni.
MIndenesetre el lehet vele lenni sok benne a felfedezni való.
-
tomsolo
addikt
-
tomsolo
addikt
Pedig a GoT-ban ezeket nagyon gyorsan le lehet tolni, ráadásul nagyon rövidek - egy róka/haiku/bambuszda kb 1-2 perc séta/futás/nyomkodás. Lovat bárhonnan lehet hívni. A lopakodás is opcionális a legtöbb esetben. Egy hibája, van hogy esetleg túl könnyű, de ezen is lehet segíteni.A Váraknál azért vannak variák, egyre több dologra kell figyelni, ha meg bónuszt akarsz meg kell tervezned mit fogsz csinálni - pl sodzsi orgyilkosság.
A Horizon ehhez képest egy nyögvenyelős scriptelde - mondjuk az íjjal a mechák ellen nem vmi acélos setting.
-
tomsolo
addikt
válasz
Dilikutya #139594 üzenetére
Animus valóban egy nagy marhaság ahogy van, a játékipar nagy tévedése hogy ez a történet ennyi részt kiizadt magából.
Ez a jó játék dolog nehéz ügy, van aki szerint a Fallen Order és a Jedi Survivor is egy jó játék, sztem meg egy ótvar fos, csillámpóni hányás, ráadásul még szépnek sem nevezném őket, - főleg nem konzolon - csak annak akarnak tűnni. Fallen Order is ahogy kezdődik, ott van a képernyőn legalább 16 gigányi szépen rajzolt assett, amit arra használ hogy ugribugrit meg csúszdát darálj benne kb 5 percen át - kiba nagy pazarlás, mert a főhős egy idióta, ahogy mozog meg amit csinálnia kell.
A technek egyébként is ára van és bár az immerziót növeli, vmi nem lesz ettől jó játék.
Már írtam róla, de ott van pl. Lonely Mountains: Downhill nevű indie játék - gamepassal ingyenes - pár ezerért zsákolható a többi platformon. A maga kb összesen 60 ezer poligonjával, a kellően megválasztott hangulattal teljesen jó __játék élményt__ nyújt, mert sok értelmes kihívás van benne, mire rendesen kitanulsz egy pályát a sok felhasználható levágással - némelyik függ attól milyen bicajjal tolod - és közben végig vigyorogva szenvedsz. Ja és nincs benne se woke, se blm, se pc, se semmilyen geci fontos dolog amit manapság minden ilyen AAA+ címben hallgatni kell mert rosszak voltunk.
-
tomsolo
addikt
Ha már openworld:
Éne már a GTA-kkal lejöttem, a ötöt a mai napig tudtam elővenni a karakterei miatt.
AC-k nekem mindig is nyomorultak voltak, egyedül a kalózos tetszett, lényegében soha többet.Az baj az openworlddel, hogy óhatatlanul egy idő után egy feladat lista lesz az egész, kiba sok kutyagolással, ez még a jobb címeken is ilyen, csináljanak bármit. Mivel nem élő a cucc, csak egy nagy terepasztal.
A legjobb openworld játék sztem az elmúlt időszakban sztem a Ghost of Tsushima, prevgen ide vagy oda, és igen nem lehet átugrani egy hangyafasznyi bevezetőt sem, de szinte mindenben pazar. Minden percét imádom, pedig sikerült létrehozniuk benne a legidegesítőbb npc karaktert, akit alig vártam hogy megdögöljön végre. Persze sok múlik a settingen, japániát imádom.
Zeldával továbbra is vegyesek az érzéseim, ha puzzle, mászóka, lovalda vanik, mindig a Shadow of the Colossus jut eszembe ami nem baj, mert ezeket élvezem. A harcokat már nem annyira mert vagy súlytalan benne, vagy szenvedős. A management is szenvedős.
-
tomsolo
addikt
Nekem még egyszer elmeséli vki a Batman/Pókember/Superman eredet sztorit, akkor eret vágok. Lassan kimeríti a halottgyalazás körét amit az utóbbi időkben ezekkel művelnek.
A Peacemaker üdítően idióta és jó volt, a sok komolykodó szuperhős sorozat mellett.
BTW aki szereti Keatont annak tudom ajánlani a Disney-n az opiátfüggő sorozatot (Dopesick), jó cucc.
-
tomsolo
addikt
Jó ez a Sniper Elite 5. Kb 10 perc kellett, hogy felbukkanjon az indokolatlan fekete bőrű, francia partizán hölgy. Sajna a rasszista google nem dob rájuk egy linket se.
A 'vicces' az egyébként, hogy más területeken pedig voltak ilyenjeik, csak pont sikerült belenyúlni. Mondjuk az eszembe jutott, hogy kéne néger Hitler mer olyan még nem vót.
Tegnap kipróbáltam a Solasta: Crown of the Magister - hehe gamepass. Hát nagy kihagyott lehetőség. Van ami jól működik benne, van ami nem. Talán a legfájóbb hogy elfogyott a pénz rendes animátorokra és karakter készítőkre, illetve a játékmechanikán még lenne mit csiszolni mivel az volt az egyik tutorial feladat hogy vegyek öt dolgot, de addigra már elvertem a pénzt és akkor itt lehetett törölni a mentést. Kéne már vmi normális TBS.
-
tomsolo
addikt
A 3 konzol közül az XSXS-el van a legtöbb problémám. Az UI borzasztó, alap dolgok gecire el vannak dugva, megmagyarázhatatlan helyeken, megveszek a storeba vmit, telepítés közben elhal, majd kiírja vegyem meg a játékot, és még tudnék sorolni pedig ez a legfrissebb közülük. Ja nem tudom miért, itt a leglassabb a letöltés pedig itt van a legdurvább habzsolj szellem.
PSn-az ssd csere nem nagy mutatvány, lehet bele tenni sima 980prot, amazonon lehet venni, a gépbe illeszkedő hütő bordát rá, így az újra felhasználás biztosított.
Amitől konzolon agyfaszt kapok az az acsik arcba tolása. Steamen se szerettem, de PCn vhogy tűréshatár alatt volt. XBOXn külön gecironda animáció van rá, kitakarva a feliratot.
Az excluk is megérnek egy misét. A Halo kifejezetten taszít, még a letöltésre se bírtam rávenni magam. Nincs jobb helyzetben a God of War az idegesítő Bendegúzzal sem — minden ilyen öntudatos, neveletlen kölköt dezintegrálni szeretnék az első 5 perc után. A püföléshez egyébként is sztem már lassan öreg leszek. (PSN-n a régi excluk jobban bejönnek, mint az újak.)
A Zelda meg nem rossz, de mindig a Shadow of the Colossus jut eszembe, csak több tamagocsival. Mondjuk a Zeldának imho iszonyat baromság a sztorija, inkább maradtak volna csendben.
Konzolt egyébként nem az igényes gamer vesz hanem a kébyelmes kazuár.
-
tomsolo
addikt
Ha már konzol tapasztalatok.
Álmomban nem gondoltam volna, hogy egyszer XBOX-ra több tekken játék lesz mint Playstationre. PS5-re van a Tekken 2 - ami jó, bár sztem nem százas az emu - meg a Tekken 7.
XSX-en viszont van Tekken Tag Tournament 2, Tekken 6, Tekken 7. Első kettő pár ezresért megvehető, viszont a live miatt kell a tagság - különben nem tudnak menteni. Itt derült ki számomra egyébként, hogy verekedős játékra - imho - mennyivel szarabb az XBOX kontroller. Valamennyire megszoktam, de sosem lesz az igazi. Mindenesetre vicces volt Boskonovitch-csal korcsolyázni és 50 ellent (* 2) lezúzni egymás után a TTT2-ben.
-
tomsolo
addikt
Na megjött az XBOX. A hardver nekem tetszik, hogy ilyen kocka, meglepően nehéz a PS5-hez képest. Az is nagy előny, hogy ki lehet kapcsolni a fényeket a konrolleren és a gépen is - bár a kezét letörném aki eldugta a menükben ezt, mivel addigra kiégtem.
Elég kaotikus egyébként a felület - a PS5--é se jó, illetve lehetne jobb - de erről nem a konzol tehet mert lényegében a MS Store-t kapjuk. A menürendszer szerintem borzasztó, 20 féle kategória 20 féle alkategória. A biztonsági rész is nevetséges bonyolult. Kb 2-3 órámba telt mire mindent beállítottam normálisan, mivel nemcsak itt kell piszkálni hanem weben is, telefonon is. Ilyen szempontból a Nintendó a maga puruttyaságával 1 perc alatt átlátható.
Az tetszett hogy a ki lehet rakni a kezdőképernyőre a játékokat.
GamePass nagyjából hasonló szósz mint a PS5, sok egyforma elem van benne - ált. a szarabb címek - árban az ultimate kb ugyanott van mint a PSN Premium + EA.
A letöltés nem tudom, miért de kb harmad olyan lassú mint a PSn. Mondjuk ez is tud "alvó" módban letölteni. Van benne böngésző, de sok köszönet nincs benne, elég lassú, akadozós, kiegészítőket nem támogat, látszik csak ide lett hányva.
A kontroller fogásilag jó, de ceruzaelemes, külön kéne venni hozzá akkut, amit játék közben is lehet tölteni. (Még nem tudom mi lesz mert ez a ceruzaelem töltősdi nekem 2000-es évek, az "akku" meg cirka plusz egy tízes.) DualSense után olyan ez kontroller mintha visszamentem volna az időben, szeret klattyogni mindenhol, a vibráció - bár jó minőségű - azért elmarad a versenytárstól.
Sztem egyébként a GPU túlszaturálja a színeket és amit észrevettem hogy szereti a hangokat is kompresszálni. Utóbbiak a Storeban viccesek mert store videók alatt sztem mono a hang, ezért néha úgy szólnak kb mint a sokol rádió. A felhozatalban egyébként nem sok 120hz-es játék van.
Alapvetően nem rossz, de pozícióban a PS5 az igényesebb réteget - jobb exclukkal, kontrollerrel - , míg ez a fiatalabbakat szólítja meg - több consumer cucc.
-
tomsolo
addikt
Aki nintendozna amazon. den a fehér oled 328 ojró ~ 123 k szállítással
-
tomsolo
addikt
Valakit érdekel egy XBOX-os FIFA23 kód?
Privátba jöhet, csakhogy ne öljenek meg ezért a modik.
-
tomsolo
addikt
válasz
csuvicsuva #139151 üzenetére
A forza rajta van a gépen ha jól tudom, a FIFA23-hoz kódot adnak (ami mondjuk eladó mert PS5-re megvan)
-
tomsolo
addikt
Vettem alzán egy XBOX SX-et Forza Prémiummal, ajándék FIFA 23-al
az alzanapok ALZANAPOK10 kuponnal + a 3000 forintos GVH kuponnal -
203 ezer lett a vége. -
tomsolo
addikt
Engem a TLOU soriban ez baszhatatlan képű kiscsaj - aki már nyilatkozott nongender ügyben ofc - irritál. Már az első attomásodperctől, hogy megjelent a gombának szurkolok.
Buzisággal nincs annyi bajom a filmekben, ha helyén van kezelve, mint ezzel az ébredő erő tunkolással. Aszongya nem kívánja magát besorolni egyik nemhez sem. Hát a kromoszómáid mit gondolnak erről te sütőtök képű?
-
tomsolo
addikt
válasz
csuvicsuva #138997 üzenetére
opcionális, minden feloldható
borzasztó addiktív cucc
-
tomsolo
addikt
Quick játékajánló
Mondjuk switchre vettem meg, de mindenféle platformra elérhető a Lonely Mountains: Downhill
Kontroller szerintem PCn is kötelező hozzá, és még úgy sem könnyű. Ez ilyen bingás játék, a feladat minnél gyorsabban legurulni a hegyről a pályán. Egyszerre van nagyon relax és nagyon brutál hangulata mivel garantáltan sokszor fogunk eltaknyolni a bicajjal.
Ez egyfelől fakad abból, hogy kiismerjük a pálya (buktatóit, levágásait) dolgait másfelől a fix kameranézet illetve az abba belogó vagy kitakaró pályaelemek is megnehezítik a dolgunkat. A fizika elég jó, nagyon kell figyelni a kisodródásra, pályaelemekre.
kb 5 környezet van azokon meg több pálya, az elején csak kalandozni lehet rajtuk utána már szintidőket is. Ha ügyes vagy upgradelhetsz, testre szabhatsz.
Van online leaderboard, meg daily event ride is.
-
tomsolo
addikt
én ha belépek, üres oldalt dob vissza, bárhonnan bármivel
akkor marad a shadowban, ez mindent elmond róluk
-
tomsolo
addikt
euronics.hu - ra be sem tudok lépni
hogy ez most azért van mert mint minden más ez is szar náluj vagy mert 2 éve volt egy nagy vitám velük és shadow bannoltak azt bem tudom
-
tomsolo
addikt
Hú, ez a Sifu nagyon király.
-
tomsolo
addikt
200 alatt van már a PS5 digital, abból nem sok masterrace videókártyát lehet venni, a többi fiszem-faszomról nem szólva.
BTW nem mondom hogy hibátlan a PS network, de lassan betelik a ~ 3 terányi tárhelyem, pedig wifin lóg csak. Egyébként szörnyű mennyire egy síkú lett a játék ipar, mámint játékilag, a régiek között sokkal több csemegét találok mint az újak között.
A TV fasza, egész jól megszoktam, Shadow of the Colossust kiszíneztem vele kb Zeldára, marha jól néz ki vele. Van külön Game mode - fix profilokkal - meg Game színprofil is, meg tök egyedi.
-
tomsolo
addikt
-
tomsolo
addikt
Most este toltam kicsit a PS3-as remastereket, mind a Guardian mind Shadow of the Colossus nagyon üt.
Előbbinél érdekes rácsodálkozásom volt, a Ghost of Tsushimában sokszor kell réseken bebújni, hát nem innen vették efy az egyben.
-
tomsolo
addikt
Én 2T Samsung 980 Prot vettem a PS5-be, formázás után csinált egy sebesség tesztet olyan 6.830 Mbs-el tud írogatni rá.
Méretben viszont ami megütött az az 1 terás microSd kártya.
-
tomsolo
addikt
Na egy gyors review a Switch-ről.
A képek alapján nehéz elképzelni, hogy milyen, ez tényleg csak akkor derül ki ha kézbe veszel egyet. Például én a JoyCon-okat ilyen bumszlis feelinggel ajándékoztam meg, közben meg - lényegében - picsándli kis szarok, mini gombokkal és mini joy-okkal.
Igazából nem olyan nagy mint azt Crus mondja, de nem is olyan kicsi mint azt "pocketgamerek" mondják. A fogása elég furi, ráadásul ilyen szaténos műanyag, sztem könnyen el lehet dobni, ha nem vigyázol. (Bár vannak ilyen pántok hozzá). Szóval nem az az előveszem a buszon és tolom egy kicsit (talán vonaton még elmegy) hanem ilyen ágyba játszós.
Én OLED verzát vettem ez kicsit nagyobb mint az elődök, de a kijelző így sem nagy, kell szemet meresztgetni rendesen, mert a játékkészítők azt gondolják hogy ott a tv aki nem akar megvakulni. A TV-n max FHD van, így játéktól függően vagy az elmegy kategória lesz vagy a miaf. Az OLED kijelző egyébként szép képet ad - de irgalmatlanul tükröződik, kell majd rá egy matt üvegfólia- , a fényességen kívűl semmit nem tudsz állítani. A használat az olyan, hogy annyira egyszerű, hogy kb 5 perc alatt magadtól rájössz mindenre.
Ha a mobiltelefonokkal/tabletekkel/steamdeckkel kell szembeállítanom azt kell hogy mondjam hiába fos a hardver, mégis más világ ez. Például a jól megírt játékok, marha jól néznek ki a kisképernyőn (a Mario+Rabbids-ra azt hittem render, olyan szép shadingek voltak a modelleken) szóval a felbontás nem lesz gond kézben egyébként. A másik ok amiért nem lehet a mobilgaminggel szembeállítani, hogy a játékon kívül ez semmi másra nem jó. Viszont vannak rá olyan (jó) játékok amik ezekre sosem lesznek, függetlenül a gyík hardverétől. Este, ágyban fekve tökéletes immerziót tud biztosítani a maga kis gyökszi módján, nem melegszik, sokáig bírja.
-
tomsolo
addikt
semmi wow faktorom nincs FHD után a 4k-n, tippre talán azért mert 5sec hozzászokni illetve a játékonál a mozgás miatt nem igazán erre figyelsz, na meg messziről nézed
egyébként hiába nagy a tv, meg a 4k, sok játéknál kiba kis betűkkel feliratoznak
a ps5 előbb jött meg mint a tv, vicces volt monitoron játszani meg fülhallgatót kontrollerre kötve hehe...
sztem egyébként ez még nem biztos hogy jó pc tvnek - a különbség monitor és a tv közt, hogy utóbbiban elég sok algoritmus dolgozik kiírthatalanul - bár van aki így használja
a samsung frame nél éreztem azt hogy ez jó lenne monitornak, de az nem oled és csak nagy méretben szabad venni 55"+
-
tomsolo
addikt
válasz
csuvicsuva #138606 üzenetére
> de ez legalább nem egy darab fekete tégla
pedig az nagyon praktikus forma, xboxnál az egyetlen probléma hogy kialakítás miatt jobb szabadon álló helyre rakni, de eccerűbb ventit cserélni benne etc...
a kevésbé design alatt me gazt értem, hogy elhetett volna több usb csati is elől, én kevesebb fénnyel is kijöttem volna meg ilyenek.
-
tomsolo
addikt
Na a héten megjött a tv: LG 48" C2 EVO
Kisebb szívinfarktus volt kivenni egyedül a dobozból ( az ennél nagyobbakat imho szó szerint lehetlen egyedül mozgatni ) ugyanis a képernyő keret vastagság cirka 1cm aminek az alján van egy nagyobb púp, így kb az a feeling mintha egyedül próbálnál kivenni egy baszom nagy üveglapot egy dobozból. Maga a cucc összerakva elég stabil, jó széles az elülső talpa gumicsíkokkal.
Mivel OLED ez is tükröződik, bár van vmi réteg rajta hogy ne legyen teljesen tükör - legalábbis nem tükrőződik annyira mint a védő fólia. Szép, homogén képe van, egyedül a nem teljesen fekete ~ 95%-os képernyőknél látok vmi mennyi eltérést az aljánál, a többinél kb 0. Az alap színbeállításai kuka, olyan igazi youtube, hányós HDR, szóval küzdöttem míg normalizáltam. (Ezek módok Game, Cinema, Theatre halál feleslegesek imho).
WebOs olyan amilyen, szerintem egész használható, kár hogy nagyon hurkalé böngésző van benne. A PS5-el szépen operál, a távírányát lehet használni a PS5n is, 4kn tudja 120Hz-et illet VVR-t is. A hangja sztem nagyon jó, ehhez nem kell sound bar.
Tudom ajánlani akinek nem nagy tv kell ( 121cm-es képátló lol ) viszonylag jobb minőséggel, olyan 320k körüli áron.
Plasytation 5
Ez is megjött, nagyon UFO összerakni, ez a talp elég vicces, állítva eltakar pár beszívó lyukat, fektetve meg majdnem libikóka. (Fektetett PS5 gang is here). BTW lemezest vettem két kontrollerrel. A 800GB tárhely olyan 10-12 letöltős játékra elég. A PSN plusz nem rossz annak akinek sok minden kimaradt - havi 3000 pénzt imho megér a Premium is.
Ami nem tetszik:
- lehetett volna kevésbé designos
- világítgat, ha kell, ha nem ( mondjuk az alvó mód az nem zavar, de miért kell játék közbe világítani?)
- a store továbbra is elég fapados, nesze bazdmeg itt van mind
- aki a Dualsense közepére odatervezte a pupilla szúró ledet az rokona a sátánnak (fekete szigszalag ftw). Nálam egyébként olyan 5-6 órát bír egy töltéssel "haptic"-osan (Ghost of Tsushima).
- igazából nem tudom mi az a cím ami kifejezetten PS5-re van, mer olyan még nem vótAmi jó:
- nincs kb semmi hangja (mondjuk lemez nem járt benne és nem is fog)
- nekem nem cincog a táp (sok helyen láttam hogy sirtak coil whineért)
- sztem elég hűvös, olyan langyoska csak körülötte a levegő több óra játék után is, pedig be van rakva az állványba
- egész jók az integrációk (tv, telefone)
- astro's playroom -.-
- nekem tetszik a PSN Plus, jó sok cucc van, ha kimaradt a PS4, akkor érdemes a Premiumot venni
- a PSN Store se vészes, 4 ezer és félért vettem rajta Tekken 7 Def Edition, ez PCn drágább, lemezesbe pedig sose lesz.Tény hogy az exclusive-ok tartják az árukat, de a többi kb steam szint
- Imho a PS5 digital Edition bátran vehető ha meg akarod tartani (~190k) mellé pattintasz egy előfizut és elvagy.Egyébként olyan áll leejtős grafika még nem nagyon volt, amivel ne találkoztam volna PC-n, talán az új Horizon a legszebb ami szembejött.
-
tomsolo
addikt
Évtizedek óta az összes monitoromon le van csapva a fényerő. Régen amikor volt 300 nites az is kb a felére. Ez a laptop 600 nites, 10-20%-on van. Miért? Mert sokat ülök előttük.
Na most eccer volt, hol nem volt eccer egy gonosz ferdeszemű aki felfedezte, hogy minnél fényesebb egy terület, akkor a mellette lévő sötét terület sötétebbnek fog hatni ezért írt egy algoritmust ami sötét területeket sötétebbé kvantálja a világosabbakat meg fehérebbé.
Kb ez a HDR. Mi kell hozzá? Fényerő főleg. Mondjuk 3000 nit. Hogy érezd milyen amikor pofán világítanak egy reflektorral. (Ez konkrétan elhangzott a Milyen tv-t vegyek topikban mint elvárás user részről.) Szóval annyira nem hoz lázba, 10 óra monitor nézés után, hogy a tv kivájja a szemem.
-
tomsolo
addikt
válasz
Mr.Csizmás #138548 üzenetére
Ez lett: LG C2 OLED48C21LA
Az baj, hogy ideiglenesen kell, épp házat újítok fel, szóval a jelenlegi játékszoba egy temporális hely, de oda az 55" nem fér el egy kurva centi híján. Ez azért ultra szopó mert Samsung/TLC/LG/Sany és a többi majom kurvára leszarja az ez alatti tvket, és akkor 32szer kell megnézni, hogy a 4k/120hz sorozat tényleg minden tagja-e megkapja eme nobilis ficsőrt.
Mert persze nem.Samsungnál nagyon teszett a Frame TV, de csak a nagyobbaknak van értelmük, TLC detto ilyen a jobb sorikkal. Az OLED nem volt szempont, egyébként de mikor ott tartottam hogy Phillips LED 50 270-ért, akkor már az asztalra csaptam.
Jah még egy kis magyarázat: gyűlölöm a tükröződő kijelzőket. A HDR, OLED és a többi faszság is hidegen hagy. Zárójelben csak megkérdem, hogy a reviewkban miért olyan összes OLED/HDR képernyő mintha telehányta volna a macska? OLEDES-ek verik a mellüket, hogy a feketeeee! Közben meg ott van az egész szomszédság inverzben a képernyőn, mert úgy tükröződik, hogy perui instant sötétségport kell szétszórni minden jobb film előtt.
-
tomsolo
addikt
Legyen is nagy. Volt 3DS-em az belefért a zsebbe, de egy idő után már jó lett volna 200 köbpixelnél többet látni. BTW hamár DS, egyik legnagyobb játékélményeimet hozta amit azóta se semelyik kütyü nem tudott.
Volt vmi japán játék amiben tüzet kellett csinálnod: a mikrofonja körül összekellet dörzsölnöd a tenyered, mintha egy faágat forgatnál majd bele kellett fújni a mikrofonba, hogy a tűz lángra kapjon.A legdurvább hogy volt benne olyan puzzle amit úgy lehett megfejteni, hogy a két kijelző tükröződését kellet nézni és úgy lehetett rájönni. (Bajba is voltak mikor a következő DS-eket lelaminálta a Nintendo és ez már nem működött.)
Na mindegy, szóval a techporrn egy dolog, meg hogy mi a játék az egy másik. imho
-
tomsolo
addikt
Pedig jó volt a hasonlatom... szip szip.
Nekem volt GameBoyom pont annyira bírta szarul mint a switch fogja, talán már emu is volt rá pc-n, de jáccani más. Tudom, hogy lehet SteamDecken is emuzni, de a steamdeck az egy tévedés. Jelenleg egy 13 color Asus laptopról írok ami ryzen 5 /radeon alapú, olcsóbb mint egy steamdeck és megy kb 10-11 órát.
Más: tegnapról mára vért pisáltam mire találtam végre egy normális 55 coll alatti tv-t, szóval az egész tv ipar feldughatja magának.
-
tomsolo
addikt
Switchhel úgy vagyok mint anno a GameBoyyal. Ráadásul elég sok TB exclu van rá amit szívesen elnyomkodok majd. Hogy most a kártyá/játék nepperkedés jó vagy rossz dolog nehéz kérdés, én ismerek olyat akinek steamen több ezer eladhatatlan tétele van
PS5--ből a digital editiont tervezem megvenni, veszek hozzá 3 hónap prémium tagságot aztán kipörgetem az exclukat amik benne vannak. (Azt a 3-4 PS4-es játékot ami érdekel
)
A VR nem érdekel, kb 10 perc VR elég nemekem több évre. Amit sajnálok, hogy a kinect/motion cuccok kipusztultak ez miatt.
-
tomsolo
addikt
XSX-nek egy baja van az a nyominger ssd.
Egyébként marha nehéz ez a konzol téma 2023-ban, éne még mindig nem tudtam eldönteni vegyek-e és mit mert ami van exclu gecire nem hoz lázba, a többi meg ott van pc-re aminek azért vannak előnyei. Még mindig a switchnek van a legtöbb excluja a két mammutt meg utána kullog - még úgy is hogy a nintendosokat nem is számolom.
-
tomsolo
addikt
Éne 10 perc alatt untam meg a Dark-ot, nem is sorozat tehet róla, hanem abszolút irritálnak az időutazós baromságok.
Újabb sorikból (~2010+) ami jó volt és megfogott, talán a:
- Boys
- Peacemaker
- Chernobyl
- Hellbound ( A Squid Game engem nem izgatott annyira, mert az alapsztori lerágott csont )
- Final Space
- American Horror Story ( itt vannak jó évadok és fos évadok, mert mindegyik évad egy másik történet)
- The Sinner
- Peaky Blinder
- Beaking Bad
- Better Call Saul (imho jobb mint a Breaking Bad)
- Cowboy Bebop
- Black List
- The Orville
- Avenue 5 -
tomsolo
addikt
Ha már sorozat, nemrég végignéztem az HBO-n az OZ-t.
Hogy az mekkora felüdülés volt a mai fingszagú sorozatokhoz képest, pedig van benne néger, buzi, pöcs dögivel... de legalább nem akarta megjátszani magát. Rengeteget narrálnak benne ilyen fejtágítós módon, és csak néztem, hogy 2000-ben miket meg nem látott előre.
Pl. hogy nem értik miért tolják ezt a legyél mindig mindenkivel online módot, mikor már 1990-ben bebizonyították, hogy nem növeli a társaskapcsolatokat hanem inkább az elszigetelődéshez és elhülyüléshez vezet.
Tegnap láttam egy olyan hót komoly reakció videót az fbn ami egy twitches tiktok nézős videót promotált - már ezekért egyesével járna a döghalál - ami arról szólt, hogy a csokit fel lehet melegíteni, ekkor - ámulatos - forró csokit kapsz, ha viszont jeges vízbe folyatod akkor megszilárdul és lehet belőle Valentin napi szív is ha ügyesen csurgatsz! (Idiocracy level sok).
Mindez akadémikus meglepetéssel.És bár nem ez a legszörnyűbb, amit mostanában láttam - az egy darkwebes faszi aki pénzt gyűjt arra hogy levagdossa a saját ujjait miközben ezt nézheted - de ez a legpopulárisabb illetve gyakoribb ami körülvesz minket.
-
tomsolo
addikt
kicsit lemaradtam a konzolok terén
jelenleg melyikhez vannak ilyen fittness jellegű játékok - olyasmire gondolok mint a Kinect vagy a Wii
Switchez találtam, bár már nem kell hozzá plusz szenzor - a másik kettőhöz is vannak ilyenek, vagy ott már a csak VR van?
-
tomsolo
addikt
Jah van kb 2 aranyos játék mondjuk 10 000 szemétből az indie hentai trágyában.
Akinek egyébként meg erre van igénye az AI*Shoujo/AI* / HoneySelect2Libido DX / Kotaku party alá nem fogja adni.
-
tomsolo
addikt
válasz
Dilikutya #138332 üzenetére
Aha, sőt olcsóbb mint csak az Ultimate DLC
Egyébként vicces volt, leszedtem újra az egész MK11-et - 116 GB - elindítom, mondom mielőtt belevágok az Aftermath-ba, bemelegítek egy kicsit. Nézem, nincs sehol Takeda, hát milyen verziót vettem? Utána leesett hogy Takeda az MKX-ben volt utoljára, utána meg az hogy az MK11-ről - bár végigtoltam - szinte semmilyen emlékem nem maradt meg.
-
tomsolo
addikt
tyű de rég jártam itt
a gamesplaneten behúztam a Mortal 11 Ultimate-t cirka 3500-ért - igazából az Aftermath expansion kellett meg a Kombat pack 2 csak, de még ez volt a legolcsóbb
-
tomsolo
addikt
válasz
csuvicsuva #137275 üzenetére
Mushu-ból, sztem az Attack on Titan a legjobb - ott elvégre nemcsak hadonászni kell, de tudom ajánlani a Senran Kagurát is ott legalább a bossokat le lehet vetkőztetni, bár az már erősen repetetív kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Videós, mozgóképes topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest