- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
FunPro
őstag
válasz
Aljasvip #154283 üzenetére
A tegnapi hsz-emből azt kihagytam, hogy amióta létezik az ipar, azóta nem birtoklunk semmit az ideiglenes hozzáférési lehetőségen kívül.
Régen addig játszhattál amíg megvolt a lemez vagy működésre tudtad bírni a játékot anélkül, hogy sértetted volna az ászf-et. Ha jól tudom, nem vétettél a magyar jogrend ellen, ha másolatot készítettél a lemezről* (ha nem adtad oda senkinek), de olyan játékot nem igazán tudok mondani, amit utána nem kellett crackelni, amivel már vétettél a szerződés ellen. Talán a digitális játékok megjelenése elötti pár évben találkoztam olyan iso fájlal, amit a rendszer eredeti lemezként érzékelt, de már az is lehetett előtört változat. Konzolokon a konzolt kell/kellett törni. Ezt kijátszhatnád pc-s emulátorral, amihez viszont a konzolgyártó által tiltott rom fájl megléte kell (kivéve, ha magdnak rippelted le otthon a rendszerszoftvert).
*Tudtommal, a hazi szabályok most is elég nyitottan hagyják a dolgot. Például, az egyirányú letöltést (régen lemezmásolást) nem bünteti automatikusan a jog. Ha a torrentben kikapcsolod a megosztást (a megosztás = terjesztés büntethető), még nincs semmi probléma a művelettel. Viszont, ha a jogtulajdonos benyújt egy keresetet, akkor már bajok vannak (ez régen is igaz volt a másolt lemezekre).
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #153988 üzenetére
Thx... vártam már nagyon, hogy lezáruljon, rém fárasztó volt 1-2 naponta leírni az ürgének, hogy még mit próbálgasson, mert programozó létére pont olyan, mint programozó: nem túl acélos a hw kérdésekben. (Első jelzésekor kértem amúgy, hogy dobja már be a gépet, hadd merüljek bele, de hát "belakta"... ájdonker' senki szemete nem érdekelt sose.)
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #153986 üzenetére
Nem akartam itt a tüzet szítani, de ha már rákérdeztél...
312312312-féle memóriával lett aztán kipróbálva, az összes a gyártó oldalán levő support lista alapján. Semmilyen megoldásban nem hajlandó bekapcsolt EXPO-val stabilan üzemelni (nyilván a BIOS már day1-tól up2date rajta!), de ami a vérlázítóbb, hogy nagyon finnyás a slotokra is! De annyira, hogy EXPO off esetén se mindegy, még egyetlen modul esetén sem, hogy melyikbe van rakva. Szóval, a vége EXPO off lett és csak ott és csak abban a slotban, amiben elviseli. Személyesen nyaggattam végig az ügyet, mikor átadtam 3 tesztprogi is többször fél napon keresztül lefutott rajta.
És nem... erre nem az a megoldás, hogy vegyél 2-3x drágább lapot, mert xyz azzal nem szívott. Meg kell érteni, hogy nem mindenki lottónyertes van egy büdzsé, abból kell összeszórni valamit úgy, hogy abba egy normálisabb VGA is beleférjen.
Intellel az elmúlt cirka 15 évben nem jártam így... Be akartam írni ide, hogy pont a tesztelés hétvégéjén szórtam össze 1 szerver + 4 kliens desktopot egy MG cégnek és az a smooth menet az könnyfakasztó volt, amit ezek a Ci3 és Ci5 vasak lehoztak, nyilván XMP-vel és még virtuális környezet is kellett mindenre célprogi miatt.
Konklúzió: Az AMD procik továbbra is jók, sose állítottam én mást, de a körészórt bármi az gyakran fostalicska és szívjon vele más. Mi soha többé nem vagyunk hajlandóak se magán, se céges környezetbe ezzel foglalkozni, mert senki, de senki nem fizeti meg azt a szíváshalmot ami ezekre időben ráfolyik.
-
i2k
őstag
válasz
Aljasvip #153885 üzenetére
Próbálok én normális lenni ám
énilyen témában --- sőt, az utóbbi időszakban (~1-2 év) egyre több szinkronos filmet nézek, de már sorozat is becsúszott így (Banshee-t*** például nem rég így fejeztem be -- Lili Simmons, egy istennő!) ---, azaz nem utasítom el helyből a szinkront, de tényleg van olyan téma, médium, amit eredeti hanggal/nyelven érdemes, sőt kötelező.Animét 99,9%-ban csak japánul!
A fennmaradó azért, mert egyszerűen nincs, azaz angolul tolják - például a Resident Evil CGI animációknál volt így.Dél-koreai anyagokat is csak koreaiul - a történeteik nem működnek angolul (szinkron), magyarul (szinkron), a nyelvük és a sajátos magázódásuk, a kapcsolati viszonyaik, jelöléseik nélkül - lehetőleg angol felirattal (gyorsabb).
//Becsúszott így is magyar szinkronos, de nem olyan az már...//*** = maga a sorozat nem volt nagy dobás a szememben - 5/10-et kapott végül. Rengeteg dolgot elszúrtak benne, de legalábbis sokkal jobbra lehetett volna írni, dramatizálni.
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #153621 üzenetére
Vak vagyok, sorry!!!!
Ettől függetlenül a 2010-es netes bekötés tényleg nagyon durva, mert addigra már errefelé olyanoknak is lett/volt, akik házába be se mertem volna menni, mert rám dől. Őszintén sajnálom, ha nektek anno így alakult, hogy ez nem fért bele.
Nálam a mobilteló 1999 körül Sony Ericsson A1018s, több, mint 30k volt valami feltöltőkártyás megoldásban.
Okostelefonom viszont extrém korán, 2003 körül, Nokia N-Gage. Jártam fel Pestre a szerkesztőségbe (is), rendre meg szoktak szólítani a vonaton, hogy a fenébe csinálom azt, hogy egyik percben játszok, a másikban telefonálok, a harmadikban meg zenét hallgatok/filmet nézek? És mielőtt bárki fetrengve röhögné ki az N-Gage-t, nagyon nem kéne! Mondom 2003! És olyanokat lehetett a telóval megtenni, amit kb. semmi mással! Pl. Tomb Raider, Splinter Cell, Pandemonium, Rayman, Sims, etc.! Mindamellett NEM kellett elefántfül megoldásban telefonálni rajta, mert már akkor is létezett headset vezetékes és nyilván BT is!
Viszont mobilNET az extrém későn, mivel nem érdekelt sose. Gyak. most se. Bárhová mentem/megyek volt wifi, vagy vezetékes net, vagy előre feltöltöttem a tárhelyet anyaggal, így egyszerűen nem volt rá szükségem. Jelenleg 10GB jár az előfizetésemhez és rendre 0 vagy 2-300MB se fogy.
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #153507 üzenetére
Nekem ez mindfck akkor is... ez olyan, mintha lenne 3 SSD hely egy lapon, de a 2.-at ne használd AMD-n, mert jön a fekete Volga és elvisz. Az már külön hab a tortán, hogy mi van akkor, ha kevésnek érzem egy ilyen konfigom a memóriát és szeretnék holt u.i. darabokat tenni 1-3-ba? Öljek le egy tyúkot és a vérével CPG-zzem tele a színpadot? :-/
Linux alatt tudtommal nem indított játékot, meg nem is nagyon mélyedt ott még el semmiben. Nagyon kíváncsi leszek, ha végre visszakerül a gép hozzám. Kértem és küldött át logokat, de nem lettem sokkal okosabb, elég általános hibáknak tűnnek.
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #153493 üzenetére
Olyannyira nem fog tudni terjedni, hogy a főnököm azt mondta, hogy eztán kérésre sincs AMD... és abszolút igaza van.
- Bocsássátok meg a tudatlanságom, de hogy a büdös okapiherébe lehetséges az, hogy 1-3-at 2025-ben nem kezel el egy AMD lap? WTF??? Hát az a RAM slot, az hót' u.o. kell legyen, mint a 2-4 és igen, 1-3-ban tényleg nem ment, abszolút zsigerből jött, hogy jó, akkor legyen 2-4. Intelnél SOHA... úgy érte SOHAAAAA nem tapasztaltam ilyet.
- Természetes! Alap, hogy ilyen "izé" konfig esetében személyesen néztem meg a gyártó oldalán, hogy a lap támogatja-e a procit, már az alap BIOS-szal, ill. támogatja-e a memóriákat, amik bele lettek gondolva. Mind a kettőre a válasz: Igen!
- Alapvetés, természetesen már kb. a Win 8 óta, hogy op. rendszer telepítéskor kötelező minden egyéb drive eltávolítása különben a nyomi Win képes az EFI partíciót, BCD boot menedzsert nem a rendszer partícióra tenni. Ez már nagyon régóta így van és term. a GRUB felel azért, hogy a másik SSD-ről a Win11 bebootoljon, alapból meg az Ubuntu bootol ebben a konkrét esetben.
Ha nálam lesz a gép végre majd tényleg szeretném a segítségeteket kérni, mert AMD-s tapasztalat hál' égnek minimális.
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #153314 üzenetére
Igen, de ettől még tény marad, hogy ez az API honnan jött, mire épül és az AMD is mennyire erre optimalizál. Ezért írtam TBT-nek, hogy most azért a id tech motor kapcsán (ami erősen Vulkan prefered) rögtön le is csapni, hogy ződeknek' anyukáját nem fair.
Ahogy Voltan is írta SAJNOS még mindig több a vidia győzelem, mint az AMD győzelem ezekben a tesztekben, de jah... jó, hogy van verseny kell az, csak azt nem értem meg, hogy ennek ellenére miért ennyire brutál mégis a grafkártyák ára, amikor van verseny. ^^
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
Aljasvip #153039 üzenetére
"Egy kommentem lenne azért a "keleten az autó státusz szimbólum" témára: itt nyugaton is. Itt is sok ember túlvállalja magát, mert kell az új és drága autó, és még cserélgetik is 3 éves lízingekkel. Tiszta őrület."
Jaja, valamilyen szinten jelen van ez mindenhol, de az isztán jellegű országokban azért kóros mértéket ölt.
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #152959 üzenetére
SOKKAL több e-roller, e-robogó, e-bicaj, pedelec és persze sokkal több kulturált tömegközlekedés eszköz füst nélkül. És drasztikusan több zöldülés! Nyáron Pesten egyre inkább megpusztulnak... itt vidéken a legkeményebb nyári napokon is sok fokkal kevesebb van a fák/erdők/zöld kertek és rétek miatt.
Ami most Pesten van az már nem nevetséges, hanem gyakran maga a földi pokol. De bszki, hogy egy rakás ember nem látja, hogy a 2 tonnás SUV-val alapjáraton pöfékelni 30-60 perceket a dugóban mekkora kapufa az döbbenet. És ezen SEMMIT nem segít a full EV, mert abban is csak a dugóban ülsz, csak éppen nem ott helyben szennyezel...
Zóhoz hasonlóan én is "kiröhögtetem" magam: nem hívtam soha taxit, ha vonattal mentem fel, de még tömegközlekedés is csak akkor, ha 6-7km+ távban van a cél. Amúgy gyalog-galopp nagy tempóval. Bármikor mentem fel autóval mindig nagyokat szívtam. Persze átutazóban hajnali 4-5-kor nem gond, de később... pfff.
-
Zó
aktív tag
válasz
Aljasvip #152959 üzenetére
Mivel te sem jármű nélkül tömegközlekedtél, megválaszoltad a saját kérdésedet
Természetesen nem feltétlen saját járműre gondoltam, hanem járműhasználatra. Átsétáltam én párszor Újbudáról Zuglóba, de belátható, hogy gyalog nem élhetőek a távolságok, ha kerületek között kell mászkálni. Az pedig, hogy mi kinek a döntése, a kapott végeredményen sajnos nem változtat. Húsvétkor amúgy Németországban voltam, és bár pont jónak tűnt a közlekedés, inkább besétáltam faluról a nagyvárosba (majdnem egybenőttek, de 40 perc volt ajtótól ajtóig). A gyaloglást preferálom, ha módom van rá.
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #152673 üzenetére
"Az internet előtt is bőven volt lehetősége az embereknek a kéz alatt másolt videókkal egy varázsvilágban elveszni szerintem."
Egyrészt a rendszerváltás (ami valójában nem történt még mindig meg!) előtti időkben még a banán se volt tucattermék, nem, hogy egy VHS kazi. Nem véletlen, hogy az osztrákoktól becsempészett német nyelvű videókat másolta aztán rommá mindenki, akinek telt a technikára.
C64, ZX Spectrum, Plus 4, Amiga és tsai. meg jobban luxusnak számított, mint egy VHS magnó. A VHS magnót "apa" ugyanis otthon megindokolta azzal, hogy nézheti az egész család a filmeket (6-7 évesen: Conan a barbár, Amerikai Nindzsa, Repülő Guillotine, Hármas számú űrbázis, etc.), a mikroszámítógép viszont jellemzően a gyerek szórakozása volt, mert apa fingtalan volt hozzá. De annyira, hogy apa azt hitte, a tv képcsövébe beég, ha a gyerek játszik vele, mert valami fasz gelkás elkezdte ezt terjeszteni és országos téveszme lett belőle. Tény, hogy be lehetett égetni, de úgy, hogy a CRT kijelzőn akkor úgy hónapokig csak és kizárólag mondjuk egy könyvelő szoftver ment, vagy készletnyilvántartó progi. Soha senki nem látott IRL anno olyat, hogy a gyerek számítógépes játéka beleégett a képcsőbe.(Fun fact: Volt egy olyan turbo loaderem, ami betöltéskor C64-en ezt szó szerint ezt így kimondta, a jellegzetes SID-es hangon: "sz*pj le te f*szfej").
Másrészt a mobiltelefon mint olyan, nyilván nem létezett. Idehaza az átlagpolgárnak kb. 94-95 körül adatott meg, hogy a Matáv akkori fejlesztéseinek hála megfizethetővé vált az analóg vonal. (Akinek előtte telefonja volt, az nem volt kis ember... doktor, párttitkár, TSZ elnök és tsai.) A mobiltelefon hiánya pedig abszolút terepet biztosított a drámaian több személyes kapcsolatnak. Minden kis szirért és szarért mentünk és személyesen intéztük, mert egyszerűen nem volt más módja.
Idehaza az első megfizethető mobilok 98 vége 99-re tehetők, nagyot ment a Sony Ericsson A1018S, nekem is első mobilom volt. (Közel 30 ezresbe fájt anno, amit ott és akkor nagyon nagyon nem volt kevés pénz és akkor a feltöltőkártyás témáról még nem is beszélünk.) Akinek előtte volt GSM telója, az megint csak nem volt annyira kis ember, mert mocsok drága volt a készülék és az előfizu is, de az tény, hogy ez már vállalkozóknak és persze gazembereknek is jutott, nem csak CEO-knak, meg dokiknak...
Már a mobilok az SMS-sel is szépen elkezdték faragni a szoc. kapcsolatokat lefelé, de az még abszolút nem volt vészes, de az okostelefonok szélesebb körű elterjedésével csúcsra lett járatva az elszigetelődés és ennek a levét issza aztán mindenki, de csak rém kevesek látják ezt be... mondjuk aki nem ismerte a korábbi időszakokat, annak fogalma sincs arról, hogy akkor milyen volt és milyen most.
Nyilván a mobilok, meg az SMS előtt pár évvel már ott voltak betárcsázós modemek és telnetes chatek... arena.hix.hu*? Valaki? ;-) De az az érdekes egyébként, hogy ezek a chatek nem, hogy elválasztották egymástól aztán az embereket, hanem nagyon is összehozták! A fél országot bejártuk (a csajok is!) lebeszélt randik miatt! Sőt, voltak chates találkozók is, ahol a chaten tárgyalók jöttek össze IRL. Abszolút aranykor volt és igen, az oda irogató csajok jelentős része is eléggé érdeklődött az informatika iránt, így elképesztő jól összeillő párok tudtak kibontakozni aztán. Annyira más világ volt, hogy kezdem megérteni a véneket, amikor arról dumálnak, hogy "bezzeg az én időmben".
*
Good old times, amikor hullamosó csajnak adtam ki magam hetekig és könnyesre röhögtem magam azon, hogy ezt a nép 99%-a csont nélkül be is nyelte. De a classic állásajánlat is nagyot ment a jó pénzért autómosóban székeket mosni történettel. Maaaan... De igen! Vastagon benne van az is amiről te írtál, főleg Koreával kapcsolatban!
TBT terjesztésére szerintem a felnőtt társadalom zöme immunis. Nekem itt a polcomon szerintem 3-4 hónapja a Stellar, gépben még nem járt, letolandó listán van. Ráér, mást tolok. Az, hogy betesz ide 1-2 naponta egy csöcssegges képet, engem nem zavar, de faxos kép ne legyen, az rejtélyes okokból vakamiért nem jön be, pedig elég modern gondolkodásúnak mondanám magam.
-
i2k
őstag
válasz
Aljasvip #152673 üzenetére
A weeb-geek-hikimori (etc.) témákat igazán elfajzott módon Japánban űzik - a Fülöp-szigeteki, és Indonéz emberkék se kutyák, de japók ebben (is) verhetetlenek.
Dél-Koreában nem kicsit a lázadás eszköze is a webtoonozás és a japánok farvizén rajongás - a gerinchajlító társadalmi elvárások és normák okozta hétköznapi harcokból így (is) kapcsolódnak ki.
Japánoknak még erre a kifogásra sincs szükségük - ők imádnak rajongani a botránkoztató tartalmak, jelenségek, és szélsőségek nyújtotta örömökért. Na, ott is meg kell szakadni a munkától, és nyilván ott is nagy a társadalmi nyomás, csak mintha az egész "fluid"-abb lenne... nézz rá nem egy hétköznapi, csúcsidőben adott szórakoztató műsorukra, melyben magukat szívósnak tartott európai 18+ férfiak is arcpirítóan szexuális utalásokkal találkozhatnak. (és még furább dolgokkal is)//szerk: [link] - máshol is felvetődött a dolog.
-
i2k
őstag
válasz
Aljasvip #152652 üzenetére
El nem hanyagolható határ feszül a rajongás valamilyen médium, és a beteges perverzió között.
Előbbire példák:
- Crus és a Pajkos Kutya játékok, szép nők
- Én és Lara Croft, és úgy általában a nők, az alacsony, meg ázsiai lányok
- TBT és szerintem dettő, mint nálam
- Crytek és a gaming
etc.Utóbbira a nyáladzóperverzek, akikkel azonosításra kerül mindenki (akár feljebb) a férfiak közül, akik csak egy kicsit is mernek rajongani.
Nem hiszem, hogy jártál már olyan fórumon, közösségben ahol tényleg az folyik - én anime tartalmak miatt a Sankaku Complexen beleláttam kicsit ebbe a mély kútba: TBT kanyarban sincs. -
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #152652 üzenetére
De ez nem csak ott probléma. Nem fognám ezt rá csak arra, hogy anime, meg hentai, meg a többi. Amire én ráfognám az maga az Internet, ami qrvára nem való mindenkinek.
Tömegek csavarodtak rá annyira, hogy a szociális kapcsolataik lementek oda, ahol nekünk kockáknak szokott lenni.
És amíg* csak mi kockák, meg geekek alkottuk a net 99%-át, addig ezzel sok gond nem is volt. Csak aztán a millennium körül/után megjöttek a többiek és már PC se kellett hozzá, elég ma már egy 15 ezres telefon is.
*Nem tudom ki és mikor kezdte, de már a 90-es évek elején lehetett BBS-eken nyomulni, olyan 96 körül meg már relatív könnyen és gyorsan elérhető volt PC-re a modemes megoldás és lehetett fizetni a 10 ezres tel. számlákat
A lényeg, hogy a net valódi aranykora az a múlt évezredben történt, mert ami utána jött, az durva lecsúszás a mocsokba és vastagon felelős azért, hogy a fejlettebb társadalmak inkább online cseszik el az időt és nem offline kergetik az ellentétes nemű partnereket...
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aljasvip #152565 üzenetére
A DLSS/FSR-nek a megjelenésekor örültem, akkor még úgy nézett ki, hogy régebbi kártyák megsegítésére lesz. Persze tévedtünk, mert az aktuális generációt kell vele kirángatni a szarból. Amiről a játékosok tehetnek. Ők azok, akik minden szart előrendelnek, nem tanulnak az Arkham Knights meg Cyberpunk kaliberű fiaskóból, amikor még a játék egyes verzióit is el kellett takarítani az áruházakból, olyan ganéj állapotban jelentek meg. Lényegtelen, hogy 10 évvel később szépen patchelve vannak már. Amíg ezt benyeli a sok balfék, addig nem változtatnak a kiadók. A fejlesztők szerintem a hátuk közepére se kívánják ezt a helyzetet, mikor a befektetők és a kiadók hajszolják őket, aztán a játékosok meg szidják, mert nem sikerült a mások által kitalált határidőt tartani, vagy épp kiadják időben, de selejtesen. Nem vagyok fejlesztő, de én pl. nem szeretek szart, befejezetlen ganyé munkát kiadni a kezemből, szerintem ezzel a fejlesztők zöme is így van. És ekkor jön a DLSS, amire ráerőltetik a problémamegoldás feladatát, csak hát az nem arra való, hogy utána az aktuális hardvereken is felskálázott képet nézzünk lagosan. Ezt egy régi hardveren elnézzük, ha enélkül nem is menne, de új hardvereknél nem kéne a seggünket verni a földhöz.
-
i2k
őstag
-
FunPro
őstag
válasz
Aljasvip #152317 üzenetére
Véleményem szerint fölösleges belemenni az iphone/android vitába. Semmivel nem különb vita, mint a linux vs windows. A linux jobb rendszer, ha hajlandó a felhasználó szívatni magát. Az android jobb deal, ha az ember hajlandó belemerülni az it világba, appokkal fixálni a stock hibákat, ilyesmi.
Az igazi androidos életérzés ott kezdődik, ahol a gyártó támogatja a rootolást. A Samsung ugyanakkora szemét cég, mint az apple. Más rendszert árulnak, mind a kettő túlárazott, cserébe minimális hibaszázalékkal dolgoznak. Én is iphone-t vennék, ha nem szeretnék tovább bajlódni a számomra kedvenc középkategóriás xiaomi/poco telókkal.
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #151321 üzenetére
Ezt értem, de olyan totálisan out of context marhaságokat dobál fel, hogy nem is értem. Abszolút synthwave, techno, gaming, csillagászat, fizika, tudományos és EV videókat kéne feldobálnia mert eonok óta ezeket nézem, erre vagy 46x dobja fel amin egy nyomi denevér egy banánt zabál.
Ez így NEM működik jól. Régen jobban működött, ezt is elbaxták.
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #150491 üzenetére
Csak sokan elfelejtik, hogy egy rakás player nem olvasgatja azt, hogy készítők meg az ellenpólus mit és hogyan csatároznak. Tudják, hogy jön majd a játék és majd veszik, vagy nem veszik. Túl hardcore gamer néha a szemlélet.
A PS5 Pro sztori az egy nagyon nagyon hosszú történet, de saját felelősségre és talán tanulság miatt megosztom. TLDR :-D
- Nem akartam Pro-t egyelőre. Felesleges PS5 amatőr mellé és ezt most is fenntartom. - Mint kiderült nem számít én mit akarok, mert van egy fiam, akinek meg szembe jött az Astro Bot és totál bele van szerelmesedve, ezt (is) kapta karácsonyra nagyszülőktől. De PS5-öt nyilván nem kapott hozzá, senki nem nyert a lottón. Na most ott a karácsony, ott a kezében a lemez és nézegetni tudta volna max, így azonnal, szó nélkül átköltöztettem neki a PS5 amatőrt, ami valahogy és valamiért nem akaródzott ide visszakerülni a mancave-be -.- - Karácsonykor más okból aztán idegállapotba* kerültem Maónika' és megrendeltem egy Pro-t meg egy drive-ot. (*Minden családtagom azt kapta tőlem amire vágyott, én egy közéli étteremből 6.900 Ft-is kaját szerettem volna, de egyiküknek se jutott eszébe/nem vették rá a fáradtságot... a fiam aki azt ígérte rajzol nekem valamit karácsonyra, dettó nem rajzolt semmit.) - Aztán hívtak első munkanapon (Platinumshop), hogy hát izé utánvéttel rendeltem, de előre fizessem be az árát! Mondtam nekik, hogy a lónak a péniszét. Pont azért rendeltem utánvéttel, mert lehetett, meg mert szeretek akkor fizetni valamiért, amikor beleteszik a kezembe. Nekem ne játssza el azt senki, hogy 400 ezren rajta ül és odázza, hogy bocs, még sincs, majd lesz, megrendeltük, bla-bla. Szóval hápogtak egyet, azt hitték így is kell és mondtam, hogy NEM így nincs üzlet! Ezt a sors kezeként értelmeztem, így elhatároztam, hogy okosabban kéne ezt. Előbb legyen drive (van egy rakás lemezes játékom már amatőr miatt), aztán majd meglátjuk a Pro-t, addig lehet gyerek is megunja. (Spoiler: Dehogy unta meg... sőt!!!) - Aztán közben nézelődtem drive ügyben és durván hiánycikk, vagy túl van árazva a gyökér neppereknél. Múlt szombaton jött egy füles, hogy Nyíregyházán van 4 db. a MM-ban. Kolléga nője oda valósi, már segítettem neki IT ügyben szóval kértem, hogy intézzék el, pls. El is intézték volna, de aztán telefonálgattam sokat és kiderült, hogy tőlem 25km-re 1 db. elvileg van készleten. 52k. (Itt aprón volt olyan barom aki pl. majdnem 90-ért árulta... pff.) A MM ügyfélszolgos kifejezetten kérte, hogy NE menjek el érte, mert mire odaérek tuti nem lesz. Helyette 100 és 110km-re mondott még elérhetőséget pár db-ot. No way, az üzemanyag se ingyen van. Foglalni NEM lehet és NEM kapcsolja egyik MM boltot se, mert ilyen lett a policy és pont. 19-re lapot húztam: Kaszát-kapát eldobva, jó csúszós úton betéptem a 25km-es célpontig, de közben 2 ismerősöm is hívtam, hogy MM-be meg tudják-e nézni ott, hogy biztos van-e. Reggel volt még, egyik se vette fel. Mire visszahívtak már ott voltam a parkolóban. Behúztam a boltba és pánikszerű keresésbe kezdtem, majd kb. átgázolva minden ott gondolkodón, az orruk elől fogtam meg a drive-ot és szó szerint szaladtam vele a kasszához. 52k, 2 év gar. - Nekem azért fontos a drive, mert én PS játékokat nem tartok meg, ha már letoltam... még a PS3-as érából maradt jó pár, de olyan drágák a lemezek PS5-nél már, hogy megveszem, letolom, eladom a sorrend. Kivéve TLOU, az marad. Hát ezért kell nekem a drive. Drive van, hogy lett Pro? Mivel a gyerekem kb. ráült az amatőrre, így már nem volt kérdés, ha én Stellart, Ronint, meg az egyéb címeim akarom tolni, akkor kéne egy jobb áras Pro. Na az nincs. Mivel csak és kizárólag utánvéttel vagyok hajlandó ilyen tételeket vásárolni (vagy boltban személyesen), így nem fűztem sok reményt egy jóáras Pro-hoz. Minap az Alzára tévedtem fel és konzol játékokat nézegettem... de feltűnt, hogy van Pro méghozzá 287.000 Ft bruttóért! WTF? Bontott! De NAGYON jó jel volt, hogy full 3 év garival írták és a szöveg leírása szerint is minden pöpec. Drive ügyben az utolsó darabot hoztam el, 19-re lapot húzva, úgy, hogy az ügyfélszolgos kifejezetten mondta, hogy nem ajánlja a felesleges utat de bejött... mondom mi baj lehet... 30 napos visszaküldés van Alzánál, ha téglát küldenek, videózva bontok és visszaküldöm. Megrendeltem. Strange, de már a rendelés utáni pár órában is még VOLT bontott, tehát nem 1 db. volt nekik ilyen jóáras 3 év garival! Postapont. Utánvétel. Gyak. másnap meg is jött. Hazaérek nézzük... videózás is ment: Alza szokás szerint nem külön dobozba tette bele, hanem a termék saját dobozára tesznek 0.01 mm fóliát és ennyi. De mindegy is, mert ennek a doboza úgy nézett ki, mintha megerőszakolta volna Drake, P. Diddy vagy melyik pedó afro ninja. Repedés és szakadás nem volt rajta, de koszos, poros, mocskos, agyonkarcolt doboz, még talán spermafolt is, szóval fa alá nem lehetne odatenni, de nem is ez volt a terv. De kit érdekel a doboz, ez nem Lego. Nézzük a belsejét. MINDEN GYÁRILAG a helyén! Ha a pl. egy vezetéket a gyárban kötegelnek össze, azt te soha úgy vissza nem kötegeled és a kábelkötegelő se úgy fog kinézni már mint gyárilag! Itt majdnem minden is gyári volt! A controlleren is rajta még a kis műanyag fólia. A Pro is szépen volt csomagolva, de ott már látszott, hogy a dobozból biztosan ki volt véve. Alaposan átnéztem. Csatikat, esetleges hajszálkarcokat, de semmi... ellenben kb. ilyen 1-2 hét alatt képződő éppen csak fény alatt látható porszemcsék voltak rajta. A csatikon nem volt nyoma a legapróbb hajszálkarcnak sem, szűz... nem dugtak beléje péni... HDMI kábelt! Elméletem: Ez egy kiállítási darab volt, de vitrinben talán és NEM volt az életben kijelzőre dugva! 287k + 52k. 3 év és 2 év gari. Szóval, a Pro-val én már azt gondolom, hogy 21-re húztam lapot, de szerencsére az a pakli fedlapja volt, így elvileg bejött. A gép egyébként jelentősen csendesebb, mint az első genes PS5-öm és NINCS coil whine! Egyelőre magam se hiszem el, még várom, hogy kijöjjön belőle a füst ami működteti... -
DaVE-1
senior tag
válasz
Aljasvip #150081 üzenetére
Régen az volt a baj hogy a játékok nem szépek. Most meg hogy a szépség miatt mindent is megesznek.Régen egy "szép" game állt x poligonból most meg a sokkal többszöröséből.
Egyet aláírok hogy a géj meg a path trészingek full feleslegesek a játékokban. Állítom ezeket csak a direkt lassítás miatt találták ki. Az meg külön vicces hogy egy 800 ezres kártyát ugy promoznak hogy alapon képes 20 fps-re 20 érted HÚSZ de a király dlssel már megvan a csillio fps is -
Louro
őstag
válasz
Aljasvip #149917 üzenetére
Régen nem morogtunk, hogy nagyrészt férfi főszereplők voltak. Most morgunk, hogy több a női. Nem vagyok femináci, de nem tök mindegy, ha jó a sztori? A régi klasszikusokat női köntösbe bújtatni gáz (pl. Szellemirtók). De az új történeteknél, nekem mindegy.
Sensua's Hellblade is jó volt. De a God of war női főszereplővel gáz lett volna, ha a történelmi részét nézem.
-
i2k
őstag
válasz
Aljasvip #149719 üzenetére
"Szerintem tudatosan öregedik némely karakter az érte rajongó játékosokkal, hogy új témákat hozhassanak be - például God of War és az apa szerep. "
Racionális felem ezt és ilyesmit jól megérti.
Az akadékoskodó gamer felem viszont fejét ingatja, mert a Játékos éppenhogy ki akar szakadni (én biztosan) ebből a rojadt ketrecből, amit hétköznapi Életnek hívunk.
Milyen már az, hogy egy Isten(nő)/szuper(girl)man/szuperhős öregszik?! -
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #149710 üzenetére
"fogyatékos macsó (nő) megtölti a fegyverét az űrhajó belsejében. Hát nooooormális' ez?"
Ordas hazugság. Fogalmad sincs róla, hogy fogyatékos-e... viszont aki ilyeneket irkál zsigerből egy 1.5 perces trailerre, ott vannak komoly gondok.
Azt meg tételezzük már fel, hogy pár 100 év múlva a fegyver csak úgy nem tud elsülni... főleg, hogy most se nagyon, mert van rajta biztosító pöcök.Mert az nem passzív agresszív, hogy fogyatékosozol egy trailerben látott kopasz nőt, ugye?
"A Porsche termékelhelyezés se értem."
Ezt a 80-90-es évekbeli stílust fogja ezek szerint képviselni a játék, csak modern köntösben, afféle Back to the Future szerűen. A brand meg engedélyt adott rá. Pont.
"A versenyautós külső vajmi keveset segít az űrben élni és túlélni, és disszonál a retro bla-bla"
Ez egy játék, egy mese. Nem mellesleg jelenleg is léteznek olyan műszaki eszközök melyek külseje szándákosan retro, de a belső paramétereik kurrens tech.
Vért izzadtál, hogy 1.5 percet szétcincálj, mert be kell állni a bégető gyűlölködők közé, de csak hónaljaszgra futotta. Köszönjük!
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #149042 üzenetére
Sajnos ez így igaz. Találkoztam az elmúlt pár évtizedben olyan emberekkel, ahol szó szerint leülni nem mertem. Vannak emberek akik egyszerűen nem takarítanak. Úgy értem soha. Nem akarom ide leírni milyen részletek mérgezik az elmém, mert nem ennétek pár napig attól tartok...
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #148787 üzenetére
Most már 17 óra körül járok lassan és bár a woke lenne ennek a játéknak is a legnagyobb baja. A sztori jó, a látvány egy 7 éves játék ellenére is lenyűgöző, a főhősnő szép.
A részletek, a beletolt munka felfoghatatlan.A gameplay meg... hát izé... fetchquestek milliárdszámra és mindenhová 1 év eljutni hiába gyorsutazok, meg lovaglok. Az se világos egyelőre, hogy van-e értelme adott területen a másik javára billentenem az erőviszonyokat, mert egyelőre erre a játék 0 utalást adott. (Az elején ok, hogy Spárta, de utána már egyelőre kérdőjel.)
-
-
i2k
őstag
válasz
Aljasvip #147940 üzenetére
Igen, nem véletlen, hogy ennek a konzervált fanboi-ságnak vagyok a 'zellensége:
Az ember ne legyen hülye, vegye azt, ami ott és akkor a legjobb (neki és a pénztárcájának, és főleg az igényeinek), és ne a trendek, megszokások és "bezzeg a józsinak megdöglött valami ilyesmi tavaly" miatt legyen piaci idióta.CPU (*mert Bálint miatt erről beszélgetünk ugye): Az intel most nincs a helyzet magaslatán, de azért küzd, írjuk a javára. AMD meg most van a legjobb formájában.
VGA: itt mindenki sokat keres és ezért zöld?
Mert ugye tudjátok, hogy sokat gombol le az nvidia? -
TBT
addikt
válasz
Aljasvip #147940 üzenetére
WTF
Nekem anno sok ATi Radeon / AMD videokártyám volt. Egyikkel sem volt gondom, nagyon szerettem őket és mindig, minden probléma nélkül el tudtam adni őket.De sok Nvidia Geforce is volt nálam, na azokkal több problémám volt , de amióta ASUS/MSI márkákat preferálom, azóta nincs gond. Videokártyákat többet cserélgettem, mint a processzort+alaplapot+memóriákat az elmúlt 15 évben.
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #147779 üzenetére
Nehéz az ilyen emberekkel sajna, de én ezt már 6 hónapos korában megmondtam a saját gyerekemről, de akkor még mindenki lehülyézett. (Elvette a távkapcsot, kértem tőle 5x szépen, majd nyúltam érte és dühösen, ingerülten reagált. Red flag.)
Igen, ez a sakkozós módszer abszolút működGET, csak tudod ezzel meg az a baj, hogy amikor hagyod nyerni a gyereket és ő azt hiszi, hogy tényleg megvert téged, akkor nem fog bölcsen reagálni és szerénykedni, hanem pontosan ilyen lesz és ez nagyon gáz:
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aljasvip #147445 üzenetére
Mondjuk az autógyártók ugyanígy leszarják a használt piacot, nekik nem érdekük, hogy onnan vásárolj.
Ugyanígy a konzolgyártóknak sem. A másodkezes eladásokból már nem származik bevétel, ráadásul az egy elvesztett vásárló, aki mindig csak így szerez be valamit.
Amúgy leáldozóban a fizikai lemezek kora, legalábbis szoftverek terén mindenképpen. Zenei anyagoknál én még kitartok a CD mellett, bár csak hazai anyagokat veszek, a külföldiekre ott a Spotify. Bluray lejátszó híján azt nem veszek, de nem feltétlen haszontalan a formátum, a stream nem nyújtja azt a minőséget. De játéknál túl sok értelmét nem látom már. Nagyon régóta nem is vettem lemezest, de már régen is volt, hogy a lemezről egy fél bájt sem települt néhány év után, hanem a Steam úgy ahogy van, letöltötte az egészet. A lemez ma már nem is feltétlen része a dobozos kiadásnak sem. -
i2k
őstag
válasz
Aljasvip #147160 üzenetére
Ez lenne a racionális gondolatmenet.
De a Játékosok nem racionálisak... leginkább: nagyon-nagyon kis százalékuk az.
Szóval: a többség a bejelentést követően dörzsölgette volna a kezét, és már böngészte volna a helyet, ahonnan előrendeli, ha a gép nem lett volna mesterségesen feldrágítva/aprítva... még úgyis, hogy az alapgépét feldobta volna refurbishedbe, vagy használt piacra... vagy éppenséggel mellé kívánva az újabb verziót.S sajnos (?) nem, már nincs sok olyan hely a világon, ahol 800 dollár ne számítana soknak.
~~~~~~~~~~~~~~~
[link] - Devil Summoner 1 & 2 HD Appear To be Headed To PC
Erdeti:
Devil Summoner: Raidou Kuzunoha vs. the Soulless Army: 2006.03.02
Shin Megami Tensei: Devil Summoner 2: Raidou Kuzunoha vs. King Abaddon: 2008.10.23 -
TBT
addikt
válasz
Aljasvip #147155 üzenetére
Ez még így is 342 000 Ft, ami azért több, mint a sok oldalon realizált 315-320 000 Ft-os ár.
És ez csak még az alapgép, ha sok lemezes játékod van, vagy megveszed a BD olvasót és akkor máris 400 körül vagy, vagy megveszed a játékokat újra a PS Store-ban (akár akcióban majd). De akkor sem jössz ki sokkal olcsóbban. A Sony mindenképp jól jár. -
Golden9
veterán
válasz
Aljasvip #147104 üzenetére
Square Enix Shareholder Presses Company President On Relationship With Sweet Baby Inc., Receives Non-Answer In Return.
(A Square Enix részvényese felszólítja a vállalat elnökét a Sweet Baby Inc.-vel való kapcsolatáról, és cserébe nem kap választ.)Közöd?!
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #146571 üzenetére
Van olyan bagázs amelyik nem hazudik? Amikor dollármilliárdokkal játszadoznak ott mindent megtesznek azért, hogy maszatoljanak, kendőzzenek. Az AMD ugyanúgy hallgatott egy rakás ügyben, mint tehénlepény a fűben. Egyik se szent véletlenül se.
A procim meg Day1 úgy került bele a lapba, hogy az 1. pittyenés után azonnal ment rá a microcode frissítés. Mondjuk ebben semmi különös nincs, mert mindig minden vassal így kezdek. Bármi kerül a kezem alá, az első dolgom a BIOS update.
Terheltem már mindennel is, perfekt és szuperek a hőfokok is... igaz nem is stock cooler van rajta. -
-
Zó
aktív tag
válasz
Aljasvip #146554 üzenetére
Co-op nélkül szóba se kerülhet, az biztos. Ha sikerül időpontot egyeztetni hozzá, akkor sorra kerül, de túlzás azt mondani, hogy remegve várom. Nem utálom a looter shootereket, de nehezemre esne jót mondani, bár a Dead Island/Dying Light egész jó volt co-opban. Gunplayre mindenesetre nem a BL volt a legjobb, az biztos.
-
FunPro
őstag
válasz
Aljasvip #146548 üzenetére
Nagyon nem hasonlít az egy és a kettő. Az egyben valóban volt dlc 1, dlc2, dlc3, dlc4, majd megjelent a goty az összes dlc-vel. Ez így ebben a formában szerintem fair. Aki nagyon akar dlc-vel játszani, az megveheti egyesével, viszont itt a nagy különbség az, hogy alapjáraton te az ALAP kiadást vetted meg, és ahhoz vásárolod a dlc-ket. Nem volt season pass!
A kettő már elkezdett bevezetni a jóba. Volt alap/delux/ultimate kiadás, előrendelői bónusz, season pass. Ezután elkezdtek kijönni a dlc-k. Eztuán megjelent a goty, ami tartalmazta az alapjátékot és a dlc-ket (nesze neked season pass). Ezután megjelent a season pass 2, amiben viszont nem voltak benne az előrendelői cuccok. Ez persze azt is jelenti, hogy külön-külön is jöttek a dlc-k. Ezután megjelent a handsome collection, ami tartalmazott mindent. Végül megjelent egy időszakosan ingyenessé tett dlc a pre-sequel előtt. Ha belegondolok mennyire beszopta egy olyan jóhiszemű rajongó, aki előrendelni ugyan nem akarta, de azért a megjelenéskor megvette az alap kiadást teljes áron, meghasad érte a szívem!
A harmadik rész már ennek a levét itta véleményem szerint, azzal megspékelve, hogy a szerencsétlen főni még a steamet is kukázta, mondván az egy halott platform. 146 millióért epic exkluzív lett a játék és a kettő kiadás/dlc stratégiáját követte. De ugyan, miért is neheztelne bárki a stúdióra és a játékra?
Ha csak a játékot nézzük, nem feltétlenül rossz. Azt simán el tudom képzelni, hogy co-op mókának jó buli a játék. Mechanikában a három működik a legjobban, viszont minden más agyrém. A kettőnek az volt a szerencséje, hogy volt egy handsome jack, aki vitte a hátán a játékot. A háromban már csak szánalmas erőlködés van. Sajnálatos
-
Zó
aktív tag
válasz
Aljasvip #146548 üzenetére
A sztorit utálták sokan, és a megjelenéskori állapotát. Még az átvezetőket sem lehetett elnyomni. Azóta pedig szokás a DLC-ket jobban megírtnak tartani, így benne lehet az is, hogy hiányolják utólag is az alapjátékba fektetett energiát.
Személy szerint nem játszottam vele, de hát nem azt kérdezted, nekem mi a bajom vele, hanem hogy a népnek. Minden elődje végigment viszont, és szerintem az egész széria túlértékelt. A poénok 90%-a erőltetett vicceskedés, a 2 óta óta minden másodpercben pofázik valaki (ez alapból fárasztó, de co-opban kifejezetten élményromboló), lootként rádöntött szeméthalom, közepes gunplay stb. Vannak persze erényei is, végül is van saját stílusa és értékelhető poénja meg érdekes fegyverei is, a co-op meg jól működik, de rettenetesen sok tud lenni benne minden IS. Szóval visszakérdeznék: a 3 ezekben értékelhetőbb?
Amúgy szerintem messze legjobban megírva a Telltale-féle interaktív film volt, a Gearbox-logótól meg előjön a PTSD-m.
-
i2k
őstag
válasz
Aljasvip #146544 üzenetére
A Borderlands 3-al elsősorban nem az a baj, hogy milyen játék (sztori, küllem, etc.), hanem a vele folytatott üzletpolitika / DLC-k értékesítése.
Szerintem is jogosan sütötte ki sokaknak az agyát az, ahogy a csomagokat összeállították, és utólag DLC-ket csaptak az egészhez: nem így bánunk egy sorozat vásárolóival. -
_drk
addikt
válasz
Aljasvip #146484 üzenetére
Az első tök jó volt. Volt valami egyedi jó kis feelingje. A város azaz a map jól meg volt csinálva, a látvány is rendben volt vagyis az artdesign, az ugrálgatás mellé a fegyverek és csapdáknak is tök szórakoztatóak voltak.
Meg ne felejtsük el hogy az még az Open World-ok felemelkedéses időszaka.A kettőt és elkezdtem de az egyből mintha semmi nem maradt volna meg, teljesen más játék és pont a hangulatot vesztette el.
Mellette erőltetette a butábbnál butább dolgokat, vagyis az elbaszott sztorikat. Idióta mellekkarakterek hülyeségei.
Pár óra után nem bírtam többet.
Hát meg a város hulladék az első részhez képest. -
Zó
aktív tag
-
Anonymusxx
senior tag
válasz
Aljasvip #146115 üzenetére
"Hozott bármi újat ez a játék az iparba, amit azóta se lehet megkerülni, vagy csak egy remekül összerakott alkotás volt?"
Miért ne lehetne az év játéka egy szimplán csak jól összerakott játék? Miért kell mindig valami újat várni? Szerintem már amúgy se nagyon lehet új dolgokat kitalálni...
-
_drk
addikt
válasz
Hozott! Sokat!
Vannak játékok amiktől lehet vitatkozni hogy jók vagy nem, de GoWról nem.
Neked nem tetszik! Töröld le és lépj tovább!
Ha még 1-2 aspektusba beleköt az ember arról lehet vitatkozni, de egész játékot lefikazni nevetséges. Pláne ha ilyen minőséget képvisel. Képi világ, atmoszféra, sztori, gameplay, karakterek. -
Crus
őstag
válasz
Szerintem az összes említésre méltó szósz' lement nálam, volt ami rengetegszer, de ez annyira böszme nagy openworlddel operál, hogy elvitt úgy a final bossig, hogy TIZENEGY másik boss maradt ki meg egy rakás gyűjtögetős, dmg és def könnyítő "blessing"! Na ilyenre még az alapjátékban se volt példa nálam... nálam, aki egy kényszeres sarokba nézegető. Ez egy leírhatatlanul hulladék design így semmi egyéb. Pont akkor hulladék, mint a lóhágó nagy terek, ahol nincs semmi csak mókus, meg szitakötő, amelyik a LVL200-as karinak is nekimegy.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aljasvip #145367 üzenetére
Annak akkor nem remaster kéne, csak egy patch. Én most játszottam vele tavasszal, fps-t nem mértem, de a VGA-t valóban pörgette rendesen. Mondjuk ezt betudtam annak, hogy egy a játéknál 3 évvel fiatalabb eléggé középkategóriás kártyával játszottam 4K-n mindent maxra állítva.
-
Zó
aktív tag
válasz
Aljasvip #144589 üzenetére
Pedig tud ártani éeltkortól függetlenül a túlnyújtás, de nyilván mi is változunk. Nálam, mondjuk, DLC-kkel együtt a Mass Effect 2 is emgvolt 110 óra, persze elvittem minden csapattársat a vista poinntokra is dumáltatni, illetve elolvastam a bolygóleírásaokat. Ezt talán nem kellett volna. Az első részben a főszál kiváltképp rövid, és ami azon kívül van, az új korában sem volt túl jó. Más rövidebb RPG-ket többször kezdtem már újra végigjátszás után azonnal.
Én most is vegyesen játszom rövid és hosszú játékokkal, de a saját magához képest túl hosszúakat nem szeretem. Az tipikus Ubi-kórság, illetve a Halo 1-nek is betett annak idején. A Dilikutya által említett CoD pont nem az esetem, de az nem baj, hogy nem akarják őket túlnyújtani. Az más kérdés, hogy egy 10 órás lövöldéért teljes árat csak extrém minősített esetben adnék, példa eddig sosem volt rá. A RoboCopot vettem nemrég, de a GOG-ra felkerüléskor, az esemény eleve adott egy komoly kedvezményt, és hát nem is 10 órás lövölde, inkább nu-Deus Ex light.
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #141275 üzenetére
A programozói munka halálát az A.I. okozza. Már most brutális mire képes ezen a területen és még csak bemelegít...
Amúgy minap jött egy levél egy távoli külföldi ismerőstől egy olyan témában, ami eléggé hidegen hagy (Szar Vars). Válaszoltam rá neki pár mondatban, majd hirtelen ötlettől vezérelve megkértem a CGPT-t, hogy válaszoljon helyettem, hazudhat is. Eléggé ledöbbentem, hogy mennyire profi választ írt egy relatív specifikus témában, ráadásul elég barátságost.
-
reelc
veterán
válasz
Aljasvip #141267 üzenetére
Nem néztem a linket, csak a hsz-edről jutott az eszembe valami.
Phelan működteti ezt a csatornát.
Játékprogramozó, több évtizedes tapasztalattal, sok éve iskolát is vezet ugyanebben a témában. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy igaza van (szokta is mondani), de sok mindent ő tapasztalt, és talán jobban tisztában van a miértekkel, hogyanokkal, mint egy játékos.Az Otherside videósorozat korábban az Otherworldon volt, aztán OW Zoly nélkül az új csatornán.
Sok érdekes dolgot hallottam már a videókban a játékfejlesztésről, arról az oldalról.
Most pl. az ugrott be, hogy nagy a marketingesek felelőssége is, ők ültették/ültetik a bogarat az emberek fülébe, milyen jó is lesz a 4k nem tudom hány Hertzen meg FPS-sel, stb. Aztán ezen pörgött mindenki, és mennyire baj, ha mégsem oldják meg egy adott játékban, stb. Mert közben elvárás lett.
Pár évente mindig bedobnak jól hangzónak tűnő dolgokat, és van akinek sikerül jól megcsinálni, van akinek nem.
Elvárás, hogy szebb, tartalmasabb, jobb legyen egy játék, mint az elődje... csakhogy minderre nem kapnak több időt. Fejlődnek az eszközök meg minden, de az elvárás is nő vele.
A kiadó meg minél hamarabb tolná ki a játékot. A kiadó pénzel mindent, és az elővételig nem hoz semmi pénzt az, amibe évek béreit, stb. ölték.Ami az engineket illeti van aki ragaszkodik a sajáthoz, azt akarja ha már kifejlesztették házon belül. Egyrészt akkoriban lehet jobban jártak mint a licenszeléssel (legalábbis a pénzemberek ezt gondolhatták), másrészt azért is zűrös teljesen újra váltani, mert akkor mindent újra kell tanulnia azoknak, akik ott vannak. Legalábbis sok mindent.
Ezzel nem akarom védeni azt az oldalt sem, csak nem fekete-fehér ez sem.
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #141164 üzenetére
Tökre elismerném, ha nem hallgatnám nagyapám zenéit és azt is ami éppen 1 hete jött ki. Hallgatom, de vérverítékkel kell kiásni a szinte percenként megjelenő hulladékból a minőséget.
Pl. itt van Agnestől ez vagy ez: 2., akit itt a lőtéri kutya se ismer, pedig nem kicsit minőségi cuccokat produkál az utóbbi években, de kb. senki le se tojja. Helyette Téjlor Szfivt a menő, aki maga a zenei sivárság, középszerűnél is gyengébb felvizezett langyi pop, amire még berúgni se lenne jó, ha innék...
De ja... a Rammstein az valóban egy jobb liga, bár néha ők is tudnak kínost alkotni, pl. a Deutschland kegyetlenül odavág, de a Dicke Titten meg egy rémrom.
(Az a cancel téma viszont amit előszedtek ellenük, az meg atomszáni próbálkozás. Nem tudom létezik-e olyan férfiakból álló rockbanda, akik a groupie-kal nem szoktak mindent is csinálni, mivel a groupe-k ezt nagyon is akarják.) -
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #141093 üzenetére
Nem is annyira rég toltam végig. Az Androméda egy borzalmasan középszerű játék és a legnagyobb hibája az, hogy Mass Effect néven merték kiadni. Ha nem így tesznek, kisebb lett volna a népharag. Jogosan. Az ME1 nem öregedett rosszul, vannak hibái, de összességében mégis jobb játék még így 2023-ban, mint az Andromeda.
Eléggé nem kedvelem azt aki csak annyit mond, hogy szar/jó. Szóval, ha a fórummotor nem döglik bele, akkor szerintem az ME Andromeda:
Ez a játék egy hullámvasút. Egy dolog biztos: Ez NEM egy Mass Effect játék! Ha ezt el tudja az ember fogadni, és úgy gondolni rá, mint egy űrben játszódó ARPG-re, akkor valamennyivel kevésbé lesz a plafonon...
Frankó, mert:
+ A grafika elég lenyűgöző, annak ellenére, hogy ez egy cirka 6 éves játék... de feleslegesen túlterheli a rendszert, egyértelműen rosszul optimalizált. Az RDR 2 nem pörgeti így a ventiket maxon.
+ Az 5.1-es hangok és zenék tényleg rendben vannak, az elődökben borzalmas volt, még a Legendary Editionben is.
+ Mindig van benne potenciál, hogy rövid időre felbukkan valami jópofa/ígéretes, aztán gyorsan elrontja valami klisés giccs, vagy a teljesen súlytalan történet.
+ Nagyon nagyon nagyon sok óra után 1-2 karakter már szerethető, de alapvetően sekélyesek, rém nehéz hozzájuk kötődni.
+ Végre egy team, akik a naked témát ott sütötték el, ahová az való.
+ Néhány küldetés később(!) egész érdekes... sajnos az eleje... de simán a negyede rém lassan indul be.
+ Látszik, hogy rengeteg munkát fektettek a játékba, de borzalmasan kevesek voltak a feladathoz. A szellenteni szeretnék, de becsúszi a nyelesgránát tipikus esete...0 - A gunplay néha egész korrekt.
Nem frankó, mert:
- A legnagyobb probléma a játékkal az állandó súlytalanság feeling. A karakterekkel borzasztó nehéz azonosulni és elfogadni őket.
mint félelmetesnek, pedig annak akarják eladni... ráadásul a játékot gyakran átlengi egy gyengébb fajta Gears of War klón érzés.A Kett - mint enemy - pedig inkább tűnik giccsesnek,
- A korábbi ME-játékok esetében a meghozott döntések és azok következményei egész hitelesek voltak és jól működtek. Itt a döntéseknek és következményeknek dettó nincs nagy súlya, eltekintve 1-2 ritka kivételtől.
- A start rettenet. A játék millió dolgot zúdít rád, a HUD rettenetesen tele van fosva, állandóan felugrik, csilingel, idegel valami és még azt sem tudod, hogy pontosan mi is az, mire való, aztán seperc alatt egy sivatagi bolygón bolyongva találd magad és az egész nagyon munka feelingű lesz.
- Nagy hiba, hogy a küldetések teljesítése után egyes NPC-k nem reagálnak rád, vagy ha igen, akkor úgy tesznek, mintha mi sem történt volna. A játék tele van ilyen félbehagyott húzások sorozatával. Újabb proof, hogy a fiúk nem kicsit voltak túlterhelve a fejlesztés közben... túl nagy volt a léc, durván leverték.
- Nem értem, miért kell állandóan megnézni a 30 másodperces le- és felszállás animációt! Szép és jó, de a 100. alkalommal? Embertelen.
- Az összhatást csak rontja a még mindig béna animáció és faceanim, ami a 15 éves első részben egyszerűen jobb volt! Ugyanazt az arcot látod újra és újra a különböző NPC-ken. És itt-ott még a rengeteg patch után is látszik, hogy az NPC-k teste/feje megnyúlik! Továbbá: Miért vannak a karakterek ennyire törpének eladva?
- Bolygókból és naprendszerekből ugyan nincs hiány, csak egy rakásra él, hogy semmi céljuk, csak úgy ott vannak.
- A kézművesség és a kereskedelem gyak. itt is halott. Minden mindenhonnan hullik. A leltárlimit rettenet... percekig tartó kínszenvedés, hogy mit lehet eladni. A pénznek amúgy nincs sok értelme. Gyakorlatilag semmit nem vettem a questhez szükséges tárgyakon kívül!
- Ha a társaim elérik a maximális szintet (viszonylag gyorsan!), utána a pontjaik eltűnnek a semmibe. Elcseszett LVLCAP.
- A társaim A.I.-ja elég rosszul működik a harcban. Sokat pózolnak a fegyverem előtt, és szinte soha nem tudnak megölni senkit. Lefegyverzik xy ellenfelet, de az még mindig ezerrel lőne rám, nekem kell a final blowt bevinni. Borzasztóan fárasztó volt.- Elaaden-en a féreggel nem lehet mit kezdeni. Akkor miért van ott, amikor az Architecttel is lehet harcolni? Mintha akartak volna vele valamit kezdeni, de nem volt rá idő...
- Sokszor előfordul, hogy az NPC-k szinkronja egymást negálja, nagyon zavaró. Többször előfordult, hogy egy mondat felénél a beszélgetés megszakadt, mert egy másik esemény felülírta. Nincs sorrend? Baromi bonyolult lehetett a FIFO elvet használni, ugye?
- Fárasztóan sok a fetch quest. De a legtöbb normál küldetés is keresztbe-kasul járatja veled a galaxist, miközben nézed a nyomasztó félperces dokkolási vagy bolygóelhagyási animációkat.
- Az emberiség nagyjából 5%-a LGT-s. Véres harcot vívtam, hogy a férfi Pathfinderem ne randizzon egy másik kannal. Nem lehetne ezt észszerű és megnyerő módon bemutatni, figyelembe véve a TÖBBség igényeit, és nem állandóan az arcomba tolni????
- Volt már olyan, hogy nagyon fáradt voltam, és kiesett 1-2 perc, de olyan, hogy egy játékba fényes nappal belealudjak? Na olyan még soha! Nem viccelek! Olvasom a mérföldes rizsa, tartalmatlan szövegeket, és egyszerűen elalszom. Párszor 10-15 perc is elment. ^^
Miért van ebben a játékban ilyen ipari mennyiségű ROSSZ, TARTALOM NÉLKÜLI duma?
- A karakterek beszélgetései és a leírások elképesztően semmitmondóak. Így nem lehet játékot csinálni! Főleg, ha a játékban minden teljesen ismeretlen és a 19. "Nem tudom ki mit csinált és mikor és hol" és a játék teljesen úgy viselkedik a 0. perctől kezdve, mintha New Game+-t nyomnád és kívülről fújnád a "Háború és béke" hosszúságú lore-t. Hát nem.
- Szétszórt ezer fronton. De a Tejútrendszerben az eredeti trilógiában olyan lényeket állítottak ki, amiket csak csodálni lehet: Yahg, Hanar, Volus, Leviathan, Ardat Yakshi, a Reapers és az átalakult csatlósaik, stb.... volt vagy 50 féle mob, NPC, faj, akármi... és itt? Pfff.Egy teljesen más galaxisban vagy és csak néhány fajnyi lény van és azok többsége is humanoid????
- Sodoku, mint "törd fel az xy ALIEN(!!!) konzolt". Érted? egy full idegen faj konzolja és folyamatosan sodokut játszat veled. Pathetic.
- Ha a hajómon akarok beszélgetni valakivel, el kell hagynom az EGÉSZ(!) bolygót! Nem beszélhetsz a legénységgel, amíg a hajó dokkol! Ki volt az az állat, aki ezt kitalálta?
- Van egy fegyver a boltban vagy a kutató konzolon... látod, mennyibe fáj és mire képes? Nem látod! Majd meglátod, ha elkészíted! A szövegben fél oldalban leírja, hogy ez a fegyver élve leszopja egy Krogan méteres falloszát, de hogy mi a tűzgyorsasága, sebzése, vagy a tár mérete? Készítsd el paraszt, majd megtudod. WTF?
- Menürendszer: A legbonyolultabb, legátláthatatlanabb horror, amit valaha láttam!
- A játék 10%-a körül az összes csapattagod veled van. Utána kb. 100 órán keresztül mind ott vannak. Nincs változás.
- Minden tele van szeméttel! Sokszor azt sem tudom, hova nézzek, mert mindenhol felugrik egy-egy infó, a csapattársaim beszélnek, , miközben a GUI tele van pakolva extrákkal, 12 felugró üzenettel, jobbra, balra, fel-le. És a belső terek is! Teljesen könnyű kihagyni a fontos dolgokat, mert minden homogén, nincs az, hogy egy szerencsétlen konténer vagy láda elkülönül a világtól. Ez annyira amatőr hiba, hogy arra szavak nincsenek...miközben az A.I. beszél a fejemben
- A legegyszerűbb dolog a világon: Van egy küldetés, amit követni akarsz, és a térképen van egy jel, és te odamész, igaz? Na, itt nem. Valahogy mindig azon kaptam magam, hogy újra és újra meg kell néznem a térképet, hogy jó irányba megyek-e. Mert még ha csak egyetlen flaget is is teszek le, akkor is mutatja a MÁSIK küldetéshez kapcsolódó célpontot is... és hát milyen színnel? Ugyanolyan színűvel, mint a többit! Narancssárgával. Röhej.
Reggelig tudnék írni arról, hogy milyen a ME: Andromeda... egy elrontott lehetőség. Azért toltam végig, és azért fektettem bele kb. 90 órát, mert Mass Effectnek hívták, és mert időnként láttam az akaratot és a rengeteg munkát, ami benne volt. Ez a játék iskolapéldája annak, hogy a kevesebb néha több, ahogy annak is, hogy hogyan lehet elrontani egy jó szériát szorgalmas fakézzel... -
gyimger
őstag
válasz
Aljasvip #140827 üzenetére
Abszolút verselemzés. A városhatároknál ketrecben tartott, ételért és vízért könyörgő, a buszokkal táborokba szállított és acsargó kutyákkal félelemben tartott bevándorlókkal olyan ízesen érzékeltette a dolgot, amit akármelyik holokausztfilm megirigyelt volna. Nem kell ehhez tudósnak lenni. A film elején lévő terrortámadást meg természetesen fehér hippik követték el.
-
i2k
őstag
válasz
Aljasvip #140013 üzenetére
Discovery-t a 2. évad első pár része után kukáztam - és azt hittem, hogy hibát követtem el, így vártam még vele, de egyre rosszabb dolgokat olvastam róla hihető forrásokból (Trekkerektől).
Első címre lehet rálesek.
Hogy megismerhető legyen az erősen válogatósságom: a sokak által az egekig magasztalt Stranger Thingstől első pár epizód után spirális mozgás kezdődött a gyomromban - és pedig... Winona Ryder miatt kezdtem el nézni...
Annyira nem érdekel a cucc, hogy az se izgat, hogy mi lett a kifutása (holott egy jó sztoriért mindent beleadok a szabadidőmből)...Szóval, elég nehéz nekem jó sorozatot feldobni
Aminek örülök, hogy a koreai Hellbound kap 2. évadot. Az 1. évad igazán ütős volt.
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #139583 üzenetére
Tökre értem, hogy sokan akarnak Kotor remastert, de pontosan az a baj jelenleg az iparral, hogy tele van a gatyó és nem mernek új IP-ket létrehozni, nem mernek egyedi, ELTÉRŐ ötletek mögé beállni, mert rettegnek tőle, hogy bukó lesz. Tragédia, hogy az új ötletek leginkább az indie vonalon bukkannak fel, mert ott meg nincs lé az ördögi részletek kidolgozására, így sok remek ötlet süllyed el a pár dolláros bundlik homályába...
TLOU rajongóként írom: A kutyának a vérveretes, náthás telibevert fülébe kellett ebből Remake. Igen, az egyik oldalam örült neki, mert szebb köntösbe van bújtatva a történet, az egyik oldalam azt mondta, hogy de jó, hogy az azóta tini korba lépő generációnak ennyivel szebb küllem mellett van lehetősége megismerni a remek sztorit és a kiváló karaktereket, meg persze azt a mérhetetlen munkát, amit az ND ebbe beletett.
De a másik oldalam nagyon is tudja, hogy miről szólt ez megint: A rókabőr rókabőrének a rókabőréről. Szó szerint. Mert 2013-ba jött ki az eredeti játék, majd 2014-ben a Remastered, 2022-ben meg a Remake. Mert a pénznél csak a több pénz a jobb...
(A vicc az, hogy nekem a Remastered a kedvencem. Akkor is, ha a PC-s verzió a superior és leolvad az arcom annyira szép. Mert a Remake-be a karik is át lettek rajzolva, a nyomorult DF szerint sokkal életthűbb lett pl. Ellie is, szerintem meg egy kis nyomorék püffedt arcú élőhalott lett.)
-
i2k
őstag
válasz
Aljasvip #139140 üzenetére
Erről a saját életembőli példa jut eszembe:
Falun élek, önkormányzatnál dolgozom, részt veszek az évenkénti állami szociális tüzelő megszervezésében, adminisztrálásában és a képviselőtestület által jogosultaknak minősített házakhoz kiosztásának teljes lebonyolításában.
Egyik rokonom a kapott ~3 köbméternyi kemény tüzelőfát (sárga akác, melynek piaci értéke Baranyavármegyében súrolta a 160 rugót ) eladta kemény 15 ezer forintért valamelyik szomszédjának (5e/köb).
Nem sokkal utána találkoztam vele.
- Te, Józsi, igaz, hogy eladtad az ingyen fát 15 ezerért?
- Ja, kellett a pénz.
- Basszus, rokonodra ilyenkor miért nem gondolsz?! Én is megvettem volna tőled, akár drágábban is...
- Jaaaa...Szóval, jaaa...
-
csuvicsuva
addikt
válasz
Aljasvip #139018 üzenetére
Akkor legalább elmondhatjuk, hogy valamit csak reszeltek rajta.
Atomic Heart 70+ GB Xboxon, megjelenés óta kábé kétszer annyi méretű peccs jött hozzá, a legutóbbi 30+ GB-nál meguntam és letöröltem az egészet. Majd ha játszok vele, akkor letöltöm újra a 70+ gigát, úgyhogy ne tessék nekem panaszkodni.
-
cyberkind
félisten
válasz
Aljasvip #136484 üzenetére
Vettem új SSD-t, és ha már mindenképp kellett telepíteni rendszert, akkor ezt raktam fel, pontosan azért mert a saját tapasztalat a legjobb sok esetben? Ide a másfél év is kevés, az egész up to date téma egy szar, amit a 10-nél ki is lehet kapcsolni meg nagyon testre szabni, itt meg lószart se. Most már van tapasztalat bőven, és ha nincs ez az update, még mindig nem cserélnék.
-
FunPro
őstag
válasz
Aljasvip #136428 üzenetére
Annyira nem látok bele, de nem értem, hogy miért pont a witchernél jönnek rá, hogy kukázni kell az enginet.
Ha amúgy is kukázni akarták, logikusabb lett volna már a cyberpunkot másik enginen fejleszteni, mert az egy teljesen új terület volt a stúdiónak. A witcher 3-ból simán lehetne építkezni a 4-hez, kivéve, ha alapból olyan ótvarszutyk a saját motorjuk, hogy semmire nem lehet használni.
Félreértés ne essék, én utálom az epicet, mint céget. Viszont mint engine gyártót...
Imádom az Unreal engine-t, nem tagadhatom. -
cyberkind
félisten
-
FunPro
őstag
-
Źşë'
addikt
válasz
Aljasvip #134935 üzenetére
én is örültem volna ha lett volna singleplayer is, így egy valag pénzt elkérnek egy darab multiért, ami ha ingyenes és mikrotranzakciós lenne még jobban megérné (nekik), mert a kompetitív-őrült fiatalok és a régi veteránok játsszák leginkább, utóbbiak igaz hellyel-közzel
játék topikjában olvastam olyat, hogy valaki írta, nem idézem szó szerint: "legalább több idejük lesz a multira, azaz annál jobb lesz" hát nem mintha magát a multi részét olyan nagy meló lenne megcsinálni, egy halom már készen lévő dolog áll rendelkezésükre
-
-
FunPro
őstag
válasz
Aljasvip #134744 üzenetére
Igazából elhiszem.
Me3-al vagy 7 éve játszottam utoljára, akkor a gépigényhez viszonyítva nem tűnt csúnyának.
Az andromédát megjelenéskor kezdtem el vinni, de én nagyot csalódtam. Igazából azóta nem is próbálkoztam vele, lehet rá kéne próbálni. Talán addig vittem, ameddig jöttek a kék kecskeemberek.
Hozzáteszem, az addig való eljutás sem hozott lázba. Valami olyan rémlik, hogy leszállsz egy bolygóra, valamivel cseszekedsz egy kicsit, bemész a bolygón található piramisba, ott megoldasz valami ábrás logikai minigame-et, jön egy animáció, amin látod, hogy felrobban a piramis, majd mész a kövi bolygóra, ahol megismétlődik pontról pontra ugyanez.
Aztán lehet, hogy innen indul be a sztori, de engem itt elvesztettek.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest