- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
devil-k #30479 üzenetére
Tessék:
Dobozból kivéve:
Nincs túlbonyolítva
Az adapter:
Pár kép még kívülről:
Belülről:
Egy molex, egy SATA és a szokásos alap tápok.A paneltáp, nem egy igényes darab. Ezt valszeg később cserélem.
Bele próbáltam a lapot és a hűtőt:
Kábelek nagyjából behajtogatva, még nem bekötve. SSD tartó a helyén:
Nem sok hely marad a Kozuti felett:
Kb. 1-1,1 centivel gazdálkodhatok, ha a tetejére akarnék rakni ventit. A gyári talán elférne.
A tető szellőző nyílásai pont jó helyre esnek, bár lehetne belőlük több:
Még pár kép:
Én elégedett vagyok a portékával, elég vastag alumínium az egész, van is súlya üresen is. Nekem kifejezetten tetszenek a hif-szerű lábak és a szellőzők.
Ami szívás lesz: az előlapi USB3-as kábelek. Elég merevek a szigetelés miatt és elég hosszú is és a B85-ös lapon pont ott van közvetlenül mögötte a csatlakozó, azaz elég lenne egy 5 centis kábel is.
(#30481) Sefter:
Zsivány. Tolhatsz majd te is egy kis kicsomagolós történetet.
(#30482) Vladi:
-
_Smooth
senior tag
válasz
devil-k #30416 üzenetére
Azzal együtt, hogy egyébként a HTPC nálam is inkább egy dizájnos kis dobozka, ami jól mutat a TV vagy vászon alatt a többi komponenssel együtt (legyen az bármilyen forma, méret, szín), ma már nem zárható ki egyértelműen egy tablet sem. Bár hangsúlyozom, én is idegenkedem a gondolattól (pláne androidtól).
Mi a helyzet a win8-as x86 tabletekkel? Teljesértékű win-t futtat egy atomos (vagy akár Core i5-ös rendszeren) HDMI kimenet már ezek egy részén is van.
Bár én ezt sem igazán tudnám elképzelni saját nappalimban
Viszont azt se mondhatnám, hogy egy böszme nagy, ronda gép a gardróbban nem lehet HTPC.Nem a vitát gerjesztve, és én innentől csendben visszavonulva.
-
BullZeye
veterán
válasz
devil-k #30400 üzenetére
Szedtél már szét tabletet? Ha nem akkor tudom ajánlani youtubeot.
Ugyanúgy van benne egy teljes értékű alaplap egy integrált processzorral (ahogy az én kukázott alaplapomban is) és integrált memóriával. Hang chip is teljesen rendben van, ha valakinek nem kell túl sok.
Tablet annyiban jobb, hogy van hozzá egy + kijelző, és nem kell TV-t bekapcsolni egy zenelejátszáshoz.
És mit gondolsz a Raspberry PI-ben mi van? Vagy a CubeBox-ban? Vagy azok sem lehetnek HTPC-k? Nem mellesleg ha veszel egy Galaxy S5-t és van rajta HDMI kimenet (vagy ha neked megfelel a wireless display akadozó low res megoldása akkor az is), és beáldozod rá a pénzt amibe kerül, akkor az is tökéletesen jó HTPCnek, amíg nincsenek nagy igényeid. Csak épeszű ember nem tesz ilyet, mert jó másra is (telefon), amire hasznosabb, és inkább vesz 40k-ért egy tabletet ami futtat egy XBMC-t és kitolja képet TV-re.
De akkor szerinted mitől HTPC a HTPC, Tableteket mikor bejöttek Tablet PCnek hívták (hisz lényegében ez az igazi személyi számítógép), házimozi része meg megkötésekkel, de teljesül (kép és hang van, programot futtatja)
-
Kroni1
veterán
válasz
devil-k #30400 üzenetére
Hát nézd, ha valakinél az "a fő feladata, hogy média tartalmat szolgáltasson" és ezt képes is megtenni akkor szerintem akár egy tabletet, egy raspberry-t, vagy akár az S4-es telefont is idevehetjük mint alternatívát.. A lényeg, h arra kell használni amire képes, és nem feltétlenül arra amire leginkább való.
-
envagyok
veterán
válasz
devil-k #30400 üzenetére
Csak az android nem tud sok mindent, pl. refresh rate, amit a többi.
Ez egy rendes 4 magos x64 procis PC, az hogy van rajta egy extra kijelző, az csak jó dolog.
Simán be lehet rakni akár a tv mögé. Így még akár egy softveres ambilightnak is lehetne használni.
Vagy azért htpc egy htpc mert 30*30*10 cm?
Vagy csak az htpc, amit 100k alatt nem lehet megvenni?Távirányítóra várom az ötleteket.
Esetleg olyan infra vevő lenne jó, amit tudok az erősítő tanítható rc-vel irányítani.
Windows alatt hogyan lehet infrával vezérelni a kodival?
Az eventgostról hallottam, ezt használjátok ti is? -
BullZeye
veterán
válasz
devil-k #30398 üzenetére
Nem értem a kérdésedet...ha van a tableten egy HDMI out port, amire rá lehet kötni egy TV-t akkor annak miért ne lenne köze HTPC-hez? Vagy a te olvasatodba csak az HTPC, ami ...?
Az Én HTPCm egy kukázott laptop alaplap corei5-el 60 wattos táppal és egy akksival, 4gb memóriával és egy 128 gigás SSDvel....rárakva egy szétszedett dokkoló nyáklapjára, és mindez állványokra emelve, és TV alá betéve, 2 szivaccsal eltüntetve...vagy ennek sincs semmi köze a HTPC-hez, mert nem vettem hozzá 45k-ért egy csilivili alu-házat, hanem gyakorlatilag "szemétből" hoztam össze egy J1900-as konfighoz képest 4x erősebb, és csak 2,5W készenléti, 18W terhelés közben fogyasztó konfigot?
Vagy akkor én vagyok a hülye, és tudtam rosszul, hogy bármi HTPCnek tekinthető, ha fő feladata, hogy média tartalmat szolgáltasson a TVn?
-
hétalvó
addikt
válasz
devil-k #30344 üzenetére
1.4.
mi a kérdésed? a kábel nem lényeges ebben a felállásban, de kácsa-silverline. az egyik hdmi kimenet fakó a másikban remek a kép, az egyik egy integrált alaplapi vga, a másik egy gt630. csak felvetettem, hogy biztos nem ilyen hosszú kábelhez tervezték és biztos nálam ezért nem válik be, de volt itt már másmilyen alaplap is azon is hasonló volt az eredmény.
-
törölt tag
válasz
devil-k #30311 üzenetére
Közelmúltból Kabini(HD8400), A8-7600(Radeon R7) és AMD R9 270-re hagyatkozva, kifogástalan mind. Az új Intel driverrel nem láttam a HD4600-at, régebbivel HD4400-at és nem volt feltűnő gond, de nem saját rendszerben.
Az akkori driverben talán még az RGB kijárat is más volt Inteléknél, ami azóta változott. Emlékszem sb és drdr kolléga küzdöttek a kimenettel, kív lennék most miként megy náluk.
(#30313) korcsi
Igen, de jelenlegi rendszerén valami oknál fogva AVR-proji-madvr nem helyesen vált frekit, XBMC igen.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
devil-k #30255 üzenetére
hi, neked megy a 50hz/24hz frekiváltás az új kodi-ban?
nálam egyelőre istennek se akar váltani. pedig rémlik, mintha openelec alatt lett volna a video-szekcióban ilyen beállítás h auto-detect, vagy h 24frame on, vagy valami ilyesmi.. de már lehet, h keverem a popival
így most ez nekem egyelőre nagyon nem jó -
törölt tag
válasz
devil-k #30147 üzenetére
Passzív lakásban ezek normális hőmérsékletek, az alaplapi PCH diódára szokták mondani, hogy 80 fok felett kell hűtésről gondoskodni, 90 fölé pedig ne engedjük. A 3340 3.5 GHz-es, ezt egyébként lehúzhatod 3 GHz környékére, vele együtt a feszültségét is csökkentve. Hozhat fogyiban és hőmérsékletben is mínuszokat. Ha nyáron ugyanebben a helyiségben nincs számottevően melegebb, OK lesz így.
MasterMark
Ok, kív. vagyok. Kicsit hülyén, vagyis kétértelműen van fogalmazva, eddig világosan leírták, hogy Kaveri APU. Most is lehetett volna min 35W TDP Kaverit írni, ha kizárólag azokon alkalmazható.
-
hétalvó
addikt
válasz
devil-k #30051 üzenetére
persze a kis hdplex is tökéletes erre a célra, de nekem igencsak kicsi lenne.
ameddig nincs dedikált vga és hangkártya igény esetleg usb kártya nincs is nagy baj vele. a nast még csak csak ki lehet bírni, de annyira adja, hogy minek még egy külön ketyere, akkor azokat megint be kell kábelezni.
így pedig leválasztom wifi-vel és nem kell vennem 30m audioquest kábelt és nas-hoz egy külön tápkábelt...
tudom, hogy még az ssd-nek is külön táp kellene, ha audio célokra nézzük... és nagyon nem illik bele 3hdd plusszba, dehát ez van.mindenki maga dönt én csak megmutattam mire és miért gondolok
-
hétalvó
addikt
válasz
devil-k #30045 üzenetére
nekem ez htpc-nek tűnik : hétalvó htpc2
a betápja még alakul, az a lógó arany madzag...
silverstone htpc kínálat
ideális hifi méret, talán ez is lehet szemponta zokni az extra
cannibal: szívesen adok belőle egy harit
-
törölt tag
válasz
devil-k #30022 üzenetére
Ügyesek vagytok, jó lett. Ált. nem hiszik el, hogy házat a legnehezebb választani, pedig de. Akkor vettem volna nagyobbat, ha HDD kerül bele, ami legtöbb esetben hűteni is kell. Vagy VGA, ha erőseb rendereret használnál, mint madVR NNEDI3 image doubling, és vagy LUT, nagyobb számítási teljesítmény miatt stb. Mivel elsősorban Kodi gép lesz DXVA-val, ennek megfelelően tökéletesen rendben van. A HD 4600 madVR Bicubic75+AR, Lanczos+AR max, amit tud.
Azt sajnálom, hogy Kodi mellé egyelőre nem tudtam 100%-kal jó szívvel ajánlani az A8-at, amit megfelelő lappal APU-IGP szinten mozis felhasználásra ( az én ízlésemnek, tudásom szintjén ) a legjobbnak tartok, mind kép, mind hang szempontjából. Egy szó mint száz, kb kihoztál mindent, amit adott felhasználásra, minőségre törekedve ki lehet, minden passzol mindenhez. Később a szoftveres részt még fabrikálhatod.
Remélem este már tudod próbálni, hangjára kív leszek.
-
törölt tag
válasz
devil-k #29961 üzenetére
Ne érts félre, mindenképpen respektálom a munkádat! Már 3 éve én is HTPC-t használok, közben mindkét topikot figyelemmel kísérem, először még vitáztam is, mostanában csak olvasgatok, s néha mosolygok...
Igazából a hezitálók miatt szóltam hozzá, mivel a legfontosabb érv a HTPC ellen az ára szokott lenni... -
törölt tag
válasz
devil-k #29946 üzenetére
a legelső hátránya, hogy 2 db Popcorn árába kerül a HTPC.
No, még mielőtt néhány érdeklődő sikítva menekülne innen ettől a mondattól, azért jegyezzük meg, hogy a Popi árából is ki lehet hozni egy egész jó kis HTPC-t.
Lapot processzorral, passzív hűtéssel 20k körül,
RAM 2x2 GB kb. 12k
Oprendszer legyen valami LINUX, filléres pendrive-ról futtatva
Jó minőségű kockatáp kb. 12k
Távirányító 3-4k
Ház már szabadon választott, pár ezresért elfogadható használt fekvőket lehet kapni, de én egy ezresért vettem két üres CD-lejátszót, némi barkácsolással költözött bele a gép.
HDD-t most ne számoljunk, a médialejátszóhoz sem adnak...
Tehát, 50-60k-ból azért megáll a történet, s használhatóságban megugrottuk a Popit... -
a8l
aktív tag
válasz
devil-k #29931 üzenetére
Várjuk a beszámolódat.
A hang hogyan jön ki az alaplapból?
Van rajta optikai kimenet?
Nincs HDMI az erősítőmön, most a hdmi megy közvetlenül a vetítőbe a hang meg optikán az erősítőbe (PioAX-5i)
Wint nem szeretnék rá, az openelec + xbmc -vel használható filmnézésre, nem kell más hozzá?
Arra gondoltam hogy egy gyors pendrive-ról is elfutna a rendszer 150-200MB/s olvasási tempó elég lehet és akkor nem kell bele SSD, bár én HDD-t raknék bele, jobban szeretem ha nem hálózatról játszik le bármit, gyorsabb sokkal ha közvetlen elérés van. -
Gabesz26
senior tag
válasz
devil-k #29903 üzenetére
XBMCLauncher-rel meg lehet oldani, hogy Win esetén se legyen látható az oprendszer
-
Patice
Topikgazda
válasz
devil-k #29846 üzenetére
Alap esteben (szerintem) a legtöbb ember a NAS funkciókon a fájlok megosztását értik + esetleg DLNA az "okos" TV-k miatt + távoli elérés, biztonsági mentés és persze a torrent, bár ez szerintem csak kiegészítő funkció, nem sorolnám egyértelműen a NAS főfunkciók közé. Meg ugye a különböző RAID típusok kezelése.
Mikortól lehet gond? Minél több megosztási protokoll, DLNA, ilyen szerver, olyan szerver, automatikus szinkronizáció, automata cloud szinkronizáció, Plex átkódolás, torrent meg persze csak még tovább terheli, bár ezt korlátozással be lehet lőni ésszerűen.
(#29847) Melorin:
J1900 elég jó induló cuccnak. Hajrá! A medveölőket hagyd meg nekünk.
(#29849) Melorin:
A TV beépített lejátszóját könnyen legyűri majd a J1900 is.
-
Melorin
addikt
-
törölt tag
válasz
devil-k #29783 üzenetére
Nagyon jó kis rendszer az Openelec, de nem mozizni. MP-t kiváltani tökéletes, általános multimédia központnak. Amire majd te is használod, HD hangoktól kezdve a vetítős megjelenítésig, nem igazán alkalmas. Ide írom, hogy még..., mert adott a lehetőség, hogy minden hardveren egyforma jól működjön, most nincs még így.
-
Dave™
nagyúr
válasz
devil-k #29779 üzenetére
Ja értem, tehát dolgozik az évtizedes berögződés
- és ezt most tényleg nem bántásból mondom, én is nehezen szakadtam el a windowstól anno, amellett hogy most is előszeretettel használom laptopon és tableten is, csak szerintem alkalmatlan a HTPC-s használatra, illetve inkább azt mondom, hogy rengeteg kompromisszumot kell kötni feleslegesen. Pl. minek optimalizálni, ha az Openelec elfut egy 2GB-os akármilyen pendriveról, gyorsabban bootol a rendszer mint a Windows SSD-ről, vírusírtó végképp nem kell rá (mondjuk a Win 8.1-re sem), a PowerDVD meg biztosan tud valami egzotikus dolgot, amit az XBMC nem, de hogy én nem találkoztam még ilyen igénnyel, az is biztos. Na de ez az én álláspontom, eltérőek az igényeink.
-
hétalvó
addikt
válasz
devil-k #29777 üzenetére
üdv a klubban.
a plex táphoz van már tápod? lineárisat nem tudok már adni hozzá, de van egy tartalék 130W-os dell laptoptöltőm itthon.
kicsit kár, hogy itx-re szavaztál, azért egy dedikált vga nem lett volna rossz. esetleg később egy usb kártya se zenélni.
oprendszer legyen server 2012, kicsit macerás, de vállalható. xbmc jó választás
távirányító esetleg? -
Dave™
nagyúr
válasz
devil-k #29773 üzenetére
Legyen, de ha egy céleszközt akarsz csinálni, akkor nem tudom miért szeretnél az OSben matatni. Nekem médialejátszó helyett van, ugyan értek is hozzá szerencsére, de eszem ágában sem lenne az OSben bármit is csinálni, sőt, zavarna is ha találkoznék vele amikor filmet szeretnék nézni vagy zenét hallgatni. A médialejátszó pedig hamar szűk keresztmetszet lehet még az átlagfelhasználónak is, pl. hiányos támogatás, nem áttekinthető gui, funkciók hiánya stb. Egy openelec telepítés meg kevésbé lehetne egyszerűbb, az XBMC sem pilótavizsgás, tehát az átlag sincs kirekesztve. Egyszerűbb ezt összehozni, mint hogy a Win8 login nélül belépjen és elindítsa az XBMCt, legalábbis gyorsabban megvan szerintem.
-
Celtis
veterán
válasz
devil-k #29765 üzenetére
Azt hiszem nagyon nem ismered az Openelecet. Linux alapú, konzolhoz hozzáférsz. Van mögötte egy közösség, számtalan plugin. A forráskód nyílt, tehát végeredményben azt csinálsz vele amit akarsz. Viszont felhasználóként elrejti előled az OS-t és pont ezért jó.
Én sokkal inkább idegenkedem attól, ha a HTPC-n a windows asztallal, ablakokkal meg start menüvel kell babrálni. -
törölt tag
válasz
devil-k #29621 üzenetére
Vegyél egy tabletet, menő HTPC táv lehet belőle.
Egyébként miket nem találok Kodiban, van az Aeon skinnek (is) artwork downloadere, extra fanart fanart, wide banner iconok és hasonlók, pl médiatár nézetben ilyesféle pofás kinézettel:
Saját magam a fájl nézetet szoktam használni, azért a nagy meglepődés
-
Gabesz26
senior tag
válasz
devil-k #29605 üzenetére
Ha XBMC/Kodi-t használsz majd (és ha mást nem felületként szinte biztos, hogy igen), és van Androidos telefon, vagy tablet kéznél akkor Yatse. Szvsz. fölösleges külön távirányítót venni, ez annál sokkal többet tud (gép be/kikapcsolás, böngészés médiatárban, nyelv és felirat váltás stb...).
Nekem egy Logitech Ultimate Hub van most kinézve (mindent telefonról akarok irányítani), de a Yatse az tuti marad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged