- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
Általában ha a kapok kábelt kipróbálásra, akkor nem szoktuk/szoktam megmondani az árát, meg semmit róla.
Normálisan, racionálisan gondolkodó ember szerintem el tud vonatkoztatni attól, hogy a drágább akkor biztos jobb.
Amúgy egyet értek, az a valódi különbség, amit egyből észrevesz az ember - akár 1 perc alatt, akár 1 nap alatt - ha ez hiányzik, akkor nincs értelme tovább foglalkozni ezzel.
-
hm15
senior tag
Belegondolva hülyeség.
Ha tudjuk, hogy másik kábelt próbálunk, befolyásolva leszünk. Az eredetihez képest kellene egy gagyibb és sokkal jobb kábel, majd azokat vakon megkérve valakit, hogy cserélje nekünk. Lehetne egyik nap egyikkel, másik nap másikkal végighallgatni a kedvenceket. Végeredményben korrektebb lenne, közvetlenül cserélgetni se kéne.
-
Celtis
veterán
Ez a GIGABYTE GeForce GT 1030 Silent Low Profile 2GB egész szimpatikus. Alapvetően az integrált, olcsó, kifogyasztású lap híve vagyok, de ez a kártya passzív hűtésű, nem fogyaszt sokat, nem is olyan drága, és még be is fér a házba.
Csak egy a gond. "Nvidia Linux is not supporting 10bit" Szóval Libreelec alatt felejtős.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Köszönöm a válaszokat!
MasterMark: rollback működne, de akkor le kellene állítanom a frissítések keresését, vagy a következő ugyanúgy elrontaná a beállításokat
Celtis: csapatmunkának mondanám inkább a Win10 széttúrta a beállításokat, az új AMD driverekből meg hiányzik a beállítási lehetőség
hm15: tudom, volt már legalább egy ilyen nagyobb update, az akkor nem rontott el semmit. Lehet mégis rollback lesz, hátha a következő frissítés problémamentes lesz. Csak az a rengeteg idő, amit az ilyen kísérletezés elvesz... -
törölt tag
-
drdr
senior tag
Ha ki volt kapcsolva a hdmi passthrough ill. control, akkor az erősítő kikapcsolva nem jelent meg sem hang sem képeszközként. Nem hogy letiltottként nem jelent meg a W10 "Lejátszó eszközei" között, de egyáltalán nem látszott.... Ez egyébként lehet függ még Windows verziótól (build) is, régebben emlékszem tele volt a lista mindenféle letiltott eszközzel ami épp nem volt jelen, de lehet driver kérdése is...
-
lucas82
csendes újonc
-
drdr
senior tag
Mi már beszéltünk erről privátban is... Most kipróbáltam.
AVR: Marantz; TV: LG, Monitor: Asus; PC: AMD A8-7600
Összekötés: PC HDMI -> AVR -> TV; PC DVI -> Monitor HDMI
A monitorban van hangszóró, HDMI-n és DVI-on is megszólal és a PC is kiadja DVI-on.Ha az AVR-en be van kapcsolva a HDMI Passthrough:
mindig nála van a hang és kép. Ha a PC-n a monitorok klónozása be van kapcsolva, akkor értelemszerűen a monitoron is van kép, de hangeszközként akkor sem jelenik meg. Ha az AVR kikapcsolva, akkor megy a hang a TV-re (passthrough), Ha a TV is kikapcsolva, akkor nincs hang a monitoron, még a PC újra indítása után sem.Ha az AVR-en ki van kapcsolva a HDMI Passthrough:
mindig annál van a hang ami a PC bekapcsolásakor aktív volt, ha AVR és TV bekapcsolt, akkor az AVR a HDMI-n mind hang és mind képileg az aktív. AVR-t kikapcsolva, a kép a monitoron lesz, de nem jelenik meg hangeszközként. PC újraindítása után a monitor lesz a hangeszköz is, AVR bekapcsolva elveszi a képet, hangeszközként nem jelenik meg (újra kell indítani a windows-t).Én ezt inkább Windows- vagy inkább driver hibának gondolnám, mint az AVR hibájának.
Handshaking probléma nálam is szokott lenni, csak a TV és AVR között, de néha van, néha hetekig nincs, nem tudom mitől függ... Korábbi Pioneer-nál is volt, azelőtt Onkyo-nál nem volt (ugyanezzel a tv-vel).
-
-
Patice
Topikgazda
Újabb HM vasak HDMI része Stand By állapotban is aktív (több AVR-ben külön tápjuk van, hogy ne az erősítő rész nagy trafója menjen), amivel a gyártók azt az igényt szolgálták ki, hogy az AVR Standy By állapotában is átengedje a képet és a hangot a TV-re, amikor a tulaj nem akar "nagy hangot", csak TV-t néz és elég annak a recsegője.
Ezért marad nálad az AVR aktív hangkimenet.
-
Patice
Topikgazda
Integrált procis alaplappal felejtsd el a MadVR-t. Haswell, Broadwell, SkyLake asztali procik integrált IGP-jén elég alap algoritmusokkal már jó lehetsz, de ha egybe megoldás kell, akkor az egyetlen járható út az AMD A10-es APU-i, amikben elég erős az integrált VGA a MadVR-hez.
HDMI 2.0: Kaby Lake-ig várnod kell, ha MadVR-t is akarsz. Amúgy az integrált procis Apollo Lake (Asrock J4025-ITX lap) esetében már van integrált HDMI2.0, de akkor a MadVR felejtős. Hja és ezen a lapon max. 4 SATA csati van. Fractal Node 304 megtöltéséhez kell még kiegészítő kártya, hogy tele tudd pakolni.
(#45620) Volkov:
BeeBox tudja a RAM-oknál a dual channelt, a többi nem. Egyesek szerint ez semmilyen előnyt nem jelent. Szerintem igen.
OpenELEC helyett inkább LibreELEC-ben gondolkodj!
(#45622) pitepeti71:
Ez "fícsör". Sikerült jól beállítanod.
(#45626) stigma:
Szerintem ilyen felhasználás mellett nem érdemes lecserélned.
(#45631) 69pablotaxi:
Érdekes kérdés egy HTPC-s topikban. Szerintem egyiket se.
Amúgy mennyit szánnál egy lejátszó kütyüre? Mennyire akarsz szoftverekkel, OP rendszerekkel mókolni?(#45634) Sziszifeca:
MIlyen vas a "médialejátszód"? Az adatlapodon olvasható gép kicsit sok alá.
OpenELEC alatt szvsz. nem lesz 3D. Speciális linuxos disztró és vas kellene alá. -
Celtis
veterán
Az lehet, de pont nem nézek 3D-t.
Csak azért reagáltam a QC5000 4K-ra, mert pont most vettem egy 4K-s TV-t és inkább hátrány, hogy a Kodi át tudott váltani 4K-ra, mert a GUI is akad, és a sima fullHD tartalom lejátszása sem igazán működik. Ezen a lapon semmi értelme a 4K-nak. -
Fleto93
tag
Szia!
Most építettem hasonló, bár gyengébb konfigot.
Node 304 ház, Be Quiet L8 300w, Asrock Q1900 lap, 2*3TB HDD RAID1-ben (valószínűleg bővül hamarosan 3*3TB R5-re), illetve egy 120-as SSD van bent.
Nekem leginkább szerver és NAS funkciókat lát el, HTPC csak azért lett, mert elég közel került a TV állványhoz, és akkor már miért ne...
A ház ventik és a táp nagyon halkak, nap közben nem is hallom, kertesházi övezetben éjfél környékétől viszont már kezdem tisztán hallani a szobában, hogy megy a gép. Ennyi lemez mellett valószínűleg a táp hangját észre sem fogod venni, szerintem a HDD-k valamivel jobban kihallatszanak. Filmezés közben viszont még akkor sem hallom a cuccot, ha a házimozi helyett csak a TV hangszórói szólnak szép csöndesen, szóval ha nem hálószobába tervezed akkor kb mindegy is. -
Borisz76
nagyúr
Nem vagyunk egyformák...ennyi.
Mint írtam 2 lehetőséged van :
Mindent bele gép...
vagy
2 db külön gép ( PC és NAS )Én kifejezetten szélsőséges vagyok ha torrentről van szó....
Míért is ? Jelenleg így nézek ki :
De ha te nem használod folyamatosan , akkor érthető ha egybe gépet akarsz.
Nálam annó az volt a gond, hogy "kinőttem" az alaplapomat.
Gyárilag 6 db SATA csatlakozó volt rajta...
Idővel kevésnek bizonyult.
Vettem külön PCI-e -s 4 Sata csatlakozós bővítőkártyát...erre dugtam az újabb 2 db HDD-t.És innen már nem volt hová feljlődni mert nem fért több vinyó a gépbe.
Ezek akkoriban 2 Tb-s Samuk voltak.Jelenleg pedig egy Synology 2415+ modellt használok. ( 12x4 Tb , SHR , 2 lemezes védelem )
Ennek több előnye is van... ( bár biztosan tisztában vagy vele ) :
- Folyamatosan töltögethetek.
- Ha a PC-m ki van kapcsolva, akkor is elérheti a család többi tagja ha a másik szobában éppen filmezni támad kedve.
- Fontos adatok biztonságban tudva. ( SHR + Külső usb-s HDD-re is készül biztonsági mentés )DE mint írtam nem vagyunk egyformák.
Nekem így megfelel.
Lehet neked pedig az egybeverzió a jobb.
Mérlegelj és dönts. -
Borisz76
nagyúr
-
hm15
senior tag
Megválaszolom magamnak.
Nagyrészt, lényegét tekintve gyanaz, mint az L8, az pedig ajánlott tápegység, úgyhogy ez a kérdés kilőve.
Ami még eszembe jutott a mostani jól működő HTPC-vel kapcsolatban a jövőre nézve.
HTPC HDMI kimenet ---> erősítő hang és kép ---> HDMI kép projektorba.
HTPC DVI kimenet ---> TV hang és kép.
Intel is tud DVI-on keresztül hangot továbbítani, vagy ez AMD tulajdonság?
-
PuMbA
titán
-
_Smooth
senior tag
-
sb
veterán
Úgy láttam egy mobil 15W Carrizo noti tesztben, hogy a 60p-t is vitte HEVC-vel. Persze ha jól emlékszem csak 8 bites volt.
Viszont az AM4 topicban a Bristolról, ill. az új UVD-ről írták, hogy main10 HEVC támogatással jön. Gondolom ez fixfunkciós blokkot jelent. Bár én a main10-el kapcsolatban bizakodó vagyok. Sztem ha előbb jön a tartalomdömping akkor megoldják valahogy a hibrid dekódolást, ami most is megy 1-2 esetben. A 4k60p HEVC nehezebb ügy, de arra meg szvsz sok ideig nem lesz szükség. 24p-t hw-sen meg bírnak a kisebb gépek is.
A legnagyobb gáz viszont, hogy kb. nincs HDMI 2.0 kimenetű lap. Intel oldalon se, hiába van előrébb a fentiekben a Skylake. (Persze ez is csak 60p-hez kell, szóval nem létszükség még egy ideig.) -
_Smooth
senior tag
Noted.
Akkor ez így valóban elég kínos.Anyway, OE-ből melyik az a spec verzió, ami inteleseknek különösen ajánlott? (vegy nincs semmi különleges kiadás, csak a legújabb esetén már jobban gyúrtak a kékekre?)
Amúgy PC-s OE 6-nál is elveszíti a rendszer az időérzékét? Ismerősnek felraktam RPi2-re a 6.0.0-t és 1970-re, 0:00-ra állt be minden bekapcsoláskor.
Nekem eredetileg 5.x.x volt fent, azzal nem volt gond. Sőt, frissítettem 6-ra, azzal se volt gond. Majd most a napokban újra kellett telepítenem, frissen szedett 6-os img, és ez is ugyanúgy eldobta az időt.
Vagy ez megint user error... :S -
_Smooth
senior tag
De nem jól sejtem, hogy ez a probléma csak azokat érinti, akik a Kodival dekódoltatják az audiót?
Ha HDMI passthrough-t állít be, akkor majd az erősítő feldolgozza. (amennyiben a HD hangokat is képes kezelni)
Mert nekem pl nem akad meg. Igaz, BayTrail-em van, nem Braswell. -
kokr
tag
Sziasztok!
Most akkor az Intel-es ASRock N3150DC-ITX-el szaggat a 3D?
Az AMD-s ASRock QC5000-ITX/PH-val nem?
A kettő között gondolkozom ezért lenne jó egy biztos válasz azoktól akik használnak ilyeneket?
Jelenleg nem lenne rajta 3D,de nem tudom mit hoz a jövő.
Papírforma szerint a 4K megy mindkettőn.Erről vélemény?Valóban így van? -
jézusom
addikt
Oké, konkrétan, ha BD isot akarok, jobb az AMD ugye ?
És ha összehasonlítjuk az integrált Athlon 5350+ AM1 lap vs. Kabini A4-5000 integrált lapot? Papíron nem sok különbséget látok, gondolom fícsőrök vannak.
A házam elég szellős szerintem, ilyen sff méret, de azért félek, hogy meleg lesz, vagy hangos
Azért vicc, hogy csak asrock gyárt olyat, amiből válogathatok.
-
Ribi
nagyúr
-
rappit4
őstag
Na, ez jó kérdès, ha meg lehet oldani az jó lenne.
(#34121) envagyok
Ehhez annyit tudok hozzászólni, hogy a kamerámmal felvett 4k-s videót megpróbáltam lejátszani a kodival (viszont csak fullhd-s TV-n ilyenkor nem tudom mi van) de simán akadás nèlkül lejátszotta. QC5000-em van. -
Celtis
veterán
Na ugye, hogy tudsz címet mondani.
Közben megnéztem egy svéd filmet. Ennél az fr és az fps is 24.00 a végén is. Na jó az elején láttam, hogy az fps egy pillanatra billeg, de egyébként 24.00.
Vol egy drop és kb. 20 skip, de szerintem ez nem mérvadó, mert a közepén véletlenül kép üzemmódot váltottam egy pillanatra.Openelec 5.0 béta 3.(kodi-14-88a9a44)
-
drdr
senior tag
nem találtam az XBMC forumán topicot, ezért ide írtam. Úgy tűnik, teljesen abban a hitben vannak, hogy minden teljesen frankó.
Légyszi, ezt a 24fps-es (nem 23.976) lejátszási problémát jelezzétek többen, remélhetőleg akkor foglalkoznak majd vele. Elvileg regisztrálni sem kell, de a regisztráció is 1 perc....
-
drdr
senior tag
A hétvégén ismét megnéztem/lejátszottam pár (legalább) másfél órás anyagot, mind FHD volt. Tehát Kodi 14 beta1, AMD A10-6800, W8.1 Pro x64...
29.97: start drop/skip:0/0; a végén: 0/0
25.0: 0/7; 0/7
23.976: 0/6; 0/6Szóval nekem úgy tűnik, Richlandon a legújabb Catalyst-tal, nincs gond, csak a 24Hz-es tartalmakkal...
(Persze ha beletekernék, akkor változna a skip és esetenként a drop is párat, sőt ha pause-t nyomok akkor is.) -
Tomacko
őstag
Régebbi XBMC is ezt csinálja? Ha nem akkor együtt tudsz élni avval, hogy nem a legfrissebb verziót használod? Csak azért kérdezem, mert ha a régi funkciói kielégítik az igényeidet, akkor nem látom értelmét a frissítésnek, de ha az újban vannak olyan funkciók amikkel jóval könnyebb lenne az életed és sokkal kényelmesebb lenne vele a "házimozi" használat akkor megértem, hogy próbélkozol te is mint itt oly sokan.
Nem piszkálódás képp kérdeztem ezt és mondtam el a véleményem. Csak tényleg nem értem, hogy sokaknál miért lét kérdés a frissítés az új verziókra, legyen az akármi más egyéb is. Teszem, hozzá, hogy nem is olvastam utánna, és nem is próbáltam ki semmit az XBMC Frodo óta ami frissítés azóta kijött hozzá, mert számomra a 12.3 teljesen használható és az én "házimozi" igényeim a jó - kiválló képminőségnél kimerültek, tehát én a hűdesokpontegy hangzásokra és társaikra már nem tartok igényt, mivel sztereó rendszeren szólal "csak" meg
nálam a zenehallgatásnak van alá rendelve a HTPC
-
drdr
senior tag
Csináltam pár tesztet Kodi 14 beta1-gyel. AMD A10-6800 és i5-4670... legújabb driverek.
Mindkettővel csak 24Hz-en van probléma. 23.976, 25.0 és 29.97Hz egyáltalán nem skippel egyiken sem legalábbis 5-10 perc alatt.... ill. az induláskor összeszedett drop és skip nem nőtt tovább. Ugye 24-en átvált 23.98-ra és kevesebb mint percenként skippel egyet...
-
drdr
senior tag
Nekem A10-6800K van (Richland ha jól tudom) és ezt a filmet régebben néztem végig, még Gotham sem volt. Akkor nem tűnt fel az ugrás... pedig minden apróságot észre szoktam venni hangban is és képben is....
A skip 6-on állt, azon is indult, az alatt a pár perc alatt nem növekedett. De mindjárt elindítom, magára hagyom, megy egy félórát, órát, aztán jelentkezem....
-
drdr
senior tag
Hm. Valóban át áll 23.98-ra. 1-2 percig bírja, közben egyre nő a cpu használat, majd amikor elér 70-80%-ot, akkor átvált. De tényleges frekvencia váltás nem történik, mert akkor egy pár másodpercre nekem elsötétülne a kép. Sajnos csak annyit látok, a tv-n és erősítőn is, hogy 24p. Ez lehet 24hz és 23.976 is. Nem tudom, nem tesz különbséget a kiírásban, szóval nem tudom mennyin fut valójában. De 23.976-os filmeknél nincs drop és szaggatás sem.
Kreált erre már bug-ot valaki? Jó lenne ha a release-re kijavítanák....
Más:
egy audio cd került tegnap a kezembe, Kodi lejátsza, de nem lehet beletekerni, csak track-eket ugorni. Az elején szaggat a lejátszás, olyan mintha cache-elné a cd-t, pár másodpercenként megszakad egy pillanatra a lejátszás, majd utána már csak kb. 10 mp-ként fordul a lejátszóhoz (ekkor már nem szaggat)....
Ezt tapasztalta valaki?(ja, Kodi beta1-en....)
-
_Smooth
senior tag
Nem tudom, mi okozhatja, de tényleg csak ennyit állítgattam át és azóta hibátlan.
Előtte nekem is ugyanúgy 24-et írt azon a kis infopanelen, most viszont 23,976 és 23,98.
Korábban az összes filmem (még a kis vacak SD felbontásúak is) szaggatott és szemcsés volt a kép. Most az összes, amivel próbáltam, hibátlanul szalad, talán kicsit még élesebb is, és sokkal tisztább (ha nem is tűntek el teljesen a szemcsék).
Régebben az eldobált képkockáknál is szerepelt egy (ha lassan is, de) növekvő szám, most jellemzően 0, vagy max 1.
Remélem, sikerül Neked is megoldást találnod, tudom, mennyire idegesítő :S -
drdr
senior tag
Én ilyet akkor tapasztaltam, amikor a film volt hibás. Nevezetesen DVD-t 23Hz-re (23.976) tömörítették mkv-ba. Elindul 23hz-en, majd egyszer csak átvált 24p-re v. 25-re már nem is emlékszem. A mozgások akadoznak.... (Lefuttattam rajta egy reclock-ot, ekkor a frekvencia helyreállt, de a hang mászott el a képtől (időben). Ha a másik frekvenciát állítottam be a reclock-kal, akkor a hang jó volt, de akadozott a kép...)
Ha kizártad azt, hogy a videód hibás és még fenn áll a probléma, érdemes lenne egy advancedsettings.xml-t kreálni és azt betolni az xbmc alá. Lehet megoldaná a frekvencia váltást. Emlékeim szerint korábban 1-1 mintát én is beraktam ide a topic-ba....
Legújabb amd driver és xbmc 13.2 és Kodi 14 beta1-gyel nekem nem voltak freki váltás/ugrási problémáim régóta, kivéve a fent említett hibás tömörítésű videót
Esetleg tégy fel vhová az adott videóból egy darabot v. az egészet pl. google drive v. dropbox. letöltöm és kipróbálom szívesen ...
-
_Smooth
senior tag
Nekem is van hasonló gondom. Friss Win8.1 és ezen friss (legfrissebb) XBMC.
Bizonyos filmeknél olyan szinten szaggat, hogy a TV-t letépném a falról - nem percenként egy akadás, hanem kb félpercenként, néha percenként egy sorozat/szaggatás. Infóban pedig ugyanígy 1080/24-et ír (TV is ezt írja ki).A másik gondom meg a szemcsés/zajos kép. És nem tudom, mitől.
Minőségi HDMI kábel (igaz, közvetlenül a TV-re, nincs erősítőm még). -
Tomacko
őstag
Egy régi AMD-s vasat tartok HTPC üzemre. Egész pontosan egy Asus E45 M1-M Por alapú darabot. Win7 64bit-s rendszeren az XBMC Frodo fedőnevű csodával abszolút tökéletesen játszik le mindenféle filmet, a 24 hertz sem akadály neki, nincs akadás, képkocka eldobás és egyebek.
-
canniball
nagyúr
Nálam is ilyen (és ha jól emlékszem más is volt így ezzel), így én jobb híján beállítottam az MPC-BE-t külső lejátszónak. Azért nem az MPC-HC-t mert (bár nem annyira mint az XBMC de) az is akadozott. Ebből arra a következtetésre jutottam hogy a több éve telepített rendszerben kefélődött el valami és nem az XBMC-vel van a gond. A tiéd friss telepítés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged