- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
Vegyél onnan a lent linkelt antennak.hu oldalról nyugodtan, jó cuccokat árulnak. Ha meg nem válik be, visszaküldöd, netes vásárlástól el lehet állni. De ezek alapján javaslom olyat vegyetek ami állítható (általában van egy poti rajta vagy csavarral tekerhető) hogy megfelelően be tudjátok lőni a jelszintet. (Túl nagy erősítéssel meg túlvezérelt lesz és azért fog szétesni, pixelesdni a kép)
(Amúgy azt nem írtad h próbáltad, csak h terv volt.) -
garga01
őstag
Úgy értettem, hogy most elsőnek egy spliterrel elosztva bekötni mindent, erősítő nélkül.
Felfűzve az a baj, minden eszköz csillapít a jelen elég rendesen és ezek egymásra adódnak. Az osztó meg egységesen csillapít minden irányba. Szóval esőnek egy rendes osztó és onnan minden külön bekötve. F csatlakozós osztó, abból pedig egyik végén F csatlakozós, másik végén koax dugós kábelek kellenek. Lehet készen is venni, de legjobb méretre vágva megcsinálni. -
garga01
őstag
Jahh, nem csodálom akkor hogy elveszik a jel.
Mindegyik erősítő működik is erősít.. a kérdés csak mennyit kell erősíteni, ezt egy kábeles szerelő be tudj mérni műszerrel is.
Elsőnek le kellene párhuzamosítani és mindennek egy külön kábel egy 4-es osztóból akkor. (Mondjuk VHS-t használni nem sok értelme van mai világban, ha ott van a BD felvevő is. Célszerű lenne csak abba az eszközbe bekötni a kábeltv-t, ahol tényleg használva van. VHS-t max visszanézsére használva meg scart vagy rca kábellel kell a tv-re kötni, ahogy egy DVD lejátszót is, hacsak nincs rajta HDMI) -
garga01
őstag
Akkor valami hasonlóval próbálkoznék. Ez osztó és erősítő is egyben. Eh most látom, h sokfelét írtál. Van több (3) kimentes verziója is ennek. Vagy ha megvan hány végpont kell minimum, akkor egy sima erősítő majd egy jobb passzív splitter is megteszi.
-
garga01
őstag
Elsőnek jelentsétek be a szolgáltatónak, az is lehet a bejövő jel túl kicsi és azt neki kötelező szintezni, hogy egy minimum belépő meglegyen.
A másik a csatlakozók, osztók, kötések átnézése. Legyen minden rendben a saját oldalon. Ha van arany színű osztó, azt mindenképpen cserélni kell. Osztókról itt olvashatsz bővebben.
Ha mindenképpen saját erősítő kell, azt is tudni kell van-e kábeles internet előfizetve. Ha van, akkor egy mutimedia splitterrel/diplexerrel kell a modem a és tv/k között szétosztani a jelet. A lényeg, a Data ágon legyen a modem, a tv ágon további oszóval a tv-k. Tehát a bejövő jelen egyből egy ilyen osztó legyen.
Ha pedig minden kötél szakad és erősítő kell, akkor pedig visszirányosra van szükség a modem miatt. De elsőnek a fentieket ellenőrizzétek, utána javaslok erősítőt is akár. -
-
garga01
őstag
Linuxos Engima2 boxok kódoltalannal vesznek fel, amit írtam lentebb pl. Vu+ -ok is, semmi PC-s bűvészkedés nem kell hozzá. De egyik sem az az árkategória, amire megéri pár felvétel miatt költeni. (Le kell tölteni a kölcsönzőből amit fel akar/sz venni azt kész, amúgy is felkerül a netre minden ami a tv-ben van
)
-
cocka
veterán
Nálam meg ott bukik meg, hogy hiába lenne többtuneres boxom, mivel exUPC-s vagyok, míg egy kódoltat rögzítene, addig max. a kódolatlanokat tudnám nézni, ami kb. közmédia és itt kifújt. Szóval ez inkább azoknak jó, akiknek a szolgáltatója nem kódolja az adást. (pl. Digi)
A kaposvári akárminél meg meg kell nézni, ha rádugsz csak úgy a koaxra egy DVB-C digitális vevőt, majd lekeresteted a csatornákat, hányat enged nézni. Na azok a kódolatlanok, az összes többi kódolt. Ha ez utóbbi van többségben, akkor max. veszel egy Technisat Technistar K2-t vagy K4-et. Ezekbe rakható CI+ modul. Kérdés, hogy a random kaposvári szolgáltató használ-e egyáltalán ilyesmit.
-
garga01
őstag
Ha jól tudom kalásznet van Kaposváron, ami a Tré-nak vmi alvállalata. De ha nem párosított Conax kárya van, akkor Engima2-es boxok jók lehetnek erre a célra. Lent említett FBC tunert én Vu+ boxhoz láttam, máshoz nem tudom van-e. De az biztos, ezek egyik sem az olcsó kategória. Cserébe viszont mindent is tudnak. Én egy Ustym 4K-t használok műhold+digi kábelre, így simán tudok vele felvenni műholdról miközben kábeltv-t nézek, vagy PIP-be rakni őket.
-
cocka
veterán
Ahhoz FBC-s kell, amiben van CI+ foglalat. Ha több kódoltat is akarsz venni, akkor olyan kell, amiben két CI+ foglalat is van. (szerintem ilyen nem kapható, de biztos vannak még csodák)
Ugye azért szívás, mert ha csak egy CI+ van, amíg veszi a kódolt csatornán az adást, addig másik kódoltat nem tudsz nézni, csak kódolatlant. Ha a szolgáltatód UPC-voda, akkor ez szívás. Ha Digi, akkor kevésbé. A Trékom meg egy külön állatfaj e téren.
-
Bozek
nagyúr
"Csak sajnos nincs fölös 100 ezrem kipróbálni
"
A TBS-től a TBS2216 nem kerül annyiba, csak a fele.
-
A CI+ esetében nincs megoldás PC-re.
Nekem van DVB-S2 képes CI támogatású USB kártyám. A CI+ modult fel sem ismeri.
Nagyságrendekkel bonyolultabb a CI+ modul. Vélhetően a PIN kiosztás sem egyezik meg a CI-vel.
A legnagyobb eltérés, hogy a sugárzott kódot, lecseréli a HDMI titkosításra.
Ezzel szünteti meg az esetleges kiszivárgási pontokat.Közben találtam egy videót. Eredetileg a Ci+ hálózati megosztásáról szólna. A videón viszont a földrejtésen túl nem jut szerep a CI+ modulnak.
www. youtube. com/watch?v=AN39j4KLKDM -
MPEG kódolt stream be
A linkelt leírás a box HDMI kimenetéről indul, vagyis a jel átesik egy dekódolás - kódolás folyamaton, nem csak továbbítja a szolgáltatótól érkező stream-et.
Plusz az is nagy kérdés, hogy mi lesz a HDMI másolásvédelemmel. 2 hasonló eszköz is van a melóban, de azoknak nem HDMI a bemenetük, nem tudom letesztelni. -
-
-
Közben túrtam én is. A kártya nélkül nem nagyon lehet visszafejteni.
Ng-dvb vagy ng-xim , Tvheadend, tsduck, ezek alkalmasak arra, hogy előfizetői kártyával tudj scrambled DVB-C -t nézni, és ugye ha megjeleníteni meg tudod, akkor menteni is. Ehhez kártyaolvasó, és megfelelő TV tuner is kell, ami nem olcsó.
-
-
-
pjen
félisten
Most megnéztem az Amiko 8265+ nálam simán kezeli a DIGI CI+ HD feliratú kártyát. A filmnow csatornát tudom nézni,a felvétel nem jó.Viszont a többi csatornát felveszi kódolva és TS ben is, ami Pc n nézhető, szerkeszthető.Van rajta kártya és modul fogadó is.Én kb 2 éve vettem a Forgat Sat nál, azóta változhatott, meg kell kérdezni.
-
-
Akkor PC, DVB-C kártya, DVBview recording szoftvere.
Éjjel - nappal és csatorna váltással, előre felprogramozva, mehet a mentés akár NAS-ra is.Nem kell gyors gép. A hang és kép megjelenítését lekapcsplva az első generációs Atom processzor is megbirkózik a feladattal.
A tévék esetében kötelező a DRM.
-
Úgy tűnik nincs kerülő út.
A kódoltak esetében a készülék a sajátját a szolgáltatóé megmarad.
Nekem volt HD+ előfizetésem. Az a néhány felvétel is ment a levesbe, amit készítettem. A CI+ kártya azzal tagadza meg a lejátszást, hogy a csatorna sugárzási joga lejárt. Talán van még ami visszanézhatő, de már régen nem piszkáltam a dolgot.
A hagyományos CI rendszerben, számítógép volt a megoldás, ha a kártya nem volt készülékhez kötve.
Állítólag vannak olyan HDMI elosztók, amik bizonyos problémákat kéretlenül is megoldanak. Volt valakinek egy írása nemrég amiben a HDMI jelet rögzítő készüléket mutatott be. Azt ugyan nem érdemes megvenni, de van nagyobb tudású alternatíva. De kipróbálni nem szabad, bizonyos jogokat sérthet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Projektor topic
- További aktív témák...
- MSI Sword 15 A12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Eladó garanciális Hohem iSteady V2S gimbal
- Creative 3D Blaster 3Dfx Voodoo Banshee PCI (CT6760)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged