Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
Magyar nyelvű leírás: itt
Azért írja ki,h no sat found mert ez egy combo tuneres box, tud műholdas, kábeles és földi antennás jelet is fogadni.
Elszőr állítsd át a nyelvet magyarra, könnyebb lesz kezelni.
Neked a menüben a kábeles telepítés kell, ott futtass egy automatikus keresést. Úgy is csinálhatod, hogy beállítod 330 MHz-re a frekvenciát, QAM 256, SR 6000 és NIT keresést indítasz, így lekeresi biztosan az összes adót. -
Kenderice
senior tag
"Vagyis DVB-T2 = DVB-C "
Nem.
Vagy T2 tuner szokott benne lenni, vagy T2/C hibrid tuner.
Ha C-s tunerrel veszel boxot az biztos tudni fogja a T2-t is de fordítva ez már nem igaz.
Külső eszközre meg szerintem majdnem mind tud rögzíteni.
Amiko boxok biztos tudnak.
Az általad belinkeltnél még meg is említik:
"PVR, TimeShift és EPG funkcióknak köszönhetően nagyon könnyen és gyorsan meg tudod nézni mikor lesz a számodra fontos műsorok, és ugyanilyen könnyen be is tudod állítani hogy azt egy külső tároló eszközre rögzítsd." -
azbest
félisten
Hiába volt sok helyen dvb-c, ha a szolgáltatók úgy kódolták, hogy csak a szolgáltatói dobozzal voltak használhatóak. A ca modulos megoldás már elvileg rugalmasabb lehetett volna az ilyen szolgáltatóknál, de a ci+ -os szabvány pont olyan szigorításokra (másolásvédelem) ad lehetőséget, amelyet pécén nem lehet garantálni ezért nincs ci+ fogadós tuner pécéhez. A ci -be tett ci+ modul pedig a szolgáltató jóindulatán múlik (úgy olvastam, hogy például sd-re korlátozhatja ci módban, vagy teljesen le is tilthatja akár).
Most meg már az iptv-t nyomatja némelyik nagy szolgáltató. Alig lehet információt találni a pécés dvb-c vétel lehetőségével kapcsolatban azoknál. Az analóg lekapcsolás kapcsán lett ott is kódolatlan dvb-c alapcsomag, korábban nem volt.
A digisek közt is csak néhányról olvasni, hogy pécét használna a vételre. Ez van, rétegigényt képviselünk. Ezért nem nagy a választék és az olcsó kínaiak is csak a közelmúltban jelentek meg. Ott is inkább mellékhatásként, mert a T2 terjed és azok a chipsetek gyakran a C-t is tudják, még ha a gyártó nem is támogatja hivatalosan.
Linuxon az a jó, hogy ha a kernelbe bekerül a támogatás, akkor a gyártó kényétől-kedvétől függetlenül lehet használni. Szerencsére elég lelkes az a maroknyi fejlesztő, aki ezzel foglalkozik. A zárt forrású driveres tunerekkel az a bajom, hogy ha a gyártó nem támogatja tovább, akkor hajamra kenhetem. Így nem tudtam használni win alatt a régi analóg tuneremet sem, de az újabb dvb-t/analóg kombó tuneremmel is befürödtem a gyártó miatt. Mondjuk linux alatt azt hiszem máig is használhatóak, mert a kernelben van hozzájuk modul.
Azóta inkább veszek olcsó kínai tunereket, kicsit hobbi is lett, hogy gyűjtsem őket
(jelenleg azt hiszem négy féle chipsetes dvb-t tunerből gyűjtöttem többféle változatot is, egy kb ismeretlen analóg kínai és a mygica t/t2/c kombó mellett.)wwenigma
gondolom a fehér az az astrometa tuner. Win alá az inkább jobb, ahhoz meg linuxra nincs C támogatás, mert a panasonic chipet még nem fejtették vissza. A vicc, hogy set-top-box-okban korábban is használták már ezeket, amelyek akár valamilyen linux alapú rendszerre is épülhetnek, de nem teszik közzé a drivert. -
wwenigma
Jómunkásember
Van EU-ban is, 15-40e között Terratec Cinergy[link].... volt eddig is. Kinai olcso tunerek csupan aruk miatt vannak fokuszban. Igazabol 6e nem pénz egy próba miatt, 18e-ből meg megveheted mindhárom kaphatót és lehet probalkozni vele. Vagy elhiszed a forumtarsak tapasztalatait.
Én megrendeltem a fehéret, a mygica inkabb dobva lett.
-
azbest
félisten
Ha szeretnéd, biztosan eladják neked ezer dollárért is
Az analóghoz képest a digitális adásnál sokkal egyszerűbb a helyzet. A tunernek csak annyi a feladata, hogy a modulált jelből visszanyerje a digitális adatcsomagokat és átadja a gépnek. A hd adás sem különbözik az sd-től ilyen szempontból.A tbs-nél úgy hírlik, hogy panasz esetén napokon belül képesek javított drivert is kiadni. Szóval jónak tűnik a support. Az is távolkeleti alapú cég, csak jobban figyel a nemzetközi jelenlétre.
A kábeles adás vétele pedig eléggé réteg igény, mert a többség a szolgáltatói boxokat használja. Sok társaságnál nem is lehet mást használni.
Jut eszembe, múltkor linkelte valaki az openelec támogatott tunerek listáját, ez elég jó kiindulópont és friss: [link]
(#16734) wwenigma
jó ha fél órát szántam a kipróbálásra win alatt. Nekem akkor más programból használva sikerült fagyasztani is a gépet. A kábeles részét pedig nem is látta smartdvb és vlc. Ha jól vettem ki, akkor a saját programjával lehet, hogy a kábelt is kezeli, de nálam nem úgy tűnt. Szóval necces, de nem foglalkoztam vele sokat. -
azbest
félisten
A legolcsóbb talán egy mygica t230, kínából rendelve közvetlenül a gyártótól. Linux alatt nem tapasztaltam vele problémát. Windows alatt már lehet zűrösebb, de egy linuxos raspberry pi-vel használom. 4-es kernel kell minimum neki, ez esetleg szempont lehet, ha régebbi disztribúciót használsz. 21 dolcsi most [link]
A másik olcsó kínainál nincs linuxos kábeles támogatás még.
Ezen kívül a pinnacle-nek van néhány régebbi tunere, ami szóba kerülhetne, de nem tudom, hogy beszerezhetőek-e. A kernel alapból ismeri.
A tbs tunereket is emlegették régebben, azoknak úgy emlékszem zárt drivere van. Az ára húzósabb, mint a mygicáé.
htpc témában többre juthatsz a róla szóló topicban [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest