-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #47613 üzenetére
Marad úgy ahogy van ameddig szét nem esik a váz
am nem tudom miért írtam 180-at
-
FingR86
őstag
válasz
Peaceliker #47600 üzenetére
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #47587 üzenetére
Tegnap én is bele akadtam a galyba... Prop megsem hajlott.. Pedig mikor láttam hogy vagy 10x végig fordul a gép a földön már kezdtem aggódni
Akkor kell félni a crashtől ha nagyon magasról esik le,vagy fát/betont fogsz...
Jjjpro 180at persze hogy áfázzak....
-
FingR86
őstag
válasz
Peaceliker #47587 üzenetére
én amikor DAL-al bele gyaláztam a drótkerítésbe, a prop meg sem érezte, icipici kis horpadás az élén.
de a motoron már hallottam, h ő jobban megszenvedte a dolgotMJX B6 Bugs 6 Brushless 3D Roll Racing Quadcopter RTF
25%OFF: c80241 -
FingR86
őstag
válasz
Peaceliker #47584 üzenetére
ha ekkora erővel bele rongyolsz vmibe, hogy így legyalulja a propokat, ebből mennyit vesz észre a motor?
azért én úgy gondolnám, h ezt azért megérzi az is. -
fape
senior tag
válasz
Peaceliker #47570 üzenetére
Hasonlóan jártam én is. Gyak semmi extrát nem éreztem a kk T5040 és a T5045 között. Viszont a T5045 sokkal masszívabb prop, jobban bírja az esést. Sztem 4-5 set T5040 ment el annyi idő alatt mint egy set T5045-s. Pedig sztem nagyobb a már tempom is és nem esek kevesebbet se
(Mellékhatásként így a nem a motor többet kap)
-
varadigabor
senior tag
válasz
Nekem volt 5045 KK de nekem se jött be. Előtte Racerstar 5040 volt, és azzal jobban is húzott. Racerstar 5048 nem is visít, AVAN S meg egyáltalán nem. Most már van idő kijelzésem lemérem mennyit birok vele repülni. Elfogynak a propjaim lehet veszek Avant vagy újra Racestart 5040-et vagy az agyon dicsért DAL 5045c-t
-
Jackal2
senior tag
válasz
Jah hogy neked 60.000 volt? Akkor jogos
Nekem viszont 30.000-ért jön le három hónap után az Frsky felirat...ami azért elgondolkodtató. De 30K-ért akkor sincs jobb
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #47567 üzenetére
Rs2205 mit ajánlasz?
most jutt eszembe hogy meg se néztem hogy melegszik-e 5048 alatt a motor
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #47474 üzenetére
Szerintem nagy szám. Én el nem cserélném egy Devora. AZ hogy LUA alól kb. minden állítható, ez megfizethetetlen. Az hogy matematikai műveletekkel programozhatod, PID-elhetsz, VTX-et állíthatsz, kamerát állíthatsz, szerintem ez akkora előny...ÉS már nem is drága, és ott az RSSI, a telemetria visszaküldés, a sok kapcsoló, a 16 csatorna...
Ez szerintem 28.000-30.000 forintért nincs jobb.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #47534 üzenetére
Majd segítek vele anyámnak takarítaniXD
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #47480 üzenetére
Hangszóró bug alatt mit kell érteni? Én még nem tapasztaltam hangszóró problémát.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #47477 üzenetére
Már hogyne lehetne pocsékolni a csatornákat? Van bőven! Pl:
Arm
Failsafe
Buzzer
GPS
Fények
Rep módok
Osd
Meg nem is emlékszem már miket raktam kapcsolóra 😂
Talán a lézerágyut? 😂 -
válasz
Peaceliker #47477 üzenetére
Egy távnál mitől kéne hasra esni, ha nem a tudásától?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #47474 üzenetére
És azért 6 csatornával csak több van a Q X7-ben, amit javarészt ki is használok.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #47469 üzenetére
Na, azért ezen kívül is jófajta (szerintem). Rájöttem, hogy nekem arra van szükségem a Lizard95 -nél a lakásban való használathoz, hogy az expókat finomhangoljam, így kicsit lazábban mozog és nem csapódik bele mindenbe
Előbb-utóbb megtanulok rendesen is irányítani, bár valahogy a kefés X8HW közelebb állt az én stílusomhoz. Azzal pikk-pakk viszonylag egész hamar megszoktam, és határozottan tudtam reptetni.
Az X220s kicsit erős kezdésnek bizonyult, de idővel... Főleg, hogy végre kezdek rájönni mihez mit kell állítani.
És itt jön elő, hogy angol tudás nélkül nagy kihívás, bár szerencsére azért van néhány megértő segítő itt a fórumon!
És milyen jó, hogy annak idején Zoty4 felhívta a Q X7 -re a figyelmem!!! -
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #47430 üzenetére
Nálam egy 70$-os quadnál kínlódtak, előre megkérdeztem, hogy akkor hogy is lesz, mert csak DHL-el lehetett kérni és az garantáltan áfás volt. Szépen le is írtam nekik, hogy nálam garantált az áfázás. Írták jól van nem gond térítik. Utána leírtam hogy nálunk mennyi az áfa, vám, mennyi megy a futárhoz stb... Utána már csak 50%-ról volt szó. Végül nem is rendeltem meg.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #47427 üzenetére
Egy részét, mármint ha Banggood-ról van szó.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #47396 üzenetére
Már leszedtem, elpusztult
Ezek szabványos cuccok vagy lehet szenvedni a kereséssel?
-
stefi81
tag
válasz
Peaceliker #47364 üzenetére
A vázon egyforma távolságra vannak a furatok a motoron meg kettő-kettő egyforma.
Igen ami tegnapelőtt jött 4"-os gépet (ami full 5"-ba való elektronikailag) raktam át egy 5"-os vázba ami a HK-n 16euro volt és 4nap alatt megjött. Sokkal jobb így a gép. És 180 helyett csak kicsit lett nagyobb 195
A vevő miatt most csak így férek el amíg meg nem jön a kis vevőm.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #47322 üzenetére
Egyelore kene egy ra
-
wazo
aktív tag
válasz
Peaceliker #47265 üzenetére
És mit veszitek ha nem a nagy tesot veszem?
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Peaceliker #47247 üzenetére
Végig kellene nyomkodni a méreteket is!
az M-es a K100, az L-es a K110 az XL-es a K120 lehet... -
popi1987
csendes tag
válasz
Peaceliker #47232 üzenetére
sajnos csak azt az egyet láttam most.
mindenképp a KV-t kell csökkenteni ilyenkor? amikor fontos, hogy ne egyen sokat? -
Nand708
csendes tag
válasz
Peaceliker #47235 üzenetére
Alsó leírás: heli
Megnevezés: heli
Felső fényképek: ruha
Méretezés: ruha
linkben a megnevezés: heli
ár: ruhaSztem nem olyan egyértelmű.. :-)
-
FingR86
őstag
válasz
Peaceliker #47235 üzenetére
pedig azt hittem ha XL-esben kérem, akkor nagyobb lesz a rotor
-
rokarudi
aktív tag
válasz
Peaceliker #47220 üzenetére
Rendben köszönöm, akkor nézelődöm tovább
-
Minstrel
senior tag
válasz
Peaceliker #47205 üzenetére
Aha köszi, 40 és 45 eurós postával
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #47173 üzenetére
Értem.
Melegítésen mit értesz,meleg helyen tárolni és úgy kivinni,vagy már a helyszínen,részterhelésen "belsőleg"? -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #47178 üzenetére
Az igaz, de ott rohadt drága a szállítás a közterheket csengeted...
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #47146 üzenetére
imax.... nem inditja el a toltest.... low voltage.... ez szeva.....
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #47153 üzenetére
Azt tudom, direkt mértem milyen vastag a védő a felfogatásnál, milyen hosszú csavart vettem ki és komoly számítást végezve összeadtam. Szerencsére a védő pont olyan hosszú csavarral jött, amennyire kijött a matek
Szobába kipróbáltam, hát a parkettán szépen szaladgált, aztán fel-fel emelgettem, de még nem igazán szobakomfortos az irányításom
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #47128 üzenetére
na ja de kesobb gepet is akar epiteni.... szoval az x251 nem megoldas hosszutavon foglalkozni az x7-el es tarsaival x100/x251/x252.... -> zsakutca! persze ettol meg HA "jo aron" lehet venni? Akkor hajra hasznalni es repkedni vele csak jateknak tokeletes de mar kifutott model az ido elszaladt felette es jovobe nem mutat, se acro.... az esetleges hozzavalo receiverrel meg lehet epiteni ezt/azt es lenne acro is
de ha mar kolt ra az ember? akkor inkabb legyen valami nepszerubb, gyakoribb megoldas..... taranis Q7-el mar epitethet amit kivan microt/kicsit/nagyot.... es ha szinesbe veszi akkor lesz olom es boodoogsaag...
mindezt ugy irom hogy van 2db x251-em meg sima es atepitett x100-om meg receiverre epitet 120mm-es kis gepem.....
de atalltam inkabb taranisra....
-
Allien
veterán
válasz
Peaceliker #47120 üzenetére
Mittomén.
Aki futaba-t akar, az vegyen olyat, mer az eleve drága...
Tehát, aki Jumper-t venne, vagy Devo távot, az nem hinném, hogy Futaba protokolt akarna használni, mert minek is?
Szerintem.
Bár, elvileg ugye a CC2500 modul tuja az Futaba SFHSS-t.Elvileg. -
david335
tag
válasz
Peaceliker #47064 üzenetére
Köszönöm, kitöltöm azt a formanyomtatványt és a vámosok megnyugodhatnak
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #47088 üzenetére
Ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy vannak akksik amik 15-20 töltést bírnak, direkt versenyre. Stabil 5 C-vel töltheted, és egy 2 napos versenyhétvége alatt kuka. Asszem 40-50 USD volt. mikor legutóbb néztem. De hát a Forma 1 is drága
-
stefi81
tag
válasz
Közben nézelődtem és találtam egy jó aksit, amiről még teszt is van és tudja azt amit kell és az ára sincs aranyárban.
Teszt -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Ok, benne vagyok, mert abban mindig benne vagyok ha nem az én pénzemen kísérleteznek.
Plz. csinálj nyélgáz teszteket valami éhesebb géppel.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #47086 üzenetére
Hát versenyzésre nagyon jók, de mindenki arról számol be h relatíve kevés ciklus után mehetnek a kukába.
Attól még h a Forma 1-es autókban pár verseny után motort cserélnek, ha lesz autóm, pláne utcai sportkocsim, abban nem akarnék motort cseréltetni pár tízezer kilométerenként. Aki meg igen, az vesz egy RX-8-at.
Meh, kéne már kocsit vennem, csak félek h nem bírnám ki h azt is elkezdjem bütykölni, arra meg már tényleg se időm se pénzem!
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #47072 üzenetére
Majd kiderül. Ugyan úgy néz ki külsőre mint az eredeti, rendeltem másik fajtát is. Drágább de valami jobb acélból van. Nem tudom pontosan melyik jött meg.. kép alapján az olcsóbb. Eladó neve nincs a borítékon.. Kíváncsi vagyok, most még nem lóg
Azért drágálltam az eredetit, mert 4 dollár a kettő. Komplett motor meg 8 dollárért vettem.
1 dollár/ 10db azért már nem akartam venni
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #47031 üzenetére
Köszi megnézem
Update: Ez micsoda?Küldemény kiválasztása hatósági eljárásra, postai árubejelentés / Under postal customs procedure
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #47047 üzenetére
Ráadásul lassú is.... Inkább csak drága cuccra kérek trackinget mert sokkal lassabb. PayPal meg csak fizet ha nem jön meg..
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #46979 üzenetére
Nekem is Ev800-am van Ali-ról azt se vámolták le
érdekes.
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #46976 üzenetére
Köszi
óóóó hogy pofoznék szét közöttük
Többen írták, hogy megúszták. remélem nálam is hasonlóan fognak eljárni -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #46953 üzenetére
Azt nem csodálom, anno egy napot szarakodtam a Libre Pilottal, mikor a Falcont megvettem, soha többet. Igaz, utána egész jól repült
-
FingR86
őstag
válasz
Peaceliker #46953 üzenetére
de korábban mintha itt olvastam vna, hogy sikerült rátenni a CF vagy BF-ot és mindent belőtt faszányosan
és megy mint az állatszerk.
meg is találtam: stefi81
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #46942 üzenetére
Mert szerinted klón? vagy nem értem
Matek PDB, Emax motor elvileg,
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #46874 üzenetére
GB-s furibee sem rossz.... [link]
nalam mar van olyan moci ami mar a masodik vazban van es a harmadik boardot fogyasztja.... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #46874 üzenetére
Felrakhatod 2S-re, de hamarabb ég ki, hogy azt mondanád, hogy pitymalatty.
Én aliról szoktam rendelni MJX X600 motorokat. Az 2S gép és relatíve sokáig bírják a mocik.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #46846 üzenetére
varadigabor, Peaceliker - Köszönöm! Meg is fogom venni.
Rögtön néztem hozzá pót alkatrészeket is. Ahogy látom vannak benne fogaskerekek, de fillérekért lehet azt is kapni. Viszont ennél a kiegészítő aksiszettnél picit fennakadtam, hogy kell ezt használni, és mi fogja lekapcsolni a töltést ha eljött az ideje?
Az ilyen kis szobai gépekhez meddig van gyári utánpótlás? -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #46793 üzenetére
Hmm, ez érdekes. A classic Gopro és az azt fogadó kamerákhoz külön lehet IR sensitive és IR szűrőset kapni.
Azt lehet tudni melyik cam eleve IR szűrős?BTW végre kapható BG-n az RS116 4500KV.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #46741 üzenetére
Én is akartam, nem néztem hogy már alig van.. 3-jára bukom be ezen
(#46738) FingR86 Ez se rossz, mondjuk ennyiért drága
Azt se tudom minek nézzem ezeket, van egy csomó esc-m
-
válasz
Peaceliker #46734 üzenetére
Én is keresek újat, ez a Floss/Ghost nagyon tetszetős, várom hogy valaki megmondja mik az előnyök, hátrányok.
-
Jagi
tag
válasz
Peaceliker #46731 üzenetére
F330
-
válasz
Peaceliker #46731 üzenetére
ZMR-be.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #46710 üzenetére
Láttam élőben a Pagodát és tök jó. Először is iszonyat kicsi, emiatt a vázból nem lóg ki annyira. Másrészt tök masszív, nekem az Aomwayek hullanak, mint állat. Valahogy ez a fogyási sorrend:
- prop
- antenna
- kar
- vevő antenna csonk(#46713) varadigabor: voltam ma kint M3-mon, és a hátsó kis kapu az nagyon kicsi, kb. fele a normálnak, pusztult is rendesen
Nagyon nem mindegy, mekkora
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #46687 üzenetére
Ma 200mW-n repültünk 3 tramp, nem is volt gond. De azért amikor közted és egy másik között van egy 600 mW-s adó, még ha nem is vagytok azonos csatornán, akkor is el tudja ám nyomni, pedig ez nem a 3K-s kategória. De így legalább tudtunk versenyezni, és nem én nyertem
-
Roli5
tag
válasz
Peaceliker #46715 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Elvileg 5V az van:
S ha én dugni szeretném?
Akkor milyen csatik vagy bármi kellene hozzá?
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #46697 üzenetére
Pagodát azért elég nehéz, vagy egy málna keverőt. Gondolom azokat nem lehet hangolni ?
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #46687 üzenetére
Jó de versenyen elvileg mindenki 200mw használja. Am sokan azt mondják hogy ha össze van hangolva az antenna az sokat számít. (ami fogalmam sincs hogy kell,gondolom 2 egyforma kell. Meg ha messze van a 2,4ghz vevőtől az is számít. Mondjuk ez inkább deltawingen kivitelezhető.
(#46683) syler123 jó az, nekem még soha nem lazult meg. Őnzáros anya fogja, alig bírom leszedni őket.
-
fekmisi
újonc
válasz
Peaceliker #46661 üzenetére
köszi az Config fülön esc protokoll nem volt beállítva cf alatt el is indult mind a 4
Most lemerült az aksim töltőn van utána kipróbálom távval is.még egyszer köszönöm
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #46622 üzenetére
Szerintem az is baj vele,hogy ha oda nő eléd egy fa.. Vagy crashelsz akkor sztem az egész teteje leszakad és tuti minden hülye vezetéket letép.
-
FingR86
őstag
válasz
Peaceliker #46616 üzenetére
van itt 2000kv-os is szinte ugyanannyiért (7.07$):
EMAX MT2208 II 2000KV Brushless CCW Motor Included 1 Nut and 8 Screw
EMAX MT2208 II 2000KV Brushless CW Motor Included 1 Nut and 8 Screw -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #46529 üzenetére
Amúgy ebből mi a Babyhawk? Csak a motorok?
-
popi1987
csendes tag
válasz
Peaceliker #46504 üzenetére
a kamera tartó kötőzőket le sem vágtam volna a helyedben, így lettek volna helyes kis csápjai
szép munka maga az átszerelés amúgy! -
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #46504 üzenetére
Szörnyella De Frasz
Én meg venni magamnak egy [Ilyent ni] az én gépem elbírja.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #46440 üzenetére
Hát nekem 400 gramm a Martian III aksi nélkül. Az pedig kisebb váz és nincs Gps. Rá raktam egy 850es akkut és Los-ban egy más után 2x földhöz csaptam... Nagyon megy azzal az aksival és nagyon szomatlan volt
Az a baj vele hogy be esik a fesz... Pedig 70C-s. Lényeg hogy sokat számít a súly
am tetszik amit AMDaZERG_1 csinált, én is akartam ilyen INAV-os gépet. De Deltawing lesz belőle
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #46364 üzenetére
Egy kis anekdota erről az egészről, ami folyik:
- BG az atyaúristen a kínai webshopok azon fajtájából, amelyek a nyugati civilizáció felé adnak el (értsd: EU, USA, gazdag nem EU államok)
- a GB idén lenyomta őket néhány dologban, telefon, tablet eladás stb. az új szállítási módoknak köszönhetően
- A BG még mindig disznaj RC hobbyban, mert brutálisan széles a választékuk és olcsók és megbízhatóak is, ellenben pl. Alival, meg Eaby-jel ami egy katyvaszA lényeg az, hogy a GB/TT/ egyéb boltok elkezdtek saját márkákat kitalálni, hogy kiszorítsák a Banggoodot (Alfawise, Furibee stb. GB), Goolrc (szerintem TT), de ez nem nagyon sikerült, mert a Banggood ilyenkor kitalált egy gyors akciót és újra tarolt (pl. 20.000 forintos V-tail, meg 18.000 forintos JJRC PRO 200).
Szóval most jelenleg az van, hogy a Banggood nyiomja a dömping taktikát, ami alá bedömpingeltek a többiek és most úgy néz ki hogy ha valami száz a BG-n, akkor BIZTOS hogy 98 USD lesz a Gearbesten....
Ennyi, vagyis megy a harc.
-
PNP
őstag
válasz
Peaceliker #46344 üzenetére
Termékenként változik, pl. Spark-ra 6 dollár körül, Mavicre ingyen van, Xiaomi elektromos rollerre is. És ugye olyat, hogy tuti soha senki nem állított, de amúgy tuti
-
cd334
tag
válasz
Peaceliker #46296 üzenetére
Ma már tilos megnyitnom az BG appot.
-
cd334
tag
válasz
Peaceliker #46292 üzenetére
Én befejeztem a vásárlást, a végén becsúszott az akciós S800 kit, meg még pár apróság. Mi lesz fekete pénteken?!?! Asszem vip szintet léptem a mai nappal a BG-n.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #46241 üzenetére
Majd kiderül, ha össze törik
2205 motorok szerintem túl nagyok 4"-ra. Lehet azt meg érné lecserélni.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #46207 üzenetére
Tegnap rendeltem +2db V-tail mocit, meg még volt 2 tartalék. De az egyiket már fel használtam mert nagyon csapágyas hangja volt. Csere csapágyam meg nem jött még meg. Rendeltem Ebayről 2 félét , remélem nem valami hulladék minőségűek lesznek
Ezt akarom majd a Deltawingre is rakni
Meg 1 Emax lighning esc-tt a V-tailről.
JJPRO-t lehet át kell építeni, mert elég érdekes az FC felfogatás...összetöröm haza is vágja
lehet majd kap új vázat + kisebb és gyorsabb motorokat.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #46188 üzenetére
Át kell rakni másik vázba , vagy a mocikat lecserélni.
Én úgy is rs2205-őt használok.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #46195 üzenetére
Minden hozzászólásában fellelhető.
-
cd334
tag
válasz
Peaceliker #46161 üzenetére
Igen én vagyok fácse mentes. De lassan látom kéne valami kamuprofil.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #46111 üzenetére
-
FingR86
őstag
válasz
Peaceliker #46104 üzenetére
és az is ugyanúgy menne a távommal?
igazából nekem ehhez kellene -
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #46091 üzenetére
egyszerűbb lenne, mert olyan kábelem van is, de 3 aksi is akkor amit át kell alakítani, aksit meg nem csináltam még ilyet.
Üszök kisegít, ő miskolci, holnap kapok tőle kölcsön, de ettől függetlenül kellesz, akinek van írjon már privit hogy ne felejtsem elvaradigabor jst van nekem is, balancon nem engedi, kell neki a main (b6mini)
versenyre gyere, jó lesz, esős se lesz, nevezel is?
én szét fogom izgulni magam, miskolcról is jön lehet pár ismi, lesz szurkolótábor -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #46075 üzenetére
Csak a felfogatas erdekes nem kell hogy otagu legyen, sot
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #46075 üzenetére
az enyem ha jol ragumizod elbir vagy 50db-ot? talan
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #46058 üzenetére
Köszi
-
cd334
tag
válasz
Peaceliker #46067 üzenetére
Próbáltam. Kicsit olvastam és a zajos jel lehet a gond, mivel a vtx vezetékei ott mennek pont a gyro felett(gyakorlatilag rajta), így első körben erre gyanakodok. Majd holnap elválik.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #46011 üzenetére
Szerintem az esetek nagyon nagy részében fölösleges rohadt erős gépet csinálni. Én is repültem nagyon erős géppel, eleinte féltem, amikor meg megszoktam és felbátorodtam, akkor meg jött a taknyolás. Itt a fórumban az emberek 90%-ának semmi szüksége ezekre a 10-12:1-es arányokra, mert nem tudnak hetente 30-50 akksit kirepülni, én annak is örülnék ha 10-et tudnék (persze széjjel tudod magad szimulátorozni is a hideg téli éjszakákon
).
Szerintem először ellenálló vázat kell venni, aztán ha már penge vagy és tényleg a zászló melletti tizedmásodperceket kell lopni, akkor lehet grammolni. Én anno számtalan kalkulációt készítettem eclac-kal, meg ezer excel táblát, hogy milyen teljesítmény-tömeg arányokat lehet összehozni, melyik alkatrész a legjobb stb... Ezek a gépek akkor lesznek ellenállóak, ha nagyon drága vázakat veszel (tehát Banggood kb. egyből OFF), Armattan, meg speckó anyagokból készült (Transtech kevlár betétes szara) dolgokat.
De hogy az a 15 dolláros váz tuti széthullik záros határidőn belül, az hétszentség
szóval inkább veszek nehezebbet, de legyen vastagabb, meg ellenálló. Mert lehetek 1 akksit vagy kettőt gyors, ha utána a szerelésre vár.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #46008 üzenetére
Meg most vettem tx02 t.. Mondjuk lehet tx03 at dícsérték, de magamban ez is jó lesz... Ez a gramm náciskodáshoz kell, meg mert leves helyet foglal és nem kell nagy bunkó antennával szarozni.
35g 11xx géphez váznak sok
ha 13xx akkor még oké, csak akkor sem lesz túl bika ha minden elemét úgy nézzük, hogy pár gramm nem számít... Mert akkor marha nehéz lesz és kaki az egész
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #46000 üzenetére
Mondjuk lehet igazad van, de T1-nek nem sok az a 3600 kv 4s-en?
T2 elég aksi gyilkos mondjuk , srác 1500mah infintity-t felpuffizta.,
Valakit érdekel: van flash sale banggoodon.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #45990 üzenetére
RCX se olyan rossz márka csak azt olvastam hogy hamar kopik. JJPRO 1806-os 2300kv meg folyton csapágyas lesz, meg elhajlik...
210 Gramm volt ha jól emlékszem aksi nélkül. 4" propokkal és 3s aksival is jól repült
Tornado T1 1407 2800 Kv-s 4"-os propal 4s-en elég jó lenne, de most találtam hogy van Tornado T2 1608-as 3200 Kv-sEz is bírja a 4" propokat 4s-en. 1000-1100gr-ott tud. Lehet ez kell nekem
Kell hozzá egy 30A esc is
Találtam videót ez nagyon megy ..
Szerintem idén már nem építek, elég lesz a deltawing
Majd Januárban elkezdek rendelgetni
(#45998) blod001 Ez Jackal blogja
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #45985 üzenetére
SBUS-nál jól csináltam, PPM-nél ezek szerint nem
Olvastam valami ilyesmit, de nem mertem, DSM meg DSM2 vagy minél írta hogy így kell.
Legújabb tutorial videóm ha valakinek túl sok propja lenne így kell elintézni mindet. Gondoltam milyen menőn nézne ki mikor lefele van a kamera és hátrafelé megy a gép. Nem úgy jött össze
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #45983 üzenetére
Betaflight felment, csak az Sbus-t nem volt hajlandó elfogadni, pwm-en meg csak 4 csatorna volt, legalább 6 jó lenne (6 kábel is volt), PPM meg nem is működött
Rossz idő lesz majd hozzá kezdek megint
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #45978 üzenetére
Na, annyira nem ástam magam bele, mivel állítólag CC3D-t találtak pár dínó gyomrában. Lehet nem megy, de ezen a videón a fószer hex-et rak fel minden varázslat nélkül, de nem az USB-t használja, hanem a flexi portot egy FTDI-vel. Persze ez legyalulja az OpenPilot bootloadert.
Ha ez nem megy, fel lehet rakni ST-linkerrel a debug porton. Ha az lemaradt, vannak debug pinek a lapon. -
twine
veterán
válasz
Peaceliker #45949 üzenetére
Van ennél a low coast szettnél még (Tesco) gazdaságosabb fpv deal?
[link]
Van itthon hozzá egy 5,5" note3se, meg porosodik a polcon egy Blitzwolf BW-VR3 VR szemüveg...Milyen kamerát ajánlotok egy ilyen szetthez a nappaliba?
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #45945 üzenetére
Én egy MJX X600-zal jártam ki, kefés áttételes motor, 6 műanyag kar ami tört mint a ropi hidegben. A régi szép idők. És képes voltam abból a fosból még egyet venni...
-
stefi81
tag
válasz
Peaceliker #45936 üzenetére
Most szomorú vagyok, hogy ilyen csúnyákat mondtok erről a kis ékszerdobozról...
Én meg most kezdetem és nagyon stabilnak tűnik. Igaz vagy 5éve építettem egy trikopter falécekkel, meg gagyi 9g szervóval és valami gagyi heli gyroval és a legolcsóbb csengőmotorokkal. (750kv) Na az volt nagyon durva
Akkor milyen lehet egy komoly racer quad... Jobb ha nem találkozok valakivel és próbálom ki mert most KDS is nagyon szuper! -
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #45928 üzenetére
Ne kamerán nézd meg hanem inkább LOS-ban hogy Punch out-ol
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #45923 üzenetére
Mikor felrakom az akciókamerát az is kb 70gramm, nem veszem észre hogy sokkal nehezebb lenne vagy ne menne úgy.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #45904 üzenetére
6 colon Kingkong 6040 ami elég strapabíró. Mostmár ezt használom röpcsin is.
-
stefi81
tag
válasz
Peaceliker #45904 üzenetére
Én cső gázon toltam bele a fübe és vagy 10m-en bucskázott. Na mondom tuti az összes propp törött és nincs 1db tartalékom se.(csak a 6-os ami csak karcsere után megy rá) Erre csak 1db elhajlott, amit kézzel vissza egyenesítettem és mehetett tovább a móka csak az aksit is vissza kellett tenni, mert az is kirepült.
Szerintem ugyan ez van rajta és jó, bár nincs összehasonlítási alapom a 3as lapáttal.Már az én Turnigy távom is Flysky mert gyárilag 0.05 fw volt rajta de rátetettem a Flysky 2.00-át ami sokkalt több dolgot tud.
A vtx antenna és táp nélkül.
-
cd334
tag
válasz
Peaceliker #45881 üzenetére
Igen 1407
Te oltottál be erre a motorra
Majd ha többet repülök irok róla, de az első repülésnél nem tudtam nagyon másra koncentrálni, mint magára a repülésre.
-
Baku
aktív tag
válasz
Peaceliker #45880 üzenetére
Repülni. (De nem racerrel)....
Nem tudom, hogy a távolsággal milyen mértékben nő meg a laggolás, de szobában zéró lagg van. -
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #45863 üzenetére
Am próbálkoztam pwm-el..pár csatorna a helyére került.de jaw még mindig kapcsolón van
Pedig úgy is dugdostam ahogy a manualban volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest