-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baku
aktív tag
-
Saccco
nagyúr
+1
Az E010 nagyon jó gép volt, az F36 viszont sokkal jobb.Ha már €50 vagy 50.000ft: Inductrix FPV RTF az eredeti.
-
Baku
aktív tag
Lám lám! Mekkorát változik a világ?!?!
Egy évvel ezelőtt amikor abszolút kezdőként először tettem be a lábamat ide, akkor még az E010 volt az ISTENKIRÁLY!!! mindenki orrba-szájba dícsérte (én is azért vettem).
Aztán szép lassan kiderült, hogy nem.is olyan nagyon jó, mára meg már egyenesen kegyvesztett lett.... -
Baku
aktív tag
Igen, van egy pici nyíl szerű pöcök. És?? Mit jelöl?? Azt, hogy az az egyik vége ....
A másik meg a nyíl nélküli ....
Azt jelöli, hogy az megy az ESZKÖZBE (mármint a video kamerát szimuláló izébe )....Akkor állíthatnád, hogy fordítva jelölték, ha vagy mindkettőn jelölése lenne ( < < ), vagy írva lenne rá hogy in - out, és úgy nem működne, csak megfordítva ...
-
Geller72
veterán
Ezen már túl vagyok, sejtettem valami hasonlót. Ha fordítva rakod fel, nem is történik semmi, azaz hiba sincs.
. Jól van összerakva, de mindig, minden appal rebootol a tella azonnal. Ahogy láttam, van iphonra is ilyen cucc, de pont azt nem akartam erre befogni, mert a P4-el azzal FPV-zek és hát jó lett volna egy 5"-os droidos tella ugyanilyen céllal.
-
Baku
aktív tag
Valóban csak egy irányba megy, de nincs az fordítva jelölve.
A két dugasz háza más alakú, más formájú, meg van különböztetve, arra Neked kell rájönni, hogy melyiket hova ....
Én a neten néztem meg fotókon hogy kell helyesen összedugni, de ha már tuti hogy működik a kombó, akkor már csak 50-50% hogy jó vagy nem....
A szívás akkor van, amikor nem tudod melyik a hunyó a csapatban .... -
vandor01
senior tag
-
Peaceliker
addikt
Köszi, hogy jelezted, vettem is
Ilyen van nekem babyzard ban és sztem marha jó. jel hibátlan, napot kitakarja, szal nem vakítja el semmit, egyszerűen csodás.
(#47014) Jackal2
Nekem pl x9d+ ban még a nikkel van. Csupán azért, mert marha jól bírja és nem kell vigyázni rá...life a hűtőben várja store on, hogy nikkel egyszer feladja
Jah és nikkel akkut ugye táv is tölti, nem kell szétszedegetni....de vmi marha sok órát bír, télleg el sem akarom hinni, nem is kapcsolgatom ki a távot, amíg kint vagyok, szal alkalmanként 1 órát megy.(#47017) vandor01
összes ilyen vagy csak 1? nekem ilyesmi nem tűnt fel de majd jobban ráhunyorítok
lehet lencse hibás amúgy, nagy, drágább kameráknál is előfordul
-
vandor01
senior tag
ja ja hasznalhato ez a kamcsi..... vettem 7db-ot a multhonapban....
a hatotav olyan 200-250 méter
felul van a kabelcsati ez jo mert nem alul kell a kabelt szakadasig megeroszakolni
ja es nem fix hanem dugosegy kis problemaja van.... hogy a 150fov az valahogy ugy oldhattak meg,
hogy a bal oldalra hozzatoldottak
azaz ha kozepre allitod a kamerat akkor a ball oldalbol tobbet lehet latni
el kell forgatni a kamerat jobbra 10-15 fokot es igy a musor pont kozepen lesz
engem nem zavar! ki latja mikor a gep 100 meterrel arrabb repked??? -
Peaceliker
addikt
cyclops nál úgy van, hogy vevő és kijelző vezérlő külön van...kettő közti kábelbe kerül betoldásra a kapcsolón keresztül menő videó kábel...oda így kell, ha vissza is akarom nézni vagy beállítás vagy stb.
(#44848) Teréz Atya
előző gondolat menetet folytatva. ha jól értelmezem (manual az ugye 0
) itt külön van videó bemenet, amire át tudom kapcsolni kijelzőt (olyankor nem a sávot írja hanem hogy AV). Így elvileg nem kell kapcsoló, mert videó kimenet megy dvr be, AV bemenetre megy dvr kimenet és akkor azt nézem amelyiket akarom
Az eszembe sincs, hogy dvr en keresztül repüljek, hihetetlen nagy a lagg(#44849) molnigee
mert drágább
dvr van itthon, így az nem plusz kiadás már, diversity meg ne kell, mert én nem repülök el sztem 200m re sem, addig sima vevőm sem csíkozódik szinte sosem.(#44853) david335
jókat írnak, vevőt is dicsérik...remélem hétvégén lesz olyan az idő, hogy tudjam tesztelni
-
Peaceliker
addikt
-
Teréz Atya
senior tag
Jaja, épp most látom, hogy a Mavic Fly more combo is akciós, sőt most még 20 dolcsival kevesebb.
Akit érdekel, Frissítettem a FB falamat az új kuponokkal. -
Teréz Atya
senior tag
Régi protokol és nincs failsafe, azaz duplán nem. A flysky vevős listám AFHDS 2A lapján nézz szét.
-
Teréz Atya
senior tag
A flysky vevőknél általában a trainer porton a PPM out-ot használják multiprotokoll adókhoz. Ez addig így lesz, míg valaki mélyebben nem túr bele a forráskódjukba vagy nem portolják az OpenTX-et rájuk. Az i6-ban kevés a flash, azt assembeleyben gyasztatják, és a kiegészítő egységek ráfaragása a sor végén kullog. Az i6X/i6S-re már megkezdték az OpenTX portolását. Hogy milyen szinten áll a project, nem tudom, mivel nincs ilyen távom, de januárban még csak vakaróztak.
-
-
molnigee
aktív tag
Nem mondjuk meg xd...
Most 4000 pontom van
Runcam 2 16k, firefly 15. Hol az a 20$ különbség?
Jó pontokkal igaz
Runcam később könnyebb eladható. Kép stabi nem kell, gitupon sincs bekapcsolva, pláne hogy jelentősen csökkenti az üzemidőt.
Ott van még a foxeer legend 2, 19k talán, ismerek olyat aki azt mondta jobb mint a runcam 2. Mindkettő volt neki. -
syler123
veterán
Agyaltam én is rajta, de sok értelmét így nem látom. Egyrészt nem tetszik az ESC, aminek nincsenek normális forrpontjai sem. A motorok oké hogy megérik ennyiért, de egy ütközésnél elhullik egy akkor az 15$!!! Abból kijön 2db Racerstar br2205, ami az én igényeimnek tökéletesen megfelel. A váz az kuka, nem is tudok eléggé kifejező lenni, hogy mekkora hulladék. Ezt a gépet Martian 2-3 vázzal adnák, vinnék mint a cukrot, persze így is viszik a motorok miatt.
Na majd holnap eldöntöm.Neoka: egy reciever kell hozzá, más nem.
-
syler123
veterán
Szerintem nem akkora szám, ráadásul nincs hozzá tartalék motor se hónapok óta, valószínűleg később sem lesz, mert kifuttatják.
KaiotEch: Ezt elvileg a reciever 3 lábára kell kötni, tehát nem az fc buzzer portjára.
-
m4rk.89
aktív tag
Próbáltam, annyira sikerült belőni, hogy néha tudtam egy helyen "lebegni", de leginkább akkor megy el irányba amikor lassan adok gázt a felszálláshoz.
vandor01: Gyro reset ha jól olvasom ez lehet: "If it has some drift, put it on level surface and bring both sticks to lower right, this resets gyro and leds flash sort of rapidly."
-
Teréz Atya
senior tag
A 130-as Racerhez már elérhető a 3S 70C-s 550mAh Infinity akku.
Ki is raktam a FB falamara.
Amúgy meg vettem már 3 XF Power akkut is, azt is ott megtalálod, csak le kell görgetni.lappy - én sima FlySky i6-ot és A8S vevőt használok. Ha még akciós az iRangex i6X, akkor vedd azt.
-
Geller72
veterán
Akku:
-Infinity 550mAh 70C 3S 11.1V Lipo Battery 18 Silicone Line JST Plug RC Battery. de rendeltem hozzá egy darab gyári 3S-es akkut is, ha mégis eladom, akkor az lesz hozzá adva, bontatlanul. Az Infinity-t Aliról rendeltem párat, mert BG-n nem volt és érdekes módon még olcsóbban is jött ki.
-Propokon még hezitálok. Megnézem a Gemfan 3025-öt és a taron 3020-at is.
-A8S, amit az Irange X-hez kaptam, mert Terézhez hasonlóan hordozhatóvá akarom ezt a részét tenni. Meg ugye igen kicsi. De a Tilt Rotor is a héten jön, ha beválik az A8S, akkor ahhoz is rendelek egyet. -
Allien
veterán
Eachine-Racer-130 rcgroups-on!!! Aki tud angolul (én sajna nem), nézze már át, milyen proppok ajánlottak.
Akksibó egy szerintem TUTIRA jó:
Turnigy nano-tech 450mAh 3S 65C, csakhát, nincsen EU raktárba, az meg gáz. Méretre TALÁN még jó lehet ez is:
Turnigy Bolt 500mAh 3S 11.4V 65~130C
Eredeti akksi Size : 55 x 30 x 12mm
Ebből a 12mm nem annyira érdekes. Főleg, ha ledobjuk a 720P-s kamerát, amire eleinte semmi szükség. Így elvileg a Turnigy Bolt-nak is bele kell mennie. -
Teréz Atya
senior tag
Ha nem megy az sbus, használj iBUS-t. Amúgy 99%, hogy azért nem megy, mert öreg CF-el jön, az meg nem ismerte az iBUS-t. Fel kell frissíteni, problem solved.
Amúgy a pwm, ppm, ibus és hasonlókról már írtam a CF gyorstalpalós cikkemben. Nézd meg a keretes írást. -
Teréz Atya
senior tag
Ha elég 100m, akkor iRangeX FS-RX2A, ha nem elég, akkor FS-A8S. Mindkettőnek csak iBUS/SBUS módban van failsafe funkciója. A Dasmikro-k nekem nagyon nem jöttek be.
Aztán vannak a rendes vevők, pl. iA6C, ami még bele férhet, de nagyobbat nem tennék rá. Pl. egy-két félhülye reviewer rárakta a dög nehéz iA6B-t, aztán jól leírta, hogy alig megy a gép. 15g vs 1,5g, nem mindegy.
De erre csináltam már régebben az ismertebb FlySky vevők listáját. Méretekkel, grammokkal, stb.
Alul válthatsz a lapok közt.@KaiotEch - No shit, Sherlock!
-
syler123
veterán
Mondtad ezt nekem egy szóval is? Hogy bejelented a Banggood-nak?
A többihez: Igen elég nagy szerencsétlenkedéssel kezdtem, mert álmomban nem gondoltam hogy rossz akkuval kaptam. És nem nem értek hozzá ez tökéletesen igaz, mint ahogy az is hogy megjött a gép, feltöltöttem az akkut (már akkor fura volt hogy a 3. cella töltött volt (zöld led világított)), de mivel nem értettem hozzá így nem foglalkoztam vele. Azt az egyet ne magyarázd bele a dologba hogy én rontottam el az akkut. Ez az egész már nem ide való a fórumra. Az hogy nincs multiméterem baromira egyszerű, eddig nem volt rá szükség. 5 évente egyszer kellett, akkor átjött haver és rámért ennyi. Biztos ez ördögtől való dolog. Ha szükség lesz rá, veszek...
Ha Banggood-tól veszem akkor ugye ott a lehetőség hogy ilyen hiba esetén orvosolják a problémát. Ott is postával rendelem, még jó hogy nem utazok 200km-t, hogy megvegyek valamit. Eladó kipróbálja és ha működik akkor nálam is fog. Pont ezt írtam neked is, hogy máskor előtte próbáld ki, ezt a következő vevő érdekében írtam.
Többet ilyen hibát nem is követek el, vBanggood-al sosem volt gond. De ez már nagyon nem a fórumra való...
-
syler123
veterán
Nem a gép karcos, a VTX alján láttam karcot, de simán lehet hogy nem repültél vele. Banggood-ról is kaptam már olyan eszközt ami karcosan érkezett, szóval ez semmit nem jelent. Nem mondhatod hogy rágalmaztalak vagy valami, csak gondolhatod hogy csalódott vagyok, amikor 1 hónapja szenvedek vele, mert nem tudtam mi a baja, most meg kiderül hogy rossz az akksi.
-
Arti1
aktív tag
Akkor még játszhat a Paypal buyer protection is, a kicsi kínai boltnak nem kell tudnia, hogy kinél volt a cucc, mikor először próbálták reptetni, de nem ment...
Asszem 180 napig a PayPal védelme él...
Kérdés, hogy a BG/GB, vagy ahonnan származik, mit szól ahhoz, hogy valaki nem próbálja ki azonnal, mikor megérkezik (unboxing vagy valami), csak hetek múlva
Valakinek esetleg tapasztalata, meddig terjed ilyen esetben a GB / BG türelme? -
Geller72
veterán
A 220-as akku 5gramm. A 45C-s akkut nem mértem, nem tudom milyen nehéz. A csati xarul van fényképezve. Egy másik, spec akkun is láthatod, hogy ugyanaz. Ezen a képen egy 210-es, 30/60C-s akku van a 45C-s képe alatt.
-
Geller72
veterán
-
SpydeR3412
aktív tag
Sajnos kell a csere. (szerk. akkor lehet megse kell)
Más: Próbálta már valaki az x4 (x100 gyárija, S-FHSS) távval használni ezeket a kis gépeket (pl. qx90)?
Esetleg van még rajtam kívül olyan elmebeteg (), aki repül ilyen időben? Ki kéne próbálni, mert akkor én is tudnék olyan fc-t venni.
-
SpydeR3412
aktív tag
Az.
Tx01 egy kalap f*s. Alig estem vele, megis széthullott középen az antenna. A másik szobában már nem volt kép.
Plusz leugrott a hátuljáról a számlap, de azt visszaragasztottam.
Az antennát meg lecseréltem, egy általam miniatűrizált botantennára. Lakásban kiváló a jel, most viszem terepre. -
Arti1
aktív tag
Besz. ár * 50%, meg a pofátlanul alkudozók miatt még pár % mínusz így szezon végén...
Hacsak nem találsz olyan madarat, aki pont ilyent akar a fa alá, és hajlandó nézegetni tavaszig a polcon, mindezt magyar kisker árszínvonalon
De ha nem a pénz kell, dobd fel besz áron, max. többet vársz, mire túladsz rajt, de legalább nem bux
Ha meg tavaszig senki sem viszi el, meglátod, hátha mégis kiviszed reptetni és a végén el sem adod -
kriszbon
őstag
Igen megtaláltam már azt az oldalt, csak amit mutattam elemet, azt nem találtam, na meg egy másik oldalt is végignéztem(több ezret) ott sem volt az.
Jól néz ki amit mutattál, csak nem tudom milyen nehéz lenne, de nekem ahogy gyárilag van, az jobban bejön(kicsit olyan futurisztikus az egész gép) jópofa na, jól néz ki.
Most én mind a 3 elemet duplán rakom(kíváncsi leszek mennyit nyomnak +ba), de súlyt spórolok majd a kamera burkolat cserével [link] már úton van ez is.
Na meg sürgősen kell rá tennem [Motor Cover Protectiont] mert hogy azt hogy elbaltázták az már hihetetlen.
Azért nem is próbálkozom még nagyon földközelben, mert se perc alatt le lehetne gyilkolni a motorokat.
Semmi nem védi őket, alul teljesen nyitott, és ráadásul a karok szélei sem állnak ki még egy kicsit sem. -
kriszbon
őstag
Neked is Walkera van, vagy másmilyen géphez akarsz nyomtatni?
Igazából nekem felirat sem kellene bele, meg az alsó és felső horonyból dupla széles, mert már úton van(talán) hozzá az a két gyári elem.
Ezt az elemet sehol nem találtam eladót hogy megvegyem, persze azért horror árat nem kívántam volna érte kiadni, de valamennyit áldoztam volna még rá, hogy középen is összefogja a megduplázott elemeket.
Nehéz megtervezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest