-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
senior tag
válasz
rokarudi #64004 üzenetére
en belgiumba rendelel szoval minden cuccom megfordul "BEBRUAN" 5 munkanapnal tovabb csak az volt ott ahol kerdeztek is! mit es mennyiert vettem de ez teged nem erint mert majd a magyar postaVAM fog kerdezni ha olyan.... ugygondolom az itteni csavok toltak tovabb a cuccod Mo felé marcius végével legkesobb.... a galiba a odaát leszz itt nem divat lenyulni a cuccot! vard mig a Mo befogadja! lehet vmi kontenerbe varja hogy elvigyek vagy megerkeztessek a magyarok.....
vagyis szerintem..... -
Peaceliker
addikt
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
rokarudi #59719 üzenetére
Gondolkodtam rajta h veszek még egy szet RS1106-ot, de előbb kéne FC-t és ESC-et vennem. De ezek a hülye kódok semmire sem jók, amit venni akarok. Se Emax Magnum (ok, az nincs
), se Avan propik, se RSII mocik, de még a szájbaszeretkezett Brotherhobby sem. Emax Nighthawkra vehetnék cuccokat, de már három vázra elég alkatrészt vettem fillérekért akcióban.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
rokarudi #59712 üzenetére
Peaceliker írja a tutit, de!
Kell a tempó? Akkor a 4500 kevés lesz! Annál nagyon érezni a különbséget 7500 vs 4500kv!
Bár én a 4500kv motorokat olyan gépbe raktam, amivel amúgy sem akarnék 100 felett menni.
Túlsúlyos, bár néhányan ráraknak kis HD kamerát, ellenben az enyémben Split van, ami súlyra végeredményre könnyebb, és nem mellesleg sokkal jobb.
Szóval, ha pörgősebb gépet akarsz jobb a nagyobb KV, de az csökkenti a repülési időt.
Én egy másik kis gépbe is 4500kv motort vettem, amiben 6000kv motorok vannak még, de hullanak (eachine).
Azt tudom, hogy azt a gépem szerettem leginkább hajtani a kicsik közül, mert nagyon ideális mindenre.
A harmadik kis gépemben viszont 6000kv szintén EMAX motorok vannak, de sajnos az a gép még nem volt meghajtva, mert FC -re vár, de attól a géptől nagyon sokat várok. Szerintem 6000kv és a könnyű súly meg fogja hozni a sikert! -
vandor01
senior tag
válasz
rokarudi #59196 üzenetére
igen az a vaz jo 11xx meg 13xx es 14xx hez is! tobb luk van a karon!
nekem volt elfekvoben 4db 1306-osom 4000KV-es
ezert ossze is raktam 3 collal... ebbe az ATLAS vazba csak az fer be!
szoval 1306 4S-en ugy megy mint a 1104 3S-en
olyan legyen mint a 1104 akkor vagy nagyobb KV kell vagy 4coll!
azt se felejtsd el a 13xx/14xx nek dupla a sulya mint a 11xx motornak
na itt van kép az atlas 130 1306-al.... repul repul... a repido is OK
de mint irtam kell neki meg plus 1S -
Peaceliker
addikt
válasz
rokarudi #59196 üzenetére
A 13xx és 14xx motor felfogatas általában ugyan az. De van olyan 1402 vagy mekkora motor amin 11xx. Meg kell nézni motorra mit írnak.
Amúgy 1407 sztem jó választás 3 colra ha power kell csak legyen legalább 4100kv. De amúgy 14xx 4 colon sokkal keményebb mint 3 colon. De azt tudni kell hogy ezeknek nagyobb akku kell. Míg 11xx általában 500mah körüli akkuval megy addig egy 14xx 850el fog értelmes repidot kiadni. De egyébként a 14xx gép sokkal jobban adja a feelinget
Van/volt mindenféle gépem
De ha váz még nincs esetleg és 4 col bele fér akkor 4colos 14xx gépet ajánlok, az beteg
De amúgy te vázad vélhetően 11xx felfogatas (hacsak nem szélesebb a furat) akkor még vki 1106-08 moci lehet jó neked meg vmi agresszív prop
Szerk : 13xx et amúgy nem tennék fel... -
vandor01
senior tag
válasz
rokarudi #59171 üzenetére
mert van 1306-bol 4000KV nal nagyobb? szerintem nincs de tuti nem akad 6000KV-s de a 7500KV még nem is létezik! szerintem rakj ra 3035-os propot a 6000KV-ra! EZT ha még ez sem elég? akkor esetleg 7500KV-s!
esetleg a 6000KV-st hajthatnad 3S.el ha még mindig nem eleg akkor 4S-el!
de ha jol emlékszen a furibee q95 az csak max 3S!ezek vagy ilyenek vannak!
nalam a 1306 4000KV-s megy 4S-en ugy mint a 1104 6000Kv.s 3S-en!
esetleg a 1407-es motorok jobbak de nehezebbek is mint a 11xx dupla suly!
es oda már kell a 3S vagy inkabb a 4S! -
Peaceliker
addikt
válasz
rokarudi #57058 üzenetére
Ha még mindig 20usd a váz akkor az sztem nem drága. Viszont ha nem bír sokat akkor hiába "olcsó". De a legtöbb ami ilyen árban van, nem lesz vmi strapabíró, vagy nem annyira mint egy komolyabb váz. Esetleg tudok ajánlani az egyik magyar vázat, ha vagy fb n akkor küldök csoporthoz linket. Igaz 12k a váz, de van több féle, sok féle karral, könnyű és erős. Plusz van pót kar 1200/db áron és gyorsan nálad ha kell. Szerintem ennyit így röhögve megér. Plusz okosan tervezett és jól is néz ki szerintem
Bár micro kamra van tervezve, de nem kizart hogy tudnak neked hozzá normál kamera tartót is csinálni. -
vandor01
senior tag
válasz
rokarudi #55191 üzenetére
M1,6 es M2 nem mindig akad minden sarkon ebbol erdemes kinabol rendelni elég csak 1 meretet mert ezt könnyú vagni akar fogoval utanna reszelővel igazitani szoval m2x35 vagy akar 2x50-bol 50/100db johet.... erre onzaros anyat szinten 50/100... JA eszedbe ne jusson imbuszost rendelni kicsi meretbol csakis csavarhuzost! (szerintem) M3-as mar mas tészta abbol johet az imbuszos is.... vagni meg reszelni?? nehezkesebb de ha nem akadaly? akkor ugyanaz a szabaly mint az előzőnél.... esetleg pardarab lapos rugos alátétet is bedobhatsz.... es ha mar csavarozol? akkor ne feledkezz meg a muanyag csavar anya alatet oszloprol sem szinten M2/M3-as meretben! ja ezekezt inkabb ALI-rol erdemes rendelni pl én innét!
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
fape
senior tag
válasz
rokarudi #55028 üzenetére
Jó az sőt még a sok is, 16Vos elég 3S-re, 25V 4s-hez. A 35V már hatalmas, mint egy gyárkémény
A legjobb lenne minél közelebb a forráshoz. Azaz 4 kisebb az esc-n a betápnál (régen voltak is az escken gyárilag csak sok helyet foglalnak). A másik lehetőség a betáphoz közel rakni. gyakorlatilag odaforrasztod ahova a főkábelt az 4in1 esc-re/vagy ahol van vbat még az esc-n,( pdb esetén esélyesebb h lesz még szabad vbat.) -
Geller72
veterán
válasz
rokarudi #51595 üzenetére
Gyakorlatilag egy Eachine QX105 BAT kategória, ugyanúgy 1020-as kefés motorokkal, csak nagyobb wheelbase-vel, kicsit nagyobb akkuval. (600 helyett 700mAh-val). Viszont, mivel RTF-ben van, nem rossz az ára. Le kell kuponozni, pontozni a sárgaföldig.
. Szerintem nem megy el 8 percet, de hátha.
.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
rokarudi #50572 üzenetére
Én is azt a kamerát várom...
Tényleg elég gyors tud lenni az x100, főleg ha tuningolod is kicsit.
Nekem teljesen le van csupaszítva a súly spórolás miatt. Az aksitartó/vezérsíkot is leszedtem. Gumik tartják a helyén az aksikat is. Hasonló megfontolásból nem kapott külön kameratartót sem.
Igazad van abban, hogy ki tud esni egy csattanásnál a kamera, de nekem az nem számít, csak hogy minél könnyebb legyen a gép. De ha erősen gumizod rá, akkor az sem jellemző.
Lehet kapni kameratartókat, amikkel nekem az a bajom, hogy +súly és abból is ki tud esni a kamera. Egyet találtam, amiből nem esik ki. Az egy másik gépemen van, mert nem tudom, hogy lehetne rögzíteni az x100-ra.
Szerintem arra tökéletes gép lesz, amire szánod. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
rokarudi #50562 üzenetére
Szia!
A rögzítés egy befōttes gumival is egyszerűen megoldható (legkönnyebb megoldás).
Olyan aio-t vegyél, amin csak 2 vezeték(piros/fekete van), azt kell kötni a tápra (ahova az aksi vezetékei mennek), színt a színhez.
Viszont előtte érdemes ellenőrizni, hogy a csatinál nem cserélődnek-e fel a színek, mert pl. az Eachine előszeretettel köti fordítva a csatikat, mint az összes többi gyártó.
Ha 25mw-os kamerát teszel, szinte nem is fog csökkenni a rep idő. Külön aksi felesleges, mett csak leterhelni a gépet.
Milyen kamerát rendeltél?
Amúgy szerintem nagyon jó választás az x100. -
Geller72
veterán
válasz
rokarudi #50562 üzenetére
Olyan kam kell, aminek elég ez a fesz, ez az egy cella biztosította kakaó. Van egy rakás hely, ahova forraszthatod, de természetesen ne várd hogy az amúgy is szerény repidőd nem fog csorbulni még a kam használatával. Másik plusz akku felesleges, ennyi erővel tehetnél rá nagyobb akkut is, de ennek a határai azért eléggé meg vannak húzva.
. Ergo: csodát ne várj 260 mAh-tól.
-
Geller72
veterán
-
twine
veterán
válasz
rokarudi #49870 üzenetére
Ez nekem pont nagyon jó lenne,de épp most mondtam le aksi rendelést gearbesten,mert csak tologatták a datumokat,,,(ez sincs most készleten ha jól láttam,holnapi shippinget ír)
Amint megjön az a pár apróság amit gb-rol rendeltem, én beszuntetem a tőlük való rendelést, mert annyit coptam már velük ,amennyit összesen nem a komplett kínai piaccal(ebay,-banggood,Ali,stb)
Valahogy mindig van valami kisebb nagyobb feszültségem velük,,,
Hibásnak még nem erzem magam,mert ha én lennék a hülye, akkor valszeg máshol is futnek kényelmetlenségbe...de mindenhol máshol évek óta zökkenőmentes a folyamat...
GB bek@phatjaDe az infót azért koszonom
-
magyarl
tag
válasz
rokarudi #49735 üzenetére
Én is Flysky i6s-t használok.
A modell váltással minden beállítás független. Pl még a táv akku fesz riasztási szintjei is!
Én két egyforma QX95-öst bindeltem, minden probléma nélkül, nem vesztek össze.
(ennek a független dolognak a hátránya persze az, hogy minden beállítást újra be kellett lőjek, nem lehet már meglévőt kopizni) -
vandor01
senior tag
válasz
rokarudi #49730 üzenetére
Ali-Rc Toy store....
ez az altalanos uzletmenet...
ide-oda kuldik vagy siman csak elbasszak...
Kinai regelt TN szamot fizetsz azt torok kovethetetlent kapsz!
60nap utan disput... 95napra beesik a cucc... azt kesobb fizetsz....no comment...
Dear buyer,
Thanks for your email.
Sorry for the trouble but we have given you a wrong tracking number before due to the problem of our system. You can track your parcel from the following link: http://www.17track.net/en/track?nums=RE244989513SE The post told us that your package was returned. We have sent your goods out on November 02, 2017, the shipping time will take 15-35 working days normally. But sometimes the parcels will be delayed due to some reasons, hope you could wait for your item patiently. By the way, we have extended the delivery time for you.
Have a nice day!
RegardsAbout this order
Order number: 504410548691736
Due to shipping delays,please extend delivery date by 23 days.Me
17/11/06 03:14HI,
I saw this ordered was delivered into somewhere but not for me! Please check TN number is correct! Is it for me? RU783851719CN
I ordered it into Belgium/Bruxelles!
But it was delivered into COMINES-WARNETON ???
So I did not get it!
03/11/2017 11:49 Item delivered COMINES-WARNETON MAIL
03/11/2017 07:46 Item in distribution phase COMINES-WARNETON MAIL
01/11/2017 00:30 Arrival at international office of exchange BEBRUA
21/10/2017 13:19 Item released from customs CNHGHA
I am waiting for it more some days +30days please extend delivery time +3weeks!
After that I will open disput.... around 6 of December....
best regards
N -
Watt25
veterán
válasz
rokarudi #49730 üzenetére
Itt elég sokszor felmerül az ilyen eset. Lehet, hogy átvert az eladó, de az is lehet, hogy hibázott, rossz TN-t kaptál.
Én is pont most jártam így, 80km-re tőlem átvették a csomagot. Az eladó azt mondta, rossz TN-t adott tévedésből. Kaptam egy új TN-t, egyelőre a szerint a cucc még úton van, tehát még esélyes, hogy tényleg csak ennyi történt... -
gonger
senior tag
válasz
rokarudi #49421 üzenetére
Köszi szépen, a LiftOff tippet, ki is használom, már kosárban a termék, de postázási címet is meg kell adnom...ez a vásárlás után nem letöltő linket ad????
#49425 varadigabor kókler egy banda most szerintem is. A Leader-t nov 12-én rendeletem meg, azóta már ígérgették, hogy 27-én feladják; semmit nem mozdult. Ma a support azt írta, hogy már van készleten és várjak még pár napot mert hamarosan elindítják. Ha most rendelném, akkor is dec 6-a a leghamarabbi postázás. remélem az enyémet nem abból a készletből akarják megküldeni. Lassan ott tartunk, hogy karácsonyra se ér ide
#49429 AMDaZERG_1 F36 nem megy vele sajnos, nem tudok tippet adni, esetleg yt-on nézz utána, de én nem láttam még rá megoldást. Talán ezért is jobb választás az e011
#49430 virbo a 49422-es hsz-ben linkelt multiprotokollal megy az e010 is
-
stefi81
tag
válasz
rokarudi #49355 üzenetére
Mint minden típusú antennánál óriási különbségek vannak pagoda és pagoda között is. Nem az a lényeg hogy pagoda legyen, hanem hogy jóminőségű hangolt. Pl. van egy Lengyel oldal ahol külön ch-ra is ki tudod választani az antennát. Sok videó van a neten ahol egy 25mw-os adóval akár 800m-t is mennek drónnal, mert normális antenna van a gépen és a vevőn.
Nem biztos hogy jobb lesz a kép ha veszel egy pagodát. Én pont ma jártam úgy, hogy a gépen volt egy antenna és már 100m után ment el a kép, majd felrakva egy másikat 500m után is tökéletes volt a kép.
Ez 100% hogy jó hangolt antenna és nem kell a sms csati sem hozzá közvetlen mehet a vtx-re.
Az hogy a pagodák fele meg negyed ennyibe kerülnek, az pont azért van mert olyan amilyen. Lehet 10db-ot kell venned hogy 1db jó legyen és azok sérülékenyek. Ez meg ránézésre örök élet. -
Jackal2
senior tag
-
Peaceliker
addikt
válasz
rokarudi #48773 üzenetére
Lehet, persze, sokat forrasztottam vele. De akkor még rc autózás ment, ott minden nagyobb
ilyen kicsi forrasztáshoz amiket most szoktam talán az sok is lenne. Plusz ha lerakod 1 pillanatra figyelni kell fúvóka merre áll, meg mondjuk egy össze rakott toronyban nem tudsz forrasztani, mert leég a felette lévő szint
Nekem annyi bajom van, hogy a katalizátor elég benne elég hamar, még nem tudok hol kapok majd pótot. -
Peaceliker
addikt
válasz
rokarudi #48333 üzenetére
Amíg ide oda billegsz (kb 10 start) nincs értelme, bár annyiból jó, hogy egyből disarm hoz szoktat. Ha agyilag telik rá (eleinte nehezebb még levegőt venni is repülés közben :-) ) akkor hagyd így. Amint picit dobálja már az ember ide oda akkor meg már kell és akkor lehet bátran húzni 0 gázt, mert akkor kevesebb a magasság vesztés roll/flip nél.
Szerk :
Desync az amikor álló motornál a szabi nem tudja a forgó rész pontos helyzetét így nem tudja melyik fázisra kell feszt tolni hogy forogjon. Rc autóknál van sok yt vidi cogging néven, nézz rá. Itt is ez van, nem tudja merre kéne indítani motort, mire rájön már késő. Vagy már más parancsot ad fc, akkor megint zavarba jön és össze vissza kehel csak a motor. Ha folyamatos a forgás akkor tudja pozíciót és gyorsan tud reagálni a szabi
-
varadigabor
senior tag
válasz
rokarudi #48317 üzenetére
Ez elég jó BF tutorial.
-
stefi81
tag
válasz
rokarudi #48317 üzenetére
Bf-ben nem ch-t hanem auxot állítasz. Az első aux1 2 3 stba és azt arra a kapcsolóra teszed amelyikre csak akarod az aux menüben. (távon)
Itt egy plda -
Peaceliker
addikt
válasz
rokarudi #48314 üzenetére
Modes fülön jó aux van beállítva arm ra?
Arra készülj hogy ha dshot és standard 4.5% van beállítva min gáz ra akkor ha sikerül armolni egyből pörögni fog és pid is aktív lesz. Szal prop nélkül próbálj rá.
Az még lehet baj ha receiver fülön min max érték nincs elég közel 1000-2000 hez vagy alatta /felette van. Egyik sem jó, akkor távon kell állítani. -
molnigee
aktív tag
válasz
rokarudi #47965 üzenetére
A wizire nem kell 50-60-at költeni... veszel rá egy jobb camot, 5-10-ből és kész. Ja meg egy buzzer, de az úgyis van otthon mindenkinek ugye?
Meg pár szet prop, mert a gyári gagyi, de az is van otthon
Crusader nem kezdő gép, és a kamera nincs védve, szóval ott meg azt kell poddal védeni, vagy vehetsz havonta úgy lencsét kamerát kb -
Peaceliker
addikt
válasz
rokarudi #47886 üzenetére
Hype
Csinibb, kisebb. Drágább, tehát menőbb.de ezen kívül ami értelmes magyarázat volt mellette, az hogy kisebb kép, nem kell a szemed mozgatni hogy egészet belásd, nem fárasztó annyira. És ezek után direkt figyeltem hogy használom doboz szemcsim. És valóban nézelődök benne, szal dolgozik a szemem. Én mondjuk 6-10 akkuval megyek csak ki az akkor ugye 18-30p repülés, nekem eddig ez nem volt gond.
-
-
vandor01
senior tag
válasz
rokarudi #47244 üzenetére
nos..... reptetek most egy hasonlo gepet KK EGG 130-as
motor 1105 - 7000KV-s probaltam ket kulonbozo proppal
2840... ezzel talan 1 perccel hosszabb a menetido 3-4 perc
2035... ezzel max 3perc.... es jobban kell tolni hogy repuljon...
(ilyen lesz Q95-on es max 6000KV-val)az aksiaim: 2S 350 es 550 mah-es 80-160C-s sebessege van a gepnek de gyorsan elfogynak az aksik kene kicsit combosabb en ugy gondolom meg a videokat nezve lehet ra venni 550mah 3S 80/160C-st... az lesz a jo ra.... talan esetleg megprobalni a 3S 450-t... de inkabb az 550-st!
ilyet akarok majd rendelni: [link]
szerintem nem erdemes 2S-re vesztegetni az ido meg a piiizt!.... -
vandor01
senior tag
válasz
rokarudi #47223 üzenetére
a heten ez ment nagyot koddal el lehett hozni 75 ejroert
88.99dollár coupon:GBQ95F
de ehhez kell meg a TAV.... az meg 100-as kornyeken van...
2 egyutt +EU szallitas (sarcmentes) talan tobb is mint 200ejro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest