- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
opti06
aktív tag
válasz
david335 #60674 üzenetére
végül eachine 1000tvl lett, meg ts5828s
igazából távolságot tudjon 1km-et az a fontos, kamera platform hobbi szintre csak, az a lényeg lássam merre néz mit lát a nagy kamera arra ragasztom rá fpv kamerát, elvileg gyári antennával is kéne ezt tudni, de max teszek rá nagyobb antennát.Későbbiekben egy racert szeretnék x220 körüli kategória arra majd egy runcam megy meg immersionrc vtx, de ez még a jövő zenéje
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
david335 #59614 üzenetére
Nem, V2-őn az UART1 megy az SBUS-PPM portra. UART3-ra mehet az SCL / SDA, UART6-ra a GPS RX / TX.
A Flysky RX mehet az UART1-re normál módban, vagy a távon kiválasztva az SBUS módot az SBUS portra.
Ha kell még egy fizikai UART, akkor PPM-en kell csatlakoztatni az RX-et, de le kell forrasztani egy ellnállást.Már értitek, miért hagytam a fenébe az Omnibusos cikkemet?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
david335 #59611 üzenetére
No, a legtöbb vizibiszon van 2-3 darab jelölt vagy jelöletlen CH port. A te képeden pl. CH2. Ezek lesznek a softserial portok. Hogy pontosan melyik CH port melyik softserial, azt nézd meg fape linkjein.
@fape - el vagy maradva, 1.9.1-től már támogatja az fportot az iNAV.
Amúgy meg pont azokat a weblapokat néztem, mikor gyűjtöttem az anyagot az Omnibus cikkemhez. No, ekkor kiáltottam fel, hogy elmegy az Airbot a csába, és összehívtam a haverokat egy esti sörözésre. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
david335 #59607 üzenetére
Tehát GPS az UART 1-re, magneto az SCL/SDA padokra, ami az UART3-al közösködik és marad az UART6.
V2-nél az SBUS pin az UART1-el volt közös, V3-nál talán az UART6-al. SBUS-hoz az SBUS pinre kell kötnöd, mert máshol nincs inverter. Telemtriához majd kelleni fog egy soft serial, persze invertálva.
A vevőd nem tudja az F portot?
-
ezoltan
tag
válasz
david335 #59399 üzenetére
Én úgy gondolom hogy ez olyan mint a vadriasztó síp,inkább placebo.
Nyilván véd valamit,de amit ezek a fröccsöntött/nyomtatott rettenetek biztosítanak,véleményem szerint inkább a szennyeződés ellen teszik.
Ha szerencsétlenül esel,olyan mindegy hogy cipeled ezt a plusz súlyt vagy sem.
Egyéb esetekben meg mindössze nehezék,és nem vagyok benne biztos hogy segíti a motor hőelvezetését... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
david335 #59372 üzenetére
Jaja, a gyártónak mindenképpen. Meg nyomtatott védőkeret a karbonváznak.
Az ilyen biliműanyagok csak dísznek, de leginkább csak ballasztnak jók. Ok, sár ellen esetleg jól jöhet. De tapasztalatból mondom, hogyha nagyon sárosak lesznek a motorok, az egyetlen megoldás kimosni őket.Meg az ísin és részerszar motorok kb. 6063 aluból vannak, amit még a 6061 is körberöhög. És miből vannak az RSII Emax mocik és a Brotherhobby R5 2306-ok? 7075-ös repülőgép alamóunium meg titánium tengely.
Akit érdekel, annak még itt egy jó kis weboldal, ahol össze lehet kóstolni az aulötvözetket.
-
Geller72
veterán
válasz
david335 #58914 üzenetére
Az a bajom az ilyen videókkal, hogy a compare szinte mindig teljesen sík terepen van, holott ez velem (is) pl elég ritkán fordul elő. Az a pár fa, elszórva semmit nem jelent, a valóság azonban lehet egészen más, mint körülmény.
Amit minap linkeltem, ott azért van ssusnyás bőven
.
-
Peaceliker
addikt
válasz
david335 #58824 üzenetére
jaja, annyit én sajnálok rá
meg még antenna sem 2ft.
Pro58 on egyből fw frissítéssel kell kezdeni, az nekem most lett meg, de beépítés egyelőre elmaradt lustaság/kedvtelenség miatt
De már gyári nodiversity fw vel is jobb volt a vétele mint a gyári fakediversity vevővel -
Peaceliker
addikt
válasz
david335 #58780 üzenetére
Nekem a 30 ;-)
Dom v3 am van ami kb megegyezik attitude v4 el csak az 16:9 ez meg 4:3. Így belatom a képet anélkül hogy a szemem mozgatni kéne.
Amúgy atti v4 vevő modul mérete tán másabb és mintha azt írták volna hogy hekkelni kell modul cseréhez. Ennek azért olvass utána ha vennéd -
ezoltan
tag
válasz
david335 #57961 üzenetére
Az iA-val sem volt eddig sosem failsafe-em,pedig hosszában voltak a hátsó karra rögzítve az antennák.
Gábor: azóta egy ezer éves 1 GB-os kártyával életre kelt...Az ominózus adathordozóval kikapcsolgat.
A faragás nehezen ment de nem tágítottam.Vagyis de.Csak nem ollóval.
Peace:Alap. Így máris jobban esik a sz.pás.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
david335 #57311 üzenetére
Na ja, de azt sem a Mikulás mérte ki a fejlesztőnek, hanem én.
Aztán nagyon rá voltak izgulva az Ardupilotra és a Mavlinkra, így fél év után csesztem a projektre. Majd miután implementálták, majdnem megütött a guta, hogy engem kihagytak a contributorok közül.
A githubon meg szar Paintes ábrák vannak, én pedig Eagle-ben rajzoltam meg, mint egy pro.@ezoltan - nekem Babyhawkon gyárilag majdnem olyan hangos mint a csipogó.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
david335 #55673 üzenetére
Nehéz ezt így megmondani, de általában elégnek kell lenni. Ha még azzal is zajos a jel, akkor egy LC filtert iktatnék be vagy a kamera tápjához vagy a VTX-hez. Az LC filter amúgy nem más, mint egy tekercs sorosan és kondi párhuzamosan kötve.
Ez nem más mint egy aluláteresztő szűrő, ami esetünkben pont a magas frekvenciát, azaz a zajt hivatott kiszűrni. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
david335 #55666 üzenetére
Akkor az nem low ESR kondi.Itt van egy jó tesztvideó micsinál egy jó low ESR kondi, egy nem low ESR kondi meg egy LC filter a hírhedten zajos Litlle Bee ESC-ekkel.
Persze nem tökéletes a teszt, pl. csak 1 ESC 1000mAh kondira, de akkor is, jobb mint az önjelölt "szakértők" elektro halandzsára és megérzésre alalpozó beszámolói. -
ezoltan
tag
válasz
david335 #55468 üzenetére
Még csak olyan húsz akksi óta repülök Acro-ban,de az Angle módot kizárólag landoláskor használom.
Kifejezetten rossz érzés mikor fpv-ben átkattintom leszállás előtt.Mintha hárman lefognának.
Amúgy érdekes és lehet hogy hülyeség,de számomra még a felszállás is élvezetes Acro-ban.Ahogy lassan növelem a fordulatot ballal,finoman vízszintbe hozom közben jobbal,elemelkedve pedig előredönt/gáz
Baromi jó feeling. -
Peaceliker
addikt
válasz
david335 #55468 üzenetére
Én is így voltam vele
Élmény mondjuk nagyobb sokkal, aztán pár repülés után konkrétan zavart stab mód. Mondjuk én csak szemüvegben repülök az eleje óta, los ban nem is tudok...de nem is érzem hiányát. Los ban nekem amúgy is uncsi nagyon, ha az érdekelne akkor helit erőltettem volna, az vegtelenszer látványosabb -
fape
senior tag
válasz
david335 #55336 üzenetére
Ahova a betápot is rakod. Arra felé rúgna vissza, ráadásul minél közelebb van forráshoz annál hatékonyabb, csak nincs mindig hely a karon még egy kondinak is
capacitors for noise filtering in mini quad -
syler123
veterán
válasz
david335 #55327 üzenetére
Low esr kondi kell, itthon is van ilyen, de az értékeiket nem mindegyiknél tudjuk, de Joshua Bardwell ezeket összeszedte. Tehát ezek tuti jók, alul több fül van 1000uF...stb
Lehet hogy itthon is kapsz ilyet, de én vidéki vagyok, egyszerűbb KínábólBanggood-on pl rubycon van, annak az impedanciája 0,05 szóval az is rendben van.
4S-hez kell a 25V-os.
-
Jackal2
senior tag
válasz
david335 #55305 üzenetére
Köszönöm, aki esetleg nem tudná, a Furibee Geniuser-ről van szó.
Annak ellenére hogy Peaceliker megfertőzött ezzel a grammoljuk ki hozzáállással,meg a tökéletes váz+tökéletes propellermérettel, ez a gép tökre tetszett. Jó erős, jól össze is van rakva, az antennát meg el lehet fordítani 90 fokos könyökkel és kész.
-
syler123
veterán
válasz
david335 #55144 üzenetére
Privátban megírtam neki már, szerintem össze fogja hozni.
Az anty gravity kiküszöböli azt, ha nyélgázt adsz a gépnek, majd hirtelen elveszed, vagy fordítva, akkor ugye változik egy kicsit a dölésszög, ránt egyet a gépen, ez megemeli ilyen szitukban az I-t, aránylag így jobban stabilizál a gép, egy próbát megér.
Joshua Bardwell jól elmagyarázza, lehet paraméterezni is
-
syler123
veterán
válasz
david335 #55115 üzenetére
Most is 25$. Legalábbis ma, lehet megveszem utána nem tudom mennyi lesz.
Saccco: így már okés, az a 8,5$ nem rossz azokért a motorokért, már azt hittem olyan drágákat vettetek, amiből 24$ egy szett
Nem tudom milyen motor kell nekem, 716 vagy 615, a lényeg hogy jó legyen a h67 szerű vázakba.Mondjuk most még megvárom, hogy egyáltalán bejön-e nekem ez a whoop dolog. Most lesz kamera és h67 + felteszem a silverware firmware-t, ha rendben van és tetszik, akkor jöhetnek a motorok.
-
syler123
veterán
válasz
david335 #55094 üzenetére
Azt látom, hogy van beépített OSD, az plusz pont és nem sokkal drágább, ez a része megy rendesen? Nem nagyon zajos a kép, ha közvetlen a betápra van kötve és nem csak 5 /12V-ot kap?
Mennyiért vetted? Most csak ntsc van belőle, nem tudom, hogy lehet-e állítani a menüben.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
david335 #54993 üzenetére
Hát, nem sok embernek van kedve még throttle ill. baro PID-ekkel is vacakolni, copni a hamisított magneto-val, meg a kritikán aluli előnézeti képpel. De még a szépen úszó géphez is teljesen más PID kell, mint amihez a racer közösség szokott. Az iNAV egyből ugrás a mélyvízbe, a Naza-t viszont bekötd és megy. BTW a Naza-n teljesen másképp működik a PID controller is. Olvastam még régen, hogy mindenáron stabilizálni akarja magát, ezért marha nehéz egy alap Phantommal élvezetesen repülni. Meg istenigazából már a Naza sem túl nagy divat. Max. akkor éri meg gépet építeni, ha már kevés az Inspire és pl. egy DSLR-t akarsz felvinni, vagy spéci célokra, pl. villanyvezetékek figyelése hőkamerával kell. De azt meg inkább bíznám egy profira. Tetszik, nem tetszik, minden gép, amit építünk egy prototípus. Pl. én most kezdem felfogni, hogy anno mit csináltam rosszul a KGB Project-el.
@Alu - 1,5 nap múlva a Gearbest 300 Mi Drone 4K-t fog kiszórni 390 dolcsiért.
@syler123 - vettem kipufogók hőszigeteléséhez használt üvegszálat.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
david335 #54935 üzenetére
Nekem van eredeti Foxeer HS1177. Az ísin CCD-től jobb, de azért nem világmegváltóan jó. Persze gyári beállításokkal teszteltem, mert még a BF nem támogatja a kamerabirizgálást ellenállás nélkül, joystickkal meg nincs kedvem játszani.
Alkonyatban és bokrok közt még nem volt alkalmam tesztelni, pedig az a legnagyobb próba.@Jackal2 - jó cikk lett grat!
Gondolkoztam h átépítem az ER130-at valami normálisra, de csak a vázat, FC-t, kamerát és VTX-et kéne cserélni.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
david335 #54934 üzenetére
DSHOT az sokkal jobb, robusztusabb protokoll, meg nem kell kalibrálni. Ja, meg Oscarliang oldala alapján minimális a különbség DSHOT600 és Multishot között.
Oneshot125 – 250 uS
DShot150 – 106.7 uS
Oneshot42 – 84 uS
DShot300 – 53.3 uS
DShot600 – 26.7 uS
Multishot – 25 uS -
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
david335 #54640 üzenetére
A dynamic filter elvileg folyamatosan figyeli, hogy melyik frekvenciában a legnagyobb a zaj és oda áll.
De ez is eszik a prociból és behoz egy kis delay-t, így csak akkor kell bekattyintani, ha egy frekinél remeg a gép vagy a tengelye körül ugrál vagy melegek az ESC-ek.*csába, már annyit olvastam a szűrőkről, hogy könyvet írhatnék, de kb. annyi a gyakorlati tapasztalatom mint az FPV-zéssel. Túl kevés! GRRRRR!
-
ezoltan
tag
válasz
david335 #54601 üzenetére
Azt még nem néztem,fogalmam sincsen.
Látod ez jó kérdés.Eddig nem volt semmi gond.Aztán múltkor volt ez a bepörgéses lezuhanás.
Esc csere után tökéletes lett a gép.Mindössze egy délután erejéig.Hozzáteszem,használt esc került fel,nem új...És most is az fog felkerülni.Működő gépről származnak.
-
varadigabor
senior tag
válasz
david335 #54544 üzenetére
Minden F4-es lapnak bírnia kell. BF F4 es JB F4-en működött. 32K/32k is bírnia kell (kivéve ha be van kapcsolva a kalman filter vagy nem tudom mi most a neve) csak azt nem minden gyro szereti.
(#54547) kriszbon Inav-ban nem emlékszem hogy van de Bf-ben belehet állítani hogy az Fc el van fordítva.
Más: lineáris vagy Vee antennánál vevő oldalra milyen antennát rakjak? Bottal elég rossz volt, Pagodával jó volt viszonylag. Linear feed patch antennát meg nem sok helyen lehet kapni free shippinggel.. Az úgy is csak második antennának lenne jó.
-
ezoltan
tag
válasz
david335 #54506 üzenetére
Őszintén szólva hirtelen nem tudom de megnézem neked este.
Viszont amiket csináltam: FC,PDB soft mount,esc csere illetve ezeket is "alápárnáztam",a minimum throttle értéket feljebb vettem 1045-ről 1070-re.
Olyan lett ez a kis gép mint az álom.
Nyolc akksit repültem ki délután de bár lett volna még tíz.Motorok,esc-k a sokadik akksi után is gyakorlatilag hidegnek mondhatók,alig érezni hogy langyosodtak volna.
Nagyon finoman kezelhető,olyan érzés mintha a Liftoff-nak lenne valami "very easy" módja.
Készítettem megint egy rövidke fpv videót majd belinkelem.Nagyon smooth a kis Wizi. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
david335 #54508 üzenetére
LoooooooooooooooooL! Mondjukrá én az iránytű miatt alapból kirakom a fenébe a buzzert, de ez nagyon durva!
Sajna a békába a VTX csak az RX alá fért el, pedig egy VTX03. Kár h a gyári flysky vevők közül nincs full range micro vevő.@Peaceliker - sajna csak a vérszegény 65C-s Dinogy-t volt időm kipróbálni meg 1-2 3S-t. Azt hittem h jobban kapar majd 3S-en, de teljesen gatya.
Ellenben ráraktam a Falcon 180-ra Turnigy Graphene-t, azzal meg úgy megy mint a raketta.
Ami ennyiből lejött, hogy a Béka egyelőre nem tépte le az arcomat, és a VTX03-at 200mW-on kell járatni, mert ilyen agyongyömöszölt helyen nagyon sokat lefog a géptörzs 40mW-on. És vissza kell rázódnom a szimekből a valóságba, mert olyan szarul repültem, hogy szégyelltem a pofámat. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
david335 #54460 üzenetére
Ne csináld már!
Jól tudod, hogy nekem indult meg az űrbe, és tovább
Erről van videó is. Ne akarj BF alól GPS funkciókat, legalábbis eddig nem volt ajánlott.RSSI... sikerült kicsalni. 13 órától hajnal 2:30 ig szívtam. Bár két gépet építettem össze, de a legtöbb időt az RSSI gond volt R-XSR -el (ami nem vevő R-XSR hiba)
Nekem is volt KÉK, PIROS, ZÖLD fény karácsonyi hangulat rajta, de mitől volt nem tudom, mert folyamatosan szívtam vele, és csak arra figyeltem fel, hogy némááá minden világít, de aztán bindeltem egy újat, és jó volt.
Szóval most van végre RSSI ( a hiba szerintem bennem volt, mert nem kerestettem meg az érzékelőket a Taranis Q X7 távon. Ezt megcsináltam, és BF -ben azonnal ment a vételi jel jelzése.
Most elkezdem bepakolni a gépeket, és szét reptetem az agyukatVandor01, ez hamarosan kiderül
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
david335 #54454 üzenetére
Nekem is van (a kicsi gépre akartam, de nem lesz bevetve).
Jónak tűnik, de én úgy vettem észre alapállapotban nincs bekapcsolva a "Galileo" vagy a "GLONASS" nem emlékszem melyik. De bekapcsoltam. Amúgy míg a régi antennám "Pixhawk" fogott a panelházban jelet ez nem... Valószínűleg el van forgatva rajta, de ez nem egyedi. BF -el ne kezdj GPS funkciókat! (szerintem)A Leader meg kicsit mégis aggaszt, de ma bemutatkozik, vagy szét törik
Nekem más gondom van, ami idegesít. Egyszerűen nem tudom rávenni az R-XSR vevőt, hogy az RSSI jelet valahogy kinyomja OSD -re.
-
Peaceliker
addikt
válasz
david335 #54182 üzenetére
Elméletben agresszívebben fordul. De igazából csak tetszik a váz meg kíváncsi vagyok hogy repül, ezért vettem meg
(#54183) stefi81
Az sztem inkább 10a esc... Van normális 20a 20x20 szabim, sokkal normálisabban néz ki, alkatrészek is nagyobbak. Ez sztem nem bír el 11xx nél nagyobbat, esetleg 13xx. De én 1407 alá sem merem rakni.
(#54185) vandor01
1306 4000kv 3 colon is forró 150g os gépen. Sztem felejtsd el hogy ilyen nehéz gépre rakod meg ekkora proppal. X251en mennyi kv és hány cella? 2s el lehet elbírná de értelmetlen lenne.
(#54195) stefi81
Ha ez az esc elbirja ezt akkor tényleg nem fosok hogy hyperlite 2204 alatt egy normális 20a es van meg hogy 2205 2600kv alatt 28a es lesz
-
syler123
veterán
válasz
david335 #54142 üzenetére
Persze hogy többet tud, van 10 csatornám, mindegyik kapcsolót tudom használni. Van rssi, beállítottam alarmra, hogy 16dbm-nél csipogjon hogy forduljak vissza. (9-nél ugye már failsafe van) Meg még pár extra, amit nem használok, de van pl timer, stb stb...
Meg gépváltásnál eachine firmware-el úgy kellett belépnem, hogy a trimeket tartani kellett, ezzel mindig el is állítottam szépen.Trimmelni a vevő pontatlansága miatt kell.
Ez itt most nem igaz, mert előző firmware-el nem kellett ennyit trimmelni. (x6b)
Igazándiból sok jelentősége nincs, be lett állítva, most jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Linux kezdőknek
- MÁV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Google Pixel topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest