- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Blizzardking #72250 üzenetére
Azért arról a 30km-es hatótávról érdemes tudni, hogy lesz annyi: Fel kell menni egy hegytetőre ahonnan direkt rálátása van (mindenféle akadály nélkül) a TX-nek az RX-re és nincs semmilyen zavaró jel pl. WiFi a környéken.
Ha a TX meg az RX közzé bekerül pl. egy komolyabb fa/bokor simán 30-40dB a jelesés (és lehet már nincs annyi a link budget-ből)...Az egyébként elég jó ImmersionRC kalkulátor is csak az akadálymentes dolgokat nézi....
https://www.immersionrc.com/rf-calculators/ -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Blizzardking #72230 üzenetére
Igen, ezek voltak.
Tudom, hogy amúgy mindenkinek más jön be... Nekem olyan kis gázálláson kezdett emelkedni vele a gép, amit semelyik másik propp nem tudott produkálni. -
cd334
tag
válasz
Blizzardking #72224 üzenetére
Körbenéztem, de itthon csak 1636-4(75mm 2S micro toothpickhez jött, de azt még nem építettem meg) van sajnos 1.5mm shafttal így nem megy rá a motorra. Majd ha legközelebb rendelek, dobok be 1636-3 és 1636-4 propot, azt megnézem mit tudnak.
Nekem azért tetszettek a jelenelegi 4-es HQpropok, mert bár lehet nem a legerősebbek, viszont szépen pontosan lehet velük repülni. -
twine
veterán
válasz
Én is kicsit "belekotyogok"
Én ennek a Gemfan propnak amit ajánlottál, a 4lapátos verzióját használom/használtam a mobula7-en. Szerintem baromi jó...
Nagyon régóta ezekkel repültem, már teljesen természetes volt....Ezek után most hétvégén leírtam az utolsó szettet a gépről, így kénytelen voltam a gyári propokat felrakni...
Sokkal "nyúlósabb" repülési "élményt" adott a gyári..."nyálkásabb, csúszósabb", kevésbé feszes....
Nekem nagyon beváltak ezek a Gemfan 1636 40mm 4 lapátos propok... -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Remélem bem gond, hogy bele szólok....
Szerintem a KingKong proppja nagyon leveri ezeket, ugrásra, végre és súlya is... -
Peaceliker
addikt
válasz
Én nem éreztem igazán difit. Amit érezni már durván az 2-3g súly csökkentés
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #71967 üzenetére
Nem olyan egyszerű azt
próbáltam amúgy, de nem olyan a tartó. Bentre amúgy meg nem kell több, ez benti gép amúgy
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #71890 üzenetére
és tényleg
pont most adtam el egy szett 08028at.
Amúgy nekem még hm0802 is csak propcserénél ment tönkre (user/prop error), amúgy bírják. De bent repülök ezekkel a gyöszökkel, kint amúgy is gagyi ahogy mennek, oda van olyan ami oda való -
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #71556 üzenetére
a targyalasra kiszepited magad sortes pofa ruzsos szaj szivarvany TAV rozsaszin szalag a hajba es kijelented te egy uj gender vagy es aki nem szeret az transdronfobias! tuti meguszod!
-
Celtis
veterán
válasz
Blizzardking #71551 üzenetére
Engem teljességgel felesleges megpróbálnod meggyőzni a te értelmezésedről. Tartogasd az érveidet arra az esetre ha eljárás indul ellened. Sok sikert!
-
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #71551 üzenetére
hát az attol fugg kinek mi van a kezeben???
de ha kezfeltartas helyet rogzited a hangosbeszelot?
ha sima user hangosbeszel akkor fel ev felfuggesztve lasd az orszagba betoro esetet!
ha piroslampas bizbehajtok dronoznak akkor azt a sima usernek 50-300e ft!amit lehet..... azt nem lehet....
-
Celtis
veterán
válasz
Blizzardking #71532 üzenetére
Kívánom, hogy legyen igazad.
-
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #71529 üzenetére
lehet rugozni a szavak jelentését de most az europai nevu kontinensen 500millio embernek ez az ervenyes hogy ha "erzekelo" van rajta kamcsi/mikrofon akkor a gepet regisztralni kell kiveve ha jateknak minosul....
hiaba ha a tulaj nem veszi fel az FPV hangyafocis kepet es nem rogziti.... de 100meterrel arrebb vki felveszi es akkor a tulaj kameraja/mikrofonja mint "erzekelo" mukodik a kukkolo meg rogzito.....
azt mire a tulaj hazaer mar tubon is van a felvetelvagy eladtak a kepeket jopiiizert vmi lapnak?
masnap meg erkezik az ugyfelkapuba meghivas egy kis beszelgetesre mert miutan beazonositottak a helyet es megnezik ki kert oda engedelyt vagy ki jelentett be az appba egy kis repulest? meg is van! kiveve ha illegalban ment mindenszerintem mozgasi lehetoseg a jatek meghatarozasban van.....
de mivel senki nem tudja itt kozullunk hogy milyen technikai parametereknek kell megfelelni hogy jateknak minositsenek egy kameras tejfolosdobozos dront? Mo-on 120gramm alatt de az EU ban 250g alatt???
lehet a kamcsira van tech spec de lehet alapbol kizaro ok?
ha van nem lehet jatek fuggetlen hogy hogy fos kis gagyi??
vagy? ha ilyen vagy olyan akkor lehet jatek...
valamint nincs az a kinai whoop gyarto aki ezzel eddig foglalkozott volna es lehet sose fog?
az EU-s/luxemburgi korrupcios-burokratikus malmok olyan gyorsan orlolnek mire meg van CE jelzes mar ket ujabb tipus is kijott.... a kinyai jatekos gyar MÉG JELENLEG nem foglalkozik ezzel....vagy vmi ilyesmi.......
-
Celtis
veterán
válasz
Blizzardking #71529 üzenetére
A #71498-ban magam is ezt írtam. Viszont nem vagyok benne biztos, hogy az adatrögzítő értelmezésében a te véleményed lenne a perdöntő.
A dróntörvény tárgyaló cikkekben úgy látom általánosságban a kamerát tekintik annak. Én is inkább arra hajlok. A kamera nem azért van a drónon, hogy ott lógjon, hanem a jelét továbbítja és a vételi helyen már tudod rögzíteni. Ha technikailag nem megoldható a rögzítés, akár igazad is lehet. -
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #70550 üzenetére
Egy ilyen palyat meg rendezvenyt [link] osszedobhatnanak nekunk...
ja nem ez nem foci! meg jonne a sok afrikai de legalabbb a gazdagabbak!ha mar ilyen nagy pofaval nyilatkozzak:
"Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
EZEK!
Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke
Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása
Benyújtó: Dr. Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes
Előadó: Dr. Palkovics László, innovációért és technológiáért felelős miniszter
Törvényjavaslat címe: A pilóta nélküli légijárművek üzemelésével összefüggő egyes törvények
módosításárólEs ha már inovacio? akkor tessek: [link]
tudom belelog a bilbe a kezem...
nekunk majd jut a bokrok alatt bujkalas rendorok elol csak az inovacio jegyeben a halado nyugaton / ejropaban!!....
az afrikaiak meg ilyent palyat kapnak!
nem is ertem miert csortetnek ezek az ejuba hisz itt meg dronozni sem lehet! -
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #70550 üzenetére
Na de abban mi lesz a jó ha az afrikai szomszedaidat dronozhatod?
-
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #70495 üzenetére
ez tok jo! minden van hozza! itthonrol 1-2het alatt vam afa mentesen!
kiiiráály nem mint a mi idonkben occco vooot de legelabb 1-2honap utan!
"bezzzeg a mi idonkben!" -
twine
veterán
válasz
Blizzardking #70434 üzenetére
Szép volt....
Ráadásul egy betű sem igaz belőle
Srácok akkor mára köszönöm a "segítséget"...asszem ma kivételesen előrébb nem jutottam veletek -
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #70434 üzenetére
ez durva volt...... szerintem amit a topikbol keresett abbol ehhen halna
de lergalabb is bukoban van..... de lesz ez meg tobb is LR huuusss
nem hallgat a terelesre onallo utakon fedezi fel az elet oromeit
de jo a musor..... jobb mintha nekem szallna el! -
twine
veterán
válasz
Blizzardking #70428 üzenetére
#70427Peaceliker:
Srácok...a legnagyobb tisztelettel mondom, hiszen az ember nem sz@rik oda ahol eszik...és én itt nagyon sok segítséget kaptam, és kapok...De...
Ezt az "éppen betiltanak" stb. dolgot most légyszi. hagyjuk ki a képletből....
Én a Phantommal is dolgoztam eddig, termelt némi pénzt...a tervezett "nagyracerrel" is hasonló a terv...(lassú a Phantom) Ráadásul az nem cca.120.000.- volt, hanem 600.000.-
A rutin pusztán építésben és acroban hiányzik, egyébként most már pár éve a második phantomommal dolgozom. (sok helyen, sok témakörben, különböző körülmények között, papírral és papír nélkül....etc..etc...)A 4-6S-re próbálok készülni egy ideje, ezért szimulátorozok, és ezért acrozok a whoopokkal...
azt is tudom, hogy nem ugyanaz a géposztály, és nem ugyanaz a szimulátor, de izommemóriában nagyon sokat segít...
Kb két hete nem repültem a whoopokkal...csak hébe-hóba szimulátoroztam...
ma délután szürkületben elővettem a whoopot...4 aksit repültem ki a kertben, és környéken acroban, és összesen kétszer zuhantam, ami a fényviszonyok miatt volt, mert az apró ágakat nem láttam már és belerepültem...nagyon nagy élmény érezni a fejlődést és, hogy egyre magabiztosabban repül az ember...A repülést nem betiltják, hanem kbszttul megdrágítják...
viszont ha van melóm, muszáj leszek kifizetni, és mehet tovább a móka...legfeljebb nem keresek vele annyit, csak a felét...de legalább hódolhatok a hobbymnak....
ha meg egy fillért sem keresek vele, akkor meg jön az, amit ezoltan írt:
"Részemről meg egészen nyugodtan lesz.phatnak."
Pontosan ez van velem is...Hál'isten olyan környéken lakom ahol, a négy égtáj bármelyike felé indulok, 5percen belül találok nyugodt, repülésre alkalmas területet...
Szóval ha nem keresek a hobbymmal egy fillért sem, akkor is hódolnék neki(illegal)...Szóval légyszi inkább most tényleg maradjunk a technikánál..Abban viszont tényleg nagy szükségem volna a segítségetekre...nem akarok kétszer-háromszor gépet venni azért mert elk.rtam a vásárlást...A 6S-t sem muszáj egyből 6S-el megküldeni...tisztában vagyok vele, hogy először a 4S-el is hipertérugrásnak fogom megélni a repülést....
-
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #70410 üzenetére
na ja... nalam az
5-6collos csak annyival tud tobbet amit motor erobol hozzaad es sulyban megkovetel! amugy midnden mas ugyanaz(hasonlo).... kamera torony vtx receiver antenna.... egykaptafara keszul az osszes...... lehessen a cuccokat csereberelni egyforma csatik es megoldasok.... felperc alatt a 2collos vtx+kamcsi fent is lehet az 5colloson csati kihuz a toronybol es radug a masik toronyra...... nem varialunk.... -
kriszbon
őstag
válasz
Blizzardking #70365 üzenetére
Tudod kishazánk ezen a területen rettentően le van maradva.
Mármint Dron és azzal kapcsolatos dolgokban(1-2 kivétel van csak) ahol van is, szegényes és drága.
Mire elérjük a Kínai/kinti szintet, addigra azok már ki tudja hol fognak tartani.
Lehet egy szitakötő méretű akármi tudni fog mindent amit ma a legmodernebb gépek. :-( :-) -
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #70362 üzenetére
brutál jól bírja az a felfogatási mód...nekem is vt kefésen anno
-
Saccco
nagyúr
válasz
Blizzardking #70341 üzenetére
A trükk abban áll, hogy annyira könnyű, hogy nehezen tesz kárt magában.
-
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #70323 üzenetére
jaja..... regebben nagy divat volt ma mar nem de azert akad ma is olyan aksi amit az 1x ruseg kedveert erdemesebb csak a balancon megszolitani pl LIFE 2S tipusu taviranyito aksik? nincs is mas valasztas mint okos toltore tenni mert.... pl ez : [link]
de nalam azert van ez a csak "ballance" toltes orulet mert lusta vagyok!
6db aksit feldugni a ballance bordra?
nos az 12db dugas lenne alapbol mert ugye ugy van felkinalva a csatik es lukak mennyisege hogy az ember rakenyszerulve erzi magat hogy pl az osszes XT60-at majd a ballancot is bedugja holott eleg lenne csak 7dugas is mert eleg csak egy aksit duplan dugni a tobbinel mehet csak a ballance.... es a tolto at is van verve... de ez esetben a balance toltest kene valasztani!
na es a ballance hááát dugtam mar felre azt fustolt.... szoval nezegetni szamolgatni kell melyik a 3S 4S 5S etc.... kis szar helyen tolni bele a dugot a ballance boardba.... aztan nemelyik aksi kabelei sem vmi hosszuak (szerencsere mert nem lifeg repules kozben) valamint board is lehet XT60-es XT30-as meg az aksik is varialodnak..... nekem a legegyszerubb:
1 balance board csak 2S vagy 3S vagy 4S ballance kabelekkel vannak felszerelve igy csak a 6db (egyforma) aksi 6x dugom a kilogo kabel vegere nincs felre dugas es 12x dugas varialas a XT60/Xt30 etc.... mindent csak a balancon keresztul "szolitok" meg....
ami azzal jar(na) hogy lehetoleg csak "ballance" toltesi metodust hasznaljak a tolteshez... (szerintem) a hagyomanyos toltes nem szerencses.... foleg ha csak 1 balance csatit alakit at valaki a tolto atveresehez??? en mindet megcsinaltam mert hatha veletlen nem ballancera van allitva az a tolto es jobb a bekesség!!
mert ugye nem folyamatossan csak balance megy a normal toltesnel a delej hanem van olyan szakasz mikor ratolja a maxot a beallitott S es A hoz!... ha feldugsz 6db 4S 1000-est beallitod hogy 6A....
de csak 1 kabel van "megcsalva" egy aksi igy feldugva a masik 5db meg csak normal balancen? ..... nem lesz jo vege mert nem a balancera tolja a maxot? ilyenkor eroteljesen ajanlott a "balance" method...... vagyis szerintem! -
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #70321 üzenetére
pedig erted ahogy gondolom... vagy én ertem ahogy te gondolod?
a problema abbol adodik hogyy voltak vagy meg vannak olyan aksik amiken csak ballance csatik leteznek...
van jopar fajta toltesi metodus
store
discharge
distroy
(vagy ahogy en gondolom vagy irtak rola)
ballance charge
ezek azokra az aksikra mint amit irtam vagy ha vki csak igy akarja tolteni oket mert....
a toltes az elejetol a vegig CSAK ballancolassal cellankent tortenik mint pl mikor USB toltovel toltesz 2S-t vagy akar ma mar 3S-es is van... egyenkent cellankent elejetol a vegeig...most igy pontossan nem tudom talan 5V-el? de 4,2 nel tobbel es az 1C hez tartozo A-val
ezzel kicsit lassabb lehet a toltes?
charge
az ami kombinalva van egy darabig a vastag kabelen 1x re tolja az osszes cellaba xcella szorozva 5V vel a feltoltest x%-ig.. 80?90? aztan ha ez meg van akkor a ballance kabelen befejezi egyenkent egyenletesen
ezzel gyorsabban lehet tolteni aksitigen a "csalos" kabel kell az olyan aksikhoz amin csak ballancs csati van hogy fel tudd tenni az okos toltore de tolteskor erdemesebb a ballancot valasztani mert nem biztos egeszseges a tyukbeles balance kabelre ratolni a "nagyobb" feszet/aramot.... ra lehet mert hasznalatkor tobb jon ki belolle mint ami tolteskor belemegy de ha mar van a tolton "ballance toltes" opcio akkor azt hasznalna az ermber....
foleg ha a ballance boardon loghat 6db 4S 1000-es aksi tyukbeles "csalos" kabelekkel
vagy akar tobb is egeszen a tolto max teljesitmenyeig!na most az ISDG-n csak a hagyomanyos toltes van csak ballance opcio nincs
igy eldonti az ember hogy hasznalja ugy... vagy vesz még okosabb toltot -
F.E.K..
senior tag
válasz
Blizzardking #70298 üzenetére
100 méter... egy nagyobb gyorsulás és meg is van...
-
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #70291 üzenetére
azéé egy általanos 100grammos gép 3S aksivel is biir 70-80km/h val szaguldozni de termeszetesen 100meter magasrol leesve akar meg 100-al is hasiithat! de egy speci fogpiszka is becsuszhat 4S aksival 120 koré sulyban is meg sebessegben is!
szerintem 60 grammban kene meghuzni a hatart! de kurvara mindegy mi lesz a hatar igy is ugy is repulunk azzal ami van!.... ha pont 300-400grammos 5collos akad otthon akkor azzal persze szigoruan csak lakott teruleten kivul..... -
twine
veterán
válasz
Blizzardking #69955 üzenetére
"autók között repkednél vele."
Mielőtt esetleg félre siklanak az infók, tereprallyról van szó, és nem között, hanem mögött, mellett,,,,ahogy eddig is a phantommal, a biztonságot maximálisan szem előtt tartva...
(Ezt csak azért tartottam fontosnak, nehogy az legyen, hogy mit képzelek én ezzel a tudással!?)
De a lényeget leszűrtem, és értem...
Nem akarnám letagadni, valóban kényeztetném is magam szívesen a képminőséggel, de amit még fontosnak tartok az a papíron 4km range, amit (ismét egy magyarázkodás), a phantomnál sem használok ki, mert meló közben mindig van visual contact a géppel...nem nagyon dolgozom távolabb vele...
Pusztán a biztos jel érdekel kisebb de rosszabb környezeti viszonyok között is akár...
ezoltan azt mondja, nem volt stabil a jel, akár el is dobta teljesen,,,,
hiszek neki, egy pont minusz a DJI-nak...A másik mínusz pont nekem, mert a tudatlanságom miatt nem tudom, egy long range gép mit tud,,,milyen távolságot, milyen viszonyok között...
ha ugyanazt tudja mint a dji, akkor talán tényleg nem kérdés...a plusz pont a DJI-nak részemről, az eddigi munkásságuk...
amit gondolom felhasználtak az FPV rendszerüknél is...
Nekem a phantomokkal még soha nem volt bajom... mindig jó minőségű képet kaptam szakadás nélkül...Magyarul szeretném hinni, hogy egy gyakorlott cégről van szó, akinek mind kamerában, mind képátvitelben van tapasztalata....
és egyben köszönöm a véleményeket,,,egyelőre ugy látom itt mindenki inkább a jó minőségű analóg felé terelne...
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #69913 üzenetére
-
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #69913 üzenetére
nekem is tetszik nagyon adja magat
egy kiegyenesitett fogpiszka lap
30x37mm 2-6S 35A 8grammitt van pl ez a hasonlo torony 4+7gramm plus a kabel es csavarbol is tobb kell?
min 13-15grammna de egy 6S/6coll nal azaz pár gramm nem oszt nem szoroz....
csak ugye ha mar igy fejlodik a jatek? 5 ev alatt idejutottunk?
egy kis 8g lap elég? annyi hely marad a gepen hogy egy vereb atszall
az also es felso lap kozottszoval ezzel a ket 2206 motorral a papir adatok kiadnak???
Emax eco 1700KV 32gramm es max 32Amper
Iflight xing 1700KV 30gramm es max 30Amper -
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #69902 üzenetére
Azokkal néha macera, van hogy meg kell külön terhelni az 5v os ágat hogy menjen stb.
-
kriszbon
őstag
válasz
Blizzardking #69849 üzenetére
Köszönöm ezt még nem próbáltam, így majd hozzálátok ha lesz kis időm.
(#69848) syler123 : Nem frissít ez semmit sem.
(#69850) vandor01: Nem kiabál ez, csak nem frissíti.
Az első volt hogy próbáltam az STM32-őt, de még csak nem is látja, persze mert nincs Com port kiosztás.
Ha jól rémlik, még anno én találtam meg egy ruszki fórumon keresztül, hogy van ilyen lehetőség. :-D
Na mert voltak páran akik már küldözgették volna ide meg oda hogy valahol újra tudják programozni, és így indult a dolog.Köszönöm a válaszokat.
-
twine
veterán
válasz
Blizzardking #69818 üzenetére
Dobnék bele, csak idő míg ideér
Sajnos nincs a fiókban 1102Szerk:
Sikerült megcsinálni...
a kábelek voltak leszakadva a helyükről valóban -
ezoltan
tag
válasz
Blizzardking #69810 üzenetére
Köszönöm,
nézd,a helyzet az,ha tökéletes legalitásban szeretnél repülni,akkor lakásban,whoop-pal meg tudod tenni.Valamilyen szinten minden más ágazat valamivel/valakivel szembe megy.Én azt vallom hogy ésszel,lakott területtől,emberektől távol,ahol maximum a géped épségét veszélyezteted,adott a lehetőség.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #69799 üzenetére
kis 1s akkukat 3.2 ig szoktam, mert 3.8al szállnak fel
Nagyobb akkukat 3.5 terhelés alatt, akkor pont 3.8on pihennek.Kis 1s akkukat töltögettem HV ra, azok hamar gyengültek, puffadtak úgy, volt összehasonlítási alap, hgy merítés, repülés ugyan úgy, csak HV ra töltöttek hamarabb gyengültek. De sokan tapasztalták ezt, több kinti whoopos csoportban is olvastam.
Nagyobb 1300as 4s 5" akkunál tán mindegy volt.ez egy picit tán magasabb, mint a tetőm...de hasonló zöld, csak ezen moha van, nem fák
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #69793 üzenetére
mostanság én is próbáltam megnézni manzérd tető csúcsát, mert lentről gyanús, rádiveolva már biztos is vagyok benne, hogy vmi tré...de ebbőla 3 pixelből nem jutok közelebb a megoldáshoz, így haverom jön majd mavic-al meglesni mennyire vészes
-
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #69787 üzenetére
ez a TASKS parancs es tablazat jo dolog...... egy ket gepemen vissza is kellett vennem a frekibol mert 120% ot mutatott..... ezek a kefes gepek 4/2K voltak..... Naze32 2/2K-ra.... SP3Racin EVO-t 2.67/2,67K-ra!
-
syler123
veterán
válasz
Blizzardking #69787 üzenetére
Köszi!
A gyro-t nem engedi 8k-ról levenni (ez valami betaflight 4.2.2 újdonság lehet). Egyébként stabil 4000 a tasks fülön. Joshua videói alapján csináltam.
Látom te a filtereket alapon hagytad, úgy még nem próbáltam.Peaceliker : Igen azt tettem fel.
Az ingyenes Jazzmaverickből melyiket érdemes feltenni? 5 colosokra lehet jó lesz az is, igazából azok most is szépen repülnek, rpm filter nélkül is.
-
syler123
veterán
válasz
Blizzardking #69784 üzenetére
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #69780 üzenetére
Na igen.
Őszintén engem is meglepett ez a cucc...tényleg évek óta pár havonta felbukkan vmi új csoda cucc...oszt jellemzően tényleg vagy csak pro pilotáknak számít vagy nem is vagy nem úgy működik.
De ez a 48khz dolog is pár kattintás és ordenáré a difi.
Rpm filterrel még nem próbálgattam ki-be kapcsolást, hogy mi a difi -
syler123
veterán
válasz
Blizzardking #69770 üzenetére
15-20 start az nekem az egész évi repülés
De lehet annyi sincs
Lehet először megveszem whoop-ra, ott elvileg jobb lesz az akkuidőm. Filtereket gondolom ott is lentebb kell venni, vagy ott nem érdemes rpm filtert használni?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #69770 üzenetére
arról van tapasztalatod, hogy jesc vs jazzmaveric?
-
syler123
veterán
válasz
Blizzardking #69754 üzenetére
Most jutottam el odáig, hogy elolvassam amit belinkeltél.
Te akkor nem is próbáltad az ingyenes Jazzmaverick firmware-t? Azt lenne jó tudni, hogy azon felül, hogy a jesc fizetős van-e bármi eltérés a kettő között. 1800ft nem a világ vége, de 3db gépre már 5400ft, aztán ha nincs eltérés a fizetős javára, akkor sok értelme nincs fizetni.
-
syler123
veterán
válasz
Blizzardking #69756 üzenetére
Nálam ugyanez... Egy ideje nem csinálja. De amikor csinálta, a rángatás után jó volt. A dolog rettentő bosszantó....
-
syler123
veterán
válasz
Blizzardking #69754 üzenetére
Akkor szétszedtem a controllert, csere nélkül összeraktam (gimbalok kábelét is lehúztam, megigazítottam), utána kért gimbal kalibrálást és utána nem volt gond. De annyira keveset repültem munka miatt, meg a ps4 miatt, hogy lehet csak azért nem jött még elő újra a hiba.
Meg van olyan gond is, hogy nem teljesen értettem hogyan is kell ezeket megvariálni, mert van 1db plusz gimbalom, de kb szereld magad, te rakod össze, hogy balos vagy jobbos legyen. Ha megint kínlódni fog, akkor megpróbálom kicserélni. -
kriszbon
őstag
válasz
Blizzardking #69677 üzenetére
Hidd el van rá bőven példa hogy ezeket is veszélyesnek minősítsék sokan.
Elég ha csak annyit mond hogy kiütheti valami gyerek szemét és kész.Elég baj hogy nem látod mennyit is fizetsz most egy olyan gépért vagy alkatrészért, amit nem is olyan régen 1/10 áron vettél meg.
Csak mivel most ez a módi, annyit kérnek érte amennyit akarnak, te meg boldogan fizetsz.Az árak figyelését a mai napig nem hagytam abba, néha vásárolok is, így látom hogy mi megy.
Valóban nem jönnek be ezek a gépek, most meg pláne nem hogy ilyen túlárazottak a kicsit is valamire való cuccok.
Ez nem igazán építgetés, hanem csak összerakod és kész.
És igen, hiányzik ez a topikból.Egy vagy két kivétellel szépen elpályáztak az emberek akik igazán építgetni bütykölni is akartak.
Pedig nagyon jó volt ez a topik, kár érte.Tudhatod/nád hogy vettem is meg építettem is nem kevés gépet, még ha nem is mutogattam mindet itt.
De én csak megírtam a véleményem, és ez csak az enyém, lehet másnak jobban bejön ez.
Nem kell válaszolni, mert nem akarok vitát.
-
twine
veterán
válasz
Blizzardking #69683 üzenetére
most látom csak, hogy te is írtál...köszönöm neked is a segítséget...
Természetesen nem hagytam a "sípolós kötést úgy", meg lett szüntetve, bármennyire is tetszett a kristálytiszta éles kép, éreztem én, hogy az úgy nem jó, szóval maradt a "zizegős bekötés" addig amíg nem találok(segítségetekkel találunk) valamilyen megoldást.
Körbe nézek otthon milyen kondik vannak(#69686) vandor01:
Köszönöm szépen neked is...nem értek hozzá, így minden megoldás érdekel...akkor próbálok ilyet is rendelni...
nem egy ökör ára...jó ha van ilyen is a dobozban
-
Koncipappa
csendes tag
válasz
Blizzardking #69683 üzenetére
Igazából az lenne a cél, hogy minden egyes csatornára csak 1db 1S akksit kössek. Az ok, hogy szeretném kihasználni az 1S akksikon is az okostöltő képességeit. Láttam az Uruav márkájú, kifejezetten 1S töltőt, de azzal nem tudok tárolási feszültséget beállítani például. Plusz szeretném látni az akksi ellenállását, aktuális feszültségét stb.
A kis 1S akksikhoz gyárilag adott usb-s töltő sokuknál felpüffedést eredméynezett akár az első töltés alkalmával.
-
its_grandpa
tag
válasz
Blizzardking #69541 üzenetére
Akkor nem lesznek egyformák. Nem kaptam 2310-et, IRML2502 lesz helyette amit 08.29-re kapok meg.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Blizzardking #69517 üzenetére
Köszi neked is a bővebb véleményt.
-
fape
senior tag
válasz
Blizzardking #69517 üzenetére
Nincs nagy story mögötte, a blheli_s opensource és ingyenes arra épülő jesc viszont egyik sem. Jazzmavick úgy gondoltam hogy ami opensource és ingyenes az maradjon is az.
Régebben követtem a rcg fórumot és minden a két fejlesztő posztolt értelmes dolgokat a másikéhoz. Szal nekünk elvileg csak jó lehet ha van egy kis verseny.(JFlight/Jesc alapból aszem BF fejlesztő és a jesc-ből próbálja a hobbihoz hozzájárulását kicsit kamatoztatni)
-
zsolee73
tag
válasz
Blizzardking #69508 üzenetére
Köszi a videót, így lehet, hogy megpróbálom. -
Blizzardking
őstag
válasz
Blizzardking #69510 üzenetére
"JESC-et használ valaki?"
Igen, én
Vettem egy négyest. 1460 vót. Mögláttyuk...
-
blackfly
tag
válasz
Blizzardking #69501 üzenetére
És Szancsó.
Köszi a segítséget. Sikerült a frissítés. Repül is.
-
blackfly
tag
válasz
Blizzardking #69418 üzenetére
Szia! Nem vagyok flysky guru, de a programozás sikerült, és osd-n már frankón mutatja az rssi értéket.
-
twine
veterán
válasz
Blizzardking #69427 üzenetére
Ne viccelj... Nehogy már elnézést kérj, mert segíteni akartál
Idő közben le is adtam a rendelést AliExpress-en 6db 2s 300mAh Tattu-ra...
Ma már kétszer voltam kint az egyik parkban repkedni...
Imádom, hogy végre tereptargyak között "cikázhatok"...
Acrozgatás volt a terv, de végül volt ott pár bringás tini, akiket nagy ívben próbáltam elkerülni, így maradt a biztos stab. mód...
Sebaj, így is nagy élmény volt a kis mobula fpv-ben a korlátok, és faágak között... -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Blizzardking #69418 üzenetére
A flysky annyira nem telemetrias, mint az frsky. Vannak ott is drágább vevők, amik tudják
-
cashback
őstag
válasz
Blizzardking #69338 üzenetére
Köszönöm.
Lehet barkács lesz... Még utána olvasok, hogy mi mit is jelent a lipo világában. (25c, 35c...) Forrasztásban otthon vagyok...Erről a weboldalról vélemény? Akár lehetne is innen rendelni (ha ali és egyéb oldalon nem találom amit keresek)
[link]https://www.rc-helicopter-spare-parts-online.com -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Blizzardking #69307 üzenetére
Értem, köszi. Ismerem az aranyozott motort, csak annak meg olyan ára van, hogy azt már nem kicsit túlzásnak érzem. Meg asszem csak amcsiból szállítanak.
A h8minibe keresek vmi tartalékot, lehet akkor a gyári lesz (vagy ami olcsóbb), mert az is nagyon jó.
Már én sem használok régóta kefés mocit, néha-néha előveszem őket. Nálam az az előny, hogy szinte soha nem használódnak el és bírják a strapát is, nem úgy mint a bl-ek. Ráadásul egy bl motor árából veszel 5-6db kefést és itt a bf-el sincsenek problémák. :) csak azok a fránya 1s aksik hullanak nagyon..... -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Blizzardking #69300 üzenetére
A chaoli-hoz képest milyen a lila rs moci?
-
ot93
senior tag
válasz
Blizzardking #69300 üzenetére
Lehet legközelebb lilát veszek, ha los-ban is van előnye.
BF: Hát itt az szerepel, hogy "EXTRA: Preview version of Betaflight Configurator for android: betaflight-configurator_<version>_android.apk"
Szerintem a speedybee nem hivatalos app, ezentúl majd lesz hivatalos is. Gondolom később majd felkerül play store-ba is, mert egyelőre csak githubon van fent.A magyar nyelv meg jó lesz annak, aki nem ért angolul. Én asszem angolra állítom, mert én pl. a telefonomat is angolul használom. Ennek két oka van: van ami magyarra fordítva fura, akár kevésbé érthető, hogy mire is gondolt a szerző, illetve legalább az angolt is gyakorlom.
-
ot93
senior tag
válasz
Blizzardking #69297 üzenetére
Igazából a h8 mini-t nem fpv-ben reptetem, csak los-ban. Ez esetben is a lilát érdemes?
Más:
Megjelent a bf configuratorban a magyar nyelv (10.7.0.). A másik, hogy már android .apk is tölthető, igaz még csak github-ról. -
cd334
tag
válasz
Blizzardking #69278 üzenetére
Hogy szelídebb legyen. A tudásomhoz még túl izgága volt. Kipróbáltam 100 gázbeállítás a maximum 26A volt a négy mocira(fullgáz punch), ez a 1102 szerintem elég takarékos.
-
cd334
tag
válasz
Blizzardking #69275 üzenetére
A gáz korlátozva van 80%-ra a betafligtban és még ezzel a beállítással se volt kitolva a szeme. Inkább kényelmesen gyakorolni próbáltam. A súllyal se törödtem, runcam3 nanoval és egy kissebb vtx-xel, buzzer nélkül még gyorsítani lehetne rajta szerintem.
-
ot93
senior tag
válasz
Blizzardking #69275 üzenetére
Igen, így értettem. Köszi a választ. A speedy bee-t én is megtaláltam, nagyon fasza, hogy bárhol rá tudok csatlakozni a gépre és állítani.
A "diff all" mindent kilistáz, a "diff" ami csak az eltéréseket, nem? -
cd334
tag
válasz
Blizzardking #69245 üzenetére
Én megmaradtam a happymodel háromszögnél, mert szerintem jó képet ad, whoopra könnyű rögzíteni és ha valami van, a csatlakozók miatt könnyű cserélni bármit is. Illetve ezt nem kell szigetelni mint a rögzítés nélkülieket, amiknek ezáltal csökken a hőleadó képességük. Valahogy nem votl jobb a TBS unify pro32 sem, sem a Eachine kis kocka. Happymodel diamond ugyanaz mint a sima háromszög, csak tudott volna rögzíteni(de ugye ezt nem tette ezért ez fölös volt). Kíváncsi leszek a Flywoo GOKU VTX625-re bár ez háromszög, de ez megint forrasztható, nem csatis. Megpróbálok egy rövid videót feltenni egy nemrégi repülésemről.
A rotorbuildson a Tie Micro konfigja most a valóságot tükrözi.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #69213 üzenetére
igen, asszem az lesz az
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Blizzardking #69205 üzenetére
1102-t nem használtam 85x-ben, de 2"-al fogpiszka vázon igen. Szépen viszi és takarékos is.
1103-al (10-11kkv) nagyon bivaly lesz, viszont kb felére csökken a repidő. Viszont durvát ugrik.
1104/7500kv-val meg még erősebb (és nehezebb) lesz, viszont az első 2 között van a fogyasztása. Nem ugrik akkorát. -
Peaceliker
addikt
válasz
van egy új fc 20/30A és vmi 34 usd...azt nagyon dícsérik most
xt-n kapni -
cd334
tag
válasz
Nekem két geprc FC van, eddig semmi bajuk sem volt. Csak arra kell figyelni, hogy a VTX-Camera forrpontoknál a GND csak 200mA-t tud és ezért inkább a VTX meg a kamera földjét az akksi negatív pontjára kell inkább kötni. De ez benne van a user manualba is.
-
cd334
tag
válasz
Blizzardking #69197 üzenetére
A nanonál eddig uruav 550mAh használtam, de nagyon felfújták magukat és már csak 1-2 perc körül lehet repülni velük. Most vannak úton emax 450mAh akksik. Az a fura, hogy a snapper7 kamja nagyon jó képet ad normál körülmények között. Nagyon jól írányítható kezes kis gép. A háromágút nem próbáltam. Érdekes módon nekem S7 crazybee FC-je szépen teljesít, de azóta volt más crazybee/happymodel FC-m, ahol 10m után jelvesztésem volt. Én már nem bízom meg bennük.
A 85mm az nagyon megy 1102-vel. Igen shutterbug munkáságát nagyon kómálom. 85mm ből már két gépem van (összejött a pótalkatrészekből
) A másikban runcam nano 3 kamera volt és kisebb vevő és VTX így könyebb lett, de nekem nincs szerencsém a runcamekkel. A runcam3-ban egy ütközés után belül levállt a lencse(ahogy olvastam ez jellemző ezekre), gyk. javíthatatlan. Korábban meg runcam2 nano-nak pedig valami tápproblémája lett, így most visszakerült bele a caddx eos2. Most van úton foxeer razer nano és a Flywoo háromszög VTX, illetve előrendeltem Caddx Ant-t. Lehet azconfigot is feldobom majd a rotorbuilds-ra. Majd frissítem a micro 2s képeit is, mert azok nem a legfrisebbek, de a konfig az rendben van.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Blizzardking #69197 üzenetére
85-ösbe már érdemes 11xx motort tenni, mert kb 60g lesz aksi nélkül. A 1102 meg nagyon oda fog verni a 08xx-nek.
-
cd334
tag
válasz
Blizzardking #69193 üzenetére
Olyan nincs, de van 6db. habbymodell 0703 19kkv (2 új, 4 kicsit használt)
Én 3BR-0802 18kkv updateltem a 75mm vázba átépített Snapper7 konfigumat, abból maradtak ezek a motorok.
A 3BR-0802 18kkv-hez nekem a gemfan 1636 négylevelű jött be a legjobban. Nagyon szeretem ezt a kis gépet.
-
Niczo
senior tag
válasz
Blizzardking #69180 üzenetére
Ha mindkettőből beszerzek egyet és azt forrasztom be ami pont nem jó, akkor max szintén elfüstöl a fet, vagy tönkretehet mást is? ( a 70-80 Ft-os alkatrész nem érdekel)
ot93: a gyártó sajnos nem válaszolt a levelemre, ahogy az eladó sem.
-
cd334
tag
válasz
Blizzardking #69180 üzenetére
Ahogy elnézem ez egy SOT-23 tokozás. A google és egyéb SMD chip katalógusok szerint a R1 felirat a tokozáson a BFR93 tranzisztort jelöli, de ez nem 100%. Ebben a tokozásban vagy 10000 fajta dolog lehet. A BRF93 az egy nagyfrekis tranzisztor antennás dolgokhoz, ami még elképzelhető ebben a környezetben. Rá kell próbálni.
-
Niczo
senior tag
válasz
Blizzardking #69177 üzenetére
Az első képen ott van még hibátlan állapotban, onnan tudom hogy R1 felirat van/volt rajta.
Sajnos több az eset előtt sem látszott rajta. -
syler123
veterán
válasz
Blizzardking #67746 üzenetére
Megnézem a dobozát, nem emlékszem 18650-es tartóra, csak a ceruzaelemes rémlik.
Az a baj nem találtam videót mi állítja azt hogy fel le rugó húzza be a kart vagy ne, tehát amit fel kell cserélni, ha cserélem a gimbalokat. 1 videót találtam, ott cserél mode2-ről mode1-re, amit nem is értek hogy ahhoz miért kellett kivenni a gimbalokat, de azzal sem lettem előrébb, mert a gázkart az sem állítgatta. -
syler123
veterán
válasz
Blizzardking #67741 üzenetére
Pár akkut megpróbálok így, ha nem lesz gond, akkor tuti ez a baja és csak pénzkidobás a gimbal. Korábban is olvastam Jumper T12 -ről, hogy 2s akkutól meghülyült teljes töltöttségen a gimbal, nem pont így mint nálam, de akkor is. Ma rengetegszer bekapcsoltam a távot, tesztelgettem, semmi hiba. Hideg van úgyis csak whoopokkal megyek, ha azt odaverem, akkor ott marad.
Ennyiért mondjuk lehet veszek egy gimbalt, cserélgetni nem cserélgetem a bal és jobb oldalt, ahhoz nincs türelmem.Az tuti hogy a hobbit a hulladék alkatrészek (legyen az egy Jumper táv), könnyen meglehet utálni. Most újra megjött a kedvem a reptetéshez hogy nem jött elő hiba. Jobban jár aki rögtön egy komolyabb Frsky-al kezdi, csak nekem is szimpi volt az alapból multiprotokollos dolog.
-
Directors
senior tag
válasz
Blizzardking #67469 üzenetére
-
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #67454 üzenetére
erre lehet jo a hajocsavar is? vagy kotelezo azt venni!
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #67405 üzenetére
jah akkor nem gyári gép..
nekem 3br08028 16kkv, meg f3 lap meg stb, majd most még picit könnyebb lesz canopy csere után.
na alacsony fordulat nálam nem játszik, de 3 ágúra lehet tenni kéne majd egy próbát egyszer -
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #67403 üzenetére
Az befér mobv3 vázba?
Nekem 1:45 a repidő már hogy tudom tolni neki rendesen, így számít a kis fogyasztás isilletve nagy fordulaton repülök, szerintem ott jól viselkedik a prop. Amikor elememben vagyok akkor 60-100% között van a gázállás beltérben. Szóval így repülve nekem bejön a prop, reakció idő sem rossz. Lehet kisebb fordulaton nem olyan. Illetve nekem egy 29g os gépen van, tc szerintem nehezebb
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #67339 üzenetére
én is szeretem 716 os gépet, de amint meglett tinyhawk, egyből csak a port fogta
-
Saccco
nagyúr
válasz
Blizzardking #67339 üzenetére
Igen, abszolút jogos. A ShutterBug85 és Toothpick korában ezek már elavultnak tekinthetőek.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Blizzardking #67337 üzenetére
Azért Silverware-rel nagyon jól mennek.
(A régebbi E011-ek, mert az újak nem kompatibilisek.) -
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #67314 üzenetére
Arra külön vennék töltőt
-
válasz
Blizzardking #67303 üzenetére
De jó lenne, csak nem tudok róla semmit.
defy456: Nekem a Boldclash töltővel lettek púposak pikkpakk a BoldClash 1S akksik.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #67270 üzenetére
igen rontja
illetve 1/2 hullámhossz antennát próbálta valaki és rosszabb lett a range, lehet jobban jársz 1/4 el
próbáld vékonyabból esetleg -
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #67265 üzenetére
Minden számít. Ha 1mm el rovidebb esetleg mert tört belőle az meg főleg
-
RevoneX
csendes tag
válasz
Blizzardking #67190 üzenetére
Köszi atnézem. És flyskyal távom van.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Blizzardking #67164 üzenetére
Persze.
De tényleg nem feltűnő. Viszont 200mw-os vtx van, meg állítható szögű kamera. -
RevoneX
csendes tag
válasz
Blizzardking #67056 üzenetére
Air módban repülök, itt vannak az értékeim: [link]
-
RevoneX
csendes tag
válasz
Blizzardking #67054 üzenetére
Nem, épített gépről van lenne szó.
-Bandoracers Bandito frame
-HBS F411 5A FC
-Racerstar 1103 8000kv
-VTX03 FPV VTX
-Caddx EOS2 kamera -
DJGABI
addikt
válasz
Blizzardking #66892 üzenetére
lehet csak a szokásos eachine minőségellenőrzés, de 4-ből 3 nálam mintha rá lenne szegelve a tengelyre, 1 meg állandóan feljebb csúszik pár millit. a motor tengelyre gyanakszom, próbáltam több proppal is, ugyanezt csinálja. azért is állok neki a fenti átépítésnek. amúgy tényleg egész minőségi propok.
de jöttek gyári propok közben, azokat lehet megvágom, aztán ha potyognak akkor potyognak... de flossolva egyébként ritkán vesztek csak el. tartaléknak jó lesz.
b6: passz, nincs nekem. de elvileg tud [link]
-
válasz
Blizzardking #66887 üzenetére
Beléptem (talán a legnagyobb) drónos csoportba Facebookon és láttam egy hirdetést, hogy eladó távirányító amit a napokban tettek fel. Tudtam a srácnak az autója rendszámát illetve azt, hogy babás mert a felvételeken láttam. Megkérdeztem mi a rendszáma... és mondtam neki, hogy postadíj ellenében természetesen visszaküldöm a drónt. Nagyon meglepődött de mondta, hogy a közelben van így félóra és itt volt érte.
-
blountex
senior tag
válasz
Blizzardking #66879 üzenetére
Igen
-
syler123
veterán
válasz
Blizzardking #66871 üzenetére
Mondjuk nálam más a hiba, mert nálam a táv is jelzi a False értékeket, nem kell hozzá betaflight / csatlakoztatott receiver.
Blizzardking: jópárszor, semmi köze hozzá, nem a határokkal van a baj. Van amikor lassan követi le a táv a stick mozgását. Pl lentről visszaengedem középre a jobb sticket. A jobb stick középen áll, de még számolgat visszafele a nullához, nem rögtön követi az érték a stick mozgást. Lehet távhiba, lehet gimbal, fene tudja, nincs kedvem most szerelgetni, majd egyszer...
-
syler123
veterán
válasz
Blizzardking #66869 üzenetére
Ezt a videót érdemes megnézned.
Nem cseréltem még fel, mondjuk az talán még ijesztőbb lenne, ha a gázt nem venné el amikor akarom. Teljesen random mikor működik rendesen. Az pedig már alapból gáz, hogy egy új távirányítót is szerelgetnem kell, már már kabaré.
Amúgy a Review-kat hagyjuk, használják 1 hétig kb... A hibák később jönnek...
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66854 üzenetére
Xlite szokott lenni 100 ért akcióban és az hall os
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged