- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz
Nand708 #48945 üzenetére
Annyira azért nem jó és éles a kép mint ahogy a videón látható.
Sajnos a látott kép nem ennyire jó, és érdekes hogy régebben más kamerával a DVR kép volt pocsékabb a látottnál, most ennél fordítva van.
Tehát kissé csalóka ez a felvétel, és csak szép napsütéses időben, lehetőleg nem késő délután szebb a kép.
Borús felhős, késő délutáni időben meg sem közelíti ezt.
Egyébként hasonló fényviszonyoknál közel ilyen képet ad egy akcióban vett 3 ezer pár száz forintos(most 4 körül van) nevenincs kamera is [link] és ez elkeserítő.
A kép azért ugrál meg hagy ki mert nincs bekapcsolva a táv, ilyenkor ezt műveli a Walkera.Persze akinek kell az OSD kijelzés hogy lásson pár adatot, (ami nem túl sok) annak jó lehet, nekem nincs rá szükségem, ki is van kapcsolva.
Na meg lehet állítgatni a színeket egyebeket, és ha valaki nagyon türelmes akkor talán be tudja lőni rendesen, persze az a beállítás már nem biztos hogy jó más fényviszonyoknál. -
vandor01
senior tag
válasz
Nand708 #48937 üzenetére
ez nem az enyem... nincsen monster V2-om
de biztos vki valaszol ra!a hetvegen kinomban hiaba itt 2db leaderer 1db dino mivel minden cuccom Magyarorszagon maradt... nos ezert a rendelkezesemre allo gepekkel mentem reptetni.. H8mini/E70/X251...
H8 mini
tok jo, nagyon elveztem lostba tolni neki
jol reagál elég gyors ha esetleg nem látod már (kb:100m) akkor leesik
E70
rakat fos tetu lassu nem reagál idoben vagy tul reagal
kicsi a hatotav (30m)..... ha kiszalad akkor az uccso parancs 10sec-ig
azaz akar elszall a pi...ba is8 ejrot megert de 16-ot tuti nem!
elsogepnek jo amig tonkre nem megy vagy elveszikH8 megéri pénzét de lehet teljesen kezdőnek kicsit sok
eloszor az E70 vagy furibee H36 ... par ora gyakorlás utan johet a H8....
es meg evek utan is elvezetes vele kicsit porogni
majd johet az x251....
igaz lostba repulni sok... gyors, oda kell figyelni mert eltunik sec perc -
Jackal2
senior tag
válasz
Nand708 #48606 üzenetére
Abszolút. Van nálam egy Bfight 210, vannak vele bajok, hétvégén megígérem, hogy kirakom a tesztet, de meg lehet venni, semmi komoly.
- a vevő+VTX-szel van egy kis kavarás
- a kamera nem elég védett de egy akkora lencse van rajta, mint a ház
- nagyon könnyű a gép, kb. 250 gramm, nagyon megy, pedig a motorok nem bikák
- a propeller valami kegyetlen, Gemfan 5051 és olyan késhegy szerű, hogy simán megvágja a kezed még akkor is ha áll. RacerKraftról mintázták szerintem
- az XT60 kábel indokolatlanul hosszú tehát az akkut előrefelé tegyétek rá
- az akku leszorító szar, de nagyon kevés hely van alatta, tegyetek fel egy akku védő karbont, és oda is mehet velcro
- BF-et konfigolni kell -
kriszbon
őstag
válasz
Nand708 #48606 üzenetére
Azért azt is vedd figyelembe, hogy az utóbbi időben már nem adnak aksit+töltőt a gépekhez, és ez mind +költség ami azért felnyomja az árat.
A másik hogy ezek a mostani gépek hogy úgy mondjam eléggé minimál felépítésűek, felszereltségűek.
Persze nem azt mondom hogy ez akkor baj, de nem árt figyelembe venni az ilyesmit. -
kriszbon
őstag
válasz
Nand708 #48034 üzenetére
Szia!
Én is olyan kamerát vettem, Foxeer Monster V2-őt, és én sem voltam hanyat esve tőle.
A színeket és OSD-t kivéve minőségre tud ennyit egy 3-4 ezres nevenincs kamera is pl. [ilyen].
A halvány csíkok nekem is látszanak, és hiába raktam bármilyen LC szűrőt, semmit nem jelentett neki.
Én nem tennék rá szűkebb lencsét, mert kicsi lesz a látószöge, ha ilyesmire gondoltál egyáltalán.
Mielőtt tekergetni kezded, a lencse tövénél lazítsd fel a recézett szorító gyűrűt.
Nehezen járt az enyém, mert nem műanyag a gyűrű hanem alu(cseréltem műanyagra).
Amikor meg fel van lazítva, lötyög a lencse a menetben, egy kínlódás volt beállítani.Mondjuk nekem csak halványan vannak csíkok és függőlegesen, de azért láthatóak.
-
stefi81
tag
válasz
Nand708 #47524 üzenetére
Ha a csűrők Y kábelen vannak és ha még féklapokat is akarsz használni, ez 5ch és semmi mix vagy más. Ez a világ legegyszerűbb gépe, amit minden táv tud kezelni. Ha nagyon muszáj akkor egy 3ch-s kocsi távval is el lehet vezetni, még azt is használhatod hozzá, csak nem lesz oldalkormány meg féklap, ami nem fontos. (lesz gáz, csűrő, magassági)
A repülők sokkal egyszerűbbek elektronikailag mint egy multi gép, fc csak akkor kell ha nem te akarod irányítani. -
varadigabor
senior tag
válasz
Nand708 #47125 üzenetére
Foxeer arrow v3 betápot én össze forrasztottam a Tm25-kábeleivel , Monster is olyan mint az arrow. A VSEN kábelt kell pozitív aksi ágra rá rakni, azt PDB-re forrasztottam rá. Nincs bekötve a VSEN, akkor azt jelzi amit a Vtx-töl kap.
Vezeték színekre vigyázz, nem biztos hogy minden az ami általában szokott lenni.
Arrow nekem megpusztult, neki mentem egy fának. Amit most használok 2ezer Ft-os kamera egy hulladék. Már 3x crasheltem 2 aksi alatt
Alig várom hogy megjöjjön.mert sokkal jobb. Mikor este repültem levettem a sisakot, meg lepődtem hogy ilyen sötét lett közben. Képe is jobb, fényekre is jobban reagál.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Nand708 #47050 üzenetére
A KK AIO kamerája és az Eachine 600TVL micro cam egy és ugyan az. Van mindkettő, az utolsó légypiszokig megegyeznek.
Na, ez utóbbi van a LopakoDrónon + VTX03 200mW-on.
Az élőkép sokkal jobb, nincs annyi levágva az aljából és a tetejéből, de egy Eachine DVR-től mit várhatunk?A HS1177 a héten lesz talán beépítve. Ez CCD, ami sokkal jobb színeket, de leginkább sokkal, de sokkal jobb dinamikát jelent. Ja, meg kisebb a FOV.
Az a mikro kamera szerintem túl széles FOV-al rendelkezik a Z-84-hez. Amikor már csak nem csak véletlenül fog menni az irányítása acroban megy be helyette egy jobb kamera.Swift 1-ben nemtom van-e voltage detect az OSD-ben, de a 2-ben biztos h van.
-
vandor01
senior tag
válasz
Nand708 #46363 üzenetére
en pl vettem occcon tx jellegu kis kamerat 9fontert akcioooban a GB-en
minden faszan mukszik de pl a dugaj rajta forditott polaritasu
valamint 150FOV-ja de ha a gepen kozepre allitom akkor a bal oldalbol
tobb latszik... szoval lehet alapbol 120 volt es a +30-at balodlra hozzatoltaknem zavar mert elforgatom a kamerat 10-15 fokkal jobbra utanna minden kozepre kerul
sum sum oda kell figyelni mert lehetnek ilyen "trefas" problemak
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Nand708 #43704 üzenetére
Mivel egy 150 fokos kamera képét nézed cca 60 fokos monitoron, így minden kisebbnek tűnik, ahogy írtad a sebességérzet is gagyi. 90 fokos kamerával jobb lenne a sebességérzet, de akkor meg könnyebben ugrik eléd egy fa. Én praktikus okokból preferálom a nagyobb FOV-ot.
Miután megszokta az agyad, jobb lesz az élmény, de tényleg egy HTC Vive szerű FOV kéne a jó élményhez. De az ilyen VR headsetek drágábbak mint egy komplett versenygép távostul, akkustul, mindenestül. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Nand708 #43328 üzenetére
Várni tovább...
Manapság simán lehet 5-6 hét is, mire végigfut a procedúra.(nem a vámosoknak küldted, csak a postavámnak. A következő lépcső, mikor megjelenik a "vámelőterjesztés" sor, onnan 1-2 hét mire lesz határozat és már csak egy újabb hetet kell várnod mire a zöldruhások kopogtatnak...)
-
molnigee
aktív tag
válasz
Nand708 #41003 üzenetére
Jó látom nincs ARF-ben? Amúgy nem tűnik rossz gépnek, nekem ami nem tetszik benne, alsó aksi, bár ez most népszerű, kamera felfogatás és védettség, egybe alsó lap, kicsit szűkös.
Az ARF-ben meg nincs fpv cam, tehát plusz 10K, igaz a a wizardban is csak dísznek van
Sőtt VTX sincs benne, szóval azért 78$.
Realacc GX210 CC3D Naze32 F3 Racer ARF Without VTX Camera Battery Remote Transmitter -
Jackal2
senior tag
válasz
Nand708 #40552 üzenetére
Jól gondolod, de sajna az is törik, ha viszont nem, akkor valamire átadja az energiákat, hiszen a fizika törvényei szerint valaminek el kell nyelnie. Nekem volt már olyan, hogy kiszakadt a kameracsatlakozóból a kábel, mert földbe állt a gép, de pl. a Falcon 250-en asszem 5 kart cserélten, pedig karbon. Sok esetben tervezési hibákkal kell küzdeni, pl. rossz a furat és gyengíti a vázat, vagy sok a könnyítés és emiatt a teherviselő elemek megroppannak.
Elavulás alatt azt értem, hogy:
- a blogom 1.5 éve indult, akkor a 12A SimonK ESC volt az átlag
- most a BL-Heli és a 30A ESC az átlag, akármilyen shot protokollal1.5 éve mindenki 3S-el repült, most 4S, de vannak 6S gépek is. Az első motorom 400 grammot emelt (/darab), most 1600 grammot emelnek a motorok. Műszaki paraméterek alatt ezt értem.
A konfigurálás is ez izgalmas dolog nem mondom, de az 1.5 éve is bonyolult volt, sőt arra azt mondanám, hogy egyszerűsödött, mert kihalt az OpenPilot
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Nand708 #40455 üzenetére
Kingkong Q25 - 100 méter hatótáv, nehezen döglik, itt írtam róla.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Nand708 #40305 üzenetére
Eddig csak low-end flybar-os helivel bohóckodtunk, szóval nekem a V966/K100 is minőségi ugrás.
Én is végigolvastam az összes vonatkozó topicot, (bár Túlpörgött Iván miatt majdnem feladtam a V977-es olvasgatását) és ez alapján az jött le, hogy első gépnek jobb a kefés, egyszerűen mert nem elég erős, hogy szétverje magát, de ha a 3D alapok megvannak, akkor a brushless a király.
A motorok miatt nem vinnyogok, a gagyi-kopter mániám miatt úgyis tele a padlás 0820-asokkal...(Jackal, nem röhög!!!) salamoni döntés született: behúztam mindkettőt. És persze egyből rendeltem karbon tengelyeket, HCP80 tárcsákat, propokat, tartalék shellt, plusz egy komplett K110 farkat. Ha megérkeznek, egyből alaplap csere, a K100 lap megy a V977 vázba és vice-versa. Szóval, csinálok egy V966-ot, meg egy K110-et :-)
A "kicsi" lesz a családi tanulós, ha véletlenül kinőttük, majd nekiadom valamelyik unokaöcsémnek és nem nem kell siratni az X6-os távot se :-P -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Nand708 #40290 üzenetére
Én is láttam, csak légy van a levesben. Mondom, NÉMET RAKTÁR. Az meg out of stock...
Nem fogok megint másfél hónapot szarakodni a zöld ruhásokkal, és az ár is egész más lesz, ha megtréfálod...Vissza a dilemmámhoz:
A V966/V977 illetve a K100/K100 tesók illetve mostoha tesók. A farok kialakításon és a burkolat festésén túl kábé mindenben megegyeznek. Márkán belül az FCB ugyan az, mindkettő tudja a brushed/brushless motorokat is. A nagyobb kapott egy 15A esc-t meg egy 1106-ost és passz. A WL / XK között meg annyi a diffi, hogy az első WL-protocolt használ, a második meg FTR-es.Kistesó/nagytesó: 0820 vs 1106
A kicsi könnyebb (kisebb az akku is), megbocsátóbb, a súlyából fakadóan kevésbé törik, de a motorok nem örök életűek. Ha valaki kevesli az erejét, jó motorokkal azonnal tuningolhatja egy szinttel feljebb.
A nagyobb meg erősebb, precízebb és tovább repül, de jobban oda is lehet csapni.WLToys/XK táv : Toyota/Lexus
Az egyik a pórnépnek, a másik annak, aki ugyan azt a megbízhatóságot szeretné csak kissé cizelláltabb formában, vagy akinek már ciki egy népautóba beülni.
Mindkettő táv 6 csatornás, teljes méretű, erősített kimenetű, csak más a célközönség: Toy grade vs Hobby grade
NRF24L01 vs CC2500 (A Wl itt nem a szokásos V202-es protocolt használja, hanem a KN-t. Ez jó, mert nagyobb a range, stabilabb az átvitel, de rossz, mert nem megy vele kismillió kopter).
A Wl-ben a curve-okat nem tudod állítani és nincs modell memória.
A két táv ára kábé ugyan az, de az X6-os valóban szofisztikáltabbAz én esetemben ez másodrendű szempont, mert a modolt DEVO-k (7E, 10) mindkét protocolt ismerik és mindkét távot lenyomják, mint a bélyeget, szóval úgysem ezeket használnám...
Technikailag egyértelműen a K110/V977 a király, és hosszú távon a fenntartás is kevésbé tűnik macerásnak, de én fakezű vagyok, meg ultra-óvatos és itt is a kezdő-gépnek-elég-a-coreless felé hajlok.
Szóval:
K100:
- Full-feature táv, modell memóriával
- Kisebb súly
- Kezdőnek is kontrollálható erő (tovább szoftolható a távról)
- In-door kompatibilis, nem nagyon veri szét sem magát, sem mást, ha koppanV977:
- Masszívabb farok
- Brushless powah!, tartósabb főmotor
- Jobban bírja a szelet
- Lényegesen hosszabb repidő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest