- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnigee
aktív tag
Igen, az a fejlődés, hogy pár fordulót sikerült nagyobb sebességel, kicsi sodrodassal bevenni
kezdek ráérezni hogyan kell. Utolsó aksinal jöttem bele amúgy, de amúgy ez volt az első komolyabb napom hogy fákat kerulgettem, korábban csak nyílt terepen voltam és azért nagyon más, szóval ez is fejlődés nekem.
-
syler123
veterán
Olyat is akarok venni ami masszív. Ezek az akkuk nem robbannak csak lángolnak eléggé. Szerintem ezt meg kell fognia egy pénzkazettának. Meg azért nem fogok csavarhúzót döfni egyikbe se, mielőtt lecsukom a pénzkazettát
Tisztára beparáztatjátok az embert, mintha egy mini instabil atombombával a párnám alatt kellene lefeküdni.
-
syler123
veterán
Hát nem tudom, ezen a videón jól állja a sarat. Esetleg az egészet még beleteszem egy ilyen Lipo tűzálló táskába.
Hol kellene tárolni, páncélszekrényben?Vagy még azt is ássam el a hátsó kertben?
-
Teréz Atya
senior tag
Hubsan X4 propi a legjobb. Itt irtam rola.
Ocska utanzatot ne vegyel, mert a felet eldobod. -
Minstrel
senior tag
-
fape
senior tag
Nekem ilyen van: Gopro Hero 2 lens Német országból hamar megjön.
Valamint még a beállításokkal is érdemes játszani egy kicsit: (félig meddig) ajánlom magamat -
molnigee
aktív tag
A 8%-os toysho kupon van folyamatosan, jó a wizardra is meg minden hobby cuccra!
Meg van most a márciusi kupon is: -10% : Marchsale10 ez is jó rá!
Én meg elrontom a pidejeimet,: Wizard 220 worong PID's
A videó második felében összeraktam a hd képet és a fpv képet, látni mennyi a különbség látószögben. -
syler123
veterán
Köszi hogy szóltál, valóban, néztem videókat és nagyon nem mindegy melyiket veszem, és nem vagyok éjszakai bagoly, tehát nappal fogok drone-ozni szép időben. Árban nagyot ugranak ezek után az Fpv kamerák, pedig képminőségben az analog jel miatt gondolom nagy eltérés nincs köztük, vagy igen?
Pl a RunCam Swift 2-vel több részletet láthatok, mint mondjuk a Falcon gyári kamerájával? Melyik látószög lenne ideális, jól gondolom, hogy a 150 fokos?
Úgy megoldható, hogy kapok a Swift2-höz egy 5 pines kábelt és annak a másik felére tűvel kiszedve a kábeleket beleteszem a 4 szükséges kábelt a Falcon borad-ra köthető 4 pines csatlakozóra? Gondolom direktben a 4 pines falcon csati nem fog rámenni a Swift 2 , 5 pines bemenetére.Tehát valami ilyesmire gondolok.
-
syler123
veterán
Köszi! Legalább tudom hogy nuts-ot kell keresni.
Nem m3 méret, m3-ra való anyacsavar tuti nem jó rá. Ez alapján talán az m1.6 lehet. Még azért pár cimbit megkérdezek hátha felusmerik / van nekik ilyen.
-
molnigee
aktív tag
És melyik szimulátorban van brushed gép, megszakadó videó jel, szél, gyengülő motor, gyengülő aksi?
Szimulátor elég optimális körülményeket ad, szinte csak a repülésre kell figyelni. Élőben meg 5 másik dologra is, amiből egyet elnézel és már padlón is vagy.Sajna a brusshed motor nem fog zuhanásból kimenteni mint egy racer, nagyon meg kell gondolni milyen magasságból, milyen aksi állapottal kezdesz neki egy flipnek. Az 1-3 percben még simán visszajön, a vége felé meg már hiába van max gáz, szépen beleáll a földbe.
Amúgy szimezek is rendszeresen, ott olyan könnyű...
-
Teréz Atya
senior tag
Hmm, terveztem, de olyan hosszura sikerult cask a bevezeto, hogy inkabb lett a gyorstalpalo.
Es sok dolog van, amit en sem ertek. Hihetetlen, de igy van.
Ha, es amennyiben nyaron elhuzok egy feleves sabbaticalra, akkor lesz. Ha nem, akkor gozom sincs. Mindenesetre a csaladtagok, baratnom, haverok nem tamogatjak h meg tobb idot szenteljek az egesznek. Nem is ertem, Jackal hogy tud ilyen tempot diktalni, szerintem klonozta magat. -
Geller72
veterán
Mármint mi nem jelent semmit?
. Nem írtam semmi olyasmit, amire ilyen választ vártam.
. Azért raktam ki a képeket, mert jó néhányszor téma volt, hogy a Falcon F180-as akkuja helyett milyen akkut rendeljünk, ami nagyon jó és be is fér, vagy nem fér. Valamint, hogy arányaiban mekkora a gyári akkuhoz képest. Abszolút nem azért raktam ki, hogy lám, az Eachine akkuja milyen kicsi és ippen akkora kapacitású.
.
Sry, ha félreérthető voltam. -
twine
veterán
Bocs a félig Offért:
Talán érthető a párhuzamom
Ha szüksége van valakinek biztosításra, lesz "gyári száma" is!
Ha nincs rá szükség, lehet ugyan zsörtölődni, de minek!?Személyes vélemény, én sem akarok senkit ekézni, csak vannak gondolataim, amit már próbáltam pedzegetni itt!
Csoport1:
Az itt jelenlévők nagy részénél, főleg aki még videókat is tol, azt látom, hogy a hátsó kertben, vagy a falu határában zümmög, de legalábbis értelmes ember,(respect a topicnak) és odafigyel a környezetére!
Ezekben az esetekben, ha nem szop@tod rommá a szomszédod, vagy nem kezdesz el a mászókázó gyerekek között cikázni a játszótéren, a kutya rád nem hívja a yardot!
Tehát felesleges a zsörtölődés, mert ezzel is saját magunkat szopatjuk...minél többet ugatunk, annál jobban harapja a média, annál hangosabb lesz ez az egész sz@rság, és annál több tudatlan f@sz fogja rád hívni a rendőrséget!Csoport2:
Ha akarja, ha nem muszáj biztosítást kötnie, mert pénzt akar keresni! Azt pedig csak nyugodt körülmények között lehet, mert fél úton nem lehet abbahagyni, ha az ember elvállalt valamit, és kopogtat a vállán a "törzs"!
Ilyenkor előveszi az ember a papírjait, igazolja magát és a gépet,majd minden folyik a normális mederben!Szerintem abban mindannyian egyetértünk, hogy szabályozni kell ezt a dolgot!
Mert sajnos nem csak olyan értelmes emberek vásárolna "drónokat", mint akik itt laknak a topicban!Abban sem vitatkozom, hogy a magyar szabályrendszer a legtöbb esetben rémálom!
Igaz!!!
Nem is akarom védeni a jogalkotókat...Viszont kíváncsi lennék ebben a technikai katyvaszban hogyan alkotnánk olyan jogszabályi rendeleteket, amibe lehetetlen belekötni!
Mert ugye más munkáját a legkönnyebb ekézni,és hibákat kiskapukat keresni! Ellenben a nulláról megalkotni valamit elképesztő nehéz! Főleg itt, ahogy ti hozzáértők is bizonyítjátok annyi átfedés és "trükk" létezik, hogy szinte szabályozhatatlan! De így viszont nem maradhat!Nem is tudom...asszem csak ennyi szorult belém
-
Teréz Atya
senior tag
A banggood forumon parasztlazadas keszulodik.
-
syler123
veterán
Köszönöm!
Srácok, holnap kössek rá akksit vagy ne?
Teréz Atya: Létezhet olyan beállítás ami miatt megsül az ESC? Akksi csak olyan rövid ideig volt rajta, nem járattam a motorokat.
Ez a ESC kalibrációt előtte is össze vissza csipogásra csináltam. Vártam ugye a Blheli zenéjét, de ez meg nem olyan hangot ad. Videóban meg pont az volt a Falcon 180-on. -
Teréz Atya
senior tag
TeHaiX!
Az osszefoglaloba kerules mar nem rajtam mulik.De akkor mar az akkusemlegesitos cikket is be lehetne.
-
szacsee
nagyúr
Szerintem drága.
Ua. lehet, mint a hobbyking-es, csak kijelzővel.
50$ és kb. 35x20x20cm-es csomag és van kb 2 kg. Esély nagy, hogy megsarcolják, akkor pedig 20 ezer ft fölött lennél.Hobbykingen lehet venni akksival is, most lestem meg kosárba dobálva. Akksit én is habrepülővel és egyéb cuccokkal rendeltem anno.
Itthon, ha nagyon olcsón kell:
SMA-050 (solomon koppincs) ~12K
Drágábban:
Solomon SL20 ~17,7K
SL-30N ~23KSMA-051 már 18K körül van és az SL-30N-t másolja, de inkább SL-20-at vennék, ha itthon venném, vagy SMA-050-et mivel csak hobbira kell.
Legjobban a HK-s pákával járhatsz, ebayen, banggoodon is van pótfej.
Pákaheggyel pedig ebay tele van rogyásig kb 10db-os szett 10$ max.
Drágábban meg Weller, ESRA stb.Nekem összerakva drágább lett és kinézetre bazáribb (codegen táp külső) mint a hobbykinges cucc.
Kb 2-3000 ft volt a vezérlő, 2k a páka, 5K a trafó + biztosíték, hálózati kábel stb... szóval postával is olcsóbb a hk-s mint a legózott, hacsak nincs otthon 24V-os hálózati trafód.
Akksit rendelve pedig felfoghatod úgy, hogy ingyen volt a szállítás az akksihoz, az állomás meg 10000ft-ba került. EU-ból jön, szóval kb 1 hét alatt itt is van.
Húgomnak ilyet vettem pirográfnak kipróbálni és azóta is használja pedig ott nem 3-10 percig kapcsolja be. Lidl-s kb egy kép alatt tönkre ment volna. -
szacsee
nagyúr
Kerüld nagy ívben!
Kb a hakko koppintással 10x annyit forrasztottam idáig és a fűtőbetétet még nem cseréltem.
Hobbykingen is kapni, ha nincs kedved összeszerelni és akksit rendelve nem fáj annyira a postaköltség. -
Teréz Atya
senior tag
Najo, lelovom a poent. A magnetometernek bezavar a PDB / ESC-ek altal keltett magneses ter. Ha versenyzesre kell, no para, semmi baj. Ha navigalasra, akkor jo messzire kell tenni a PDB-tol az FCB-t, es keves magnesezheto fem legyen a kozeleben. Ha ez sem segit, akkor kulso magnetometer kell. Ez viszont altalaban SPI buszon kommunikal.
-
virbo
csendes tag
Na hát ez az, a freerider-ben nem is gyorsult be. Megnéztem még, adtam némi "holtjátékot" a gáznak, de nem segített. Olyan érzés mintha dönteném a géptestet előre olyankor (forgás és oldalazás közben)...
Teréz Atya: Ezen a gépen nem hajlandó működni normálisan a táv (Taranis), a Yaw csatornán csak egy minimumból maximumba ugrás van ha jobbra teljesen kitérítem a kart, balra semmi reakció. Érdekes módon otthon ez rendesen megy...
A freerider új verziójában csak a pályák mások, vagy egyebet is módosítottak?KaiotEch: ja nekimegyek mindennek és lepattanok...
Ja igen, és a Liftoff-nak nálam marha nagy laggja van az irányításra, használhatatlan.
-
medvegy
aktív tag
Ha jobban megnézed a videót (és az összes többit a YT csatornámon) illetve YT-n a leírásokat, sehol sem állítom hogy én lőttem a felvételeket (azt meg kötve hiszem, hogy akármilyen hivatalos szerv a PH fórumokat böngészgetné). Valaki más is csinálhatta őket mondjuk 2015-2016 folyamán valamikor. Mi van ha én csak vágtam/szerkesztettem és közzétettem
Azért látom az elmúlt hetek hisztikeltése a médiában megtette a hatását
Nem fog január 1-től nyakunkba szakadni a SWAT. Január 1-től lényegében nem változik semmi, annyi történik hogy a rendőrség bírságolhat 'drónozásért'. Eddig is eljárhattak - el is jártak kb. 10 esetben 2016-ban - de az ügyet tovább kellett adniuk az NKH-nak. A szabályzás várhatóan 2017 nyarán jön ki. A tervezet már kint van és véleményezhető. Ahogy elnézem a tervezetet a szabályzás sem lesz feltétlenül rossz nekünk. persze lesznek megkötések és tejelnünk is kell majd valamit... -
Petyuska111
tag
Nem viccből írtam. Mikor teszteltem a 2 kamerát, tök ugyanarról a témáról készítettem fényképet a 4MP-es szenzorú Runcam 2-vel, ill. a 12MP-es szenzorú Firefly Q6-tal. Ég és föld. A Runcam 2 elmosódott képeket csinál, a részletekről meg inkább ne beszéljünk. Videóban nincs ekkora különbség, mert a full hd is ugye csak 2MP, ott a nagyobb szenzor nem akkora előny (de: azért a nagyobb szenzor valamelyest ott is jobb képminőséget ad!). Lehet, hogy olyan szinten már nincs különbség 2 eszköz közt, hogy a szenzor pl. 12 vagy 16 vagy 20MP, de 4 és 12MP (ill. 16MP, mert a Firefly a 12MP-es szenzorával 16MP-es képet készít, nyilván a 12MP-t felskálázva) között fényképek esetében brutális a különbség mondjuk részletességben, a Firefly javára. Tudom, mert láttam. A rezgés amit írsz teljesen indifferens, mert jó fényviszonyoknál (de megkockáztatom: akár nem teljesen tökéletes fényviszonyoknál is) fényképezésnél olyan rövid záridőt használnak ezek az akciókamerák (ha szükséges, akkor magas ISO-értékkel kombinálva), hogy quadkopteren használva sem lesznek elmosódottak a képek. Abszolút alkalmas fotók készítésére a Firefly, bár a többség nyilván nem erre használja. A Runcam 2 fotózásra nem alkalmas. Hogy ez kinek szempont, azt mindenki eldönti maga. Ja, még annyit, hogy mindkét gép 4:3 (vagy 3:2, erre nem emlékszem pontosan) képarányú fényképet készít, amit nem teljesen értek, mert videóból meg tudnak 16:9-et. Fényképnél nem is állítható 16:9 képarány. És persze, a videóból is kiszedhető kép, csak hát az 2MP-es lesz (full hd videó esetében), míg fényképre állítva a Firefly 16Mp-es képet lő. Nem mindegy, ha fentről akarsz feltérképezni egy területet és fontos a minél nagyobb felbontás. Előbbinél a szomszéd medencéjéből csak egy kék paca látszik, utóbbinál meg a medencében monokiniző asszonyka mellbimbója is. Na, ezt csak úgy olvastam valahol, és nem is ajánlom senkinek, csak példaként írtam, amúgy teljesen felháborító:-)
-
-
jozsi252
veterán
Én most vagyok tervezés fázisba, egyelőre nagyjából meg van hogy miből mit szeretnék, csak a megvalósítás nehezebb. Mivel még nem építettem racert, így az elektronikához kellene segítség, szóval keresek valakit aki segítene az összerakásba.
Én Wellpower 45-90C-s akkuval szemezek.
-
molnigee
aktív tag
Jó, akkor 50K-ból csak 8db aksi jön ki, de azok azért mág elág jók, nem átlagosak, tehát megint csak végleteknél tartunk.
Én akkor pórbáltam a nihuit, amikor falcon 180-al fpvztem, és egyáltalán nem fogott el az instantget érzés, inkább a jó hogy ilyet nem vettem érzés fogott el.
Nekem X5C -> xk x251 -> falcon 180 volt az út. Mindegyik hozta az azta ku..va érzést. -
kriszbon
őstag
Vagy még az is, hogy nem kellett volna kifosztani a postát, kimenteni minden pénzt belőle, hanem fejleszteni is kellene.
De itt nálunk ez a módi, nem a fejlesztés.
Óóó.. bocs az kimaradt, hogy fejlesztettek itt is, a vezetőség bérezését felfelé.Rajtad kívül senkinek nincs ötlete erre (#33656)?
-
molnigee
aktív tag
Még hogy este nem lehet gyakorolni
Karácsonyi kivilágított, mér már dubai fényeket megközelítő pálya
Eachine qx95 nightfly -
kimista
aktív tag
arról én nem tehetek, h nincs fb-od.. sajnos (vagy nem sajnos) a fb meghatározó felület a kommunikációban, ezt kár tagadni. Azzal, hogy nem vagy része, nagy dolgokról lemaradsz. persze van alternatíva, de kérdés hogy a kisebbséghez akarsz tartozni, aki használja a whatsappot skypot stb vagy használod a fb-ot mint kommunikációs csatornát. Nem rossz a FB, ha jól van használva.
Én se szeretek boltba járni, de mivel csak ott kapok kenyeret, kénytelen vagyok.. -
twine
veterán
Repülési engedély?
Arról nem olvastam...
""Ami a kizárólag magáncélú – hobbi célú – felhasználást illeti, külön hatósági engedély beszerzését pillanatnyilag nem igényli.""
Ez a része ok...:"a légijármű tulajdonosát teljes körű büntetőjogi felelősség terheli a használat során bekövetkező balesetekért, anyagi kár okozásáért, a légiközlekedés szabályainak megsértéséért."
Ennek tudatában röptettem, hogy büntetőjogi felelősséggel tartozom, de ugye legjobb tudásom szerint szabálykövető próbáltam maradni...
A megengedett 120m Rc hobbi magasságot nem léptem át....stb..stb...De azzal nem "vitatkozom", hogy nem vagyok egy szép látvány a felvételen
-
Teréz Atya
senior tag
Hat, igy jar az, aki hirportalokrol tajekozodik.
Megneztem az USD/EUR arfolyamot meg reggel, mondtam h az Indexnek igaza van, erre most nezem es ugy visszakorrigalt mintha trump/soros/putyin/gyikemberek kalapaccsal vertek volna vissza. No, ennyit a korai oromkodesrol.Akciok:
balck friday - tavaly nem volt olyan durva, mint amire szamitottunk BG-n. Singles day meg nem volt.
Alin singles day oromere felvittek az arakat majdnem a duplajara es abbol akcioznak 40%-50%-ot. Valami foglalatot akartam rendeleni, de inkabb varok j hetig. Tavaly ilyenkor meg nem volt Alis accountom, igy nem tudom milyen arra fele a fekete pentek.
Hobbykingen akcios a Quanum Cyclops, 40 dolcsit szerintem meger. Tavasszal 50+ dolcsiert vettem a csupasz Quanum V2-ot. -
_X10Dead_
aktív tag
A nagyobb fejesek (Cyclops, V2, HeadPlay, Eachine One, talán még a KDS is stb.) szemüveg és VénTrotty kompatibilisek.
Az ultimate modding bajnok még mindig a Quanum V2, mert a pillecukor vázat is úgy faragod, ahogy jól esik. Mondjuk abban úgy néz ki az ember, mint egy első generációs, lepukkant cyborg, de első szemüvegnek kiváló, mert addig faraghatod, míg jó nem lesz.
A Cyclops dimenziói rendben vannak, ha a beépített technika elég, akkor felfoghatod úgy, mint egy kevésbé ocsmány, RTF V2-t.
Ha ázsiai típus vagy (kis, kerekded fej, apró orr, rövidlátó), esetleg gyereknek veszed, akkor a VR D2 egyértelműen bajnok.
A mindent-bele óccó megoldások közül még a KDS-t,és az UFO V3-mat is érdemes megnézni. Ha nem túl öreg a szemed, azok is rendben lesznek -
kimista
aktív tag
a színét leszarom igazából, nekem a hatótáv a lényeg.
a taranis tudja a km-t, a turnigy9rpro+xjt szintén. A jelenlegi fostalicskám 2-300 méter után akadozik..
csak az a baj h kb sehol sincs infó a hatótávról, pedig én ez alapján választanék távot
sajna a devo10-nek is ilyan 6-700 metert írnak, ami nem egy nagy dolog.. két fa és már csak 400 méter, ami lókuki -
-
vandor01
senior tag
ja ja adjak futubaval CSAK.... itt van pl ez [link]
na most a kerdez-felelekben irjak, hogy az X7-es TAV-unkat bas...juk
szoval igy mar akkor a futuba felejtos... vagy receiver nelkul kell venni
es olyan futuba receivert kell venni ami X7-hez jatszik....
de nekem lovesem sincs melyik az....az lesz a vege hogy vmi nepszerubb TAV-ot kell venni azt
majd ahhoz a gepeket/receivereket....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy ruhás topik
- Asztalos klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Medence topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged