- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Elfüstölt mind a 4 esc vagy csak egyet szeretnél cserélni? Ha minden cserélnéd, akkor bármilyet vehetsz, sőt, akkor már inkább valamilyen bl_heli-s esc-et vegyél. Ilyenek pl a Racerstar ESC-ek.
De hátha ajánlanak neked más típust, ne kapkodd el. Van aki itt írta hogy széthullanak neki a Racerstar esc-ek, ilyen darabokban jönnek le róla az alkatrészek, mások meg dicsérik... szóval...
NightLord: +1 a "soha nem volt gondom az alival" tábornak. Mindig minden megérkezett, ha nem akkor visszafizették. Hiába kritizálják, elhiszem hogy vannak negatív tapasztalataik, de attól még másnak bejött és nem kellene mindenkit lebeszélni...
-
syler123
veterán
Elvileg ez a motor ugyanaz, csak feketében. Legalábbis KopterGéza szerint az, én elhittem neki
Lehet veszek belőle egy tartalékot és megpróbálom bl_helisíteni, aztán ha megy, mehet a többi
-
syler123
veterán
Rengeteg jó váz van, ízlések és pofonok. A realacc x210 váz elég könnyűnek számít, már ha szereted azt az elrendezést. Lényeg hogy könnyű legyen. Valahogy a Falcon 180 váza sem túl könnyű, pedig nem vastag.
Pár tipp:
Rengeteg olcsó és jó váz van. Én kb ezeket nézegettem. Nekem ami legjobban tetszik váz az az RD-210. Nagyon jó elrendezésű, jól el lehet férni benne. De szerintem a Falcon 180 motorjaihoz nehéz lenne. Plusz külön kart sem lehet hozzá venni, csak komplett vázat.
-
Teréz Atya
senior tag
Valami 210/220-as vázat választanék, amire felmennek az 5 colos propik, arra bőven elegek a 2204-es mocik meg a 20A-os ESC-ek. Mondjukrá én 280-as gépbe mentettem át az elektronikát, ez lett a KGB project, de nem tudom h a 2204-es mocik 6 colos propokkal mennyire fogják bírni a repülési stílusomat.
-
syler123
veterán
Érdekes. Biztos a hs1177 többet kajál. Nekem a 12V-ra kellett kötnöm, hogy adjon képet. Szóval szedhettem le a recievert, mert eachinék a 12V-os forrpontokra ragasztották
A lényeg hogy jó lett bár a csavarokon még mindig kellene húzni, de már alig van menet rajtuk...Más: Nagyon király a Banggood-os gopro lencse, gyakorlatilag alig van torzítás és brutál látószöge van
-
syler123
veterán
Nem, ez új projekthez lenne
Szépen lassan akarok majd építeni egy Martian 2 vázra épülő gépet, de még fejben nincs meg az összes összetevő. A racerstar motorok, martian 2 frame, foxeer hs1177 kamera eddig tuti. Az ESC-ek, pdb, vtx és reciever még nem biztos. Kb 30eFt-ban meg fog állni szerintem.
A Falcon 180-on ott a 12V, elvileg az rendben lehet, most nem kínlódtam a Foxeer kamerával.
Amúgy sikerült életet lehelned a Falcon 180-ba a crash után?
-
Teréz Atya
senior tag
Új Falcon 180 vázba vagy másba? Ha falcon 180, akkor le kell forrasztani az ESC-eket, de a PDB-ről, mert a váz lyukain nem férnek át. Ha másba, akkor jó hír, hogy még a 280-as NightHawk vázba is befér az elektronika és pont elég hosszúak a vezetékek, így a motorok vígan elvannak a 280-as karok végein..
-
Teréz Atya
senior tag
Én a Kingkong Smart100-al eléggé elégedett vagyok.
-
molnigee
aktív tag
Igen, viszont meg is kell cáfolnom magam, most néztem meg a eachine ts5823-at, szanaszét sugárot, nagyjából minden sávban 1 helyen rosszul, mellette jól... pl A1-en jó a2 ugrál, b1 jó b2 rossz stb végig így...
Viszont akkor az wizardba nem ilyen van, mert az tényleg jó. Mindegy ingyen jó ez is, ha nincs más lehet használniKiváncsi vagyok az 526 jó lesz e... ha nem, veszek isten bizony egy foxxer vagy aomway adót 6-8Kért...
-
molnigee
aktív tag
-
Teréz Atya
senior tag
-
syler123
veterán
Az 1300-as Infinity befér ha a bal hátsó főelemet kiszeded, én is úgy használom.
A csipogót 3,6V-ra szoktam állítani, így van időm leszállni és 3,7V környékén szállok le. A csipogó hamarabb csipog mint kellene, mert ha adsz egy gázfröccsöt, akkor leesik a feszkó és elkezd csipogni. Szerencsére olyan csipogóm van ami miután visszament a feszültség, utána elhallgat.
-
syler123
veterán
Nem használsz csipogót? Kellene!
Nem te vettél 1500mah-s akkukat a Falconba, befértek rendesen vagy a tetejére tetted?
Az RTF 1600mah nem nagyon akar készleten lenni. Mondjuk ma fura volt, mert ahogy felszálltam nem sokkal utána elkezdett csipogni a csipogó, leszálltam, de utána ki tudtam repülni rendesen az akkut, lehet csak a csipogó viccelt meg.
Ennyiből talán az Infinity akkuk megbízhatóbbak.
-
kimista
aktív tag
a b6 mini kezdőnek jó. haladóknak már többcsatornás, nagyobb teljesítményű töltők vannak.
a gyárival sincs semmi baj, csak lassú, mivel csak balansz csati van, és nem tudod megküldeni 2-3 amperral.
én hónapokig használtam ilyen töltőt.
aztán ha már van több aksid, mondjuk olyan 4, akkor jól jön a b6. 4 felett érdemes beszerezni még egy töltőt. jellemzően ilyenkor már úgyis 10+ aksi van, és akkor lehet komolyabbat venni. Nekem is kettő van, 15 aksihoz. -
Geller72
veterán
Nekem vannak 1300/4S/70C-s és ugyanilyen 1500-as Infinityk is.
A kisebbik 150 gramm, a nagyobbik 180.
Amikor elvisít melletted a gép és a táv nem a te kezedben van, nem mondod meg, hogy milyen akku van rajta. De ha te irányítasz, érezhető. Legalábbis én érzem.A hármas propokkal nem annyira, de a kettesekkel jobban. Ez is érthető. Ha van 5-10 db akku a "zsebedben", amikor kimész repkedni, szerintem mindegy neked, hogy fél perccel kevesebbet bír az akku, viszont mozgékonyabb a "vas". Gondolom, azért kérdezted, mert szinte "forintra" ugyanannyiba kerül a két eltérő kapacitású akku.
.
-
Geller72
veterán
Ha csak repkedni akarsz, semmi céllal, akkor az 1500-as. Komolyabb, manőverezősebb, "raceresebb" tempóra, ahol kurva mindegy, hogy 4 vagy három és fél percig tolod neki nyélen, ott a súlya miatt szerintem érezhetően jobb a kisebb. De ezt már azért szerintem pár százszor megvitattuk.
.
-
fape
senior tag
Laptop táp, ami 11-18V, 5,5-3,5A+ tartományból, ahogy kiadja a 60-70W-t. De inkább több legyen abból nincs baj, mintha kevesebb. Sokan használják pc/szerver tápról is, ami 12V és 10+A.
Én egy aliexpresses ibm thinkpad koppintás táppal használom (16V 4.5A 72W).Annyit érdemes még tudni, hogy mini estén a 60W-t (simánál 50W), csak 15+V-s táppal tudja leadni, A 12V-ossal csak 43-45W jön ki mindkét fajtából. Igaz ez csak a párhuzamos töltésnél okoz gondot.
Viszont 12V-s olcsó led táppal tele van az összes online piac -
popi1987
csendes tag
Isten ments, hogy egy hatalmas vitát nyissak, csak leírom én hogy látom az utóbbi időben a helyzetet itt.
Azért ne keverjük össze azt, hogy belefogsz, elolvasol mindent a témában a neten és megcsinálod nagy nehezen (esetleg tényleges erőfeszítéseid kudarcba fulladnak), meg azt hogy itt kérsz mindenhez "szájbarágást", majd mikor megkapod a választ, akkor te kijelented, hogy te jobban tudod és úgy fogod csinálni. Mert úgy 2 dollárral olcsóbb és szerinted jó lesz úgy is, vagy bármi hasonló okból.
Szerintem a két dolog nem ugyan az.
( Senki sem született tudósként, de senki sem úgy lett az, hogy interneten könnyen fellelhető információkat követelt a fórumon. Igen is érezze magát kicsit rosszul, aki "hülyeséget" kérdez / tervez és leteremtik. )
-
maximilian4
addikt
+ syler +1
Ráadásul ezt a "szakmát" nagyon máshogy (pl. képzés keretében) kitanulni sem lehet. Nyilván aki ért az elektromossághoz, elektromos dolgok szereléséhez végzettségéből fakadóan annak könnyebb dolga van, de én ezért nem fogok egy több éves középszintű vagy emeltszintű szakképzést elvégezni. Vicces is lenne.
-
syler123
veterán
+1
Nekem az lett előadva, hogy én kezdő vagyok úgyis széttöröm a Racer-t vagy elrepül a fenébe (csak a kiválasztottak tudnak vele repülni). Nem ez történt, azóta sokszor repültem vele és jól megy. Az xk x250-et teljesen megbántam, pénzkidobás volt. Megtanulni az alapokat elég volt az Eachine h8s is.
Valahol el kell kezdeni, te kimista hogy kezdtél el gépet építeni? Bárki hogy kezdett el? Nézett videókat, tanácsot kért és belevágott / megtanulta. Hagyjuk ezt hogy a csak kiválasztott emberek képesek pár dródot odaforrasztani. Én ugyan még ilyennel nem foglalkozok, de később lehet én is belevágok. Nem kért ő semmi lehetetlent csak egy leírást, elvileg pont erről szólna a topic, ha elakad a projekben segítünk...
-
syler123
veterán
Az 3 dollár. Hát te tudod, nagy reklamálni valónk nincsen. Meg azért ne rágjanak be a magyarokra. Nekem valamelyik nap refundoltak 10 dollárt.
Teréz Atya: Az úgy nem gyenge, azt hittem 300m-től távolabb nem megy már a vezérlő miatt sem, ott már esélyes hogy átkapcsol failsafe módba.
Mindenesetre akkor veszek még 1 antennát, így tuti mind a kettő RHCP lesz. Annyira nem lehet rossz az antenna hogy ne tudja a 300m-t gondolom.Jelenleg neked a failsafe a Racer-en a zuhanás? Vagy süllyedést adtál meg neki? Ha beindul a failsafe és közelebb rohanok, akkor megfogható a gép vagy akkor akku kiszedésig a failsafe aktív?
-
syler123
veterán
Én is kíváncsi vagyok már, de még jópár akkut kirepülök mielőtt felveszem a szemüveget
Biztos egész más élmény az fpv, de bele lehet jönni, mint mindenbe.
Én mondjuk még csak Angle módban repülök, lehet így is marad.
Ez szentségtörés Racerrel?Engem a pörgés forgás teljesen hidegen hagy. Később majd elválik, ha nagyon profi leszek hogy megpróbálom az Acro vagy Horizon módot.
-
Baku
aktív tag
Csak szerintem (mivel én irtam
)
Gyári állapotában természetesen, mivelhogy sem a leírásban nincs szó róla, sem olyan kezelőszerv nincs, sem média rögzítő eszköz csatlakozási lehetőséget nem látni rajta (USB csati, vagy SD kártya foglalat )
Aztán az utólagos mókolás az már más tészta .... -
syler123
veterán
Gyárilag nem tudja, de megoldható. Eachine ev800 dvr-re keress rá.
Én majd lehet rákötözöm a gépre egy régebbi telefonomat
Annyira nem izgat a videózás hogy kamerát vegyek rá.
-
-
vandor01
senior tag
mind a ketto jo.... piacra eloszor jott a B6 50W-al kicsivel utanna a B6mini 60W-al barmelyiket veszed jo lesz a választásban te döntesz mire kell? 1-2-3 kisebb 2S aksi vaqgy 4S .... mert ugye sok nagy aksinak tobb power kell... szamolj aztan döntsd el magad no es persze a beszerzesi ár is szamithat!? valamint az inputra hasznalt adapter megléte? és ereje! mert ha csak 50W-es akkor hiaba 60W a B6... venni kell adaptert... etc etc...
-
syler123
veterán
Alin van B6 mini 30 dollár környékén. Nyilván mérget nem vennék rá, de eredetinek tűnik, a hozzászólások alapján meg pláne, írják hogy hologramos, ellenőrizhető az eredetisége.
Pont ezért agyalok hogy most vegyek használtat 6500ft-ért + 1000ft szállítás vagy 8500ft-ért vegyek újat, új firmware stb, lehet hogy újabb rev is.
Allien: nekem nincs szerencsém ehhez a hobbihoz, az elejétől fogva. Már azon sem lepődnék meg ha spontán öngyulladásba kezdene valamelyik.
Kimista: Itt amúgy miért nem lehet választani, hogy CW vagy CCW motor kell nekem? Az írja hagyjak üzenetet, milyen színű kábellal kell, de melyik melyik?
Már csak azért, mert nálam kék fehér, meg piros fekete vezeték van. -
vegyszer
addikt
Itt minden szépen le vagyon írva:
http://koptergeza.blog.hu/tags/simulator -
Geller72
veterán
A gázkar állását is lehet szabályozni a fordulat függvényében. (Szintén CF-ben) Ha a kezdő fordulatod 1150, akkor az gyakorlatilag a nulla állásod, és ha innen elmozdítod, akkor az már eleve egy magasabb fordulatszám-tartományt eredményez, mintha a kezdő fordulatszámod mondjuk 850 lenne.
-
Teréz Atya
senior tag
ESC kalibracio megvolt? Gaz minimum allasa? Ha az is, akkor itt lesz egy kepernyomentes, nezz ra az RC EXPO-ra es allitsd gorbebbre a gorbet.
-
Teréz Atya
senior tag
PID-en kivul mindent.
Neked a vezerlot nem kell elforgatni. Azert a CleanFlight gyorstalpalot is olvasd el. -
molnigee
aktív tag
Ha balra villog, azt jelenti balra kanyarodsz, lehet el van trimelve a táv, és balra kap némi jelet, ezért azt hisz kanyarodol
CF-ben nézd meg hogy középen állnak e az értékek, pitch, roll 1500-on kell hogy legyen, ha nem annyi, trimmelj rá.
A motorok meg pörögjenek ezerrel, attól fog felszállni -
syler123
veterán
Jónak tűnik az ev800? Milyen racert vettél hozzá?
Molnigee: lesz azon mit beállítani, mielőtt repülnél vele.
Pont ma láttam egy videót Wizard-al, kiment a hatósugárból és ismételte a jelet (full gáz). Aztán meg elengedte. Onnantól zuhanórepülés. Gondolom ezért kell a failsafe-et repülés előtt beállítani / tesztelni.
-
syler123
veterán
-
szacsee
nagyúr
Nekem így kis rutinnal nem ez a furcsa, hanem az, hogy pl a vezérlőnek nagyobb jelentőséget tulajdonítanak, mint az akksinak pl.
S-bus-t használva még oké, de sokan pwm-ppm módban repkednek F3-as vezérlővel 30C-s akksival, mikor egy akksicserével már jóval nagyobb feelinget érne el.
Mire valaki érzi a különbséget az F1 és F3 vezérlő között, addigra már az F3 is a süllyesztőben lesz szvsz, vagy legalábbis a harmadik BL drónját repteti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged