- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobilhasználat külföldön
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
Jó tudni, hogy kipróbáltad! Egy valamire azért szeretném újra felhívni a figyelmed:
A Falcon 180 még mindig Flycolor Fairyt használ, amin Flycolor FW fut. Az az alap FW-el csigalassú és elég beteg PID kell neki, hogy jól repüljön a gép. Megmondta ezt már AKCobra és FyreSG az RCG-ről, vagy akár Joshua is, ha nekem nem akartok hinni.
Ha az alap Fairy mellé beteszel egy Blheli ESC-et, fogadni mernék egy sörben, hogy nem lesz semmi öröm a gép terelésében. Valószínűleg fel fog szállni, és jobban is fog repülni mint egy féltégla, de van egy olyan sejtésem, hogy nem ezt akarják az emberek.Ha már annyira akarjátok keverni, akkor fel kell flashelni a Falcon 180 ESC-jét Blheli-re, ahogy azt én is tettem. De ha nincs jobb dolgotok, akkor lehet keresni Blheli_S FW-t is rá, de én még nem akadtam senkire, akinek lenne.
-
syler123
veterán
-
Teréz Atya
senior tag
Dettó így repülök. Én arra is vigyázok h ne essen nyélgáznál 13V alá, az cellánként 3,2-3,3V.
Amúgy a batteryuniversity szerint nem a kiszedett kapacitás gyilkolja le az akkut, hanem az, ha merítés közben nagyon beesik a fesz. Yt-n van nem egy videó h fél-egy perc nyélgázzal nyírnak ki akkut. -
molnigee
aktív tag
huh, 13.8? Én ennyire még nem mertem. Ilyenkor húz még? én már 14.8 alatt ha punchoutolok akkor simán érzem hogy már nincs értelme. Az meg marha veszélyes hogy ha nincs erő, és nem tudod esésből megfogni, aztán crash. Gondolom ez is aku kérdése, de ha én 14.8-at látok osd-n akkor már max megyek 1-2 lassab kört aztán lerakom.
-
Jackal2
senior tag
??? A chargenál elvileg nem ennek kellene történnie...Arra van a Balancre, nem is értem.
Syler: de parallel boarddal töltöd egyesével? mert akkor lehet, hogy a cellák alapból közel állnak. Én mindig 3-4-et töltök egyszerre, ahol sokkal inkább szét vannak rángatva a feszek, na az nekem mindig 1 óra plusz.
-
molnigee
aktív tag
Ebből csak SMA van, meg ez csak fatsharkhoz jó? vagy mit jelent a for fasthark?
Gondolom ez cseppet nagyobb, mint egy eachine mini vtx-ek.
Amúgy a vicc hogy már ennyit simán elgórtam vtx-re, egyszer kellett volna jót venni...
Mennyi a hatótáv? Nekem az eachinnel már 200 méter körül gáz van, meg bemegyek egy fa mögé és már zajos. -
molnigee
aktív tag
Ismerem az érzést, volt több olyan amikor úgy mentem oda hogy na vajon hány darabban lesz, és semmi...
Most amikor estem a modell találkozón, mellettem nem kicsit felszisszentek, mondták hogy 2-3 méterre visszapattant a földről mégÉs semmi, 2 cyclon prop eltört, meg fél kiló sár rádapadt
-
Teréz Atya
senior tag
NH280 fórumon is ez a bajuk a legújabb CF-el.
Most írok egy howto-t hogyan lehet a régi CF configuratort használni, mert már kaptam rá kérdéseket. Egyszerűbb lesz így mint mindenkinek leírni. -
Geller72
veterán
Nekem a V5-ös teleporterhez nem adtak, de rendelni tudok hozzá. Igaz, a teleporter alapból jó áron volt, nem panaszkodom, hogy nem volt hozzá, külön azt hiszem, valami tízen euró az a pakk, amit említettél.
.
Megvan. 13.89 euró, mínusz a kupon. Most éppen két hete sold out itt, de ráérek.
.
-
Teréz Atya
senior tag
Az Emax NH280-nak is CMOS kameraja van, es meglehetosen jo kepet ad. Azon rohogtem h azok fikaztak RCG-n, akik kesobb Runcamre csereltek - Runcam 2-re.
Persze, jobb a CCD, de azert CMOS-bol is lattam turhetot. Az Eachine meg Eachine. Fillerekert megis mit varunk?
Kepet ad, meg fel is lehet ismerni h mi van elotted. Hehe.
-
syler123
veterán
Hát nem tudom, nem hiszem hogy sokkal jobb lehet, mint a Falcon gyári kamerája, ráadásul a csati sem stimmel. Itt ugye a hang hiányzik gondolom a kábelek közül.
Én a Runcam Swift 2-őt nézegetem. De ennek is más a csatija, valami átalakító kellene.
De ha azt mondjátok a Runcam Swift 2 felesleges, akkor ki azért nem dobom a pénzt, akkor inkább valami más.
-
Jackal2
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
Hmm, hat ezzel picit bajban vagyok. Kinezetere ez ugyanaz mint a tablazatban a kisebbik "Micro PPM Receiver" regi valtozata, ahol meg mashogy voltak varialva a lyukak. Banggood-on meg van par foto a regirol, de mar az ujat szallitjak.
Mindegy, atneveztem a Dasmikro csodakat a magam feje alapjan, mert a banggod-os nevezektan szornyu. Most ez "Micro PPM Receiver with failsafe" neven fog szerepelni.
-
Teréz Atya
senior tag
LVC buzzer tobbszor leragasztva h ne suketuljek meg. Azonban tudom h cca 3-4 orat megy az FPV szettem egy 3S 1500mAh akkurol, igy 2-3 oranal nem hasznalom tobbet.
Az erre hasznalt akkut 2.3V-rol hoztam vissza, szal nem kell betojni. Repulni mar nem jo, de kis aramleadasra tokeletes. -
molnigee
aktív tag
Adatlapon az van hogy power suply 4.2-8.4, tehát e között kell tapolni.
Az ev800 pl ami nekem van, 12.6-ig megeszi, én simán 3s aksirol hajtom.Wizard közel repkész már, Vevő beszerelve, betaflight beallitva.
Buzzert nem tudom hova tegyem...
Minden működik szépen elsőre.Ja és persze pont ma esett itt a hó...
Repülés hétvégén lesz csak.. -
Teréz Atya
senior tag
Ha nem okoz erezheto teljesitmenycsokkenest vagy vibraciot nem nagyon foglalkoznek vele. Az NH280-n 3 kulonfele MT2204 mocit hasznaltam egyszerre, semmi kulonbseget nem ereztem, csak akkor amikor egy csapagyas lett.
AMugy elkepzelheto bizonyos minosegbeli szoras. Az Emax MT2204 cca 13 dolcsi, a KingKong talan 9, a Falcon 2204 motorja meg 7,5$. Nem veletlenul. -
Geller72
veterán
A második kategra nem értem a kötelező biztosítást.
Vagy mert az már van olyan magasan, hogy ha leesik komoly kárt okoz. Gondolom, ezért. Vagy van egy racerem, amivel nem repülök magasba, de odaverem a helyi kemény csávót a gixerrel lámpánál az első száz méteren. Ha azzal 2 méteren fülcimpán találok valakit, mindegy, hogy nem 70 méteren voltam.
. Pálinkázni hozzám is átjöhet bárki, akkor is ha éppen nem egy kisisten a szakmában.
...nem mellékesen csak én gondolom úgy, hogy a házilag épített verdákkal cumira fogunk futni?
-
Teréz Atya
senior tag
Gondoltam a rendes tav es vevo mar evidens.
2X vettem FlySky i6-ot EU raktarbol 36-38 euroert. Egy mikro vevo 8-12 dollar.
Viszont ezutan lesz egy relative jo tavod amit PC-re is kothetsz. Vagy veszel hasznaltan egy i6-ot, mert a legtobb versenyzo valt taranisra egy ido utan.Ha nagyon egy tavval akarsz mindent iranyitani akkor Walkera Devo 7e + ado modulok + Devention mod, de jol kell tudni cinezni.
-
Teréz Atya
senior tag
Hmm, szerintem rossz otlet. Mar 120mm-es testben sem birja a vezerlo lekezelni a yaw-ot magas fordulaton es leesik a csaba. Nagyobb gepbe valszeg magasabb PID ertekek is kellenenek, csak sajna a FW nem customizalhato.
Ha tuningolni akarsz hagyd a csaba a h8 mini vezerlot. Vegyel egy naze32 vagy sp f3 alapu brushed vezerlot es azt tedd be syma x5c-be.
Ha akarod atalakitod 2s-re, kesz meregzsakka valhat kb. jjrc x1 sebesseggel. Meg full kontrollod lesz a gepen, Cleanflight / Betaflight alol konfigolhatod. Ha kell, itt van hozza gyorstalpalo. -
Teréz Atya
senior tag
Rovid valasz:
semennyire
Hosszu valasz:
Nezd meg a Deviation projekt vonatkozo sheetjet referencianak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest