- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoty4
őstag
válasz
mitulabattyi #33348 üzenetére
köszi
sima aux kábel jó összekötésre? -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
mitulabattyi #33035 üzenetére
Köszi, ez jó hír.
A Phantom-osaknak nem annyira. De akkor ők meg legalább videózhatnak (amíg nem vesznek fel senkit es semmit) -
kimista
aktív tag
válasz
mitulabattyi #30951 üzenetére
lol
DDDDDDDDDDDD
-
tonyrulez
őstag
válasz
mitulabattyi #28941 üzenetére
Érdekes egy megoldás, ilyet még sosem láttam.
kimista: Most nincs nálam a drón, hét vége felé tudom csak megnézni. Teljesen üres nyáklap, nincsen rajta semmi alkatrész.
-
Allien
veterán
válasz
mitulabattyi #26571 üzenetére
regisztrált munkanélküli kell legyen
Mérnök, 25 év alatti, de legyen 20 év tapasztalata gondolom. -
Zoty4
őstag
válasz
mitulabattyi #26567 üzenetére
Na ennel pont mindegyik forditva van, baszki
De a propellerek meg jol, ahogy te irtad, erti ezt valaki? -
Zoty4
őstag
válasz
mitulabattyi #26564 üzenetére
En a jelen allapotot irtam le, igy nez most ki a gepem es vandor1nek is.
Az a furcsa szamomra h a ccws motorokon cws, a cws motorokon ccws propellerek vannakJackal2: majd elotte jol felemelik az arakat 30-40%kal, h egy nagy felaras banzajban teljesedjen ki a snapup-kamu akciojuk.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
mitulabattyi #24569 üzenetére
De ez (minden) gépnél(vagy is az olcsóbbaknál biztos) így van kivéve ha szoftveresen állítasz rajta.
Jackal2 Minek hogy miattad csináljanak egy értelmetlen szabályozást?
-
koko 959
csendes újonc
válasz
mitulabattyi #24277 üzenetére
Szerszámboltban, a 3.-ban kaptam, 3 fokozatú kézi és 2190-be került.
-
medvegy
aktív tag
válasz
mitulabattyi #24235 üzenetére
Hát ez fasza...
Egyébként most nézem, hogy már beírták BG-n, hogy nem jó, amit küldenek. Augusztus 4-én írták ráadásul, szóval nem hinném, hogy azóta a jókat küldenék. Nagyon remélem találok valamit holnap a csavarboltban -
kriszbon
őstag
válasz
Na bakker, akkor még jó hogy a csavar végett múltkor rendeltem 2db motort, azon csak az van.
Ja meg itt van már a balos 4-es menetfúró is a fiókban. -
Allien
veterán
válasz
Neba... mennyien rendeltünk ilyet???
Erre mit fognak lépni BG-n? Mert, hogy vissza a lét, de a TELJES 3 dodót, az NEM vitás, ugyebár...
-
mobbo
senior tag
válasz
mitulabattyi #24017 üzenetére
ha elveszti a jelet nem kapcsol be az RTH magától?
-
kriszbon
őstag
válasz
mitulabattyi #21668 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ahhaa.. szóval semmi extra funkciót, csemegét nem tartogat.
Eddig ez a legfrankóbb távvezérlőm, dehogy akarom társítani másikkal. -
molnigee
aktív tag
válasz
mitulabattyi #19696 üzenetére
Nekem is átvált pirosra, de nem ment az acro, ugyanúgy stabilizált.
Írják rcgroupson hogy a v2-ből kivették már sajnos. Még meg kell nézni hátha be lehet valahogy aktiválni. -
Andralin
aktív tag
válasz
mitulabattyi #18832 üzenetére
Tehát szerinted inkább ne adja le senki a veszélyes hulladékot a megfelelő helyen, nehogy aztán az ártalmatlanítás során megsérüljenek a dolgozók?
Kérlek ne fordíts ki a szavaimat! Én azt írtam, hogy a rendesen, szakszerűen 0,00 V-ra kisütött LiPo akksit nem kell leadni speciális hulladékkezelő helyen, hanem simán a háztartási hulladék közé dobható. A tényleges veszélyes hulladékot (pl. NiCd, NiMh akksik) természetesen az előírások szerint kell leadni, ezt senki nem vonja kétségbe.
Amennyiben egy LiPo akksi cellái teljesen ki vannak sütve, és a belső cellákon is 0,00 V a feszültség, akkor az az akksi
1. nem tartalmaz újrahasznosítható összetevőket
2. nem tartalmaz a környezetre káros kémiai anyagot
3. a teljes kisütés miatt nincs már robbanás és tűzveszély semezért igen, mehet a háztartási hulladékok közé. Ha pl. otthon eltörk nálad egy porcelán tányér, azzal mit csinálsz, a darabokat hova dobod? Viszed a veszélyes hulladékok közé, biztos ami biztos? Az sem veszélyes a környezetre és azt sem lehet újrahasznosítani, ezért a porcelánt is a háztartási hulladékba dobjuk.
Az általad linkelt fórumot végigolvastam. A szépen megírt sósviz ellenes topiknyitót gyöngyörűen megcáfolja a 14-es szakszerű hozzászólás, aki pontosan leírja, hogy kis feszültségnél nem indul be az elektrolízis és nem fognak a sótól "elolvadni" a fém csatlakozók. Ezért is fontos, hogy a sós fürdő előtt mindenképp süssük ki elenállással vagy izzóval az akksit, ahogy már korábban is írtam. De a legbiztosabb megoldás a Teréz Atya blogjában leírt módszer, már aki ezt akarja és tudja utána csinálni. Nyilván nem a 6 V-ra feltöltött akksit dobjuk bele a sós vízbe kisütés nélkül, mert akkor tényleg igaz amit a topiknyitó ír és hamarabb olvadnak el a kapcsok mint az akksi kisülne.
Kicsit furcsa lehet, hogy eddig mindenféle elem, és az összes régebben ismert akksitípus a kémiai összetevők miatt kiemelten veszélyesek a környezetre ezért nagyon fontos volt, hogy megfelelően adjuk le őket elhasználsá után. Aztán bejöttek a Li-ion akksik, ezeknek az összetevője már csak kis mértékben tartalmaz környezetre veszélyes anyagot, de ezeket is szelektíven kell eldobni. A LiPo akksi pedig már teljesen veszélytelen a környezetre, nem szennyező, veszélye csak akkor van, ha nincs teljesen kisütve.
És mégegy dolog. Biztos vagyok benne, hogy Magyarországon a sokfelé (pl. áruházakban) kihelyezett használt elemgyűjtő tartályok és azok kezelő, feldolgozó személyzete még nincs felkészítve a mostanában egyre szélesebb körben elterjedőben lévő, kifejezetten tűz- és robbanásveszélyes LiPo akksik kezelésére! Fontos, hogy meglássuk a veszélyét annak, ha valaki felelőtlenül a ki nem sütött LiPo akksit belehajítja egy ilyen tartályba. Elég ha valaki magasabbról rádob egy nehezebb, élesebb tárgyat vagy akár szállítás közben jobban rázkódik és ötüdik a többi elemmel és máris kész a katasztrófa!
Sokkal felellősségteljesebbnek érzem azt a megoldást, ha gondosan kisütöm ténylegesen 0 V-ra a cellákat és utána beledobom otthon a kukába.Ha van olyan hely a közelben (pl. hobbibolt) ahol ismerik ezeket az akksitípusokat és átveszik szakszerű megsemmisítésre, akkor természetesen nem szükséges otthon mókolni vele, elég oda leadni és kész.
De a ki sem sütött akksit, vagy csak a külső kapcsain kisütött, látszólag 0 V-os akksit (lásd Teréz Atya blogpostja, az akksiban itt még maradt több mint 2 V!) csak úgy belehajítani egy áruházi elemgyűjtőbe, vagy egy általános elektronikai hulladékgyűjtőbe szerintem nagyon nagy felelőtlenség és könnyen vezethet katasztrófához. -
Andralin
aktív tag
válasz
mitulabattyi #18761 üzenetére
Találtam neked mégegy linket, a Thunder Power akksigyártó saját gyártói honlapján ők maguk is a 2-3 napos sós vizes fürdőt írják elő az akksijuk eldobása előtt.
Pl. itt egy random termék oldala:
TP730-2SP+25JHa a Download Safety Instructions linkre kattintassz, a Battery Life bekezdés alatt írják a sós fürdőt.
Ők LiPo akksikat gyártanak, csak nem írnák ezt le ha hülyeség lenne.
-
mgy
senior tag
válasz
rosszul tudod, cserébe azzal a kollégával, akit cáfolsz!
-
Andralin
aktív tag
válasz
Szeintem pedig amit te írsz az a nagyon veszélyes és felelőtlen módja a LiPo akksi eldobásának.
Ha nem sütötted ki teljesen és van benne energia az eldobása után, akkor előfordulhat hogy a hulladék szállítása, feldolgozása során olyan hatás éri, hogy meggyullad, komolyabb tüzet okoz, emberek éghetnek meg, folytassam?
A teljes kisütést nem a drónnal gondoltam, hanem pl. egy izzót ráakasztani és hagyni, hogy teljesen leszívja. Utána jöhet a sós fürdő. Igazad van, a víz is vezeti az elektromosságot, de a sósval telített víz sokkal jobban vezeti, így törédékére csökken a sós vízben a kisütési idő sima vízhez képest.
Napok óta olvasgatok angol nyelvű fórumokat, blogokat, cikkeket a témában, számtalan helyen leírják a LiPo akksitól való megszabadulás helyes módját, a sós fürdő szükségességét és azt is, hogy nem környezetszennyező, az NiMH-val vagy NiCD-vel szemben ezek az akksit teljesen kisütött állapotban mehetnek a háztartási hulladékok köze. Valamint azt is írják jópár helyen, hogy mennyire felelőtlenek és nemtörődöm emberek akik teljes kisütés nélkül szabadulnak meg ezektől az akksiktól.
Itt van pl. egy nagyon átfogó és részletes leírás angolul tudóknak, a "LiPo Battery Disposal" bekezdésben minden le van írva amit fentebb említettem:
A Guide to Understanding LiPo Batteries -
Allien
veterán
válasz
mitulabattyi #17321 üzenetére
Ja, csak ne fújjon a szél, és a napocska ne süssön be az optikába (no naplemente). Tehát legjobb, ha nagyon fent van, ne zavarjon,
Ja, és lehetőleg NE a gyári akksid legyen, hanem a Turnigy 950-s, az plusz 1 perc repidő... -
molnigee
aktív tag
válasz
mitulabattyi #17321 üzenetére
És vállalnál vele esemény videózást? Tudnál vele esemény videózni?
A vállalható az nagyon relatív, nekem a gitupgit2 képe is alulról súrolja a vállalhatót.Hopp most látom összeolvastam két ...18-as user kérdéseit
Bocsika -
PNP
őstag
válasz
mitulabattyi #16843 üzenetére
X200 hiába matt, nagyon kevés a fénye kültérre.
-
Jackal2
senior tag
válasz
mitulabattyi #16843 üzenetére
Akkor busineseljünk
Adj nekem privátban egy linket és én leírom ide a JJRC hibáit:
- 4 in 1 esc, ha egy meghibásodik cserélni kell egyben
- nem jól van programozva, kicsit sodródik kanyarban
- műanyag a váz, ha esel, az jó eséllyel törik
- idióta arm szekvencia, a táv elég hitvány fogásra (más baja nincs)Nagyjából ezek. Elég kicsi, de rá lehet tenni Gopro méretű kamerát. 75 USD-ért ajándék a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Cyberpunk 2077
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- PlayStation 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LEGO klub
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest