- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aliendej
tag
válasz
szacsee #72971 üzenetére
DJI Tello (boost combo) a legjobb választás, játék kategória, "bárhol" reptetheted jogsi nélkül is az EU-ban és nem kell rá biztosítás. (3 akkuval, dokkoló töltővel most jó áron van) Stabilan áll mint Mariban a gyerek, persze a szelet ez sem szereti, ahogy egyik 100eFt alatti készülék sem.
-
Schaf
tag
válasz
szacsee #72971 üzenetére
Az ismerős gondolja át, hogy az új szabályok miatt még a kertben sem repkedhet a gyerek megfelelő regisztráció engedélyek és életkori megkötések nélkül.
A 250g MTOM alatti eszközök esetében nem kell jogsi (DJI mini nem ilyen) és nincs életkori határ, de ebben az esetben is kell legyen üzembentartó regisztráció és biztosítás.
... és elég egy rosszindulatú szomszéd. :(
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
szacsee #64502 üzenetére
"3d nyomtatott tokok miatt..."
Keress egy ismerőst, akinek van 3D nyomtatója és Thingiverse-ről kapj le a kinézett kamerához egy modellt (szinte biztosan találsz bármihez). Olcsóbban kijössz és nem korlátozod magad a kamerák kiválasztásában. Nekem kis módosítások után így lesz egyedileg nyomtatott, "Johnny von Traktor" branddel ellátott akciókamera tokom 5 euróért. Közben még banggood-ról is 8-15 euró között lehet GoPro tokot rendelni, az én kamerámhoz pedig konkrétan nincs is
-
Geller72
veterán
válasz
szacsee #61934 üzenetére
Az M80-nak a gyari propjai lehullanak, egy rakas szar. De mivel 1.0 mm-es a tengelye eleg sok jo hozza. A legfaszabb eddig a Snapper 7 propja. Az M80 gyari probja raadasul szemtelenul draga. A snapinal jobbat eddig nem talaltam. A Betaek propjai is jok jozza. Mondjuk en az fc-t is kidobtam a jicsinbol. Az az acro egy vicc, az altitude eletveszely, meg a stab mod valamilyen de en acrora akartam.
-
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #60607 üzenetére
Nekem a bordó színű van, alul szürke gumi van
De szerintem, mint a többi frsky távhoz is, ehhez is lesz majd spare ház. Persze ha évente cserélni kell majd az marha tré. De bízom benne hogy nem kell majd
Nekem arra nem állt rá a kezem. De azt írják hogy pont hogy túl kicsi a táv ahhoz a stílushoz, szal kíváncsi leszek mire jutsz vele. Plusz nyakpánt lehetőség sincs, így para.
-
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #60605 üzenetére
Először én is tartottam akkutól, de végül megelőzte a távot
/ de hátha tudsz kölcsönözni valakitől/
Szerintem az az alsó gumi rész bírja majd a strapát, én magának a háznak az anyagán aggódom. Nagyon király amiből van szerintem, de ilyen agyagból láttam már olyat ami elkezdett vedleni
meg tán karcok is feltűnőbbek rajta....de egyszerűen álom már fogdosni is
akku fedélen parázok én is nagyon, ez fogyni fog az fix...vagy maga az akku tartó henger kis füle...igazán tölthetné az akkut usb ről, akkor nem lenne ilyen para.
te csiptetve fogod a botot ezek szerint? ahhoz nem lesz kényelmetlen ez a táv? én hüvelyk ujjal fogom, nekem x9d azért nem volt kényelmes, az ahhoz marha nagy, e ez pont jó.
18650 diy kupak 3d terv már van fent thingiverse en
csak akkor nem fér majd be a táskájába
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
szacsee #59572 üzenetére
Én a TurboWing-et használom (ajánlom). Mert: olcsó, elég szép a képe, nagyon keveset eszik, külön van a kamera, jó benne a vtx.
(#59573) Saccco: Eléggé!
Ezt ki árulja?
(#59575) Peaceliker: Nekem pár napja refundolták mindet.
(#59580) Gh0sT: Nálam is sokkal szebb hangja van a Beta-nak, ellenben a bc mintha kicsit jobban húzna.
TinyWhoop propeller körút: A 4esek nem törnek, de lassabbak és stabilabbak. A széles, nagyon stabil gépet eredményez.
A 3ágúak törnek. BC-t nem próbáltam, de a KingKong/JMT, LDARC, BetaFPV az nagyon.
Ellenben a Snapper6 propellere egyáltalán nem törik. Ha nagyon nagy a baj, max elhajlik. De nyom nélkül, tökéletesen vissza lehet hajtogatni, még az éleket is. -
Saccco
nagyúr
válasz
szacsee #55623 üzenetére
Ejj-ejj, nem vesztél el.
Köszi.Eszembe jutott, de ehhez kellene egy ipari gép böszme nagy területtel.
A5-ös méretű dobozt csináltam, annak is csak a közepén használok 10×10cm-t.Egyébként van ezeknek piaca, nem véletlenül gyártanak Trabantot meg Ladát.
0,5 mm vastag Víztiszta 800 x 1000 1.210ft/tábla/m2,- Fényáteresztés 87%
10mm-ig mennek a lemezek.
-
kriszbon
őstag
válasz
szacsee #43236 üzenetére
Nincs mit szívesen.
Hogy őszinte legyek én nem is igen repülök vele, mert vagy szeles az idő(nálunk szinte állandóan) vagy nincs időm rá.
Ma végre ki tudtam menni, erre össze vissza ment a gép, így abba is hagytam.
Kiderült teljesen lelazult 1 motor, mert csak 1mm ami belemegy a csavarból.
Úgy kb. 1mm-el hosszabb jobb lenne, de nem hosszabb a tekercsek miatt(olyan meg nincs).
Ha nincs az alsó kameravédő platni, simán ripityára törik a kamera, meg ha nem cseréltem volna ki az első lábakat hátsó fajtára, akkor az is ment volna megint(egy prop hajlott el).A Gemfan propok elég jól szokták bírni ahogy észrevettem másik gépnél, viszont merevek és nehezek is.
(#43238) varadigabor: Keress videókat ahol mutatják a beállításokat pl. [link] de találsz jobbat is, mielőtt váltasz másik led funkció kiválasztásra, jobb ha mented.
Amúgy ennél a sorrend meg [ez] 17:56-tól láthatod, abba a sorrendbe kattintgasd be a ledeket.(#43243) varadigabor: Már miért kellene szétszedned, a kamera mögött ahogy bemegy a gépbe a szalagkábel, ott van alatta az SD kártya foglalat.
Kicsit macera hogy csipesszel kell beraknom meg kivennem mert a kábel hamar tönkremegy ha hajlítgatva van(1 már kuka) az érintkezők lefelé néznek. -
kriszbon
őstag
válasz
szacsee #43141 üzenetére
Ha mindent bekonfiguráltál ahogy Teréz atya leírta az oldalán, akkor lehet a GPS miatt csinálja.
Akkor is csipog ha nincs aksira dugva, és a GPS be van kapcsolva, akkor piros is az ikon.
Ha Failsafe alatt RTH van beállítva akkor meg nem is enged felszállni amíg nem lát elég műholdat(én visszavettem 5-re, sajnos 4-re nem engedi).Én azt mondanám csak akkor repülj vele hátsó rész valamilyen szintű megerősítése nélkül, ha nagyon jól tudsz repülni, és nem csapod oda kicsit sem.
Mint ahogy írtam valahol, sajnos törik mint a ropi vagy a kifli vége.
[link] [link]Vettem én is középső részt hozzá, de végül nem került rá mert egy felső platnit raktam még alulra, ami védi kicsit a lerövidített tartójú kamerát.
Ez az elem elér a hátsó részig, áthidalja a közepét.
Sajnos csavarok elég rövidek, másikakat kellett raknom a +ba hozzá rendelt csavarkészletekből.A szalagkábel már nem áll ki mint itt még.
Még azt nem tudom (persze meg még sok mindent) hogy itt mit kellene még állítani.
A műholdak számát átállítottam, meg legalább 20m magasságra raktam a hazatérést. -
kriszbon
őstag
válasz
szacsee #43123 üzenetére
Szia!
Semmi extra nincs abban, ugyan úgy ment rá nekem mint a CF vagy BF.
Annyi hogy ehhez is kell Chrome alá a kiegészítő alkalmazás mint a többihez.
A beállítások is hasonlók, ez teljesen attól függ kinek mi kell, vagy mi van a gépre szerelve.
Teréz Atya leírása alapján, és az utána írt véleményei késztettek rá hogy kipróbáljam.
Azért jött jól hogy ő végigcsinálta és kipróbálta, mert nekem mióta a Walkera megvan csak olyan masinát szerettem volna, akartam építeni, ami kb. ugyan azt tudja.
Tehát ha RTH-t kapcsolok, vagy jelvesztés van nem világgá megy, hanem hazajön és leszáll.Igazából át lehetne ismét venni az irányítást mikor már minden oké, csak a gázra kell figyelni hogy legyen neki vagy 50%.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #43112 üzenetére
Az iNAV nagyon tetszik. Van egy rakat PID preset, pl racerre, de akár fixed wing-re is.
Namost a KGB project nagyobb és nehezebb mint egy átlag racer, elég sok D-t és egy kevés I-t kellett ráraknom, de mostmár szépen repül. Ha lenne anti gravity és DSHOT, nem is gonolkoznék már a BF-on nem navis gépen.A z-84 flying winghez most flashelem az elektronikát, mert nem tudok csak stab módban repülni röpcsivel.
-
Zoty4
őstag
válasz
szacsee #42013 üzenetére
Kapuztunk, szembe belém jött egy srác, akkor nem tünt fel semmi sérülés, egy propeller csere volt csak. Aztán következő akksinál elkaptam a kaput, ahogy előtte már vagy 20x, nem is mentem túl gyorsan. A váz tetején elég vékonyka a karbon minden irányban, az tört el és utána a kapuval való kontakttól picit elhajlott az első standoff és a kamera már repült is ki.
-
shaddam
aktív tag
válasz
szacsee #41895 üzenetére
Én 2 gaonenget vettem. Hiszek másoknak hogy nem 120C, de az áráért szuper. Remélem tartós lesz, az eddigi tribladek már megöltek egy akksit, és az még a finomabb fajta prop volt.
Hát szerintem a vtx-et berendelem majd a következő pakkban egy swift minivel. Imádom a martian 2 vázat(hétvégén amit csináltam vele durva hogy túlélte), de megpróbálkozok az x vázzal.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
szacsee #41719 üzenetére
Ok, köszönöm. BG-nél megvettem. Fantasztikus színekben pompázik a készlet
Zöld... katasztrofális, de majd legfeljebb veszek fekete házat neki...
A születésnapos kedvezmény meg most jutott eszembe... Fenébe! Mindegy, még úgysem állítottam be, majd a Wizardnál, ha végre már vásárolható lesz. -
kriszbon
őstag
válasz
szacsee #40445 üzenetére
Valószínű félreértetted, mert igen van rajta vevő a Frsky D4R-II aminek a nevét én véletlenül rosszul írtam.
Vagy rosszul tudom hogy a Receiver a vevő a Transmitter az adó?
Na mert itt mindenki vevőt ír hogy nincs hozzá, de az van hozzá.
Amúgy Eachine i6 távvezérlő való hozzá ha jól olvasom. -
syler123
veterán
válasz
szacsee #36335 üzenetére
Köszi szépen!
Lehúztam a VTX-et, a board az működik. A vtx-nek van szaga most így jobban megszaglásztam. Lejött ugye arról a fém plate-ról és kintebb húztam, valamit biztos összezárt.
Akksit nem merem ettől függetlenül a gépre kötni, az hiányozna még hogy itt az asztalomon lobbanjon lángra. -
syler123
veterán
válasz
szacsee #36228 üzenetére
Köszi, mondjuk ami nincs bekötve sehova alapból az gondolom nem kell. De azért várom a megerősítést, nem akarom így összerakni, mert ezek a be nem kötött kábelek nem férnek el a vezérlő alatt ha el van fordítóva, csak így hogy ki lógattam oldalra, de csak nem kellene így hagyni.
-
SpydeR3412
aktív tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #36004 üzenetére
550-600m a max hatotav ugy 10m-en. Nagy magassagban megvan a 2km is, hulye szomszed mellett meg 100m.
Hmm, elkezdtem gyanakodni, hogy lehet van falunk MekkGajverenek egy wifi zavaro kutyuje. Merthat az afhds 2a csatornat ugrik zavarnal. Az meg nem tul valszinu h minden csatornan wifizne.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #35998 üzenetére
Mar parszor kirepultem, igy tudom, hogy amikor robotosan ked el a gep reagalni, az jelzes, h kvagyorsan forduljak vissza. Ez sajnos a wifivel galambokat sutok ellen nem ved, ott egyszeruen bekapcsol a failsafe, en pedig megprobalom memorizalni hova szall le a gep.
A tav amugy kepes lenne csipogni gyenge jelnel, csak valakinek meg kene lennie a 10ch fw mod assembley kodjanak es erteni kene a procko assembley-jehez. Az elsot nem adjak ki a fejlesztok, a masodikhoz meg nem ertek, igy en ebben sehogy sem tudok tovabb lepni. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #35992 üzenetére
Jaj, hat az is elegge maceras. Lattam rola leirast, de nem egy ot perces melo. Meg IC labra forrasztani, hat az sem tul szerencses, utkozesnel siman levalhat.
Ja, azert is lobbiztam, hogy legalabb csipgjon a tav, ha magas az error rate. Erre is az volt a valasz, hogy ez marha egyszeruen megoldhato. Aztan folytattak az APM-el es telemetriaval valo buzulast. Na, itt untam meg az egeszet.
Mind1, i6X-re jon az openTX. Ha jol fog menni, en alaplapcserevel upgradelek. -
Petyuska111
tag
válasz
szacsee #35819 üzenetére
1080p 60fps felvételre elvileg elég gyors egy sima Class10 (U1) kártya is, ha meg eleve van otthon, nyugodtan mehet a kamerába, esetleg próbaképpen érdemes egy hosszabb felvételt csinálni, legalább 15-20 perceset, ha azzal nincs gond, akkor később sem lesz.
Egy UHS-I U3 kártya egy standard Class 10 kártyánál kb. 9x illetve 8x gyorsabb, ez már 4K-s videó rögzítésére való. Viszont: mivel alig kerül többe, a jövőre tekintve be lehet ruházni rá, itt van egy.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #35819 üzenetére
De, az U1 a class 10.
Meg kell nezned hogy a kamera hany megabit/s-al eogzit es mennyire kepes a kartya. A class 10 az 10 megabyte/s azaz 80 Mbps.
U3 az 3x gyorsabb.
Erre pislants ra. -
Baku
aktív tag
válasz
szacsee #35812 üzenetére
Én rengeteg kártyát használok, sok eszközben, és mindig a Kingston -ra esküszöm, leginkább azért, mert élettartam garancia van rájuk. Kétszer jártam eddig úgy, hogy régi leharcolt kártya elhalálozott, és szó nélkül, számla, blokk és minden egyéb kérés, vagy kérdés nélkül azonnal cserélték. Sebbesség szempontjából csakis Class10.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #35642 üzenetére
Pont hogy le kell huzni az idezet alapjan. Csak akkor nem kell kihuzni ha a lap tervezoje kivezeti a nativ usb portot. De azt is csak akkor, ha az uart1-et hasznalod osd-re. Mert igen, az stm32 procikban van nativ USB vezerlo.
Most olvasom h ez a runcamre vonatkozik, akkor semmi.
-
maximilian4
addikt
válasz
szacsee #35187 üzenetére
Ezt magyarul is leírod?
Hol csekkoljam, van valami leírás erről? Amúgy az a kínai néni a fórumtársunk. De ő valószínű jól állította be.
-
Agostino
addikt
válasz
szacsee #35099 üzenetére
köszi a linkeket, ezt az oldalt nem is ismertem, de elrakom. ráér nagyon a dolog, ezer más teendőm van amúgy is, plusz, BG-n van egy termék ami csak ott van és kellene feleségemnek, szóval maradnak ők. plusz, egy ezrest le is kuponoztam az árból. : ))) rendeződött minden kérdésem, igazán nagyon hálás vagyok a segítségért
-
Agostino
addikt
válasz
szacsee #35076 üzenetére
szia
király megoldás, megvettem. : ) de ha jól értem akkor elég egy usb - jst csatlakozós kábel is, igaz? usb fali adapterem van, ez a kis kábel meg csak egy ezres. nem mintha nagyon számítana, de ha ez jó, akkor miért ne. ha az előzőek állnak, akkor kell nekem ez a buzzer, meg ez meg akksi.
-
szacsee
nagyúr
válasz
szacsee #35076 üzenetére
Stornó és félreérthető.
Skyrc E3: Lassan balansz kábelről tölt, nem kell átalakító sem.
Skyrc E4: Főkábel + balansz kábeles töltő, ami gyorsabban tölt, de min 1A-l tud, így 1000mAh alatti akksit nem lehet 1C-vel tölteni, de kell mellé banán dugós adapter.
Lipo buzzer azért kell, nehogy túlmerítve legyen + első pár töltésnél ellenőrizni is lehet, hogy jól balanszol-e a töltő.
1-2 töltés alatt bizonyos időközönként meg lehet mérni lipó őrrel, hogy milyen feszen áll a töltés és utána pl ezt a tapasztalatot felhasználva tudni lehet elnagyolva, hogy mennyi idő után van az akksi tárolási feszen.
Legolcsóbb megoldással akkuval max 23$ kb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motoros topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Windows 11
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nintendo Wii U
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged