- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
shaddam #16774 üzenetére
Jó régire reagálok, engem is érdekelnének pix4D alternatívák képsorozatból/videóból 3D modell szerkesztésre illetve georeferencingre. Nem vagyok abszolúte fizetősszoftver-ellenes, de ennyi pénzt nem vagyok hajlandó kiadni szoftverért, max ha valahol nagyon felkapott profi képelő leszek (soha
)...
-
Baku
aktív tag
válasz
shaddam #46827 üzenetére
A (viszonylaj) jó minőségű kép (foto) készítése szerintem nem akadály.
FPV "közvetítés" közben, ha nem megy a video recording, akkor tutira lehet képeket lőni a kamera sd kártyájára (ha van neki.olyan), de pl. a telóm azt is tudja, hogy video felvétel közben fotót IS készít.
Sajnos az X21 kamerájáról a felbontáson kívül nem sok infot láttam, viszont az árhoz képest elfogadható videót csinál, és valszeg a fotói mégjobbak ....
(Képen úgy látom, hogy van valami kártya slotja a csatlakozó mellett....) -
Abysmal
aktív tag
válasz
shaddam #43020 üzenetére
Köszönöm a választ!
Mi a gond amúgy az antennával?
Esetleg te, vagy bárki más tudna ajánlani valami olyan kamerát hozzá, ami megfelelő minőségű? Látom nagyon sok típus van, nagyon eltérő méret, ár, stb adatokkal. Tapasztalat nélkül nehéz belőni, hogy mi mit tud. Ha jól értelmezem, akkor a különálló kamerákhoz kell még egy külön adó is, de sok olyat árulnak, ami látszólag teljesen egybe van építve. Melyiket érdemes választani? -
fape
senior tag
válasz
shaddam #41894 üzenetére
Nem tűnik rossznak bekerült a whislistemre.
Viszont a gyártó szerint a BG-n fake-t árulnak, BG szerint meg nem -
Jackal2
senior tag
válasz
shaddam #41597 üzenetére
Mert minek használjak rá el egy csatornát pluszban? Horizonban nem kell a kart végig húzni, csak megrántod és átfordul a gép a stabilizáció miatt.
FPV-ben meg csak acroban repülök, ezért ott mindig legyen aktív.
Angle meg csak arra kell, hogy a távot bekapcsoljam, esetleg teszteljek valamit.
Kimista: horizonban én két módon szoktam flippelni: Nagy gáz, átfordulás, elvétel, lendülettől forog a gép, tehát a tehetetlenség viszi. Vagy gázzal, akkor meg nem kell
-
Baku
aktív tag
válasz
shaddam #41565 üzenetére
Köszönöm!
Végülis nem rossz, arra jó lesz, amire nekem kell, és hát mit akarunk kb. 5.500 Ft-ért???
Így legalább válogathatok a monitorok között, mert van egy halom okostelefonom, 7",8",10" tabletem...
Azt nem lenne rossz tudni, hogy a látható hibákból mennyi a sara a vtx-nek, és a kamerának ...
De ez csak szőrszálhasogatás.... -
-
varadigabor
senior tag
válasz
shaddam #41328 üzenetére
Célországban feldolgozva státusz alatt van. Elvileg nagyon rossz a posta vámkezelés most.. 3 hét is lehet...
Pót alkatrészek megjöttek, amiket 4 nappal később rendeltem..Hobbyking az ad normális trackinget? Euból rendeltem, de nem tudom hol van a rendes holland tracking number...
Néztem videókat van valami antigravity mód. Az milyen? Próbálta valaki?
syler123: asszem 150 dollárból engednek 20 dollárt.
-
-
Teréz Atya
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
-
syler123
veterán
válasz
shaddam #40185 üzenetére
Nekem van egy ilyen buzzerem, lehet fel kellene tennem a gépre. Ennek van egy howto-ja? Azt látom, hogy cleanflight-ban rátehető ez egy kapcsolóra, de hova kell forrasztanom? Ha túl komplikált akkor e miatt nem szedném szét a Falcont, nagyon nehezen szerelhető ez a gép így beforrasztott esc-ekkel normálisan rá sem látok az egészre. De a vége az lesz hogy elhagyom a gépet, ha nem lesz rajta buzzer.
Látok a boardon egy buzzert, a hosszabb láb a plusz?
-
syler123
veterán
válasz
shaddam #40177 üzenetére
Ha azt mondjátok ez jobb minőségű, akkor nem foglalkozok, azokkal az F3 koppincsokkal. Annak sincs értelme ha majd dobálom sorba ki a boardokat, az simán elvenné a kedvem az egésztől.
Kössz mindenkinek, akkor lehet inkább F4 lesz, még nézelődök akkor.
Zoty4: megtaláltam, de gondolom hamisítvány, aztán hamar elhullik, de aztán lehet nem.
De az ötletetek jó, durván olcsóbb alin, mint Banggood-on. Már az sem kizárt hogy a Martian 2 váz is ugyanaz banggood-on, csak 10$ felárral.
-
vegyszer
addikt
válasz
shaddam #40127 üzenetére
Tilt Rotor VTC250 Tricopter Frame
Valamiért nagyon bejön (mint jópár tri úgy általában).Ezt egyébként tudja valaki, hogy ezeket a motorokat bolygató szervókat mennyire kezelik le a repvezérlők?
-
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
shaddam #38311 üzenetére
No, en asszem salamoni dontest hoztam. Vettem egy Sky Shadow S800-at.
Ugyanis nagyon nem akartam vagdosni szegeny Z-84-et. Igy ot meghagyom line of sight / short range FPV roptetesre, es az S800-as meg lesz long range ropcsi.
Hulyen jon ki, de a meg szinte uj ropcsit nem volt szivem / batorsagom vagdosni. Mert kene lyuk a GPS-nek, FPV adonak, antennanak, kameraknak. Lyuly!
Az egesz a vegen ugy nezne ki mint egy ementali.A vagdosast majd nyaron probalom ki. Veszek egy jo nagy depron tablat, aztan hadd szoljon. De egy fain kis gepet nincs lelki erom elb*szni.
FCB lesz mind a kettoben, mert multkor jol bevesaroltam keszletsopreskor, 12 dolcsi volt az F3 micro deluxe.
-
syler123
veterán
válasz
shaddam #38118 üzenetére
Köszi, hát túl messzire nem megyek, de ha idő előtt elmegy a jel az megszivathat. Az általam linkelt jó lesz a szemüvegre is? Vagy előtte teszteljem a minőséget? Értékelések jók.
Hány m-t tudhat kb ez a páros a távhoz képest? A táv egy Eachine I6, a hozzá tartozó vevővel. Lehet lelépem, leteszem a gépet a sportpálya szélére és figyelem meddig elég, hogy ne érjen meglepetés.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
shaddam #38059 üzenetére
Hat, most erre mit irjak? Egy volt baratomat juttatja eszembe. Az mindig tanacsot kert es aztan ment a saja feje utan. Altalaban bele a falba. Ha nem akar szimezni, a kis gepek meg derogalnak neki, es egy racert akar mezogazdasagi??? celokra hasznalni, akkor megis mit tanacsoljunk?
Muter szokta meselni, hogy rendszervaltaskor ujgazdagek vettek a kolkuknek egy sportmotort. Nulla tapasztalattal a kolok kiment a foldekre(!) emberkedni, megcsuszott egy szalmacsomon, valamibe belerohant, aztan elpatkolt. Ennyike.
-
Jackal2
senior tag
válasz
shaddam #37279 üzenetére
Én nem öltem meg, hanem ha csinálsz egy tripla szaltót, akkor nem tér vissza soha egyenesben, hanem oldalra megindul és pörögve elszáll. EZt más is tapasztalta, vagy számítási gond vagy egy bug...De mindegy mi a baja, akkor is rossz.
A VTX-eket úgy szoktuk tesztelni, hogy nyomunk egy auto searchet és megszámoljuk hány csatornán lehet befogni. Eddig még mindegyik vagy 4 csatornán adott
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
shaddam #37220 üzenetére
Sokan használják RCG-n, viszont a tömegfetisiszták nem szeretik. Ellenben hő hatására oldható, nem úgy mint a pillanatragacs. Hogy én ezzel mennyit szoptam, jajj... De erről majd a következő epizódban írok.
Hőlégfúvóval csínján, mert megégetheti a habröpcsit. Tudom, mert próbáltam. -
Geller72
veterán
válasz
shaddam #36365 üzenetére
Itt egy összehasonlító vidi a yi-ről és a runcam-ról.
-
Baku
aktív tag
válasz
shaddam #36365 üzenetére
Csak hogy segítsek csábulni, ez nekem baromijó bérelnék tűnik, egy halom kiegészítő kűtyüvel:
http://s.aliexpress.com/NZ7naeyI
Basszus nem tudom rendesen linkelni ....
4K Ultra HD WIFI Action Camera 2-inch LTPS Screen 30M Waterproof Underwater Go Pro Camera 170 Degree Wide Angle Lens -3132
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
shaddam #36326 üzenetére
Ha ezaz-e!
Bazz, Liquid Electrical Tape, nem masking tape! -
syler123
veterán
válasz
shaddam #36304 üzenetére
Rendesen forog a motor, egyszerre az összes, csak nem olyan sebességgel, mint kellene. Ugyanott indul be forogni, mint a videókon, sőt még hamarabb, 1035 throtlenál már forog szépen, kézbe fogva így is elég durvának tűnik, de mégsem repül magasra.
MAxxYD: Pénteken 1-ig dolgoztam, azóta kínlódok vele, épp hogy bekaptam valamit délben, alig vacsoráztam. 4 órakor már forogtam az ágyban mert idegesített hogy nem működik...
Nem tudom hogy az idegeim meddig fogják bírni. Meg ezt a VTX-et sem tudom hova tenni, antennát meg nem csavarhatom le, mert akkor meg megsül a board. Lehet az lesz hogy lekötöm a fenébe, ezzel egyhamar nem lesz fpv...
Szerencse hogy még nem költöttem akksira. Persze az FPV szemüveg úton van. Legfeljebb az xk x250-re teszek egy kamerát, ha nem tudom eladni. -
syler123
veterán
válasz
shaddam #36286 üzenetére
Ezt megnézem (még tölt az akksi), bent eddig csak prop nélkül próbáltam ezeket. Úgy meg nehéz a hangjából megitélni, hogy ekkora erő felvinné-e a gépet. De tegnap mintha jobban forgott volna, szinte megforgott a gép mikor maxra húztam a fordulatot, pedig prop sem volt rajta. Ha jól gondolom magához az emelkedéshez nincs köze a pideknek, azok inkább a stabilizálás mértékét állítják.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
shaddam #36068 üzenetére
Arra vettem egy F939-et, most allok majd neki a tanulasnak. A "nagy" ropcsi egy Zeta Wing Wing Z-84. Mar ropkepes, csak buta. Van egy olyan erzesem h a 20A ESC keves lesz. Ha ez a projekt jol sul el, asszem atnyargalok a speed gepekre, persze FPV-vel. De addig meg nagyon, de nagyon sokat kell tanulnom.
-
Arti1
aktív tag
válasz
shaddam #36072 üzenetére
Ez az a fajta repcsi, ami egy quadkopterhez viszonyítva 4-5x tovább fenn marad, ugyanakkora akksival? Elbírnak ezek egy sima akciokamerát? Lehet GPS alapján elküldeni felderíteni, mondjuk a másnapi túra útvonalát megnézni légifotó szerűen, vagy arra megy amerre viszi a szél?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
shaddam #36065 üzenetére
Kgb project es ropcsi. De asszem az x1 is megkapja.
A ropcsi csak elmeleti szinten, mert csak ossze van rakva, de meg nincs benne az fcb. Viszont masoknak elegge jol muzsikal. Ja a ropcsi is fpv masina lesz, de 30-45 perc kruzolasi idovel es cca 160-180 km/h vegsebesseggel. Fingom sincs milyen vtx es flysky RX kepes ezt kordaban tartani, ezert lesz benne automatika, mert rohogve kirepul a hatokorbol.
Az x1 meg fricska a JJRC-nek, mert pont rafer a gps is. -
Geller72
veterán
válasz
shaddam #36060 üzenetére
A falcon nekem is, azzal amúgy is bátrabban megyek, és sokszor nem viszem ki messzebb, a határba, főleg, ha szlalomozgatni akarok vele alacsonyan. De a grasshopper landingra van állítva, mert azzal szinte csak szabad térben, elég magasan is repülök, meg kb 3x többe is került a falconnál, nem szeretném, ha 100+ méterről éppen egy kőkemény földes útra esne a semmi közepén. Amúgy a landing - legalábbis annál - nem olyan, hogy jelvesztés után csak megy előre, egyre alacsonyabban, aztán egyszercsak rotty. Szerintem mindenkinek ki kellene próbálni, hogy mit csinál a verda ilyen esetben, hogy fel tudjon készülni rá, valamint lássa, hogy hogyan reagál a gép. Mondjuk egy füves focipályán húzza ki a táv alól a talajt.
. (Táv lekapcs)
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
shaddam #35918 üzenetére
Valamelyik ujabb cf verzio utan kezdett el hulyulni a cc3d pwm vevovel. Alanmac az rcgroups-on irta. O cc3d, en sp f3 alapon epitettem ujra az x1-et. Probalj rakeresni, mert en most videken vagyok mobilon, mobilneten ami lassu es laggol.
(Nem birom, ki ezt a pongyolasagot. Kicsi a savszel, nagy a kesleltetes es a jitter. -
twine
veterán
válasz
shaddam #35880 üzenetére
Évek óta tervezek egy ilyen "seasons projektet"
Handy-vel stativrol, adott fix perspektívából ,mert gyönyörű területek vannak itt a környéken... De mindig elmaradt...
A phantom vásárlásakor az első gondolatok között volt ugyanez, az itteni "nagyparttal" (nagy Duna-strand-ősfás partszakasz)
Fix magasságban a Duna felett, partal párhuzamosan jobbról balra haladva, part felé néző kamerával...
Mega lenne átusztatni a téli havas partot, nyári napozós fürdőzősbe...(azt ne kérdezd a tavasszal mi lesz) -az őszé az ősfák-
De sajnos a fiam, munkám, kevés szabadidőm miatt mire kijutottam a partra szarrá volt taposva a szűz hó
Így drónnal is csak tervezet marad a "seasons" :/
"Life cycles" filmet ajánlom megtekintésre... Nagyon profin összerakott munka!
Abban vannak gyönyörű "évszak áttűnéses" effektek!Nekem az a film, egy audiovizuális orgazmus...a "történettől", amit pedig hallani alkalmanként benne, sírok...
Aki nem látta, és szereti a jó operatőri munkákat, kötelező! Szigorúan minimum 1080p-ben!"N-mag szerű" oldalakon fent van
Bocs mindenkitől a hosszú offért, csak ez most a "seasons" miatt beugrott
-
molnigee
aktív tag
válasz
shaddam #35655 üzenetére
12V van odaírva a vázra, rámértem 5V
Új mini fpv az emaxtól? EMAX Babyhawk 85mm
Jó árúsított txEachine TX03
-
MAxxYD
tag
válasz
shaddam #35427 üzenetére
Ha valakit egy FrSky TARANIS Q X7 fenné a fogát, akkor már a Gearbesten is pre-orderelhető és ráadásul még olcsóbb is.
A fekete verzió valamilyen rejtélyes okból kifolyólag a 105 USD-s preorder price helyett csak 90 USD. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
shaddam #35209 üzenetére
Hehe, nem rossz.
Ha minden igaz ez is a KingKong propokbol ismert nylonnal erositett muanyag, ami nem karbon, de megsem bilimuanyag. Azert 6 X 12A az 72A, a Falconoknak meg 4X20=80A az ESC specifikacioja, szoval nem kell betojni.
Racsingolasra harmatos, de cruisernek tokeletes lesz. Ha hajlamos vagy messzire elkolbaszolni a CC3D nano-t majd cserelni kell CC3D nano revo-ra (F4 proci), hogy menjenek az automata hazateresi funkciok.
De most, hogy igy filozok, a walkera runner 250-nel megoldottak minden automatizmust CC3D-vel, igaz ok sajat FW-t irtak hozza. Erdekes. -
kriszbon
őstag
válasz
shaddam #33895 üzenetére
Szerintem ki kellene próbálnod valakinél ha van rá lehetőséged, mert lehet neked megfelelne úgy is.
Azt még kifelejtettem az írásomból, hogy a DVR hol működik hol nem, a felvétel meg olyan amilyen.
Sokszor szórakozni kell az aksi rádugással hogy beinduljon a DVR és van hogy a kép is elcsúszik.
Ja még annyi, hogy főkapcsoló nuku rajta, tehát hiába nyomod ki a Power gombot, az csak a kijelzőt kapcsolja le, a vevő bekapcsolva marad.
Simán túlmeríthető az aksi ha nem figyel oda valaki, és nem húzza szét az aksi kábelt, most tervezgetek egy kapcsoló felrakását.
Megjegyzem engem zavar a kábel és az aksi hogy kívül van, néha szétcsúszik ha szorosra állítom a pántokat, mert azokat meg állandóan állítgatni kell mert visszacsúsznak.
A másik még, hogy kijelzi ugyan hogy éppen melyik antenna veszi a jelet, meg hogy milyen csatornán van, de mindezt kívül, ahol ugye nem is látom használat közben.
A KDS Kylin (GB oldalán más név alatt is fut) legalább OSD menüvel jelzi a frekvenciát, meg a manuális keresés mellett van automata is, mikor nyomod a gombot végigfut az egészen, nem kell egyesével lépkedni.
Persze ennek is van elég sok hibája, de azért arra is barkácsoltam [DVR-t] ami hasonlóan fostaliga mint a másik, vagy lehet én vagyok háklis sok dologra, ami másnak megfelel. -
kriszbon
őstag
válasz
shaddam #33868 üzenetére
Szia!
Pár apróságot én is írtam róla [itt] mert nekem át kellett alakítanom a szemem miatt.
Most sokkal élvezetesebb belenézni, mivel egyrészt kényelmesebb, másrészt sokkal közelebb van a kijelző, de nagyon.
Hogyan is írjam le, kb. 3/4 résszel közelebb van így, olyan mintha 1m-ről néztél volna előtte egy 19" monitort sötétben, utána meg odahajolnál hozzá vagy 20cm-re, de továbbra is tiszta a kép.
Oldalt maradt kicsit nagyobb fekete keret, felül alig, alul kicsit nagyobb, szinte teljesen eltűnt az az érzés, hogy egy hosszúkás doboz végében nézel egy kijelzőt, és ugye látod az oldalfalakat is(eltűnt a doboz effekt).
Így azt mondom most nagyon jól használható, de előtte kicsinek látszott a kijelző, a lencse nem nagyította eléggé.
Ha most átváltom 4:3 képarányra, még az is jóval nagyobb mint amit eredetileg lehetett látni 16:9 aránynál.
A DVR része néha annyira késik mintha Wifis képátvitel lenne, a fekete kihagyások elég sűrűn előfordulnak, és szerintem repülésre alkalmatlan úgy.
Még jó hogy szóltak páran itt a fórumon, hogy kapcsoljam át AV 1-re és lesz rendes kép(köszönet a felvilágosításért), mert már meg is akartam tőle szabadulni.
Képet [600m-ig] biztos hogy veszi rendesen tisztán, a videón a DVR felvétel ugrál, és csinál fekete kihagyásokat, a valós AV1 kép teljesen jó, néha halvány kis csík, vagy enyhe hangyásodás előjön pillanatra, de egyáltalán nem zavaró, és az előfordul 50-100m-nél is néha.
Ilyen felfedezhető a felvételen is néhol, ott látható hogy kicsi semmiség csak.Természetesen mindehhez át kellet alakítani jó néhány helyen, mindjárt elsőnek orrész teljes kivágása, pótolva a helye egy műanyag lappal, az orr résznél kicsit megmelegítve benyomva, majd rá a vastag szivacs.
Most már nem akarom eladni, következik a KDS Kylin szemüveg átalakítása ugyan így, annak jobb a felbontása(800x600), szebb képet ad, csak távolságra nem biztos hogy tudja azt mint a VR D2.
Rövidebben, annyi pénzért gyári állapotában én elég őő... kacatnak mondanám. -
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
shaddam #33852 üzenetére
Hmm, reszelik az inav-ot elegge, lehet h egy sp f3 is eleg lesz.
Az a baj h a fejlesztonek csak repulo szarnya van, igy fullos rpcsikrol csak kozvetve kap visszajelzest.
Mindenesetre hnap/hnap utan jon az ismerkedes az inav-al. Van gps, bt, wi-fi, osd, 3 db f3, meg mittom en mit rendeltem. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest