- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ooooobi
senior tag
válasz
kelna91 #68543 üzenetére
Németben egy minivel nem fognak nagyon az emberre szólni. Ha van egy felelösségbiztosítása az embernek az valszeg elég is. Telefonra meg fel kell rakni a DFS Dhronen appot és repülés elött rábökni, hogy repül az ember. Ha olyan helyen vagy ahol nem szabad akkor rögtön látod. Pl én egy Szoboszló méretü városban lakom és ha benyomom, hogy max 50mre és 30as magasságra repülök már alig találni a városban olyan helyet ahol felszállhatok, mert mindenhol házak vannak és az már tiltott is. Van több erdö is a környéken, van ahol simán repkedhetnék, van ahol tilos, pedig látszólag semmi különbséget nem látok a két hely között. 250g fölött már venni kell rendszámot a drónra, 2 kilótól meg jogsi is kell. Amúgy azokat se értem akik kilómétereket akarnak repülni euba a drónjaikkal. Ha egy minivel elmész 300 mre már azt se látod, onnantol meg már illegál is vagy.
-
Parson
addikt
válasz
kelna91 #68543 üzenetére
Ne búsulj, saját területen (pl lakáson belül) mindig kevesebb az ilyen probléma.
Na jó, abbahagytam.
Szerintem érdemes valóban utána olvasni kicsit komolyabban, hogy pontosan mi merre hány méter, és utána könnyebben lendülsz tul ezeken a szabályozási kérdéseken, meg az abból eredö kezdeti sokkon.
Egy biztos, a 250g-os határ alatt Németországban is a többihez képest relative a legtöbb lehetöséged van, és itt sem puskával járnak az emberek drónokra vadászva.
A legfontosabb, hogy tudd mire számithatsz ha véletlenül úgy alakul... és akkor máris nyugodtabban próbálkozhatsz, mert pl más kertjébe élböl nem fogod beirányitani a gépet, stb... -
Parson
addikt
válasz
kelna91 #68540 üzenetére
Németországban engedély nélkül csak óvatosan, mert törvény szerint le is löhetik a kamerás drónodat személyiségi jogokra hivatkozva (példában irva: ha magánterületet sértesz vele). De azért én nem vagyok jogász, meg itt-ott lehet hogy továbbfinomodnak a szabályok idönként.
https://www.test.de/Drohnen-und-Recht-Das-muessen-Hobbypiloten-wissen-4727469-0/ -
Allien
veterán
válasz
kelna91 #64721 üzenetére
Én speciel úgy vagyok ezzel, hogy amit a gyártó ír, az kb kamu. Ergo, ha 4k-t ír, akkor nagyjából jó lesz full HD-nek. Látszik a megadott adatokból is, hogy ha 4k24 fps-t ígér, de a full hd-t is 30 fps-l tudja, akkor a 4k az kamu. Főleg sport kameráknál könnyebb ezt át nézni, mert abból rengeteg van. Ha 2k-t is 30 fps-nek írja, de a full hd-t már 60-nak, már kezd érdekelni.
Ha majd lesz olyan, ami úgy hirdeti, hogy tud 8k-t 120 fps-ben, akkor hiszem majd el, hogy megy jól a 4k 60-l.
Csak persze, arra sose lesz pénzem, az elkövetkezendő xx évben valszeg.
-
Geller72
veterán
válasz
kelna91 #64721 üzenetére
4k/60FPS. Hehe. Igen, mindezt drónban, amikor egy DSLR-en sem egyszerű ezt kevés hibával összehozni.
"a nagyobb fps több fényt kíván, mint mondjuk a 30, vagy esetleg a 24. Ezáltal rosszabb körülmények között meg kell növelni az ISO tartományt, vagy éppen a záridőt. Emiatt több, úgynevezett zajt kapunk és rosszabb lesz a videó dinamikája is. Nagyobb felbontást és összességében jobb minőséget kapunk, mivel ugye négyszer nagyobb, mint a full HD, de a részletekben már elvérzik a legtöbb szenzor. A komolyabb DSLR-ek pedig azért nem képesek erre a felbontásra, mert akkor jóval erősebb processzort kéne belerakniuk és még drágábbak lennének. Egyelőre tehát csak akkor érdemes 4K 60 fps-sel felvételt készíteni, ha kifejezetten lassítani szeretnénk a videót, de szükségünk van a felbontásra is."
Nem mellesleg nekem a 4k/30FPS ~380Mb/1 Min. 60FPS-en ez kb 1gb/min
Saját felhasználásra (is) nekem eddig a max 1080p/60fps bőven elég volt, de drónon, bicaj, motor, etc 720m/60 fps a settin, vagy ha valami spec lassítgatós vidit akarnék összevágni, akkor esetleg a 120fps. -
KisBundi
őstag
válasz
kelna91 #64721 üzenetére
Érdemes nekifutnod a témának még 1x, mert légifelvételk készítésére ez is tökéletes ahogy ebben a videóban is látszik. Sőt, szerintem szebbet csinál mint Mavic Air! 4k/60-ban pedig nincs olyan, hogy ár/érték. Van a csúcs és kész.
Kezdő drónozóként egyébként sem ajánlok méregdrága drónt. Megbízásokat pedig tapasztal, referenciával rendelkező drónozók kapnak többnyire.
-
-
KisBundi
őstag
válasz
kelna91 #64719 üzenetére
Jelenleg nagyon jó ár/érték arányú drón a Xiaomi Fimi X8 SE! 1-2 dolgot leszámítva van olyan jó mint a Mavic Air! Van amiben jobb is. 33 perc repülési idő jelenleg a legjobb ebben a kategóriában és kontrollerét is sokan jobban szeretik. Az ára jelenleg kuponnal 120E forint, ami adott esetben fele a Mavic Air-nek.
-
KisBundi
őstag
válasz
kelna91 #64701 üzenetére
Szia! Ha csak a DJI jöhet szóba, akkor inkább a DJI topikban tedd fel a kérdést. Valószínüleg ott könnyebben megválaszolják majd.
-
Geller72
veterán
válasz
kelna91 #35515 üzenetére
Szerintem alapvetően rosszul futsz neki a dolognak. Nem vagyok "filmes szakember". De ha az lennék, viszont nem értenék a drónokhoz, akkor:
1:- Nem én akarnék repülni, hanem fizetnék valakinek, aki már tud. Tényleg tud.
2:- De ha mégis, akkor nem milliós nagyságrendű cuccot pakolnék össze, ami egy rossz mozdulattal kukázódik, hanem elkezdeném valamivel, ami ahhoz elég jó, hogy egyáltalán halvány fogalmam legyen a dologról. Még egyszer mondom, nem vagyok filmes, de.. nem árt tudni, hogy viselkedik a technika és milyen körülmények közt, hogyan reagál. Milyen a kép, helyes irány és magasságválasztás, perspektíva, sebesség, fény, időjárási körülmények befolyása a felvételre, magára a repülésre, meg ilyenek. Erre a célra szerintem is legjobb és a legolcsóbb megoldás egy gyári Phantom. És ha már a kisujjadban van az egész, akkor meg veszel egyet, ami egy nullával feljebb van. Olyan cégtől, aki egyedi igények szerint olyat épít, amilyet akarsz.Mindenképpen elmennék egy olyan forgatásra a helyedben, ahol aktívan használnak drónokat a felvétel készítéséhez. Biztos vagyok benne, hogy át fogod gondolni és főleg értékelni a szándékaidat.
.
-
vegyszer
addikt
válasz
kelna91 #35509 üzenetére
Szerintem állj be te is a tucat DJI filmes cég közé, és ha a megrendelő lehetetlent kér, mondj olyan számot, amiből még a technika beszerzésének költségén felül egy számodra szimpatikus autó is belefér. Mert ő vagy nemet mond, vagy nem. De te így is úgy is pénzednél vagy.
Mert arra alapozni 1-2M beruházást, hogy "mi lesz ha ezt kéri a vevő" szerintem nem szabad.
Max akkor, ha valóban lesz megrendelő, és ha valóban ilyen áron is akarja.
Addig meg miden avul el, megy le az ára, stb. Azaz az idő neked dolgozik.Mert mondjuk ok, hogy ég, Sony vázat reptetsz, de ha 300mm zoom mellett a gimbal nem tartja meg, vagy épp zoomolni valós időben (pedig neked nagyon kéne) nem tudsz, mit sem ér az egész. Vagy ha beremeg...
-
molnigee
aktív tag
válasz
kelna91 #35485 üzenetére
Szerintem, ha Te most közel nulla tudással ebben a témában elkezdesz építeni, akkor talán 1 év múlva lesz valami használható géped.
De gondolj bele, 1 év múlva mi lesz majd a DJI kínálatában, és milyen áron.Továbbá nem hiszem, hogy egy phantom 4, vagy inspire képminőségénél bárkinek is kellene jobb itt nálunk MO. Arről nem is beszélve hogy ezeknek a gépeknek milyen atom stabil gimbaljai vannak pl.
Szerintem ez olyan kb mintha azt mondanád hogy neked kell egy jó autó, de nem veszel bmw-t, emrt sok bmw-s van, Te majd építesz egyet.
-
Teréz Atya
senior tag
-
twine
veterán
válasz
kelna91 #35485 üzenetére
DJI Inspire 2 Extreme Durability Test
DJI Phantom 4 Pro Extreme Durability Test
Érdemes végignézni...
(#35487) Saccco:
megelőztél, épp most csipegettem a linkeket... -
molnigee
aktív tag
válasz
kelna91 #35481 üzenetére
Ha olcsóbban sikerül, a tucat phantomnál jobb gépet építeni, szólj, én leszek az első vevőd.
Sokan utalják a dji-t, de nem fogsz jobbat osszerakni, főleg olcsóbban. Nézd végig a termék palettajukat, lefedik a piacot, minden ár szegmensben profi cuccokkal.
Ha én filmezeshez szeretnék gépet bérelni, szerinted egy noname épített valamit, vagy egy profi inspire 2-t fogok kibérelni? Szerintem teljesen egyértelmű a válasz. -
vegyszer
addikt
válasz
kelna91 #35479 üzenetére
Ezt a kérdést szerintem fordítva kellett feltenni. Egy általad tervezett, épített jószág pont olyan, mint amit szeretnél. Annak minden előnyével, hátrányával, kimagasló képességével és gyerekbetegségével együtt. A gyárit meg készen kapod.
Ha eladni akarod, valószínűleg egy építettet nem fogsz tudni úgy árazni, mint egy boltit.
Az építés előnye, hogy Lucaszék módjára is haladhatsz. (ma váz, két hét múlva akku, jövő hónapban motorok, utána ESC meg táv, áprilisra gimbal...), míg a gyárit max a Cetelem személyi kölcsöne segít kisebb részletekre bontani.
Ha még azt is nézed, hogy ha valami megfárad, akkor itthon milyen könnyű alkatrészt szerezni egy egyedi cucchoz, már megint a bolti van előrébb.Ez nem azt jelenti, hogy jobb lenne a kész termék. Mert lehet, hogy pont olyat nem tud, ami neked meg létszükséglet.
-
kimista
aktív tag
válasz
kelna91 #35387 üzenetére
nem fogsz készen kapni ilyen koptert, csak ha valami nevesebb márkába beleinvesztálsz, pl DJI S800 és hasonlók. vagy célszerű venni Inspiret, azt lehet venni két távirányítóval. cakhát az ára milliós tétel.
A legtöbb ilyen hexacopter egyedileg épített, speckó dolgokkal, itt a fórumon talán foka épít ekkorát, más nem.
építtetni szerintem is olcsóbb, de a kész DJI platformot nem tudod megépíteni, szóval kompromisszumot kell kötni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Baby design smart sportbabakocsi
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Welock Touch 51
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest