- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz
Silent77 #11029 üzenetére
Bevágom ide is a lényeget, mert szerintem sokan nem vették le:
"2016 FEBRUÁR 7-13-IG KÍNAI HOLDÚJÉV LESZ, LEÁLL MINDEN ELADÓ, BOLT, KÍNAI POSTA ÉS WEBSHOP, A SZÁLLÍTÁSI IDŐ NAGYON MEG FOG NŐNI A KIHAGYÁS MIATT! EZ IDŐ ALATT BEÉRKEZETT RENDELÉSEKET SEM DOLGOZNAK FEL!"
Szóval ne legyen tele a fórum, hogy még mindig processing, mé nem küldik
-
Teréz Atya
senior tag
-
Game-over
aktív tag
válasz
Silent77 #10708 üzenetére
Köszönöm
Már csak azt ne tudom, hogy a BG-s X5C az újabb verzió elvileg, jobb a stabilitása. Ez vajon tényleg így van, vagy elég a régebbi verzió is?
Közben megláttam, hogy ez is X5C-1-es verzióMég egy kérdés: ha FPV-t szeretnék erre, akkor 50$ alatt nem úszom meg? Mert akkor gondolom érdemesebb lenne ezt venni.
-
KisApám
addikt
válasz
Silent77 #10369 üzenetére
Piros lapátok a ház/fedél piros karjánál/jelzésnél illetve amerre a kamera néz, a feketék meg hátul.
Úgy látszik, hogy megcseréltem a piros-piros és fekete-fekete lapátokat.
Erre meg nem is tippeltem, annyira fura volt...
A kopter ELSŐ szerelése számomra, és remélhetőleg utolsó amatőr szerelési hibámAZONBAN:
a felrakott motor réz fogaskereke lecsúszott a motorról/rúdjáról...vazzzzzzz... igénytelen vacakokat árulnak...
-
kokimy
csendes tag
válasz
Silent77 #9882 üzenetére
Nézegetem, és a hubsan X4 107L elég jónak tűnik Banggoodon. De ez nem szokott olcsóban lenni? Mert ez esélyes, ha elkapják fizetni kell.
Amúgy nem túl könnyű a gép? Mert csak 27.8gr-ot mértek. Ide a nehezebb, nagyobb akksi amit írtam szerintem esélytelen, nem bírja el. -
Jackal2
senior tag
válasz
Silent77 #9583 üzenetére
Mi volt a maximum ami átjött? Valljál gyorsan
Az, hogy az érték alapján vámolják és nem az alapján, ami rá van írva, mert sok esetben nem tudják, vagy nem akarják a tényleges árat megállapítani, hanem elfogadják a rá írtat.
Gondolj bele:
- Tarantula X6 16.000 Ft 40 cm
- Bladae Nano QX 3D 30.000 Ft és 13 cmNeki melyik tűnik drágábbnak? Nyilván a Tarantula.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Silent77 #9575 üzenetére
Ez konkrétan nem igaz. Ott a kép a blogomban, 32 USD a Hubsan X4 értéke papíron, valóságban meg 63 usd, áfázni kellett volna és semmi.
Különben is honnan tudná a vámos, mennyit ér egy kopter? Ugyan úgy néz ki neki, fogalma sincs róla. Gondolod hogy majd fellapozza a szent kopter ár megállapító kódexet és megnézi brushless-e meg hasonlók? Marhára nem.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Silent77 #9572 üzenetére
EUR ban számolják, de a csomagokon dollár szerepel, de tényleg mindegy, mert majdnem 1:1-ben állnak (jobban mondva 1 dollár=0.916124245 Euro). Nyilván nem USD-ben számolják a vámértéket az Európai Unióban
, de ettől még a kínaiak USD-ben gondolkodnak, az alap árak is ebben vannak megadva az összes kínai webshopban. Váltogathatod, ha akarod, de szerintem egyszerűbb dollárban számolni (már csak azért is, mert a kedvezmények is ebben vannak, kuponok, pontok etc etc.), én már a forintba átváltó funkciót sem nyomom át, mert a dollár árhoz képesti változást kell követni, ezért írtam 32 USD-t és linkeltem be a képet, amin ott van bekarikázva az általam átvett csomagon az összeg. Azóta még 5 ilyet kaptam legalább és te is, mert tudom hogy nagy fogyasztó vagy
A számlán szereplő összeg, aha szóval ha oda viszek a vámhivatalnak egy PDF-ben letöltött, 1 USD-t tartalmazó számlát egy Szaratov méretű hűtőszekrényről, akkor nem fogják levámolni, tök életszerű, szóval ez a számla után fizetem az áfát/vámot egy elméleti szabály, mert a jogszabálynak tartalmaznia kell valamilyen generális szabályt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy csaljatok és írjátok át, csak azt, hogy az a számla nem hiteles, egy szaros PDF fájlban van benne, szóval semmit nem bizonyít.
Helyette az fog történni, hogy a vámhivatal, mivel van ármegállapító jogosítványa, megállapítják, hogy 400 dollár a hűtőszekrény, te meg szépen kicsengeted a 27+4%-ot, meg a posta kezelési költségét.
Szerintem a büdös életbe nem fogsz te Bangood által Magyarországon is elfogadott, hiteles számlát a vámhivatalhoz bemutatni és nekik is sokkal egyszerűbb téged basztatni, mint a kínaikat.
Gondolj arra az esetre, mikor te veszel mondjuk egy 60.000 Ft-os Eachinet, Affiliate pontokból, mi lesz a számlán? Fizetve, nulla forint, sőt, lehet ki sem állítják a számlát, akkor szerinted ha megfogják a vámon, 0 forintot fogsz fizetni? 100%, hogy nem.
Az összes ilyen cikket olvastam anno. Szerintem itt a hangsúly azon van, ami a tapasztalat, nem pedig az, hogy mi van a jogszabályban. Nekem az alábbi a tapasztalatom:
- a nem közkézen forgó, relatív ismeretlen dolgoknál elfogadják azt az árat, ami a csomagra van írva. Magyarországon azonban a "csomag" szó nem fedi le azt, ahogyan a posta utaztatja a cuccokat, ezek ugyanis levél kategóriájú küldemények, ezért van rájuk Free Shipping. A vámos is tudja, hogy nem 32USD az értéke, meg nem gift meg document van benne, de egyszerűen nincs értelme az összeset levámoltatni. Szóval a következő kérdés az, hogy mekkora dolog minősül levélnek, ezt sajna nem tudom, de amire van free shipping Bangoodon az az
- az ami ennél nagyobb (pl. MJX X101-el ez a gond) és te is fizetsz rá shippinget, az nem levélként jön be. Pisti a vámos is látja, hogy baszki ez nagy, de nem tudja mennyi az értéke és rohadtul nem fogja kiguglizni, hogy ez egy MJX X101 és most akkor 13.429 Ft és jól levámol 4214 Ft-ra, helyette bekéri a számlát, amin ha nagyobb összeg szerepel, mint amennyi a vámolási érték, akkor vámoltat, ha alatta van, akkor nem
- a fenti okok miatt csomagolják újra, kisebb dobozba a termékeket, pl. JJRC Tarantula X6 ver2. az egy másik dobozú, de ugyan olyan kopter és asszem a Symával is volt valami ilyesmi.
- ha olyan eszköz van a csomagban, amelyik relatív ismert, pl. műszaki eszköz: laptop, tablet, telefon akkor 99% hogy levámoltatják, mert TUDJÁK hogy nincs 32EUR-ig telefon, szóval egyből kapod is a felszólítást vámolásra, ezt nem lehet elkammantani.
- ha futár szolgálat hozza be (DHL, GLS, kutyafüle) akkor BIZTOSAN vámoltatják, mert ők alapból ezt teszik az összes csomaggal (ezért nem is rendelem így)Nekem bontották már ki a vámon csomagomat, kaptam bele egy jegyzőkönyvet, hogy ki lett bontva oszt ennyi. Nem vámolták le, mikor látták mi van benne. Ami nekem átjött a vámon és nem vámolták, pedig kellett volna:
- Hubsan X4 H107C 18.000 Ft
- MJX X600 12.000 Ft
- Skyrc Imax B6, nem tom mennyi volt, de több mint a vámértékIsmerek olyat, akinek átjött a Cheerson CX-20, miközben nekem volt olyan, hogy a H8 mini 3D-t két hétig fogta a vám....aztán persze nem vámolták le azt sem.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
Silent77 #9567 üzenetére
Eredeti, a képek és a név alapján. Az más kérdés hogy a GB mennyire megbízható.
206cc: Ehhez a legolcsóbb szállítás: International (Registered) Air Mail 301-500g EU9.09
Eu-ból az alap ár a EU30 és a szállyítás:
Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Hungary EU10.33
Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Hungary EU2.41Ha jól tudom akkor nem kell regizni, van egy paypal-os rendelési lehetőség is.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Silent77 #9563 üzenetére
Nevetni fogsz: 22+10=32, egyébként USD-ben számolják, nem tudom az éppen most hány EUR. Itt a képen láthatod, hogy minden csomagra független az értéktől (kivéve persze, ha tényleg kevesebb) 32 USD-t írnak. Ez az ökölszabály. Abban igazad van, hogy 150-ig vámmentes, de nem tudtam mennyi az összeg.
Ettől függetlenül, simán átjönnek nagyobb cuccok is, pl. nekem a 18K-s Hubsan simán átjött, vámos Józsinak fingja nincs az árakról. Bezzeg tegyél bele egy tabletet vagy telefont, egyből befigyel az ÁFA s a vám.
A lényeg, ha megfogják és te bemutatod a számládat, amin van egy szám (mert ugye nincsen ám elektronikusan aláírva harmadik hitelesítő fél által, sőt én még Banggoodos pecsétet sem láttam) azt őrült nagy kreativitással
átíroda Banggood véletlenül elírja, ezt benyújtod, ez alapján levámolják, ha az érték hihető. Egy 1000 dolláros gépre viszont az 50 dolláros számla nem hihető, akkor a vám megállapítja az értékét és így jártál.
-
Imy
veterán
válasz
Silent77 #9563 üzenetére
"Viszont 10 euró áfa érték alatt nem foglakoznak vele."
Az durván számolva akkor 10$ (jó kicsit több, de inkább kevesebbel számoljunk).
Így akkor 37$-ig nincs semmi sem, ugye? Ebbe éppen a X600 kínából belefér. Ha így van, akkor lehet meg is rendelem. -
Imy
veterán
válasz
Silent77 #9438 üzenetére
+ (#9440) Jackal2
Jó lenne, mi?
Nem nyert.Nem tetszik, eladtam a V686G-t.
Egy FQ777 úton van, de mire ér ide nem tudom, az úgyis szobacirkáló.
Kellene valami kintre. U807 leárazásról lecsúsztam. Minimum U807 kaliberű kellene, mert a V686G túl lusta volt. És érdekesen reagált a dolgokra, kis szellő, és halott volt.
(#9441) cris78
Nem, mert az lusta. -
KisApám
addikt
válasz
Silent77 #9366 üzenetére
Elmlész az OBIba és veszel úgymond csőre hőszigetelőt, POLIFOAM CSŐHÉJ-t. A KÖKI-ben az OBI felső szintjén a mozgólépcső felé van ilyen több méretben.
-
Hurkafej
aktív tag
válasz
Silent77 #9212 üzenetére
Ma énis repültem, hátszéllel, egy idő után alig láttam a jó kis ködbe
De sikerült is lepottyanni kétszer is, több flip után gellert kapott lefelé. Nagy gáznál ha nem forog a propeller, akkor letilthatja esetleg a rendszert a gép? Van erről tapasztalat? Mert mindkét zuhanásnál mikor odamentem se kép se hang, akku szét majd vissza, és ment tovább a dolog.
-
Dinter
addikt
válasz
Silent77 #9196 üzenetére
Google-ben kerestem, ott a BangGoodot nem dobta ki.
Csábító, de ez is csak Kínában van.
Első szerintem akkor a CX10 lesz, aztán majd később lehet veszek egy komolyabb darabot.
ViZion: Uncsitesóm pont most kapott ilyet (kamerával)
Hmm, és ez még EU-ban is van. Megfontolandó
-
Jackal2
senior tag
válasz
Silent77 #8938 üzenetére
Fail safe, auto return. Két fokozatú ráadásul, először villog-csipog utána leszáll, de szerintem állítható ha APM alapú. Open-sourcet vettél?
Felszállsz, benyomod GPS lockba, lebeg, húzod balra, balra megy, húzod jobbra, jobbra megy. Szerintem ezzel nem fogsz létrafokok között repkedni, meg romos épület ablakán ki meg be száldosni. Ezek pont a stabilitásra vannak, meg hogy a romantikus naplementét 96Mp-ben 400.000 képen meg tudd örökíteni.
-
-
lela
aktív tag
válasz
Silent77 #8457 üzenetére
Még egy pár kérdés:
Elképzelhető hogy januárban ezek az árak még lejjebb mennek? Úgy olvastam a cs-20-hoz adják a balanced töltőt. Esetleg van komolyabb töltő is amit külön érdemes beszerezni mellé? Láttam hogy ha most regisztrálok kapok 50 dollaros kupont, ez még levonandó a kedvezményből?
Mit érdemes még esetleg rendelni hozzá? Egy propeller védőt tuti vennék hozzá.Ja és milyenek az első benyomások a gépsárkányról?
Köszi előre is a segítségedet!
-
lela
aktív tag
válasz
Silent77 #8449 üzenetére
Köszi az eddigi segítséget!
Még egy pár kérdésem lenne:
Én csak 2800mAh akkut láttam hozzá. Hol van ez a 3000 es akku. Mi az amiket érdemes megvenni hozzá még tartalékba? Töltő, lapátok Hány darab akku? stb. Illetve milyen FPV szettet érdemes hozzá megvenni amit rá is tudok szerelni a távirányítóra, esetleg milyen valóban 1080p felbontású optikai képstabis kamerát? Érdemes esetleg venni csak egy kamerát wifivel és telefonon nézni, vagy inkább kijelzőstől venni egy kamerát? -
szacsee
nagyúr
válasz
Silent77 #8356 üzenetére
Hol olvasni, hogy újratölthető ceruza akksival gondok vannak?
Azt láttam, hogy van hogy előbb elmegy a jel stb... viszont hogy emiatt nem bindel olyat még nem olvastam.
Szerintem 2 opció áll fent, ha nem a ceruza akksi a ludas. (5,9V- a 4db)
a. fos a vezérlő vagy a táv
b. valamelyik tx/rx antenna forrasztása rossz.
Kb úgy viselkedik minden mintha a másik fele ott sem lenne.
A táv nem veszi fel a quad villogásának ritmusát, csipog de a quad nem világít folyamatosan.
Kiviszem másik szobába, hátha a wifi kavar be neki. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Silent77 #8322 üzenetére
Az elso hosszabb de keskenyebb. En ezt hasznalom.
@ Allien - gearbest-en 5 dolcsi. Az MJX X101 akkujaval az MJX X600 meresek szerint ugyanazt a repidot tudja mint az 1000-el. Ez lesz a sweet spot. -
Imy
veterán
válasz
Silent77 #8295 üzenetére
Minegy, már megrendeltem, kipróbálom, és meglátom.
Amúgy meg az akksi kapavcításra ugyanannyi, méretbeli különbség lehet. Rendelj egyet, s meg kell nézni, hogy belemegy-e a gyári helyébe?
U807 még megy? Nekem az a gondom, hogy nagy hely kell neki, és nagyon nem érzem még, gyosan kirepül az urvarból.
-
válasz
Silent77 #8214 üzenetére
Volt most nemrég nálam mindkettő, nekem az volt a tapasztalatom, hogy az eachine sokkal jobb minosegu muanyagbol van, kevesbe hajlik a szara, amin a propellerek ulnek. Megkopogtatva is jobb hangja volt az eachine-nek, strapabirobbnak tunt a haz.
A merevebb haz lehet h nem feltetlen elony, mert a puhabb muanyag mittomen kevesbe torik ha nekibaszodik a falnak.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Silent77 #8211 üzenetére
Jó, hát majd este, ha össze raktam, de komoly tesztre csak hétvégén lehet számítani, mert addig nem nagyon tudok FPV-zni, sötétben meg hogy is mondjam, nem az igazi
Mondjuk van rá rocket launcher, szóval lehetne igazán flare gunt is rárakni, akkor bevilágíthatná maga előtt a területet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Óra topik
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest