- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jony77
tag
válasz
qnadam #24070 üzenetére
Nem phantommal,de naza-val volt nekem most hétvégén compass error!
A gps tartó rudazat csavarja meglazult,és engette elfordulni a gps korongot!Teljesen behülyült a gép(toalet wooble effect) írányithatatlan lett a gép!Hálistennek annyi ismeretem van a géppel kapcsolatban,hogy tudtam a vezérlőnek ,csak én adhatok parancsot ,vagy a gps!Tehát gyorsan átváltottam atti mod -ba!De sajna már nem tudtam megfogni,nagy sebességgel ment,és nem előre ami bekavart!A vége az lett kb 10 másodperc múltán,hogy belecsapódott a 1.5 m nádasba tőlem kb 100m re!Én meg utána,10 perc keresés után sem találtam,mikor közöltem a családdal,hogy még egy jó darabig maradunk!Akkor beálltunk kereseni a gépet többen ,mire az asszony szól ,hogy tőle nem messze csipog valami.A szerencsém az volt ,hogy az esc-ék úgy vannak beállítva ,hogy ha gép áram allatt van ,ésnem kap utasítást akkor az esc-ék elkezdenek csipogni 10 perc után(mind a 6) így sikerült megtalálni!Hát nem fogadott szép látvány de legalább van mit ujra építeni!
Tanulság ,mindig ellenőrizzük át a gépet felszállás előtt,és persze a helyszínt is! -
válasz
qnadam #23470 üzenetére
Én úgy gondolom 11-12 körül kezdhetünk akár. Megvan akkor melyik helyszín lenne mindenkinek a legjobb? Alkalmazkodom. Ha valakinek nincs autója, de nem a világ másik felén lakik, ellenben sok a cucca, szerintem el tudom hozni.
(#23467) Jackal2: Na végigolvastam. Jó nagy bűnlajstroma van. Megnéztem a videót is, életlen szinte minden, attól a forgástól meg kb hányingert kapok
(#23476) Pikachu24: Google szavazósra voksolok én
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
qnadam #14716 üzenetére
Ne kezdd már Te is!
Mi nem világos abból, amit eddig írtunk? Mennyi analógia kell még, hogy leessen egy másfél kilós, hetvennel repülő, 200 felett zuhanó tégla az nem játék!
Senkit nem érdekel, hogy mennyi pénzt dob ki az ablakon, de nem azért ad ki érte egy marék lóvét, hogy a préri közepén lebegjen, mert nincs ott semmi látnivaló.
Nem csak magából csinál hülyét, de másokat is veszélyeztetni fog.Btw, ha már kérdezted, Te se tudsz repülni. Meg én se. Sőt, Charpu is folyton lezuhan...
-
Jackal2
senior tag
válasz
qnadam #14716 üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy racerrel repüljön, csak a saját estemet hoztam fel példának. Repülni azért kell tudnia valamennyire, mert drága kihorgászni a folyóból a gépet, vagy kiműteni a szemközti szomszéd autójának szélvédőjéből vagy az uncsitesó hátából. Elvárható, hogy ha valaki repül, legyen meg a rutinja. Ha autód van, nem jelenti hogy 250-el fogsz vele menni, még is kell hozzá jogosítvány.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
qnadam #14695 üzenetére
Jaja, hisz mint tudjuk DJI annyira megbizhato gepeket gyart h nem is hoztak ossze kulon HowTo-t flyaway esetere. Vagy megis?Oppa.
Amikor az Inspire nekirongyolt a garazsajtonak elvileg az is SW bug miatt volt. Ez utobbi azert is jo pelda, mertha tenyleg SW bug miatt hajtott neki (nem lehet 100%-ig megbizni a technikaban) azert van igazam, ha meg a foszer volt bena, akkor meg azert.
Amugy meg semmi bajom a DJI-al, messzemenoen a legjobban osszerakott es atgondolt RTF keszleteket ok csinaljak. Csak azert vegyuk eszre, hogy ezek meg mindig csak felfujt jatekszerek, nagyon messze vannak egy autonom robottol, amit sokan a dronnal tesznek egyenlove. -
shaddam
aktív tag
válasz
qnadam #14418 üzenetére
Hát én meg az alap dji go appal nem is repültem még
Ami nagyon tetszik benne hogy a körberepülés meg waypont mód röhejesen egyszerű, nem kell előtte berepülni mint az alap appban. A panoráma meg olyan hülyebiztos hogy csak na. No meg szexi lányhangon (magyarul) mondja hogy milyen magasan meg messze jár :3
x380 lipokhoz. A hobbykingessel vigyázzatok, azt irják rá hogy jó, aztán túl bagy. A 10C lipo meg a facebook csoport szerint okozott pár zuhanást. Lehet okkal kell 20c a gépnek
-
shaddam
aktív tag
válasz
qnadam #14294 üzenetére
Ellenben ipadet nem vennék, mert androidra vettem meg pl a litchit. Ami pont androidon tud többet. Persze ha szembe jönne valami olcsó ipad lehet elcsábulnék, de olyat még nem láttam
A dual bootos win10 android tableteket nézegettem, az jó lenne phantomot reptetni, meg win 10 alatt racert konfigolni. Most mondjuk lehet inkább egy pót akksira költenék
-
kimista
aktív tag
válasz
qnadam #13911 üzenetére
miután lejárt a számláló, nem frissült semmi, azért írtam. azóta persze magára talált, leglabbis amikor nem lenne lehalva
a Verge videóját láttam, van egy két finomság.. most ez tipikusan olyan, mint az apple, belerakta az újdonságokat a gépébe (amik már megvoltak máshol) és ráírja h first meg leginnovatívabb és eladja jó drágán a gépet. de nembaj, legalább lejjebb ment a 3-as.remélem azért a 3as szériát fogják még gyártani, vagy mostmár csak 4?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
qnadam #13859 üzenetére
Es kozben lehet futyoreszni a Paraszt Blues-t.
-
shaddam
aktív tag
válasz
qnadam #13799 üzenetére
Első 10 merítésnél 50%-ra levitted mint ahogy ajánlják? Kicsit szomorú hogy ennyibe kerül és romlik a kapacitás
Phantomra melyik az a simes gps tracker amihez kis tartó is van? Eddig úgy gondoltam csak ráírom a telefonszámom, de ilyen suttyó dróntolvajokkal teli világban....
-
Jackal2
senior tag
válasz
qnadam #13505 üzenetére
Nekem is tetszik, csak valaki dobjon meg vele, ígérem, kipróbálom
Terézatya: Jah hát szépnek nem mondanám. Ráadásul nem jó videót tettem fel, mert ez a nyers, nincs zene, nyitókép stb
Medvegy: szerintem nem 720p ez hanem VGA interpolálva. Persze a fájladatokból nem tudok kiolvasni, csak a jelenlegi méretet, ami meg 1280*720 valóban. A kérdés, hogy vajon hány képpont ugyanaz
-
kimista
aktív tag
válasz
qnadam #13352 üzenetére
Ugyan, még gépem sincs ehhez a mutatvanyhoz, csak távoli terv. Ezt pedig (ha eljutok oda egy éven belül) nyilván nem a városban fogom csinálni, hanem 15-20 kmre a civilizaciotol. Ha komolyan és ésszel áll hozzá az ember, én nem látok annyira nagy veszélyt benne, ha jól van méretezve a gép. Tartalék aksi, legyen súly, stabil rendszer, stabil pilóta
-
maj-viktor
őstag
válasz
qnadam #13352 üzenetére
Yep! Múltkori videódnál néztem is (talán kommenteltem is ide), hogy "elmertél jönni" errefelé... mármint a híd felé!
https://www.youtube.com/watch?v=JCh4oTZfPCobár ha jól emlékszem azt írtad ez "tervezett útvonal volt", szal nem "szabad repülős"
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
qnadam #13352 üzenetére
Amugy otlet szintjen nagyon nem rossz, csak a vegeredmeny, hat, ooo, ize.
Amugy a Bebop nekem mindig is nagyon tetszett - kicsi, konnyu, pofas, de a megvalositas nem az igazi. Mit mondjak, francia, mediterran mentalitas. Amig megvolt az otlet, vitte oket a hev. Fenyesre polirozni viszont mar nem volt kedvuk.
Meg amiota a P3S 600 dolcsi, nem is tudom ki veszi.@ medvegy - lehet hogy en vagyok tul egyszeru, de korbetekernem szines szigeteloszalaggal es baszta, finito.
-
maj-viktor
őstag
válasz
qnadam #13273 üzenetére
Megnézted az én videómat is!? Ahol egy SJ4000 és egy SOOCOO van... nemtudom jobban leírni... mintha a SOOCOO csak szoftveresen "görbítené a teret", nem azért mert az optikai lencse halszemes... és így láthatóan sokkal rosszabb a minősége!
(Kb. mintha az optikai zoom-ot hasonlítanánk a digitális zoom-mal) -
maj-viktor
őstag
válasz
qnadam #13165 üzenetére
Jó persze a RAW egyértelmű, a hang meg nem is feltétlenül negatív, inkább csak "meglepődtem"... persze tény, hogy csak búgás lenne... csak akkoris na, egy mono mikrofon mibe fájt volna!? +1$?
(aztán úgyis lenémítják az emberek - zenét raknak rá)A video rész teljesen jó... a kép is "elfogadható", abba azért kicsit már tudok kicsit belekötni! De tény, aki még komolyabban akarja használni - költsön rá többet van magasabb modell... Advanced / 4K / Pro! Inkább csak úgy "negatívok ezek, amiket írtam", azért is írtam ott is, hogy így 4,5*-ot simán kapja, a fél csillag mínusz nekem a hatótáv miatt van elsősorban (bár ahogy írtam nem is nagyon merek látótávon kívülre repülni, meg még csak ramaty időben tudtam próbálni... egész héten esett - esik borus, talán most már jövőhéttől jó időt írnak)
DJI P3 face csoportba van, hogy mókolják a távot, hogy nagyobb legyen Stand esetén, csak kb yt-on is, ami hatásos megoldásnak tűnik +100E, szal annyiből meg ott az Advanced modell Lightbridge-el
GPS nyomkövető is úton van... meg néztem kerettokot neki a drónra...
DJI Phantom 3 GPS Tracker Bracket Box
http://www.aliexpress.com/item/2015-New-Portable-Outdoor-Gas-Stove-Cookout-Camping-Picnic-BBQ-Furnace-Burner-Silver-Free-Shipping/32325460417.html
&
http://www.ebay.com/itm/GPS-Holder-mount-for-DJI-Phantom-3-PRO-Advanced-Quadcopter-TK-102-Tracker-Part-/172055901606?hash=item280f54b5a6:g:AwkAAOSw5dNWj44C -
krisztianAMG
senior tag
válasz
qnadam #12372 üzenetére
Passz... Ha van ötleted, ami segíthet, bármivel megpróbálkozom. Ha nem segít semmi, akkor új alaplap bangoodról...
Marhára bosszant a dolog, mert alig játszottam vele, mióta megvan. Nagyjából egy óra játék után elment az egyik motor, először persze rosszat rendeltem, várhattam újra pár hetet, mire megjöttek a jók. A távra szereltem wifi antennát, és ma végre ki is tudtam vinni, de a második akku csere után megkergült. -
shaddam
aktív tag
válasz
qnadam #12379 üzenetére
Kizárt. A lipo a pocakban foglal helyet tövig betolva. Ez a rész hibája az x380-nak, mert van egy csomó lipo ami nem fér be (ezért is csak jelenleg a gyári aksim van hozzá) Először arra gondoltam hogy szaki rokonnal megtoldatom a gimbal alapot pár centit, aztán facebookon láttam a gimbal arm modot. A gimbalt kellene szoftveresen hangolnom inkább, mert látszik is a videóban hogy néha ráránt a kamerára. Mondjuk egyenlőre reptetem, volt egy másfél hónapos alkatrész szünetem (ami alatt belemerültem az fpv racer építés elméletébe) amit be kell pótolni. Fáj hogy kihagytam a havat
-
PNP
őstag
válasz
qnadam #12205 üzenetére
Ha belegondolsz, az, hogy "hátra", vagy "balra" raksz valamit, a 4 rotor szempontjából lényegtelen. A két láb között se lehet minden irányból középre berakni, viszont az áthidalás plusz súly (és gimbal mögött a VPS-nek is útban lenne). Gép tetején pedig valóban ott a GPS, amit nem kellene leárnyékolni, illetve oda csak ragasztani lehetne, ami ha elenged, akkor viszi magával a propellert (és a gépet). Ráadásul ahogy most van, nem kell levenni-felrakni minden repülésnél, ha hardshell-t használsz.
-
PNP
őstag
válasz
qnadam #12134 üzenetére
Flight log-ot nézted? Azt lehet tudni, hogy milyen széllel küzdött, hány százaléknál döntött úgy, hogy leszáll (ez a default beállítás?), mennyi maradt az akksiban? Kb. hol volt hozzád képest a gép (magasság, távolság), amikor elment a jel?
Szerencsére csak egyszer repültem tracker nélkül, tegnap fel is szereltem rá gyorsan. -
Hikvision
senior tag
válasz
qnadam #12073 üzenetére
Azt nem értem, hogy ilyen drága gépekbe miért nem tudják azt beállítani, hogy ha megpróbál a gép "hazamenni" akkor ha erős szél is fúj dőljön be jobban, hiszen ennek pont az lenne a lényege, h a gép minden erejével próbáljon meg visszamenni, és nem valahol leesni mint egy darab szar.
-
kimista
aktív tag
válasz
qnadam #11981 üzenetére
dejó
megkönnyebbültél, igaz? örülök hogy meglett. Olvastam h a kamera be volt kapcsolva. megnéznénk szerintem többen is a videót
Most lehet elítéltek a gondolkodásmódomért, de én megmondom miért nem "merem" ráírni a számom/nevem a drónra.
Vegyük a lehetőségeket
1. Drónon rajta a szám.
a) elhagyom, felhívnak megvan örülök. ez lenne a cél.
b) leesik, összetör egy kocsit / embert / házat, megtalálnak, meghurcolnak.2.Drónon nincs szám
a) elhagyom a drónt, nem lesz meg, -100.000 ft
b) összetör valamit, de nem tudják h enyém (max a lelkiismeretemmel majd én elszámolok.)most melyik a jobb? 1b, vagy 2a?
Persze az ember okosan akar repülni, kerülni az embereket, házakat, de bármikor megtörténhet a baj a legjobb profikkal is. Ehhez mit szóltok?
-
koko 959
csendes újonc
válasz
qnadam #11583 üzenetére
Jelen esetben egy x5c-ről beszélünk. 60-80 m távolságban már nem mindig hajlandó a parancsot végrehajtani.Az volt az első hogy a darab drótot lecseréltem 1 RPSMA aljra és ráraktam egy 5 dB-s antennát. Az eredmény nem volt egyértelmű ezért lecseréltem egy 8 dB-s antennára. Ez már jobb volt de a környéken lévő wifik még mindig bele-bele szóltak.A baj az hogy egy jó reptető hely csak közel van a település széle. S szerintem a wifikhez képest igen csekély lehet az adónak a kimenő jelszintje.
-
jony77
tag
válasz
qnadam #11412 üzenetére
Ezt valahogy sejtettem mert a sj5000 x elite-be is már ilyet raktak sony-t.
Nikon l840 -et tényleg csak példa ként hoztam fel.Mivel olvastam A nikon ugyan azt a lapka készletet rakta a hasonló kategóriás compact gépekbe is de az csak 100 valahány gramm.A 38szoros zoom ot meg tényleg nehéz kivitelezni.Biztonsági okokból is gondolkozom a zoom megoldáson ,megpersze majd előbb utóbb jönnek a tiltások,hogy itt meg itt nem repülhetsz.Akkor majd jól jönKeresem a lehetőségeket ,megoldásokat,persze "minél olcsobban " dolog itt már nem működik.Most is -e miatt szívtam meg olcsóbb esc-éket vettem a 6ból egy elszállt repülés közben,és földbe állt a kopterem.
Szerencsére nem magasból számomra elég tanulságos volt(2méterről 2.4kg).Hálistennek csak egy motor bánta meg a proppok! de most megint 2hét pihi míg megjön az új esc pack!
-
válasz
qnadam #11219 üzenetére
ha rögzítette az indulási pontot (ami ugye nem a víz), mégis oda száll le, akkor valami nem jó
ismerős hozta külföldről (valószínűleg kopterworx), és egy év a gari.
még el kell döntenem, hogy a fotókon kicsit életlen alsó harmad garis probléma-e, de ehhez normálisan tesztelni kellene először. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motoros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ASUS routerek
- Retro játékok
- Xbox Series X|S
- Milyen légkondit a lakásba?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest