- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Game-over #19422 üzenetére
Cellánként nézni a feszt, mindegy hány S-es aksi.
Úgy tudom 3.3 ig nem károsodik az akku.
Azért érdemesebb fölé állítani, hogy legyen időd leszállni.
3.6 megfelelőnek tűnik. Nekem pl. 3.7-re volt beállítva, és akkor utánna meg egy percet tuti tudok repülni lightosan. Ki kell tapasztalni. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Game-over #18576 üzenetére
A Quanum V2 miatt az X1 tavra mar nem probaltam felrakni, de az U807 tavra csak furassal sikerult. A blogomon vannak rola kepek.
A toltovel lehet mindkettot tolteni, de jobb, ha kikapod a monitorbol az akkut es kulon toltod. Sima Syma plugos.
Az antennaval nincs bajom, pozitiv meglepetes. De legyen az eszedben, hogy a vevoantenna iranyitott, tehat forogni kell a gep utan.Ha ugy dotesz, hogy kulso akkurol fogod etetni, akkor az FPV szett hatotvaja 160m-rol kb. 360-ra novekszik.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
Game-over #18436 üzenetére
Én is már több mint egy hónapja várom a kamera lencse védőimet, de sehol. Most írtam a xintének hogy kéne a termék és nem a lóvé. Eddig mindig megjött tőlük három hét alatt minden és átlagosan 13-16 nap között van amíg ideér, de a TN-es csomagok még hamarabb azok 9 nap alatt is ideérnek.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Game-over #18436 üzenetére
Amugy, hogy arnyaljam a kepet, van egy kontakthibas tavom is. Na, annak meg oda kell csapni, ha a gep vizszintesen van, de megsem bindel.
Mondjukra ez a hulye tav azt is csinalja h elveszti a jelet, ha flippet nyomok. Levegoben neha sikerul odacsapni a tavnak, mielott a gep foldet er.Ma kb. 2 orat FPV-ztem a NightHawk-al, aztan visszatertem a gyokerekhez es nyomtam egy levezetest a h8 minivel.
Acro-zni meg nem merek, azt majd a Falconnal, mert ahhoz majdnem mindenbol vettem potalkatreszt, pl. egy komplett vazat.
-
Arti1
aktív tag
válasz
Game-over #18424 üzenetére
"(Tudom, kellene csipogó, amit már hónapok óta megrendeltem, de én semmit nem kapok meg mostanában
)"
Nem lehet, hogy a szállítási láncban valakinek új hobbija van? Nekem is fele cucc nem érkezik meg, pl. múltkor az X5C. Utána "szerencsére" az X5C crash pack sem jött meg, megírtam az eladónak, erre gyorsan újat küldött, mikor inkább a refund-ra pályáztam volna, csak az első udvarias email-ben nem akartam túl konkrét lenni...
Na mind1, ha megérkezik mégis a crash pack, akkor lehet, hogy mégis megpróbálok újra egy X5C-t (remélem megérkezik már végre).
Érdekes, hogy az apró kis bizbaxok sosem tűnnek el, de a nagyobb dobozokból egyre több... vagy mint pl. a jóárasított klónpók, amit végül nekem már fel sem adtak...
Csak a paypal ki ne akadjon, hogy mostanában szinte minden második tranzakcióm refundos... -
Pikachu24
aktív tag
válasz
F450 sem szeret helyreállni miután leveszem a gázt.
Amióta csináltam ezt a videót nem is tudok normálisan drónozni, mert állandóan megbolondul és irányíthatatlanná válik. A gond az hogy nem tudom hogy az apm vagy a gps romlott el.
Valamiért azt csinálja hogy irányíthatatlanná válik és hiába kapcsolgatom a módokat, nem kapcsol. De mivel értelmes dolgot sem csinál ezért szerintem a gps romlott el. GPS nélkül meg nem is armolódik a vezérlőSzerintem le fogom cserélni az APM-et naza-ra. Stabilabbnak és megbízhatóbbnak tűnik.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Hát igen, ezért kell komolyabb gép, előbb utóbb mindenki kinövi ezeket... Nekem is elfújta ma a szél vagy 50métert, de nem igazán aggódtam
X380 most 200 dollár, eu raktárból meg 230medvegy: szerintem meg holnap megnyered a p3s 4K-t, neked is menne
Amúgy rájöttem hogy nem viszi a gépem a 4K videót
-
Exian
addikt
válasz
Game-over #18418 üzenetére
Aha, köszi, szóval nem egyedi. Én úgy vettem észre, hogy ha odébbmegyek (vagy ahogy írtad, a repcsi marad ugyanott, de a távval arrébb megyek), akkor többnyire jó.
Többször azt hittem, hogy az a baj, hogy elfelejtettem feltölteni az akkut, mert ugye pontosan úgy viselkedik ilyenkor, mint amikor lemerült akkuval próbálom indítani, aztán rárakva töltőre persze azonnal ki is alszik a töltő pilácsa. Én el tudom képzelni, hogy valami jel mizéria baja lehet, más tippem nincs.
Hogy sikerült elhagyni az X8-at?
Repülés közben?
-
Jackal2
senior tag
-
molnigee
aktív tag
válasz
Game-over #18357 üzenetére
Hmm, eszembe jutott még egy kamera platform, amit annó sztároltunk, de nem tudom azóta mi van, mennyire megbízható stb.Scarlet Minivet
320 dollár, ami fele a phantom árának, és szokott lenni eu raktárban is 120K körül.
Ebbe ugye van kamera, gimbal, fpv (már nagyobb monitorral adják), meg minden.
Mivan ezzel a géppel? Vett innen valaki? Tudunk róla valamit ami miatt nem ajánlott, nem éri meg?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Game-over #18236 üzenetére
Ne vedd tamadasnak, de ezen most jot nevettem.
Miutan annyi kefes motort vagtam ki, hogy megfenyegetett a Greenpeace, nyugodtan konstataltam, hogy eddig (kopp-kopp) egy BL motor sem makkant meg.@ molnigee - ezaz. Kb olyan mint a bacsi, aki 3025 evet lehuzott a hutogyarban, de a hazalopott alkatreszekbol mindig csak egy tank jott ki.
@ molnarpeter - wow, thx, olvasom!
-
Arti1
aktív tag
válasz
Game-over #18236 üzenetére
Tetszik
2:00-tól nyomtam a távot vissza a part felé önkéntelenül
Félelmetes víz feletti felvételt nézni, mikor tudom, hogy ott repül a quad...
Ezt egy kósza szél nem fogja belevágni a patakba/tóba/folyóba, bírja a hirtelen légmozgást?
Eredeti filmet le lehet valahonnan szedni? A YouTube néhol csinos kis kockákat csinált a falevelekből, ezt szeretném kiküszöbölni és megnézni, hogy pontosan hogy néz ki, amikor nem zavar be se a net sebessége, se a YouTube butító szokása...@molnigee: Nem akarok belőle fantomot, tudom, hogy sosem lesz és hogy zongorázni lehet a különbséget
Kb. mint Astra meg Ferrari, tudom, tudom, de mégis
mindkettőnek van 4 kereke és elvisz A-ból B-be
de az ördög a részletekben van
-
Teréz Atya
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Game-over #17663 üzenetére
Perszehogy jo, ha kiforrasztod a gyari vevot es raveszed a gepet, hogy elfogadjon egy flysky vevot. A gyari vevo egy par centis lap, a flysky ia6 meg egy gyufasdoboz.
Nezd meg ezt. Az a zold bigyusz a keken a gyari vevo. 8 laba van. Talan tap + / - es hat csatorna, vagy nem, mert meg senki sem mert ki szkoppal.
Tehat elmeletileg megoldhato, gyakorlatilag meg minek. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Game-over #17525 üzenetére
Jaja, a C4001 / Syma FPV fog neked kelleni. A C4002 / Tarantula FPV-nek mas a dugasza, igy csak manualisan tudod majd inditani a felvetelt.
Amugy a belso akkuja lepkefing, en mar az U807 akkujaval etetem.Bakker, vegig van fotozva a kulso akku mod es nem is irtam belole cikket, vaaaa! Nem tudom magam utolerni!
@ _X10Dead_ - inkabb V912 helitalp lesz belole. Talan karbon rudakkal a femlecek helyett. De van egy olyan erzesem h 1-2 even belul szerzek egy 3D nyomtatot, aztan lesz nemulass!
-
-
Watt25
veterán
válasz
Game-over #17498 üzenetére
Pont ma tesztelgettem, hogyan reagál. Igen, ha újra megkapja a jelet visszanyerjük az irányítást, tehát ha üres réten szélcsendben vagyunk, akkor kb. sosem fog emiatt lezuhanni, hiszen a zuhanás eredményeképpen szinte mindig bekerül hatótávba.
De nem is ez a lényeg. Ha nincsen szél (ma nagyon jó az időjárás!), akkor a zuhanás közben nagy valószínűséggel nem csak nem fordul fel, de tulajdonképpen az autórotáció jelenségét tapasztalhatjuk. A propellerek, bár az ellenkező irányba mint amerre szoktak, de elkezdenek forogni, aminek két eredménye lesz: fékezik a zuhanást, illetve kiegyensúlyozzák a drónt, és szinte tuti talpra érkezik. Ebben az esetben (talpra érkezés) kb. sosem lesz semmi baja. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Game-over #17496 üzenetére
Nekem Hollanddal jott, de ez Szlovakia.
@ Arti1- a legtobb olcsobb gep 2-5 masodperc kozt ismetli az utolso jelet, aztan leesik. A legtobb, ha alafutsz ujra elkapja a jelet es iranyithato marad. Amugy egyszerubb a fejed fele rakni a tavot, es akkor gyakran visszajon az iranyitas. Igaz, nem tul intuitiv.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Game-over #17469 üzenetére
Minden gombnyomas utan csipog es a bal felso allitja a sebesseget. A masik kerdesre valasz - szerintem a lost plane buzzert helyettesiti az ESC-ek sipoltatasaval.
Amugy tegnap vagy 3,5 oran at FPV-ztem, reszben az X1-el. Kell majd valamilyen heli labat szereznem, mert a gyari elegge gagyi.
-
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Game-over #16760 üzenetére
Olcsóbb már nemigen lesz.
Hibái meg persze, hogy vannak. Némelyik kifejezetten kellemetlen. Egy részük orvosolható, más részük nem.
De a hibák legalább ismertek, így van esélyed felkészülni rájuk. 110 dolláron is BestBuy volt, most meg pláne. A legolcsóbb racer árából is kijön kettő, ha az egyik elveszne :-)Jackal: én a mikrókra azt az átlátszó bizbaszt nyomkodom, amit az üvegpolcok alá szoktak tenni. Kicsi is, puha is, és ott is marad egy darabig
-
Teréz Atya
senior tag
-
Watt25
veterán
válasz
Game-over #15879 üzenetére
Szerintem egy balancer-nek az a lényege, hogy minden cellát (akkumulátort) ugyanakkora feszültségszintre hoz. Függetlenül minden mástól. Szóval, szerintem simán rá lehet dugni különböző kapacitású aksikat. (Én csináltam olyat, hogy rádugtam 2db 600mAh-sat és egy 500mAh-sat.)
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Game-over #15041 üzenetére
Ne hallgass a tobbiekre, megreszegitette mar oket a pentek.
Ami neked kell az bullet - > banana plug vagy bullet -> t-plug kabel. Ez utobbit rakotod az eddigi T-plugra. Amit linkeltel az a sarga XT60. Nem rossz, de jellemzoen 3S akkuk (es felett) vannak vele ellatva. -
-
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Game-over #14823 üzenetére
Ha a 100 grammos U807-re kell majd kotni biztositast, akkor kell majd focilabdara is? Ez utobbi kicsivel van fel kilo alatt es jol megrugva 100 km/h folott kepes repulni.
Gondolom minden focilabdat regisztralni kell, mert mivan ha valakit fejbe talal, es nem kerul elo a tulaj? -
maj-viktor
őstag
válasz
Game-over #14590 üzenetére
Ohhh 1,5éve... hát ja azóta... egyébként igen, nincs semmi konkrét szabályozás... még! pont ez a baj! És most sajnos vagy szerencsére a 444-es eset miatt most lesz valami én azt látom... de inkább negatív irányba lesz valami... ismerve a magyar bürokráciát!
Amúgy jelenleg a "szabály" tudtommal:
- repülési engedély kikérése (19E egyszeri + 3E Ft illetékbélyeg alkalmanként)
- érvényes biztosítás (kár okozás miatt)Szal engedély és biztosítás legyen! (de ez sem "törvénybe rögzített"... pont ez a baj, hogy zavaros minden, a 444 videón is a rendőrök azért nem tudták, hogy most wtf? mivan? jármű? jogosítvány?)
Jelenleg engedély és biztosítva legyen a drón és kész! (tudtommal)
Persze ha valaki tud cáfolni forrással - bizonyítékkal, hajrá!1,5kg/500g meg 150 m alatt mondják, hogy nem kell... de ha rendőr elkap engedély nélkül, megszívod!
Amúgy logikusan végig gondolva is, ez a kettő kell: engedély a légtér használatához és biztosítás (ha kárt okoz azt megelőzve)... egyéb "tanfolyam" - "vizsga" - "drón jogsi", csak plusz tehet-költség!
Meg alapból büntetőjogi terhelhetőség a pilótára... de ez alapból mint állampolgár büntetőjogi felelőség mindenhol van... ha csak sétálsz is... jogok - kötelességek!
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Game-over #13478 üzenetére
Tény hogy az eredetinél gyatrább minőségűek a klónok, de a szívás kockázatát jelentősen le lehet csökkenteni, ha [beépített tápost] vesz az ember.
Teréz Atya: A 4,25-4,28 V az terhelés alatti állapot. Ha lehúzod a töltőről (és pihen egy kicsit), be fog esni 4,20 környékére (inkább alá).
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Game-over #13181 üzenetére
Ha már kína...
Ne csak a C-ket nézd! Az X8W-ket néha brutál olcsón adják, pl:
[Sárga, EU-csati].
A gyári kamera úgyis kuka, ezzel meg még majomkodhatsz is egy kicsit... -
Jackal2
senior tag
válasz
Game-over #13181 üzenetére
Nem akarlak kiabranditani, de szerintem a tarantula nem egy jo gep. Az anyagvalasztasa pocsek, torik gagyi muanyag az egesz, igenytelen taviranyito, eszi a motorokat. Cserebe konnyu es olcso ey van fpv szett hozza de egy 40.000 es kamerat egy 20.000 es geppel en nem reptetnek...
-
medvegy
aktív tag
válasz
Game-over #12845 üzenetére
Azért ez kemény, jópáran biztos belesétáltak a kínai EU X8C-be. Úgy néz ki, hogy a TD-vel is vigyázni kell
A helyedben én is a H9-et venném, tényleg nagyon jó ára van. Nekem a kamerába épített gyro stabilizátor (ami tényleg csak a pici rezgések ellen ér valamit) plusz 15-20k-t nem érne meg. 15k körül már 2D gimbal kapható. -
Jackal2
senior tag
válasz
Game-over #12845 üzenetére
Baszki, akkor írjál nekik egy levelet, hogy mivel kompenzálják a kellemetlenséged. Viccen kívül.
Miért akarod a Fireflyt venni? A 4K-ja interpolált, semmire sem jó, ugyan ez szerintem az SJCAM is. Magyarán elköltesz több mint 2x annyi pénzt valamire, ami kb. ugyan olan mint az EKEN H9 15-ért, ami van EU raktárban. Persze lehet hogy kicsit jobb a gépe a Fireflynak meg az SJCAM-nek de sokkal drágább. Ezért nem vettem azt, mert nem ért meg +25.000-et.
-
medvegy
aktív tag
válasz
Game-over #12633 üzenetére
Azt én is nézegettem egy darabig, de sztem egyáltalán nem biztos, hogy tényleg EU raktár lesz.
Eleinte ki tudtad választani a német raktárt és úgy betenni a kosárba, a kosárnál pedig kiírta, hogy 'German warehouse vagy valami hasonlót'. Később viszont már nem szerepelt ott a 'Germany' opció a termék oldalon, és a kosárnál sem írta már ki, hogy Németországból jönne. Ha ez tényleg így van, akkor ez elég nagy szemétség, mert ha a TD EU raktárában keresel quadokat, akkor kilistázza az X8C-t még most is... Az első felállásban én is ezt vettem volna, kuponokkal 25k-ért ingyen szállítással jó vétel nagyon ha tényleg EU. -
medvegy
aktív tag
válasz
Game-over #12340 üzenetére
Én is pont ugyan ebben a dilemmában vagyok, X5C után szeretnék komolyabb gépet.
Sajnos sehol sem találtam CX 20-at EU raktárból. De kicsit utána olvasva láttam, hogy nem is biztos, hogy kell ez nekem, mert nagyon bele lehet vele nyúlni (lsd. itt és itt). Helyette lehetne pl ezeket: XK Detect X380 vagy Walker QR X350, de ezek még EU-ból is jóval 100k fölött lennének, és azért egy ilyet fájna elveszteni, összetörni, stb. Én valszeg maradok az X8C-nél. 25-30k körül van, EU-ból is rendelhető, kamerával, pótmotorokkal, egy adag pótaksival, pótpropellerrel is megúszom az egész kalandot 50k-ból. Rendes kamera, gimball nagyobb hatótáv, szélállóság. Azért ezek elég komoly előre lépést jelentenek az X5C-hez képest. Előbb-utóbb be szeretnék majd köszönni a brushless kategóriába, de X5C után nekem az X8C racionálisabbnak tűnik. -
medvegy
aktív tag
válasz
Game-over #12214 üzenetére
90 méter a vár tengerszint feletti magassága, a torony magassága 21 m. 90 méter magasra elég necces lenne már felmenni az X5C-vel. A hatótávolságban talán még benne vagy, de a szél ott már nagyon meg tud tréfálni. Én valamelyik hétvégén 10 emeletesek mellett akarok egyenesen felfelé emelkedni (jó idő és szélcsend). Azok 100%, hogy 30-35 méter magasak, így könnyű lesz viszonyítani. Ha jól emlékszem valaki volt már a fórumon, aki moddolt távval jóval a tízesek fölé ment, de most nem találom a videót.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Game-over #12216 üzenetére
A Syma FPV hatotavja nekem olyan 100-150 m. Pontosan nem tudom mihez merni az MJX X600 csak egy kis folt volt. Meg most sem tudom hogy hoztam haza.
A tav hatotavjat wi-fi antennaval, erositovel vagy csak egy egyszeru fokuszaloval tudod kiterjeszteni. Ez utobbi kartonpapir felhenger, alufoliaval kibelelve. Nemrohog, DJI Phantom-osok is hasznaljak.Esetleg kifurod a gepet es kihuzod az antennat fuggolegesre.
Az FPV hatotavja erosen fugg az akku tolotottsegetol. Ha elkezd csikozodni a kep kapcsold ki a felvetelt.@ marciart11 - koszi szepen. Hetvegen akkor nekirohanok a konfiguralasnak.
-
SpydeR3412
aktív tag
-
medvegy
aktív tag
válasz
Game-over #12011 üzenetére
Jelvesztésnél villan, és elkezd visszasüllyedni. Elvileg 100 m körüli a hatótáv, de valóságban ez ritkán jön össze felfelé. Olyan magasságban már nagyon meg tud viccelni a szél, mert az X5C nagyon könnyű. Én 80 m körül voltam vele max, de volt már példa, hogy futni kellett utána
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Game-over #11711 üzenetére
Tavot oldalrol megcsapni, kesz.
MJX X600-ra ragyogyitottam a Tarantula FPV-jet. Majd, ha lesz tobb lelki erom, leblogolom, most nincs kedvem.
Egy a baj, h az FPV lelolg a talp ala, igy leszallaskor a kamera er foldet. Szerintem nem tul egeszseges. Varok otleteket, mivel magasitsam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Call of Duty: Black Ops 6
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asztalos klub
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest