- Egy óra, két rendszer
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- iPhone topik
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
Egyesek szerint egyformán repülnek, egyesek szerint nem. Még nem tudom megerősíteni, de már az országban van a H36-om, ha a kezembe kerül megírom. Viszont jelen állás szerint, szerintem mindegy melyiket veszed.
(#33141) molnigee:
Újra színes.
De miért olyan, mintha egy matrica lenne a lencsén? -
Imy
veterán
Gerabesten a JJRCH36 van BF alkalmából 12.59-ért.
Banggoodon pedig a Eachine E010 Mini van 11.99$-ért.Tehát árban szinte ugyanaz...
De a H36-hoz az alkatrészek kb csak 50% mint az E010-hoz.
Illetve ki melyiket venné, van valakinek valamelyik? Vagy van más ajánlat?
-
Teréz Atya
senior tag
En igazabol a H8 minivel jottem bele. Ha elveszik nem egy nagy ervagas. Ha ezzel magabiztos vagy, johet az U807. Ha ez is megy, mehet mar valami komolyabb. Azert egy racert nem vallalnek be, mig nem megy osztonosen az iranyitas.
@ Jackal2 - FPV-vel utanuk menni es leloni oket majonezzel. Aztan muternak magyarazhatjak, hogy mit csinaltak.
@ Jackal2 - igazad van, U807 nagyon kezes, de sokaknak volt vele flyaway, mert halado modban jo sebessegre kepes es egyszeruen olyan tavolsagbol meg egy kezdo nem tudja mozgas alapjan iranyitani. Meg volt itt nagyon sok ertetlenkedes, hogy mi nem jo, fogaskerek, stb. Ha a H8 minivel valaki kepben van, kb. jobb atlatasa lehet az U807-el.
Amugy muter mai priceless beszolasa:
"Ez a bukfenc nem jott ossze, mert vagy negyszer atbukott mire megallt a levegoben." Nem ertette, hogy ez benne a plane. -
Jackal2
senior tag
Jó lesz az
De pont ugyan az van mint három hete. Az igazság az, hogy, kb. napi szinten változnak az árak, de amikor feldobnak 2-300 darabot, az is elfogy pár óra alatt. Én is így vettem az Emax Nighthawkot, de erre nem lehet azt mondani, hogy ez egy "best buy". Próbálj snap upolni, hátha szerencséd lesz.
-
kimista
aktív tag
kintre az kicsi lesz, nem?
sztem kintre még mindig az X5C vonal való
az a gond h ilyen fos időben reptetni se lehet, sötét van mire ember hazaér melóból, egyedül a hétvége marad, vagy marad a beltér (ami nyilván nem a CX-20-amnak valószegényt alig reptettem20 percet összesen aztan megvan két hete)
-
Imy
veterán
Nézegettem....
Banggood:
JJRC H10 24.9$ motoron és propelleren kívül nincs hozzá semmi más ha tönkremenne (és most raktáron sincs) <= szerintem ez így felejtősGearBest:
JJRC H98 26.14$, olcsóak hozzá az alkatrészek [link]MJX-X800 28.78$, de elküldik, vagy megint nem...
X600 33.38$, ez átcsúszhat, kell rá VÁMot fizetni? Jó vétel lehetne.
, itt csak az a gond, hogy PowerBankról nem tudom tölteni, ha kimegyek terepre.
-
synar
őstag
Cx-10 nano drone and gopro camera nem kell ezt túl lihegni kéremszépen
-
csmat
senior tag
Én is valahol 1288 $-ért láttam
Talán itt jobb fölül, de most jöttem rá, hogy az más200 $-ért elgondolkodtató..
-
Watt25
veterán
Most ez komoly? Ilyen picibe beleraktak brushles motort, meg GPS-t, meg minden, de nem lehet használható fehéregyensúlyt beállítani azon a 15Mp-es kamerán? Minden, a kamerájával készült kép színe úgy sz*r, ahogy van... (Szerintem ahol jók a színek, azok a felvételek nem a drónnal készültek, csak úgy néz ki, mintha...) Izélhetik a jó felbontást így... Ez így semmire sem jó, használhatatlan... (Bár, újra megnézve, a folyó feletti felvételen nagyjából jók a színek, de a többi vacak...)
-
TromF
tag
http://www.rcdronesky.com/cheerson-cx-10c-mini-rc-drone-with-camera/
csak ebben nincs fpv, cserebe olcsobb.
-
Hachiko95
aktív tag
A távirányító az csak a saját töltöttségét mutatja Volt-ban is, nem csak piktogramon. Azt olvastam, hogy alacsony töltöttségnél van automatikus leszállás. Amíg látod a quadcopter addig a fényeket is, csak néha rá kell nézni milyen színnel villog. Lehet jobb is ez a megoldás mert nem nagyon nézem közbe a távirányítót
A dji phantomnak csak van ilyen akksijelzős dolog, telefonon vagy tabletes appon keresztül, bár ebben nem vagyok biztos. -
Hachiko95
aktív tag
A hátsó fénnyel jelzi először lassan villogó piros onnan még megy egy pár percet, majd gyorsan villogó piros onnan is repül még egy keveset, de azzal már nem kísérleteztem. Ez a fény tényleg nagyon távolról is látszik.
Videót most nem tudok feltölteni, majd holnap ha úgy alakul. -
Jackal2
senior tag
Szerintem jó lesz. AZ a baj, hogy nekem ebben a méretben csak a WLtoys V686-om van, de annak meg nagyon jók a fényei, szóval lehet az azért látszik. Viszont pl. ha megnézed, a racereken rohadt erősek a ledek (pl. az Eachine 250 hátulja egy komplett fényhíd), szóval sosem árt ráerősíteni valamivel
Az hogy egy gép erős, az viszonylagos, te azt mondtad a V686-ra hogy gyenge. Ez az érzés, olyan mint hogy milyen egy autóval autózni. Attól hogy jó, nem biztos, hogy az autó is erős, pont így van ez a drónoknál is. Ha majd lesz nagyobb géped (brushless) és hozzá egy faja távirányítód, akkor majd látni fogod, hogy konfigurálhatsz throttle karakterisztikát, ahol a karakterisztika görbe fogja meghatározni, hogy a gép hogyan viselkedjen. Pl. lehet hogy a táv 5%-os mozdítására ad majd 20%- gázt és wov hú de erős, míg egy kamerás kopter lineárisan adja le, mert ott sokkal fontosabb, hogy stabil legyen.
A brushed világban nincsenek igazán erős gépek, amik gyorsak is, maximum az van, hogy realitve nagy motor (8.5x20) nagyon kicsi súllyal (100 gramm vagy alatta) és nagyobb cellaszámú akksival (tehát nem 1S
) van társítva. Persze ha ez igaz lenne, a Nihui nak lassúnak kéne lennie, még sem az. Ebből én a következőre következtetek:
- mivel nem tudjuk mérni az erőt és a sebességét a gépeknek, ezért a dőlésszögből és az irányváltásból (pitch és a yaw) következtetünk arra, hogy sportosak
- magyarán ami nem dől, az nem sportos
- a kérdés viszont az, hogy akkor JJRC hogy lehet olyan rohadt erős és sportos egy 2S akksival mint mások 3-mal? Pont ugyan ez a helyzet, kb. 45 fokban engedi az elektronika dőlni a gépet. ettől az "kihúzza magát" a kanyarokban és az egyenesekbenSajna az MJX X101/Tarantula/Syma X8 gépek motorját még nem láttam élőben, szóval nem tudom hogy azok mekkorák (azok a legnagyobb nem brushless motorok), de olyan nagy csoda abban sem lehet.
-
tibibi
őstag
Simán szerintem semmi gond velük .Egyébként kb.30 mondatban próbáltam ecsetelni synar-nak miért ne vegyen V686g-t aztán 20 x próbáltam elküldeni ,de nem ment az lett volna a 10k hsz. addigra megrendelte.Kíváncsi leszek mennyire jön be neki
Néztem itt lentebb zarándokland videóját azért a phantom 3 nagyon ott van . Egyenlőre max 300 dodót akarok kiadni egy jobb gépre ,de elnézve alishamano videóját az eachine 250 racer-ről lehet olyat kellene vegyek .
nem olcsó hobby ez az tuti.
-
DisRespect
csendes tag
Lehet azért vagyok weller ellenes mert anno suliban szét gyalázott kattogos wellereket használtunk és nehéz volt vele dolgozni. Illetve azért mert szerintem túl árazott. Ha megnézed a hakko-t illetve a solomont ugyan azok a hegyek mennek bele mint az aoyue-ba meg abba amit Jackal linkelt. Nekem pl a solomon azért nem tetszik mert vastag a markolat. Hakko viszont jó.
-
Jackal2
senior tag
Kopterek százhuszonkilencedik motorcseréjéhez. Ma az Eachineben kellett cserélnem és nem akarok mindig apámnál kunyizni. Szerintem veszek valami jóárasított olcsó kínait, aztán ha belejövök, veszek valami jobbat.
Ezekről vélemény? aki ért hozzá:
- TS 100 16.000-ért
- A-BF 10-ért
- egy egyszerűbb 60W-os 3700-ért
- EU-ban van tartó és párna, kb. 1500 ft a kettő. -
Teréz Atya
senior tag
Errol ez jut az eszembe:
Tankcsapda - Mindenki vár valamit...En pl. azt h valamelyik ARF / BNF racer EU raktarban legyen.
-
tibibi
őstag
Úgy látom hiába irkálok
Valahol visszább felraktam egy videot simán elbírta a kodak z3 kamerát pedig le volt merülve
Arra rájöttem ha kezd merülni akkor nem csinál flippet ,de még simán repül kb. fél percet tehát ha nem látod ,hogy villog akkor is tudod ,hogy ideje visszahozni .
Jackal hidegben valóban elég törékeny ,de szerintem nem veszélyes viszont ezzel nincs olyan érzésem ,hogy gyenge lenne
szerintem ebben az árban verhetetlen .Az alkatrészek se veszélyes áron vannak.
-
KisApám
addikt
-
Jackal2
senior tag
Nem tudom, nézd át az oldalakat. De mire eldöntöd, megveszed-e leállítják a gyártást
Szerintem nem azon a 3 dolláron múlik, mert ha igen, akkor úgy sem lesz pénzed bele motort venni
Már írtam, hogy nekem vám nélkül bejött az országba, pedig 33EUR-nál drágább volt.
@Tromf: Engem érdekelne, de sajna a Nihui U807 sportosabb, a nagyobbak meg más távval mennek, szóval ha veszek egy XK-t az Stunt vagy Detect lesz
-
Allien
veterán
-
Allien
veterán
Nyápic, majré gép.
Meg amúgy is! Te nem érted, mit ír? Szana-széjjel hajtja azt a nyamvadt koptert, földhöz csapatja, élvezi is ráadásul. Akkor hol a hiba? Jaaa, hogy pár motor bekrepál??? Hát nem leírta, hogy a többi is, más márkánál ugyan ez a helyzet. Akkor? Rossz az MJX X600? NEM!
SŐT! Ha ilyen sokat kibír, amit kap Tőle, akkor kifejezetten ajánlott kategória.
Igaz, én nem reptettem még összesen 10x se, de mondjuk működik minden rajta még, és érdekes, még motort sem cseréltem rajta, pedig az is megérkezett már.
-
Teréz Atya
senior tag
En meg csuszda alatt, felett reptetem az MJX X600-at, tripla backflipp. Osszesen 1 kiegett motor es egy megrepedt talp amit szo szerint osszedrotoztam. Az is igaz, hogy a legkemenyebb kikepzest a Dromida-k es U807-ek kapjak.
Kiprobaltam U807 motorral az MJX X600-at. Felismerte, bindelt, majd kis gazadasra atfordult a gep, 2 sec utan lekapcsolt, erzekelte h bibi van. Valszeg a 3,7 voltos motor sokkal nagyobb kV ertekkel rendelkezik.
A Syma 5.8G FPV kamerat vissza akartam kuldeni mire kiderult, h a kis hatotav a nem megfeleloen belott csatorna miatt van. Jo csatornan kb 70-80 m megvan siman, tovabb nemtom h megy-e mert lemerult.
Reptetni a Dromida-val nem sokat tudtam mert meg van gyengulve az egyik motor, kamera nelkul meg rohogve repul. Kameraval kiter a rossz motor iranyaba, aztan foldet fog a 3. perc utan. Addig viszont rohadtul gyors meg kameraval is. Szvsz tul gyors, tehat az MJX X600 marad low rate-en FPV-zni.A Syma FPV-t talan reklamalom, mert a felvett hangon olyan szintu zugas van h normal hangeron nem lehet hallani ha valaki beszel. Viszont a kep minosge kint ok, sotetben csikoz.
-
peestheee
tag
ha lekapcsolom a távot, attól még ugyanúgy megy tovább abba az irányba amerre szökött..ilyenkor automatikusan lehúzom a bal kart, de nem reagál rá..
az x5c-nél is ugyanez volt, jelvesztés után magától megy az egyik irányba, és csak nagyon messze esik le..szerencsém volt, mert a h20-at sikerült most megtalálni, de ez borzalmasan idegesítő dolog..
nem igazán értem a működés logikáját, mikor van ez hogy elszökik és repül magától, és mikor zuhan le?
a h20 is lezuhant úgy 50 méter magától repülés után, de nem azért mert lemerült az aksi..jól érzékelem hogy ez az elszökés nem jelvesztés miatt történik? -
Jackal2
senior tag
Most vidéken vagyok, szóval majd ha haza mentem, kísérletezek. Persze ez is viszonylagos, mert 55 felöltésen vagyok túl, 440 percet repültem, ami nem rossz, de akkor is sokallom a motor halálozást a két gépen.
De pl. az anyaga a testnek sokkal jobb mint a WLtoyson és ami a legfontosabb: JÓ REPÜLNI az MJX X600-al, nem ilyen kis tücsök pöcs a levegőben. Lehet az lesz a vége, hogy veszek még egyet, és a már végig próbált változtatásokkal alapból felszerelem:
- nagyobb lábak
- réz fogaskerekek
- golyós csapágyazás
- szivaccsal bevont motortartó karok (de lehet csak simán leragasztom és kész, nem melegszik szóval...
- sok fölösleges csavart kibaszkodom belőle, olyan lehetetlen helyekre tették hogy az már fáj
- 5040-es propellerre átállok hogy legyen több erejeAztán repkedek boldogan és kész
-
csmat
senior tag
vagy csak nem bírják a párát és a hideget!, ahogy a 686 háza sem, azért törik gondolom ilyen könnyen.
A múltkor egy dísztárcsát törtem el csak azért mert hideg volt. a másikkal megvártam, míg felmelegedett egy mélygarázsban a felni is és a dísztárcsa is és nem volt gond.Vagy Jackal2: nem adsz át 1-2 aksit jelképes összegért, ha már úgy is eleged van a 686-ból
-
szacsee
nagyúr
Hasonlót vettem, csak jobbat.
Turnigy Transmitter Glove a neve. Int. WH-ból 13$ + szállítás, de mivel mást is vettem így nem volt annyira para a PK.Hk-ról rendelt valaki ilyen szállítással?
Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Hungary
GLS csomagszámot kaptam, gondolom előbb ideér, csak fura, hogy alig volt drágább mint az reg mail... konkrétan ugyanannyi, vagy a 70cm-es csomag hülyén mutatott volna levélként. -
Jackal2
senior tag
Onnan rendeltem, simán átjött, le se szarták. Játék, játék, kész. Szerinted mennyire van kedvük 5000 ft-nyi vám miatt baszakodni, meg papírmunkázni, amikor napi szinten milliárdos áru ömlik be? Semennyire. Jött már be Cheerson CX-20 is vám nélkül...(persze az mák, na de 80 rongyos gép)
-
tibibi
őstag
Azért kicsit bosszantó ,hogy ebből
Discount Coupons:#1b84ad: US$-5.00
Sub-Total US$27.42
Air Parcel Register US$0.00
Total US$22.42
Order Grand Total: US$22.42
csináltak KETTŐ DARAB csomagot amiből az egyik áfa köteleslehet....nem túl vásárló barát.
IHUI TOYS U807 2.4G 6 Axis RC Quadcopter Headless Mode RTF without camera SKU301385 US$26.99 1 US$26.99 12/27/2015 04:12:10
Shipping Fee US$0.00
Total Price US$26.99Acoustic Electric Bass Celluloid Guitar Picks Plectrums 0.46mm SKU270893 US$0.43 1 US$0.43 12/26/2015 16:12:27
Shipping Fee US$0.00
Discount Coupons#1b84ad US$-5.00
Total Price US$-4.57
Bocs ha hosszú majd törli a moderátor -
Jackal2
senior tag
Az enyém nem volt elég mélyenszántó?
Az U807-nél nincs rondább táv, szóvalTerézatya: ígéretes, már csak az ár a kérdéses, de még úgy is várok pontokra, szóval nem sietek
Helim nincsen, nem tudom kipróbálni, na de egy ilyen táv hány csatornás lehet? 5-6? 4 az alap + kamera ki be kapcs, + funkió gomb, szóval mondjuk legyen hat. Én meg úgy kezdem, hogy minimum legyen 9- mert:
- 4 alap (throttle, yaw, pitch,roll)
- 1 armolás
- 1 a módoknak
- 1 világítás
- 1 RTH meg hasonlók
- +1 amit elfelejtekEz így már 9
De mivel fingom nincs, mit kell néznem, ezért nem veszem észre azt, ami később hiányozni fog
Hova írod a cikket? Logoutra?
-
Jackal2
senior tag
Lehet egyszer veszek majd ilyet is, én nem vagyok elkötelezett híve az aerial photographynak, sokkal inkább a sportos gépeknek (legalább is most ezt gondolom). Ráadásul Marciartnak van már 3 AP gépe, úgy se tud mindegyikkel repülni egyszerre
szóval minek vegyek egyet én is pluszba? (Azon kívül, hogy legyen). A dolog igazából pénz kérdése, nem akarok egy bizonyos szintnél több pénzt költeni rá jelenleg.
A fórumban egyébként van XK Detectes, ha jól emlékszem shaddamnak van ilyen gépe, szóval őt lehet faggatni.
Engem jobban érdekelnek a racerek:
- JJRC X1
- Eachine 250
- XK Stunt
- Walkera runnerstb.
Vagy építünk egyet
Csak hát amíg az nem értem pontosan, hogy egy távirányító hogyan működik....Tegnap mikor még nem tudtam semmit róluk, sokkal biztosabb voltam magamban. Azóta elolvastam még 50 oldalt és már sokkal bizonytalanabb vagyok
-
KisApám
addikt
Én még nem voltam kint a v686g-vel.
1 hete van meg, a jó időt várom. No meg gondolom, hogy max egy lehelletnyi fuvallat legyen kint. Könnyű gép.Azért vettem, mert azért nem túl rossz gépezet, no meg van rajta egy norma kamera és a távirányítón monitor és pótalkatrészekkel együtt 90 dolcsi alatt volt. Nekem amatőr póthelyettes segédkezdőnek szerintem nem lehet rossz. Főleg, hogy pl. a gyerkőcről majd szeretnék jó kis felvételet csinálni fentről, miközben rosszalkodik.
Még egy MJX X101-en gondolkoztam, de lusta voltam összekeresni rá a kamerát + egy norma kijelzőt (telefon...), meg a képátvitel nem tudom, hogy milyen távolságig lett volna jó.
Meg tuti, nem 90 dolcsi lett volna az egész, mert a kameránál elszállt volna a pénztárcám a minőségi választás miatt. -
Allien
veterán
Szerintem, most XK X250 - A 5.8G FPV-s verzióban kifejezetten jó ajánlatnak tűnik. $74.39 és free shiping, csakhát, gearbest...
BG-n a -B verzió ennyi, ami viszont csak 2,4gHz-s wifi, telóra küldi a jelet, és nem az -A verzió, ami 5,8gHz külön monitorral.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Egy óra, két rendszer
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- ÚJ! Xiaomi Electric Scooter 4 Lite Gen2 elektromos roller
- Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen elektromos roller
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest