- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz
tibibi #33048 üzenetére
Összességében egyetértek azzal amit írtál!
Ennek ellenére (és a legkisebb sértő szándék nélkül) mégis úgy gondolom, egy pöppet demagógra sikerült ez a post!Szóval azért így "0 km.-esen" nem vetném el annak a lehetőségét, hogy próbáljak jogkövető maradni!
(Vagy megkeresni a "mutyi cimborát"ha már olyan pici a világ, és az ország #vicc)
Nem mondom, hogy ez így is lesz biztosan....de próbálok azért infót gyűjteni, és nem elvetni zsigerből a lehetőséget!
-
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #25262 üzenetére
Basszus...Le lehet szedni a fogaskereket, mert nekem is sikerült, csak nem találok külön. Motorcserével orvosoltam én is.
Kaio: nem az anyagdarab nevére vagyok kíváncsi, hanem hogy angolul hogyan kellene rákeresni. Egyébként fogaskerék / gear, de azért ez nem szűkíti eléggé a találatokat, szóval valami ilyesmi választ vártam:
- JJRC Tarantula X5 copper gear 3 mmDe erre nem ad ki semmit
-
-
válasz
tibibi #24230 üzenetére
Nem! Maga a gép 80volt sok prooppal köztük egy karbon szett. A tulaj azt mondta, hogy egy óra van benne. Ami hihető is volt mert tényleg gyönyörű állapotban van + adott hozzá prop védőt is.
Aztán elkezdte sorolni hogy fpv lcd balancer stb. Én meg nem tudtam nemet mondani. Igaz nagyon áron adta de az lcd pl még fóliás volt. Nem volt az évszázad biznisze a plusz cuccos, de jobban jártam mintha rrendelni kellett volna és várni.
KaiotEch Az festék lesz mert festékre fújtak festéket, és a fehér így dobja le a feketét.
Zsee Nekem minden kell
Amíg van mit eladni amit támogatásként kapok azt nem sajnálom drónra verni. Most egyenlőre elég ami van. Az x380at megpakolom amivel kell és utána egy darabig nem veszek újabb példányt, csak a jelenlegiekhez alkatrészt ha kell.
És az x350 most nagyon tetszik csak vezetni is meg kéne tanulni. Meg asszonnyal felesbe vettük az új gépet. (Legalábbis azt mondtam, hogy megkapja a felét
)
-
válasz
tibibi #23721 üzenetére
Ez olyan mint a modding csak viszi a pénzt, de ameddig nem untat nem érdekel. A kameracuccokba is benne áll rengeteg pénz, de az nem veszít annyit az értékéből. Asszony mindig kérdezi, hogy mi lesz a következő
Az x350 tudom, hogy drága 60-ért, de én olyan vagyok mint fóka: rögtön kell
Az x350-nél is ajánlatos kikapcsolni a kamera wifit?
-
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #23633 üzenetére
Persze. Csak taktikát fogunk váltani. Mellékesen, a történethez az is hozzá tartozik, hogy a rendőrök egy civil autóval érkeztek.
Nos, nem lennék meglepve, ha:
- valaki felnyomott volna minket, jó magyar szokás szerint
- ha néznék a fórumot és ezért jöttek volna ki, célzottanEgyébként teljesen normálisak voltak, csak mondták, hogy akkor pakolunk vagy séta az örsre (nem a Vezér térre
).
Szóval a szar helyzetet az értelmetlen jogi szabályozás okozza, ők csak a munkájukat végezték, de igazából esélyünk sincs a szabályokat betartani, ha életszerűen közelítjük meg a dolgot.
Megkérdeztem, hogy kijelölt, modellreptéren lehet-e repülni? Azt mondták, még a magántulajdonomon SEM repülhetek légtérhasználati engedély nélkül, nem számít, hogy ki van-e jelölve vagy sem. Szóval a legközelebbi helyszín, a Csepeli nagyvásárcsarnok lesz, az nem légtérhasználat, mert zárt hely, betesszük az összes táskát, egy ember felelősségbiztosítást köt és az ő tulajdona lesz az összes drón és ezzel szépen megfelelünk a jogszabályoknak is. Fedett hely nem légtérhasználat és kész.
-
mobbo
senior tag
válasz
tibibi #23290 üzenetére
a p4killer dolgot azért kérdeztem mert az utolsó videónak ott volt a címében kérdőjellel, csak épp nem találtam meg a választ a videóban, mivel csak beletekertem, aztán érdekelt volna
p3s range hack:
itt van leirás, én még nem mertem belefogni, egyelőre viszem a szervizbe hogy legalább az EC norma meglegyen, utána lehet, hogy megpróbálom (dji go-val akkor se fog működni, mert gps helyzet alapján felülírja, de litchivel elvben oké) -
tibibi
őstag
válasz
tibibi #23287 üzenetére
Azért egy két f@szbukos kommentet nézve valóban nem árt a beginner mód !!
Phantom 4 killer még viccnek is rossz100-120k a 4k verzió amit max megérne.
Egyébként próbáltam utána keresni ,de nyilván béna vagyok ,mennyire lehet meghackelni egy p3 standardot "távolságilag" nagyon bonyolult?
-
molnigee
aktív tag
válasz
tibibi #23287 üzenetére
Még senki nem tudja, mindenki beginner
Amúgy elviekben 1080p -> 1km, 4k -> 2km a gyári adat.P4 killer az még viccnek is rossz szerintem, még a P3 killer sincs meg, ha jó áron lesz, akkor az árát megéri majd, még angol official app sincs csak kínai, a nem official meg jelet veszt, a frissítés brickelt sokakat.
Ha jó lesz, 120-140K-t megér kb...
-
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #23154 üzenetére
Azok nincsenek, de kaptam az RDS csapattól ígéretet arra, hogy vagy 6-7 JJRC-t tesztelhetek, ha le tudok menni hozzájuk, plusz a fórum kedves közönsége is felajánlott már mindenfélét (ezúton is köszönöm), csak képtelen vagyok úgy összeszervezni az életemet, hogy el tudjak a dolgokért menni, de nagyon lelkes és rendes a közösség, ami szerintem nagyon pozitív
Egyébként ha megyek ki valamikor repülni és viszek ki valami érdekességet, szívesen veszem, ha más is kijön, akár dumálni, akár csak együtt repülni
-
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #22675 üzenetére
Csak mondom, hogy van új Tarantula, az i8, nem mész rá?
Mellékesen EU raktárból csak 109, szóval minek megvenni Kínából?
-
-
Arti1
aktív tag
válasz
tibibi #21954 üzenetére
Szállítás ingyenes, de ilyen árnál már legalább 50.000 értékelést el szoktam várni egy eladótól, de én extra óvatos típus vagyok... ha megveszed és nincs/nem küldi/mást küld/egyéb nyűg felmerül, Paypal védelem van, csak az plusz idő meg energia, ezt szoktam rá sajnálni...
10-20 dolcsis cuccokat simán vennék tőle...
De aki mer, csak az nyerSzerk:
Na jellemző, odáig el sem jutottam a gondolkodásban, hogy tényleg azt küldi el
Ekkora összegnél alap a +2000 és +ÁfÁ-val számolni, max nagyon megörül az ember, ha átcsúszik, és a megspórolt pénzből vesz még plusz akksit -
molnigee
aktív tag
válasz
tibibi #21837 üzenetére
Az ára még kérdéses, tudom én linkeltem 520ért?, de majd kiderül.
Amúgy pont most nézem, hogy BG-n is van P3Spl, 147HUF, ha rárakom a 10%os kupont, múltkoriban volt ilyenem, akkor 132K... +vám niylván, de közel MI Drone ár.P3S-ennis van ilyen jello? Az x380-on nincs ilyen jello, szóval ne férjen már bele
-
-
elszabi
tag
válasz
tibibi #21766 üzenetére
A GB jelen esetben jót nevetne az NFH-n, lévén nem illetékesek. Más kérdés, hogy az említett boltok abban érdekeltek, hogy a vevő maradjon. Ezért a panaszokat igyekeznek minél jobban kezelni. Van azért egy pont, amikor a boltnak még megéri és amikor már nem.
Ezért maradtam meg egyelőre pl. a GB és BG mellett és hanyagolom mondjuk a Tinydealt.
De, hogy ON is legyek: Tanulság, illetve szabály: Minden új alkatrészt, le kell tesztelni használat előtt. Különösen az akkukat. Még FW frissités után sem lenne szabad rögtön élesben repülni. Mert mi van, ha nem csak a gép kerül veszélybe, hanem valakinek az élete is? Pl. egy hibás akku miatt 100-ról rázuhan a gép vkire, hát hiába mutatok én a kínai bolt felé, hogy hát ők a hibásak... Szóval óvatosan! (Mondom ezt saját hibáimból is tanulva)
-
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #21676 üzenetére
Most erre mit mondjak? 2014-ben megpróbálta magát a Hubsan átpozícionálni, mert tök jó minőségűek voltak a cuccaik, kajálták a népek, erre nagy dirrel-durral beharangoztak mindent, hogy húúú most aztán jönnek a csoda modellek. Most 2016 júliusában van még olyan modell, ami nem jött ki, de akkor ígérték be.
Aztán Cheerson CX-20 befutott, gondolta a Cheerson, hogy na akkor most nagyot kell dobbantani, jött a CX-22, irdatlan nagy bukta lett.
Ennek az egésznek az oka az, hogy át akarnak lépni egy küszöböt, ahol az ár már nem minden, sőt, igazából másodlagos. Ha van 150.000-ed egy Xiaomi drónra, van 200.000-ed a Phantomra is, vagy a Xiaomira sincs 150-ed.
Szóval én pl. nem nagyon értem ezt a nagy hypeot, ami van, egy olyan modell kapcsán, amiből egyetlen egy darab nincs még Európában, sőt fehér ember még nem tesztelte (Quadkopter 101, Seby Docky, Joshua, Justin DH, szóval kb. egyik neves blogger sem, sőt még Alishan Mao se, pedig ő aztán mindent tesztel). Már pedig azért az ő tesztjeik elég jók.
Bezzeg Gung Bao, na ő aztán a nagy szaktekintély....
-
molnigee
aktív tag
válasz
tibibi #21672 üzenetére
Írtam
Mi Drone ma jön,de még nincs.... geekbuyingon 9.30 shipping date...
Amúgy én lassan leteszek róla, nem igaz hogy egy normális 1080p videó nincs róla... Ki a francot érdekel a sok unboxing videó basszus, tudjuk mi van benne. Két dolgot nem tudunk, milyen stabil, milyen videót csinál... -
-
válasz
tibibi #21606 üzenetére
A rendes kamera felszerelésem meg van. Igen tudom, hogy drága hobby, a kamera cuccok is azok voltak.
De elég elmebeteg vagyok ahhoz, hogy belekezdjek:
Extra igényeim nincsenek az építéssel kapcsolatban. Kb 1,5Kg súly amit reptetni akarok. Csak beleveszek a rengeteg alkatrészbe
Ezért gondoltam egy pakkra amibe minden benne van. Motor és a hozzátartozó cuccok.
-
TromF
tag
válasz
tibibi #21375 üzenetére
majd keresek es feltoltok, de hidd el, jello mentes vagyok 2016 ota
Visszavonom, nem dobozbol kivett allapoban keszult a video. Tulbuzgott a kivancsisagom es a lakasban probaltam ki eloszor. Annak rendje es modja szerint a fal ki is csipkezte a propellerek veget. Igy a leamortizalt garnituraval repultem a videon. Ezt elfelejtettem, ma jutott eszembe.
Es szinten nem elhanyagolando hogy fent eleg komoly szel volt, hallani is lehet.
Rendeltem ujabb garnitura gyari propellert, ugy enyhebb, de ugy is megvolt a jello, meg a gimballal is, igy valtottam 9045-re. -
Allien
veterán
válasz
tibibi #21215 üzenetére
Nekem meg már ott tart az ügy, hogy többet áll a nyomi postán a doboz, mint amennyi idő alatt át evickélte a fél világot. Azé ez mán vicc. Vasárnap este elküldtem az összes dokumentumot, de a mai napig semmi...
Rá se merek csörögni az infó számukra (0640464646), mert amikor legutóbb rájuk csörögtem, rakták vámolni. Ha most megzavarom őket a sziesztájukban, képesek, és elküldik alaszkába a csomagot, me "félre irányítják" véletlenül.
-
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #21154 üzenetére
A Firefly 6S/7S ről tudunk valamit? A 6S szenzorja ugyan az, mint a Gitup Git2-é, viszont 11-el olcsóbb a cucc, a 7S-meg mint egy Gitup Git2, csak IMX117CQT (black illumination varázsszó vááááooo) szenzorral van szerelve.
jah nem, IMX078, akkor ez ugyan az mint az SJCAM SJ5000X Elite.
Vagy EKEN H8R 23K-ért
Ez is IMX078, és Novatek 96660 és ennyiért vicc és most van hozzá csuklópántos Knightrider Kitt hívó bohóckodós karszalag
Akartok ilyen cikket a blogra?
-
Jackal2
senior tag
válasz
tibibi #21154 üzenetére
Nem néztem meg, a ti tapasztalatotokra vagyok kíváncsi. Pár tesztet olvastam, mindenki dicséri és csak ennek van IMX206 szenzorja.
Ezen a videón egyértelműen szebb a Gitup képe. Balra az elején nézd a házat, milyen kék az SJCAM-en. A stabilizációja is láthatóan jobba Gitupnak.
-
medvegy
aktív tag
válasz
tibibi #20918 üzenetére
Egyetértek. A progival nagyon kényelmes állítgatni. Összekötöd USB-n és kész. Az sem mellékes, hogy simán tudsz betölteni elmentett profilokat. Én töltöttem le párat (kiindulásnak jók voltak), oda adom őket meg a sajátomat is szívesen, ha szükséged lesz rá.
Viszont, amit fentebb linkelt Pikachu, az az eBay-es 3D gimbal 14k-ért megintcsak elgondolkodtató. Amikor én vettem a gimbalt akkor még nem volt ennyiért 3D. Ha hosszabb távra terveznék a P1.1.1-el, lehet le is cserélném az Eachine 2D-t a 14k-s 3D-re.
-
medvegy
aktív tag
válasz
tibibi #20872 üzenetére
Szerintem nem gép függő, csak jól be kell állítani a vezérlőszoftverben első sorban a PID-eket meg a motorerőt. Itt egy YT videoó például: Phantom-on van, de rohadtul rázkódik. Amivel jön, az alapbeállítás egy kalap szart sem ér. Ráment pár délutánom, de szerintem sikerült közel a maxot kihozni belőle. Valszeg bármelyik olcsó 2D gimbal-t veszed, te sem fogod megúszni az állítgatást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Welock Touch 51
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest