- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
sztyui2 #26328 üzenetére
Miért is lenne ugyan az? Eddig gyártott leggyorsabb lencse 0,7-es, amit Carl Zeiss gyártott Kubrick egy filmjéhez. A lencse által befogadott fény mennyisége az arányos a blende méretével. Wikipedia képlete szerint Area = pi * ( f / 2N)^2, ahol f a blende, N meg a fókusztávolság. Ha ide 1-et vagy 0,7-et helyettesítesz be, akkor más értékeket kapsz.
-
törölt tag
válasz
sztyui2 #26309 üzenetére
Egyetértek abban, hogy lehet 1.8-on fényképezni! Ilyenkor csupán arra kell ügyelni, hogy a gazdagon bevilágított területeken erősen lágyulni, és CA-sodni (ez nem egy szép magyar szakszó) fognak az élek. Előfordulhat olyan eset is, hogy az objektívünk gyárilag nem tud f/1.8-at, ilyenkor elvégezhetünk rajta néhány manuális beállítást is, persze mindezt megfelelő körültekintéssel
-
válasz
sztyui2 #26285 üzenetére
Ha nem kell túl sokat vágni, akkor ugye kb. 3800-ból csinálunk kb. 1x00 pixel széles képet. Szerintem sokat jelent a kicsinyítést elvégző program minősége, és a kicsinyítésnél alkalmazott eljárás. Magamnál, Nikon oldalon azt látom, hogy a Capture NX egy remek mindenes.
Slowman: Vagy még nekem úgy jönne be nagyon, ha az első narancs közelebbi peremétől kb. a közepéig tartana az éles rész.
Na, még egy mod: múltkor én is félbevágtam hasonló célra egy mandarint, de mire kivettem volna a gépet a táskából, addigra megettem...
-
FixY67
senior tag
válasz
sztyui2 #25940 üzenetére
Khm... te elolvastad a kiírást?
A képek korrekcióját helyesen kalibrált monitor segítségével sRGB színprofilban kell elkészíteni. A korrekció a teljes képre vonatkozó kis mértékű digitális módosításokból állhat úgy, mint: szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation) és fényerő/kontraszt (brightness/contrast), valamint az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák eltávolítása: karc, vegyszerfolt, a fényérzékelőre tapadt por. A kép egyes részeinek, ill. részleteinek módosítása nem megengedett!
-
eastsider
nagyúr
válasz
sztyui2 #25938 üzenetére
szorítunk mint állat
és gratulálok amúgy!
mi a véleményetek erről?zavaró ez a durva kiégés, vagy jót tesz a képnek?
engem ami igazán zavar, az a növényzet a templom körül. nemtudom hogy zavar, hogy nem....mit foglaljak bele, mit nem...
kíváncsian várok véleményeketFejo: emelem kalapom! állati az a bokeh, és mint írta Cayman, eszméletlen nehéz elkapni ezeket a pillanatokat... jó szögből süt már a nap, jó gazt találsz, még nem olvadt el teljesen a zúzmara! szép kontrasztos, kiexponált képek! a bokeh meg... így kell használni azt az objektívet
nem nyalás
de tényleg, csak ámulok.....
-
kricsi81
senior tag
-
törölt tag
válasz
sztyui2 #25576 üzenetére
Ebből a mennyiségből majdnem a fele már törölve van
illetve sokat nem is teszek közzé. Utóbbinak többféle oka is van. Először is, jónéhány eleve nem publikus közülük. Aztán a többit majd lehet, hogy valamikor közzéteszem, de még nem érzem olyan jónak őket, illetve lustaság miatt az elképzelt utómunkák sem készültek még el. Hozzá kell tennem azt is, hogy egyenlőre nem az internetre fotózok (illetve egyéb közzététel céljából), leginkább csak úgy kedvtelésből magamnak, ha lehet úgy fogalmazni, még anyaggyűjtés folyik. Tudom már, hogy merrefelé szeretnék tartani, de még nagyon az elején vagyok a törekvéseimnek. A bukdácsolásra meg csak kevesen kíváncsiak, ezért jobbnak találom inkább megtartani az ilyesmiket magamnak. De a legfőbb ok nálam a leválogatás és az utófeldolgozás lassúsága. A munkám és más hobbiaim is hátráltatnak ebben, elvéve a fényképektől az értékes időt.
-
Kazimír
őstag
válasz
sztyui2 #25425 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsokat, igyekszem majd legközelebb figyelembe venni őket!
(egyetlen kiegészítés: dombtetőn áll a templom, bár igaz, ez ebből a képkivágásból nem derül ki)Szten: 18-105 kit. Lehet, hogy torzít mint az állat, de az élessége és pontossága miatt én szeretem..
(nomeg azért is, mert nem nagyon látok más, megfizethető alternatívát erre a látószögtartományra.. )
-
törölt tag
-
kiskornel
addikt
válasz
sztyui2 #24949 üzenetére
Régebben volt egy olyan elképzelésem, hogy valahogy lefényképezem azt a látványt, amit akkor lát az ember, amikor elbambul, és a semmibe néz.
Ha valaki jól megfigyeli, akkor az nem azt jelenti, hogy minden életlen lesz, mert az életlenség lesz fókuszban.
Szerintem neked sikerült ezt megvalósítanod...(#24934) brumesz: Házilag kiretusáltam a szemben visszatükröződő dolgokat. Nem szerencsés, ha ott fényképészt látunk, de ebben az esetben üres lett a kép, hisz pont a szem az, ami a tekintetet vonzza. Szvsz ez így jó.
(#24925) BLOODSHOT: Tényleg szép a képe az obidnak.
-
Dare2Live
félisten
válasz
sztyui2 #24851 üzenetére
ezt a megfordítottákon befordultam.
a többit nem minősítem, alapvéleményem, hogy a régi nagy Magyar nevek "90%" dekadens elmaradott analogbuzi lokaki... igazi sírás pedig akkor fog el amikor a piac nagy részét uraló kokler esküvőfotósok képeit nézegetem, az itt publikáló réteg egy jó része rendes felkészülés, egy ingyen megcsinálom esküvő után messze verné őket minőségben.
-
*Ropi*
félisten
válasz
sztyui2 #24851 üzenetére
Ügyvédnél utána kellene kérdezni, hogy a pélyézati kiírás szerződésnek minősül-e, mert ha igen, akkor az mindkét felet kötelezi. És mint olyan, a szerződés egyoldalú megváltoztatása nem megengedett...
Másfelől meg a rendező ilyen hozzádállása sem túl korrekt, legalább megkérdezte volna, hogy mit szólsz, hogy belekevernek a képeid közé egy totálisan oda nem illő művet, ami ráadásul egy negatív hanglatú kép (tehát közvetve ezzel a te képeid megítélését is rontja adott esetben). Milyen volt a zsűri, amelyik döntött?
-
törölt tag
válasz
sztyui2 #24437 üzenetére
Jól megérdemelten került be a fotód! Jó ötlet volt leszólítani a szaltós srácokat, sőt az hagyján, ilyen megvilágítási setup-ra rávenni őket!!
A közelünkben, kb 100m is vannak bmx-esek és agresszív koris fiatalok egy pályán, ők mondjuk gyakrabb téma, de még őket se mertem sosem leszólítani. Nem azért mert félek tőlük, sokkal idősebb vagyok mint ők, csak valahogy a személyiségemből adódóan én sem szeretem ha bárki idegen akár egy szót is hozzám szól, aztán ezért azt hiszem, hogy mindenki más ugyanígy van ezzel. Nekem már az is meglepő volt amikor a jómúltkor a kolléganőm mesélte, hogy kikkel szokott beszélgetni munkába befele jövet a buszon, és mikor megkérdeztem, hogy honnét ismeri azokat az embereket, elmondta hogy csupán a buszról, minden reggel beszélgetnek miközben várják a buszt és jönnek be dolgozni (ki itt száll le, ki ott), de felének még a nevét se tudja. Én korábban 3 évig jártam egy másik munkahelyre busszal, de soha az életben még egy "A" betűt sem szóltam senkihez, sem nem is köszöntem, se nem kérdeztem meg mennyi az idő, sem hogy elment-e már a busz, se semmit.
Viszont már régóta agyalok én is rajta, hogy ilyen utcán sportoló, ezt-azt csináló srácokat felkérek modellnek pár kattintásra, de egyszerűen nem tudom rávenni magam...
-
kricsi81
senior tag
válasz
sztyui2 #24409 üzenetére
Valami baj van az f.géppel, mert minden képnél rossz az exif
gondolom a szervízben megpróbálnának leakasztani rólam jó sok pénzt, de nem nagyon akarnék ezért sok pénzt kiadni
(mondjuk ha arra felé járok, azért beugrok és megkérdezem hogy van-e sejtésük arról hogy mi lehet a baj...) -
sztyui2
őstag
válasz
sztyui2 #24409 üzenetére
Jah, egyébként maga a kép tetszik. Jó kis színekben gazdag kép, és a hintát egy nem megszokott módon mutatja be, emelett még jól érzékelteti a mozgást is.
A kompozíció kicsit esetlennek tűnik, de még a megbocsájtható kategórián belül.
Nem ez eddigi legjobb képed, de azért bejön.
Eddigi kedvenceim tőled:
[link](ez "közös" kedvenc)
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
-
kiskornel
addikt
válasz
sztyui2 #24228 üzenetére
Na igen... Az erdő fényképezése az egyik legnehezebb feladat. Nem a felszerelés a hibás, hanem egyszerűen amit a keresőben látunk, és a végeredmény az nem ugyanaz. Az agy sok mindent kiemel, torzít. Képeken meg lapos lesz.
Az eredeti forrásod khm... jó lapos volt. Ez az effekt némi javítást hozott (ez a leleményességedet dícséri)... azért nem ez lesz a legjobb képed. -
1010
őstag
válasz
sztyui2 #24187 üzenetére
"ott meg tökmindegy, hogy hány lamellás a rekesz, mert kerek lesz a bokeh."
Igen biztos azert csinalnak 10 es 12 penges rekeszt ,mert tokmindegy.Latszik,hogy ezt a 2 lencset hasznaltad egesz eletben.Most pedig mar nagyon be kellet irni valamit.Mert valaki nem csiderte fel a kis 50est.
"Maximum macróra jó megfordítva,"
Hat ezzel el is arultad magad,hogy 0 ismereted van errol a 2lencserol.
Koszonjuk az "ertelmes,gyakorlati tapasztalatra" tamszkodo hozzaszolast. -
kiskornel
addikt
válasz
sztyui2 #23715 üzenetére
Köd volt?
A két panoráma mondjuk tetszetős a szamnek, szépek a színei. Túlhúzott szatu + kontraszt = kicsit tisztább lesz a háttér.
A legújabb Cam. Rawban van szoftveres átmenetes szűrő. A két panorámán tovább lehetett volna növelni a látótávolságot a helyi színtek állításával.
Esetleg HDR a fények miatt (tudom, hogy panoráma, de nincsen közel semmi sem, ami lokálisan elmozdulhatna, szóval expo sorozat simán mehetne...).A pohársor jó ötlet volt. Én megpróbáltam volna úgy, hogy a sor vége kimenjen az egyik oldalon. És nekem is elsőre az jutott eszembe: üresek. De jópofa ötlet.
-
nesa
veterán
válasz
sztyui2 #23498 üzenetére
Ez igy van szebb kepen mint monitoron,enis csinaltattam mar par A4 kepet eddig kivetel nelkul c370 vagy C720 al keszultek 3Mp en es meglepoen jok lettek szal ez mamar nemproblema,ma beviszek 1 faszan megszerkesztett csaladi kepet ere a csaj elkezdi nyomogatni a gepet gamma, telitetseg meg 1000 baszkura mondom mit csinalsz, megszerkesztve hoztam ide ugy ahogy en akarom latni, hogy neki nem tetszett.... ejjj mondom gyoran rakd alapra....
Azert nemart figyelni, jameg kapasbol lenyeste a kepem felso reszet hogy az nem kell
Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- BestBuy topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Lexus, Toyota topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- További aktív témák...
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest