-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Gejza1981
tag
válasz
TeeJay #29677 üzenetére
te nem a maximumot szeretnéd kihozni, hanem a maximum és a bónusz 10-15%-ot...
hasonló szituáció, mint amikor valaki 45x osztja vissza a filmet torrenten, csak azért, hogy elmondhassa, hogy napi 3Tb felfele forgalma volt...
tipikusan jó öblös magyar viselkedés, hogy mindig mindenből a 101%-t mert JÁR... ezért telítődnek a szűk keresztmetszetek, mert ÉRTELMETLENÜL és FELESLEGESEN pörögnek a bitek az interneten, mert MEGTEHETEM...
hát hajrá, aztán lehet majd hüppögni ha egyszer lesz internetadó vagy forgalmi korlát vagy egyszerűen a szolgáltató nem fejleszti a gerinchálózatot... (persze-persze akkor elmész máshová, ha megteheted, s nem lesz drága a havidíj)
[amúgy meg mindenki azt csinál ami jólesik, hiszen JOGA van hozzá, csak mindig arról a fránya KÖTELESSÉGRŐL feledkezünk el]
-
szabonagyur
félisten
válasz
TeeJay #29674 üzenetére
Bármennyire is próbálod szépíteni de ez már beteges a részedről...olyan hülyeségeken lovagolsz, hogy az valami hihetetlen. Elhiszem nincs jobb dolgod meg ez az életed de próbálj meg valami hobbit keresni.
Nem vagyok egy rosszindulatú ember de megérdemelnéd, hogy sose kössenek át téged gigabitesre és ezzel a tudattal kelljen élned, hogy neked "csak" 94Mbit a max letöltés.Ennyi erővel azok a digisek is vergődhetnének akik még a kábelmodemes témában vannak, hogy hát de FTTH helyen ez meg ez van, stb.
Tipikusan az vagy aki a boltban is leméreti a kilós kenyereket, hogy neki a legnagyobb kell a pénzéért.ui. megsúgom a routert cserélni fogják, se a pénzed nem kapod vissza se nem cserélheted gigabitre.
-
ferob
őstag
válasz
TeeJay #29668 üzenetére
Itt a hozzáállással is komoly gondok vannak részedről, mert az hagyján, hogy már mióta ezen vagy leakadva, hogy neked mikor csinálják már meg az átkötést a DIGI dobozában egy gigabites eszközre, mert az legalább 20-25 megabit javulást hozna számodra ugyanazért a pénzért.
Csak azt felejted el hangoztatni, hogy egy TL-WR841ND routered van, ami nem rendelkezik egy darab gigabites porttal sem, és a leírás alapján is 93,4 megabit a maximális korlátja, így ki sem tudnád használni a fejlesztés okozta előnyöket.
Amit meg az egyidejű le és feltöltésről beszélsz, azt azért nem tudtad eddig sem kihasználni, mert nem bírja az eszközöd.Aztán ezek után jött, amit még én sem gondoltam volna, hogy ez sem lesz elég és írsz a router gondok topikba, hogy megtudd mások tippjei alapján, hogyan tudnád ingyen és egyben garanciálisan megúszni a router cserét egy gigabites TL-WR1043ND v2-re, egy esetleges eszköz rongálással.
Így már menne az átkötés után a +20 megabit, és a jó magyar mentalitáshoz mérten mindez az új eszközzel és egyben ingyen.Ezek után én nem csodálkozok, hogy miért olyanok az asztal másik oldaláról az emberrel, mint amilyenek.
-
lizakattila
senior tag
válasz
TeeJay #29668 üzenetére
Jaja. Bőven több volt mindig, mint 100megabit a sebesség, ez talán a max volt, amit mértem.
Most a 200-as is mindig stabilan megvan 218-219.
Ráadásul nekem volt olyan szerencsém, hogy nem tudtak zte csodát adni, mert nem volt raktáron, így bekábelezték külön a telefont, netet.
Aláírom, hogy lehet nyerni pár megabitet a fel-le váltással. Félreértés ne essék, nem biztatok erre senkit.
De ha belegondolunk, valamikor horribilis pénzeket fizettünk (meg van aki még most is fizet) azért a "kis" sebességért, ami most a nyereség. -
ACE-
addikt
válasz
TeeJay #29606 üzenetére
Örülök hogy leírtad még egyszer ugyanazt a badarságot. Attól még mert valaminek Te nem látod értelmét, és nem tudod kihasználni, más még használhatja. Lásd engem, aki nyelvtanfolyamon ha szükség van rá tud wifizni, illetve voltam már Komlón is, ahol működött, és ezért nem fogyott az amúgy 200MB-os édeskevés mobilnetem. Szóval nagyon is jó dolog ez, főleg úgy, hogy ahol nem lesz UPC, ott lesz DIGI. És ahogy olvashattad is, meg el is tudod gondolom képzelni, a jelenlegi ZTE-ken (amik nem ONT-ok) sem tart semeddig bekapcsolni a szolgáltatást... így már még hasznosabb lenne.
-
ACE-
addikt
válasz
TeeJay #29590 üzenetére
Szerintem Te nem látod át hogy mi ennek a UPC által Wi Free-nek hívott szolgáltatásnak a lényege. Nem az, hogy Te a saját netedet wifi-n használd, hanem ha elmész valahova, pl. vendégségbe, vagy csak vársz valahol valakire, akkor erre az eszközre tudj kapcsolódni, és ott is tudj Wifizni, ahol nincs neted. Vágod? A UPC Wi Free-nek is ez az erőssége. Pl. én szereztem ismerőstől jelszót, és amikor nyelviskolában vagyok egy ott lévő kellően erős Wi Free jelre kapcsolódok, és tudok szépen Wifi netezni. Ez a lényege. Ha ezt csak családi házas környékre adják, akkor valóban nincs túl nagy gyakorlati jelentősége, de ki tudja, a ZTE-ken is csak egy beállítás központilag, és már megy is, mint a UPC-nél...
-
Fancy-boy
addikt
válasz
TeeJay #29143 üzenetére
Na most egy kicsit megkavarodtam.
Ezt a részt ( "FTTH is csak családiházas övezetben lesz" ) Budapest melyik részére érted?
Csak azért, mert a végén meg írod, hogy "FTTH sem lesz Zuglóban".A kettő azért üti egymást, mert itt Zuglóban pont a családi házas részről beszélek, ami nem egy szegény környék.
-
Becenick
tag
válasz
TeeJay #28928 üzenetére
Tudom. Utólag én is csak azt tudom hozzátenni, hogy ott a pont...
De én kb úgy voltam vele, mint azt korábban B-L-A-C-K is írta, hogy oké... túlvállalták magukat, nem sikerült, de beígérték, hogy év végéig megoldják (maguktól !!!). Eddig is ezt az összeget fizette az ember, nyilván meg lehetett volna spórolni ezt a jópár ezer Ft-ot, de magát a procedúrát éreztem "feleslegesnek", hogy ide oda váltogassak, miközben folyamatosan történik az átállás (legalábbis azt hittem).....
Úgy gondoltam tényleg jó szolgáltatást nyújt a digi, úgyhogy emiatt nem fogok pattogni...
Ettől függetlenül már akkor sem értettem, hogy miért 25 a feltöltés, mikor az 50 már a 100-as csomagnál is röhögve ment. Ez volt az egyik dolog, ami kicsit bosszantott a másik pedig az, hogy év végéig se történt semmi változás.Utólag igazad volt. Franc se gondolta volna, hogy semmi se történik egész eddig....
... és most is csak azért, mert saját magam intézkedtem, hogy jöjjenek ki és csinálják meg.
Zárójelbe jegyezném meg, hogy ezt ki is akarták számlázni, csak akkor módosították ezt az elképzelésüket, amikor egy kicsit emelkedettebb hangnemben közöltem velük, hogy nem igazán korrekt üzletpolitika amit jelenleg a topnetes ügyfelekkel művelnek.
Puffogni most már nem puffogok. Megcsinálták.
De lehet jobb lett volna mégiscsak váltani ezidő alatt, akkor már minimum a switch ára bejött volna, amit most kénytelen lesz beszerezni az ember. -
pumukli4573
tag
válasz
TeeJay #28725 üzenetére
még olcsóbban ki lehetne hozni ...
100/1000 media converterrel de azt élőfizetőnek kellene fizetni ...,
wan serivce switch helyett splitter és media converter alul nem lesz áramforrás ...
optikai kábel és splitter kellene 2:64Huwaei OLT mindenféleképpen kell
digi szerintem P2P használGPON
huawei OLTezek módok lehetnek
[link] -
celka5
tag
válasz
TeeJay #28562 üzenetére
Az a router azért nem tűnik gyengének. Bár van ára.
-
bambano
titán
válasz
TeeJay #28673 üzenetére
ahol én lakom, ott 112 lakás van egy épületben és ennyire jut egy optikai bejárat. vagy még többre, nem tudni.
szerinted a 2.5 gigás linkből mit csinál 112 lakásnyi user?
"is látszik hogy halom helyen senki se fizetett még elő nagyobb csomagokra": ezt sem értem, azt mondták, automatikusan átraknak mindenkit év végéig. kevesebb, mint 10 óra múlva március van, ehhez képest engem biztosan nem raktak át, de legalább a régi szolgáltatás se működik rendesen. az ügyfélszolgálatos meg remek lerázó dumákkal terel afelé, hogy kilépjek a mezei júzer szerepkörből és elkezdjek isp rendszergazdaként beszélni velük. pedig az nekik nem lesz jó.
-
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #28635 üzenetére
2007-t írtunk mikor a lant elkezdték 10/10, 20/20, 30/30 sebességekkel amikkel akkor a konkurencia főlé ment. Ki a fene gondolt még akkor ennél 10x nagyobb sebességre, mikor én is 8GB-os ADSL-ről váltottam, totál fejest ugorva az ismeretlenbe csak az ár és sebesség mondott valamit.
Akkoriban a területen a Digi kábelnet a katasztrófális jelzőt kapta, hétvégén semmi net, hétköznap betárcsázós sebesség, írták akkoriban mások, így inkább ADSL-m volt.
-
DileRGorE
csendes tag
válasz
TeeJay #28582 üzenetére
Ha a területi lista alatt azt értetted, hogy hova lehet igényelni, akkor azt már néztem és sajnos a VII. kerületben sehova se lehet. Igen végülis érthető amit mondasz (bár szerintem a többi kerületben is, akár legyen szó a XIII.-ról, nem csak panelek vannak, tehát ez alapján mért ne érné meg a kiépítés kisebb mondjuk 24 lakásos házaknál is), szerintem a kedvezőbb ár miatt sokan váltanának. Mondjuk én pont az vagyok akinek se TV se telefon nem kell, csak a net, de abból jó lenne a gigás, de sajnos így nincsen lehetőségem. UPC meg nem csak hogy hulladék, hanem még drága is....
-
bambano
titán
válasz
TeeJay #28549 üzenetére
na mégegyszer: az a letöltés, ami 10 MBps hasznos adatot tol, az nem 80Mbps fizikai sebesség, hanem több. a switch attól switch, hogy nem fullad le szimmetrikus vonali sebességtől. A sebességproblémádat az okozza, hogyha tolod kifelé a forgalmat, akkor a letöltéshez szükséges nyugta csomagok várakozni kényszerülnek. És viszont.
-
Xero
nagyúr
válasz
TeeJay #28327 üzenetére
A bejelentéskor igényeltem 1000-eset. Akkor kaptam ígéretet, hogy nyár végére megvan. Aug közepén hazajöttem nyaralásból, még akkor sem volt semmi. Rájuk telefonáltam, hogy legalább a 200-as emelést kövessék el. Akkor kaptam megint egy ígéretet, hogy szeptemberre megoldódik.
Novemberben bementem személyesen, akkor kaptam egy év vége ígéretet.
Januárban hívtam őket, akkor már csak 1-2 hét és kész is.Ezt ma untam meg. Bementem és közöltem, hogy lesznek szívesek azonnal intézkedni legalább a 200 ügyében, és köszönöm de nem kívánok ZTE-t használni, így készüljenek fel még egy kábelre. A "technkikus" kolléga okosan elmondta a pultos hölgynek, hogy technikailag nem kivitelezhető. Akkor hangosan felröhögtem és közöltem, hogy de. Oldják meg.
Majd rátértem a díjkülönbözetre. Azért nem váltottam lefelé, mert folyamatos ígéretet kaptam az 1000-es kiépítésre. Ennek kb 7-8 hónapja. Kértem, hogy legyen szíves ezt a különbözetet a következő hónapban jóváírni és csapja ide a panaszkönyvet.
Egyből kaptam egy reklamációs lapot, mivel állítólag ő ilyen döntést nem hozhat, de indokoltnak tartotta a kérésemet. Majd eljövetelem után 1-2 órával csörgött a telefon, hogy holnap jönnek szerelni.
Részemről erről ennyit. Azt a 7-8000 Ft-ot pedig nem fogom hagyni. Azért is levonatom.
Már csak az lesz meccs, hogy ne a ZTE szutykot rakják be. Se kedvem se időm berakni egy switchet, amikor egy kábellel vidáman megoldják. Azt is tudom, hogy a lépcsőházban a switchen bőven van szabad port. Na de ezt majd holnap.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay #28288 üzenetére
Akkor nekem volt a legnagyobb szerencsém, mert az elsők között kaptam, és még ZTE izét sem kaptam, mondjuk az elsők közt tesztelésnek voltak jó és rossz oldalai is, a jó oldal, hogy mivel tesztelésre is megkaptam, én még az 1000-es netet is tesztelhettem, de nem csak le irányban volt 1000-es, hanem felfelé is pár napig.
Az árny oldal viszont hogy elejében eléggé instabil volt a hálózat, ez egy idő után javult, viszont egyre többen köttetnek a környékben nagy sávszélességet, és ez bizony érezhetően rontja az összképet, mert szépen elfogy a szufla a rendszerből. -
válasz
TeeJay #28096 üzenetére
őszintén? nem elég, mert nem hülyeség az elvárt tartalék!
ne csak a saját eseted alapján általánosíts a (wifi) beállításokra, nem tudhatod, hogy másnál milyen környezet, ellenoldalak...stb. adottak, és ez pláne igaz wifi tekintetében, ahol minden apró eltérés erősen befolyásoló tényező lehet.
elég sok panaszt olvashatsz itt a fórumon is a router problémás, wifi...stb. témákban, hogy sok wifi ellenoldal esetén már torrent nélkül is kevés a 700-as és 800-as széria, de szintúgy sok más, hasonló hardveres erősségű típus is, és nem véletlenül. (leírhatod nekik, hogy de nálad nincs gond, nem feltétlenül fogja őket vigasztalni, és ha elvinnéd hozzájuk a routeredet és beállítanád, pont úgy problémás, kevés lenne oda, ha az a hiba oka)
nem, nem csak a nem megfelelő beállítások miatt, hiába minden, ha a hardver gyenge adott feladathoz.
wifi; én teszteljem le? aha...
évek óta járok különböző környezetekbe más és más típusú eszközöket és ellenoldalakat beállítani, így volt rá lehetőségem bőven. (ezért írom le ezerszer, hogy minden eset/helyzet más és más)
mellesleg, pont nekem adtál igazat a leírásoddal, de mindegy...
ahol arra panaszkodnak, hogy elfogy a router a wifi terhelés alatt, ott nyilván nem csak néha használják egy vagy két mobiltelefonról.
mindenki azt vesz és használ, amit csak akar, de ha van rá lehetőség, akkor a kapott sebesség és elvárt terhelés fölé kell méretezni az eszközöket, arról nem is beszélve, ha már használatban és gyengének bizonyul, mert akkor egyértelmű a hiba forrása.
digi 50-es csomaghoz alapesetben elég a jobb 100-as router, ha nincs olyan elvárás, ami miatt hardveresen gyengének bizonyul az - de egyre több ilyen eset van már, mert gyakoribb, hogy jelentősen megnő a háztartásokban a wifi ellenoldalak száma, vagy eleve olyan mértékű és jellegű a forgalmi terhelés, hogy erősebb hardver kell alá.
digi 100-as net alá gigbit képes router kell, de legalábbis erősen javasolt.
befejeztem ebben a témában, akinek problémája van egy eszközzel, vagy újat akar venni, illetve cserélni szeretne, az ír a megfelelő topikba. -
válasz
TeeJay #28082 üzenetére
használd egészséggel 100/50 Mbps digi pppoe nethez a 100-as routeredet, de ne beszélj rá mindenkit ezen módira, mert egyik eszköznek sem jó, ha folyamatosan a maximumon/felső határ közelében pörög, elvárható tartalék nélkül maradva, pláne komoly terhelés esetén, sok (wifi) ellenoldallal meg nagyon érezhető, egyrészt mert onnan vesz először vissza probléma esetén, másrészt mert kevés hozzá a 32 MB ram. (biztos nem próbáltad az 500 - 600 szálas(?) torrented mellett sok wifi oldallal komolyan terhelni egyszerre a routert, különben nem írtál volna ilyet...)
akinél nem csak 100-as hálón és eszközökkel szolgáltat a digi, ott meg pláne, hiszen az ebbe a témába is betett méréseken látható ~110 Mbps sebességből csak ~94 Mbps van/lenne meg.
100/50 digi pppoe esetén nem érdemes már tl-wr1043nd v2 alá adni.
a wifi beállítások több tényező függvénye;
- ahol nincs b/g szabványos ellenoldal, ott felesleges mixed mód, hiszen feleslegesen szétforgácsolódik az erő és a sebesség, ezért úgy jobb az n only
- ahol elvárás a gyorsabb wifi sebesség és jobb kapcsolat, ott kell a 40 MHz, kivételt csak az képes, ha 20 MHz sávon is átfér az elvárt sebesség, vagy annyira problémás a környezet, hogy nagyon zsúfolt a 2.4 GHz frekvencia, és a két csatorna használata problémás - de akkor elgondolkodtató az n szabványos 5 GHz vagy az ac szabvány használata, még úgy is adott, hogy ha az 5 GHz valahová már nem ér el a lakásban, akkor 2.4 GHz kapcsolatra áll - ac esetén hiába 5 GHz, vannak olyan routerek, amik különböző radar, boost...stb. technológiákkal simán szórnak úgy, mint a 2.4 GHz sáv
- 1 - 11 csatorna a javasoltabb alapban, sok eltérő régiós eszköz nem kezeli hardveresen vagy szoftveresen/illesztőileg a 11 feletti csatornákat, alig néhány szélsőséges országban van még 13 vagy 14 csatorna (akinél minden eszköz támogatja a 11 feletti csatornákat, az használhatja persze úgy, de sok ellenpéldával találkozni)
korábban írtad, hogy combos a tl-wr741nd (egymagos 350 - 400 MHz) procija, nos, amikor már kétmagos 800 - 1000 MHz procikat tesznek a már nem is kifizethetetlen árú (30 e ft ellenében is kapható már) routerekbe, akkor erős túlzás a combos jelző, de még úgy is, ha az azoktól jóval olcsóbb routerekbe is 720 - 800 MHz egymagos proci kerül. -
Klown
aktív tag
válasz
TeeJay #28057 üzenetére
UPC sincs bent. A kerület egy részén a T-Kábel van bent, a másik felén pedid egy HWR nevű cég. (Sok álnéven fut: Drávanet, HWR, LRT, stb. De a tulajdonosi kör ugyanaz. Állítólag a régi TvNetWork-ös (R.I.P.) brigád van a színfalak mögött.) Ahol én lakom csak ez a HWR van, ill. a T-nek optikája, ami baromi drága és ahhoz képest lassú, semmit nem ad. Még a koax is sokkal versenyképesebb alternatíva T optikájához képest. (Hiába van kiépítve, a kutya nem igényli. Nem véletlen! Az ügyfelek nem hülyék!)
A kerület kertvárosi részén kánaán van: T és újabban UPC és Digi egyszerre, a lakótelepeken meg lósz@r sem. Sikerült beszélnem egy UPC-s ügynök hölggyel és sok igérgetés után azt mondta, hogy a UPC-nek csak az ELMÜ-vel van szerződése, hogy a villanyoszlopokon vezethet. Na mármost a lakótelepeken nincs villanypózna, csak alépítmények. Erre pedig vagy az önkormányzati korrupció és/vagy bürokrácia, vagy a konkurencia vétója végett nincs engedélyük. (A pontos okát én sem tudom.)
A Digi meg elmehet a búsba. Van egy nem túl hangoztatott leányvállalatuk (I-TV Zrt.). Na ők azt csinálják, hogy kibérlik a kis helyi sufni cégek hálózati kapacitását, majd azon keresztül szolgáltatnak kábeltévét, de úgy hogy továbbra a is helyi cégnek fizetsz, velük vagy kapcsolatba. Na ez van a HWR esetében is. A TV az szinte 1 az 1-ben Digi, csak a saját kis sápjukat is ráteszik. (Digi árai +20%) Sajnos ez csak a TV-re igaz. Net és a telefon továbbra is HWR-es. Hasonló árakon 1/10-ed sebességű kábelnet van csak.
A Diginek biztos bevétele ily módon megvan és még meg se kell erőltetni magát. (Technikát kiépíteni, ügyfélszolgálatot fenntartani, előfizetőkkel kapcsolatot tartani, stb.)
Ami az ultimate kib@szás, az a kartell rendszer, ami a szerződésbe bele van kódolva! Azaz, ha valamelyik helyi sufni (HWR, Aktív1, stb.) leszerződik az I-TV-vel, akkor a szerződésben benne van, hogy a Digi nem épít rá az adott hálózatra, tehát esély sincs a Digi-re, mint konkurenciára.
Így esett meg, hogy az egész kerületben elérhető a Digi, csak a lakótelepeken nem. (Legalábbis a HWR területen biztosan.)
Egyedül abban bízhatok, hogy a UPC előbb-utóbb szerez engedélyt az alépítményes kiépítésre...
-
Lin3Lord
tag
válasz
TeeJay #28016 üzenetére
olcsobb, nem kell aktiv eszkoz. most igyis ugyis osztanak cpe-t az elofizetokhoz, akkor az mehet egybol az ont, a lepcsohazba sporoltak maris csomo aktiv aramzabalo es uzemeltetni valo eszkozt. ennyi. olcsobb a gpon kivitelezes es jovot allobb. a gerinc igyis adott, azon nem valtoztat a dolog. menedzsenelni is egyszerubb egy technologiat.
a csillagpontos lan lesz a kovetkezo dsl: sokaig birja, jo is, de idovel kinovi mindenki(olcsobb a gpon mint a Ten Gigabit Ethernet)
-
mzsombor
tag
válasz
TeeJay #28024 üzenetére
Azt is vedd hozzá, hogy nem kell az Elművel/Eonnal csatázni, hogy kapjon áramot a lépcsőházi aktív eszköz. Sok helyen azért nem tud elindulni az FTTB, mert nincs AC a lépcsőházban, valaki keresztbetesz nekik. Ilyen helyeken simán lehet FTTH-t is csinálni, ami épületen belül csak az előfizetőknél kér áramot egy ONT formájában.
-
pumukli4573
tag
válasz
TeeJay #28016 üzenetére
IPTV
androidos tv box -
-
Lin3Lord
tag
válasz
TeeJay #27973 üzenetére
ez minden szolgáltatónál így van. a lakossági csomagok "up to" sávszélességet kínálnak, azaz akár elérhető X/Y Mbit, de a garantált az W/Z megabit. lehet rinyálni, sírni, de ez van a szerződésben is. persze megértem a problémád, hogy hírportálok és fórumozás közben nincs meg a 100 Mb letöltés és lassan töltődnek be a reklámok, legalább várni kell pár másodpercet egy 3MiB-nyi oldal letöltéséhez. ez valóban kellemetlen és kínos.
lehet az ont-vel szarozni, de azon az ONT-n lóghat 44 lakás is, 2 switchen.
ez a 28 port hogyan jött össze? 10 lakákos társasházba nem raknak be egy 24 portosat sem, mert minek. normális switch - ami csak egy asic - kiviszi a ráírt értéket, inkább a pps áteresztési képessége ami performancia szempontjából alávághat. a garantált sebesség valahogy úgy kerülhetett kialakításra, hogy egy ont port 3-4 "hiend" felhasználót szolgálhat ki egy időben csontra járatva vagy több kicsit. az utóbbi a gyakoribb. az, hogy sfp legyen minden switchben pedig leányálom, elég drágák a szolgáltatás árához képest. 100Mbitig elég a 100-as switch, kiviszi. hogy a gerinc (nem csak a ház, akár az utca vagy fél lakótelep) mennyit bír az megint más és megint oda vezet, ahol elkezdtem ezt a hozzászólást... ez van, de szeressük azért a digis netünket, ugye? -
-
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #27951 üzenetére
szóval szerintetek szórakozzak és beküldjek nekik mail-ben 15-20mérést?
Én azt nem értem ez hogy merül fel benned kérdésként, ha ők mondták? Ráérsz nem? Ezek a tesztek időben mennyit vesznek el az életedből, ill. mennyit is kell fizetni egy email küldésért.
Csináld meg nekik, hogy lássák és dokumentálva legyen, hogy valami nem kerek.
Csúcsidőben nálam teljesen oké. -
Lin3Lord
tag
válasz
TeeJay #27945 üzenetére
nem mondtam, hogy mindent kiírnak, pláne nem konkretizáltam. pusztán annyi jelentősége van, hogy érintett lehet valaki ha... nyilván nem a napközbeni problémáknál lehet ez lényeges
ha a lépcsőházban dolgoznak, akkor pedig azt általában könnyű megtudni és nem szokott órákon át tartani.
a karbantartásnál meg számít a lehető legkisebb kiesés, így leginkább csak az éves SLA-nak* való megfeleléshez számolt idő intervallumokat adnak meg, majd a tényleges kiesés általában jóval kevesebb vagy nincs is, így kigazdálkodható és variálható a rendelkezésre álló "kiesés" keret az évben. ezért tapasztalhattad ezt a pozitív élményt* itt nem csak a home userekre kell gondolni
-
deadwing
addikt
válasz
TeeJay #27935 üzenetére
Tegnap este 6-tól folyamatosan szakadozott a net a 20-21. kerületben. Kb ma hajnal 1 körül még rossz volt. 2-3 percenként fél-1 percre eldobta a kapcsolatot, még játszani sem lehetett. Ugyanakkor UPC működött. Nem tudom most mi a helyzet, mert nem vagyok otthon. Remélem javították.
-
Flashget
félisten
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged