- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
válasz
worxland #108680 üzenetére
A 300 Mbps-ért nem lesz népharag, nekem pl megváltás volt a Vodafone 22 Mbps-jához képest... és nem FTTH-s területen 1000-es csomagokhoz is ilyen nevetséges feltöltések vannak rendszerint csatolva pl:
Azért vetettem csak fel, mert nem akkora ugrás megemelni ami olyan drasztikus beruházást igényelne, és ha a Telekom 1000/1000-re akarnak válaszolni.
-
válasz
worxland #108222 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, sosem érdekelt az STB fogyasztása, ahogyan az sem, hogy jelenleg két router megy nálam, az egyik az NMHH mérődoboza, az viszont annál inkább, hogy a TV-be épített DVB-C Tuner kihasználatlan volt. Extraként ugye másik távirányító, folyamatosan a HDMI portot kellett használni, nálunk csak a Telekom erőltette az IPTV miatt, ami ugye elég nyomorúságos volt, mert VDSL2-nél 1 HD Stream és 1 SD Stream volt kiadható, ha az egyik szobában át akartam kapcsolni HD-re a távirányítóval kellett kezdeményezni, és a másikon váltott vissza SD-re. DIGI-nél is volt STB a műholdas korszakban (na az volt még egy nagyon ótvar STB, mert egy dobozban két egység, 2007-ben a szerelő mondta, hogy ilyet ... Hyundai HSS-5160NA), Telekomnál is volt utána SAT TV-nél szintén STB-nk
#108223pjen:
Te, hogyan próbálsz meg spórolni? #magyartiktok #magyarorszag #magyaro... | TikTok
Azért minden feleannyiba kerül szinte.. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
worxland #106841 üzenetére
Többször előkerült ez már itt. Vannak speedtesten olyan szerverek, amin kábelen megy a gigabit, de wifi-n mérve már csak 400 körüli sebesség, míg vannak olyanok, amiken wifin is ment ugyanakkor a mérés 6-900Mbps-kel. Nem tudom mi befolyásolja a dolgot, de ezt többen is össze tudták hozni. Ugyanazok a szerverek esetében volt wifi-s mérés esetében 400 körüli érték, míg kábelen és más szerveren wifi-n is 600+ sebesség megfelelő router és telefon mellett.
-
-
Lacccca87
addikt
válasz
worxland #105710 üzenetére
Azért kezeljük már helyén. Nem mind1 hogy párszáz lehetséges ügyfélhez elég lenne 100m ert kihuzni meg felrakni mondjuk 5 kötődobozt vagy körbehuzni az egész balatont. Mindig is a lakott terület sűrűsége számított amikor hálózatot építenek. Az utóbbi időben került ki egy két tanyára is meg falura az optika állami támogatás miatt.( asszem SIP pályázat vagy mi volt a neve). Nem 100 év alatt seretnék kitermelni a befektetett pénzeket és ezt meg is tudom érteni.
-
Samott
addikt
válasz
worxland #104470 üzenetére
Ket eve itthonrol dolgozom, mozgatok nagy adatokat is neha. De ugy altalaban minden tavol van, felhoben. Nem kell lehuzni lokalba, nem kell lokabol feltolteni.
Mit tudom en, video vago azt el tudom kepzelni hogy lehuzza a nyersanyagot es vagas utan feltolti valahova. De ezert kerdeztem, hatha okosabbak leszunk tole. Mas usecase nem ugrik be.
-
-
woros
őstag
válasz
worxland #101581 üzenetére
Szereztem a digitől egy ilyen tp-link Archer AX10-et V1 verzió és Firmware Version:1.8.5 Build 20210702 Rel. 60380(4555) van rajta. Na most nincs olyan, h upgrade, tehát a tp-link oldaláról nem tudom frissíteni, de a legnagyobb bajom, hogy WPA3 sincs benne, holott kéne benne lennie. Valaki tud segíteni?
-
digizsolti
csendes tag
válasz
worxland #101104 üzenetére
QNAP QHORA-301W router és redmi note 7 (5g, ac) telefon esetén.
Modernebb telefon és vagy eszköz esetén jobb lehet az eredmény.
Wifi 6 eszközöm nincs.
Én inkább kábel hívő vagyok, csak telefon és tablet van wifin.
Családi házas övezet, idegen 2,4 Ghz-es wifi egység kb 10-15 db van.
Wifi 2,4g:
közvetlen rálátással: kb. 60/70 mbit/s
1 falon és szekrényen keresztül: kb. 60/70 mbit/s
2 falon keresztül:: 30/50 mbit/s
Wifi 5g:
közvetlen rálátással: kb. 250/300 mbit/s
1 falon és szekrényen keresztül: 130/170 mbit/s
2 falon keresztül:: 70/80 mbit/s
-
Geth
veterán
válasz
worxland #101103 üzenetére
Ha a router pénzégetés, akkor az összerakott gép, ami drágább, az mi?
Remélhetőleg egy nagyságrenddel flexibilisebb, nyitott valami
(a link csak példa, speciel minket nem érint, de azért elég roller szitu) -
Multibit
nagyúr
válasz
worxland #101095 üzenetére
Oszt vég nélkül karbantartsam?
Látszik, hogy nem használtál még olyatArról nem is szólva, hogy qrvára nem lenne olcsóbb.
Senki sem mondta, hogy az egész szet olcsóbb lenne. Soha nem az elköltött összeg abszolút értéke számít, hanem, hogy mire költöd, mennyire éri meg. Egy drága egyberouter pénzégetés kategória. De hagyjuk, ez itt qrvára off -
Borisz76
nagyúr
válasz
worxland #100766 üzenetére
Hosszú évek torrentezése után biztosan állíthatom, hogy a feltöltés 95%-a az hétvégén keletkezik.
Hétköznapi ( 10-30 Gb ) letöltő is akad de többségében mindenki a hétvégén tölti le a betevőt....na ilyenkor szokott megugrani a feltöltés ( 400 - 500 -600 Gb ) . Pénteken délután elkezdődik....vasárnap estig eltart ez az aktívabb isőszak. -
TeeJay
félisten
válasz
worxland #100402 üzenetére
Tökmindegy még hónapokig a DIGI marad az üzemeltető
Karbantartási hírek is jöttek ki pedig ha már megvan a hír hogy felvásároltak minek is ölnék pénzt karbantartásba?
UPC --> Voda átvétel is a bejelentéstől hogy felvásárolták ha jól emlékszem több mint egy év volt mire ténylegesen megtörtént minden átállás -
Dragon3000
nagyúr
-
-
-
-
-
viktorhu
veterán
válasz
worxland #65381 üzenetére
Ha letölt egy filmet két perc alatt, és kikapcsolja a torrent alkalmazást, és az úgy is marad, amíg a sorozat következő része a következő héten ki nem jön, annak az adatforgalmából irreleváns részt ad ki a torrentezés.
Mindenki a saját szokásait vetíti ki a sokaságra, de ha itt milliók érdemben torrenteznének (mondjuk minden második aktív internethasználó), akkor egymás elől foglalnák el a sávszélességet.
-
válasz
worxland #65381 üzenetére
Sokan nem gondolnak bele, hogy meglehetősen kicsi annak az esélye, hogy a 32 felhasználóból (ami eleve max. 32) 1 vagy 2 hardcore torrentes van. Persze a matematikai esélye megvan, valamint bizonyára elő is fordul, de úgy gondolom, hogy ez igen ritka, így szerintem maximálisan felesleges ezen fennakadni. (Főleg a letöltési sávszélességen. Nekem az mindig megvan, pedig FTTB, így minden bizonnyal nem 32 userrel osztozok a 2.4 gbps-on.)
-
ttt
senior tag
válasz
worxland #58921 üzenetére
Esetleg valami háttérben futó folyamat, program is okozhat ilyet. (Pl. a kedves telemetria, nálam, míg nem cseréltem ssd-re durván látszott ez. Ezúton is köszönöm az MS kedves kíváncsiságát!.
)
Win Prom is van az asztali gépen, de abban egy xeon X3470 dolgozik 3,5GHz-n, enne is a fene, ha "meglátszana" rajta# g0dl 58923
Egyértelmű, ha valami/k dolgoztatják még a professzort, akkor az meglátszik a terhelésén. Főleg, ha ez valami hálózati folyamat.
-
ttt
senior tag
válasz
worxland #58907 üzenetére
Egy kicsit belekontárkodva: Nekem van egy HP laptopom, ami egy i5 5200U, simán hozza a speedtest a 7-900 / 200 közti értéket mindenféle "képregény" nélkül
és nincs 40-50%-nál nagyobb terhelés. Úgy, hogy nem kapcsolok ki semmit, ergo mehet közben a torrent, 2-3 monitorozó plugin, TC, egyéb böngésző fülek, stb. (Több, mit két éves, azóta van rajta Win10 home, ami csak frissítve volt, újra telepítve nem. )
-
válasz
worxland #58903 üzenetére
Azt vágom, hogy ez nem a desktop i5. Ez nem volt vita tárgya.
A kolléga N3530-asára is ezt írja az Intel honlapja: Products formerly Bay Trail
Tehát Atom... Hát az meg meg még az "alja". Legalábbis szerintem.
Processor Base Frequency: 2.16 GHz. Se órajelre nem stimmel az összehasonlítás, se architektúrára. Azért az i5-4200U-nak illene többet lerakni az asztalra.
-
quailstorm
félisten
válasz
worxland #52485 üzenetére
Értettem, valóban nem kutattam eleget a témában. A családban VPN megy róla, custom FW-vel meg kevés szegény.
Így utólag már azt mondanám, hogy a laptopos kollégának az 1043-asán is custFW kell, hogy legyen a sebesség miatt.Amúgy a valós terheléssel elért 65MB/s az milyen gépről ment? Nekem rendesen tekerte a Core2Quadot a 18 szálú letöltés (qBittorrent).
Igen az is egy nagy ugrás, de akinek custFW kell és futtat a routeren szolgáltatásokat, annak pl a V1.x-es 1043 az kb ugyanaz, mint a 841N csak van benne egy gigabites switch. Nézőpont kérdése.
Legújabbakat a custFW támogatás általam nem ismertsége miatt most kihagyom. 1043 marad Atheros, de 841N az MTK lett, ugyan megkapta a 64MB RAM-ot az is. -
quailstorm
félisten
válasz
worxland #52469 üzenetére
Én hol a fenében írtam ilyet?
740N 841N és 1043N bizonyos revízióiban ugyanaz a proci van ugyanazzal a RAM-mal, csak a switch meg a HW NAT a különbség. És a WiFi antennák száma.
Tessék már megérteni hogy az 1043 egy budget router kiegészítve gigabittel.Ha ketten hárman torrenteznének egy 1043N-ről meg lehetne azt akasztani. Gondolom nem viccből vannak 2 magos routerek 256MB RAM-mal, ha a 32MB RAM meg a 400MHz mindenre elég lenne.
Amúgy meg lehet hogy a konkrét panaszosnak nem megy a HW NAT vagy custom FW van a routerjén, mert a 200megabit amit mért az inkább annak a határa az én tapasztalataim alapján.
És igen, a Speedtest gigabitet könnyebb elérni, mint egy valós terhelésnél a gigabitet.
-
hati
addikt
válasz
worxland #52466 üzenetére
Te írtad, hogy "amikor otthon a gépek között 100 megabájttal akarok másolni". Erre írtam, hogy ilyen esetben a routered, mint gigás switch működik és nyilván ezzel a feladattal, gond nélkül megbirkózik. A routerek CPU-ja ilyenkor nem dolgozik. A CPU akkor lesz megdolgoztatva, amikor a NAT + PPPOE is színre lép. Ilyenkor jön ki a routerek közötti különbség.
-
quailstorm
félisten
válasz
worxland #52457 üzenetére
Az egy 841N + HW NAT kb. Fentebb megkaptad a választ kb. Én már újabbat, nagyobb RAMmal vennék. Attól tudom hogy jó az 1043, WiFi-je is, még most is van a családban.
CustomFW-vel meg sajna nincs HW NAT se, ha valakinek igény.Belépő legaljával meg nem tudom mi a gond, árát és életkorát és nyers teljesítményét nézve a vasnak nem nagyon van most ennél gyengébb a piacon gigabitesből.
-
sugarforce
addikt
válasz
worxland #52457 üzenetére
Papíron pppoe kapcsolat esetén wan-lan natolás 858 mbitet tud. ez ettől azért kevesebb szokott lenni, de abban igazad van, hogy tényleg nem a kuka és az édeskevés kategória.
Ennél a routernél egyébként a tplinknél egyébként az archer c9 v3 a maga 916 mbitjével, illetve a c2600-as 942,1 mbit-tel jobb. Szóval gigabitre semmiképp nem a szar kategória a tplinken belül -
xeon forever
addikt
válasz
worxland #49929 üzenetére
Igazabol Minden pcie halokartya javit a stabilitason pl OC eseteben, nekem legalabbis az a tapasztalatom, hogy a tuningolt gep neha megall 1-2 percig integralt 1000-es realtekkel. Viszont ha a pcie Marvell yukonra rakom at nem jelentkezik ez az anomalia, illetve alaporajeleknel egyik kartyanal sem.
-
TeeJay
félisten
válasz
worxland #48634 üzenetére
DIGI-vel gyerekjáték 50-es arány, még 50+GB-os cuccokat is 20x viszik tőlem, napi 1TB simán vissza osztható ha bírja a gép (SSD előny)
Nem fognak korlátozni hiszen a 32-es osztás már korlátozza bőven és legrosszabb esetben is közel 80/40 megabit jut egy előfizetőreEz nem UPC ahol ED2.0 hálózaton 20-30 megabites csomagok voltak 50megabites DS sávra 100+ előfizetős körre és vissza kellett fogni a népet a havi 300 gb fenyegetéssel
-
Tin
veterán
válasz
worxland #46517 üzenetére
semennyivel, és nem helyette, hanem mellé, mivel a diginél is hűségem van. a gond csak az, hogy ha instabil a szolgáltatás, akkor akármennyire olcsó, ha nem tudok dolgozni.
Neo76: nem tudom, de mivel ez a múlt keddi leállás óta van, tuti központi probléma. én pedig nem akarok ennyit tökölni vele, átjárkálni a szomszédba speedtest-et futtatni, torrentezőt keresni, ha ennyit tudnak, akkor ennyit tudnak. ha nem akarnak foglalkozni velem, akkor nem akarnak, sokat nem tudok (és nem is akarok) ellene tenni. jóindulatú bejelentés volt, hogy nézzenek rá, remélem ennek megfelelően állnak hozzá.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- PlayStation 5
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest