- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
-
garga01
őstag
válasz
allein #113136 üzenetére
A csatlakozó lehet laza, de ha nem akad a kép elég lehet ennyi jelerősség is.
Amit írt 4GRider nézd meg, az ország jól legyen beállítva. De sok tv-n az alapértelmezett nyelvet/nyelveket is lehet állítani azt is nézd meg. De ez nem ebbe a topikba való, van Digi kábeltv is. -
válasz
allein #91266 üzenetére
Szia!
Itt biztosan találsz olyat aki használ, és tud segíteni.
SamKnows és NMHH internet sebességmérés -
Dragon3000
nagyúr
válasz
allein #90831 üzenetére
Attól, hogy nem indítod újra a routert, ha megszakad a kapcsolat az ont és a router között, akkor is történik újracsatlakozás, ami új ip-t is jelent. Kérdés, hogy az ont indul újra vagy a kapcsolat szakad meg vagy esetleg hibás a kábel az ont és a router között. Mi nem fogjuk tudni, hogy mi áll a gondod hátterében.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
allein #90611 üzenetére
Nekem se rakták bridge módba, azok a szerelők akik bekötötték a nettet.
Hiába kértem őket.
Be telefonáltam, erre kiküldtek szerelőket hozzám, ők meg a routeremet akarták bridge módba tenni.
Mondom nekik, hogy azt ne piszkálják, már mindent beállítottam rajta.
Nagy nehezen értették meg azt a "furcsa" dolgot, hogy az ONT-tot kértem Bridge módba.
Ekkor betelefonáltak és végre tudott csatlakozni a routerem PPPOE kapcsolattal.
DE persze nem volt még vége.
Látom hogy még mindig 100-al kezdődik az IP-címem.
Felhívtam a szerelőket hogy vegyenek ki NAT mögül. (meg volt a számuk)
Ők azt nem tudják megoldani.
Telefon az ügyfélszolgálatnak
Nagy nehezen megértette és valami DDNS beállítását javasolta.
Mondtam neki hogy nekem DDNS-re nincs szükségem csak publikus IP címre. Az ügyfélszolgálat ezt nem tudja megoldani csak ha írok emailben kérvényt!
Megírtam a supportnak.
El telt 3 nap és semmi, majd hív a szerelő hogy neki irt a support hogy csak üzleti előfizetéssel lehet megoldani!
Ej mondom én, nem fix IP-t kértem!
Véletlenül egy román fórumban találtam a megoldást.
Saját magamnak kell weboldalon bekapcsolnom a DDNS szolgáltatást és 10 perc múlva meg is változott az IP-m.
Szóval jól mondta az ügyfélszolgálat, Romániában ezt DDNS-sel kell megoldania az ügyfélnek magának.
Viszont maga a szolgáltatás nagyon jó, majdnem 1000 Mbit lefelé és felfelé egyaránt és mivel vidéken lakom még nagyon olcsó is! (Itt Romániában van városi és vidéki szolgáltatás különböző áron)
Tehát egyáltalán nem bánom a vesződséget ami vele járt! (már több mint 6 éve vártam rá)
-
lordjancso
senior tag
válasz
allein #90611 üzenetére
Miért nem rakta bridge módba? Miért kell ehhez jó fejnek lennie?
Ha nincs bridge mód, akkor nincs saját router. Ha nincs saját router, akkor gyakorlatilag használhatatlan a saját hálózatom. Ha használhatatlan a hálózatom, nem tudok dolgozni. Ha nem tudok dolgozni, akkor nem írom alá a munkalapot.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
allein #89790 üzenetére
"nem szabad csatornába rakni az optikai kábelt."
Hülyeség!
Pont, hogy ajánlott! A kábelcsatorna védi, vezeti a kábelt. Megakadályozza, hogy elmozduljon, hogy bármi beleakadjon.
Miért küldenek szakbarbárokat szakmunkára??? Az ilyennek a józan eszük se akadályozza meg, hogy baromságokat mondjanak. Képzelem, ezek után milyen idiótizmusokat követett el a szereléskor. Te meg nem érted, miért csak a tizede a sebesség, miért szakadozik a net, miért kockásodik a tv.(egyedül a gázvezeték az, amit nem szabad a falban vezetni, hanem csak azon kívül...lehet, gázszerelő járt nálad?)
-
allein
addikt
válasz
allein #89756 üzenetére
Hívtam a digit, azt látják az eszköz már bridsz módban van. A kimaradások azok az egész XV. kerületben előfordulhatnak.
Így nézek ki jelenleg, nem gond ha leragasztom az ONT-on lévő ledeket? Az alján lévő matricán van egy ssid is, ezt nem látom a telón. Gondolom ebben az esetben a wifi is off módban van az eszközön. Az én routerem esetében érdekes, hogy csak a status led világít.
-
-
allein
addikt
válasz
allein #89620 üzenetére
Sziasztok. Megtörtént a bekötés, a digis emberke nem volt hajlandó bridge módba állítani a meglévő eszközt, azt mondta hívjam a központot és ők majd megcsinálják, ezen is túl vagyok. Elvileg max 72 óra. Ha jól értelmeztem akkor elvileg amikor az ONT bridge módba kerül, akkor a wifi sem lesz elérhető, csakis a lan1. Azt is mondták a központban, hogy amikor ez megtörténik akkor a saját routeremen belül csatlakozzak újra a hálozatva via ppoe. Változik valami más? IP címem más lett, 94..-el kezdődik. Egyelőre a régi belső IP címen nem érhető el sem a Syno routerem sem a NAS. Örömmel tapasztalom a 300Mbit/s feltöltési sebességet.
-
chatran
őstag
-
allein
addikt
válasz
allein #89419 üzenetére
Sziasztok. Jön ma a digi az optikát bekötni. Jól feltételezem, hogy a régi utp kábel helyén hozzák be az optikát? Tehát a régi utp-t simán kihuzzák és helyette ugyanott hozzák be az optikait? Jelenleg az utp szépen el van vezetve csatornában. Azért kérdezem mert akkor előre dolgozom és kiszedem ebből csatornából a kábelt.
#89621chatran - jogos, köszi. Viszont a mostani csatorna elhelyezésben nem fogja tudni csak úgy simán kihúzni
A bejövő utp a falon jön le csatornában, eddig rendben vagyunk. De utána az ajtó kerete mellett megy: panelban az ajtó keret és a körülötte lévő fal között volt annyi hely, hogy passzentosan be tudtam helyezni a csatornát a kábellel együtt.
-
mpo
veterán
válasz
allein #89423 üzenetére
Csak az optikai kábel jön be, az FTTB-nél UTP, koax és ha nem 100-as a csomag akkor a telefonkábel is külön.
Az optikai kábel megy az ONT-be, onnan akár a meglévők is csatlakoztathatók hozzá, így nem kell újra kábelezni. A telefont meg oda teszed ahova akarod, de a kábelt el kell odáig vinni.
Nézd meg a percdíjakat is, ha hiba van ingyen hívhatod a 1272-t, meg sok mindent.optical network terminal (ONT)
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
allein #89419 üzenetére
Akkor ahogy írtam. Készülj elő: az ONT-nek konnektor kell. Próbálj olyan helyet találni, ahol az ONT-t bekötve könnyedén rákötik a tvk-hez futó koaxot (amik most kintről jőve mennek oda) illetve LAN kábellel össze tudják kötni az ONT-t a routereddel (ez is lehet a régi bejövő LAN kábel).
Ezután mehet a bridzs és csak összekötik az ONT LAN lábát a router WAN lábával és már minden mehet is a régiben. (hiszen most is a routered tárcsáz be PPPOE-n). Ja most nézem lehet hogy TV-d nincs is? Akkor az tárgytalan. -
the.odzsy
aktív tag
válasz
allein #89416 üzenetére
Előbb utóbb ahol kész a kiépítés mindenkit átraknak FFTB-ről (Lan kábelesről)- FTTH-ra (optikai kábelesre), és ha meg van lekapcsolják az FTTB-t. Aki nem kéri az átkötést ez idő alatt az más szolgáltatást kell keressen. A párod félelme egyértelmű, míg nem jön értesítés, meddig kell átkötni, addig ráérsz vele. De ez a ti döntésetek.
Ha jól láttam másik témában egy Syno RT2600Ac-d van. A beszerelést követően az ONT mehet bridzs módba és a routert csak rá kell kötni és már mehet is tovább. Nálam is ez volt, a szerelő ott akkor áttetette és nem kellett az ONT-t állítgatni.
Az optikát én is stabilabbnak vélem, természetesen a megfelelő technikai háttérrel. -
-
Sisco2
tag
válasz
allein #74865 üzenetére
Próbáld azt routerben hogy disconnect aztán connect így uj ip-t kapsz és ha akkor jó lesz akkor ilyen nekem is szokott lenni. 100Mbps sebességű ip tartományt oszt ki, nem tudtam hogy van ilyen náluk nem gondoltam volna de számtalanszor belefutottam már. Egy router reboot vagy disconnect megoldja nálam mindig mert olyankor kioszt egy másik ip-t. Mostanában már natolt ip-t kapok, de ez a dolog nem attól van mert a 100 -ra korlátozott is meg az 500 -as is amit egyébként fizetek is nat-olt szokott lenni, szoktam figyelni.
Szóval ha észreveszem hogy lassabb a netem akkor ezt csinálom és megoldja.
De annyira nem sürün van ez pár havonta egyszer. Meg 100-al is elvagyok, csak ha letöltök valamit ott veszem észre hogy hoppá megint lassabb címet kaptam. -
Vasi00
csendes tag
válasz
allein #74877 üzenetére
Nekem is hasonló dolgot produkál a net, és nemhiszem hogy digis oldalról van gond, de egyszerűen nem értem mi lehet a gáz... Mióta bekötötték úgy működik hogy egyik napról a másikra stabil 100Mbiten megy a hálózat. Ha széthúzok mindent, és minden eszköz után méregetem egy laptoppal akkor a digis eszköz felé növekszik és a végén a teljes háló megy gigabiten. Aztán pár nap és megint csak 100... Lecseréltem egy halom kábelt már, újak a switchek is......
-
TeeJay
félisten
-
allein
addikt
válasz
allein #74864 üzenetére
Volt kint a mai napon a digi. Hoztak saját laptopot, mértek egyet és mindent rendben találtak. Abban maradtunk, hogy ha ismét fennáll a probléma akkor ismét jelezzem.
Elmondásuk szerint nem lehet gond a lakásban lévő digis lan kábel csatlakozóval, nincs olyan, hogy vagy érintkezik az összes ér vagy nem. Nem lenne ebben az esetben gigabites kapcsolatom, tehát ezt kizárták.
Viszont arra, hogy közvetlenül laptopra csatlakoztatva miért van az, hogy néha 100Mbit a gigabit helyett, hálózatikártyát említették, hogy talán az a hibás. Na de 2 laptoppal és egy pc-vel és fennállt a hiba, szóval szerintem ez a lehetőség kilőve.
Ami viszont érdekes, hogy valami néha pattog. És nem tudom, hogy a TV készülékem, router, esetleg a hosszabbító. Ez azért fura mert ilyen pattogást nem hallottam korábban.
Jelenleg minden ok a sebességgel a routeren keresztül.
-
vargalex
félisten
válasz
allein #30293 üzenetére
Szia!
Ilyen sebességhez tényleg PC, vagy valami saját építésű szerver célszerű. Igaz nem Digis vagyok, de ez a config a FiberPower240-et gond nélkül kihajtja (30 MB/s letöltés esetén sem megy az összes mag max. órajelen).
-
betyarr
veterán
válasz
allein #30293 üzenetére
ez a te topikod.
bár halkan megjegyzem,hogy nassal nem fogsz kihasználni 200-as csomagot.akkor már építs egy energiatakarékos pc-t. -
-
Flashget
félisten
válasz
allein #29413 üzenetére
naptári. de van az ÁSZF-ben persze olyan kitétel, hogy ez a 30 nap bármennyivel hosszabbítható nem szolgáltatói hibából, kötbérezés nélkül. pl. ráfogják nincs eszközük mert....
banki napnak a számlák kifizetésénél szokták használni (régen a Matáv pl.) 45 banki nap, ami valójában 60 naptári nap volt mikor dolgoztunk nekik és leadtuk a számlát.. Persze nekik 14 napon belül kellett kifizetni a számlát, ha küldték a csekket....
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Spórolós topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged