- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
J.J. András
őstag
válasz
Lin3Lord #39580 üzenetére
szervusztok,
kellene egy kis segítség a Digi Kft. PPPoE 100/100Mbit-es (FullDuplex ???) szolgáltatásával kapcsolatban.
Ami van:
1. CAT6-os kábeles rendszer az irodában és szolgáltató helyi hálózata is (szekrénytől a router pontig is)
2. NetGEAR FVS318N firewall router - classic routerelsére állítva és IPv4/IPv6 párhuzamos mód beállítva
3. OPrendszer: WIN7 Pro
4. A PPPoE felhasználónevet és jelszót múlt szombaton egyeztettem velük (Digivel), mert elírták (így már direktbe kötve ki tudok menni a NETre) a felhasználónevet és jelszót az adatbázisukban
5. Rádugom a routerre a WAN-t, majd a laptoppal csatlakozom a routerhez és felkonfigurálom, sehogy sem akar semmilyen módon NETet adni (ha csak "USE ONLY IPv4" akkor sem) a router
6. IPv4 fülön külön tudom állítani a PPPoE kapcsolat szükséges adatait, és hasonlóan az IPv6-nál is (az IPv6-nál van "Static IP, DHCPv6 és PPPoE" opció, és hiába írom be oda is a kapott felhasználónevet és jelszót) nem enged ki a NETre
7. A kapcsolat státuszánál mindig azt írja, hogy IPv4 "connected", míg az IPv6-ra "failed"Mit basztam el ? Vagy mit nem adott meg a DIGI, nem tudnátok segíteni ???
Köszi előre is:
[ Módosította: Parci ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Lin3Lord #29528 üzenetére
De onnan nem fog jonni CP... Insecure de nincs netre ralatasa amig Digi ugy nem dont hogy rakapcsolja.
Kb mintha kihuznam a dugot erre jonne egy szerelo es visszadugna az akaratom ellenere a lakasomon belul.
El lehet vitatkozni arrol hogy kinak az eszkoze, de az en informatikai rendszerembe lep es avatkozik be, az engedelyem nelkul. Ennel a pontnal pont ra vonatkozik a fentebbi paragrafus...
-
rt06
veterán
válasz
Lin3Lord #29273 üzenetére
ebben a bekezdesben egyebkent az a legszebb, hogy nem lehet az o smtp szerveruket relay-nek hasznalni, es akik telefonon, email-en keresztul valaszolnak a kerdesekre, azok tul sutak ahoz, hogy megertsek mi az a relay, mire jo, es hogy az o smtp szerveruk ehhez szarul van beallitva
-
MaciLaci1970
aktív tag
válasz
Lin3Lord #28980 üzenetére
Az telefonos ÜF-en látják a leadott munkalapot az elvégzett cseréről, de ugyan akkor még mindig TOP net néven fut az előfizetésem.
Eddig kétszer kértek még plusz időt az átállásra mikor telefonáltam.
Ezért kérdezném, hogy másnál is ennyire elhúzódott, mert ez lassan már vicc kategória. -
Flashget
félisten
válasz
Lin3Lord #28958 üzenetére
2008 vagy 2009-ben nekem így volt először okos csomag, mert más nevén ment a net + telefon és másén a kábeltv. Azt mondták, ha a számlát egy névre küldhetik jár az okos csomag..lan már ment jó ideje így egyből belementünk.
Most ketyeg a második okos csomag, 2. félideje. január végén lejár majd kiderül, hogy maradunk a Diginél vagy megyünk a T-hez, mert UPC az nincs. -
ACE-
addikt
válasz
Lin3Lord #28958 üzenetére
De tudtál volna, hiszen a kötbér a DIGI-nél mindig is a kedvezményes, és listaár közötti különbözet volt...
Egyébként a UPC-nél van hasonló, persze NET szempontjából lassabb csomag, ami ugyanannyi, mint a DIGI, erre ha lejár a hűségidőm, benevezek, aztán 3-4 hónap múlva vissza. Ha ez kell a DIGI-nek, hát legyen. -
bambano
titán
válasz
Lin3Lord #28930 üzenetére
a kérdésed elvileg jogos lenne, de gyakorlatilag van rá válasz:
[link] 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről:"155. § (1) A szolgáltató - szükség szerint más szolgáltatókkal közösen - megfelelő műszaki és szervezési intézkedésekkel gondoskodni köteles a továbbított közlés és a közléshez kapcsolódó forgalmi adatok jogosulatlan lehallgatásának, tárolásának vagy megfigyelésének, valamint a közléshez és a közléshez kapcsolódó forgalmi adatokhoz történő jogosulatlan vagy véletlen hozzáférésnek a megakadályozásáról (közlés bizalmassága).
(2) A szolgáltató csak úgy választhatja meg, és minden esetben úgy üzemeltetheti a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott elektronikus hírközlő eszközöket, hogy biztosítani tudja a közlés bizalmasságát." -
TeeJay
félisten
válasz
Lin3Lord #27976 üzenetére
huawei ONT a 3.-on a panelben (33lakásos panel lépcsőház mert 11emelet szintenként 3lakással)
mikor karácsony másnapján beszart valami és nem volt net 2órán át, akkor lementem mikor a szerelők a dobozban buheráltak
és volt egy ONT amin 4port van, ebből 1 volt szabad
volt egy fehér huawei 8portos switch, egy nagy böszme régebbi szintén kb. 8portos switch meg egy harmadik is volt ezek mögött az sem lehetett 8portnál több. a switch-ek eléggé tele voltak LAN kábellel, nem igen láttam üres helyet max 1-2 lehetett, azt meg nem tudom hogy a telefonos részt is ezekbe kötik-e vagy mi de gondolom ilyen felállással switchenként max 200megabit uplink lehet az ONT felé és az meg kevés már néha.november közepéig nem volt gond, lehet azóta más is rácuppant a nagy sávra és tolja a torrentet aztán így már kevés a switch felé a kraft hiába van gigabit az ONT-on
ez van, rinyálok majd egy kört hátha hamarabb jön a lépcsőházba a gigabites switch -
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
Lin3Lord #27944 üzenetére
de ez ilyen core hálózat fejlesztés amit bejelentenek, switch cserét biztos nem éjszaka csinálják a lépcsőházakban hanem hétköznap munkaidőben hiszen este nem csattoghatnak itt
18. kerületbe meg tavaly is volt jó párszor kiírva karbantartás de mindössze 1x ment el a netem úgy 15percre az összes többi dátum alatt folyamatosan ment úgyhogy az tág fogalom hogy xyz kerület mert azon belül is csak egyik másik részen van karbantartás -
TeeJay
félisten
válasz
Lin3Lord #27933 üzenetére
BIX-en lesz a hiba mert nem csak a DIGI port szállt el hanem több másik is
annyit láttam hogy BIX-en új eszközöket raktak be és ismét Cisco cuccok lesznek de még pár tagot átpakolnak a Force10 cuccról
ha jól olvastam amire most kerültek már 100gigabites kártyákat is tud majd fogadni így a BIX csomó terabitig simán bővülhet a jövőben is.kérdés hogy most a sok módosítás miatt van-e de ma mintha állt volna a net a BIX kiesés miatt DIGI-nél este
-
ACE-
addikt
válasz
Lin3Lord #27774 üzenetére
Ezzel csak az a gáz, hogy innentől a hívás fogadásodnak is díja lesz, hiszen az átirányított hívást neked kell kifizetned. Manapság általában már nem vonalas telón érik el az embert. Max. arra jó hogy ingyen telefonálj vele más DIGI-s júzernek. De az ilyenre meg ott van a Skype
-
knuckle
aktív tag
válasz
Lin3Lord #27774 üzenetére
valaki nem haverkodott össze egy digis szerelővel? vagy nincs ilyen az ismerősei között?
mert most már félúton vagyok a siker felé, végre módosítják a TOPnetem 200 asra, de én nem akarok sem ZTE csodát, sem pedig újabb kábelt(okos csomagom van). telefont sosem használtam, és ezután sem fogom, csak így volt olcsóbb. -
TeeJay
félisten
válasz
Lin3Lord #27491 üzenetére
tegnap voltam csajom barátnőjénél routert konfigurálni mert sehogy se akart nekik menni
most nem megyek bele hogy végül fel kellett hívni a DIGI ügyfélszolgálatot mert amit egy papírra felírtak felhasználó nevet és jelszót nem stimmeltek a kis és nagybetűk... persze hogy nem volt net
na miután elintéztem mértem nála egyet és ott 90/27megabitje volt pedig neki is már 200/50-nek kellene lennie. X. ker kőbánya Mádi utca panela karácsonykor történő switch adapter halálkor nálam is kiderült ugye hogy a DIGI dobázban az ONT mellett 3 régi 100-as switch van amik ilyen 8portosak max, és ott is kérdéses mikor fogják cserélni mert nem nagyon van 200-500-1000-es előfizető az egész 33lakásos lépcsőházban.
szóval oda vihetik először a gigás cuccot ahol szükséges és van is rá előfizető szerintem -
Dictator^
veterán
válasz
Lin3Lord #27086 üzenetére
Az a baj, hogy unokatesómék nem igen vágják a dolgokat, az analóg adások mentek.. a neten lefutott a speedtest... működött minden.. majd elmentek otthonról és mire hazaérték akkor vették észre a hibát..
Persze rákérdezett erre, akkor mondták, hogy nincs ezzel baj, még megy így ez, csak esztétika... -
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Lin3Lord #26231 üzenetére
Egy mezei pistike véreset fog pisilni amikor a COD-hoz be kell állítania az a 50-60 portot egyesével. És ez csak 1 játék.
DynDNS kliens minek fusson a gépen amikor a routerben lehetőség lenne rá? Raadasul ha a routert el akarom erni tavolrol akarmilyen ok miatt, akkor sokra megyek vele amikor kikapcsolt gép mellett csatlakozik ujra uj IP-vel. A végletekig le van butitva, igy kene kinezzen:
QOS és társai... minekaz... Nem érdekelne ha nem lenne kvázi kötelező a használata a telefon miatt... és a switch sem megoldás, mert ez igy csak egy ujabb eszköz ami áramot fogyaszt, meghibasodhat és problémákat okozhat.
-
DonMaster
addikt
válasz
Lin3Lord #26166 üzenetére
nem teljesen , mert ha lehet akkor nem szolgáltatoi, roputerel tolja a nagy többség, tp-linkes router elöte switch emgoldások, stb, telefon plusz net nél .
és igen ne viyge már a netemet, mért szerinted, egy
1gbit/s-es netnél aminél 940mbit/s tud át jönni fizikai háttér miatt, akkor menyit kell szorjon a digi, hogy ne a netedböl csorjon egy részt free-netre? vagy a mostmég alig kicserélt gigás switcheket kicseréli 10gbit/s-re és akkor menni fog az 1gbit/s is normálisan speedteten és még elfér melete 5-10mbit/s-es free wifi? szerinted ujra befog iylenbe fektetni?igen abban igazad , van hogy azok is megosztot wifi-k , de nem mindegy, hoyg vevö csalogatás miatt adnak ingyen netet hoyg vegyél ott árut, vagy csak mész az utcán és netezel más pénzén, mert lényegében az upc-nél nem lesz olcsobb a net ára, attol fügöen hogy te megengeded hoyg vegyen töleld netet, mert azért a roeter áramot foygaszt azt neked az upc nem tériti meg . és most nézzük valjukbe ki az aki annyit jár a vilgában hoyg ki is hazsnálja az upc-free netet? most komoylan, mobilnet, tuti megy midnehol(90%)
,
szoval ez inkább egy vevö csalogato , de 1 baj van a konkurencia ami a digi és növekszik bármit is tesz az upc, lásd net ado ami t-..... ötlete volt. szerencsére nem jötbe.
én remélem ilyen nem lesz a diginél, maximum a társasházakban a switch böl 1 kábelki és ott egy wifis router vagy ki a ház falára egy wifis antenával, és ara digis név és jelszoval lehet kapcsolodni, sokkal hatékonyebb és jobb megoldás, lenne mint az upc-é, várjunk , az rds-rcs vagyis a digi anyacége pont ezt csinálja , ahoyg fennéb is irták az upc-s vasbeton házakbol sok jel nem fog kijönni. már ahol még nincs digitnilabk
elolvastam a digi oldalán , hogy hogy csinálja az anyacég, (anyacéf oldalán ) rds-rcs.ro
és akkor emg tudod -
TeeJay
félisten
válasz
Lin3Lord #26110 üzenetére
megnézem mikor a kiadott modem-routerükben lévő belső wifit más is használja nem csak te.
nyithatnak új SSID-t de ha te használod a 2,4GHz-et akkor más hogy fogja ugyanezt? a Technicolor-ban meg nincs egyidejű dual band tehát vagy 2,4GHz vagy 5GHz kettő együtt nem megy.
2,4GHz-en szüleimnél egy vidéki falu utolsó utcájának legutolsó házában nincs gond a távolsággal, simán kinyomja az egész házat wifivel pedig 120nm alapterület és 3 szint és a legtetőn van a cucc viszont egy pesti belvárosban ahol van 50-80-140másik hálózat elég karcos lesz...2,5/0,5megabit meg kutyafüle, bármelyik plázában van telekom/telenor/voda azokra ha rámegyek legalább 10-20 de valahol 30+ megabiteket is mérek LG F6 okostelóval, persze attól is függ hol van N-es módra állítva a routerük mert néhol még mindig csak 54megabites hálózat van...
a DIGI-nek meg ez a fajta ingyen wifije max a lakótelepen lehet jó de ott meg vasbeton minden, illetve szintén van 200másik hálózat ráadásul a 8-10. emeleten lévőkét a parkból tuti nem lehet már használni
belvárosban nincsenek szóval ez max ilyen vagy megy vagy nem megy alapon -
Flitter
tag
válasz
Lin3Lord #24916 üzenetére
Igen ez így igaz.
Viszont ebben az esetben maga a DIGI az aki lehetővé teszi,hogy a routerbe beléphess és ott tetszésed szerint a hozzáférhető adatokon változtass.Kiemeltem a az ő általa engedett beállításokon.
Ez pedig így korlátozott használatot jelent amit a DIGI egyoldalúan a maga részére beállított.
Hol van az leírva vagy volt leírva,hogy bizonyos hozzáférések korlátozás alá esnek?Engem mint fizető jogtulajdonost miért is korlátoznak a saját adataimban? Miért is van az,hogy a DIGI egyáltalán korlátoz olyan adatok hozzáférésében ami kizárólag engem érint?
Kezdődött azzal,hogy a nagyobb sebességű nethez+telefonhoz router kell,ezzel semmi gond,az a gond ,hogy elfelejtettek értesíteni mindenkit,hogy héháhúúúúú korlátozott routert kaptok és majd mi a DIGI úgy és akkor állítgatunk a routerben amikor csak akarunk. Ez szerintem alkalmas a vásárlók tudatos megtévesztésére és adatokkal való visszaélésre is, egyben amire te hivatkoztál Btk. 300/C §-ban foglaltaknak figyelmen kívül hagyására is. Te ,én jóhiszemű felhasználók vagyunk akik marhára nem értik miért is lettünk korlátozva abban a szolgáltatásban amiért fizetünk. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Lin3Lord #24916 üzenetére
Szerintem meg rohadtul nem idevonatkozo szabaly mivel a routerbe nem belépni vagy módosítani szeretnénk. De azert koszonjuk hogy segitesz azoknak akik normalisan akarjak hasznalni a dolgokat. Majd figyelem a hozzaszolasaidat hátha valahol kisegithetlek jogilag.
forrest85: természetesen. Azzal kezdtem. -.-
-
TeeJay
félisten
válasz
Lin3Lord #24633 üzenetére
ez már a DIGI gondja lesz majd
azért kell fél év mire rendberakják mindenhol a hálózatot a sok switch cseréről nem beszélve
lehet valahol rákötnek valakit ONT-ra aztán utána héten jön 3 darab gigás megrendelő és mehetnek ki újra de már switch csere meg átalakítás mert kevés lesz a link az ONT meg a switch közöttlegjobb lenne ha mindenhova már olyat tennének be aminek van optikai bemenete
-
Soma01
veterán
válasz
Lin3Lord #24570 üzenetére
És ha kicserélik a switch-et gigabitesre, akkor elviszik ezt a cuccot? Úgy értem hivatalból el kell vinniük?
Belegondoltam, lehet nem viszik el, mert nem mindenki vált gigabitre egy társasházban és akkor cserélni kellene mindenkinél csatlakozót... Ill. adni kellene mindenkinek ZTE-t.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
TIT
veterán
válasz
Lin3Lord #24352 üzenetére
Ok,de a szerelő ránézésre megmondja,hogy melyik verzió?
Mondjuk lehet,mert a v2 olyan mint a 3600
Ha felülről nézem a dugót akkor 3 eret látok,viszont ha az alját akkor 4-et.
Még régebben jött egy szerelő és ha jól rémlik levágott egy eret,mondván nem kell az(már akkor se tetszett a dolog)nem baj max.levág 2 cm-t és rárak egy másik dugót. -
TeeJay
félisten
válasz
Lin3Lord #24343 üzenetére
"Magyarországon közel 788 000 panellakás található, ezekben él a lakosság ötöde."
[link]azt gondoltam már legalább ezeket lefedték
bár érthető módon a szegényebb települések panel tömbjeit később vagy sosem fogják lefedni
pedig lenne igény olcsó netre.
rokonaim Ózdon élnek de ott sincs panelben DIGI
mondjuk fizetőképes lakosság sem igen van sajnos... -
TeeJay
félisten
válasz
Lin3Lord #24339 üzenetére
FTTH az kertváros lesz
itt 18. kerületben jó pár utca végig van nekik optikázva
panelban csak FTTB+LAN van és szinte minden pesti lépcsőházat lefedtek márha nyernék a lottón panelből kiköltöznék olyan családi házas övezetbe ahol van DIGI FTTH aztán lenne értelmes netem is
-
KTTech
veterán
válasz
Lin3Lord #24151 üzenetére
Én is így jártam, az eredmény az lett, hogy az eddigi Topnet csomag helyett most kaptam bekötésig egy 100/50-et - ez lett a hibabejelentésem eredménye... és majd talán 10.01-el be tudják kötni az új csomagot (Júliusi megrendelés - 07.28-án jött az email hogy ok a dolog, a szerződést kb. 08.04-én írtam alá, 09.01-es határidővel... és itt nem az emailben szereplő 60 nap az érdekes, hanem a szerződés időpontja, mivel a számlázás is onnan ketyegett a káromra).
-
Flashget
félisten
válasz
Lin3Lord #24122 üzenetére
Nekem ez nem tetszik. Én akkor kérek pénzt egy szolgáltatásért, ha már képes vagyok azt nyújtani és az ügyfél meg is kapja azt, amiért fizet.
Mikor erről írtam pár hete/hónapja minden voltam csak fehér ember nem.
de leszarom akkor sem kapja meg a digi 1 hónapra előre a pénzét, majd a hónap leteltével. -
Lin3Lord
tag
válasz
Lin3Lord #24114 üzenetére
Na 19 perc telefonálás után kiderült, hogy a csütörtöki bejelentést azzal csapták le, hogy nem vagyok átkötve x hálózatra, nem létesíthető a csomag.
De mivel nem véletlen volt létesíthetőségi vizsgálat a szerződéskötés előtt, ami szerint itt létesíthető a csomag, valamint élő szerződésem van és a csomag is aktív... így legkésőbb 72 órán belül kivizsgálják ezt a szitut...
-
ACE-
addikt
válasz
Lin3Lord #24125 üzenetére
Nem kell krimpelniük semmit, csak az osztó dobozt kiiktatja, ugyanígy a központban is, rádugja a végére a ZTE-t, és már megy is (jobb esetben).
Nálam ma lett végre Internet, a lényeg hogy ki sem jöttek, a központból csináltak valamit... csak azt nem értem ezt miért nem tudták még csütörtökön, vagy legalább 72 órán belül megoldani...
Mindenesetre úgy oldották meg, hogy csak mai dátumtól számlázzák a DIGI500-at, az 5-ei dátum helyett, amit elfogadtam. A TopNET-et eleve csak 4-ig számlázták. -
Gejza1981
tag
válasz
Lin3Lord #24114 üzenetére
ha központban átbökték, akkor menni fog a szerelő is hamarosan
#24113: szerintem csak és kizárólag ott cserélnek switch (legalábbis első körben) ahol máshogy nem tudják megoldani [nálam lépcsőházban nem cseréltek s így jön a d500]
ha 1-1 ember lóg a switchen akkor tényleg felesleges neki cserélni, ha portolva megoldja...
-
DonMaster
addikt
válasz
Lin3Lord #24014 üzenetére
tudom hoyg 2014-et irnak, de amáég te a telefonban elnyomod amonologot az nem anynira hatásos mint amikor 10másik ember mellet az üszf-en elnyomod , ott egyböl kijön a goré és vele besélsz , de telefonon cska felvezsik azt jo ha lezs valami belöel, persze kidühöngted magadat , de akkor is.
-
DonMaster
addikt
válasz
Lin3Lord #24012 üzenetére
aztán ha mázlid van , akkor áraklat emel és utáan megbánod azt modnai vagy bejelentini hoyg a digi igy a digi ugy , amikro feldobja emiat 2e ft-vel az rakat akkor meg fogod hoyg hoppá . megzsivtam . ugybevasalja a felhazsnálokon a digi a birságot mint ahuzat, azokon nem akik okoscsomagra szerzödésesek a szerzödésnélküliek mind megzsivják, szerintem ne akard meg szivatni a töbieket akik listaáron fizetnek.
plusz amuyg ennyi idöd van? hoyg hatoságrolhatoságra járj? egy bekötés miatt? részben meg értem, de nem teljesne mert akinek enyni dieje van az mi a tökömet csinál és az mirét nem az üszf-n bemegy ha már ráér . -
g0dl
addikt
válasz
Lin3Lord #23800 üzenetére
Számlázás szempontjából ugyanaz ( a szüneteltetés alatt is van havidíj, csak sokkal kisebb ).
Egyébként ez a számlázási nehézségekre hivatkozás jellemző szolgáltatói trükk. Gondoljunk csak arra, miért is van a mobilszoláltatóknál perc alapú elszámolás, vagy elképesztően agyament számlázási időszak, mely változó.
-
-
Soma01
veterán
válasz
Lin3Lord #23778 üzenetére
Nem rosszabb, sőt jobb egy router upnp-vel, mint egy Windows simán kirakva a netre saját tűzfalával. És azért legtöbben így használják. És semmi gondjuk.
Ha nem szed be valaki egy pár kártevőt, akkor nincs baj. Ha meg már megvannak, nem az upnp lesz a legnagyobb gond. Vírusírtó kell. Egy sima, külön telepített tűzfal nélküli gépen még rosszabb a helyzet. Sőt, a legtöbb tűzfalon simán átmegy ami át akar. Vannak technikák, amivel tesztelik a tűzfalakat...
Persze egy vállalati környezet más mint egy otthoni. Otthonra jó az upnp, komolyabb helyre szerintem sem jó.
Több kényelmet jelent, mint amennyi veszélyt hordoz. Ezért szoktam otthonra ajánlani. -
TeeJay
félisten
válasz
Lin3Lord #23566 üzenetére
megnéztem a leaseweb útvonalát ahol ugye vagon seedszerveres van manapság és BIX felé is van 10gigabites linkjük. holland a cég tudtommal aztán ezt dobta ki
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.1.1 - 0 | 13 | 13 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10.0.0.1 - 75 | 4 | 1 | 0 | 1 | 1 | 1 |
| 94.21.0.65 - 0 | 13 | 13 | 1 | 1 | 4 | 1 |
| ae-2.cr01.budapest.digicable.hu - 0 | 13 | 13 | 1 | 2 | 3 | 2 |
| te-2-2.br01.budapest.digicable.hu - 0 | 13 | 13 | 1 | 2 | 3 | 2 |
| cr01.budapesta.rdsnet.ro - 0 | 13 | 13 | 1 | 2 | 3 | 3 |
| xr01.amsterdam.rdsnet.ro - 0 | 13 | 13 | 57 | 75 | 280 | 59 |
| xr01.amsterdam.rdsnet.ro - 0 | 13 | 13 | 57 | 61 | 102 | 58 |
| po80.sr2.evo.leaseweb.net - 0 | 13 | 13 | 44 | 46 | 57 | 45 |
| te5-1.sr6.evo.leaseweb.net - 0 | 13 | 13 | 58 | 58 | 60 | 59 |
| www.leaseweb.com - 0 | 13 | 13 | 58 | 58 | 59 | 58 |pedig mehetne BIX-en keresztül is egyből 10gigás linken
mégis a románokon át megy...
szóval ha a külföld gáz akkor rajtuk múlik minden, és sajnos ahogy néztem a nagy nemzetközi szolgáltatókat, Budapest felé sokkal több nemzetközi kapcsolat van sokkal több (100+ gigabit) gigabittel mint a románok felé...megnéztem a MEGA nevű online felhő szolgáltatót ami ugye Új-Zélandon van
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.1.1 - 0 | 9 | 9 | 0 | 0 | 1 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 94.21.0.65 - 0 | 9 | 9 | 0 | 1 | 5 | 0 |
| ae-2.cr01.budapest.digicable.hu - 0 | 9 | 9 | 1 | 1 | 2 | 2 |
| te-3-2.br01.budapest.digicable.hu - 0 | 9 | 9 | 1 | 1 | 2 | 2 |
| cr01.budapesta.rdsnet.ro - 0 | 9 | 9 | 1 | 2 | 3 | 2 |
| 213-154-124-119.rdsnet.ro - 0 | 9 | 9 | 1 | 3 | 13 | 2 |
| bpt-b4-link.telia.net - 0 | 9 | 9 | 1 | 3 | 18 | 2 |
| prag-bb1-link.telia.net - 0 | 9 | 9 | 9 | 17 | 51 | 10 |
| ffm-bb1-link.telia.net - 0 | 9 | 9 | 27 | 28 | 32 | 28 |
| ffm-b12-link.telia.net - 0 | 9 | 9 | 25 | 28 | 34 | 29 |
| be100.agr21.fra03.atlas.cogentco.com - 0 | 9 | 9 | 28 | 29 | 33 | 29 |
| be2184.ccr41.fra03.atlas.cogentco.com - 0 | 9 | 9 | 28 | 29 | 34 | 29 |
| te1-2.ccr01.fra02.atlas.cogentco.com - 0 | 9 | 9 | 28 | 75 | 209 | 209 |
| 154.53.224.142 - 0 | 9 | 9 | 28 | 28 | 34 | 29 |pedig mehetne egyből Telia felé a magyar Digitől ha lenne feléjük közvetlen kraft, ehelyett előbb elmegy a románokhoz majd rajtuk keresztül vissza bpt(gondolom Budapest) aztán prag (Prága) majd ffm (tippre Frankfurt Am Main és úgy tovább... vágom én hogy így olcsóbb a nemzetközi kapacitás de szophatunk is vele csúcsidőben
-
TeeJay
félisten
válasz
Lin3Lord #23245 üzenetére
ha igaz hogy DIGI ZTE cuccokat is használ a hálózatában akkor már mások is megértik hogy szimplán egy olcsó modem vagy router miatt nem kell az összes ZTE cuccot sz@rnak tekinteni...
a modemek amúgy is úgy vannak gyártva hogy a lehető legolcsóbb legyen mivel sok százezer darabot kell egy szolgáltatónak rendelni és kvázi "ingyen" adni a szolgáltatás mellé aztán nem mindegy hogy 5 vagy 10ezerbe kerül darabonként
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Synology NAS
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest