- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
Unbaised-Ben
senior tag
válasz
Laccoss #99713 üzenetére
Nem csak a torrent, sőt az még működik is folyamatosan. Hanem pl a böngészőből le akarok tölteni egy nagy fájlt, akkor nem tudom mert megszakad, illetve a Playstationnel töltenél le több 10gigás játékot, kb 100kb/s sebességgel tölti, tetű lassan, belassul a sebesség valamiért ha kb 3-4 percig tölt nagy sebességgel. Utána kuka lesz a net sebessége. Router újraindítás segít, de csak addig amíg nem terhelem le újra.
#99714 Dragon3000
Nincs olyan hogy a külön portok sebességét beállításam. Nem találok ilyet. -
nubreed
veterán
válasz
Laccoss #97979 üzenetére
Köszi.
Most végül is a DIGI dns szerverei helyett a Cloudflaret használom (1.1.1.1). Bár ennek a pingelése elég magas (~40 ms körül), lehet inkább áttérek a Googlére (8.8.8.8), itt a ping 2ms körül van.4GRider, köszi neked is, a Wifi Analyzert próbáltam ki, igaz ez Windows -os app az MS Store -ból. Ezzel is kiderült, pont ahogy sejtettem, az egyik legforgalmasabb csatornát sikerült megtalálnia az routeremnek. (Tegnap üzemeltem be az új routert).
-
Apucy01
őstag
válasz
Laccoss #97428 üzenetére
Teljesen mind 1 hová teszem most épp kb 8 métere van az ax55 től a 10. csatornán , kb 4-5 óra üzemelés után eldobja a jelet ilyenkor csak az segít hogy 220 bol kihúz vár 1-2 percet majd visszadug. Már idegesitő, azért kellet vennem ezt annó mert van két db 60cm fal és a már nem tudom milyen tp-link nem tudta anyu tv ét kiszolgálni wifi vel. az ax55 öt már látja a tv de nagyon gyenge e jel ezért van még mindig közben a tenda, már amikor van.
-
Lapalacs
csendes tag
válasz
Laccoss #97295 üzenetére
Köszi a segítséget. Tűzfal kivételekbe beteszi magát installkor a qBittorent. A gépem belső IP-jét beírva sem jó, meg a 192.168.1.1-el sem, sajna. Kliensbe 51200-as port van beállítva, 65500-as portot vizsgálom a port checker-rel publikus IP a whatismyip-ről, 192.168.1.3 meg elvileg a gépem IP címe, mit csinálok rosszul? Csináltam screenshot-ot.
-
Trabecan
tag
válasz
Laccoss #97214 üzenetére
Jah, közben én is erre gondoltam. Mindegy, jön a szerelő és kiderül a turpisság, majd írok mi lett
De azért ez durva és rá is ment nagyjából a mai napom erre
, viszont sokkal előrébb nem jutottam, de köszi mindenkinek az építő tanácsokat !
Ui: ami ÚJ CAT5E kábelt vettem, (nem volt CAT6) az próba kábel volt 1,5 m, (gondoltam tutira megyek, nehogy a régi kábel szivasson) ezért szét kellett kapnom a szobában a gépet és az előszobában összeszerelni monitorostól, hogy elérjen a 1,5 m a dobozkáig, de már visszaköltöztettem a szobába őkelmét
-
Trabecan
tag
válasz
Laccoss #97210 üzenetére
Nem elvileg, hanem gyakorlatilag is
Már mindenféle variációt kipróbáltam : annyi a dolog, hogyha a routerrel megyek netre, akkor 1 Gbit-et ír ki a winfos, ha meg disconnectelem a routert, (már azt is megtanultam hogyan kell
) és simán direktbe kötöm a kábelt az alaplappal, akkor minden esetben 100-at. A dobozkákat is variáltam, de semmi változás. Kihagytam. stb. De minden bekötésnél legjobb esetben 94 Mbit a max. tempó. A feleségemnek van egy régi laptopja, de az meg alapból 100 Mbit-et tud alaplapilag
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Laccoss #97210 üzenetére
Akkor meg marad a digis szerelő. Ha nem volt átkötve gigás portra, akkor a szerelőtől mindenképp kell egy munkalapot kérni, ahol ezt le is írja, aztán lehet reklamálni a diginél, hogy hány éve is fizette a gigabites csomagot és csak 100-ast kapott, hátha kap visszatérítést addig, míg nem emelték a csomagok árát.
-
adika4444
addikt
válasz
Laccoss #97158 üzenetére
Mivel nem tudjuk, mi van a túlvégen, a lépcsőházból jövő kábelt ne dugd rá a gépedre, mert ha be van dugva a telefonos elosztóba, a tárcsajel csúnya dolgokat művelhet a LAN csatlakozóban.
#97166 Trabecan
Az infrastruktúra alkalmatlan a gigabit nyújtására. Ezesetben a helyükben elengedném a 6000 Forintot, mert ők is perkálhatnak némi kötbért, amiért a garantáltat sem képesek nyújtani. -
Trabecan
tag
válasz
Laccoss #97167 üzenetére
De én vagyok a pénisz rossz oldalán....Én vagyok az ügyfelük, aki fizet nekik, hónapról hónapra. Akkor annyit nem érdemlek, hogyha nagyobb csomagra váltok, kijönnek és ránéznek, hogy : Te, ezzel a Trabannttal ne indulj már formula 1-en... Vicc. Mondjuk én is hibás vagyok, hogy aszongya : az 1000 osztva 8-al, az még véletlenül sem 10.... Mert ugye 1000 Mbit = 125 megabájtos letöltés (elvileg) én meg anno vígan örültem a 10 megabájtnak is...
-
Trabecan
tag
válasz
Laccoss #97164 üzenetére
De akkor annyit elvárhatna az ember, hogy mivel anno váltottam 1000-re, és akkor még többe volt az 1000, mint a 100 Mbit, kijöhettek volna megnézni, hogy mi ez az őskori lelet, amire látatlanban rákapcsolták az 1000-et...és amiből és "profin" ki is erőszakoltam a 80 / 90 Mbit-et...
-
Trabecan
tag
válasz
Laccoss #97164 üzenetére
A házban optikai van és most fejlesztik az utcán is az optikait, fentebb bővebben leírtam.
Na : kihagytam a nagyobbik kis dobozkát és rádugtam a kisebbik dobozkára a kábelt, ami a nagyobbik dobozkába volt dugva ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉSSSSSSSSSS : 94 Mbit.....Ki kell hívnom a szakit, de helyből kell perkálnom neki 6000-et. Király ! Legalábbis a digis (dilis) kiscsaj ezt mondta....
-
Trabecan
tag
válasz
Laccoss #97128 üzenetére
Köszi, de ezen túl vagyok, sőt sok mindenen is már
Valami más ötlet ? Amit megadtál, ugyanazt megcsinálom, de 720 hibakóddal minden ellenállásomat letöri...Nyomtam. Nem tud vele mit kezdeni....Számomra ez elég misztikus : router van ? igen, akkor van net, nincs router ? akkor nincs net... vicc.
-
Cr00py
senior tag
válasz
Laccoss #96637 üzenetére
Azon van. ( mac + ip is. ) Azt is kapja egyébként, tehát ez a része működik. A fentebb említett "anomália" zavaróbb inkább.
Reggel majd átszaladok, és csinálok képet róla.
Nem a saját gépem ez, a szomszédé.
Nálam bridge módban van az ONT, így saját routert használok.
Nekik bőven elég a szolgáltatói. -
Raiden_
tag
válasz
Laccoss #95868 üzenetére
Tudom mennyi a garantált, azért írtam, hogy láss csodát tud majd' ezret
a diginet 1000 csomag csak "belépőt" szednek nagyon helyesen a cirkuszért.
A helyükben a wifit is inaktíválnám az ont-on egy utp, egy koax, egy telefon kimenet
és nincs annyi hibalehetőség, mit kell hova dugni, egyből tizedére esne a hibabejelentések száma. -
Ati00
tag
-
hpista88
friss újonc
válasz
Laccoss #95071 üzenetére
Köszi, az lemaradt, hogy kvázi ez az első szoba első pontja, ahol van is áram. Előszobában egyáltalán nincs semmi, előszoba falon megy most végig minden a szekrényben, és azzal szomszédos fal ez a szoba, ahol most a router van. Szóval nem igazán lehet megúszni azt a 13 métert
(bár örülnék neki...).
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Laccoss #94557 üzenetére
Igen, egy teljes értékű autó, ami elvisz mindig a munkába és hazahoz. Cserébe ha bármi baja van a szolgáltatót lehet ba*ogatni érte, mert a biztosítja az eszközt.
Ez csak annyiban igaz, ha rossz, akkor cserélik, de ha kábelen nincs vele semmi gond, akkor bridge módba tudják rakni és old meg szöveg szokott lenni. -
4Grider
félisten
válasz
Laccoss #94550 üzenetére
Anno a Trabant/Wartburg/S100/Zaporozecs és társai is megfelelt rengeteg honfitársunknak. Persze amikor átültek valami használhatóbb tragacsba, akkor jöttek csak rá, hogy normálisan autózni is lehet. Ezekkel a néhány 10 dolláros szolgáltatói eszközökkel csak annyi a gondom, hogy nagyon sokan úgy tekintenek rájuk, mint egy teljes értékű autóra. Pedig messze nem azok...
-
-
-
tof_i
csendes tag
válasz
Laccoss #92188 üzenetére
telefonos ügyfélszolgálaton keresztül sikerült megkapnom az adatokat.
routeren keresztül nem volt internet elérés, de a digis ONT eszköz - pc csatlakozás PPPoe beállításnál sikerült szval a tp linkes eszközzel volt a probléma.....
többszörös router resetelés után végre sikerült elérnem h. azon keresztül jöjjön az internet
köszönöm mindenki segitségét -
elite.cs11
senior tag
válasz
Laccoss #91869 üzenetére
Fogalmam sincs
Annyit tudok, hogy az optikai kábel a falból belemgy egy kis DIGIs szarba, onnan tovább egy routerbe, ahonnan a kábel meg a gépembe. Annyi hogy az utp kábel rohadt hosszú 10+ mAz elmőlt pár napban ilyen, de mostanában a teljesdigi baszakszik ugye, lehet az elrejtette ezt hibát
-
vkz
csendes tag
válasz
Laccoss #91693 üzenetére
Közvetlenül nem tudom tesztelni, nincs olyan eszközöm amin LAN port van. A routert rosszul írtam, M4. De kettő ilyennel (v1 illetve v2) illetve E4-el is ugyanígy jártam.
Volt hogy torrent nem ment egy napig, de amikor ment is volt hogy egy hétig sem volt probléma.
Lehet véletlen, de most egy rövidebb áramszünet volt (villanyszerelés miatt) és azóta szórakozik. Csodálkoznék ha lenne összefüggés. Most épp éjfél óta jó (torrent megy). -
mpo
veterán
válasz
Laccoss #91686 üzenetére
de az, hogy nálad működik, nem jelenti, hogy másnál is problémamentes a dolog
Hol írtam ilyet?
Sehol.
Az hogy mindig van sebességmérés, nem igaz.
Ha olvasod a topikot, megesett, hogy elment a szerelő és azt mondta, majd egy-két óra múlva föléled az internet.Akiknek minden hibátlanul működik, azok ezt nem írják ide mindennap.
-
-
Szikoli.B
újonc
válasz
Laccoss #91660 üzenetére
Mivel 1. pici a lakás 2. cicák is vannak, nem mindegy, hol lenne - és ahol esetleg biztonságos, vagy épp bejön a folyosóról a kábel pl. a panelban NINCS konnektor, szóval ki kell találni, hogy kell-e villanyszerelő IS (én nem értek ehhez) vagy sem - panelban falat sem egyszerű fúrni.
A típus a méret miatt érdekel!
-
gaborino986
tag
válasz
Laccoss #90453 üzenetére
Sikerült a NAT-olást feloldani, már nem 100.-al kezdődik az IP-m a router oldalán.
Viszont a Qbittorrenten használt portot ellenőrizve még mindig zárt állapotú. (Úgy ellenőriztem, hogy a kliens futott a háttérben, a torrentek feltöltés állapotban voltak)
A port nyitásomban az alábbi adatokat adtam meg:Enable: bepipálva
Protocol: TCP and UDP
WAN Host Start IP Adress: ÜRES
WAN Host End IP Adress: ÜRES
WAN Connection: digi_internet
WAN Start Port: 64113
WAN End Port: 64113
Enable MAC Mapping: nincs bepipálva
LAN Host IP Address: PC-m IP címe
LAN Host Start Port: 64113
LAN Host End Port: 64113Eddigi infóim szerint ezek a megfelelő beállítások a router felületén, természetesen a QBittorrent kliensben ugyanaz a port van megadva
Peer kapcsolati protokoll: TCP és UTP
UPnP / NAT-PMP használata a routeren a portok átirányítására: Be van pipálvaMi miatt nem láthatja a portomat?
Köszi!
-
gaborino986
tag
válasz
Laccoss #90453 üzenetére
Valószínű NAT-olva vagyok mert a WAN Connection alatti IP-m 100.-al kezdődik.
Írok a Diginek, hogy szedjenek ki a NAT mögül.
A tűzfalam és vírusírtóm az Avast, ahol elvileg a Qbittorrent fel van véve a kivételek közé, de mondjuk arra még nem jöttem rá, hogy esetleg máshol is be kéne állítani.Köszi szépen!
-
akhatalom
csendes tag
válasz
Laccoss #89222 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Nekem ez tökéletes lenne.
Ez esetben visszarakom a routert a digis eszköz mellé és marad kvázi minden a régiben.Néztem a beállításait, de úgy látom én nem tudom bridge mode-ba tenni, gondolom ezt a digi tudja csak.
Azt meg feltételezem elárulják,hogy utána melyik porton fog jönni a net. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Laccoss #88736 üzenetére
Jelentem ránéztem.
Huawei EchoLife HG8121H készülék :
- 1 db GE ( Gigabit Ethernet 10/100/1000 )
- 1 db FE ( Fast Ethernet 10/100 )Teszteszközök:
- 2 db PC ( Win 10 Pro , 64 bit )ONT GB csatlakozójából kábel megy a switch-be.
Switch-ből a Patch Panelba...ahonnan szét a házba.
Ide dugva az egyik PC.ONT FE portját közvetlenül a Patch Panel-be dugtam.
Onnan megy közvetlenül a másik PC-be.Mindkét gépen indítottam pingelést a router felé ( 192.168.100.1 )
Mindkettő küldte és fogadta az adatokat, csomagvesztés nem volt.
Mindkét gépről pingeltem a másik gépet is közben.
Egyik IP címe ekkor 192.168.100.13 volt.
Másiké pedig 192.168.100.22.
Itt is megvolt minden elküldött és fogadott csomag.Ezen a típuson nincsenek szeparálva a portok.
Hogy biztos legyek ránéztem a kapcsolatok állapotára is.
Az egyiknél jelezte a GE kapcsolatot.
A másiknál az FE kapcsolatot.
FE-s gépről speedtest-et is indítottam : 94 le / 94 fel.
A speedtest "mutatóját" mintha odaszögezték volna.... -
-
-
grigo
őstag
válasz
Laccoss #88668 üzenetére
Konkrétan a saját eszközüket nem látta a csaj a legtöbb esetben. Próbálta volna újraindítani de nem is látta. Meg a sorozatos szakadást látta. Aztán kijövő embereik utána ráfogták arra hogy a festők összekoszoltak valami csatlakozót. Utána való héten is ezt mondták. De érdekes módon akármit csinálnak mindig megszakad napi többször. A rekord az két nap volt. Most már nagyon elegem van az egészből. Azon gondolkodom hogy melyik szolgáltatóhoz kellene mennem mert már kezd elborulni az agyam. Főleg úgy hogy ezek a szerelők akik kijönnek eléggé nagyképűen állnak a dolgokhoz.
Amúgy telefonom azt mondta az egyik hogy az ügyfélszolgálat nem fogja elismerni de gondok vannak és lesznek is, nem tudja mi a gond mert elvileg bírniuk kellene a terhelést viszont nem lesz hivatalos válasz ezekre a problémákra.
-
bernel
tag
válasz
Laccoss #88101 üzenetére
Más DNS szerverrel is próbáltam, de nem az a gond. A hálózat ikonján ott van a kis sárga figyelmeztető jelzés, ami akkor szokott lenni, ha a digi kapcsolat nem megy. Már vagy 2 órája tart, de akkor nem indítgatom újra a routert, ha felesleges, mert azt mondod, hogy ha megjavul a kapcsolat, akkor a digis router észre fogja venni, és felveszi a fonalat.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Battlefield 6
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Villanyszerelés
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest