- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobil flották
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A50 - minden, ami kell
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackJack21
tag
válasz turulbird #114413 üzenetére
Maglód környékén másnál sincs internet?
Tegnap 18 óra óta nincs net, tel és milyen meglepő TV sem. ONT-n LOS pirosan villog. Hibára bejelentve, központi hibát említettek, majd értesítenek. Tudom, hogy 72 óra van a hiba elhárítására, de azért közel 20 óra telt el a hiba jelentkezése óta... -
válasz turulbird #113834 üzenetére
Köszi, nagyon retro!
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
nagyúr
válasz turulbird #113773 üzenetére
Nincs jelentősége IPv4-en, 2016 óta fix IP-m van a Diginél, az ilyen jellegű oldalak random magyar városokat írnak lokációnak - Gödöllőtől Kecskeméten át Pécsig. IPv6 már jobban közelít, általában Törökbálintot és Budaörsöt ír Érd helyett.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Dragon3000
veterán
válasz turulbird #113773 üzenetére
Ahogy írtam csak hülyeséget írnak ezek az oldalak. Szerinted, hogy lehet, hogy ugyanarra az ip-re sokszor egymástól nagyon messze lévő várost jelez, illetve akár másik országot? Ezeket adatbázisból szedik az oldalak, ha azok nincsenek frissítve, akkor szart sem ér az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz turulbird #113771 üzenetére
Honnan veszed, hogy Maglód ip? Ha valami azonosító oldal írja, azzal nem kell foglalkozni. Sokszor hülyeséget ír, nekem is összevissza írta régen, hogy honnan lépek be pl face-re, gép-re Pécsett, telefonra Győrt írt pedig ugyanarról a netről ment a kettő, illetve régen volt olyan oldal, ahova csak MO-ról lehetett belépni, engem meg nem mindig engedett, mert néha azt írta, hogy németországi ip-m van......
-
-
garga01
őstag
válasz turulbird #113752 üzenetére
Szerintem téged utálnak h mindig vmi használt vacakot kapsz. Én se, családban meg ismerősi körben se volt még ilyen
"Nem akarok több kütyüt a kelleténél,"
Márpedig ha csomagot se akarsz váltani, kénytelen leszel venni. Sehol nem kötelező 4 gigabit portos routert adnia a szolgáltatónak. A Wifi6-os csomagot azért javasolták többen, mert ahhoz amit adtak eszközt eddig, azokon volt 4 gigabites lan port.Btw a hibajegyszám azért kell, hogy ha küldöd mailben a képernyőfotókat, be tudják rakni a jegyedhez. Én telefonban elmondtam h most mértem, itt van a rossz eredmény, válasz: ok küldjem és mondja a számoz hozzá.
"A szervert nem tudom átváltani, csak amit az ont ad."
A speedtest szerverről volt szó, azt meg te állítod be."Mellesleg én úgy értelmezem, hogy aki májusig csomagot vált, annak teszik rá a 14,x%-ot"
Nem így működik, az inflációs emelést meg fogod te is kapni. Hűséget meg lehet újra kötni és akkor megkapod ugyanúgy a hűség kedvezményt. (Plusz e-pack kedvezményt is, ha nem kérsz papír alapú számlát hanem neten fizeted be)De te tudod, én biztos nem sz*patnám magam egy hibás ONT-vel, órákig nem működő szolgáltatással arra várva hogy majd esetleg találsz egy szerelőt aki hajlandó lesz a kívánságod szerintit kihozni. Ha meg ennyire nem akarsz saját routert, ami egyébként a legjobb választás - nem csak a Digi net esetén -, akkor 3-4-ezerért van már gigabites switch, kihozzák az egy gigabit portos ONT-t, bekötöd a switchet és örülsz.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
pinnacle
nagyúr
válasz turulbird #113745 üzenetére
Újrakötötted a szerződést? Ha DIGINet 1000 + WIFI 6, akkor ingyen kapsz wifi 6-os ONT-ot vagy routert. Most látom ki lehet próbálni a Gigabites netet, ha nem felel meg, visszaadják az árát.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz turulbird #113749 üzenetére
Nem akarok több kütyüt a kelleténél, ha akarnak tudnak 4 GE portost adni, a HG 8145H is az.
Azt adnak, ami van, ha csak 1 portos, akkor azt, a szerződésben 1 gigabites port szerepel, mint átadási pont, így ebbe igazából beleszólásod nincs max, ha wifi6 is része az előfizetésnek.
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz turulbird #113749 üzenetére
Igen azt használja, csak az fixen a saját szerverikre mér.
Én amikor telefonon adtam le hibát, lediktálta a hibajegy azonosítót azt írtam be mail tárgynak és abba mentek a képernyőfotók.
Hogy mit kapsz csere után, passz.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz turulbird #113747 üzenetére
Digi.hu-n is van mérés, azt használd azt elfogadják. Ha nincs meg a garantált 300 ki kell jöjjenek. Csomagvesztés is 1% max a garantált...
Nagy választék nincs, ha normális routert akarsz használj sajátot. Nekik 1 porton kell garantálni a netet és átadni. Wifi-t is akkor "kötelező" ha olyan csomagba vagy, lehet wifi6-os előfizut kérni.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Borisz76
veterán
válasz turulbird #113745 üzenetére
Mindegy milyet adnak ( Nem nagyon lehet válogatni....)
....ha kevés az 1-2 port és még nem is átjárhatóak, akkor pár ezresért megoldható a dolog :
5 és 8 portos Gigabites switch-ek.
Routerből egy kábel a switch-be.
Majd a switch-ből mehetsz tovább 4 vagy 7 db vezetékkel a saját eszközeidhez. Plug and Play...azaz csak összedugod és megy.A komolyabbak menedzselhetőek de drágábbak is.
Nekem 2 db 8 portos TP-Linkem is van...lassan 10 évesek.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
dchard
veterán
válasz turulbird #103622 üzenetére
Nem figyeltél a beszélgetés kindulópontjára. Nem az volt a kérdés, hogy tud-e gigabitet, hanem hogy PPPoE-n windows alatt miért nem tud. Ezért nem releváns, hogy router mögött mit mértél. Erre írta Dragon3000 azt amit.
Geth:
Gondolom sima Speedtest volt a mérés?
norba69:
Ez érdekes. Még az Intel 217-LM-re mondhatnánk, hogy régi a kártya, bár az Intel driver az IRQ load szétosztásában mindig is jó volt... De hogy a Realtek és az Intel is egyformán szar, azt nehéz elhinni... Arról nem beszélve, hogy ha ez lenne a gond, akkor PPPoE-vel és anélkül is lenne ilyen limitáció, de csak PPPoE-vel van, ott is csak Windows-on...
Őszintén szólva a gyanúm a Windows valami beépített biztonsági enklávéjára, vagy egyéb hasonló szarára vetült, ami esetleg forgalom elemzést végez, de amit lehetett már kikapcsoltam...
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dzsordzs69
senior tag
válasz turulbird #100836 üzenetére
Köszi a linket és a segítséget! (elnézést a kései válaszért, nem volt időm foglalkozni vele...)
A port forwardingot még a válasz előtt be tudtam állítani, a dhcp binding tök új volt, beállítottam azt is. Más wifi hálózatról most nem tudom kipróbálni, de mobilról sajnos továbbra sem érem el a pc-t.
-
Kube
senior tag
válasz turulbird #98596 üzenetére
Huawei admin paneljére hiába mész be kikapcsolni WIFI-t. Amint áramtalanítod a routert ugyanúgy bekapcsolja majd. Egyszerűbb lenne venned egy a routert amit rákötsz a Huaweire, a Huaweit meg bridge módba tetetni és minden problémád elillan.
A Huawei admin felületére user digi vagy digi user párossal enged be (ahogy látom ezt már próbáltad). Nekem gyárilag így volt.
[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
Kube
senior tag
válasz turulbird #98592 üzenetére
Én bridge módba állíttattam. Érdekes, hogy mikor anno kötötték, akkor látták a másik routerem, de nem szóltak volna, hogy áramszünet után újra be fogja kapcsolni a WIFI-t a digis router és bekavar a routeremnek. Szerencsére aztán kiderült a turpisság, amióta bridge módban van azóta minden tökéletes.
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
Dragon3000
veterán
válasz turulbird #97543 üzenetére
Akkor mond le, mert nálad szar a digi és válts jobb szolgáltatásra. Unalmas mindig azt olvasni, hogy ép ennyi ép annyi a sebesség nálad. Jelentsd hibára kimegy a szerelő és megnézi az ő gépével is, ha erre nem vagy hajlandó, akkor keress másik fórumot, ahol tovább drámázhatsz.
A procidat megnézve, amit eddig közöltél a régi 2005-ös, a mostanid meg 2008-as, nem tudom milyen 2010-ről írsz, max akkor vetted.[ Szerkesztve ]
-
-
turulbird
tag
válasz turulbird #96701 üzenetére
Egy órája válaszoltak:
Tisztelt Előfizetőnk!
Tájékoztatjuk, hogy a DIGI TV és vezetékes hálózat szolgáltatásai és ügyfélszolgálata bizonyos területeken, főként Budapest és környékén a tegnapi nap folyamán akadoztak vagy nem voltak elérhetők.
A hibát részlegesen elhárítottuk az érintett területeken, azonban a TV, Vezetékes telefon szolgáltatásban illetve a mobil adatforgalomban bizonyos szolgáltatási területeken még előfordulhat kimaradás.
A teljes hibaelhárításig kérjük szíves türelmüket! Az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy az Ön által előfizetett internet csomag DIGINet 1000 – FTTH: Garantált sávszélesség: 300 / 50 Mbit/s.Az már mellékes, hogy én nem pesti és környéki sem vagyok...
Ma meg már nem tegnap van... -
Goldshadl
újonc
válasz turulbird #96476 üzenetére
Még nekem is jó eddig, pedig ma egyszer elment az áram is. Mindenesetre elraknám a sajátot a dobozába, csak nem tudom, hogy kell leszedni a szarvait. Valaki esetleg? Tudom, valamikor, 3 éve én tettem fel őket, mikor megvettem, de már nem emlékszem, és eltörni nem szeretném.
-
PBA
aktív tag
válasz turulbird #96009 üzenetére
Fájdalmas olvasni (ismét) a vergődést. Azt azért baromira nem vágod, hogy DCHARD személyében kit okítasz ilyen nagy mellénnyel. Hiába, ez Magyarország, itt mindenki mindenhez ért, még akkor is, ha f@ngja nincs róla. Szerintem válts szolgáltatót, nálad még véletlenül sem lehet hiba, tudjuk.
[ Szerkesztve ]
-
nrg_52
addikt
Te annyira okos vagy hogy szinte mar faj. Miert nem keresel mar egy "normalis" internet szolgaltatot, ha a digi ennyire nem fekszik neked? Marha unalmas hetrol-hetre a siralmaidat olvasgatni... Eloszor a velt sebesseg problemad, most meg ez a tap mizeria. Hab a tortan, hogy nem vagy hajlando elfogadni a tapasztaltabbak velemenyet es tanacsait csak fujod a sajat hulyeseged. Igy aztan marha sok ertelme van ide beirkalni...
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
dchard
veterán
"Fordulj bizalommal a Huawei mérnökeihez!"
Heti szinten beszélek velük a munkámból kifolyólag, ahogy a Nokia mérnökeivel is. De táp méretezésnél azért összetettebb kérdésekről folyik a diskurzus, megnyugtatlak.
-
dchard
veterán
válasz turulbird #96002 üzenetére
"Plussz energiatartaléknak mindig kell lennie az esetleges áramfelvétel megugrások miatt."
Édes faszom, és te magyarázok itt a fiizkáról...Ez megmosolyogtató, ahogyan a gyermekded példád is. Szerintem ez nem az óvoda, egy érettségit mindenkinek megelőlegezekA kérdésemre a válasz: nem, nem mérted meg, csak a gyártó verzióját mantrázod, amiből nem mellesleg megint az derül ki, hogy USB nélkül még az elméleti maximumba is belefér 12V/1Amperrel a router. Nálad nem az a probléma, hogy kevés a táp, hanem az hogy szar a táp (már ha egyáltalán ez okozza a problémádat).
-
dchard
veterán
válasz turulbird #95981 üzenetére
Semmi köze a 2 Ampernek a gigás sebességhez. Az USB csatlakozóhoz van köze, ami önmagában fél Amperért felel. Nyilván ha nem dugsz bele semmit, akkor nem fog hiányozni.
"Vitatkozz a Huawei-el!"
Én veled vitatkozom. Megmérted, hogy mennyi kell neki?
-
Ejelhar
senior tag
válasz turulbird #95991 üzenetére
Neked is jó éjt.
ps. én ilyen esetben keresnék egy hozzáértő Digis műszakit, aki ellenőrizné az optikát is nálunk.
ps. kollégámnál a szomszéd kerületben tömeges hiba volt ebből: a Digi alvállalkozója bűn rosszul gányolta össze, pár utcában mindent újra kötöttek náluk. Azt mondjuk már a Digisek. -
Dragon3000
veterán
válasz turulbird #95987 üzenetére
Ép ezt nem érted meg, ha szerencsés vagy és mérés közben semmi más nem basztatja a cpu-t, akkor mérhetsz 860-at, ha viszont valami kér cpu időt, akkor meg lehet, hogy már csak 400-at fog tudni. Ez van régi gyenge cpu van a gépedben. Ha valami erősebb megoldásod lenne és akkor is ezt mérnéd, akkor lehetne mondani, hogy terhelt a digi vagy a szerver.
[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
válasz turulbird #95988 üzenetére
na még egyszer:
egy ilyen gépen mérve most éppen: https://www.khadas.com/vim3böngészőből: https://www.speedtest.net/result/11638617632
parancssorból: https://www.speedtest.net/result/c/22ec8413-5eab-4360-b318-3c09db5b5329
-
Ejelhar
senior tag
válasz turulbird #95983 üzenetére
https://www.speedtest.net/apps/cli
Szvsz innen kéne letölteni és ezzel mérni. Méghozzá az Antenna Hungária szerverével,tehát így:
speedtest.exe -s 12374Különben úgy jársz mint én, az Intel Atomos gépem (parancssor) agyonverte az i7-es notimat (böngésző)
[ Szerkesztve ]
-
Bzzz
senior tag
válasz turulbird #95948 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat! Kihúztam, mindjárt be is jelentem hibára!
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
Vakegérke
félisten
válasz turulbird #95078 üzenetére
"... az optikai kábelre a csatit pedig a behúzás után rakják rá, az ontnál."
Nem biztos. Én olyan optikai kábelt kaptam, amin már volt az egyik végén csatlakozó, így a lakásból kifelé húzta a szerelő, a doboznál meg összehegesztette a korábban behúzott szállal.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
TeeJay
félisten
válasz turulbird #94683 üzenetére
Tudod az sem mindegy hogy Huawei vagy ZTE OLT van adott területen ám
Nálunk Huawei van ott egyik ONT-nek sincs semmi gondja, máshova meg ne vigye a DIGI
2tucat hely alapján sehol sem panaszkodnak az FTTH-ra pedig 3fajta ONT is van a rendszeren.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz turulbird #94675 üzenetére
2 tucat helyen voltam wifit beállítani a telepen nálunk. Láttam Huawei ZTE és Fiberhome ONT-t is. Képzeld ahol Fiberhome volt ott wifin is használják mai napig gond nélkül.
Hozzáteszem a Fiberhome-nak 2 nagy 5dBi antennája van míg a Huawei-nek 2dBi antenna van csak. Tökéletesen teszik a dolgukat wifi routerként is.
Jó lenne már ha befejeznéd ezt a büdöske dolgot, sehol senki nem panaszkodott rá hogy büdös lenne vagy gond lenne vele csak neked van bajod.2,4GHz N wifit tökéletesen tudja, kábelen átviszi a gigás netet, akinek beállítottam DIGI ONT-t az sosem panaszkodott pedig mondtam ha bármi van szóljanak és finomítunk még rajta.
Erről ennyit 2tucat ONT-t állítottam be lehet többet láttam mint teMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Hunfiu12
csendes tag
válasz turulbird #94671 üzenetére
Az hogy van neki router funkciója, arra alkalmas, hogy ha bekötnek elsőnek egy 60 éves nagymamához akinek van egy telefonja, amin az unokákkal évente 1x beszél fészbúkon akkor neki ne keljen routert venni. A nálunk kötő szerelő tapasztalata szerint Huawei < FiberHome < ZTE a sorrend, de ők ha a felhasználó nem kéri kifejezetten és megoldható szinte mindig bridge-be raknak mindent amint fel regisztrál. Annak, hogy milyen operációs rendszered van semmi köze a digihez, a linux mindig is jobban kezelt I/O-t mint a winfo$. Ha ezt akarod próbálgatni ott az IPerf lehet lanon mérni, de ennek semmi köze a témához. Szerintem a többiek is engedjék el, vagy hozzatok létre egy topicot "Élet a 2000-es évek számítógépével: Operációs rendszerek és a Digi internet" címen, nem lesz úgysem konszenzus.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Az, hogy nálad volt egy fos fiberhome, közben meg nagyon sokan írtak, hogy náluk gond nélkül üzemel, akkor meredek következtetés, hogy a fiberhome szar. Már sokszor lett írva, azzal a gyenge fossal nem is fogsz stabil eredményeket elérni. Nem lehet tudni, hogy a net gyengélkedik vagy a géped.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Őszintén. Mi köze FiberHome nak ahhoz hogy milyen rendszer van a gépeden? De ezt már nagyon sokan mondták: Semmi. Linuxot jobban bírja a géped és több erőforrás marad sebességméréshez. Erről nem ONT tehet.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
veterán
válasz turulbird #94671 üzenetére
Ugyan már. Tökmindegy melyik a default digi által, ONT akkor is ONT és nem router. Marketing meg marketing. Amúgy is gáz belső hálót idegenekre bízni.
Most ha veszel egy okoshűtőt ami beépített kijelzővel rendelkezik és minimális böngészési lehetőségei is vannak akkor nem kell laptop/pc mert ott a hűtőben a számítógép, igaz?
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Dragon3000
veterán
válasz turulbird #94666 üzenetére
Sokat ér a tapasztalatod egy db eszközről, miközben itt a topikban is többeknek hiba mentesen megy a fiberhome. Amiket itt kaptál tanácsokat azokból szinte semmit sem fogadtál meg, de azért hónapokig hisztiztél, hogy nálad milyen szar a digi.
Amúgy meg nálam Huawei van, sehol nem írtam vagy utaltam arra, hogy fiberhome lenne. -
veterán
válasz turulbird #94666 üzenetére
De, pont hogy bridge re vannak tervezve. Nagyon sokadszorra írom, ez GPON ONT, extra hogy valamicske router funkciója is akad, de nem fő funkció. Bridge ben meg betonstabil. 5 hónapja hibamentesen teszi a dolgát 7/24.
-
Dragon3000
veterán
válasz turulbird #94240 üzenetére
Tudod mit, akkor a digi a fos a te géped meg egy erőmű. Értelmetlen olyannak bármit írni, aki nem érti meg, hogy gyenge szar gépe van, ami bármi hatására kileng mérés hatására, windows alatt meg elég sok szar fut a háttérben. Linux esetében meg ha eddig is megvolt a 800 feletti mérés mindig, ami windows alatt hullámzott, akkor is biztos a digi volt a szar és nem a géped értünk mindent. Szerintem mindannyian megértettük, így kár is továbbiakban erről még több száz hozzászólást írnod.
-
MasterMark
titán
válasz turulbird #94237 üzenetére
Most nem azért, de pont most bizonyítottad be, hogy a hardvered nem bírja windows alatt a sebességet. Nem az interneteddel van probléma.
Nem számít az ont proci sebessége, mivel ezeket hardveres offloaddal oldja meg, nem pedig szoftveresen számolja ahol a proci számítana.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
cof
veterán
válasz turulbird #94237 üzenetére
Szerintem a diginél/invitelnél valamit variáltak végre...
Ezt ugye nem gondolod komolyan? Akkor Windows alatt is 900 felett mérnél. Tök egyszerű a Win jobban fogja a procit mint a Linux.
Egyébként milyen mérések ezek, böngészős? Nekem a Q9500 is meghal Speedtesten 600 Mb/s körül W7 alatt böngészőben.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Lewzke
őstag
válasz turulbird #94225 üzenetére
Nekem egy i5 3380M van 8 giga rammal, amivel nyüstölöm és egy kicsivel újabb munkásgépem amiben szintén hasonló ketyeg. 3.4 GHz és 2 mag 4 szál. Namármost, ez már elég gyors a gigabithez, de a munkásgépem stabilabban áll 950 megabiten, a régebbi kicsit eseget le ha közben még valamit futtatok a háttérben, vagyis fluktuál enyhén. De a beton 500-as felezést akkor sem értettem az otthoni hálózatban és én is a digire kezdtem tippelni. A betonstabil gigabithez kell a gyors processzor, de nem kell a legújabb generáció hozzá és az is mese hogy 4 mag kell hozzá, nem kell hozzá 4 mag, elég a gyorsabb 2 magos is. A te esetedben viszont ugye régi platform és nem hozzák azok a kétmagos AMD-k azt amivel stabilan hozod a sebességet. Azt mondom dugj rá valami erősebbet és úgy mérj és akkor kizárod a régi géped gyengeségét.
[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
-
MasterMark
titán
válasz turulbird #94225 üzenetére
Ehhez az nvidia chipsetes seggkő alaplaphoz ragaszkodsz ennyire? Miért?
15-ért jobb félkonfigot kapsz ami 4 giga rammal is jóval gyorsabb lenne, mint ez.
Ezt a gépet én azért még nem írnám le
Hova le? Mi? Ez konkrétan már múzeumi darab. Semmilyen értelme nincs ebbe venni bármit is pénzért.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Lewzke
őstag
válasz turulbird #94203 üzenetére
Nekem is ez volt!!! 500-on állt hetekig amiután átkötötték és csak frissen újraindítva ment 900 fölött. Azt hittem valami helyi hibám van, jött valami a háttérben egy firmware update? Vagy egy csomópontot javítottak ki? Én a 14. kerületben vagyok, Zugló sarka. Mindenesetre
a Huawei képes a gigabitre router üzemmódban is, mint látszik.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz turulbird #94208 üzenetére
Csak eddig mennyiszer leírtuk, hogy a géped gyenge, de nem hallgattál itt senkire, mert néha 800 körül mértél. De maga a mérés sokat nem jelent, mert töltés közben ha valami picit is használja a cpu-t és fogja, mert akkor nem csak memóriába megy, akkor már nem fog ennyivel menni.
-
cof
veterán
válasz turulbird #94206 üzenetére
A Windows az ilyen, pláne a 10-es, egy f0s... Nem emlékszem de úgy rémlik kemény 4 GB memória van a gépedben csak? Azzal nem várnék csodát, mert a sebességteszt abba tölt. De ezt már sokszor kiveséztük, hívd ki a Digit ha szerinted náluk van a hiba, csak ne felejtsd el kikészíteni az ötezrest.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
MODERÁTOR
-
mpo
veterán
válasz turulbird #93252 üzenetére
Ha ezt a képet a mérésekről akár a Diginek, akár az NMHH-nak elküldöd, azt fogják válaszolni, hogy minden rendben.
Ha én is ennyiszer mérnék egy nap és ez lenne az eredmény, meg se szólalnék.
Mondjuk vettem egy Asus RT-AC65P-t 29400 Ft-ért a TP-Link C2 AC750 helyett (elajándékoztam, pedig Gigabites, dualband-es az is) és bridge ment az ONT.
Mégse méricskélek és idegesítem itt a többieket, ha nem lenne meg a sebesség, megoldanám.
Már leírtam a viccet az agresszív kismalacról.Ha a hűtőd rosszul működne, a te problémamegoldásoddal, már minden megromlott volna benne.
Ha érted, akkor már elavult.
-
DRB
senior tag
Nem a processzorod fogja meg, hanem a komplett rendszer tokkal vonóval, I/O, RAM sebesség/késleltetés, HDD, chipset, hálókártya, akármi.
AMD 890FX + Phenom II X4 955 + 12 GiB DDR3 1600 + SSD(SATA3) + Realtek RTL8168 PCI-E Gigabit LAN + Win 7 64 bit
Rendszer frissen újraindítva, Comodo FW, Kaspersky AV, PeeBlock, NetWorx kikapcsolva:Rendszer frissen újraindítva, az első képnénél felsoroltak futnak(többek között):
Jelentős különbség, majdnem 30% ! és egyik esetben sem volt a proci 100%-on, sőt, még 50%-on sem, mégsem hajtja ki a gigabites netet.
Modernebb/erősebb géppel meg annyi amennyi látszik azon a képen amit ma délben raktam be. Bármit csinálsz a te gépeddel nem lesz soha meg a ~Gb/s, és főleg nem lesz egyenletes mondjuk 700 Mb/s, összevissza fog ugrálni, 3-4-5-600 Mb-et akár.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Nem szokásom a szemetelés
Ahhoz képest ide írogatsz mindig, hogy nálad garantált alatt megy a net, aztán, amikor közlik, hogy gyenge a géped, akkor meg csak olyan mérési eredményeket linkelsz, amik mind a garantált felett vannak.
Ha gond van a nettel, van több lehetőséged, kölcsön gép, nmhh mérődoboz, digi szerelő. Ha egyikkel sem élsz és továbbra is irkálod, hogy nálad nincs meg a garantált, akkor csak szemetelsz, mert a megoldások egyikével sem akarsz élni. -
belinho
senior tag
válasz turulbird #93238 üzenetére
Aki kijön mérni, az biztos jó géppel jön, elég gáz lenne, ha nem tudna jót mérni a gép miatt.
Nem hiszem, hogy a központból bele nyúlnának, hogy a mérés alatt maximumot tudjon mérni a szerelő. Ha meg igen, akkor meg rádugod a géped és akkor neked is azt kéne mérni, ha nem a gépen múlik.
Én kifizetném az 5K-t és lássuk a medvét. Ha ő a teszt alatt közel maximumokat mér, aztán pedig a te géped nem, akkor biztos, hogy a géped lan kártyája-vezérlője nem bírja gigabit ide vagy oda.
Viszont ha a szerelő gépe sem mér közel maximumokat, akkor lehet készíteni a box kesztyűt.
Bár akkor meg azt mondja, hogy a garantált minimum megvan, de legalább kiderülne, hol van a kutya elásva.
Ahogy olvasom ONT csere is volt, egyre szűkebb a kör, hol lehet a hiba.
Szerintem megnyugodnál te is, én már infarktust kaptam volna ettől a sok idegeskedéstől. -
DRB
senior tag
válasz turulbird #93245 üzenetére
Azzal a géppel nem lesz jó sosem, nem tudja egyenletesen kiszolgálni a gigabites hálózatot. Ha történik valami I/O művelet mérés közben, akkor rögtön ugrik az egész 300-at lefelé, ha még a proci is matat valamin a háttérben(márpedig mindig történik valami a háttérben), akkor lassul még 200-at, rögtön lesz a 700-800 megabitből 200-300. Ha böngészővel mérsz egy weboldalon, akkor simán lehet, hogy még lassabb lesz. Mérj egyet azzal a progival amit a #93231 hsz-ben belinkeltem, de itt van még egyszer, gondolom win fut a gépeden. Mondjuk nagy változás ezzel sem lesz, az a gép kevés a gigabites nethez, csinálhatsz vele bármit.
[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
válasz turulbird #93234 üzenetére
Még mindig az AMD Athlon 64X2 3800+-al méred?
Múltkor voltam kollégánál akinél egy 4200+-os teljesített szolgálatot. 550-nél nem mértem többet míg ott voltam. Rádugtam a notimat a végpontra és stabil 900-at mértem.
Én kihívnám a szerelőt, hogy dugja rá az ő gépét és nézzétek meg. -
DRB
senior tag
válasz turulbird #93235 üzenetére
A tcom meg 8 ezret akaszt(mondjuk ez hely függő, lehet van ahol kevesebb), ha nem náluk van a hiba, és hidd el megoldják, hogy ne náluk legyen. Ürömön küzdök velük, mérek 25/25 megabitet, a le az bőven a garantált alatt van, kijön a figura a t-től, és neki valahogy meglesz a garantált, hopp 8 ezer, már kétszer megjátszották. Oké azt értem, hogy ez téged nem vigasztal, de sajnos ezeknél ez megy akár digi, akár más.
-
MODERÁTOR
válasz turulbird #93208 üzenetére
Nekem is folyton ezt az 5e/alkalom szöveget mondták mindig mikor betelefonáltam valamilyen hiba miatt, hátha feladom. Aztán amikor mondtam hogy abból balhét csinálok akkor mindig kiderült hogy akkor utánanéznek központilag (nem értettem, amúgy nem?) és mindig kiderült hogy a lépcsőházi egységben van a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Apple Studio Display 27" 5K - Csak 1db!
- eladó Xbox Series S dobozában tartozékaival
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Használt GAMER PC I5-13600k, RTX3090, 32GB DDR4, WIFI
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest