-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
hpista88 #95070 üzenetére
Ha már panel véletlen nem a bejárati ajtó felett vannak a kismegszakítók? Mert onnan meg lehetne oldani a 230-at az ontnak és mehetne mellé a falra, az ajtón bevezetett utp és koax meg ott csatlakozhatna az ontra és akkor minden bekötésed maradhatna ahogy van és a routered is egyből össze lenne kötve az onttal. Feltéve ha nem nagyon rondítana bele a képbe ott az ont.
-
turulbird
tag
válasz
hpista88 #95076 üzenetére
Felesleges még a 230-al is variálni. Oda viszik és olyan hosszan az optikát, ahova neked a legjobb. A régi koaxot és utp-t meg előtte ki lehet csípni/húzni, de a szerelő is megcsinálja. Simán befér a helyére, az optikai kábelre a csatit pedig a behúzás után rakják rá, az ontnál.
[link] -
Ejelhar
senior tag
válasz
hpista88 #95072 üzenetére
Én a helyedben inkább az előszobában biztosítanám az áramellátást, ha más nincs, akkor kábelcsatornába azt is, akár külön nyomvonalon, ha nagyon cifrázod.
ps. nálunk nagyon készséges volt a szerelő, kellett nekem még egy lyuk a falba (nincs ütvefúróm), lerongyolt a kocsijához és megcsinálta nekem.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Szia,
nekem is pontosan ez volt első nekifutásra a tervem/igényem ami neked.
Aztán aludtam rá egyet és módosítottam. A fő ok:
az optikai kábel kényes a törésre, csak ívben szabad vezetni a sarkokban, kell egy nagyobb kanyarív neki. Mondjuk ha egy viszonylag újabb irodaházban a szinteket optikai gerincen kötik össze az nem gond, mert eleve már ott a széles átmérőjű csövezés közöttük, ami elég játékot hagy neki és a nyomvonala eleve ívesen kanyarodik annak is.Otthon ez macerás, nem is feltétlenül biztosítható. Nekem mondjuk van optika kábelcsatornában itthon (router és switch között), de szigorúan csak szobán belül. Ugyan nem olyan láthatatlan nyomvonalon mint az UTP kábelek, csak éppen a szekrények eltakarják és nincs arra esély, hogy valami megtöri mozgatás miatt.
De azért a bejárattól kezdve ugyanezzel nem kisérteném a Jó IstentEzért inkább most ez a pálya:
- bejárat után előszobában végződik a Digi ONT, falra szerelve.
(falra lehet őket akasztani, de fúró sablon egyikhez sem jár, amúgy én egy fára tettem, majd azt ragasztottam falra, mert elenyésző a súlya, a kábelcsatornát -szerintem- szintén praktikus ragasztani, egyik esetben sem kell tartani érdemi súlyt)- a kábelek (TV, router UTP, nálam telefon is) pedig kábelcsatornában elvezetve az ONT-ig, ezeknek a viszonylag éles kanyarok sem okoznak problémát, illetve kevésbé érzékenyek arra, ha mondjuk rátoljuk a hűtőt kajakra.
Szerintem te is aludj egyet rá.
ps. nálam a TV kábel nem volt elég hosszú az elvágás után, de készséges volt a szerelő, csinált nekem toldót hozzá.
-
Laccoss
addikt
válasz
Szerintem felejtsd el az egész hercehurcát. Koax és utp kábelt elvágják, a legelső szobába behúzzák az optikát, oda rakják az ONT-t, a meglévő csatornázott kábeleket rádugják az ONT-re, és kész. Persze lehetne vinni tovább az optikát, elvileg megcsinálják, gyakorlatilag meg majd kiderül. Anyagköltséget az ÁSZF-ben találsz szerintem.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest