-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
BandD #100206 üzenetére
Az új router wan portjába menjen a kábel a Digis Ontból. A router dobozán vagy a papírjaiban le van írva, hogy milyen ipn milyen névvel és jelszóval éritek el a beállításait. Be kell állítani pppoe kapcsolatot, amihez kell a Digis felhasználó név és jelszó. Utána beállítod a wifihez az ssidt és jelszót.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BandD #100074 üzenetére
De pont ez az, nem fog neked a szerelő azzal vacakolni, gyári beállításokon fogja hagyni, max a wifi nevét átállítja, ha kéred. Mivel teljesen környezet függő, meg eszköz függő a wifi, így eszköztől függően lehet semmi pluszt nem fogsz kapni alapjáraton. Neked kell így is úgyis beállítani, ha a legjobb eredményt szeretnéd elérni. Ha elromlik, a saját routert is cserélik garancia időn belül, ami általában 2-3 év, legtöbb esetben, ami ezt az időt kibírja, az utána is működni fog. Ami még a saját router esetében előny, ha azt beállítod, akkor a szolgáltató nem tudja elbaszni a beállításaid, míg az ő eszközük esetében ez előfordulhat.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
BandD #100066 üzenetére
Szia!
A saját tapasztalatom erről a bérelhető routerről:
1.
" a szolgáltató (lásd Digi) garanciát vállaljon, adjon technikai segítséget, ha gond lenne "
Nem igen kaptam ilyet a DIGI-től.
2.
"az említett eszköz erős wifi jelet és viszonylag nagy lefedettséget adjon"
Sajnos az Európai szabvány korlátozza a teljesítményt és ezen a 4 antenna sem sokat segít.
Viszont a gyorsaságot kifelejtetted a kérdésből az megfelelő. (nem kiemelkedő de nem is lassú)
3.
Vezetékes kapcsolaton természetesen nem gond neki a DIGINet 1000 (FTTH) előfizetés kiszolgálása.
A fekete leves:
Mikor megkaptam csak PPPoE kapcsolat volt beállítható rajta, viszont frissült már a DIGI által. (egyidőre az AP mód is megjelent, de egy újabb frissítés már megszüntette ezt a lehetőséget)
Akár te is frissítheted Androidos Tether alkalmazás segítségével. (ilyenkor is a DIGI-s firmware kerül rá, csak frissebb)
De pl. a naplójához és a tűzfal beállításokhoz a DIGI-s butított szoftverrel továbbra sem férsz hozzá.
Fontos!
Egy értéket átkell írni a PPPoE kapcsolat Advanced beállításainál:
10 másodperces ""Detect Online Interval" ezt nullára kell állítani.
Összegezve:
Általános használatra jó lehet, de én már lecseréltem egy ASUS RT-AC65P-re.
Én a vezetékes kapcsolatot részesítem előnyben, és az ASUS router (az én internet használati szokásaim mellett) ebben sokkal jobban teljesít, WiFi-n meg nem rosszabb, ugyan ez nem tud ax (WiFi 6) üzemmódott, de az ac-s mobiltelefonom gyorsabb sebességet ér el vele, ugyanolyan lefedettséggel. (persze ha lenne ax (WiFi 6) telefonom akkor az lassabb lenne)
A TP-Link routert egyelőre nem adom vissza, rátettem a gyári szoftvert, és átállítottam (egyelőre) AP üzemmódba. (tudom hogy ilyet nem szabad csinálni, de legfeljebb kifizetem)
A havi 3 RON-t meg fizetem még egy darabig. (én akármikor visszaadhatom)
DIGI Románia (RCS RDS)
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BandD #100066 üzenetére
Mit állítson be rajta a szakember? Max a pppoe kapcsolatot fogja, meg elnevezi a wifi-t arra, amire kéred és kész. Nem fogja neked ott tesztelgetni, hogy milyen beállítással lesz a legjobb a wifi és még csak garanciát sem fognak vállalni a wifire, ugyanúgy a kábeles végpont lesz a mérvadó, ami az általuk adott router lan portja lesz.
-
4Grider
félisten
válasz
BandD #100066 üzenetére
A legújabb - már majdnem sajtmentes - medve sajtra is igény van, attól még nem biztos, hogy jó az út. A telefonos ügyfélszolgálat szakmai segítségére én biztosan nem építkeznék, de ugye különbözőek vagyunk, sokan pl. építőanyag kereskedőknél próbálják magukba szívni több szakma (kőműves, tetőfedő, burkoló, stb.) tudását, hogy meg tudják spórolni a mesterek óradíját. Néha persze ki lehet fogni egy-egy segítőkész és mindenben nem félreinformáló kereskedőt/ügyfélszolgálatost, de még mindig nem biztos, hogy ez a helyes út.
A nagy lefedettségre pedig senki nem vállal garanciát, hiszen ez elég sok paramétertől függ, kezdve a falazattól, a szomszédokon és a rádiós környezeten át sok egyéb tényezőig.
És ha nem fedi le teljes egészében a lakást, akkor megint az ügyfélszolgálatot fogod hívni? -
Multibit
nagyúr
A kérdésedből látszik, hogy nem a legfontosabb szempontból közelíted a dolgot. Wifi le/fel sebesség... hmm... Azokkal a szolgáltatói eszközökkel nem ez a legfőbb gond, hanem az, hogy nem bíznám egy olyan kütyüre az otthoni hálózatomat, amit nem tudok 100 %-ig magam kontrollálni. Nálam pl. minden, ami igényli a sebességet és a stabilitást, drótra van kötve, tehát, akár elég is lehetne a Digi router szerény 2.4 GHz-es wifije arra, amit a mobil eszközeim igényelnek (szörfözés a neten, email-ek olvasása, néha netes videók nézegetése). Viszont, egyrészt a hálózatomat csak és kizárólag én menedzselem, ne nyúljon bele a routerembe senki (a szolgáltató sem!), másrészt a Digi cucca messze nem tud annyit, mint a saját routerem.
-
TeeJay
félisten
Teljesen korrektek
Én a Huawei allinone-t teszteltem (HG8143A5)
2antennás 2,4GHz N wifi, 2antennás telóval 20MHz módban 120-130megabitet mértem 35nm panelban, 40MHz nem biztos hogy sok pluszt hoz annyi a környező wifi
Kábelen átviszi a gigabitet, teljesen korrekt alap felhasználásra
Kicsit bonyolultabb a webes menüje de annál a két hölgynél akinél beállítottam korrekt mai napig. Akinek komolyabb AC vagy AX wifi kell meg nagy antennák nagyobb wifi teljesítmény az viszont úgyis bridge módra kéri és használja azt -
Necc
addikt
Ha már volt korábban FTTB-s szolgáltatás, alapvetően annyi változik hogy UTP/coax kábelek helyett most egy optika fog bejönni a falon, annak a végére kell rakni egy ONT-t ami fényből csinál elektromos jelet (coax, UTP részére), és onnantól már a korábban megszokott módon mehet a hálózat.
ONT egységnek kell áram, elzárt szekrénybe én nem rakatnám, mert elektromos fogyasztó, azaz hőt termel, azt a hőt pedig el kell vezetni, nem bezárni egy szekrénybe hogy összegyűljön.
Alapértelmezetten az ONT routerként üzemel, azaz ez az eszköz ossza a wifit és a netet, de ezt kérheted bridge módba már bekötéskor, ekkor az ONT 1-es portjáról fog üzemelni úgy, mint régen FTTB-n is volt: routeredet/gépedet kell rárakni az UTP végére, és azon PPPoE-t beállítani.
-
MadMancs
veterán
Hivatalosan nem választhatsz. Gyakorlatban ha az éppen hozzád érkező szerelőnél több fajta van, és jó fej a szerelő egyezkedhetsz vele. Utoljára aki nálam volt, annál volt FiberHome, ZTE és Huawei, pontos típust nem tudok mert csak rápillantottam dobozokra. Le is akarta FiberHome cserélni Huawei re alapból, mondtam jó nekem az, bridge módban egykutya az összes.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest