- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
ricsi0307
senior tag
válasz
Raiden_ #110324 üzenetére
A tv portja csak 100-as, kábelen gyengébb a sávszélesség mint wifin. Mindegy egyelőre marad így az egész.
Borisz76: Így ahogy mondod. Csak a saját routert ha beállítom egy nem terhelt csatornára azt a tv sajnos nem látja. Az lett volna a terv hogy a Digis routert routerként visszaállítom, arról kapta volna a tv az 5ghz-es wifit, a saját router meg maradt volna ahogy most van csak egy nem terhelt csatornán minden másnak. De most megnéztem wifi analyzerrel mi a helyzet, átraktam a 2.4-es sávot is másra és a tv-n 100 felett van most a letöltés annak meg elégnek kell lennie.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Raiden_ #110324 üzenetére
Raiden !
Ha már válaszolsz , akkor legalább érthetően tedd meg !ricsi0307 !
Tehát szolgáltatói eszköz BRIDGE módban.
Erre kötve SAJÁT eszköz ROUTER módban.
Itt kell majd Csatlakozáshoz PPPoE azonosító és hozzá jelszó.
Saját routeredet úgy konfigolod, ahogy jól esik.
Wifi-t is szabadon állítgathatod.Vagy részletesebben : [link]
-
Mauzes
addikt
válasz
Raiden_ #105891 üzenetére
Na megkérdeztem, 6000 ft-os bekötést mondtak, hűségidő nélkül is. Ezen kívül a lemondásnak nincs díja, akkor sem, ha mondjuk egy hónap múlva lemondom. Nekem tévére 15 napos bekötést vállaltak most.
Ami még kiderült, hogy az epack kedvezmént hűség nélkül is tudom igényelni, akkor is, ha már elevel epackos vagyok. Én azt hittem, csak együtt működik a kettő. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Raiden_ #103359 üzenetére
Ha hűséget kötsz, akkor annak lejárati idejéig a szolgáltató nem változtathatja meg az árat, vagyis, ha most kötsz 1 év hűséget, akkor annak lejárati idejéig a mostani árat kérhetik csak havonta, ha lejárt, akkor már az új árat fogják számlázni. Viszont a diginél hűséget csak a net+tv+telefon esetében lehet kötni.
-
cof
veterán
válasz
Raiden_ #101926 üzenetére
Miért? Nálam volt már 100+ torrent is aktív. Nyilván nem szedik egyszerre full sávszéllel mindegyiket mert olyan nem létezik. Max. ha hardcore torrentes vagy és mindent letöltesz ami felkerül kivétel nélkül, de akkor is csak az elején amíg nem lesz elegendő seeder. Után már csak csordogálnak a feltöltések hébe-hóba.
A globális partnerkorlát 200-on van, ez az alapbeállítás Transmission-ban nálam. Bőven sok is, úgyis csak a seed idő számít már szinte minden oldalon.
ZTE F618-at használok router módban, soha észre nem vettem, hogy bármi hátránya is lenne egy 100 ezer Ft-ossal szemben normál torrent használat mellett.
-
Lewzke
őstag
válasz
Raiden_ #101064 üzenetére
Ha bérelt a lakás és nem éri meg fúrogatni, mert költözni fogsz: kábel csúnyán a sarokban vagy Wifi 5GHz, de egyetértek, saját lakásban célszerű Cat6 kábelt behúzni a falba, hosszútávon gondolkodva. Nekem is bérelt, de a PC-hez elhúztam egy kábelt a fal mellett, nem esztétikus de stabil.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Raiden_ #100615 üzenetére
Nagyon sok ember nem ért hozzá és simán megvezeti a szerelő, hogy az úgy jó, pl ilyen amikor a lan kábelből szednek le 1 érpárt a telefonhoz meg a többi szarságuk. Ezeket akkor se tudom megérteni, ha kevés pénzért csinálják, mert ahogy a felhasználónak van választása más szolgáltatót választania, úgy a szerelőnek is, az alacsony fizetés nem magyarázat a szar munkára. Attól, hogy a szolgáltatás olcsó elvárja az ember a normális munkát a szerelőtől, eddig szerencsére csak digis szerelővel volt szerencsém találkozni és mind normálisan csinálta a dolgát és nem csak odahányta.
Nekem magával a szolgáltatással nincs gondom, sőt a hibaelhárítással is megvagyok elégedve, mert nagyon gyorsan intézkedtek még hétvégén is, amit más szolgáltatónál még nem tapasztaltam. Szolgáltatás kimaradás a 10 évem alatt, amiről tudok is szerintem max 24 óra lehetett együtt véve, ami elhanyagolható, gyengélkedés meg csak tavaly az országos probléma esetében volt 2 napig, hogy felével ment a net, ebbe se haltam bele. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Raiden_ #100602 üzenetére
Én tisztában vagyok vele, nekem előtte is megfelelő routerem volt a gigabites net mellé is, ami nem fossa össze magát a torrentezésem mellett sem. Csak felsoroltam, hogy milyen gondok szoktak lenni. Az ont esetében nem a szerelőt hibáztatom, hogy sok helyre ezt a fost viszik, amivel több embernél bridge módban is gondok voltak, a huawei és zte esetében ilyent még nem olvastam. A túlterheltség meg nem mentség arra, amit nagyon sok helyen a szerelők csinálnak, volt bőven ocsmány gány munkáról kép itt a topikban. Ha nem adnának semmilyen router képességeket, akkor ahol van konkurencia sokan váltanának is, mert ott van wifi meg a többi, olvastam már olyant is, aki csak azért váltott telekomra, mert ott normális ont van jó wifivel és így csak egy eszköz kellett.
-
4Grider
félisten
válasz
Raiden_ #100604 üzenetére
Ne feledd, hogy nem csak meglévő fttb->ftth átkötéseken dolgoznak a technikusok, van bőven új bekötés is. A bridge módos átadás garantáltan több hibajegyet eredményezne, mint a router módos, az emberek többsége ui. nem egy technikai zseni. Amíg sokaknak a FB jelenti az internetet, az is csak wlan-on, addig főleg.
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Raiden_ #100598 üzenetére
Akkor is kapott egy névlegesen min. 3x gyorsabb internetelérést ugyanazon az áron
mint eddig a 100/100 internete került, tehát nem lett megkárosítva
FTTB esetében is gigabites netem volt és olcsóbb is volt, mert amikor emelték az árakat, akkor már nem volt gigabites fttb csomag, így annak maradt a régi ára, ettől függetlenül nem nagyon érdekel ez a kb 200Ft.
Minél több funkciót tennének bele annál többet állítanának el benne, ami állandó
ügyfélszolgálait probléma lenne, ezért tették az átkapcsolást is ügyfélszolgálat mentessé.
Vegyük a telekomot valahogy nem olvasok sok gondot ez ügyben, de tovább is mehetünk, ha az ember vesz routert ott mindent tud állítani mégis elég kevés ilyen eset fordul elő.
Meg ha odaérnek hozzájuk is akkor milyen eszközök közül tud majd válogatni
meg a többi ámokfutás, nem értem mit várnak a legolcsóbb internet előfizetéstől.
Én annyit, hogy normális stabil eszközt adjanak, de ahogy olvasom itt a topikot nagyon sok helyen van gond a fiberhome eszközzel (még bridge módban is előfordul) mégis előszeretettel ezt viszik a legtöbb helyre, hozzám szerencsére huawei került, nincs is vele gondom.
Tényleg nem értem a legtöbb itt panaszkodót, amíg nem volt csak egy kábelvégük
nem volt vele semmi bajuk, ahogy lett rajt "dobozka" is, már egyből tudjon mindent ingyen.
A legtöbb embernek gond a plusz eszköz plusz konnektor valakit ez a pár W fogyasztás is zavar, illetve a digi által alkalmazott külső vállalkozók is megvezetik sokszor a felhasználót, hogy meddig vezethetik be az optikát.... Szerencsére hozzám normális szerelők jöttek átkötéskor is és normális munkát végeztek, egyből kérdezték hova szeretném az ontot..... -
TeeJay
félisten
válasz
Raiden_ #100598 üzenetére
Jobbat mondok a mindenki által fikázott DIGI még az FTTB 1000-es net + TV + telefont 6200-ért adta nekem még 2018 december elején kötöttem 1év hűséget rá
FTTH-val ahogy bejött 2020 júliusban 1000-es net + TV + telefon 5999 forint 1év hűséggel
Tehát akinek volt egy kis esze évek óta DIGI-s volt és 1év hűséggel azóta is 6ezret fizet tehát megspórolja az ONT áramdíját is. Persze itt a telepen is nyavajogtak páran hogy jaj nem mer 1év hűséget mert mivan ha a DIGI tönkre megy vagy eladják vagy orbitális baromságokat mondtak... Bezzeg 16-17éve mikor Telekomnak 2-3év hűséggel volt 11-12ezer az 512kbit ADSL arra mindenki egyből mindent IS aláírt...
Legtöbb usernek fingilingi router van, utóbbi 2-3hétben csak egy jó pár helyen voltam wifit beállítani és biza közölnöm kellett a tulajdonossal hogy oké hogy 1éves sincs a bika 1200-as router amit javasoltak neki 100-as WAN portos mert ő csak 8ezerért akart routert...
Mondtam hogy 15-20körül van gigabit WAN-LAN portos normális router
Úgyhogy sok helyen router módra vissza kell tolnom az ONT-t és kábelen használják meg wifin amit tud esetleg 100-as WAN portra ráteszem a saját routerüket hogy legalább AC wifin 94megabit meglegyen 5GHz miatt...
Elfelejtik hogy pár hónapja míg nem volt nekik FTTH 100-as nettel vígan elvoltak, most hogy kapják FTTH 1000-et a DIGI a szemét hogy egy megabittel sem lett gyorsabbNe aggódj sok helyen jártam, cigire, piára, nagy TV-re playstation-re van ám pénz csak routerre nincs
-
TeeJay
félisten
válasz
Raiden_ #100570 üzenetére
Valamit félre értettél
Van egy kismegszakítója a DIGI-nek a szekrényben mondjuk 2A vagy 6A, és erre átalányt fizet az ELMÜ-nek (most már EON vagy MVM fene tudja)
Nincs mérőjük minden lépcsőházban 2 szinten mert az eszméletlen macera lenne
cserébe így meg többet fizetnek ki mint amennyit fogyasztanak mert ha csak 2A megszakító van az is 460wattóra, számold ki havonta mennyiFTTH-val ez eltűnik és az előfizetőnél az ONT fog kemény 120-150forint áramdíjat fogyasztani havonta 24/7 üzem esetén
Gyurka6:
Akinek havi 3ezer gondot okoz annak nem az lesz a legnagyobb baja hogy internetezzen...
Akinek meg van 3ezer annak lesz saját routerre is amit 1x kell megvenni és 6-8évig vígan elvan vele (amíg 1000-es net elég neki) -
-
kenwood
veterán
válasz
Raiden_ #100561 üzenetére
Azert erdekelne, hogy mi volt az indok, amikor az a dontes megszuletett, hogy a tobbi szolgaltatoval ellentetben, ok nem adnak hozzaferest az eszkozhoz.
En arra gyanakszom, hogy a funkciok tesztelese kozben belefutottak nehany hibaba, amiknek a kijavitasa ido,szakertelem,penz lett volna, ezert egesz egyszeruen kizartak a usereket a
"sajat" eszkozukbol, igy nem tudnak olyan beallitast eszkozolni, ami nem mukodik rendesen.Nyilvan a sajat idezojeles,mert berled ugyan ,de a tobbi szolgaltato csak nagyon indokolt estben tilt le funkciokat,es akkor sem az osszeset.
Hogyne lenne mar a sajat LAN-om ?
A diginek is van sajat LAN-ja, de az csak a dolgozok szamara erheto el,nincs elroutolva az ugyfelek fele, vagy a tobbi AS-be.
Vagy szerinted ez is az o Local Area Netoworkjuk,es barmikor bejohetnek nezelodni ? -
mindthecrap
aktív tag
válasz
Raiden_ #100256 üzenetére
Igen ebben valahol igazad van, valahol viszont akkor ezt illene kommunikálni, hogy a gyári eszköz nem alkalmas a sávszélesség kihasználására. Ha azt mondták volna korrekt módon, hogy a gigabites wifi +1500 Ft/hó az első évben kifizettem volna hidd el, így meg sokszor egy 1080p YouTube videó is laggol az iPaden ha közben feleségem is netezik, és szidjuk a szolgáltást.
-
elite.cs11
senior tag
válasz
Raiden_ #100158 üzenetére
Ja értem, akkor a merlines cucc kvázi egy gerilla bios ami kijavít/optimalizál olyan dolgokat ami a gyáriban nincs benne. Meg ad is hozzá új feature-öket
Tehát az jó eljárás lehet, hogy felteszem a legújabb gyári firmware-t aztán ráengedem a merlint is?
Amúgy köszi szépen az extra tippeket! -
elite.cs11
senior tag
válasz
Raiden_ #100156 üzenetére
Köszi! Gondolom leszedem a RT-AX58U_386.3_2.zip-et és felteszem
Kérdés, hogy ez miket fixál? Vagy enélkül mennyire használhatatlan? -
MadMancs
veterán
válasz
Raiden_ #98678 üzenetére
Nem, az megint más. Itt ONT ról beszélünk. ONT on engedélyezni kell jogosultságot, és ezt SN alapján teszi.
Egyébként jó példát mondtál,a igen működik CATV receiver, csak az a baj saját magad cáfod. Receivernek aztán semmi köze PPPOE user/passhoz. Főleg hogy ONT előtt van.
És az is maradjon köztünk hogy nagyon sok terület van már ahol használnak optikai szűrőt. Pont azért hogy ne lehessen aliexpresszes CATV receivert használni. ;) Ha nem hiszed kérdezz meg egy digi technikust. Anyáznak is rendesen a plusz hegesztés miatt (mikor csak netet kér az ember, vagy mikor meggondolja magát mint pl én).
100 szónak is 1 a vége, netedet tudod bárhol használni ahol van éles végpont, TV-t nem.
-
MadMancs
veterán
válasz
Raiden_ #98675 üzenetére
Nem lesz.
Eszköz azonosító (SN) alapján megy a jogosultság ellenőrzés. Bridge módban ONT nem is tudja mi a pppoe azonosítás, nem használja, mégis van TV + Tel.Nekem először csak net volt, mikor bővítettem TV + Tel, jött szerelő, kiszedte lépcsőházban az 1550 es szűrőt, felhívta központ és bediktálta ONT sorozatszámát a szolgáltatások aktiválásához. Utána ONT reboot, TV azonnal, Telefon pár órára rá élt is.
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Raiden_ #98176 üzenetére
Eleve ott a gond, hogy te túlzóan ajánlottad, hogy 30e-res router kell, miközben azt sem tudod, milyen igényekre lesz, nekem a 20e-res router minden gond nélkül kiszolgál 1000-1500 torrent mellett, aminek 600 kapcsolat van engedve, de 700-nál se volt gond, sőt ugyanilyen routerrel van aki még többet enged és több torrent mellett..... A régi tplink 300 körüli kapcsolat és pár száz torrent mellett elvolt gond nélkül.
Ha már azt írtam, hogy volt vele gond, akkor egyértelműen volt az ont-on telefon csatlakozás, nálam ha recseg és akadozik a vonal az a használhatatlan kategória, így igenis gond. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Raiden_ #98173 üzenetére
Mivel írta külön a routert, meg a több eszközt, így egyértelműen van/lesz saját routere. Az ont max net szempontból mindegy, mert fiberhome esetében több embernek is volt gondja telefon ügyileg. A tp-link wdr4300 mellett is ment a torrent, max ott kevesebb szálat lehetett engedni, de ha nem több ezer torrent a cél, akkor lényegtelen is, ennél a routernél meg sokkal erősebb megoldások vannak 20e alatt is.
-
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Raiden_ #97643 üzenetére
Még mindig az eszköz egy alap funkciójáról beszélünk, a legtöbb háztartásban bőven elég az ont tudása, de sok helyen gondot okoz az elszeparálás, ezeken a helyeken teljesen feleslegesen kell venni egy routert.
Röviden ennyi, ha a 4iG árat emel akkor sem fognak sokan váltani, csak azok akinek
ennél is nagyobb sávszélesség kell, mert nem a marketinget kell nézni, hanem a tényeket akkor is olcsóbb lesz, mint a többi.
A digi esetében sok mindent elnéznek a felhasználók az ára miatt, ha most árat emelnének és sok helyen maradnának a gyengélkedések, illetve szolgáltatás kimaradások, akkor az ilyen területeken az emberek váltanának, akár azonos ár mellett is a valamivel lassabb netre. Ez mellett digi esetén sok külföldi irány sokkal rosszabb, mint a konkurenciánál, játékok esetében számíthat.
Ha kell tv net és telefon, akkor telekom (telefont ki lehet váltani a mobil előfizetéssel) területen is nagyon jó ajánlatokkal lehet találkozni, ahol elérhető az 1/1Gbit, ott nem sokkal olcsóbb a digi, így egy áremelés esetében semmi előnye nem lenne a diginek, főleg ha hozzávesszük, hogy sok helyen még gyenge a mobil szolgáltatásuk is. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Raiden_ #97637 üzenetére
előfordulhat, hogy már gyárból kifogásolható nem 100%-os darabokat vesz
Azért ilyeneket ne találjunk már ki, szerinted milyen hiba lehetne, ahol a kábeles részt mindentől el kell szeparálni, de a net felé tud kommunikálni?
Maradjunk annyiban, hogy valaki hülye kitalálta, hogy így jó és kész, aztán van néhány olyan ont, ahol egy másik kitalálta, hogy úgy jó és ennyi. Amúgy még mindig lényegtelen, hogy mennyibe kerül a szolgáltatás, amikor egy olyan eszközről beszélünk, amiben egy beállítás miatt vannak csak elszeparálva a dolgok.
Egyszerűen követhetetlenek a felhasználók igényei nem is szeretne egyik szolgáltató sem túlkínálni a másiknál, ha nem muszáj akkor fejleszt és ott ahol megtérülőnek látja.
Egy alapvető dologról beszélünk, hogy látják egymást a portok, ehhez nem fejlesztés kell, csak egy normális beállítás. Nem egymásra kell licitálni, mert tudomásom szerint az összes többi szolgáltatónál látják egymást a szolgáltatói eszközre kötött eszközök. Nem tudom miért véded ebben a digit, pont ez a hülyeség miatt kapnak több panaszt, ha nem így lenne, akkor max a wifi sebesség miatt panaszkodnának, ott meg mehet az alap szöveg, bridge mód és oldja meg az ember saját routerrel.
Várjuk meg mi lesz a 4iG szféréban, lehet eljön a kánaán a plafontól-plafonig csomagban természetesen plafon árakon.
Nem hiszem, hogy ez lenne, mert akkor nagy vándorlás lenne, az meg nem érné meg nekik. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Raiden_ #97627 üzenetére
Ez olyan mintha fapados légitársaságnál reklamálna valaki, hogy nem fér el az ülésben,
ha nem tetszik lehet menni a Lufhansával. Ennyi erővel mindenki mehetne a mobil szolgáltatójához tüntetni, hogy neki nincs 5G pedig ugyanannyit fizet
bivalyb@sznád-alsón a korlátlan mobilért, mint a többi előfizető a székesfővárosban,
de mivel a garantált sebesség 0, így hiába reklamálna.Szándékosan nem akarod megérteni, hogy ez semmi plusz költségbe nem kerülne a diginek, mivel az ont-on lehetne náluk is az alap beállítás, hogy nincs minden elszeparálva, ha már eleve van náluk pár ilyen típus is. A példád esetében az olcsóbb megoldás azért olcsóbb, mert egy rosszabb szolgáltatást adnak egy rosszabb repülőgéppel, illetve az 5g esetében is, mert ahhoz 5g-re kell netelőfizetés, míg a digi esetében rosszabb szolgáltatást adnak egy eszköz visszafogásával és nincs is lehetőség náluk jobbra. Lehet jönni a bérelhető routerrel, meg lehet venni routert, első eset kiesik, ha valakinek csak net van, a második is egy teljesen felesleges megoldás annak, akinek az ont képessége is elég lenne, persze gondolom ezzel is a vegyél rajtunk keresztül vagy bérelj nálunk routert, az elgondolás.
szerinted mennyi lehet a valós problémával való megkeresés?
Ez a hülyeség miatt, heti szinten elég sokszor felmerül itt is, a diginél valószínűleg sokkal többször.
Az ONT meg gondolom biztonsági okból van leszabályozva, kisebb teljesítmény kisebb
tűzveszélyt is jelent, mivel mindenki eldugja szinte levegőt sem kap.Szerinted mennyivel kisebb teljesítményt jelent, hogy két gép nem látja egymást, ha kábellel van rákötve vagy a kábelen lévő gép nem látja a wifi-n lévő nyomtatót?
szerintem örülnek ha kapnak egyáltalán valamilyen ONT-ot amilyen chip hiány van, ezért van rajt mindenféle feature ami nem játszik
Akkor még egyszer, a digis firmware-ben van elszeparálva egymástól minden, a használt ontokban lehet állítani, de diginél admin hozzáférés kell hozzá. Nem kellene más készülék csak egy beállítás módosítás és ezt kellene alapnak rakniuk, egy frissítéssel megtudnák oldani.
Van egy egységes rendszerük, gondolom ahhoz lehet igazítva a kiadott ONT-ok belső szoftvere azért ilyen amilyen.
Lett már írva, hogy van náluk olyan ont is használatban, ahol nincs ez a korlátozás.
Nekem mindegy, mert átkötéskor eleve bridge módba lett rakva, de sok embernek előtte csak 100-as csomagja volt és kevés a routere a gigabithez, többségének bőven elég lenne az ont képessége, de sok gondot tud okozni egy ilyen kis hülyeség, így feleslegesen kell venni egy routert, ha azt szeretné az ember, hogy a wifin lévő eszköz lássa a kábelen lévőt. -
cof
veterán
válasz
Raiden_ #97620 üzenetére
Akkor kellett egy saját router, ami természetes is volt, de ezen van WiFi, LAN portok, szóval nem kellene mögé semmi.
Most a WiFi sebességét ne firtassuk ezeknek, hogy milyen egy 15-20k Ft-os routerhez képest.
Szóval azért én egy kicsit sajnálom, hogy az érthetetlen korlátozásuk miatt kellett vennem egy 4 portos switch-et.
-
cof
veterán
válasz
Raiden_ #97616 üzenetére
Nem a saját eszköz a meglepetés hanem a +1. A Digis cucc az semmivel nem helyettesíthető, nekem is csak azért van egy switch beiktatva, hogy legyen belső hálózat. A zavaró az, hogy ezt tudná a saját eszközük is biztosítani, és mégsem használható, ellenben +1 majdani műanyaghulladékkal több keletkezett máris miattuk.
Meg egy Huawei HG8012H-t is bevezethetnének pl. akinek nincs telefon, mert ez tényleg kis helyen is elfér.
-
Yellow73_a
tag
válasz
Raiden_ #97596 üzenetére
"Mi bajod a kábelezéssel?
Bedobod a szekrény mögé ahol meg látszódna ott lefested."Hát pont ez. Először is falakat kéne átfúrni. Aztán a látszó kábelnél vagy kábelcsatornánál nincs rondább dolog. Akkor már inkább parkettaszegély csere, de az se lenne két fillér, meg melózni kell vele. De akkor még mindig ott van, hogy a bejárati ajtó fölöttről valahogy le kéne jutni a parkettaszegélyig, panelban így meg csak a kábelcsatorna játszik.
De kinek a pap, kinek a paplan. -
-
Silverboy
aktív tag
válasz
Raiden_ #96468 üzenetére
ha távolról frissítik (digi) akkor visszaáll a digi defaultra.
Volt olyan akinél ez megtörtént ?(Vagy csak én vagyok kivételes és anno az ADSL korszakban, leadott úgy körübelül 900 panasz után, már nem merik). Gigabit kezdete óta FTTH-m van, sosem állt vissza. Pedig volt már minden 2x is.
(Persze vehetnék sajátot, de 1 laptop és 1 telefon miatt feleslegesnek tartom).
#96467 Goldshadl
192.168.0.1. / admin-admin / átír, ment, restart -
satmen
tag
válasz
Raiden_ #95866 üzenetére
A szomszédok még nincsenek átkötve. Az viszont nagy hiba volt részemről, hogy a szerelőt elengedtem kábeles teszt nélkül. Illetve az én laptopommal (DELL) mért kemény 50Mbps-t (WiFi-n) a régi routeremről. Akkor még nem gondolkodtam a router cserén, így hát működni működött...
Az egyes portról történő kábeles mérést csak később néztem...
Azért ezt majd elmondom a hibabejelentő jelentkezésekor.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged