- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
-
Vistaboy
veterán
válasz
MadMancs #112478 üzenetére
Akkor másféle Outlook-ról beszélünk. Nekem nincs MS365 előfizetésem, viszont a Windows 11 Home (Retail, eredeti) nálam éppenhogy fordítva működik, már nem hagyja a régi Mail-t használni, hanem tolja a képembe az új Outlook-ot, és közölte, miszerint jövőre már ez lesz az alapértelmezett mail-program, 2024. végétől pedig csak ez marad.
Nem értem akkor.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
MadMancs #112139 üzenetére
Szerencsére itt semmi gond nincs a digivel, de azért jó lenne, ha elérhető lenne a telekom optika is, akkor legalább lenne választék, bár akkor tuti, hogy már átmentem volna, mert alap telefonnal szinte ugyanannyiba kerül a net és a sokkal gyorsabb feltöltés nem lenne hátrány, illetve a telekomnak jobb a külföldi elérése.
-
dchard
veterán
válasz
MadMancs #111772 üzenetére
Zzárt trackeren is lehet adatot gyűjteni, ha van hozzáférése akkor letölti a legnépszerűbb 100 torrent fájlt aztán már nézheti is a swarm-ban az IP címeket. Ez ellen a TLS sem véd. A jogvédők is ezt csinálják. Nem tudom van-e már szerver oldalon valami védelem, hogy ha valaki túl sok torrentet indít, de nem tölti őket le, akkor már lehet is flagelni, hogy "jogévőd".
-
-
-
-
-
dchard
veterán
válasz
MadMancs #109797 üzenetére
"Bár nem hivatalosan ezek szerint (Te szavadra adok). De felhasználói szempontból ez szerintem lényegtelen, user csak annyit lát működik, nem azt nézzük hogy kellene működnie"
Jah, ha tudnád mennyi szar volt ezzel évekig, a user pont azt látta, hogy hol működik, hol nem, és számos esetben szarul működött, mert a kliens oldal nem mindig kezelte azt, amit ugye nem is kellett volna tudnia kezelni... Nem megyek bele, mert hosszú történet, siker sztroinak nem nevezném.
-
válasz
MadMancs #109793 üzenetére
Nálam is egyszerre megy a 2,4 GHz és az 5 GHz, de én arra írtam, hogy Huawei EchoLife HG8121H ONT csak 2,4 GHz-en tud kommunikálni, és
2012-ben már létezett, ez hardwaresen be is határolja eléggé erőteljesen a WiFi képességeit, szabvány ismeretében is.
2009-es az N-es WiFi szabvány, de ez még csak a IEEE 802.1a/g-t ismeri, ami 2003-as.
Felnéztem ide:
ONT | ActForNet azért itt vannak majdnem 300 $-os ONT-ok is. Oké a rekord 278$
Huawei EG8245W5-8T price specifications WiFi ONT USA CANADA ActForNet.com
Azért az 340 Forintos $-ral számolva: 94520 Ft! Na ez azért nem filléres HGWEnnyi pénzért is "csak" AC-s. Mondjuk 4x 4 MIMO két sávon. Ilyet sem fog valószínűleg a DIGI küldeni az EFI-knek, de felesleges is. Csak erre nem mondható az - jogosan legalábbis -, hogy olcsó, konténeres, gagyi lenne
Más kérdés, ha ilyet kapnék, akkor is a saját routeremet használnám, és menne modem módba
Viszont, ha nem lenne erős routerem, akkor ezt már használhatnám úgy, hogy nem érezném, hogy korlátozva lennék. Leszámítva, hogy nincs WIFI6 és WPA3
-
dchard
veterán
válasz
MadMancs #109793 üzenetére
Azért pontosítsunk:
"Ennek így semmi értelme. Wifi 5 (AC) és Wifi 6 (AC) is tökéletesen elvan 2,4Ghz-en. "
A második nyilván elírás (Wifi6 az AX), de a Wifi5(AC) soha nem volt hivatalosan 2.4 képes. Az hogy egy-egy gyártó belekókányolta a készülékébe, az egy másik kérdés, hivatalosan a mai napig 5GHz only az AC.
-
-
válasz
MadMancs #108544 üzenetére
Ja nekem ASUS RT-AX86S - [WAN] How to enable WAN Aggregation on ASUS Router? | Official Support | ASUS Global dual internet, de tud link aggregationt is - van a Huawei EchoLife HG8121H ONT mellett... A felvásárlás előtt jóval, még a Vodafone előfizetésem is aktív volt, akkor nem jutott eszembe, hogy használjam a kettőt egyszerre... Mondjuk ez akkor jön igazán jól, ha az egyik ISP kiesik. Vagy ha a DIGI felvált 2000-es netre, de akkor feltétel, hogy olyan ONT adjon ami tudja ezt a protokollt: LACP-IEEE 802.3ad
Az új DIGI-s beszerzések 1 Gbps os- WAN portokkal operálnak szóval egy protokoll kimarad, na meg ha nem is maradna ki, a LAN portok Gbps-osok a Te meg az én routeremen is, bár nem volt még olyan élethelyzet, hogy LAN portonként kellett volna külön-külön 1 Gbps 2 LAN port esetébenViszont azt akartam mondani, hogy a Vodafone lemondása előtt pár nappal gondolkoztam rajta, még mielőtt megrendeltem volna a DIGI Internet mellé a TV-t meg a telefont. Felmerült bennem, hogy a Vodafone-nál maradna a TV + Telefon, de a kettő együtt olyan árat mondtak, hogy jobban megérte volna ha marad a régi felállás, és akkor havi 2K-ért lett volna tartalék 500/22-es netem. De a DIGI FTTH stabil volt és szerencsére most is az. Talán egyszer volt szolgáltatáskiesés és az is azért, mert az utcában transzformátor karbantartás volt... Viszont az új árazásnál már többet fogok fizetni lassan, mint 2022-ben tettem volna a Vodafone komplett + DIGI Internet 1000-ért magában.
Most meg már a Vodafone sem kínálná annyiért mint akkor, hiszen megváltoztak a piaci viszonyok, és az utcában sem konkurense van, hanem testvér cége .
-
válasz
MadMancs #108540 üzenetére
Ez pontosan melyik ONT?
"De hát leleményes nép a magyar."
Ja, minden ingyen kellene... ismerős mentalitás. Az nem zavarja, hogy a másik fizet érte. Az sem, hogy majd a szolgáltató lekódolja és lehet készülékenként STB-t vagy Smart Card-os rendszert használni. Mondjuk Vodafone-nál így volt eddig is
-
adika4444
addikt
válasz
MadMancs #108536 üzenetére
Azt is tegyük hozzá, hogy ezzel évekig nem volt gond, legalább is olyan mértékben biztosan nem, hogy a DIGI-nek feltűnjön, csak aztán költségcsökkentési okokból átálltak a CATV nélküli ONT + CATV receiver párosra, ami sokaknak érthető kényelmetlenséget okozott és egy réteget megihletett, hogyan faraghatnak a költségeikből.
-
válasz
MadMancs #108536 üzenetére
Köszi, akkor így világos
Ezek szerint azok, akik elsőnek - én például két hónapig teszteltem - CSAK Internetet rendelnek, majd utána rendelik meg a komplett csomagot, jelentős plusz munkát adnak a szerelőknek. Oké, első alkalommal úgyis fel kell menni szerelni, és akkor ha már fent vannak, felteszik a szűrőt is, de a TV megrendelés után, megint fel kell menniük, és csak azért, hogy a szűrőt leszereljék. A lakásba persze mindenképpen ki kell szállni, mert saját CATV receivert szállítanak ki, és ez nem is megy "szereld magad" csomagban, mint a Telekomnál.
Normál ED CATV rendszernél ez a szűrőzés 20 éve is így volt, ott általában az oszlopon csinálták, de amit leírtál trükk miatt, FTTH-n is bevezették.
-
válasz
MadMancs #108533 üzenetére
"Ha valahol csak net van voda most is szűrőzik."
Nekem 2022.03-05 között csak Internet volt a DIGI-től (FTTH), mert akkor még ment a Vodafone komplett csomag vele párhuzamosan. Akkor a DIGI is tett fel szűrőt a tetőre. Aztán amikor megrendeltem a tévét is optikán megint felmentek a tetőre. Mondjuk nem tudom, hogy hogyan tudtam volna tévézni, mert egy ilyen még kell hozzá: FWR-8610RW
-
válasz
MadMancs #108459 üzenetére
Megközelítés kérdése... ha úgy veszem, hogy az utcámban van egy optikai Internetet biztosító szolgáltató akkor igen...
Ha úgy veszem, hogy május 10-én lejár a hűségidőm, akkor már annyira nem.
Ha pedig úgy veszem, hogy a Telekom egyáltalán nincs jelen az utcámban, akkor megint nem, sőt ha hozzáteszem, hogy összesen két szolgáltató van az utcában, és azok csak egyelőre számítanak kettőnek, mert a másik a felvásárolt Vodafone, és az akvizíció után már csak egy szolgáltató lesz, akkor még kevésbé. Pont tegnap kaptam meg a Telekom válaszát (az optikájuk légvonalban 88 m-re van a lakásomtól):Tervben sincs, hogy tovább jöjjenek.
-
Qtya123
őstag
válasz
Nekem is ugyanezek az árak lesznek, annyi, hogy csak net és mobiltelefon van, így 6750+1480= 8230 Ft lesz.
A mobilt csak netezésre használom, második sim-ként.
A telekomnak szemeztem az 1000/1000-es net csomagjával, de az meg úgy éri meg, ha telekomos mobil is van mellette, az meg nem kell. Ha szólóban kérem, akkor 7280 Ft az 1000/1000 net. Nem vagyok vele előrébb, hogy érdemes legyen váltani. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Az inflációkövető emelés minden szolgáltatónál volt csak a többiek januárban emeltek. Ez nem az, hogy mindent megtehetnek, mivel ott is emeltek, ahol van Telekom optikai megoldás, pedig ott ha csak net kell, akkor net+telefon együtt már olcsóbb, mint a diginél csak a net.
-
válasz
A DIGI nekem csomag majdnem feleennyi.
De egyébként meg: "A DIGI NEKEM csomag hűség nélküli ára FTTH technológián kiépített területeken 8400 Ft/hó."
-
válasz
MadMancs #108457 üzenetére
A jövőt illetően az, de a jelen állás szerint még annyira nem estem tőle hanyatt, mert nálam az 1000/300 + TV + Telefon még ennyi most is:
A Flipnél meg a 250 Mbps-ból még az IPTV is vesz le... ja és nem mindegy, hogy a letöltési sebesség kevesebb, mint nálam a feltöltési, kereken IPTV nélkül 50 Mbps-mal.
-
cof
veterán
válasz
MadMancs #107933 üzenetére
Nálam meg eltűntek a csomagokból az évszámok. Múltkoriban még 2022-es volt, nincs hűségem.
Most 05.01-től a TV-ért akarnak elkérni 4460 Ft-ot, de ez már a pofátlanság teteje kategória... Úgy, hogy lebutították a bitrátákat, hiába a kódolatlanság de azért vannak határok. Szóval a TV-től búcsúzok, ha majd nagyon kell akkor ott a sweet.tv szolgáltatás. Havi 3900 Ft-ért és videótár is van. Teljesen elment az eszük már, nagyon mohók lettek.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
MadMancs #107351 üzenetére
ITX-es gépem van intel AX210 kártyával a TV környékén és egy NAS-om az AP-vel ősszedrótozva...
Mivel párom lakása, minimálisat furkálnék, és mivel gyerkőc is van, ezért még fontosabb, hogy amit lehet, rejtsek el. A 80MHz-n olyan 50-75 MByte/s sebességgel tudok másolni, 160MHz-n elvileg meglenne a gigabit. Értelmes fw-jű 160MHz-s AP/router nem olcsó, az AX53U viszont nem volt 20ezer, mikor vettem és kapásból (na jó nem a webes felületen, de SSH-n) felugrik rá az OpenWRT, egy darabig tuti lesz rá friss és biztonságos FW. -
dchard
veterán
válasz
MadMancs #107284 üzenetére
Ezzel csak annyi a probléma, hogy amikor az albérlő tetszőleges szolgáltatást köt a saját nevére, aztán lelép fizetés nélkül, utána meg amikor te próbálsz (tulajdonosként vagy akár következő albérlőként) ugyanarra a címre szolgáltatást vásárolni, és előadják neked hogy fizesd ki az előző tartozását, mert addig ők nem szerződnek veled, na akkor felmerül a kérdés, hogy ez így mennyire korrekt: nem ellenőrizzük a címet, nem kérünk beleegyező nyilatkozatot (mintha azt nem lehetne hamisítani), utána viszont az eredeti tulajon csattan a nem fizetés. És netnél még hagyján, de amikor mondjuk az ELMŰ mondja azt, hogy fizetsz az előző helyett, vagy nincs áram, na az ciki...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
MadMancs #106029 üzenetére
Miért ne lenne ?
Ott az időpont, hogy mikortól és mennyibe kerül a szolgáltatás.
Ahol áremelés várhotó oda újabb "kocka" került az új árral és az időpont megjelöléssel.A net ahogy nézem 2022.11.17-től 3100 Ft
Az nem emelkedik...ahogy a telefon sem.Cserébe a TV lesz 1000 Ft-al drágább
-
Dragon3000
nagyúr
-
Laccoss
addikt
-
TeeJay
félisten
válasz
MadMancs #100541 üzenetére
Ja azt elfelejtettem írni hogy a DIGI ONT wifivel lóg az 1000-es neten de már érdeklődik hogy a 2,5 meg 10gigabites mikor köthető
Sőt volt akiről tudom hogy kb. N-es wifin lóg jó ha 50-60megabit összejön neki panel telepen de már kérdezte tőlem hogy mikor fogja a DIGI ezt az újat indítani. Az a baj azt hiszik ha valami újabb akkor gyorsabb lesz pedig most sem használják ki a tizedét sem a sebességnekUgyanaz minthogy utóbbi pár hétben sokadik AC wifis router kérdést küldték nekem és kiderült mindig azért lassú mert 100-as WAN portos cuccot sóztak rájuk
De hát a dobozon AC1200 volt, aha csak ócsósított 100-as WAN-LAN port miközben 1000-es nete van. Hát ennyi -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
MadMancs #100046 üzenetére
Szia!
Én még gyengébbet vettem, ASUS RT-AC51U személyében (Rata de transfer WI-FI (Mbps)300 + 433) a szimmetrikus 1/1 Gbps DIGI-s nettemhez! (kb. 3800 Forintba került használtan)
Mielőtt, letolnátok, arra hogy a szomszéd házban 1 darab smartv és egy több kamerás megfigyelő rendszer működjen róla, bőven elég a 100 Mbps vezetékes sávszélessége.
Wifi-n meg még többet is tudhat! (mobiltelefon)
Muszáj volt lecserélnem ugyanis a TP-Link TL-WR 841N routeremet, mivel a "FŐ" routeremet
ASUS-ra cseréltem.És ez volt a legolcsóbb "AC"-s ASUS router, amit betudtam szerezni.
Szóval van felhasználási cél az ilyen routerekre is!
Ui:
Persze "fő" Routernek nem ajánlanám már senkinek sem!
-
TeeJay
félisten
válasz
MadMancs #99884 üzenetére
GPON-on azért valaminek nagyon félre kell menni hogy valaki éjjel nappal 3-400 megabitet tudjon csak lefelé mérni és ezt a DIGI-nek is ki kell vizsgálni nem jöhetnek azzal hogy "garantáltminimummegvan"
Ott a kínált sebesség ami 700/210megabit
"amely naptári naponként legalább az idő 90%-ában meghatározott mértékben az Előfizető rendelkezésére áll"Ha sosem éri el ezt és a DIGI kijön és ők is ezt mérik hogy sosem éri el a kínáltat akkor az nem frankó. Mondom el nem tudom képzelni hogy lehet ilyen hiszen én panel telepen lakom 128-as osztás van egy GPON portra de hogy én még éjjel nappal ünnepnapon hosszú hétvégén csúcsidőben mindig 940megabitet mértem lefelé az fix. Betonstabil és bírja a terhelést a GPON
-
Trabecan
tag
válasz
MadMancs #99745 üzenetére
Keresgélem a hibát, de nem jövök rá, mi lehet a gond....Kihívok egy szerelőt, hogy megnézze : a lakáson belül az ONT-nál még megvan-e az 1 Gbit. Egy amatőr kérdés : win 10 van és ott egyértelmű, hogy IPV6 az alap ? Mert ezt nem tudom : hogyha az IPV6-nál ki van szedve (esetleg) a pipa, (magyarul csak az IPV4 "aktív"), akkor nem is lehet csak 100-as a net sebesség ?
-
-
Matus26
csendes tag
válasz
MadMancs #99680 üzenetére
Nálam eddig a legnagyobb ami volt torrent esetén az 57MB/s. Persze tisztában vagyok azzal, hogy nem mindegy hányan töltik le, mennyivel töltik fel stb. Igazából leginkább nekem a ps5-nél furcsa, ott gyorsabbra számítottam.
@user12
Sajnos csak a wifi opció. Kábelezni nincs lehetőségem. -
Matus26
csendes tag
-
MasterMark
titán
-
-
Matus26
csendes tag
válasz
MadMancs #99322 üzenetére
Úgy gondolom, hogy igen. 5G-re csatlakozok a csatorna és ilyenek auton vannak a titkosítás a gyári beállításon ami most így fejből nem tudom hogy melyik. Ac-n is próbáltam úgy sem volt jobb a helyzet. Lassabbat mértem mint a huaweijel. A titkosítás miben befolyásolja, melyikre kell állítani?
-
dchard
veterán
válasz
MadMancs #99239 üzenetére
"nem a közeg hanem a technológia szab határt"
Valójában a közeg szab határt, ami engedelmeskedik a fizika törvényeinek. Amit a technológia csinál "csak" annyi, hogy megpróbálja ezt a keretet feszegetni újabb és újabb dimenziók kiaknázásával, alulról megközelítve annak határát. De átlépni soha nem fogja azt.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest