- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
gluke
csendes tag
válasz
Borisz76 #116122 üzenetére
Köszönöm a gyors és tartalmas választ Borisz!
Acces point módban ha jól értem ugyanaz a wifi hálózat lesz tovább erősítve? Illetve írod, hogy legyen külön neve de az nem igazán jó mert akkor pl a tv meg a telefon más hákózatra csatlakozik.
Igazából néha nagyon sz*rakodik a wifi úgy hogy a kábeles net/TV tökéletesen müködik, így amiatt is vette ezt az új routert. -
Devil Smile
őstag
válasz
Borisz76 #116087 üzenetére
Szia!
A szolgáltatói 4portos, ez a DHCP
1 port - pc
2 port - router (AP) (Xiaomi AX3000 NE)
3 port - Tv
4 port - még egy router a melléképülethez (AP)A xiaomi is 4 portos ezen vannak a "sallangok", NAS (synology összefoglalódat köszi, nemrég akadtam rá (friss vásárlás)
, nyomtató, xbox, 4portos switch, meg egy kis pc HA-ra.
Tehát az én PC-m a szolgáltatóira csatlakozik, és az a fura, hogy semmi máson nem látom, hogy szakadna a net...
Most megleptem magam egy új pcvel, pár napon belül talán jut időm a telepítgetésre, hátha a pc szórakozik, bár akkor nem lett volna az xboxon is gond..
-
zoltaneger
junior tag
válasz
Borisz76 #116049 üzenetére
Hol találnék ehhez részletes leírást mit hova kell csatlakoztatnon? Sajnos ennyire mélyen nem értek hozzá.
Milyen routert érdemes venni? Jelenlegi Digis routerhez 2 vezetékes kamera van csatlakoztatva.
Ha bridge módba állítom akkor az úgy is marad vagy vissza is állhat magától?
-
Mourinho01
csendes tag
válasz
Borisz76 #115955 üzenetére
Koszi , ezt mrg megnézem. Kozben rajöttem es ( most ismerisom is megerositett benne, mert ő is jart mar igy tobbszor) h. Ilyen hiba, hogy Nincs halozat es nw-3-6 hiba akkor is jelentkezhet, ha nem megfelelően lépünk ki (igy kene: kilepes a netflixből bal oldalt lent) az alkalmazasbol. Szoval tanulva ebbol, nem feltetlenul kell rohanni egybol a digihez, ha halozati problemat ir ki egy alkalmazás. Ez a netflix hibaja, nem a digié.
Es Koszonom mindenkinek. -
krealon
veterán
válasz
Borisz76 #115488 üzenetére
"Ennek megoldása az lehet ha az ONT-ot BRIDGE módba rakom....és rendesen beállítom a saját routeremet...a tűzfalat is ideértve.
Jól gondolom ?"Ha az Edgerouter 4-re gondoltál mint tűzfal, és megelégszel 330 Mbps körüli max átvitellel, akkor jól gondolod.
Nagyobb sebességhez erősebb "vas" szükséges az ER-4-től.Viszont ha kintről 2Gbps-es forgalommal megküldik az 1Gbps kapcsolatodat, akkor a ping meg fog emelkedni, függetlenül a hálózati eszközöktől.
-
krealon
veterán
válasz
Borisz76 #115485 üzenetére
Az, hogy te mit tűzfalazol a helyi háló tagjain, nem segít azon, hogy eldugítják a routeredet.
Bármely, interneteről elérhető interface-t, el lehet árasztani DDoS-al.Tapasztalatból mondom, hogy ha megtalál egy internetes robot ( az IPv4 címeket simán szcennelik), akkor onnantól egy jó darabig támadni fogja az eszközödet, mivel a hálózati próbálkozás (forgalom) kvázi ingyen van. Ha így bejut, akkor a te eszközeidet is eőforrásként (pl. DDoS támadás pénzért vehető) tudja hasznosítani, ingyen. És ez feléd csak a legkevésbé ellenséges felhasználás (lásd zsarolóvírusok).
-
garga01
őstag
válasz
Borisz76 #115482 üzenetére
Lehet hasonló mint a tavalyi szegedi probléma (2023 november-2024 január), a hsz-eimet ha visszanézed akkorról, habár itt óránként-fél óránként jött elő nekem, de pl. munkatársamnak pár utcával távolabb 10-15 percenként (megakadt mindig a hangja teamsen). Persze elősnek zárd ki h nálad van-e a gond, de pl. nálam egyik napról a másikra jött elő, és tömegesen minden Digis munkatársamnál ugyanez volt. Itt a PH-n is sokan írták, a tömeges bejelentésre cseréltek vmilyen elosztót, akkor oldódott meg.
-
krealon
veterán
válasz
Borisz76 #115482 üzenetére
Megnövekedő ping oka lehet például bedugult interface.
Ha ezt te okozod kimenő forgalommal, akkor korlátoznod kell a forgalmadat.
Ha kivülről megtalált egy robot és éppen teszteli / elárasztja a kapcsolatot, akkor az az így jártál esete.
IPv6 esetén rádásul a teljes hálózatod célpont lehet, ha nincs finomhangolt tűzfalad.Minden esetre, amíg nem tudod monitorozni az erőforrásokat (CPU, RAM, nat tábla méret, interface terheltség), addig kb vaktában tudsz csak lövöldözni.
-
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Borisz76 #115342 üzenetére
A nagyokos ügyfélszolgálatos szerint a wifi csak egy kényelmi funkció és ők nem foglalkoznak ezzel.
Ez így van.
A Digi 1 db Gigabites LAN portra adja a netet, garantálja a sebességet.Ha nincs wifi6 opció, ha van, akkor szerintem már más eset áll fent, elvégre fizetős szolgáltatás, persze gondolom sebességre és hatótávra nem lehet reklamálni, de azért illene az oldalaknak betöltenie.
-
StarKiller89
senior tag
válasz
Borisz76 #115342 üzenetére
nekem nem kell eget rengető minőségű wifi, 2 okostelefont kéne kiszolgálnia a családban, alap szinten, de hogy egy otp app nem jön be rajta többet között az azért elég nevetséges, 4 éve normálisan működik, nincsenek nagy elvárásaim az általuk adott eszközzel, de legalább alap dolgok működjenek már...
-
válasz
Borisz76 #115337 üzenetére
A külső IP-re nézz egyet, légy szíves! Szerkesztettem a fentebbi hozzászólásomat, és látszik, hogy befelé nincs nyitott 21-es, mert nem válaszol semmi a router LAN címe felől a 21-es portra, de kintről meg látszik, hogy auth hiba van, de van valami a 21-es port mögött. Port forwardot megnéztem a routerben, nincs belőve semmi, de ez nem meglepő, mert nem csináltam ilyet. UPNP kikapcsolva, tehát nem valami eszköz nyitja a portot belülről.
Szerk.: Addig erőltettem, bármi is volt, hogy most már semmire nem válaszol, amire az eddig még igen, és már closed az állapot!
-
Cufter
tag
válasz
Borisz76 #115291 üzenetére
Szerelok ugy hagytak itt mint a huzat. Persze semmilyen lapot nem adtak. Bejelentettem mar aznap. Masnap volt egy urge az oszlopon, piros villogas helyett lett zold de internet azota se nagyon. Ma pl ment par orat de aztan megint nem.
Telefonos ember latja hogy nincs kapcsolat a ONTtal de nem tud felvilagositast adni hogy mi tortenik epp. Senki se nem hiv se nem keres…elkepeszto! -
paolinho
őstag
válasz
Borisz76 #115284 üzenetére
Amikor feltettem a Tether appot, akkor engedett egy frissítést, amely behozta az EasyMesh menüt is. Csak játszom a gondolattal, hogy az AX10-est még tudjam valamire használni, és erre ez a Mesh-ként való üzem jó ötletnek tűnne.
Mindenképpen a saját router marad, ami csatlakozik a bridge módba kapcsolt Digis ONT-ra.Laccoss: "Ez már hálózati téma." Jogos, megkérdezem ott is, hátha valaki már kombinált össze hasonlót.
-
válasz
Borisz76 #115257 üzenetére
Ezt értem, de ha veszek routert hogyan kössem be? Ami van ruoter csak 2.4 ghz, a helyet vagy ahogy írtad utánna. Néztem a Digi oldalát régebben láttam újabb ruoterek de most nem találtam. Csak egy átlag felhasználó vagyok, de ez már régi meg azt sem tudom melyik típus. Ha lesz időm megnézem.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Borisz76 #115238 üzenetére
Igazából a mostani Digis nettel teljesen jól elvagyok (Bp. 3. kerület) elegendő a 1000/300.
Amiért kérdeztem az, hogy költözni fogunk és az új címen megnéztem a lehetőségeket és igaz furcsállottam, hogy majdnem olcsóbb a Telekom 1000/1000 net + TV M csomag ( 11208 Ft listaáron, aztán lehet hogy egy értékesítő ponton még le lehet belőle faragni egy keveset) kontra a digi 1000 net + TV + Telefon (10340 Ft).De ha feltételezem sok a szakadás vagy kisesés esetleg a garantált sebességek nincsennek meg akkor váltok.
De ha csak netet kérek akkor a T-nél 7216 Diginél 7460 (de kb egyenlő ha a digi mostani akcióját nézem) és ott akkor 1000/1000 kontra 1000/300 (igazából nem tudom kihasználni ezt a feltöltési sebességet sehogyan de ha többet kapok ugyanazért a pénzért akkor miért ne?)
TV-ből 1 lenne egyébként szóval nem számít hogy hány box kellene vagy hány felé kell osztanom a koaxot
Ami még felmerült bennem az a külföldi oldalak és serverek elérhetősége és a kapcsolat minősége, de szerintem ezen a fronton már minden hazai ISP spórolt, nem hiszem hogy T -vel jelentős javulást tudnék elérni.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Borisz76 #115227 üzenetére
Nem fognak, mivel a streaming a mérvadó, ahova meg 15-20Mbps is elég lenne, így nem fogják magukat plusz költségbe verni, példával, minek költsön rá 1-10 dollárral többet a cég, ha a felhasználók 99,9%-nak megfelel a jelenlegi megoldás is és milliós eladások mellett nagyon nagy összegről beszélhetünk.
-
osonte
őstag
válasz
Borisz76 #115223 üzenetére
Előtte családi házban nem volt gond, szintenként egy-egy Asus router lefedett mindent. Sajnos nem opció a vezeték. Laptop van 1db, az meg hurcipálva van a lakáson belül. Van 2db telefon. Maradt egy okos TV (ott max Netflix 4K-ban van) és nyomtató (ami csak Wifit tud), ez a kettő hibátlan 2.4GHz-en 100mWatt teljesítménnyel. Így nincs vezetéken semmi.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Borisz76 #115210 üzenetére
Ez mellett lehet olyan gond, mint asus router esetében is, összefoglalóból másolva.
ASUS routerek esetében előfurdulhat, hogy naponta többször megszakad a kapcsolat, ilyenkor a router menüjében az Internet detectiont PPP Echo-ról OFF-ra kell állítani.
Nem tudom, hogy tplink esetében van e ilyen és ha igen, milyen néven, ezt is érdemes megnézni. -
goli11
tag
válasz
Borisz76 #115170 üzenetére
Kb két hete már megtettem. ÜFSZ szerint minden rendben mert a garantált minimum megvan. Nem tudom mivel lehetne őket megfogni. Talán a kínált sávszéllel mert az sincs meg...
"Rendes körülmények között elérhető (kínált) sávszélesség: amely naptári naponként legalább az idő 90%-ában meghatározott mértékben az Előfizető rendelkezésére áll: 700/210 Mbit/s" -
gyáliSanyi
őstag
válasz
Borisz76 #114867 üzenetére
Köszi.
Tegnap hívtam őket és igen valóban látták bentről, hogy többször szakadt a vonal.
Kapott egy új Huawei Ont és jó lett. Egyből csatlakozik a Pc-re Lanon.
Sebességbe a régi Ont 500-600, ez már 750+.Korrekt volt a Digi!
Egyenlőre marad Routed üzemmódba. Bár optikailag nem tetszik a 2 antenna. De ahol kell az is tudja a jelet.
4Grider
Nem hinném hogy azzal volt a gond, így utólag.
Lehet néha inkább ki-kihagyott a 12 éves Zte. -
czaki
tag
válasz
Borisz76 #114822 üzenetére
Rokon érkezik és az internetköltségeket is én állom (bár ez nem tudom miért is tartozik ide
), viszont ha bármi gond van én több száz kilométerre élek egy másik országban, nem tudok neki segíteni illetve lesz egy szerver is a hálózatra kötve amit néha menedzselni kell. Ha a közelben lennék bármikor működne a support élőben, így kreatív kell legyek és megoldani a távoli elérést. De ha az ONT-t nem tudja ezt a funkciót akkor hagyom ott a régi eszközt, csak feleslegesen nem akartam újat venni a másik helyre ahol pedig éppen megkotlott ami ment eddig, az RT-AX58U pedig bevált már.
-
czaki
tag
válasz
Borisz76 #114817 üzenetére
Ez az új lakónak tök jó, nekem meg extra kiadás.
Ettől még értem amit mondasz, viszont az még mindig nem tiszta: engedi ez az ONT a DDNS-t vagy egyáltalán nem? Nekem teljesen más a felhasználói felület mint amit itt a fórumban látok pár usernél, alul az évszám is 2022-t mutat.
-
osonte
őstag
válasz
Borisz76 #114520 üzenetére
Azt hiszem maradok az 500-as csomagnál, ott nincs WiFi 6, bridge módba és a stabil routeremet meghagyom. Ettől féltem, hogy a szolgáltatói eszköz pont olyan... Mondjuk a Telekomnál találkoztam már meglepően jó lefedettségű eszközzel, de az most nem opció (optikai területen, a DSL eszközökkel sosem volt jó tapasztalatom). A szolgáltatások nem annyira érdekelnek, csak működjön az összesen 4 eszköz, újraindítás, belassulás nélkül.
Köszönöm az infót! -
gtx560unlock
csendes tag
válasz
Borisz76 #113902 üzenetére
már próbáltam bridge módba is minden hogy is minden kábellel is voltak kint 4x dolog nem változott pingelek csúcsidőben mondjuk 16:00 és 22:00 között random 1000+ pingek vannak...de csúcsidőn kívül se jó... kijönnek mernek kettőt elmennek és ennyi azt mondják tökéletes a net én már csak erre hulladék fiberhome ONT re tudok gondolni másra nem de hát cserélni luxus nekik
mindegy rá dugok 20voltos adaptert had füstöljön le aztán kapok újat jobbat már nem tudok sajnos
-
turulbird
tag
válasz
Borisz76 #113746 üzenetére
Most telefonált a szerelő, használtat és csak egy portosat akar hozni, nem kértem... 2 használt után... (büdöske+8145H)
A üfsz meg wifi6-ost mondott, ráfizetés nélkül...
A speedtestet nem fogadják el:
[link]
Csak a szélessávot: 284,04 Mbit/s/269,79 Mbit/s Elveszett csomagok: 2,18% Késleltetés: 4,9 ms Késleltetés ingadozás: 30,0 ms
KösziNem biztos, hogy az ont a hibás....
-
Dragon3000
nagyúr
-
mokus1
addikt
válasz
Borisz76 #113526 üzenetére
Értem, oké. Akkor marad a tesztlgetés. Valamiért a NAS-t sem látja a hálózat pedig bevan állítva a hálózatfelderítés a munkacsoport neve is egyezik, de mára elfáradtam benne, úgyhogy majd hétvégén megpróbálom megoldani ezeket, mert ma már nem jut eszembe mi miatt lehet
-
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
Borisz76 #112951 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek garga01.
Csak 10 m. Ennél már a WIFI is jobb megoldás lenne, ha lenne 6-os. Egyelőre a falon kívüli kábelt lecseréltem egy másikra. Következő lépés, ha szükséges a másik aljzathoz venni egy toldó kábelt. Végső soron pedig keresni egy villanyszerelőt a közelben aki hajlandó kijönni egy ilyen munka miatt. Aki csinálta az túl messze lakik tőlem.
-
Bajgunar
senior tag
válasz
Borisz76 #112722 üzenetére
Azt nem értem, hogy nála most iptv van?. Diginél? Azt nem külön kérte, hogy direkt iptv legyen? Vagy mi? Nem értem...
Miért nem simán digitális adást kért, koaxal, tvkre... Nem box-olni, szórakozni, iptvzni.
Vagy csak iptv érhető el azon a területen, még ha optikán is megy net, tvn csak iptvt kap? Nem értem.
Vágom mire jó dvbc tuner. Örülök h nem kell sehova box. 5 tv leosztva koaxal, megy hibátlanul. -
snake1977
őstag
válasz
Borisz76 #112534 üzenetére
Végül nem volt időm routerezni, de ma felhivtam a digit hogy elkérjem a jelszót és az azonosítóm, beszélek a szakival mondom nem megy a cpu-world.com beütöm a böngészőbe beszélgetés közben, erre hibátlanul betölti az oldalt, hát ezt nem hiszem el...és 2 órával előtte még nem ment.
-
garga01
őstag
válasz
Borisz76 #112534 üzenetére
Kicsit szerencsétlen ez az elnevezés. Mert régen az ADSL-es időben pppoe felhasználó és jelszó volt a neve, csak ugye van a routerek webif felületéhez is egy név+jelszó, sokan ezzel keverik.
Én nem kaptam szerződést amikor a lakásba kötöttem be, meg a szüleim se már pár éve. Mind a 2-szer a munkalapot fotóztam le, a 2023 augusztusi bekötésnél a Végpont adatai: Név: és Jelszó: mellett szerepeltek a pppoe adatok. -
snake1977
őstag
válasz
Borisz76 #112532 üzenetére
Köszönöm szépen! Azonos az ip cím
Holnap átnézem a szerződést, nekem úgy rémlik hogy van rajta felhasználónév és jelszó, de nem mernék megesküdni rá, mert már vagy 4éve volt a kezemben utoljára. Gondolom a digi megadja ha nincs meg és kikérem. Úgy érzem izgalmas nap lesz a holnapi
Mégegyszer köszönöm mindenki segítségét!
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest