- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Luno
csendes tag
-
Daneeka
senior tag
De a TP-m az egyik legolcsóbb TP lehetett az idejében, (R61i) alig volt drágább mint ez most. (szóval árban az is eléggé belépő szint volt) A Lenovo 180k volt annó (4-5 éve) ez meg 125k és nagyjából annyi a különbség, hogy fokkal jobb procija van meg kétszer akkora merevlemeze de közben minden más gagyibb, mintha megállt volna az idő notebook fronton, sőt szinte drágábbak azok a gépek amik tudják az ilyen funkciókat mint magnéziumváz, vízálló bill. stb. mint 4-5 éve.
-
bexinho23
őstag
Szóval akkor az alaplap tudja kezelni a 16 gb-ot? Tehát ha a mostani 4gb mellé veszek + 8 gb-ot, akkor az úgy rendben van? Hol érdemes online ram-ot vásárolni? És milyen márkában? Kingston megfelelő?
Aida ezt írja ram adatként:
DIMM3: Hynix HMT351S6BFR8C-H9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
Számomra kissé értelmezhetetlen. 4gb 1333mhz-es?
-
mghltm
addikt
-
Chaser
legenda
Mért kéne elraknia? Kicseréli a hdd-t az utódjára már nincs gar értelemszerűen, kb ennyi legjobb tudomásom szerint.
Vettem E4300-at elég jónak tűnik. Ha magyar lokalizációs és akarok még gart venni akkor nem kell honosítani és nem kellenek az előző tulaj adatai sem ugye? 4 év nbd gar van rajta abból van még jócskán, 1 v 2 évet lehet még rá venni
-
dellkereső
csendes tag
Ha még erre járnál, lenne hozzád kérdésem.
A köv. adatlapok valós adatokat tartalmaznak vajon?Ha igen (beleértve a készletinfót is!), akkor meg tudnád mondani, miért olcsóbb egy Win7 professional-lel és nagyobb vinyóval szerelt gép (2.), mint a DOS-os, kisebb diszkkel(3.)?
Egyéb paramétereikben -látszólag- egyformák.ui: a két i7-est (egyeőre úgy tűnik) nem szeretném megvenni, puszta kíváncsiságból kérdezem.
-
dellkereső
csendes tag
Bocs, most ugrott be, hogy tényleg beszéltem veletek telefonon, amikor rákérdeztem, hogy ez (?) a gép miért annyi, amennyi. De arra egyáltalán nem emlékszem, hogy félretett példány szóbakerült volna...
Csak arra, hogy félórával később a gép eltűnt az árjegyzékből.mentségemre: akkor még bőven keresgélő üzemmódban működtem, most meg már venni akartam és akkor koppantam sorra, minden boltban...
-
dellkereső
csendes tag
Azt hiszem, keversz valakivel, bár már bennem is összefolyik, hogy kivel, mikor, mit...
Az egyik üzletben személyesen jártam, a másikkal meg kizárólag e-mailben próbálkoztam. Utóbbiból három különböző emberkével beszéltem. Nekem egyik helyen sem említettek foglalt darabot. Főként bből gondolom, hogy valakivel keverhetsz. A pár napon belül érkező újabb adagra sem emlékszem (hacsak nem laptopszalon és személyesen említve, ott a végefelé kicsit elvesztettem a fonalat)
Gépek paraméterei: a többi kereskedőnél stimmeltek a paraméterek. Egy helyen írták rosszul a felbontást és tettek mellé rossz képet. Ezt jeleztem, a felbontást két nappal később végül javították, de tegnap este még mindig egy 17"-es fotó virított az adatlapon. :-)
-----
(bocs, majd privátban részletezem, amit itt kihagytam, de ezt most félbe kell hagynom - nem kizárt, hogy fentebb írtam pár hülyeséget, de lehet, hogy később nem járok erre azért próbáltam most még frissiben válaszolni) -
Chaser
legenda
Egy szintetikus teszt. Te használtál már sandy bridge-t? C2C gyorsabb mint a core i, ez van. Alkalmazástól is függ mennyivel. 10-15% előnye van kb, extrém esetben talán 20. És kevesebbet fogyaszt. A 35W max TDP, magyarul annyit tesz, ezt a határt biztos nem fogja átlépni, ettől függetlenül valóságban lehet csak 20W-ot kér. Ha kicsit belegondolsz, rengeteg procinak ez a TDP-je, pedig az egyik modell éppen átlépi a 2GHz-et, a másik meg 3-at súrolja. /pl i3 330m 2.13Ghz és i5 580m 2.66Ghz-3.33Ghz mind2 35W max TDP, érdekes lenne ha ugyanannyit fogyasztanának/ Ez egy gyűjtőérték, nem az adott processzor tényleges és valós fogyasztását adja meg.
Az i3 390 még szép hogy gyorsabb mint a 2350, csekély 600mhz órajel előnnyelC2C tesztelünk, nem máshogy. Egy 2.6Ghz-es sandy van ott tudásban mint az i3 390 kb.
Kisebb fogyasztásra olyan egyértelmű bizonyítékok vannak, hogy a szemed veri ki. Szted mitől nagyobb a sandys gépek üzemideje? Nem, nem az akukat duplázták meg, kevesebbet eszik az egyik legmeghatározóbb komponens, a cpu. Asztali verziónál is számottevő a különbség fogyasztásban.
A nagyobb ramkezelés, a fejlettebb HDMI csak hab a tortán.
És ebben az egészben az a szomorú, hogy gondolom boltosként ezt a - már meg ne haragudj de - marhaságot előadod. Tessen utánaolvasni egy kicsit a témának only read helyett. -
GLOCK34
aktív tag
Igaz,igaz!
Az enyém 2630qm 2/2,9 turbóval de így felhasználói szinten nem igazán érzem (éreztem)a sebesség különbséget,viszont röviden: nincs izzadságszaga. Az első generációs másabb volt,nehézkesebb,és még 4 hónap után ki is lehelte a lelkét. A második még bírja 7 hónapja-azt mondja az új gazdája.A teszteredményekkel nem szállok vitába,biztos úgy van. -
Chaser
legenda
Ez érdekes lenne
"Arrandale Core i3 without Turbo Boost. In synthetic benchmarks, the performance is about on par with the faster clocked Core i3-390M (2.5 GHz)" Ennek meg se füle se farka.
GLOCK34: Amilyen "könnyen" hozzáférhető el tudom képzelni hogy valahogy kiugrott, de a szervizes úgyis megmondja.
-
Kobe
veterán
öröm eddig kevés volt benne mert egész nap dolgoztam és nem értem rá bütykölni vele de ahogy sejtettem a partícionálás és a hülye recovery partició miatt nem úsztam meg a teljes reinstallt
bár sztem ez inkább win7 x64 kompatibilitási hiba h egyik 3rd party particionalo sem akart mukodni igy egyszerubb volt ujrahuznikulon jo pont a dellnek h adott dvdt - a beigert home premium helyett professional volt telepitve es az erkezett a lemezen is
-
Tucz
csendes tag
Szia,
köszönöm, pont ma beszéltem valakivel az üzletből, de ő azt mondta, hogy ezekből nem rendelnek, és nem is lesz bemutató darab, így ott se tudom megnézni. Egy másik Latitude-ot említett (tán 5410), hogy holnap kerül az üzletbe, azt megnézhetem, de hát az ugye más.
Ennek ellenére, ha mégis lenne, vagy van rá befolyásod, hogy legyen, akkor megköszönöm a visszajelzést.
Üdv -
premete
veterán
Nincs egy hónapja, hogy egy 2 éves, e4300-asomban a táp meghalt; még egy év garancia van rajta, a készüléket az ebayen vettem az UK-ból. Felhívtam a Dell Supportot, és másnap délután hozta a futár az új tápot, a support kérte, hogy a régit dobjam ki. Ennyi.
Amikor az e6410-esem garanciáját honosítottam, megkérdeztem, hogy a kinti garanciából a honosításkor mi veszik el: közölték, hogy a véletlen töréskár itthon nem érvényes, az csak direkt Dell országokban van, de az akkura a 3 évre kiterjesztett garancia már igen, és a hdd csere esetén a régi is nálam marad, itt a kép a garanciáról.A másik, a világgarancia: ismerősöm az USA-ból hozott egy xps m1330-ast, nem volt honosítva, elromlom a tapipad, másnap kicserélte neki garanciában a Humansoft a tapipadot, és mivel már csak 2 hét volt vissza a gariból, a biztonság kedvéért új alaplapot is kapott bele, persze, ezt is a Dell Support intézte, mert a bejelentés másnapján reggel itt volt Pesten a reptéren az alaplap és a tapipad is, és a szervizdíjat is a Dell fizette ki a Humansoftnak, a srácnak egy fillérjébe sem került.
A Dell.us oldalán ott van, országokra lebontva a telefonszám, hol, kit kell hívni, meghibásodás esetén, ez szerintem világgarancia; a honosítás értelme főleg az, hogy vannak olyan garanciaformák, amelyek indirekt Dell országokban nem elérhetőek, például RTD sincs nálunk (este elviszik, reggel hozzák megjavítva)
Arról nem is beszélve, hogy például akku probléma esetén, a Dell Support a garancia lejárta után még max. 3 hónapig ad új akkut ingyen; az természetesen előttem is nyilvánvaló, hogy azért futár hozta a tápot, mert így a szervizdíjat megspórolták, azt pedig az elmondásom alapján megállapították, hogy a táp a hunyó egyértelműen (van dokkolóm és 2 másik gyári tápom is).
Az, hogy nálunk olyan garanciával adják el a Dell notebookokat (jellemzően a kommerszeket), ami csak egy céghez, és csak itthon érvényes, szerintem azért van, mert a kereskedő így veszi meg, olcsóbban. Ugye, ebben az esetben nincs világgarancia, de ezt a kereskedők "elfelejtik" közölni a vevővel, ők pedig mérgelődnek, ha mondjuk Svédországból haza kell küldeni a cuccot javításra.
Arról nem is beszélve, hogy ekkor rögtön a "magyarosch" ügyintézés lép életbe, keresik a kibúvókat, eláztattad, leejtetted, túláramot adtál neki, rossz szoftvert tettél rá, stb, azt hiszem mindenki találkozott már ilyen figurákkal. -
SzaboZE
addikt
Légyszíves ne terjessz butaságokat, nézz utána annak amit árusítasz. Marhára nem mindegy, hogy egy tápot külön veszel vagy a géppel együtt. A géppel együtt vásárolt tápra a gép garanciája vonatkozik, többször nem írom le. Ez a másik blődség, hogy fizetni kell a szervíz munkadíjat. A franciaországból behozott 6410-re olyan szépen jött be az alkatrész, ahogy kell. Honosíttatni kell a gépet, ennyi a titka. Ez egy ingyenes eljárás. A másik dolog az, hogy én naponta járok ki innen-onnan vásárolt külföldi gépekhez és érdekes módon nem kell szervízdíjat fizetniük... Szerinted melyikünk tapasztalata mérvadó?
-
McLaca
őstag
És ez miben jobb a fentinél? A kijelző gyengébb, a vinyó kéttányéros (2×160 - lassabb, mint az 1×250, akkor is, ha a 250-es külső rackben lesz, de eSata rackben!, és még a 250 is felesleges számomra), így melegebb és zajosabb, a Wifi 2 csatornás (a 6300 háromcsatornás, ahogy a routerem is), és van benne egy számomra tök felesleges op' rendszer és smartcard olvasó, az ujjlenyomat olvasóról nem is beszélve.
A szándékot díjazom és köszönöm a fáradozást, de az általam összerakatott egyéni konfig nekem továbbra is megfelelőbb.
Üdv!
-
premete
veterán
Nem tévedés, most ment tönkre a táp a kétéves laptopomnál, felhívtam a Dell Supportot, és másnap hozta a futár az új tápot, és kérték, hogy a rosszat dobjam ki (alap NBD 3 éves garival). Ja, és a másik laptopomban az akkura is 3 év a garancia, tehát akkunál is lehet 3 év garival rendelni a latitude-okat.
-
spiercell
aktív tag
Éreztem, hogy ezt mondod. De elárulom h a múltkor meg csak fekete és piros volt 169k-ért. Ja, és akkor is ott volt az a 182 ezres fekete, szinte ugyanazzal a kiszereléssel csak más szériaszámmal. Ráadásul nekem is n5010-em van, amit a megvétel napján, reggel rendeltek a chs-től. Nem hiszem h be lenne ragadva náluk bármi is. Figyelni fogom, hátha lesz megint fekete. Fogalmam sincs, h miért próbálsz hülyének nézni.
-
Kobe
veterán
az fasza.... akkor tán vágod, hogy ha e-mailben kértem árajánlatot egy konfigra a bolttól, miért nem kaptam rá 5 nap alatt sem választ?
illetve miért nem tudtak személyesen sem ajánlatot mondani ugyanarra a konfigra, ha már az 502X hetek óta van, mert hogy arra kértem volna...
-
Kobe
veterán
-
Chaser
legenda
Sry ezt nem tudtam.
nightshadow :
Inspiron N5010
- Intel Pentium Dual-Core P6200 2,13Ghz
- 2GB
- Intel GMA X4500
Ez a legerősebb. Core i3 HT nélkül. A vga pedig intel HD, a 4500-ös elírás. A hd4250 valamivel erősebb 3D-ben, az amd cpu viszont gyengébb és többet is fogyaszt.szerk: DeckardCain: Ennyiért jó. 1080p-re is alkalmas, kicsit melegedősebb a P6-os intel gépeknél.
-
Talma
tag
Kemény.
Elnézést akkor. Nem gondoltam volna, hogy a fél világot megkerüli egy hibabejelentés, és egy cserealkatrész. Már azon is elképedtem, amikor haverom Asus (vagy Acer, nem vagyok benne biztos) notebookját Csehországba postázták javításra (neki meg elkeverték az akkumulátorát, ez a történet is megérne egy misét
)
-
FehérHolló
veterán
Ismerek olyan márkaboltot BP-en, aminek ott virít az elején a Dell logó, hátul van a márkaszerviz, és számla nélkül szóba sem állnak veled, amikor helyszíni garanciás gépet viszel be.
Veled meg lenne pár szavam a közeljövőben, csak még eléggé bizonytalan vagyok. :-)
premete: Tudomásom szerint Dellnél nem kell honosítani garanciát.
-
-
-
Chaser
legenda
Nem az iponban venném, de viszonyításnak jó. Kár hogy pestiek vagytok
legalábbis nekem. Mit tudsz mondani a gépről? A HD kijelző is rgb ledes vagy fehér és csak a fHD rgb? Most kaptam egy privit, állítólag a legkisebb modellben amit linkeltél is nincs bill. háttérvilágítás, igaz lenne? Alu az egész gép? Jah és 8-9 cellás aku ugyan mennyi bele? NBD gar ha jól olvastam? Egyelőre csak ennyi
-
Erzsébeti
tag
köszi
Éppen most nézek körül a DELL honlapon driver ügyben.
De pl. megtaláltam az intel wireless display connection manager nevűt ami kimondottan ehhez a géphez készült (meg még vagy 5 öt, ami ehhez a géphez is jó), de egyik sem hajlandó települni..
lehozza a dell pici méretű letöltéskezelőjét, de amikor elindítom akkor mindegyik drivernél kiírja, hogy coki, nem települök...A fenébe már
-
Che Guevara
csendes tag
Nekem is Studio XPS-em van, nagyon jó gép és eladó! Akit érdekel, megtalálhatja a hirdetések között.
Üdv,
-
mylist
csendes tag
Üdv Polip!
Azért írok ide mert a Laptopkalauz-on nem láttam olyan forumot ahová fordulhatok:
Sorry
De kérlek áruld el hol lehet letölteni DELL 500-höz audio drivert, mert most a gép is némaEgyébként néhány boltban ezt a gépet Inspiron családhoz rakták, meg 1515 rokona...
mások meg Vostro...
A vásárlók szívnak
Driverek meg sehol.Köszi
-
mylist
csendes tag
Köszi a segítséget.
Nem a Laptop.hu-nél vették csak azért linkeltem be, hogy lássák miről van szó
Az általad megadott [L:%20http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=us&l=en&s=gen&ServiceTag=G3FMV3J&SystemID=VOS_N_500&os=WW1&osl=EN][link][/L]
nem találtam audio drivert
marad még néhány ? az eszközök között
IDT HIGHT DEFINITION AUDIO CODEC
SM BUSZVEZÉRLŐ
kérlek ha tudsz, segítsKöszi
-
minas
aktív tag
Én kicsit régimódi vagyok. Ami a külsőt illeti, nekem jobban tetszenek a robosztusabb (bumfordibb) gépek. És a matt kijelző!! Idegroham kerülget, hogy eluralkodik ez a kijelző. Az nem baj, hogy ilyen is van, hiszen sokan nyilván ezt részesítik előnyben, de én speciel képtelen vagyok venni matt lcd-vel árban és konfigurációban nekem megfelelőt matt lcd-vel.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF F15FX506 Gaming laptop Rtx 3060 i511400 alaplappal bontás
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged