- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekegsm
őstag
Ez a leiras azert nem teljesen korrekt:
• BIOS – including ACPI and legacy video support
Ez csak nehany KByte
• PCI bus including bridges etc.
Ez meg kevesebb
• PCI Express support will reserve at least 256MB, up to 768MB depending on graphics card installed memory
A limit fennall PCI express nelkuli gepeknel is.... Persze, ez is vesz le, de mi van, ha nincs is.
Alapbol a 32 bites rendszereknel azzal kell szamolni, hogy minden 8. bit paritas. En legalabbis ugy tudom, hogy ezert van, hogy a 4GB egynyolcada nem lathato.
Ez egyebkent a 32bites szerverrendszereknel is letezik, de ott van page-remapping, ami igazabol a felhasznalo fele nagyobb memoriat mutat, de csak atrendezget. Lassit picit, de a memoriaigenyes alkalmazasoknal inkabb tobb legyen a memoria, mint gyors. -
kekegsm
őstag
Oksi, csak a modem szimplan altalaban a sima betarcsazos modemet jelenti, az adsl modem meg az adsl modemet. Mindegy, mar ertjuk egymast.
Hat szerintem csak a windows internetmegosztas funkcioja segithet, vagy ha vesztek egy ADSL/WIFI routert. vagy uj modemet. De itt is ezt talaltam:[link]
-
kekegsm
őstag
USB-s modem? Marmint betarcsazos fajta modem? Ha igen, azt miert kotod ra a wifi routerre? Vagy hogy egyszerre tudjon mindketto mukodni? Ahhoz csak egy ketportos ADSL zajszuro kell (mar ha ADSL az interneted) (majdnem azt irtam marha, de javitottam mar ha -ra. Ekezet nelkul konnyu felreerteni)
-
kekegsm
őstag
Jaj, nem kell ez a szegeny szerencsetlen szamitogepvasarlo duma. Anno az XP-vel is ugyanez volt, elotte a Win98 is, elotte a Win95-el. Mennyit olvastam akkor rola, hogy ez sosem fog elterjedni, mert nics aki megfizesse azt a boduletesen sok (es akkor meg baromi draga) memoriat. (1992ben 486DX2/66 procis gepembe a 4x1MB volt 60ezer forint.)
De ha meg visszamesz az idoben picit, amikor eloszor elkezdtek PC-t forgalmazni, mindenki rohogot rajta, hiszen 4-5x annyi volt, mint egy C64. Aztan valahogy megis elterjedt.
Es van otthon ismerosom, akik boltot/szakuzletet/szervizt csinalnak. Nem garazsceg, hanem rendes, beveteleik 80% cegek, halozatok, stb. De szerinte a maszek vasarlok ketharmada izomjatekgepet vesz, pont par napja beszelgettem vele, minden masodik vasarlo 4magos procit vesz, minimum 2GB memoriat (probalta nekem elsozni az 512-es modulokat), es brutalis videokartyat.Notebookoknal mas a helyzet, tudom, mert az emberek csak annyit latnak, hogy olcsobb a noti, es veszik, mert cool. Persze a hasznalhato noti draga. De azt mar nem nezik, hanem megveszik az elso 99.999Ft+epresnyaloka FuSi-t (amihez azert adnak Vistat, mert a hozza nem ertoknek csak ezzel a kulcsszoval lehet elsozni), aztan sipolnak utanna hogy szar. Ez a boltok hibaja, nem szabadna nekik 512-vel gepet eladni, hanem legalabb 1GB-vel, (de a boltok, ha tehetnek, meg a fele fenyerot is kisporolnak belole, hogy olcsobb legyen 2 forintal), meg a vevoke, akik nem neznek utanna, hogy mit vegyenek, jobbik esetben megkerdezik a Rozsika huganak kisfiat, mert o mar latott szamitogepet az altalanosban, es mar harmadikas, szoval biztos tudja. Nagyon ritka az, aki idejon, vagy mas szakemberhez megkerdezni, mit is kellene venni. Egyebkent a Vista ezerszer biztonsagosabb, mint az XP, (nem irom le miert, mert esetleg valami amator hacker beprobalkozna nalam, es hatha megis sikerul), de kerlek hidd el, tenyleg az, Sokkal gyorsabb az esetek 80%-ban (masolasnal szorakozik neha), tovabb birja akkurol, kevesbe porgeti a venti/kevesbe hangos, jatekok nagy reszenel gyorsabb volt nalam, nincs BSOD, vagyis meg nem lattam, szoval ugy mindosszesen nagyon bevalt. Es egyetlen dologbol kell sok, memoriabol, ami meg manapsag semmi penz (cegnel egy T40-es Thinkpadon is Vista van, ha jol emlekszem 1.4-es a proci, 20GB winyoval, Intel GMA900, es teljesen normalisan megy rajta. Fel kellett boviteni, most 1GB van benne, de nincs gondja.)
Szoval azok, akik megveszik a 70-80-100ezres gepet cerkaval (vennek meg nyomtatoval, ha mar ott a szamitogep, ne ceruzazzanak), meg Celeron processzorral, meg Vistaval, azok aldozzanak meg ra 5ezer Ft-t, amiert bar nemcsak 512, hanem 1GB memoriat kapnak. Vagy aldozzanak 3000-et egy masik 512re. De 10.000ert mar a 2GB DDR2 667MHz SODIMM is befigyel
-
törölt tag
hát, ha megveszel egy legalább 100+ ezerbe kerülő laptopot, akkor nem hinném, hogy az a plusz 512MB memória lenne a világ, ami a gép árának 1-2%-át teszi ki nagyjából.
azt meg tessék már elfelejteni, hogy a Celeronok teljesítményben szarok. ez egy ideje nem igaz már. laptopban az a nagy hátrányuk, hogy nincs Speedstep bennük, de ezen kívül nem olyan drámaian kisebb a teljesítményük, mint régebben.
vistára meg egy P-M is bőven elég a GMA900-as kártyával, a manapság forgalmazott Celeronok meg ezt már tudják, ráadásul jobb vga-val is vannak ellátva (GMA950, X3100)... -
kekegsm
őstag
-
kekegsm
őstag
Bocs, de egy atlagfelhasznalonak mukodik. millio egy ember hasznalja nap mint nap, internet, office, filmet nez, stb. Siman csak fel lett telepitve. Es aki nem ert hozza, annak minden oprendszer mukodese problemat okoz. Egyebkent sokkal konnyebben megtanuljak a laikusok, mint az XP-t.
Most az, hogy te tuningolni akarod, gyorsabbat akarsz belole faragni, az mar nem az egyszeru felhasznalas kategoria.
-
sulu1701
aktív tag
Hi
Köszi válaszodat de nekem is ez volt az első gondolatom hogy keresek firmwaret de a support oldalon 3 db íróhoz van de egyik sem a NEC hez, még a gugli sem ad ki semmi használhatót. Ha egy másik írónak a firmware ját telepítem föl akkor mi baj lehet vagy van értelme annak?
-
McLaca
őstag
Ha ilyen van ráírva, akkor az a világ bármely konnektorába bedugható - megfelelő végű madzaggal.
Üdv!
-
frizso
senior tag
Szia gollum!
Én is azt hittem, hogy ez így van, de nem. A világgarancia az nem világgaranciaMilyen hülye dolog ez
Beszéltem a HRP-vel, akik mellesleg nagyon segítőkészek voltak
Elmondták, hogy az a gari csak a világ bizonyos részére jó (amerika, európa...) át kell hozni a garit az adott régióba, ezt neten keresztül meg lehet tenni, pár nyomtatvány kitöltésével. Ezután kapsz egy visszaigazolást (természetesen az eredeti garipapír is kell) amivel be kell menni a HRP-hez ahol átnézik a géped, hogy megfelel-e a gyári konfigurációnak és ha minden rendben van, akkor átvállalják a garanciát!!!
Az óradíjról meg annyit, hogy 9k+áfa
Ez kicsit mellbevágó főleg, hogy a notikat nem szerelik meg egy óra alattAzt is megkérdeztem, lehet e a külföldi notikra itthon garit bővíteni. A válasz igen lehet, két garancia létezik:
-alkatrész, ez két évre 19+áfa (kb), de itt a szervízdíj az egyén költsége
-teljeskörű, ez két évre 29+áfa (kb), itt mindent a szervíz áll
Lehet garanciát venni olyan Dell notira is amin már lejárt a gari!!!!
A bökkenő az, hogy az új garanciát, az eredetileg lejárt garitól kell megvenni. Azaz, ha valakinek lejárt a garija 2006.10.11-én az is vehet rá + 2 évet, de csak 2008.10.11-ig lesz garancia a gépén!Gondoltam ezt megosztom mindenkivel
-
amol
addikt
Esetlegesen nem olvastam, hanem mint írtam, speciel telefonon beszéltem a HRP-vel és ott mondták el mi a helyzet. De ez hónapokkal ezelőtt volt.
Emellett többen megerősítették itt is akkor.
Ha azóta van változás akkor hurrá, de nem kell ezért nekem esni. És igen, kérlek írd le halálpontosan mert többen szeretnének hozni kintről gépet és eddig nem volt tiszta. Ha megtennéd hogy rákérdezel Svájcra is, külön hálás lennék.thx.
-
amol
addikt
Ha a dell homlapján bővíted, (ez a legegyszerűbb.), ugyanúgy igénybe veheted Magyarországon, csak fizetni kell azt a sokszor említett óradíjat, ha "neaggyisten" valami baja lenne.
Magyarul itthon sehogy nem lehet bővíteni. Az amerikai garanciát lehet esetlegesen kibővíteni, de ez még igazolásra vár. Emellett a garanciát át kell mozgatni ha tengerentúlon vagy egyáltalán, eu-n kívül vásárolod mert nálunk különben egyáltalán nem érvényes a Dell világgaranciája.Tehát: ha USA-ban veszel dell notit és továbbiakat nem lépsz, akkor semmilyen garancia nincs rá. Forrás: HRP.
Csak óvatosan. -
atosz
őstag
Hmmm, most nézem a Dell honlapot és ez van fent:
Elsődleges 4 cellás/32 WHr
Elsődleges 6 cellás/56 WHr
Elsődleges 9 cellás/85 WHr 90 wattos tápegységgel
Másodlagos 6 cellás/48 WHr „intelligens” lítiumion akkumulátoramol: 1.8-as - szerintem sajna. Drága és nem túl nagyok, no meg kicsit lassúak, persze ez valóban nem jön elő sok esetben. Az SSD baromi drága sajna és asszem max 32GB-os lehet.
-
-
McLaca
őstag
Jóideje sehol sem vásároltam, tehát én jártam a legjobban (megmaradt a pénzem).
Egyébként egy apró félreértés történt, ugyanis én sima DDR-ben gondolkodtam, és nem DDR2-ben, mivel az én notimba (már elég régi szegényke, 2,5 éves) még az kell. Az meg ugye drágább, mint a DDR2 - érthető okokból.Üdv!
-
Palika71
őstag
Köszi a gyors választ, és polip-nak is!
Jeleztem a HUMANsoft-nak a problémát, és ők továbbították a szervíznek.
Van úgy, hogy leteszem az asztalra, és nem "löttyen" a helyére az aksi. Ilyenkor billeg a noti az asztalon!
Lehet, hogy konstrukciós hiba, de akkor ezt szörnyen benézték.
Minden más szempontból felülmulja azt a szintet a gép, mint amire számítottam. -
törölt tag
én kénytelen vagyok kamerázni, mivel kb 8000km-re vagyok a családomtól, és időnként jól esik látni őket.
az új Inspiron 1420 csak 2,4kg. a D630 2,1kg, de ha hozzáveszem a dokkolót, meg a kamerát, meg az egyéb cuccokat, amivel ki kell egészítsem, akkor már ez lesz a nehezebb.
még játszok rajta olyan dolgokat, mint Fifa07, Neverwinter 2, Need for Speed (mondjuk ez nem érv, ez a Latitudon is megy midnen további nélkül, és az Inspironon is menne).
valamint nincs 2 éves kisfiam (se lányom), és mire lesz, addigra már 1 centi vastag laptopok lesznek, 100szor ekkora teljesítménnyel
és biciklivel is kimerészkedek a forgalomba, pedig itt ha valamin, akkor azon (meg gyalog) nagyon meg lehet halni adott esetben...de optimistán kell hozzállni az élethez, különben semmit nem ér
-
törölt tag
most megtapogattam megint a fedlapot, és valóban nem műanyag, de ez eddig egyáltalán nem tűnt fel
persze belül mindene műanyag. ami mondjuk nem baj, nem szeretem ha a kezemnek adja át a hőt (hideget, vagy meleget) egy eszköz.
egyébként hozzáteszem, hogy nagyon boldog vagyok ezzel a géppel, de valószínű hogyha most kéne választani, akkor inkább Inspiront választanék. az a helyzet, hogy ha beleveszed a dokkolót, meg a kamerát, akkor már elveszti a méretbeli és súlybeli előnyét a konzumerrel szemben
meg én nézek rajta filmet (semmivel nem látszik jobban amúgy fényben az antiglare, mint a fényes), játszok is rajta, és nem árt, ha van hangja ezekhez (mondjuk amikor viszem magammal, akkor nem tudok hangfalat is vinni, bár végülis fülhallgató is megoldás).
amúgy meg leejteni még a telefonomat sem szívesen ejtem, pedig az közel sem képvisel akkora értéket. de ez olyan dolog, hogy azért veszel Hummert, mert hátha szembejön egy betonfal... -
emill
tag
Először is kösz a választ, valóban NTSC-re volt beállítva és miután átállítottam PAL-ra színes lett (bár azt továbbra sem tudom mi a különbség a különböző PAL-D, PAL-N, stb. között).
Másodszor jogos, mást is érdekelhet, ezért a másodikra a válasz (NTSC/PAL) olvasható, az elsőre (hogy miért is nem jelent meg a TV-n a kép) a választ nem igazán tudom... Vagy én voltam figyelmetlen, vagy az újraindítás segített neki, de az FN+F8-nál nem volt/nem vettem észre, hogy választani lehet a különböző megjelenítések között (csak notebook/csak TV/mindkettő), csak olyasmit láttam, hogy ''external monitor is OFF''. A ''beállítások/megjelenítés''-nél próbálkoztam a 2-es monitort jobb kattal csatlakoztatni (mert ezt írták egy külföldi oldalon) de ez sehogy sem sikerült, ezért azt hittem, hogy valami nem stimmel.
Tehát röviden Fn+F8 és utána ha FF akkor a videokártya menüjében lehet állítani a PAL/NTSC között. -
bwoay
nagyúr
thx, én nem tudtam volna segíteni neki.
ami a winyót illeti: mindenképpen a rackkel együtt rendelném,
pontosan arra gondoltam, amit te is írtál, a korábbi winyó jó lesz külsőnek.
de én sem állok fényesen anyagilag, nem sok esélyét látom,
hogy ezt még kiszorítsam magamból ebben a hónapban.
mondjuk kétlem, hogy a csókának valóban csak egy darab lenne belőle,
mint azt írja. mindegy, nekem ez nem létszükséglet, jó lett volna,
de viszonylag könnyen le tudok mondani róla.
a rezgést azért kérdeztem,
mert járt nálam egy 60 GB-os (4200-es) winyóval szerelt Dell,
az a sajátoméhoz képest érezhetően jobban vibrált.
nyilván nem rázkódott be tőle a gép, de a palmresten érezni lehetett,
az enyémről meg ezt nem lehet elmondani. -
bwoay
nagyúr
muhháháhá, ez valami bagatell ár,
ennyiért az sem érdekelne, ha tojást lehetne sütni rajta
bár nem nekem szántad a linket, hadd köszönjem meg én is.
kérdés: mennyire van hangja,
illetve mennyire rezeg? érezhetően vibrál tőle a gép?
az enyémben Toshiba van most, 40-es,
azt örömmel lecserélném egy ilyenre
(bár igazság szerint ezen is a filmek foglalják a helyet) -
kokkolino
csendes tag
Ezt a garis határolásokat nem is tudtam, de logikus.
Én vásárláskor toltam fel a memoriákat, így ők cserélték ki. Szted ki foglalkozott a csvarokkal?! Ha szervizeléskor csak annyit mondok, hogy amikor vettem, akkor valami gond miatt kivették a vinyót, senki nem látja hogy kinek a csavarhúzója nyomát látják ott. De ne kerüljön sor rá!
Nekem a mostani vinyó is elég lenne, csak esz a fene, hogy mit produkál egy 7200 rpm cuccal. Az már mégiscsak az asztalik sebessége!Mert ugyebár a többi paraméter símán versenyképes, csak ez nem. Inkább megoldom valahogy a hőtermelését.
Köszi a hsz-t!
Üdv. -
kokkolino
csendes tag
Tőlük vegyem?! Boldogan, ha adnának! Egy nyavalyás 100 Gb SATA-t nem tudtak eddig beszerezni, ami 7200 rpm!
Így kintről próbálnám beszerezni. Az álom a 200 Gb, de a 160 is megteszi. Nekem csak az jelentett agyalást, hogy az alaplap mit szól majd hozzá. De nekem is logikus, hogy elfogadja. Könnyű cserélni egyébként. Két csavar jobb oldalt, és már jön is ki a fiók.
-
Palika71
őstag
Úgy tudtam, hogy a quadro széria az NV-nál a profi felhasználásra van kihegyezve, de MOD-dolással kilehet ''csalni'' belőle a benne szunnyadó játékost. Itt látható: [link], hogy egy quadra 140, MOD-dolás hatására, közel 3x annyit nyomott a 3DMark05-ben, már ha a bemutató hiteles.
Ha Te vágod a témát, akkor irtó hálás lennék, ha akár privátba, felvilágosítanál a különbségről. -
Quent1n
senior tag
Igen, kerestem de aztán letettem rola mert sikerült a Vistat rendes müködésre birnom. Amugy meg javaslom aki tleg legális oprendszert akar, az azért ovatosan kezelje ezeket a hüdeolcso xpket vistakat akár itt a ph-n akár máshol. A legtöbbet nem használhatod legálisan mert vagy a matriva nincs meg vagy már aktiválta és oem a cucc, stb stb. Sok esetben a számla sincs meg. Szoval én inkább letettem erről. Nekem full legális cucc kell nem ilyen félig-legális ugyh ha xp kel megveszem boltba az a tuti. Megnéztem a Vaterás Vistat. Boltba 154 rugo ö meg oem árban dupla változatot ad harmad annyiért.. Persze mindent megemlit, h mien szupi, de kiváncsi vok ha rákérdeznék, számla van e, mit mondana. Lehet h full rendben van tleg, de azért egy kis előitélettel kezelem az ilyen bomba ajánlatokat..
Egyik ph-s hirdetésben megkérdem h milyen az xpje dobozos vagy oem. Erre visszakérdeznek, h mi az az oem.... no comment...
A videokarirol meg cucka elmondta amit tudni köll nem irom le mégegyszer. Az nvidia szereti kicsit tulmisztifikálni a quadro szériát, de a valoság azért kicsit más. -
cucka
addikt
Mint tudjuk, a quadro sorozatot grafikára, tervezésre, munkára tervezték, tehát ez egy profi VGA, nincs egy szinten egy 7300-zal, komolyabb hűtés, minőségi kivitelezés, stb, össze se lehet hasonlítania kettőt,... Dehát ennek Cucka kolléga a megmondhatója...
kicsit túlértékeled a helyzetet. a quadro nvs 110m valóban egy geforce go7300, az egyetlen különbség a két vga bios-ában rejlik, amúgy maga a hardver tudtommal ugyanaz. a kivitelezés/hűtés azért szokott jobb lenni, mert quadro-t nem raknak konzúmer gépekbe.
cad progikat nem használok, normál felhasználásnál viszont nagyon is össze lehet hasonlítani őket és az eredmény az, hogy egyformák.
(egyébként még mielőtt valaki beszólna, nem azért vettem quadro-s gépet mert kihasználnám az extráit vagy mert nagy az arcom, hanem mert ez volt kedvező áron használtan, és azért az a quadro mégiscsak jobb, mint a gma950, főleg hogy akksiről nem nagyon használom a gépet.) -
Quent1n
senior tag
Azért az a VGA nem olyan profi. Egy 7300 Geforce szintjén van kb. alulról.
Amugy nemtom de sztem a freedos nem elöny, legalábbis nálam nem számit annak. Egy 300k -s gépre már igazán dohatnának vmit szerintem.Ez egy tleg nagyon jo gép, elég jo áron, de az igényeinek még feleslegesebb mint a D520 2 giga rammal. Ebben az árkategoriában Best Buy szagu ez a D620, de azt ne felejtsük el h a store -ba ugyanez a gép Vista Business -el 335k ami azt nézve h egy business oem a boltba 40 rugo, nem is tünik olyan rossznak.
Amugy tleg vmi szubnoti lenne a legjobb választás, emberi áron.
[Szerkesztve] -
Quent1n
senior tag
Kösz a helpet! Most épp notirol irok, probálom a netet megcsinálni frankora meg mindent letesztelni. Aztán format, és Vista telepitövel (ha lehet) ujra partricionalom az egészet. 120gigas WD vinyo van benne. Ebből lesz 20-25 giga a winé plussz a jarulékos progiké (winamp, ms, firefox etc) ,lesz egy 60 gigas rész sajat személyes cuccaimnak, és lesz egy 40es rész, játékoknak meg haveroktol szerzett cuccoknak. Plussz tervezem még egy külsö vinyo beszerzését. Ezt a diagnostics dolgot meg mindjart megnézem.Amugy egy Linksys WRT54 GL routert vettem meg egy Dicota BaPac mission PB 15''4 es tatyot. Tatyo elég jo, belemegy a noti, 3-4 spirál füzet, 2 fél literes pia, táp, egér, szemüvegtok, egy két CD meg aproságok. Esetleg még 1-2 kisebb szenyo is. Igaz kicsit feszül szegénykém, de ez van. Néztem 17'' es hez valo táskát is, de az nyomaszotan nagynak tünt. nem turatáskát akartam. Routerrel meg még nagyon ismerkedem, nem vok otthon igazán ilyen dolgokban. Remélem amire kell azt végrehajta. Akksirol annyit, h kb 13:10 ota megy a gép és még 1 ora 8 percet ir ki. Ha jol számolom ez 3 ora körül van ami sztem nem rossz, de nekem legalábbi elég. Energiaséma: takarékos, de ez elég arra h itt irogassak meg szenvedjek a wifivel.
na majd késöbb irok még, illetve lesz majd egy logout -os táska meg noti teszt-szerüség sztem.
Kieg.: Amit linkeltél onnan lehuztamegy Vistas wifi drivert és lám a wifi is megy. Nem is kellett a router telepitöjével szorakoznom.
[Szerkesztve] -
Quent1n
senior tag
Korábban irtam, kicsit mindenre akartam ezt a notit, azért szerettem volna mindenképp rendes karival szereltet. Mivel nem tudtam mit visz valoban jol a 950es és mit nem, nem mertem belenyulni. Igy legalább egy két lan partira is elvihetem a gépet. Lehet h a következö notimban sima inteles lesz nemtom, még messze van az. Proci fronton bár valoban lassabb ez a C2D, picit viszont csak modernebb darab. De nekem igazábol ez nem nagyon számitott, csak 2magos legyen.
Majd holnap megnyüstölöm azt meglatjuk mit bir meg mit nem, illetve a fentebb emlitett kékhalál jelentkezik e még. Remélem nem, mert nincs kedvem utazgatni meginnt. Ráadásul a klinikák után lévö store -nál vettem a notit, ami nem vmi jo környék. Bejött a boltba mig bennt voltam 2 roma, h van vmi laptopjuk beleömlött a kávé meg ez a baja az a baja. Kanadábol hozták ott jol müködött meg minden. Hihetetlen mesével álltak elő. De alapbol elég sok lézengett az utcákon is. Hát finoman szolva is ideges voltam ezzel a delles dobozzal a kezembe...
Amugy köszi a véleményed, tom h nem kötözködni akarsz, csak leirtad amit gondoltál. Nincs ezzel semmi gond erre valok a forumok. Pontosabban erre is. Úgyéreztem számora ez a jó választás, a legkevesebb kompromisszummal. Aztán majd az idő eldönt mindent.
Amugy egy kérdésem lenne. Vistas drivereket hogy tom a Dellröl lehuzni? be kel regelnem? Vagy hagyjam ugy a cuccot ahogy van? Mert az eszközkezelöben 1db sarga felkiáltojel nem volt, bár a görgetösávok nem mennek vista alatt. Ha van vkinek vistas driverekkel tapaztalata meg telepitett már párat megoszthatná a tapasztalatait. Előre is kösz!
Amugy bocs h ilyen szarul irok csak már hulla vok. -
törölt tag
Egyik fórumon olvastam, hogy az ember vesz egy notebookot, azután másodjára vesz egy olyat, amilyet szeretett volna... IGAZ.
ezt eddig én is megerősíhetem!most készülök második gépet venni, remélem ez már még jobban passzol az elképzelésemhez.
a touchpadet gyorsgombbal lenne kényelmes kapcsolgatni, mert azért nem a legjobb mindig újraindjtgatni, amikor lehúzom az egeret, vagy visszadugomszoftverrel meg lehet oldani vajon, ha másképp nem?
amol: az a vinyó védelem én is úgy tudom, hogy van a Latitude szériában (sőt, elvileg a Vostroban is), bár nem tudom pontosan olyan-e, mint a TP-ek esetében
[Szerkesztve] -
Quent1n
senior tag
Ő nemtom én idáig ahány tesztet olvastam mindenhol azt irtak h 6 cellás akksival max. energiagazd. emllett. 2,5 - 3 orat kibir. Jatek mellett meg kb masfelet. Azért vettem ujonnan mert ez olyan elvi dolog nálam. 1. notim, 3év garral. Van ra lehetöség h megvegyem, igy belevágtam. Egyébként igy lesz az enyém 275 körül 2 giga rammal win xpvel antiglare kijelzövel, C2D procival, és X1400s karival. Ezekben a parameterekben jobb mint az általad linkelt noti. Ha számolunk.
- +1gb ram 13k
- antiglare kijelzö 5k
- C2D proci. hát ezt nem tom csak saccra mondjuk egy 10 - 15el csak többet ér mint a sima CD
- X1400 as szintén drágább. Legyen 10k +
- plussz a garibövités ami egy 20rugo tuti van + 2évre
- bilcsere ugye ahogy irtad 8k
Ha ezt igy összeadom akkor kb. 80 - 85 ezer forint plusszköltség plussz a szaladgálás kijelzöcsere után, na meg ugye munkadij is plusszba. Rambövités meginnt futkosás. Igy már nem éri meg nekem annyira. Nemsoká megyek is átvenni a gépet. Sztem ilyen árba ujonnan, jobb gép nemigen van. Vecsési vagyok tehát nincsenek a szomszédban a boltok. PL. notebookstore is 1ora utazás min.
Amire kell nekem az főként munka mondjuk olyan 70% ban (mm director, flash, dreamweaver, corel, ps) de szükségem van arra, hogy néha igenis kikapcsolodjak egy kis játékkal (CS:S, KOTOR stb.) ahol épp vagyok. Igy az X1400 -as kari elég jo kompromisszumnak tünik. Ahhoz képest h a gép müanyag, nem rossz, sztem ár/értékben is elég jo, mert 270ért ilyen felszereltséggel 3 év garival antiglare -es kijelzövel nemtok jobb notit. Az h nehéz az relativ dolog. Hátitatyoban lesz, meg azért nem vok egy olyan kis darab ember, szoval el birom majd. Ha meg gáz lesz, majd gyurok még karra meg hátra.
Lehet h majd a masodik notim üzleti célu lesz, akár egy latitude. Majd kiderül. 1. notinak egy olyat akartam ami kicsit mindenre jo. Akkuidö amugy nem hat meg annyira, mert a legtöbb helyen lesz 220. Ha meg nem akkor energiagazd. és csak kihuz 2-3 orat valoban. Vagy max veszek egy ilyen 9cellás akksit hozzá.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Magyar az űrben
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest