- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
dWan
tag
válasz
Chaser #63589 üzenetére
Dell saga az usanotebook-nál továbbra sem akar megoldódni.
Előzmény:
Járt nálam 2db 5590 mindkettő rossz felső touch gombokkal. 5490-et kezdtem el nézegetni, amikről kiderült, hogy ezeknél ez a gomb probléma nem jelentkezik - legalábbis azoknál amikről hallottam - ezért döntöttem, hogy ilyet veszek.Az újabb wtf pedig:
Ismét az usanotebook lett a befutó, jók voltak az áraik, plusz bővítésnél beszámítják az ssd-t. Leadtam a rendelést, de jelezték, hogy "be kell mennem" megnézni ezt a típust, hogy jó lesz-e, mivel már járt nálam pár gép így nem szívesen rendelnék be nekem "feleslegesen", kvázi kockázatcsökkentés. (ennek a modellnek egyébként jók voltak a gombjai).Kb a rendelés után egy héttel jutottam be hozzájuk, persze időközben a termék ára felment. Előző nap telefonon érdeklődtem, hogy ilyenkor mi van. Annyit mondtak hogy ez nem számít, hisz nekem le van foglalva a gép a nagykerben az akciós áron. Szval megnéztem, jó volt, mondtam hogy kérem a gépet. Másnapra ígérték, de jött este a válasz:
"sajnos nem tudjuk kiszolgálni a legutóbbi rendelésed, a nagykernél kifutott a foglalásunk az időlimitből, így a termék árát mi sem tudjuk tartani. ha mégis szeretném a laptopot akkor adjak le egy új megrendelést a honlapon és intézik."Tehát ebben a mailben kvázi elismerik hogy van a nagykerben termék, csak kb 30k-val drágábban.
Mit gondoltok?
-
Francia91
veterán
-
BeerBier
senior tag
válasz
Chaser #63760 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat,a billenytyűzettel akkor nem erőlködök..
Ram beszerzése folyamatban,viszont cpu ból mag a core2duo T9500 amit elvileg még elfogad..
Viszont az is csak 2,6 GHz-s a mostani 2,3 GHZ helyett...Gondolom nagy ugrás nem lenne,hiába ténylegesen kb 3-4 ezer forintból megúsznám.(plusz a szerelés,mert azt már nem merném magamtól cserélni) -
dWan
tag
válasz
Chaser #63655 üzenetére
Csak nem hagyott nyugodni a dolog, hiába a közel fél tucat Latitude amiről tudok hogy nem úgy kattog ahogy kéne, adtam még egy esélyt neki. Voltam ma a notebook.hu üzletében, volt kint egy 5490 és álomszépen működött a klikk. 2 irányt látok jelenleg, vagy veszek egy S szériás Vivobookot, vagy vadászok még heteket egy Latitude-re
5490 és 5590 között a kijelzőn és a numpadon kívül van bármi lényeges különbség? Kezdem elengedni ezt a 15"os gép kell, annyira kompakt volt a 5490-es, meggyőzött.
-
csaba1203
addikt
válasz
Chaser #63648 üzenetére
Használtan vettem Laptopszalonos gép és minden eredeti rajta.
A gyári akksim a múlt héten hullott el benne.
Most egy utángyártott muzsikál benne feleannyi volt csak és amennyit én akkuról használom bőven megteszi.
Ha mégis elhullana az alaplapom ki fogom cseréltetni mert nagyon megszerettem ezt a gépet. -
dWan
tag
válasz
Chaser #63643 üzenetére
Egyáltalán nem ismerem a használt piacot sajnos. Mit lenne érdemes néznem ott? Full hd kijelző nem elvárás, de az m.2 SSD és a trackpoint igen. Azért gyanítom h így kevés gép lenne "amivel keveset bukhatnék".
The DJ,
Jaja arról,meg a középsőröl. Esetleg ha garanciában javíttatod, érdekelne hogy megoldották e -
dWan
tag
válasz
Chaser #63596 üzenetére
még csak szervizben sem járt. 1napja van nálam de szintén szar. Rákérdeztem 3 szerviznél, szerintük ez nem normális, nem működhet így, cserélnék is a gombokat. A gond, hogy mivel ez a 2. gép nem biztos h megoldja az alkatrész csere, így viszont még buknám a csere lehetőségét is.
Az viszont érthetetlen, hogy miért ne cseréltethetném akár másodjára is. Több boltban is van, szval beszállítónál valszeg elérhető, de már drágábban. Olyan ez mintha lett volna 2 hibás gépük és ki akarták volna szórni...
-
dWan
tag
válasz
Chaser #63579 üzenetére
Nos, nálam van az új Latitude 5590 is. Tök ua. mint az első volt. A felső klikk alatti érzékelő továbbra is csak a billentyű közepénél és a bal szélénél reagál, jobbra nem. Hogy lehetne ezt kideríteni, hogy konstrukciós hiba-e vagy csak kijött egy hibás széria?
A középső gomb szintén problémás, erővel kell lenyomni, hogy érzékeljen, illetve h görgetni tudjak. Pedig eddig Dell-ben nem csalódtam, de ez übergáz.
-
bexinho23
őstag
válasz
Chaser #37107 üzenetére
Rendben, koszonom. 3 telszammal is talalkoztam azota, csak ezert kerdeztem, mert itt valoszinu paran megjartak mar ezeket a koroket. Most mar midnen tiszta, sajnos el kell juttatnom a gepet. Ami nem lesz egyszeru, de remélem postai kuldessel megoldhato, mert baratnom ott dolgozik, es el tudna rogton intezni. Igy nem kene felcammogni, es visszamenni erte. Eleg koltseges garanciaztatas lenne reszunkrol.
-
bexinho23
őstag
válasz
Chaser #37104 üzenetére
Az oldal szerint 2012 marciustol szamitja a garit, de ugye ez a gep a laptop.hu.rol 2013januar elejen lett vasarolva. Amikor kiszallitottak, indittottam volna, de ram hiba kovetkeezett. Nagy nehezen bevallaltak h visszaviszok sajat koltsegukre, es kicsereltek 2db 4 gb ramra a 8 gbot.
elvileg meg most os belefernek kerek 30 nap hijan, de ugye a garancialap es a szamla szerint 2015.januarig garis.
Amugy a laptop.hu nem vallal garanciat ra, mar elso nap a dellre akartak sozni, de mondtam, h azert elso percben be nem indulo notebookot had csereltessek mar ki naluk...
Amugy annak idejen azert vett naluk a dell laptopom, majd baratnomet is, mert nagyon dicsertek a szervizszolgaltatasat. Magyaran a samsung mobilszervizhez hasonlitottak. Tehat valami gond van, telefon, jona futar, es viszi majd hozza.
Amugy mi a magyar zold szama a dell szerviznek?
-
törölt tag
válasz
Chaser #35762 üzenetére
nevetséges
attól még hogy belépő nem kell egy rakás xarnak lennie, ami EGYÁLTALÁN NEM MŰKÖDIK. a belépő azt jelenti, hogy olcsóbb, lassabb, nincs benne akkora funkcionalitás, de nem azt hogy használhatatlan.
Nekem volt belépő HP gépem, 70ezerért, újonnan (!! az már elég belépő...) és minden működött rajta, semmi szívás nem volt vele... ez a mostani dellfos 150 volt, ehhez képest egy gagyi szemét. még a billentyűzet is ilyen 100ft-os csattogós vacak.(#35840) trassher: köszi a segítséget, sikerült, intel vga driver is kellett neki...
-
NoOne1976
őstag
válasz
Chaser #35827 üzenetére
Én is gondoltam a win frissítésre, de kevés a reményem. Mégpedig azért, mert a hiba az előző telepítés alatt jött elő, sok évnyi használat után. Akkor én is kapásból azt gondoltam, szemetes lett, egyből reinstall. Csakhogy hiába húztam újra, semmit nem oldott meg. Ja, az autoupdate nincs és nem is volt bekapcsolva.
Egy W7 kisérletre gondoltam, csak gyárilag az nem támogatott, mert a honalpon semmilyen drivert nemtalálok hozzá, így a W7 vagy felismeri a hardvereket, vagy nem.
Sajnos a környezetemben senki nincs, aki 2,5-es vinyót tudna kölcsön adni. Vagy USB-n rádugott vinyóra is tudok telepíteni? (Nem fogja bezavarni, hogy a gépben lévő HDD-n is van egy XP?)
-
NoOne1976
őstag
válasz
Chaser #35770 üzenetére
Chaser: "HD sentinel mit mond a vinyóra?"
Teljesítmény: 100%, Kondíció: 100%.
Azonban az adatok alatt azt látom, hogy "A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 60871 alkalommal."somasz: "Takarítás, újrapasztázás a procihűtőnél mikor volt? Nézd meg aida terheléstesztjénél, túlmelegszik-e"
Takarítás, újrapasztázás nem volt. Biztos, hogy ráférne, mert a ventillátor is zörög, mint amikor már kikopott és csapágyas. Az Aida-ban hol kell megnézni, hogy túlmelegszik-e?
-
arpeen2
senior tag
válasz
Chaser #35765 üzenetére
Az általad linkelt W7 driverrel (is) próbálkoztam, és NEM működik. Itt jegyzem meg, nem kezdő 16 éves Pistike vagyok, aki most lát először szgépet oszt csak bambul bele a világba, mert az alapján amiket írsz, érzésem szerint ezt feltételezed. Néhány 100 gép már a hátam mögött van az elmúlt 12-14 évből. Jahh és az ismerősöknek már évek óta "konzum" gépeket ajánlok és veszek, már amennyire konzum pl egy HP noti. Azokkal gyakorlatilag zérő szívás van és engem kb csak ez érdekel, ha más gépéről van szó, amennyiben nekem kell szervizelnem.
-
arpeen2
senior tag
válasz
Chaser #35762 üzenetére
"Ez egy inspiron, belépő. Belépők közt is belépő."
Ez egy fospempő, nem méltó a DELL névhez. Régen a belépő nem azt jelentette, hogy nem működik, hanem hogy lassú volt.
Jahh, meg hogy még itt tart a DELL 2014-ben, hogy kompatibilitási problémái vannak a laptopjaival ? Odab...sz
-
kellcucc
aktív tag
válasz
Chaser #35266 üzenetére
Igen, csak más sok gondolat van a fejemben. Mindjárt indulok a Teréz körútra (laptopszalon), megmutatom, rábólintanak hogy szar, megmondom hogy kérek újat. Csak az a szívás, hogy a honlapjukról már le is vették a full hd-s változatot, de gondolom megrendelésre fognak újat hozni. Még a csereidőn belül vagyok bőven, szóval inkább a szervizt kerülöm.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Chaser #35184 üzenetére
Köszönöm
Még egy kérdés, a drivereknél a Network alatt van olyan, hogy "Dell Wireless 1704 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0+HS Driver", és "Dell Wireless 1703/1705 WiFi + Bluetooth Driver" , ezek közül melyik tegyem, vagy mindkettő szükséges?
-
Carryboy
tag
válasz
Chaser #34966 üzenetére
Az az új infó, miután be vittem a gépet 5 napra rá rendelték meg az alkatrészt a laptopszalon. És ez a gép nem NBD garanciás hanem disztribútor garancia érvényes rá. A laptop adatlapján sehol nincs feltüntetve, hogy ez nem NBD garanciális csak a garanciális feltételek menüpontban.
A Getronics Magyarország Kft szervizeli a Dell-ket a Laptopszalonnak. -
Romeo619
senior tag
válasz
Chaser #34777 üzenetére
Processzor: Intel® Core™ i7-4500U (4M Cache, 1.8 - 3.0 GHz)
Memória: 8GB DDR3
Winchester: 1TB SATA HDD 5400RPM
Videókártya: AMD Radeon™ HD 8850M 2GB GDDR5 VideoRAMIgazából engem is ez a része fogott meg. Ez a VGA mennyire erős? Sajnos a laptop VGAkban nem vagyok jártás :S milyen szinten van ez egy HD7870hez képest?
-
kavarc
aktív tag
válasz
Chaser #34644 üzenetére
Szia!
Azt gondoltam, hogy egy Radeon HD 7670M és a 8730M alkalmas valamiféle játékra. Tényleg nem a vga faló játékokról lenne szó, csak átlagos játékok, átlagos grafikával. Azt mondod a fent nevezett mobil vga-k erre nem alkalmasak?
@somasz: használt Latitude van, de már elég használt
Most csak újban gondolkozom.
A 3521-ről mik a vélemények, tapasztalatok - azon kívül, hogy ez a legalsó kategória?
Egyéb más ötlet, ajánlás?
köszi! -
Tompie
őstag
-
Tompie
őstag
válasz
Chaser #34367 üzenetére
Köszönöm
Mert számomra a nagy dilemma, új 5537 vagy használt 15.6" latitude (itt csak olyat vennék amihez van min 2év NBD) használtnál az a bajom hogy ok hogy van gari de nem tudni hogy eddig mennyire "lestrapálva" vagy ha külsőre megfelelő akkor a többi nem számít a gar miatt? -
ratam23
aktív tag
válasz
Chaser #34322 üzenetére
Bocs, nem válasz akart lenni.
Sziasztok!
Vettem egy Dell inspiron 17 3737 notebookot, de sajnos a touchpadja néha "megőrül". Beragad aztán nagy nehezen mégis tudom húzni a kurzort, de aztán megint megáll. Néha nem is reagál. Aztán van h egy ideig jó, aztán megint nem. Valamikor görgetésre nagyít aztán a következő pillanatban jó. Nem hiszem h hardveres a probléma.Neten másnál is olvastam ilyen problémát de megoldást nem.Próbáltam már mindenféle drivert hozzá, win7el és 8al is. Egy idő után mindig előjön a probléma. Mi tévő legyek?
Minden segítő ötletet fogadnék, mert már napok mentek rá arra h megpróbáljam megcsinálni..
Köszi előre is!
-
Chaser
legenda
válasz
Chaser #34311 üzenetére
Persze nem i5-tel és 14"-os.
soldi3r: Én is erősen meggondolnám, talán egy 7537-et bevállalnék. Most ugyan nem 6xxx gépem van, de a 4310 is az az irányvonal, utána vált ketté a lati 5 és 6xxx-re. És ez még szögletes!
Nagyon baba lenne IPS-sel meg haswellel
nem is kellene másik gép egy darabig.
szerk: jah de, egy TP kellene
-
mghltm
addikt
-
eastsider
nagyúr
válasz
Chaser #34268 üzenetére
én a 6420-at is ilyen dokkon használom (intel VGA). ha nem kell a power akkor a dell "quiet" energiaprofilját használom. ilyenkor vagy full kussba van, vagy annyira minimumon pörög a venti, hogy nem igazán lehet hallani...
55 fokosak a cuccok (passzív)
nekem sokszor 24 órát megy a gép (éjjel seedel passzívba) -
Melanor
tag
válasz
Chaser #34259 üzenetére
Köszi a választ. Még 1 fontos infó. A gép napi 12 órát fog menni, nem ritkán 30 fok fölötti hőmérsékleten, többnyire dokkolón általában 2 monitorral. A hőmérséklet is csak azért fontos, hogy a d620 óta nem-e lett hajlamos elolvadni ez a típus. Mert ugye a d620 sem volt éppen hűvös fajta.
Ja, és kereslek majd optibay ügyben, az előző is nagyon bevállt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Hardcore café
- Lexus, Toyota topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged