- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maeg
tag
válasz
kekegsm #8939 üzenetére
Sziasztok megint
Arra tud valaki tippet adni, hogy automated installer verziót hogy szerzek vostro 1500 SATA driverből?Dell honlapon csak self extractor van, sok sys stb. file-al, de telepítő nincs. nyilvánvalóan floppyhoz, VISTÁn USBs dolgokhoz, CDhez való, de ezeket ugye csak telepítéskor lehet feltenni.
Van valami olyan, amit működő rendszerre is fel lehet pofozni? Vagy csak elsiklottam volna fölötte?
-
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
kekegsm #8460 üzenetére
Persze, de a legtöbb esetben a high-res textúrákkal együtt jönnek a rendkívül nagy számú poligonból felépített objektumok, effektek.
Természetesen vannak kivételek.
Félreértés ne essék, valóban szükség lehet rá, de hangos szavakkal feltüntetve, hogy akár 1GB Turbocache-el az tényleg nem más, mint parasztvakítás.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
kekegsm #8456 üzenetére
Akkor régen miért mindig a vita, hogy ehhez a kártyához felesleges 256MB VRAM, elég csak 128, vagy mondjuk a 8600GTS-nél, teljesen feleslegesek az 512-es változatok, egyszerűen nem lehet kihasználni ezzel a kártyával.
Továbbra is úgy gondolom, hogy a mobil gpu-knál, ahol van saját vram, a turbocache, meg a hypermemory nem más, mint mezei parasztvakítás.
-
törölt tag
válasz
kekegsm #8447 üzenetére
két okot tudok rá:
- mert ha mondjuk egy textura(csomag) 260 megás, akkor azt a vram nem tudja befogadni, ergó nem jelenik meg. viszont ha a ramból is szakít, kakor ugyan lassan, de mégis megjeleníthető (ezt hallottam csak, lehet, hoyg hülyeség)
- mert sokkal jobban eladható valami, amire 512 van írva, mint az, amire csak 256. -
1501N
tag
válasz
kekegsm #8304 üzenetére
SUSE Linux Enterprise Server 10
SUSE Linux Enterprise DesktopAz opensuse nekem se tetszik, de ez nem teljesen az...
-
1501N
tag
válasz
kekegsm #8249 üzenetére
Hello, van olyan linux aminek van supportja és a supportért fizetni is kell, kb 10-20 ezreket. Pl suse linux enterprise. És utána segítenek is telepítgetni. De más linuxok közösségi oldalain is segítenek csak ott a segítők nyilván a szabadidejüket verik el ami más tészta.
Volna két kérdésem:
Notebookokhoz akkukat hol lehet venni? Csak szervíz? Akku árakat akartam megnézni, de nemnagyon találok...
Másik: Memóriakártyaolvasós gép tud memóriakártyáról bootolni?
üdv. -
Neptunfű
tag
válasz
kekegsm #8261 üzenetére
SD kártya. Másban megy igen, próbáltunk egy 32 256 2024 megásakt. Felismeri hogy sd kártya van benne, aranyosan mutatja a vista az SD logót de sajnos nem olvassa....
Külföldi fórumokon is panaszkodtak erről D420as modellnél
Miután betettük, le akarta formázni, de nem ismerte fel a méretét és nem tudta. -
törölt tag
válasz
kekegsm #8249 üzenetére
elhiszem, de ha nem vállalnák fel, akkor egyáltalán nem lenne Linux ugye...
persze, jobb mint a semmi, de lehetne jobb is ennél még sokkal. persze, a legtöbb Linux nem amatőröknek való, de azért itt is vannak kivételek: egy openSuSe, vagy gOS már igencsak könnyen kezelhető, ráadásul az alapcsomag tele van pakolva minden jóval, ami kellhet. vannak benne bosszantó hibák, de ez legtöbbször a 3rd party szoftverírók hibája (például ma az istennek sem sikerült feltenni az APE támogatást a zenelejátszómba, mert a forráskódot tették csak ki netre, ahelyett, hoyg egy kész plugint csináltak volna. a fordító meg nem látta, hogy fel van telepítve a lejátszóprogram, így kilépett hibával), és alapvetően eddig (játékon kívül) mindenre tudtam használni, amire a Win-t.
és az a helyzet, hogy az átlagos emberek nagy része szintén ugyanúgy tudná használni: netezésre, zenehallgatásra, filmnzésre, office alkalmazásokra és hasonlókra tökéletesen jó lényegében bármelyik kiadás, főleg, hogy ezek szinte mind előre vannak telepítve... -
törölt tag
válasz
kekegsm #8247 üzenetére
Abból gondolom, hogy ez külön fel van tüntetve a rendelési infón, meg abból, hogy ott a csatlakozók alakja is más. (Abban valóban nem vagyok biztos, hogy 110V a hálózati fezs, de úgy rémlik nekem)
"Shipping Documents -> English Documentation with English/Irish Power Cord" -
törölt tag
válasz
kekegsm #8241 üzenetére
azért van némi különbség, hogy egy közösség ingyen és bérmentve csinálja ugyanazt, mint amit egy cég súlyos pénzekért.
az egyébként a hardvergyártók hibája, hogy nem hajlandóak driverekkel segíteni egy olyan rendszert, ami nem domináns a piacon (mivel igazából nem is a piac része, hiszen ingyenes).
igazából az a baj a windows-zal, hogy drága. és még ha meg is vetted, akkor is lényegében semmire nem használható, 3rd party programok nélkül jóformán semmit nem lehet vele csinálni. telepítés után még fél nap felpakolni azt a rengeteg programot, amittől után használható lesz (acrobat, flash, java, office, médialejátszók, képnézegetők, szerkesztők, stb). -
törölt tag
válasz
kekegsm #8234 üzenetére
szeretem az összeesküvéselméleteket
de amúgy is elég hihető, hogy egy akkora cég, mitn az m$, elég befolyással bír. ha nem is a "megtilt" a megfelelő szó rá, de az "erősen nem ajánlott" is hasonló jellegű dolog. azért az sem sokkal hihetőbb, hogy szegény céget sokat zaklatják, és ezért nem reklámozza. még ha egy supportos ilyet is mond. ha üzleti érdeke lenne, akkor reklámozná.amúgy nem tudom hol olvastam, de nem magamtól találtam ki. csak nem emlékszem már a forrásra.
én amúgy örülnék neki, ha nem ennyire windows-centrikus lenne a termékskála, mert akkor sokkal könnyebb lenne meghajtókat szerezni más rendszerek alá is...
-
McLaca
őstag
válasz
kekegsm #8213 üzenetére
Azt kell kideríteni, hogy tud-e a tv s-video jelet fogadni a SCART-on. Valószínűleg nem, 51 centin nem divat. Ebben az esetben az S-video csak FF képet ad (gondolom, a TV-n nincs S-video csatlakozó). Ilyenkor egy S-video - RCA átalakítóval lehet megoldani a dolgot (ami semmi mást nem csinál, mint összeköti a krominancia és luminancia jel vezetékeit, igényesebb kialakításban egy ellenállást is tesz közéjük), de ebben az esetben a kép nem lesz túl jó. Sötét és rossz dinamikájú lesz. Olyan tv-re érdemes kötni, amin van S-video bemenet.
Üdv!
-
rumos14
nagyúr
válasz
kekegsm #8200 üzenetére
én is 2005-ben raktam fel először és utoljára XP-t, reinstall nem volt, szóval egyetértek.
itt: találtam elvileg megoldást, nem kell sp-2: [link], utolsó előtti hsz. DE: csak A: meghajtóról (ami ugye nincs) lenne képes beolvasni a szükséged pót drivertmost tudsz jobbat mint hogy szerzek egy ilyen sp2-es xp-t?tételezzük fel hogy van egy eredeti XP install cd-m 2002-ből, sp-k előttről. ugyanúgy meg vagyok lőve mint eredeti cd nélkül.
-
medegy
csendes tag
válasz
kekegsm #8055 üzenetére
Üdv!
Hát ez aztán leírás a köbön!
Köszi a részletes gépbemutatást, jobb vót mint a Dell oldalakon található pármondatos szösszenetek
Mégjobban meggyőztél, hogy jól döntöttem a múlt héten amikor megrendeltem a saját Vostromat. /1700, 3Gb RAM, T9300, 250HDD-5400rpm, 256Mb GF/
Egy technikai kérdésem volna még ezzel kapcsolatban:
megoldható-e hogy a jelenlegi 5400rpm-es HDD mellé egy 7200-est is tegyek bele? /van hely 2-hdd-nek/ -
Cyrin
addikt
válasz
kekegsm #7959 üzenetére
A csomagolás nem volt új, mert használt cucc volt. És mivel a sarkára esett, utólag megnézve ez látszott is, de nem szakadt be, hanem csak meggyűrődött, így ez nem volt feltűnő átvételkor. Ez tény. Van aki rendszeresen bakelit lemezjátszót hozat velük, mindenféle probléma nélkül. Ez is tény. És hogy velem mindíg ilyenek történnek, az is tény.
-
fwgoze
aktív tag
válasz
kekegsm #7955 üzenetére
És mi van akkor, ha külföldről rendelek, postán elküldik, vagy valaki hazahozza mondjuk Angliából...aztán itthon derül ki, hogy vmi rossz, pixelhibás...vagy vmi hasonló garanciális problémája van...akkor mit csinálok? Lehet ilyenkor honosítani??? Vagy azt akkor csak Angliában csinálnák meg??(Csakmert azért nem szívesen mennék vissza
) Szóval ez a legnagyobb félelmem a külföldi rendeléssel kapcsolatban...Van ismerősöm Angliában, aki nyár végén jön haza, és simán haza tudná nekem hozni...de a fentiektől egyenesen rettegek...
-
Cyrin
addikt
válasz
kekegsm #7953 üzenetére
Nekem a UPS összetört egy hangfalat, amit franciaországból rendeltem, leesett az egyik doboz a sarkára. A csomagoláson nem látszott elsőre, átvettem, kibontottam, a sakra összeroncsolódott, a hangszóró mágnese leesett. Semmit nem ismertek el, mondván átvettem, aláírtam, szerintük nem látszott külső sérülés. Ennyi.
-
Padisha
tag
-
MajaG
senior tag
válasz
kekegsm #7925 üzenetére
Dell.com
S ott választok országot. Mit kéne ?:SGomb elkerülte a figyelmemet, sorry.
Asszem az lesz/volt a gond, hogy én a legolcsóbb összeállítású 1500-ra kattoltam mindenhol, s ahhoz akartam hozzá adni, ahogy nekem kell.
Úgy látszik, ez sem mindegy. Legdrágább alap összeállításban nekem is csak penrynek vannak.
-
MajaG
senior tag
-
Uzmany
őstag
válasz
kekegsm #7854 üzenetére
Köszönöm.
Az M1330-ban egy PCI slot van? Ha igen, akkor ez gondolom foglalt, mert benne van a Dell Wireless 1390 card. Megoldás az lehet. hogy mini pci wifi csere pc card-osra?Másik kérdésem az lenne, hogy a Dell wireless 1390 card-ot van értelme az új
Intel® Wireless WiFi Link 4965AGN-re cserélni? Már nem tudom hol olvastam, de az Inteles megoldást dicsérték, ellenben az emlitett dell-t igen kritizálták. -
spyduck
nagyúr
válasz
kekegsm #7846 üzenetére
Hú basszu ezt hol találtad, köszi szépen!
T7300-az 1000ft-al drágább, úgy látom jobban megéri mint a T7250! De még mindig aggaszt kicsit a melegedés! A T7250 sztem kvésbé melegszik mint a T7300!
Tényleg a procicsere az garanciavesztő?Innen veszem (9000ft-ért beszámítja a procimat): [link]
-
spyduck
nagyúr
válasz
kekegsm #7831 üzenetére
Igazabol az ujabb prociknak jobb az energiagazdalkodasa/felhasznalasa
Igen ezt sejtettem is! T7250-re akarom kicserélni, de nem tudom megéri-e!
2ghz és 2mb gyorsítótár!
2 dolog lényeg nekem:
-cod4 jobban menjen, bár így is meg vagyok vele elégedve de ha nőne az fps szám örülnék neki
-videót konvertálni és filmet is tudjak egyszerre nézni, mert most videókonvertálás közben szaggat a divix film!Szerinted ezekne javít a procicsere?
-
spyduck
nagyúr
válasz
kekegsm #7829 üzenetére
Mi a lényegi különbség a Core2duo-coreduo-dualcore között?? Mi ez a centrinoduo dolog??
Már totál homályban vagyok, vettem a HPQ 6820s-t: centrinoduo matrica van rajta, neten azt írták, h coredou proci van benne, az everest pedig az írja egyik helyen, h intel dualcore pentium, a másik helyen meg intel dulacore celeron!
Most akkor ez mi a fene? T2310??
Melegedés:
A gépemben van ugyebár ez a T2310 proci alapon 47-53 fok között van ami szerintem elég sok, nem tudom miért! Van a másik gépem amiben T2050-es proci van az mindig 37-41 fok között van, ennek a 2 procinak egyforma a tokozása, ki tudnám cserélni??
Melyik proci melegszik jobban a 3 fentebb felsorolt proci közül?Remélem nem volt bonyorult
-
-
McLaca
őstag
válasz
kekegsm #7781 üzenetére
Amit írsz, az akkor fordulhat elő, ha az akku baromi sokáig állt a polcon használat nélkül. Ha egy bizonyos szint alá merül, még feltölthető, de az eredeti kémiai szerkezet már nem fog visszaállni. Egy mélykisütés után meg az életben többet nem lesz feltölthető, de ez nem memóriaeffektus, vagyis nem ez a memóriaeffektus (és 2-3 teljes töltés (nem 16 óra)-merítés (nem 1%-ra) ciklussal helyrerakható). Ellustulni valóban tudnak a Li-ion akkuk, de az se memóriaeffektus. Ha első használatkor 0 a töltése, akkor egyébként is érdemes cseréltetni, mivel a Li-ionok a gyárból feltöltve jönnek ki. Az önkisülésük bőven havi 10% alatti, tehát egy 0-s akku vagy eleve rossz, vagy 1,5 éve a polcon állt és jó eséllyel kisült, kémiai stabilitását elvesztette.
Üdv!
-
atosz
őstag
válasz
kekegsm #7772 üzenetére
Nem ez a sajátomon van.
Újabb példa:
Itt fekszem betegen, letettem pár órája a gépet, elment persze alvóba, most ölbe vettem és nem tudott visszakapcsolódni! Percekig vártam, ki-be kapcsolgattam, semmi. Aztán erre bele is fagyott, de úgy, hogy semmire sem reagált, csak az áramtalanítás... Természetesen ha lett volna valami nyitva, akkor annak annyi. Nem is szoktam soha menteni, és halom minden jellemzően nyitva van. Szerencsére most nem volt. Most őszintén, hol itt a BC?Működik a TP, csak épp a scroll nem! Még ha Synaptics lenne, de ebben sajna Alps van.
Nod32 van a masinán jogtisztán. Nincs is igazán semmi ezen a gépen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest