- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Magisk
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemcso
őstag
válasz
lockdown90 #45282 üzenetére
-
nemcso
őstag
A "Kazahsztán" hibáról...
Idézetek 2011. áprilisi bejegyzéseimből :"Felhívtam a Dell telefonszámát ( 06 80 016-157 ), ahol közölték, hogy ma már másnak is megnézték a Tag -et, akinél Kazahsztán van (nálam is).
Úgy néz, ki, hogy a netes adatbázisnál (amit mi is meg tudunk nézni a Dell oldalán) hibás lehet a Country bejegyzés.
Akinek fontos, hívja fel a Tag tudásával a telefonszámot, ahol megnézik a hivatalos Dell adatbázisban."
...
"Na a sajátomat is megnézettem velük (kb. hetedik hívásra vették fel).
Neten nálam is Kazahsztán van, de a hivatalos Dell adatbázisban Magyarország szerepel.
Tag alapján közölték velem, hogy az Aqua-nál vettem és N5010 típusú a notim."
...
"A Dell a saját adatbázisát használja, ami nem egyenlő a neten lévő publikus listával.
Szóval, ha bármi problémával fordulsz a Dell-hez közvetlenül, vagy márkaszervízen keresztül, akkor ők a saját adatbázisukban kutakodnak, amiben szerintem a valós vásárlási helyszín- és típus adatok vannak.
Ha nem bízol ebben, hívd fel őket és kérdeztesd le a TAG -ed alapján." -
nemcso
őstag
válasz
gameresboy #30577 üzenetére
SzaboZE
-
nemcso
őstag
válasz
Eszterrr #30546 üzenetére
Itt azt írják, hogy a backlight használatához telepíteni kell a ControlPoint System Manager-t
Az pedig a Control Point (1) alatt található (itt persze az op.rendszert és a Control Point-ot ki kell választani, hogy win7 64bit legyen.
-
nemcso
őstag
válasz
molnarpeter #30454 üzenetére
Utángyártottat valószínüleg : 65W kb 5-6, 90W 8-10
-
nemcso
őstag
Egyszer volt szerencsém egy ilyen HDD-t védő Toshiba-hoz. Véletlenül meglöktem, mire rögtön aktiválta a progit. Aztán még kétszer, amikor felkaptam, hogy a tulaj elé tegyem megmutatni egy program működését.
-
nemcso
őstag
-
nemcso
őstag
A hátsó táp és LAN lenne a normális, de sajnos elég sok az oldalra tett LAN, ami rossz, ha pont a másik oldalról kapja azt. Munkára tervezett notinál pedíg nekem lényegtelen, ha "nagyobb" a trafó, csak legyen tartós és erős.
Ilyen notihoz pedíg használjunk normális méretű táskát, amiben a gépen kívül szerintem sok másnak is illik elférnie. -
nemcso
őstag
válasz
szaszapi #19594 üzenetére
Alapban a médiavezérlők élnek, a funkcióbillentyűk Shift-tel használhatók.
Két módon változtathatod meg ezt :
1, BIOS -ban átállítod,
2. Telepíted a Dell QuickSet programot, innentől bármikor át tudod állítani windows alól a billentyűk alapfunkcióját. -
nemcso
őstag
XP64bit-es Catalyst progi nem található.
64bit -es, notira való Catalyst (11-5) innen tölthető : 11-5_mobility_vista_win7_64_dd_ccc_ocl.exe -
nemcso
őstag
N5010 -hez kaptam Win7 HP 64bites DVD-t, Dell 64bites driver DVD-t és Works 9.0 DVD-t.
A boltban rákérdezve azt mondták hogy nincs semmilyen DVD hozzá, otthon derült ki, hogy ott figyel a 3db DVD becsomagolva a dobozban. -
nemcso
őstag
Szerintem...
Én vettem Mo.-n egy Mo.-i cégtől, magyar jogszabályoknak megfelelően kiállított számlával egy terméket. Ha gondom van, a géppel és a számlával elmegyek a céghez, aki vagy maga javítja/javíttaja azt, vagy egy másik céghez irányít, aki eme termék Mo.-i hivatalos szervíze.
Na most, ha a szervíznek a lenti gondja akad a szervízeléssel és visszajelzi nekem, akkor én elmegyek az árusító céghez, aki egyeztet a distributorral, hiszen az hozta be az országba.
A distributor pedíg megoldja a gyártóval a garanciával kapcsolatos problémát.
Nem ? -
nemcso
őstag
A Dell a saját adatbázisát használja, ami nem egyenlő a neten lévő publikus listával.
Szóval, ha bármi problémával fordulsz a Dell-hez közvetlenül, vagy márkaszervízen keresztül, akkor ők a saját adatbázisukban kutakodnak, amiben szerintem a valós vásárlási helyszín- és típus adatok vannak.
Ha nem bízol ebben, hívd fel őket és kérdeztesd le a TAG -ed alapján. -
nemcso
őstag
Felhívtam a Dell telefonszámát ( 06 80 016-157 ), ahol közölték, hogy ma már másnak is megnézték a Tag -et, akinél Kazahsztán van (nálam is).
Úgy néz, ki, hogy a netes adatbázisnál (amit mi is meg tudunk nézni a Dell oldalán) hibás lehet a Country bejegyzés.
Akinek fontos, hívja fel a Tag tudásával a telefonszámot, ahol megnézik a hivatalos Dell adatbázisban. -
nemcso
őstag
válasz
mynames #18194 üzenetére
Talán még erre is szükséged lenne : ATI HDMI Audio Driver
-
nemcso
őstag
-
nemcso
őstag
Uraim !
Talán sikerült a 11-3 Catalyst telepítése !?
A menete a következő volt :
A siker alapját a következő fájl letöltése eredményezte az ATI honlapjáról : 11-3_catalyst_mobility_64-bit_util.exe
Ez egy ATI Catalyst letöltő progi, ami a következő nevű fájlt szedte le a netről :
"11-3_mobility_vista_win7_64_dd_ccc_ocl.exe" , amit letöltés után ki is csomagolt, majd el is indított. Na ez a fájl tartalmazott display drivert is, amit nálam a "hagyományos" mobility 11.2 és 11.3 Catalystok nem mutattak telepíthető elemként, ha egyedi telepítést választottam (ekkor ugyanis megmutatja a telepíthető elemeket a csomagon belül)Akinek kedve van próbálja ki.
-
nemcso
őstag
Csak kérdeztem : a CC -ben az info-nál, nemcsak az utolsó sor (control center), hanem az első sor (display driver) is a 11.3 -as verziót mutatja nálatok ?
-
nemcso
őstag
válasz
nemcso #18161 üzenetére
Tapasztalatom 11.2 mobility Catalyst-tal :
1.variáció :
11.2 indítása, uninstall Catalyst (meglévő Dell-es), gép újraindítás. A drivert szemmel láthatóan törölte. 11.2 indítás, telepítés, gép újraindítása. A felbontás továbbra is a 800 -as, a gép nem is lát ATI kártyát a gépben, a videokártya az Intel 16MB -os i5-ben lévő, minek max. felbontása 1024 -es. Dell driver dvd elő, Dell-es Catalsyt indítás, uninstall, gépújraindítás, Dell-es Catalyst install, gépújraindítás... minden rendben működik, van ATI 5650 a gépben felbontás a maxon.2.variáció :
11.2 indítása és installálása a meglévőre, gépújraindítás. A driver továbbra is a Dell-es, a Control Center 11.2 . -
nemcso
őstag
válasz
Buda76 #18124 üzenetére
Lent a taskbar jobb oldalán van olyan ikonod, ami egy "elemet és egy dugvillát" mutat ?
Ha van, akkor jobb klikk rá, majd "Dell akkumulátormérő" menüpont kiválasztása. Azon belül "Akkumulátor élettertam" fülre katt, majd kipipálni az "Akkumulátortöltés letíltás"-át.Amennyiben nincs ilyen ikonod/menüpontod, az előttem már leírt Dell QuickSet programot kell telepítened... R257296.exe
-
nemcso
őstag
válasz
Avicularia #18092 üzenetére
Nem vagyok szervízes, de nem lehet, hogy maga a füles dugalja hibás a notin.
Szerintem kérdezd meg a hardveres gurukat. -
nemcso
őstag
válasz
Avicularia #18090 üzenetére
Nálunk eddig soha nem fordult elő ez a gond, a gép használata közben tetszőlegesen ki - bedugható.
-
nemcso
őstag
válasz
Avicularia #18088 üzenetére
Igen, itt a legkisebb érték adja a végeredményt.
Nálam (i5 460M, 4GB RAM, 500 HDD, ATI 5650) a HDD 5,8 értéke az élményindex. -
nemcso
őstag
válasz
Avicularia #18061 üzenetére
A Crysis 2 "eszi" a videokártyát. (de ez köztudott... nagyságrendileg erősebb videokártyával fut szépen.
Fraps értékek = min/max/átlag : 7/33/24,7 -
nemcso
őstag
A gyerek most kezdte el nyomni a Crysis 2 -t az N5010 -en "Advanced" grafikai beállítással.
Egyenlőre egész jól muzsikál a hardver. -
nemcso
őstag
válasz
detoti #18035 üzenetére
Ez többeknél is gond, akinél nem előtelepített win7 van a gépén. (nálam előtelepített van, gond egy szál sem).
Az ugye alap, hogy az eszközkezelőben látnod kell a webkamerát, amit nem dell driverrel kell telepíteni, a windowsnak alapból fel kell ismernie és telepítenie azt.Az hogy a webcam ténylegesen funkcionáljon a Dell Webcam Centrallal a külföldi forumokon szerint sem pofon egyszerű dolog, két alternatívát láttam :
1. A Dell Webcam Central telepítésekor nem szabad elfogadni, hogy a Program Files (x86) alá települjön, hanem a "sima" Program Files mappát kell választani...
2. A másik lehetőség az, hogy az alábbi webcam-os monitor drivert kell feltelepíteni : Dell_SX2210-Monitor_Webcam SW RC1.1_ R230103.exe
szerk : kipróbálni persze nem próbáltam...
-
nemcso
őstag
-
nemcso
őstag
válasz
Alien891024 #18011 üzenetére
1. BIOS-ban beállítható, hogy melyik "sor" legyen az alap.
2. Dell QuickSet programmal windows-ból állítható ugyanez.
-
nemcso
őstag
Már leírtam párszor, hogy a Dell az IE -t preferálja, azzal lehet letölteni drivert a honlapjáról...
-
nemcso
őstag
válasz
Buda76 #17887 üzenetére
Én i5 procival és Win7 HP 64bit -tel vettem egy ilyet.
Az akksi játék mellett kb 1,5 - 2 órát bír.
A kijelző (zárt térben használja a fiam) szemből jól olvasható, oldalról már közelsem. A tükrös felülettel kültérben lehetnek problémák. -> ezt majd kipróbálom alkalomadtán...
Hibát egyenlőre nem tapasztaltam.
Az ATI 5650 órajele le van véve, de így is szépen megy rajta a GTA4 és a Mass Effect (legalábbis a fiam szerint). A visszavétel nem is indokolatlan, mivel melegíti is rendesen a noti belsejét ez a videokari. Bőven 80 fok felettire felmegy a GPU hőmérséklete játék közben.
Én ezt notihűtővel oldottam meg (kb. 10 fokot vesz le).
A 3 év garancia az akksin kívül mindenre kiterjed, arra csak 1 év. -
nemcso
őstag
válasz
spiercell #17825 üzenetére
A windows soha sem azt a memóriamennyiséget írja ki, ami a gépbe van, mindíg egy kicsivel kevesebbet ad meg.
szerk : "Az átlagos számítógépekben számos eszközhöz szükséges memóriába leképezett hozzáférés, más néven memóriába ágyazott I/O. A memóriába ágyazott I/O-területnek a címtartomány első 4 gigabájtjában (GB) kell elhelyezkednie..."
-
nemcso
őstag
A Dell ControlPoint System Manager progi csak XP -re megy fel.
Ennek a proginak az N5010/Win7_64bit -es "változata" a Dell QuickSet.Csak és kizárólag IE alatt megy a letöltés, más böngészővel nem tudod letölteni az R257296.exe -t. (3,6 MB -os önkicsomagoló exe, amely tartalmazza a 32bites és a 64 bites változatot is)
-
nemcso
őstag
A Dell-ben az ATI a videokártya, azt használja mindíg.
delbarta : pedíg jó kis konfig, az biztos...
-
nemcso
őstag
Ha fontos szempont nálad, hogy sötétben, lámpafény nélkül használd a notidat, akkor neked nem jó választás volt az N5010.
-
nemcso
őstag
válasz
Coyote2000 #17636 üzenetére
A dokkolóra feltétel/levétel nem azonos holmi VGA/HDMI kábelek ki/bedugdosával.
A dokkolón keresztül számtalan más hardver kapcsolatot indít/szüntet meg a gép, ez bőven okozhat olyan hibát, amit csak a gép újraindítása oldhat meg.A noti ki/bekapcsolása, esetleg hibernálása/visszatöltése nem tart csak 1-2 percig, szóval a meetingen tartott esetleges prezentáció kezdetébe bele kell férnie szerintem.
-
nemcso
őstag
válasz
nightshadow #17620 üzenetére
Ha működik , akkor
u.i. : de én is itthon regisztráltam rá.
-
nemcso
őstag
válasz
nightshadow #17616 üzenetére
A Dell oldalán "My Account" regisztráció után le tudod tölteni az aktuális Webcam Central szoftvert ~161MB
IE alatt működik csak a regisztráció...
-
nemcso
őstag
válasz
nightshadow #17589 üzenetére
A töltő ledje csak azt üzeni a világítással, hogy kap 220-at.
-
nemcso
őstag
válasz
Jester01 #17588 üzenetére
De ha nincs már mit tölteni, mi világítana ?
Ne félj, indítsd nyugodtan el a notit, majd meglátod a töltési állapotot. A mai akksik már nem olyan kényesek, mint 4-5 évvel ezelőttiek.
Ha a javasolttól eltérően be is kapcsolod a gépedet, nem fog károsodni az akksi, nem csökken az élettartama. -
nemcso
őstag
válasz
nightshadow #17585 üzenetére
A három led valószínűleg : a power, a HDD, és a töltés led.
Kikapcsolt állapotban max. a töltés led világíthat, ha még tölti az akksit.
Tehát a három nem világító led normális állapot. -
nemcso
őstag
Az N5010 az 5650 -es videokártya miatt tényleg nem egy "jégmező", terheléskor rendesen nyomja kifelé a meleg levegőt.
A fényes felületen mind a por, mind a tapizás rendesen látszik, de ezen kívül semmiféle külső-belső problémája nincsen. -
nemcso
őstag
válasz
Avicularia #17529 üzenetére
Köszönöm a választ.
...pont most töltöttem le a setup guide-ot, és abban - ahogy Te is írtad - le vagyon írva, hogy BIOS-ban állítható át, hogy melyik "sor" legyen a default.
-
nemcso
őstag
válasz
rb26dett #17526 üzenetére
Az az igazság, hogy én eddig csak otthoni használatkor láttam a masinát, akkor meg töltőn volt. De az biztos, hogy az ATI 5650 rendesen leszívhatja az akksit.
Az utolsó mondatodra válaszolva nem tudom... , ha 2D-ben nem használja az ATI-t, akkor miért jelez ~50 fok körül hőmérsékletet, a környezete melegítené fel ennyire ? -
nemcso
őstag
válasz
boltkoros #17522 üzenetére
Fiamnak vettünk ugyanilyen felépítésű Dell.t, csak Win7 HP 64bit van rajta.
A vas szépen muzsikál win7 alatt, kellően gyors, a fiam GTA4 -t tette fel rá, ami szépen szalad. Nem volt olcsó, de remélem jó ideig kiszolgálja a kölyköt.
A majd' teljes billentyű nagyon kellemes, nekem személy szerint negatívum, hogy a funkció billentyűk csak Fn -el aktiválhatók + nem is igazán olvashatóak a matricáik. A funkció billentyűk helyét ugyanis médialejátszó gombok + más notis gombok foglalják el.
Az hogy fényes, tükrös a noti felülete garantálja, hogy a maszatolás hamar meglátszik, persze ezt könnyű orvosolni.
A tapipad nagyon jó minőségü, remélem tartós is lesz.
A videokártya, mint már fentebb írtam kellően gyors, csak éppen szeret melegedni.
GTA4 alatt képes 80fokot is produkálni, így a baloldalon lévő ventilátornyíláson igencsak meleget tud kifújni. Ezen noti hűtővel próbálok segíteni, ami kb. 10fokkal lejjebb viszi a kari hőfokát. Amennyiben nem GTA-zik, a videokártya 50-56 fok között melegszik.
Skypolni elég az 1,3MP-s beépített kamera.
Dell support jó, a gép dobozán lévő "service tag" segítségével könnyen frissíthetsz, telepíthetsz drivereket a gépre. (a szervíz nemleges információja ellenére a gép dobozában ott volt a win7 telepítő dvd-je, a gép driver dvd-je, valamint egy Works9.0 dvd.)
A 3év gari pedig igencsak pozitívum volt a választáskor, -
nemcso
őstag
Vettem egy Inspiron 5010 -et, alá pedíg egy Canyon noti hűtőt, ami egy usb kábelen kap tápot a Dell-től. Tegnap használat közben kb fél óráig ismeretlen eszközként próbálta telepíteni (új eszköz, telepítési kísétlet, eltávolítás, új esz...).
A hiba egy idő után megszünt, egyenlőre elő sem jött ismét.
A hibát okozhatta a hütő usb portjának hibája, vagy a hütő áramfelvételének esetleges ingadozása ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Android szakmai topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- XPS 9530 15.6" 3.5K OLED i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Lenovo ThinkPad T14 Gen5 Ryzen 5 7540U - Garancia!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest