- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Netfone
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Yettel topik
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hito
nagyúr
válasz
mghltm #51999 üzenetére
Köszi! Ezek szerint mégis ki lehet kapcsolni az automatikus frissítés?
Visszaállítási pontot nem szívesen csinálnék, mert vagy 200GB adatot már felmásoltam rá.
UHHH: ezzel csak az a baj, hogy most a Dell drivere van fenn (ami szintén nem jó), és az előző a frissítéssel elbarmolt driver. Tehát egy utolsó előtti kéne.
-
Simi37
őstag
válasz
mghltm #49813 üzenetére
De örülnék ha minden BIOS frissítés ilyen egyszerű lenne
Na végülis annyi történt, hogyha eléri a GPU a 79°C-ot akkor addig hűti (3000 rpm-mel) amíg 70 alá nem megy vagy meg nem szűnik a terhelés...mondjuk jobb lenne a testreszabható hűtésprofil de ez sem engedi megsülni szóval noproblemKöszi
-
HdRew
őstag
válasz
mghltm #49580 üzenetére
Hűha, nagyon szépen köszönöm a gyors választ, a pozitív visszajelzést meg aztán főleg!
(#49581) Mikulásbá Köszönöm a "bizonyítékot"
Akkor mindenképp rá fog esni a választásom.
További szép napot!
Ui.: (#49582) Sordoran Az SSD számomra annyira jelenleg nem fontos, mivel most egy 6,5 éves laptopot szeretnék leváltani, amin még a Vista fut..
Szóval nem kell olyan hipergyors legyen, filmezés, net, semmi extra nem kell számomra, igazából csak azért cserélem le, mert a jelenlegi laptopom már túl lassú.
-
premete
veterán
válasz
mghltm #48139 üzenetére
Szerintem is így van, vékonyítanak, attól a ház gyengébb lesz, kisebb akkut tesznek bele, ezért a fogyasztást visszaveszik, és csodálkoznak, hogy nem megy úgy, mind a régebbiek.
Én is el tudok menni ötödikbe, 90-nel ~4 liter benzinből, de 180-nál 15 litert eszik a kocsi. -
-
MeghaL0L
addikt
válasz
mghltm #46390 üzenetére
Köszönöm a választ.
Közben rájöttem, hogy csak alacsony fordulaton "recseg/darál" , terhelés alatt amikor komolyabban kell pörögnie akkor nincs ez a probléma. Hőmérsékletbeli problémák nincsenek.
Esetleg valami ötlet , hogy mitől lehet?
Sajna nekem Pest nagyon messze van.( Laptopszalonnál vettem. Nekem a legoptimálisabb az Debrecen) De igazából ha itt lenne akkor sem tudnám beadni a gépet mivel dolgozom/tanulok rajta jelenleg elég keményen és nem tudom nélkülözni.
-
allein
addikt
-
Krystal_s
addikt
válasz
mghltm #45319 üzenetére
Köszönöm szépen a képet.
Közben a neten olvastam én is, hogy biosban lehet állítani a kis kapcsoló funkciókat, csak azt nem tudtam, hogyha ott nem állítom be, akkor alapból engedélyezve lesz a BT. Miután gépközelbe kerültem kipróbáltam és így már aktív a Bluetooth. Ami viszont zavaró, hogy nincs olyan lehetőség a rendszeren/menün belül, ahol ki-be lehetne kapcsolni, ezért sajnos csak az eszközkezelőben tudom tiltani és engedélyezni, ha szükség lesz rá.szabonagyur: Köszönöm neked is.
-
somasz
addikt
válasz
mghltm #45008 üzenetére
Másik, nálam levő két 6520 is csinálja, érdekes és egyben bosszantó jelenség.
PXE kikapcsolva, úgy sem talál bootolható lemezt. SSD-vel és HDD-vel is csinálják. Többi boot lehetőséget letiltva is ez van. Amelyik nincs nálam az egy beszámított gép volt, továbbértékesítve, eredetileg alfától származik, tehát biztosan más forrásból jött, mint a saját kettőm.
Nincsen teleírva ezzel a net, és egy kicsit bosszant.A15 biosszal kezdtem, A19-en is csinálja. Ráraktam próbaként az A08-t, azzal egyszer újraindult simán (azóta ezzel sem). Rápróbáltam ezek után a 12,13,14,15,16,17-t, sőt az A05-t is, egyikkel sem ment. (Gondolom ezzel a bios kérdést kizártam
)
-
oncsi
őstag
válasz
mghltm #44739 üzenetére
Nekem is ki van hézagolva a hűtő vörösréz lappal, meg picit emelve van a ventilátor fordulatszáma. nálam soha nem a gpu a kritikus pont (azt nagyon látványosan visszavette a billentyűzet felé való hűtés kiegészítés) de a CPU tud melegedni rendesen (T9300 2.5GHz) A T9500 már nem hoz szinte semmi előnyt, de az már nagyon melegszik.Most szinte folyamatos működéssel (kb 18h/nap) hiba mentes. Igaz GPU szinte nem is dolgozik. Max néhány filmnél. Szeretem a D630-at, mert minden egyből, és jól megy rajta. A 6420 sokszor meglepő dolgokat csinál. De azt meg a kijelzője, meg a billentyűzete miatt szeretem. Ja és a D630 (256GB SSD, Linux 8GBRAM) gyorsabb mint a 6420 a maga SSHD jával. 8GBRAM és i3 procijával. bár a VGA az tényleg sokkal gyorsabb, de az meg nincs kihasználva)
-
oncsi
őstag
válasz
mghltm #44736 üzenetére
inteles alaplap..
Azokban meg felforr a proci az alul tervezett hűtés miatt.
Én két megoldást találtam, ami érezhetően segít az elcseszett hűtésen
1. a GPU tetejére egy jó! hővezető gumilapot tettem, és ez füti rendesen a billentyűzetet (és kb -10c al a GPU-t).
2.PCMCI foglalatba egy ventit. halk de valami keveset az is ér.
Tervezem két csövessé alakítani, alakitani s hűtőt, az sokat jelentene.
Hülyeségnek tűnik egy ilyen koros gépnél. de ettől függetlenül remek masina.
És a soros portja miatt erősen alternatíva nélküli. -
rgeorge
addikt
válasz
mghltm #44717 üzenetére
Sógorom desktop gépén a szuper HP mindentudó nyomtatóval állandó bajai voltak. A "kétoldalas egy oldalra több oldalt" nyomtatás nem ment például. Szó szerint évekig kínlódott, mire rájöttünk, hogy az alaplapi USB-k voltak hibásak, egy sima USB kártyáról gond nélkül nyomtat azóta is. A hibás portokon egyébként táp nélküli HDD-t is használ hiba nélkül.
-
Krystal_s
addikt
válasz
mghltm #44647 üzenetére
Igen kicsit félreérthetően kérdeztem.
Arra gondoltam, hogy esetleg rájöttek valami hibára (ami miatt a Bluetooth és a Wifi bezavar egymásnak) és talán valaki itt a fórumon (szerelő, felhasználó) hallott róla, vagy találtak megoldást azon kívül, hogy teljesen tiltani kelljen a BT-t, vagy cserélni a kártyát.
Egy ideje nem foglalkoztam már vele és a napokban újra felmerült bennem a kérdés...Ránézek majd pár nap múlva is. Kíváncsi vagyok, mert furcsa, hogy csak úgy letörölték az összeset és most egyáltalán nincs illesztőprogram a Dell oldalán a Wifihez.
-
nlq
aktív tag
válasz
mghltm #44550 üzenetére
ha több szaz akkor az egy nagy ceg... a nagy ceges rendelésnél a delltől közvetlenül bármivel lehet kérni a gépet igy kerulhet latitude szeriaba 5400 as winyo
egyebkent kiegeszitem magam: a 20as szeriatol kezdve alandosult a 7200 as winyo a latitude szeriaban elotte az 5400 as volt a gyakoribb (emlekezetbol)
-
szabonagyur
félisten
-
somasz
addikt
válasz
mghltm #42582 üzenetére
Értem. Köszi!
Precision márkanévvel egyszerűbb eladni egy Latitude-öt, úgy néz ki. Ahogy Latitude-ként egyszerűbb eladni egy Inspiront (lásd 3540-es). Marketing. Amíg vannak az eredeti koncepciónak megfelelő minőségi gépek, addig nincs baj. Egyelőre tán a Dell az aki szerencsére le van maradva a teszkósításban pl. Lenovótól, HP-től az elbeszélések, review-k alapján.
-
BBéci
legenda
válasz
mghltm #42227 üzenetére
Nem kavartál meg, mert semmiféle más verzió nem jöhet szóba, csak amit említettem. Viszont az SSD kapacitása fontos, mert a 120 GB kevés, a 250-es szűkösen elmegy, viszont elég drága. ODD-re szükségem van, bár nem napi szinten, arra megfelelne egy külső író, ami lehetne akár Blu-ray is.
Samsung SSD-t nem szeretnék, több negatív véleményt hallottam, olvastam róluk. Inkább Intel vagy SanDisk. -
soldi3r
veterán
válasz
mghltm #41949 üzenetére
IRST uninstall volt elotte, az meg kellett. Illetve az utolso registry kulcs atirasa. Mar AHCI modban vagyok. Kossz megegyszer!
(#41950) somasz, Hat most meg nem vagyok az orszagban, meg elotte szerintem lesz meg egy hosszabb utam, utana fogok talan csak az orszag fele jartni.
-
kmisi99
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- Makulátlan ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop(RTX 3050Ti, i5-11400H)
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest