- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz
sirszevenap #46410 üzenetére
Talán a Multihardware van a közeledben akkor.
http://www.multihardware.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=40
-
somasz
Topikgazda
válasz
sirszevenap #46411 üzenetére
Kicsit túlbonyolítod, teljesen egyértelmű, hogy valami nem ok. Beszélj a dellel, majd egy szervizzel, mikorra vidd és megoldható-e, hogy megvárd. Innen senki nem fog tudni neked ennél többet segíteni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #46406 üzenetére
Hol vagy helyileg?
-
SzaboZE
addikt
válasz
sirszevenap #46403 üzenetére
Ha BPi vagy írj egy gyáriszámot privátban és megnézzük hogy tudjuk a legkisebb feltartással megcsinálni.
-
premete
veterán
válasz
sirszevenap #46401 üzenetére
Hívd fel a Dell zöld számát, kérdezd meg őket, mit lehet tenni. Gondolom, ebben nem olyan egyszerű a venticsere, így valószínűleg azt mondják, berendelik egy helyi szervizhez, azok pedig szólnak, mikor viheted, jobb szervizekben ez megvárható művelet.
Azt ugye tudod, hogy nem mindegy az NBD és a szervizgarancia? -
premete
veterán
válasz
sirszevenap #46398 üzenetére
Az titok, hogy van-e, illetve milyen garancia van rá?
-
somasz
Topikgazda
válasz
sirszevenap #46396 üzenetére
Beszélj a dellel, kérj egy számot a hozzád legközelebbi dell partnerhez, beszéld le velük, hogy ventiprobléma, (gondolom, meg is kell nekik mutatni), rendeljék meg! Kérd meg őket, hogy csak akkor kelljen bevinned, amikor megjött az alkatrész, addig fölöslegesen ne álljon náluk a géped.
Elvileg rugalmasak szoktak lenni.premete: ha jól emlékszem 3537 vagy 5537.
-
premete
veterán
válasz
sirszevenap #46396 üzenetére
Ötlet?
Például elárulhatnád, hogy milyen notebook, milyen garancia van rá, mert pl. egy Latitude NBD-hez lehet kérni egy új ventillátort, másnap hozza a futár, beleteszed és kész.
Persze a teszkógazdaságosokhoz nincs ilyen szolgáltatás, sőt talán ott a kicsit hangos ventillátor még bele is fér. -
mghltm
addikt
válasz
sirszevenap #46389 üzenetére
roviden: igen
hosszabban: latitude-nal 1-2 csavar es par perces munka a belsot megnezni, de inspiron gepeknel ez akar 30-60 perc is lehet. elo garanciaval rendelkezo gep eseten javaslom a hivatalos szervizt, a fovarosban a humansoft nagyon jo
-
somasz
Topikgazda
válasz
sirszevenap #46208 üzenetére
Többeknek volt 3537/5537/3737/5737-tel ilyen baja optibay-jel.
Elvileg gyártottak külön, ezekhez való optibayt, nem tudom, azokkal mi a tapasztalat. -
Integrale
veterán
válasz
sirszevenap #46180 üzenetére
Nekem csak 74 foknal veszi vissza, viszont mivel gondolom a GTA a tema, ezert ott mind a 4 szalat hasznalja, ugy pedig maximum 2,4 ghz.
Viszont ha van otlet, hogy hogy lehetne 74 fok alatt tartani, akar alulfeszelessel is, akkor engem is erdekelne.
Egyebkent a dVGA nagyon befut a kozos hutore. -
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #45912 üzenetére
De viccet félretéve... valami bug van ott mivel erősebb, újabb notikon is kb úgy fut mint neked. Alapból nem jó az AMD noti támogatása, szóval ott is lehet probléma na meg a játékkal is.
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #45910 üzenetére
Mondjuk olvasom GTA V témában valaki a i3 4030U-val is maxon játssza a játékot...
A hiba az ön készülékében van
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #45908 üzenetére
Amúgy látszik, hogy a CPU100%-on megy végig, ez van kevés a gép hozzá, bár vga is közel 90% átlagban. Ajánlott minimum igény is 4 magos asztali. Az meg, hogy láttál videót aminél mondjuk ilyesmi hardverrel jobba n futott mindig felveti bennem a kérdést, hogy mi biztosítja, hogy tényleg az a hardver van e alatta...
Amúgy a játék maga eredeti?
-
somasz
Topikgazda
válasz
sirszevenap #45904 üzenetére
Szerintem a probléma forrása az, hogy béta driver, meg még tudtommal nincs hozzá fix a R* részéről.
De annyira azért nem követem az eseményeket. -
lord.lakli
őstag
válasz
sirszevenap #45904 üzenetére
Hibás a link és mellesleg privát videó.
-
enzahobi
aktív tag
válasz
sirszevenap #45900 üzenetére
Melyik win és melyik ati driver van most a gépeden?
-
Tapipapi
tag
válasz
sirszevenap #45900 üzenetére
Hasonló problémával találkoztam nemrég, ki is írtam AMD Catalyst ph fórumon.
A probléma a következő volt: egyik napról a másikra egy driver telepítése után Diablo 3-ban az amúgy 50-70 fps leesett 20 környékére, mindezt low és max grafon is produkálta, szóval mindegy volt neki. Először a GPU-ra gyanakodtam, driverekkel szenvedtem 1 napot, mivel GPU-Z szerint a laposomban lévő 8870M kártya használtsága 30-60% környéki volt, hőmérsékletek ugyanakkor teljesen átlagosak. Aztán megnéztem CPU-Z szerint mi a helyzet és ekkor esett le a tantusz, ugyanis az i7 4500U csak 1 magot látott, nem többet és az is a minimum 1,8 GHz-en üzemelt, nem ment feljebb (a max. ugye 3,0GHz). Szóval ledobtam a windowsom, amúgy is érett már a cserére, így tiszta telepítéssel egyszeri driver telepítéssel újra hozza az elvárt szintet. Szóval a problémám hasonló volt a tiédhez és a gép is hasonló paraméterekkel bír. Gondoltam megosztom veled/tek. -
somasz
Topikgazda
válasz
sirszevenap #45894 üzenetére
Én csak arra emlékszem, hogy valaki emelte a turbó korlátot és egyértelmű gyorsulást tapasztalt azonos beállítások mellett. Mondjuk nem gta volt, de gtát ULV procin futtatni nagyon bátor
-
somasz
Topikgazda
válasz
sirszevenap #45881 üzenetére
Nem emlékszem már, merre láttam, de úgy rémlik, hogy kevés neki az U proci, tehát tudna az többet is egy rendes procival.
-
válasz
sirszevenap #45881 üzenetére
Simán elképzelhető, hogy az U-s proci sovány neki, bár az is lehet, hogy sántít az AMD-driver GTA-profilja (=későbbi drivercsiszolásnál megjavulhat a dolog).
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #45856 üzenetére
Szia
Igen, és azzal a sebességgel ment vissza a win8.1
SE videókártya driver támogatás, se wifi.. utóbbi még megoldható, de előbbi nem nagyon, wu-ról ami lejön használhatatlan, WIn8as meg nem megy.(#45857) whiteman0524: kicserélheted simán.
-
Integrale
veterán
válasz
sirszevenap #45838 üzenetére
35% a GPU kihasználtsága?
Azzal a módszerrel sikerült, amit írtál, nem szenvedés, ki be huzigálni a töltőt? -
Integrale
veterán
válasz
sirszevenap #45832 üzenetére
Mindegyikben van ilyen opcio, de nem megy a jatek alatt. Hibauzenettel kidob.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
sirszevenap #45785 üzenetére
Igen, egy Asus laptopon.
Még egy kérdés :
Minden driver a dell oldaláról származik ? -
Tapipapi
tag
válasz
sirszevenap #45785 üzenetére
Na az szuper
Köszi, lehet megnézem a drivert én is. -
Tapipapi
tag
válasz
sirszevenap #45729 üzenetére
Szia!
Inspiron 5737-em annyiban különbözik tiédtől, hogy HD 8870M van benne. Amint meglesz a játék és lesz tapasztalatom megosztom veled én is. Szintén Intel 4400 vagy hányas integrált van benne amúgy. -
David3
őstag
válasz
sirszevenap #45741 üzenetére
Akkor egyelőre én sem tehetek mást. A lényeg, hogy inkább ne is próbáljam a GTA V-öt felrakni... : (
-
David3
őstag
válasz
Azt hiszem pontosan ugyanilyen gépem van, mint Neked, és hasonló gondokkal küzdök. Nem próbáltad az új AMD-s drivert? Azt írják róla, hogy AMD Catalyst™ 15.4 Beta for Windows® - Grand Theft Auto V Optimized
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Belső kijelzőt, vagy külső monitort hasznász
Kollegám, gépén, igaz WS , a külsőt a diszkrét a belsőt az intel HD hajtja meg -
szabonagyur
félisten
válasz
Intel HD-t nem fogod tudni kikapcsolni sehogy sem sajna.
Próbálkozni kell a dologgal, valamikor felrakom én is ha gondolod és megnézem mit tud.
-
soldi3r
veterán
válasz
sirszevenap #40069 üzenetére
Barbar? En fektisztitoval takaritok
-
somasz
Topikgazda
válasz
sirszevenap #40071 üzenetére
ecetnél tuti jobb
azzal nem állnék neki...
W5 ablaktisztítóból egy fújás a puha papírtörlőre teljesen megfelelt nekem eddig, jól is szárad. A képernyő után pedig a gép többi részét is át szoktam törölni vele, teljesen jó.
-
kellcucc
aktív tag
válasz
sirszevenap #40069 üzenetére
Ez nem jött át
-
somasz
Topikgazda
válasz
sirszevenap #40031 üzenetére
Nem minden esetben, M4500 pl. elfelejt vele felébredni.
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39946 üzenetére
előbb lett írva
Nekem még intel drivert is frissített elv
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #39946 üzenetére
Fentebb írtam a nevét, most jelent meg nem régen, Applications részben keresd.
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39912 üzenetére
mérnök info, lényegében igen. zold robottal szeretnék majd foglalkozni, bár az még messze van.
Ez az algo elég nagy szopó roller nálunk, még jó pár trágya egyetemben -
formula01
senior tag
válasz
sirszevenap #39912 üzenetére
Algoritmusok és adatstruktúrák egy nagyon finom tárgy, nekem 1. tárgyfelvételre meglett, de "imádtam"..
részvétem mindenesetre
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39903 üzenetére
ígyvan
Más:
Nekem is nagyon melegszik ez a szerencsétlen ebben a dög melegben, bf alatt már volt 1 leállásom is, úgy hogy visszavettem minden alapra. -
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39894 üzenetére
Anál a legszarabb matek..., én jelenleg Algoritmusokkal szopok...
-
Leleményes
tag
válasz
sirszevenap #39892 üzenetére
Hol tanulsz, hogy van ennyi időd játszani vizsgaidőszakban?
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #39889 üzenetére
Hát hajrá, kíváncsian várom mivel tudod lehűteni majd a gépet rendesen
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #39883 üzenetére
Tehát ezek szerint a húzást nem bírja a gép egyáltalán. Ami végül is nem meglepő, hiszen notebook alap hűtéssel.
-
formula01
senior tag
válasz
sirszevenap #39883 üzenetére
Szerintem vagy a VGA, vagy a kábel. De a vége mindenképp a szervíz
-
ronda
aktív tag
válasz
sirszevenap #39879 üzenetére
Nekem is azt mondták a szervizben (mondjuk 15 éve járok hozzájuk és van ott 1-2 haver akivel régebben együtt motoroztam), hogy a vinyót/ramot csere-berélhetem ahogy tetszik. Nem fognak hisztizni érte. Ha mélyebben kellene belenyúlni, akkor meg vigyem be.
-
webdeejay
aktív tag
válasz
sirszevenap #39879 üzenetére
Anno, amikor úgy tudtam, hogy van mSata a gépemben, felhívtam a dell-t, hogy garivesztéssel jár-e, ha szétszedem, és beleteszek egy másik merevlemezt. Azt mondták, hogy nem, de gariba ha lehet, az eredeti alkatrészekkel küldjem vissza. Így ki is pakoltam belőle a gyári winchestert.
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #39861 üzenetére
Nem tudom, hogy bezavar e, de asztali gépen hibátlan eredeti van fent és felajánlotta... De pl. notin nekem csak gyári van és 8670M és nem ajánl fel semmit.
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39863 üzenetére
intel driver gondolom az átvlás miatt kell, lévén hogy má "haszna nincs" játék téren és gondolom azt tudták csak az inkompetens programozók úgy-ahogy normálisan megírni...
Az ati-s témára, meg szerintem is az lehet a dologban amit mondasz, lévén, hogy az direkt ezért lett pimpelve.
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39859 üzenetére
visszatértél 13.12-re?
Más: Ez a villogás mi miatt lehet szerintetek? a videókészítés pillanatában ~53 fokos volt a vga/cpu (bf után), miután átváltottam a megjelenítő beállításokat (csak tv-ről, kiterjesztettre), megszűnt a dolog. vmi driver hiba lesz gondolom, mert ha izzana az agya (ami 50 akárhány foknál nem fog), akkor ez nem szüntetné meg.
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #39859 üzenetére
Pedig ahhoz tartozik, asztali AMD kártyánál is 14.4 volt rajta és fel frissítette 14.6-ra.
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #39857 üzenetére
Ez a 14.6 Beta driver miatt jelenik meg
-
Nippel
tag
válasz
sirszevenap #39839 üzenetére
Szerintem ha csak nincs lezárva attól még fel kellene ismernie.
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39828 üzenetére
Hát nekem 96os van, eddig még mindig elég volt, bár néha betelik, de akkor kicsit szanálni kell és jó'van. 20ért már kapsz 120asat.
(#39827) somasz: nyílván nem akarom addig felfűteni, hogy megsüljön, ezért akarom levenni addig amíg emberi hőfokon marad...
Sirszevenap, te használsz amúgy padot vagy alapjáraton maradsz olyan hűvös? Bár ez a jelenlegi meleg épp nem tesz jót ennek...
-
Leleményes
tag
válasz
sirszevenap #39828 üzenetére
Samsung 840 120GB 19ezer. 120 gigáson van a win + 40giga játék. Optikai meghajtó helyére HDD keret 4-5 ezer, olyat vegyél ami cserélhető fedlapú.
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39821 üzenetére
Tegnap kicsit meghajtottam amúgy a gépet és hát eléggé melegedett a cpu :S
Visszavettem a szorzót 24re de így is 96fokig ment fel max :S Bár lehet XTU-val kéne mérni, akkor nem csak a max értéket látom hanem a folyamatos értékeket, meg nem is tudom, hogy ez az open hw monitor mennyire ad megbízható értékeket amúgy...Egyébként igen, sajnos ezek a HDD-k elég lomha jószágok, főleg ami csak 5400an pörög.
-
Leleményes
tag
válasz
sirszevenap #39823 üzenetére
5737 SSD-vel boot up 5-10sec, wake up 1 sec
-
Leleményes
tag
válasz
sirszevenap #39821 üzenetére
SSD van?
-
somasz
Topikgazda
válasz
sirszevenap #39817 üzenetére
Ha komolyan dolgozik rajta az ember kivett akkuval, és beszop egy pillanatnyi áramszünetet, az üdvös.
Ha játszik, akkor nyugodtan vegye ki, ha dolgozik, akkor vegyen bele új akkut ~2 évente. (szerintem)
-
sirszevenap
addikt
válasz
sirszevenap #39816 üzenetére
Használat közben ki kell-e szedni az akkumulátort a laptopból?
Új notebook vásárlása utána a „meg kell-e formázni az akkumulátort?” követően a „ki kell-e szedni az akkumulátort a készülékből?” kérdéssel találkozunk a legtöbbet. A válasz ismételten NEM, bár akad egy kivétel. Pár sorral fentebb kitértünk arra, hogy a lítium-alapú akkumulátorok legnagyobb ellensége a meleg. Nos, ha játszunk vagy komolyabb számításigényesebb feladatokat végzünk akkor számítógépünk melegedni kezd, ami árt az akkumulátornak. Ilyen esetekben természetesen szedjük ki!
A gépekhez tartozó bios szintű energiaprofil figyel arra is, hogy ne legyen folyamatosan 100%-on a telep így gyártónként eltérő módon 90-95%-ig engedi lemerülni, majd ha elérte ezt a szintet újra feltölti az akkumulátort 100%-ig. Mi éppen ezért azt javasoljuk, hogy ha nem játszunk vagy nem tesszük ki a számítógépet olyan feladatoknak, ami komolyabb melegedéssel jár, akkor hagyjuk benne a telepet nyugodtan a készülékben.
Forrás: TechKalauz
-
Leleményes
tag
válasz
sirszevenap #39625 üzenetére
Itt!
-
KisBundi
őstag
válasz
sirszevenap #39722 üzenetére
Sajnos többször tapasztaltam, hogy hiába azonos a processzor 2 különböző típusú laptopban, a maximális órajelek nem egyeztek meg!
-
dobragab
addikt
válasz
sirszevenap #39766 üzenetére
HDD nem zavar, úgyis rakok bele SSD-t
Úgyse gyári billentyűzettel fogok játszani. (Azért a 17,3-as Dell-en is van numerikus)
Sok USB port nem fog kelleni, mondjuk nagyon tetszik a Dell-nél a töltésre optimalizált USB.
A nagyobb kijelző mondjuk jól jöhet.
A D-SUB bemenet mire jó? -
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39769 üzenetére
Hiszek én neked, csak érhetetlen számomra, szinte dettó ugyan az a 2 gép, leszámítva a cpu-t, ami csak hangyafasznyival jobb a tiedben. Megcsináltam a cpu-pimpelése is a gpu-t is megszeretgettem és mégis akkor fps ingadozás van, hogy az félelmetes. Amit írtam 20-50fps között. Egyébként tegnap ráeresztettem próbaképp a gamig evolved optimalizálást, igaz csak "performance"-ra és így is kb ugyan azokat a frame rateket produkálta, csak FHD-ban meg 1-2 beállítást mediumra lőtt be.
u.i.: A Gpu OC-t visszavettem kicsit, mert 1 idő után elkezdett villogni a kép adott helyeken
(#39770) dobragab: Az egy húzott 8850
(#39772) formula01: Bakker addig fogom - szomorúan - nézni, hogy kinek milyen jó teljesítménye van, hogy a végén berágok és visszarakom a 8.1-et...
-
TheProb
veterán
válasz
Mért lenne jobb a jövőben a 8850? Ha 1év alatt nem lett jobb akkor a jővőben mért lenne?
Még mindig rejtély számomra az az teljesítmény ami nálad van...
Azt megint csak kétlem, hogy a 8.1 ennyivel jobb lenne, mint a win7 -
dobragab
addikt
válasz
Mediumon? Na most mondhatjuk, hogy ki lehet kukázni a Notebookcheck tesztjeit... Low-on írnak 46,7 FPS-t erre a laptopra, gondolom, ők nem oldották meg a throttling-problémát, persze, hogy gyengébb eredményt kapnak, mint 750m-nél...
Szerk:
HDD nem zavar, úgyis rakok bele SSD-t
Úgyse gyári billentyűzettel fogok játszani. (Azért a 17,3-as Dell-en is van numerikus)
Sok USB port nem fog kelleni, mondjuk nagyon tetszik a Dell-nél a töltésre optimalizált USB.
A nagyobb kijelző mondjuk jól jöhet.
A D-SUB bemenet mire jó? -
dobragab
addikt
válasz
Köszi, nagyjából én is így vagyok vele... Nálad BF4 alatt milyen beállításokkal van meg a (nagyjából) fix 60 fps?
Lenovo mellett milyen érvek vannak (azon kívül, hogy GeForce, ami nem érdekel, meg hogy jobb a supportja)? -
kellcucc
aktív tag
válasz
sirszevenap #39739 üzenetére
Kiegyensúlyozott-on nézegettem a pdf fájlokat, és 69 fokos volt a proci, valamint pörgött a venti is, 2.7 MHz.
Újraindítottam, majd 20 perc múlva megint csak pdf nézegetéstől megint felpörgette és tartotta, most újraindítottam, várom mikor pörög fel megint és nem hagyja abba 1 óra után se. Rohadt idegesítő, lehet kéne egy új driver vagy mi? Kb. 1-2 hónappal ezelőtt nem csinálta, azóta nem raktam fel semmit. -
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #39748 üzenetére
-
formula01
senior tag
válasz
sirszevenap #39748 üzenetére
Na közbe gondoltam felteszem, de nem kellett mert telepítő szerint jelenleg is az A07 van fent...
Január vége fele vettem lapost, feltételezem akkor már ezzel kerülhetett ki a futószalagról. Mondjuk ez egyúttal azt is jelenti, hogy ugyan úgy megvan ezzel is a probléma..Mondjuk kicsit poén, hogy aida szerint, rendszer bios dátuma 2013 dec 11-i, míg a dell oldalára az A07-es február elején került fel..
-
sirszevenap
addikt
válasz
sirszevenap #39746 üzenetére
-
formula01
senior tag
válasz
sirszevenap #39736 üzenetére
3537-hez szerintem nem lesz jó különben a 3737-é. Hiába hasonlóak, másik gép BIOS-ával ink nem próbálkoznék..
Különben nem tudjátok, van erről valahol valami dokumentáció dell oldalán, mik a változások új BIOS-ban? Vakon nem szívesen tenném fel.
-
kellcucc
aktív tag
válasz
Hiába állítom át, nem veszi lejjebb az órajelet.
-
formula01
senior tag
válasz
Héten kipróbálom, de holnap du vizsga.. Úgyhogy most épp egy nap alatt tanulok meg fél évet..
Közbe meg kell 5 perc pihenő, akkor idenézek
-
thxer
aktív tag
válasz
Próbáltál már BIOS-t frissíteni? Mert ez nem normális, nekem 2,7-en megy tartósan ahogy a #39645 hozzászólásban linkeltem a képen. Akkor veszi vissza 2,4-re, ha az Intel HD VGA is ki van hajtva, mert így 2 mag 2,7 Ghz-n kb 13W-ot fogyaszt, a GPU max. terhelésen kb 6-ot, és 15W a limit, ami miatt olyankor visszaveszi a CPU órajelet, hogy kb. 9W-ot fogyasszon.
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #39723 üzenetére
hello
pedig amikor megvettem még én is beírtam szerintem ide, de lehet az a sima notis topikba volt.
Engem is elsőre zavart, de ha meghajtom a gépet akkor valszeg játszok és megy zene alatta legalább
-
Leleményes
tag
válasz
sirszevenap #39715 üzenetére
Nekem a GPU (8870m) adja ki. 3 napos garira visszakuldtem, de persze hogy azt értelmezték a leírásomból (ugyanis beleírtam, hogy akkor hallik ha tápon van, mert akkor pörög max frekin a GPU) hogy a táp sistereg. Írtam nekik hogy nekem nem azzal van gond, így megint náluk van. Eddig 3 napot ha használtam 2-3 héten belül... Ipon.
-
muhaha01
tag
válasz
sirszevenap #39713 üzenetére
nem biztos, hogy állig fel kellene húzni a cuccot
-
Nippel
tag
válasz
sirszevenap #39675 üzenetére
Isten király vagy
Köszi -
TheProb
veterán
válasz
Az a 112 is releváns, mert az nálam alapvól csak 32?
Egyébként megnéztem már progival is (nem csak XTU-val), de az is 2,3-at ír
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39686 üzenetére
hát beállítottam TS-t, ennél többet mit tudnék még csinálni...?
most néztem 1 videót, ugyen ezzel a típusú géppel gyerek kb full ultrán tolta teljesen játszhatóan 1280x*** felbontáson...
ui.: érdekes alapjáraton meg 2,4en megy a cpu.
-
TheProb
veterán
válasz
725ig húztad a gpu-t
Az kerek +100mhz, elég soknak hangzik. Mennyire melegszik max? -
enzahobi
aktív tag
válasz
Nekem Tpl-ben 32 van 112 helyett, cpu mod, chipset clock, set multipler nincs bepipálva, lényegében csak a TPL/ TDP level controlban állítottam 2-re és így is stabilan 2.4ghz en megy 70 fok felett.
(#39674) TheProb: BF3-at próbáltam full ultrában olyan 30-40-50 fpsel megy, nem mértem mert még nem lassult be egyszer sem, mulit még nem próbáltam (friss a játék, most szedtem le origin-ről ingyen).
-
Nippel
tag
válasz
sirszevenap #39672 üzenetére
És hogy így fusson egy hajtási beállításról képet kaphatunk? Mit meddig húztál?
Köszi! -
KisBundi
őstag
válasz
sirszevenap #39669 üzenetére
Nem teszteltem, hogy mit fogyaszt jobban, de am natív felbontás és medium/high beállítások mellett átlag 30 fps!
Persze élsimítás nuku!
OC-vel egy 8770M szintjét hozza stabilan!
-
lumoss
csendes tag
válasz
sirszevenap #39664 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, ezt már megcsinálta. A BIOS-ban is néztem már, hogy át lehet állítani, hogy csak ezt használja, de nem. A játékon belül sem tudom.
-
Nippel
tag
válasz
sirszevenap #39654 üzenetére
Hm rátelepítettem és nem rakott semmit fel csak a gaming Evolved et. Viszont ez a verzio: 13.251.0.0
dátum: 2013.12.06. gondolom a 13.12 ezek szerint helyesen feldobta. ez maradt, leeht hogy nem win 8.1 em van azért nem dobott fel semmit -
Nippel
tag
válasz
sirszevenap #39654 üzenetére
Igen
13.12 fent van faintul
viszont azt láttad hogy van valami javított béta ?
Most kipróbálom amiben te segítettél privátban! Örök hála érteDe majd meglesem hétvégén a javított bétát is
És mivel lehet húzni a VGA-t ?
Azt majd azáltal teszem amit ti irogattok, mit meddig szabad
Ja amúgy köszi a munkátokat hogy itt segítettek a problémás 8850m el rendelkezőknek, én már ott tartottam hogy kivágom a gépet, de kezd visszajönni a kedvem -
válasz
sirszevenap #39605 üzenetére
Kedves, hogy az uj szeriaba magasabb aron, gyengebb dvgat tesznek.
Az odd illetve a barminemu bovites hianya nem tetszik, ahogy az intel+amd se.Intel+nv nincs tapasztalatom, de talan jobb lehet. (I3+ gt740)
Miert nem vennel egyebkent vaiot?
tudom, hogy sony es toshiba is speci drivereket hasznalnak amit nem lehet csak ugy frissitgetni, de tapasztalatom alapjan mas marka is csak gyartoi driverrel mukodik (joesetben) megfeleloen.
Eddig dellhez huzott a szivem, de ismet ki fog maradni -
thxer
aktív tag
válasz
sirszevenap #39643 üzenetére
-
thxer
aktív tag
válasz
sirszevenap #39638 üzenetére
Hogy melegszik fel neked annyira? Nekem 73-74 fok körül megáll, 5200-on pörög a venti és onnan nem melegszik tovább.
Teljes terhelés alatt nekem is 2,4-2,7 között mozog és nincs húzva.
-
enzahobi
aktív tag
válasz
sirszevenap #39638 üzenetére
Nekem simán 80 fok körül marad, hűtés nélkül tesztelve 82 a rekordom 1 óra watchdogsozással . A 750 helyett inkább 725 és akkor mondhatod, hogy 8870m van benne
-
enzahobi
aktív tag
válasz
sirszevenap #39633 üzenetére
Köszönöm, akkor ez lett módosítva, tehát miután frissítetted 14.6 ra 1000mhz a vga-ram órajele?
Mellesleg az enyém már rég Csernobil sorsára kellett volna jusson, ha tényleg ennyi volt a hőfok:
511 fok biztos hogy mérési hiba
Köszi ezt az evga-t, szerintem nem fogom húzni, habár tényleg mindenhol 725-öt írnak a turbónak, elvégre a 8870m annyival megy, és a kettő (tudtommal) egy és u az. -
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39630 üzenetére
számomra nem volt triviális, hogy te mire gondolsz
De oksza, köszi. közben megtaláltam én is letöltve.
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39627 üzenetére
ja, hát így már más a leányzó fekvése... Én 13.12-ből WHQL-t akartam felrakatni vele.
És ez a moddolt driverk amire gondolsz, a 3D guru féle? -
thxer
aktív tag
válasz
sirszevenap #39623 üzenetére
Nekem 850/1250-en még megy a VGA, 875-nél már kifagy a játék. R9 M265X és nem R7, az R7 gyengébb.
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39625 üzenetére
megvolt, úgy csináltam ahogy kell!
Rutinos vagyok én már ebben...
Jelenleg 1-2 restart után megoldódott, le is kellett vennem a fényerőből..CCC-t full stock beállításokkal használjátok? (a játékos beállításokra gondolok)
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39623 üzenetére
Felraktam a beta-t, de ilyen jelenséget még nem láttam. Alig van fényerő és ez mind2 kijelzőre érvényes (tv hdmi-n), full maxra feltoltam a fényerőt és így is halványabb, mint az eddigi legalacsonyabb fokozaton. Nemtom ez mi, de nem tetszik...
Valamint azt is furcsáltam, hogy a 13.12 kb semmit se rakott fel, 2sec alatt lefutott a telepítő, ccc nem volt és ennyi...
-
TheProb
veterán
válasz
sirszevenap #39617 üzenetére
BIOS-t frissítettél?
Mert én mióta megkaptam az új gépet, amivel azóta jó a caddy, nem mertem babrálni, hátha vmi oknál fogva az is közrejátszhatott a régi gépnél..u.i.: grid nincs már fent :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AliExpress tapasztalatok
- Interactive Brokers társalgó
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Medence topik
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- SzoftverPremium.hu
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest