- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
soldi3r
veterán
válasz
Primary92 #57836 üzenetére
Nem, az elso szamot nezd, 3<5<6<7. Igaz, a 7 az ultrabook, szoval a 6-os masszivabb, csak a 40-es szerianal megszunt. Utana kovetkezo szam a kepatlo, az utolso ketto pedig a generacio.
(#57826) Pé, Hat sok sikert! A 40-es szerianak (es a 30-asnak is) ez a betegsege. Tudod cserelni, vagy ha nem hajtogatod a kijelzot akkor hagyod a fenebe. Sajnos jelenleg mar nincs jo minosegu laptop. Kell venni egy M4800-at, az meg egy darabig mindenre eleg.
-
Primary92
senior tag
válasz
Primary92 #49010 üzenetére
Az alkalmazások szerintem azon a kártyán futnak, amelyikre be vannak állítva.
Ha elvileg nem használja semmi a radeont, akkor a GPU-Z szerint időnként bekapcsol, legalábbis a grafikonon tüskék jelentkeznek. Ha átlagolásra teszem az órajelet, akkor 11 MHz lesz kiírva, egyébként 300 MHz-re ugrik fel.
Az akkuidő még mindig gyalázatos. -
somasz
Topikgazda
válasz
Primary92 #48909 üzenetére
Én ilyen problémával biztosan visszaálltam volna 8.1-re. Meg az összes többivel is.
Nekem már ez a kitakarás is elég volt ahhoz, hogy ne szopassam saját magamat fölöslegesen.Majd "SP1" után felrakom, vagy ha mindenki elégedett lesz. Én nem érek rá bétateszterkedni a microsoftnak.
Vevőimet is le szoktam beszélni, csak akkor rakom rá a gépekre, ha kifejezetten kérik. -
szabonagyur
félisten
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
Primary92 #48296 üzenetére
Ha csak simán behozom az összes 6440-hez való drivert akkor Win8.1 alatt van AMD driver, de Win10-hez egyáltalán nincs.
Amúgy én a helyedben hanyagolnám, nem tudom nálad, hogy van de nekem nem kapcsolta le a dvga-t, hanem folyamatosan ment, akksi módban is pedig a beállítás jó volt.
-
premete
veterán
válasz
Primary92 #48110 üzenetére
Sajnos a gyárija, a DW5570-es az full size, létezik fél méretben WWAN, de még élőben nem láttam; persze az a másik kérdés, hogy a fél helyen menne-e a WWAN.
A DW5570e pedig ngff (M.2), olyan van az E7250-esekben, a régebbi belerakhatóak, a DW5560, 50, 40, 30 pedig mind teljes méret, ráadásul lassabbak is; mondjuk azok legalább mennek Linux alatt, a DW5570-es pedig nem akar. -
premete
veterán
válasz
Primary92 #48107 üzenetére
A WWAN helye a teljes pcie, az ssd-é a fél; ha van benne wwan, akkor csak fél msata fér bele, ennyi; ha a WWAN kártyát kettévágod, és valahogy az antennacsatikat átforrasztod, akkor az is belefér, de nem tudom, hogy működne-e ott is, mert fél WWAN kártyám még nem volt.
Az más kérdés, hogy a WWAN helyén is felismeri az egész msatát, vagy a hdd helyén is, átalakítóval. -
premete
veterán
válasz
Primary92 #48103 üzenetére
Nincs az eldugva, ott van a wwan alatt. Half mini pcie hely van, olyan ssd fér bele: egész csak akkor, ha felét levágod, vagy kifűrészelsz egy darabot a házból, plusz az akkuból levágsz, mert abba is belelógna..
Egész minipcie helyre milyen félméretű ssd-t akarsz tenni, msatát, vagy 2.5"-osat? -
-
válasz
Primary92 #46650 üzenetére
Ugyanannyit tud, csak a hűtésen/dvga-n múlik a dolog, h mennyire gond a throttling. (személyes tapasztalat: dvga-s e7450-nél semennyire). A 4magos csak jól tervezett 17"-osokba való, kisebb notiban 2GHz-re v azalá throttlingolja magát.
-
válasz
Primary92 #46641 üzenetére
Ezek alá elsősorban erős, nem-throttlingoló proci kell, azaz Broadwell-U (másnak esélye nincs 14"-on), jól behűtve. És jogos, a dVGA elkél, főleg, ha a játékokat se akarod kizárni - bár itt be kell érned egy geforce 840m szintjével.
A 6000-es szériát csak Haswell procival láttam - ráadásul amibe dVGA-t pakoltak (HD8690M) kóstolgatta az 1500EUR-t. A Haswellről tudni kell, h lényegesen többet throttlingol a Broadwellnél, kerülném.
Attól függően, h mennyit cipeled a gépet, kb ezek a 13-14"-os opciók az aktuális Dell kínálatból:
E5450, szintén 840M grafikával (kicsit gyengébb minőség, de azért ez még üzleti)
Alienware 13 Broadwell procival és GT 960M grafikával.
-
válasz
Primary92 #46637 üzenetére
Kérdés, mennyi a keret (bocsi, nem olvastam sokat vissza). Az új Lati E7450 nekem nem tűnik kompromisszumosnak Broadwell-U procival. dVGA-verzió is létezik belőle, igaz, azért ~1600EUR-t kérnek és nagyon vadászni kell - bár érdemes elgondolkodni, kell-e az a dVGA. Ha nem feltétlen, akkor egy throttlestop-pal alulfeszeli az ember a procit és terhelt igp mellett se lesz vészes a throttling. Cserébe ~300EUR-val olcsóbb a gépezet.
Nálam a méret és a súly is szempont volt: mindenképp bele akartam tuszkolni a gépet az A4-es bőrmappámba - vékony 14"-ossal ez megy, ill töltővel együtt 2 kiló alatt akartam maradni - az utóbbi majdnem sikerült, 2053g a gép töltőstül.
-
premete
veterán
válasz
Primary92 #46303 üzenetére
Tedd fel a drivereket a Dell oldaláról.
-
paler
aktív tag
válasz
Primary92 #45577 üzenetére
Sziasztok !
Úgy néz ki hogy én is "családtag" leszek itt, mivel egy Dell E6530-nak lettem a tulajdonosa. És egyből lenne is egy kérdésem a családtagokhoz
Szeretnék egy 120-128Gb-os SSD-t tenni majd a gépbe. Gondolom ez megoldható feladat.
Milyen csatlakozós SSD-t tud fogadni a laptop ? Csak a HDD helyére tudom betenni, vagy esetleg van rá lehetőség hogy a HDD mellé is beférjen ? Vagy csak úgy oldható meg, hogy HDD-t áteszem az optikai meghajtó helyére, és a HDD helyére meg kerül a SSD ? Optibay keretet ehhez a típushoz honnét lehetne legolcsóbban beszerezni ? Milyen márkájú SSD-t javasolnátok ?
Előre is köszönöm a segítséget testvéreim
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest