Új hozzászólás Aktív témák
-
bazsimano
őstag
-
Tóniszomszéd
csendes tag
válasz
soldi3r #54130 üzenetére
Az mennyire normális, ha egy Inspiron billentyűzete melegszik? Úgy másfél-két óra használat után a processzor 55 fok körül, RAM 60 fok környékén, a billentyűzet meg nem tudom hany fok, de kellemetlenül meleg. Mindezt szinte nulla terheléssel, folyamatosan futó firefox mellett. (8-10% cpu használatot jelez a top folyamatosan)
-
Tóniszomszéd
csendes tag
-
Tóniszomszéd
csendes tag
válasz
soldi3r #53962 üzenetére
Hát az egyik az, hogy 16.04-re van szükségem, mrrt pár dolog a mai napig hibásan működik a 14.04-ben.
A másik, hogy ha nem teljes visszaállítást kérrk, csak "linux only", akkor a delles utility-k egy része valami furcsa hibát produkál. A többség nem zavar, de pl. az, hogy nem tudok az integrált és az nvidia vga közt váltani, már jobban.Meg úgy általában az a problémám, hogy minderről leírást nem találtam sehol. Olyat igen, hogy hogyan rakjunk linuxot dell pc-re, de az más.
-
-
szaszandras
csendes tag
válasz
soldi3r #53935 üzenetére
> Tudok-e magyarországi adatokkal, fizetni? Szerintem nem.
Valami FAQ-ban olvastam, hogy UK kártyával kell fizetni. Nem próbáltam, de ez alapján szerintem is valószínűleg nem.
> Mikortól él a garancia a a refurb. gépekre? Vasarlastol.
Így igaz. Érdemes viszont ellenőrizni, mivel nálam ezt például elfelejtették frissíteni. Két email-t követően elnézést kértek és javították. -
Játékos
addikt
-
szabonagyur
félisten
válasz
soldi3r #53759 üzenetére
Ahogy nézem ez direkt olyan, hogy az autós töltő végét tudod vele hosszabbítani, ez a sima töltőhöz nem jó.
Ahogy elnézem amúgy inkább az a divat, hogy vagy az egyik vagy a másik végéből venni egy olyat ami hosszabb az átlagnál, a "toldás" nem éppen elterjedt.
(#53759) soldi3: ahogy írtam SEMMI sem fut a háttérben, főleg mivel céges gép eléggé komolyan ki vannak belőle véve az MS hülyeségek, de Win7 és Win8 is így volt konfigolva, ott sosem votl gond.
-
mghltm
addikt
válasz
soldi3r #53698 üzenetére
volt amikor nekem az automata telepito segitett masfele hiban ( nem volt kep / hang hdmi kabelen, pedig a win felismerte a csatlakoztatott tv-t ), esetleg ezzel is probalkozhatsz
-
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
soldi3r #53436 üzenetére
Nos.. Windows 10 drivereket sem talalok hozza... Ugyan az a Broadcom sz..pat, mint az M4600-on
, meg az nvidia(ez megoldodni latszik, az nvidia oldalarol letoltott driverrel)... csak a gond van.
Egyenlore kikapcsolnam az nVidiat. A processzor sebessegre sincs szukseg. (Rendelek majd egyet, de karacsony elott eselytelen szetszednem a gepet. Nincs valami tuning verzio?
Csak menjen valahogy a Windows 10 rajta, mert kell a gyereknek egy Windowsos gep, nekem meg nincs penzem ujra. -
JasL
őstag
válasz
soldi3r #53395 üzenetére
Nálam is nemsokára jön a tiszta rendszer, de első aktiválás előtt azért lementettem USB-ről bootolható Macrium-mal az egész gyári rendszert. Így 0. napos-ra vissza tudom hozni akármikor. Felkészültem, meg persze első gépnél volt tapasztalat, tudtam, hogy aktiválni akar első indításkor meg véglegesíteni nyelvet, stb., így ezek be sem kerültek a képfájlba
Az upgrade azért kellett, mert nem tudom, hogy a Windows 10 mit szólt volna a mostani Win7PRO kulcshoz (elvileg már elfogadja 10586-os build óta azt is), amit természetesen kimentettem a rendszerből TXT fájlba
Elvileg nemsokára felhúzom rá a tiszta Win10-et, amit már a hardver ID alapján fog aktiválni neten át, mindenféle kulcs nélkül.
-
JasL
őstag
válasz
soldi3r #53393 üzenetére
Használtam már thinkpad trackpointot, semmilyen minősgbeli különbség nincs közöttük, csak a default settings nem a legoptimálisabb a DELL-nél. Azért én használhatónak ítélem meg. Valószínűleg 2 év után szét fog mállani, de ez Thinkpadnál is szintén így megy, csak ott 4 év után. Mindegy, párszáz ft egy kupak rá.
Nincs driver issue, az upgrade megoldotta magától azt is. Megy a SATA is. Régebbi Latit valóban nem használtam. Ez az első DELL gépem. Volt HP meg IBM (nem Lenovo!), hosszú évekig. Meglátjuk mit tud a harmadik nagy versenyző márka.
Matrica marad, egyelőre
Legalább lesz változtatásra lehetőségem, ha meguntam.
-
JasL
őstag
válasz
soldi3r #53387 üzenetére
Nem váltás volt, ez az asztali PC-m mobil változatának, munkára való gép. Volt már egy 525ezres HP-m (NC4400) anno, de az meg se közelítette ennek a minőségét. Meglepően könnyű a gép ahhoz képest, hogy milye nteljesítmény van belepakolva (bár már régóta nem volt notebookom, lehet nem releváns a véleményem). Eddig érintőkijelzős tabletem volt, az érintőkijelzés egy kicsit hiányzik most, de munkánál nem fontos. A világítós billentyűzet irtó pöpec, és persze a világítós adapterkábel is, most láttam ilyet először
Media Markt-ban végigtapogattam jópár gépet, a legolcsóbbtól a legdrágább Macbookokig, és teljesen vakon vettem ezt a gépet (illetve ajánlották a milyen notit fórumban), de abszolút nem csalódtam. Rendesen adja a prémium érzést (mondjuk 370ezerért adhatná is, de én 270ezerért vettem okosban, vadonatújan). Egyedül a zalumínium ház hiánya, ami nem a csúcsmax, de a burkolat irtóra jó, tehát itt nem lehet levonni pontot. A teljesen NÉMA(!!) ventilátor állati jó, főleg nekem, mert én 0db-s vízhűtéses PC-vel is dolgozom, az én szobámban a légyzümmögés felér egy ricsajjalEz a gép tökéletesen illeszkedik ebbe a környezetbe. Felvenném mikrofonnal, hogy milyen a ventihang, de nincs. TÉNYLEG ZÉRÓ, ha odatapasztom a fülem, akkor sem hallok semmit. A benne levő i5-6200U igen jó teljesítményt ad le, a hozzá adott Windows 10 repül, mint az álom rajta (pedig az asztalimban i7-4790k van, úgyhogy rendkívül megérezném, ha nem így lenne). M.2-es, 256GB-os SSD van benne, erről nincs mint mondani, gyors. A kijelző qrvaszép, fullHD matt, nagyon szépek a színek. Van egy TrackPoint is benne, ez állati hasznos számomra. A billentyűzet fenomenális, híresen jó ennél a típusnál. A szigetelt felépítést még szoknom kell. Beléptem a gép BIOS-ába is, azt hiszem erről is elmondható, hogy éppenhogy csak kávét nem főz, olyan okos. Mondok példát, állíthatod, hogy a jelszó minimum és maximum hány karaker lehet, kétszintű jelszót állithatsz be (gép használat vagy BIOS ba**tatás is mehet), TPM, ujjlenyomatleolvasó, Encryption, stb. Tehát konkrétan nagyon business célú a gép, minden alkatrésze és szoftvere a biztonságot, enterprise környezetet támogatja. Ma próbáltam, 15-20FPS-sel elmegy rajta a Heroes of the Storm mediumon, low-on meg teljesen sima a kép, tehát ha nem igényes játékokat akarsz futtatni rajta vagy régieket, azokat is megkajálja. A 8GB DDR4 elég mindenre, asztalimban sem megy efölé a használat (pedig aztán kap elég Visual Studio-t, Blend-et, PhotoShop-ot, meg 15 ablakos böngészőt egyszerre). Még virtualizációt is lehet, tehát futtathatsz benne virtuális gépet, ha nagyon szeretnéd (bár itt a 8GB szerintem kevés lehet). Nagyon elégedett vagyok eddig a géppel, pixelhibamentes, gyors, a csomagban még Windows 10 telepítőlemezt is adnak (Win7PRO-val szállították a gépet, ingyen upgradeltem neten át). Kapsz még mellé 2 CD Resource Disc-et (fingom nincs mi van rajtuk, nincs is időm megnézni meg nem is érdekel, gondolom a szokásos "elavult" driver lesz). Ja! A gombok nagyon halkak! Full csöndes a gép, úgy mindenhogy. Nem recseg ropog, nagyon masszív zsanér van benne. Egyetlen apró hátrányát találtam eddig, a bal fele elég jól tud melegedni, égetően nem lesz meleg, de ezt betudtam az amúgy ágyon való használatnak (tudom nem kéne, de "vészhelyzet" volt). Akkuról még nem tudok nyilatkozni, még töltőn van, telepítgetek, ezt nem szívesen csinálnám akksiról. A gép a maga 2kg-jával számomra nagyon könnyűnek tűnik, mindenképpen érezni, hogy nem ment az anyagihány a minőség hatására. A kijelzőkeret nem tolakódóan vastag, mondhatni elég kulturált.
Egyelőre ennyi, ha van kérdés szívesen válaszolok! Eddigi tapasztalatom alapján bárkinek nyugodtan ajánlom a gépet, a netes társaság mellett. Nem véletlen ennyi ez a gép, amennyi, de itt nem dizájnt adnak el felkerekitve a lóvéért. Ez az érzésem.
-
szaszandras
csendes tag
válasz
soldi3r #53288 üzenetére
A honosításhoz már nem kellenek az előző tulaj adatai? Legutóbb még kérték, s pont ez a probléma, hogy a Dell saját UK Outlet-e ezek szerint nem frissítette be a vásárló adataira és a vásárlás dátumára, mert akkor nem Germany szerepelne országként és nem február kezdődátumként...
Másnak nem volt ilyen tapasztalata velük? -
mghltm
addikt
-
hito
nagyúr
válasz
soldi3r #52783 üzenetére
Szerintem olvasd el még1x az utolsó hozzászólásomat, mert egy kicsit össze vagy zavarodva
A dolgozni nálad a fHD videó nézését jelenti? Mert akkor irigyellek. Van nálatok felvétel?
Az én véleményem szerint tudjon már egy retkes fHD/4k videót lejátszani ez a gép anélkül, hogy 15mp után diavetítéssé váljon a dolog! De biztos az én agyammal, igényeimmel van a probléma. Erre biztos 1milliós Ft-os gép kell.
-
válasz
soldi3r #52505 üzenetére
Hű, nem is tudtam, hogy jelentek meg 17.3"-os modellek a Latitude szériában, ráadásul nálunk is simán kaphatóak, pl. mysoft. Nagyon bejövősek ezek az E5570-esek.
Vajon második HDD, vagy M.2-es SSD is pakolható bele?Minőségi, kecses felépítés, 17.3", 1080p, IPS, i7U, R7-370 ~ 400k HUF
-
hito
nagyúr
válasz
soldi3r #52368 üzenetére
De hisz van benne aktív hűtés. Vagy arra célzol, hogy vékony a hűtés teljesítménye és ezért veszi vissza inkább a gázt?
Máté94: köszi a tippet, megnézem. Nem a felhasználói szokásnak megfelelő gépet vettem? De hát könyörgöm. A videólejátszás mégis milyen felhasználói szokás? Nem általános? Magasan az igényeim fölé pozícionált gépem van. Pont ez benne az idegesítő. Fujitsu Q702-m soha ilyet nem csinált, pedig 4GB ram van benne és még csak nem is dual-channel. Ráadásul gyengébb proci, IGP van benne és mégsem csinál ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Videó stream letöltése
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Medence topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest