Új hozzászólás Aktív témák
-
-
premete
veterán
Ezek az "U"-s cpuk szeretnek magasabb órajelen futni, mert alacsony órajelen rém lassúak a fogyasztás visszafogása miatt. El lehet érni, hogy alacsonyabb órajelen menjen, energiagazdálkodásban át kell állítani "csendes" módra, alacsonyabb lesz az órajel, de lassabb lesz a rendszer is. A másik, sok feleslegesen futó programot ki kell irtani, az is segít.
-
-
premete
veterán
Rajt lóg a slusszkulcsomon egy pendrive, nekem azon van, mert onnan gyorsabban települ, normál dvd-re pedig nem tudom rámásolni, mivel összes nyelv miatt több, mint 6 GB. Persze, csak a kiválasztott nyelven települ, nem tesz fel 53 nyelvet. Ez 64 bites, professional változat, van 32 bites ultimate-m is, az angol, mert ahhoz a nyelveket trükközés nélkül is le lehet tölteni, és 3 GB.
-
premete
veterán
Én Kingstont vennék ramból, bár belül a legtöbb ugyanaz, csak más a "meze"
Akkuról: 20 éve vannak laptopjaim, eddig csak szerelés alatt vettem ki akkut, és egy sem ment nálam tönkre, volt, amelyik 4 évesen is a topon volt. Ezek a Li-ion cuccok nem érzékenyek a töltési/merítési rutinokra. Az állandó ki-be rakosgatás sem tesz jót a rögzítésnek viszont.
Hang: Én displayportról szedem a hangot, és a keverőben mindig állítanom kell a kimenetet, de jack bedugásakor rá is kérdez (e6410-es latitude) -
premete
veterán
Pár kérdés:
Mivel csak a gyengébbik változatot tudtam megvenni (a nagyobb már sehol sem kapható), kapásból bővíteni fogom a ramot és a HDD-t is. Én magam kinyithatom a gépet a service manual alapján (garanciavesztés nélkül), vagy ezt csak a szervízben lehet? Nincs az alján az ajtón semmilyen matrica, vagy ilyesmi, de azért nem mertem egyből nekiesni. Szerencsére könnyen lehet cserélni a ramot és a HDD-t is.
nyugodtan cserélheted mindkettőt, nem befolyásolja a készülék garanciáját.
- Win7+driverek alaphelyzetben 44%-ot zabálnak meg a ramból, úgyhogy mindenképpen bővítenem kell. Gyárilag 2+1gb ram van benne. CPU-Z szerint működik a Dual Channel, így akkor nem feltétel, hogy azonos méretűek legyenek a modulok. Az 1gb-ost kicserélném egy 4gb-osra, így 4+2=6gb sokáig elég lesz...... Ez így jó ötlet? Milyen ramot vegyek bele, ami nagy valószínűséggel teljesen kompatibilis lesz? (Gyárilag 1333-as Samsung-ok vannak benne, de pont ilyen modulokat sehol sem lehet kapni.)
Megeszik mindent ramból, ha több van, a w7 is többet foglal le.
- HDD-ből nagyot szeretnék, sok adatot kell tárolnom. Másodlagos HDD-ből érdemes 7200-asat venni, vagy elég az 5400-as is? Mekkora a különbség teljesítményben mondjuk %-ban? A +1 HDD mennyiben fogja csökkenteni az akkumulátoros üzemidőt? Ebből milyen márkát vagy típust érdemes venni? Én a Samsung-ot preferálom, de nem ragaszkodom mindenáron ehhez.
A 7200-as gyorsabb, de rázkódásra érzékenyebb, én WD-t, vagy Seagate-et vennék. nézd meg Everesttel a cuccét így, a hdd fogyasztását a gyári adatból, és add hozzá a mostanihoz, majd oszd el az akku mAh-ját a számmal.
- És végül talán egy láma kérdés, de ez az első laptop-om, eddig asztali gépem volt. Főleg asztali gépként fogom használni, csak ritkán lesz hordozva. Az aksi kímélése érdekében hogy érdemes használni? Feltöltöm, kihúzom, aztán ha lemerül X% alá, akkor megint feltöltöm? Vagy a töltő legyen folyamatosan bedugva?
Esetleg lehet/érdemes csak töltőről üzemeltetni? Nem fog úgy a töltő túl hamar tönkremenni?
Nem árt sem az akkunak, sem a töltőnek, csak 93% alatt kapcsol be a töltés, legyen benne az akku mindig, és a töltő is mindig bedugva (ha van konnektor). Kb. 300 töltési ciklust kibír az akku.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Revolut
- Horgász topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest