Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tibz03

őstag

válasz puttputt #9585 üzenetére

Először is köszönöm mindenkinek a választ! :R Nem mondom, hogy annyira érthető volt, de fogjuk rá. :DDD

puttputt: Az Everest CPUID-je és a CPU-Z nálam nagyjából azonos feszültség-értékeket mutat. Auto beállításokkal, tuning nélkül, terheletlenül ez 1,128-1,192 V között ingadozik, de ritkán ugrik fel ~1,15 V fölé.

Egyébként amit eredetileg írtam a kérdésemben, az mégse úgy van. :B Azt hittem, hogy ha auto-n hagyom a fesz.-t, akkor stabil a gépezet, de tévedtem, egy Everest stabilitásteszt pár perc után kifektette. Úgyhogy maradt a fixre állítás lehetősége, és így is hagyom, miután sikerült kitapasztalnom, hogy melyik a legkisebb fesz., amin még stabil a rendszer.

darál0w: Az, hogy VDrop van, az oké. Engem az lepett meg, hogy terhelve kevesebb fesz.-t kap a proci (a CPU-Z és a hasonló programok szerint).

Egyébként ha már itt tartok: Asus lapok BIOS-ában van egy olyan állítási lehetőség, hogy "CPU GTL Voltage Reference", és 5 állítási lehetősége van: "Auto", "0.63x", "0.61x", "0.59x", "0.57x". Na most hogy ez konkrétan mi, azt nem tudom, de a leírásában azt írják, hogy "Eltérő szorzó növelheti a CPU túlhajtás lehetőségét." Én ezt átállítottam, próbálgattam, és tényleg úgy tűnt, hogy stabilabb Prime és hasonlók alatt a gép. Bár nem végeztem komolyabb teszteket, csak gyorsan végigpróbálgattam. Szóval mi ez az opció, mit takar, és mire érdemes állítani?

Új hozzászólás Aktív témák