Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Messze nyolcezer fölött!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Bejött a dupla megjelenítő a Lavanak
- Tiltott lett Lufthansa-csoport repülőin power bankot használni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
válasz
puttputt
üzenetére
Először is köszönöm mindenkinek a választ!
Nem mondom, hogy annyira érthető volt, de fogjuk rá. 
puttputt: Az Everest CPUID-je és a CPU-Z nálam nagyjából azonos feszültség-értékeket mutat. Auto beállításokkal, tuning nélkül, terheletlenül ez 1,128-1,192 V között ingadozik, de ritkán ugrik fel ~1,15 V fölé.
Egyébként amit eredetileg írtam a kérdésemben, az mégse úgy van.
Azt hittem, hogy ha auto-n hagyom a fesz.-t, akkor stabil a gépezet, de tévedtem, egy Everest stabilitásteszt pár perc után kifektette. Úgyhogy maradt a fixre állítás lehetősége, és így is hagyom, miután sikerült kitapasztalnom, hogy melyik a legkisebb fesz., amin még stabil a rendszer.darál0w: Az, hogy VDrop van, az oké. Engem az lepett meg, hogy terhelve kevesebb fesz.-t kap a proci (a CPU-Z és a hasonló programok szerint).
Egyébként ha már itt tartok: Asus lapok BIOS-ában van egy olyan állítási lehetőség, hogy "CPU GTL Voltage Reference", és 5 állítási lehetősége van: "Auto", "0.63x", "0.61x", "0.59x", "0.57x". Na most hogy ez konkrétan mi, azt nem tudom, de a leírásában azt írják, hogy "Eltérő szorzó növelheti a CPU túlhajtás lehetőségét." Én ezt átállítottam, próbálgattam, és tényleg úgy tűnt, hogy stabilabb Prime és hasonlók alatt a gép. Bár nem végeztem komolyabb teszteket, csak gyorsan végigpróbálgattam. Szóval mi ez az opció, mit takar, és mire érdemes állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- tordaitibi: Timeshift használata, és amit nem tudtál, klónozás Timeshift backup szoftverrel
- Escape from Tarkov
- PlayStation 5
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Google Pixel topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN 8500G/7600/8700G/7800X3D processzor 3 év 27% áfa
- Intel Core i7-7700 3.6GHz Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN 7 5700X3D OEM processzor 3 év 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo ThinkCentre / Dell OptiPlex / Hp EliteDesk mini, micro PC - Számla/garancia
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Nem mondom, hogy annyira érthető volt, de fogjuk rá. 
Azt hittem, hogy ha auto-n hagyom a fesz.-t, akkor stabil a gépezet, de tévedtem, egy Everest stabilitásteszt pár perc után kifektette. Úgyhogy maradt a fixre állítás lehetősége, és így is hagyom, miután sikerült kitapasztalnom, hogy melyik a legkisebb fesz., amin még stabil a rendszer.