Hirdetés
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Fél perc csend, majd világra jön egy Magic8 Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
válasz
puttputt
üzenetére
Először is köszönöm mindenkinek a választ!
Nem mondom, hogy annyira érthető volt, de fogjuk rá. 
puttputt: Az Everest CPUID-je és a CPU-Z nálam nagyjából azonos feszültség-értékeket mutat. Auto beállításokkal, tuning nélkül, terheletlenül ez 1,128-1,192 V között ingadozik, de ritkán ugrik fel ~1,15 V fölé.
Egyébként amit eredetileg írtam a kérdésemben, az mégse úgy van.
Azt hittem, hogy ha auto-n hagyom a fesz.-t, akkor stabil a gépezet, de tévedtem, egy Everest stabilitásteszt pár perc után kifektette. Úgyhogy maradt a fixre állítás lehetősége, és így is hagyom, miután sikerült kitapasztalnom, hogy melyik a legkisebb fesz., amin még stabil a rendszer.darál0w: Az, hogy VDrop van, az oké. Engem az lepett meg, hogy terhelve kevesebb fesz.-t kap a proci (a CPU-Z és a hasonló programok szerint).
Egyébként ha már itt tartok: Asus lapok BIOS-ában van egy olyan állítási lehetőség, hogy "CPU GTL Voltage Reference", és 5 állítási lehetősége van: "Auto", "0.63x", "0.61x", "0.59x", "0.57x". Na most hogy ez konkrétan mi, azt nem tudom, de a leírásában azt írják, hogy "Eltérő szorzó növelheti a CPU túlhajtás lehetőségét." Én ezt átállítottam, próbálgattam, és tényleg úgy tűnt, hogy stabilabb Prime és hasonlók alatt a gép. Bár nem végeztem komolyabb teszteket, csak gyorsan végigpróbálgattam. Szóval mi ez az opció, mit takar, és mire érdemes állítani?
-
tibz03
őstag
válasz
lizakattila
üzenetére
Szerintem 70 C°-ig nincs gond. De talán még fölötte egy kicsivel is oké.

Valaki esetleg #9580-ra?

-
tibz03
őstag
Sziasztok!
Asus P5K lapom van, benne egy E5200 proci 3,5 GHz-en (10,5 x 333). Ezt 1,3750 V-on tudja a proci, stabilan. Ekkor a CPU-Z 1,350 V körüli értéket mutat idle, és 1,310-et load. A kérdésem az, hogy terhelve miért kap kevesebb fesz.-t a CPU, hisz az volna a logikus, hogy ilyenkor többet kap, nem?
Idle 6-os szorzóra veszi vissza a lap a procit (C1E funkció), tehát 2 GHz-en jár, és mégis több fesz.-t kap, mint load 3,5 GHz-en.Másik kérdés, hogy ha auto-ra állítom a fesz.-t, akkor még kevesebbel beéri a proci a CPU-Z szerintem (idle: 1,30 V, load: 1,26, tehát így is kevesebbet kap load).
Tehát összegezve: miért kap több fesz.-t a CPU, ha nincs terhelve (ez számomra logikátlannak tűnik), és miért jobb az Auto beállítás, mikor köztudott, hogy tuningnál érdemesebb fixen beállítani a fesz.-t? Ugyanis ha csak egy kicsit is kevesebb fesz.-t adok BIOS-ból a 1,375-nél, akkor már instabil a gép, viszont ha auto-n hagyom, akkor beéri kevesebbel is. Hogy is van ez akkor?

Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone Xs 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Köszönöm a linkeket, nekiállok majd próbálkozni, aztán jövök, ha van valami eredmény/probléma, bármi. 

Idle 6-os szorzóra veszi vissza a lap a procit (C1E funkció), tehát 2 GHz-en jár, és mégis több fesz.-t kap, mint load 3,5 GHz-en.